|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Cytat:
Znajomi prawie do ostatniej chwili zwlekali z rejestracja no nie mogli sie zdecydować. Stanęło na Filipie. A później kolega sie wkurzał, ze rankingów nie sprawdził bo to bardzo popularne imię. Ale juz nie zmieniali. |
|
|
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
Taka sama sytuacja u nas. Rodzice nie poprawial i teraz doopa.
|
|
|
|
#3993 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3994 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
22 dni . Szok!!! Ja już planowo 10 dni po Tobie!!Cytat:
Na szczęście coraz rzadziej dokuczają mi te nogi, wiec liczę na jakiś progres a Ty ile miałaś, że zaczelas suplementowac?Cytat:
u nas na forum chyba tylko nieliczne chcą rodzic same, co nie?
|
|||
|
|
|
#3995 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() został mi ostatni kawałek szarlotki tatrzańskiej chce któraś?![]() kupię w pasmanterii przedłużkę do stanika ? czy tylko all ??
|
|
#3996 | |
|
Zadomowienie
|
I tak najlepsza Halwaya, niewiele ponad 2 tygodnie, u mnie trzy
![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
Moze być, ostatnio widziałam w chińskim sklepie
|
|
|
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też mnie dziwi te podejście do porodu rodzinnego ale .. każdy woli co innego
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
No.. mi 17 dni zostało... A jeszcze po drodze mam 3 urodziny córki wyprawic. Umowilam gości na tydzień przed porodem :p
|
#4000 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
najwyżej będziesz miała prawdziwy .. - PORÓD RODZINNY ![]() ![]()
|
|
#4001 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My robimy imprezę po porodzie. W ten weekend dla mnie za wcześnie, poza tym musiałoby być w niedzielę a wtedy już mąż wyjeżdża. Wraca w sobotę, więc będzie chciał odpocząć. A tuż przed samym porodem ja już chcę spokoju, żeby sie przygotować do szpitala ![]() A wtedy będę miała"z głowy" odwiedziny u synka wszystko za jednym zamachem hehe
|
|
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
Już teraz podczas Halloween jak siedzieliśmy ze znajomymi to mnie trochę lekkie skurcze lapaly. Wszyscy bardzo zapalili się do porodu domowego
|
#4003 |
|
Zadomowienie
|
czytalyście ?http://pieniadze.gazeta.pl/pieniadz/...rzeznaczy.html nóż w kieszeni się otwiera ..
|
#4004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to już bardzo niedługo trochę zazdroszczę ze znasz dokładny termin bo ja strasznie czekać nie lubię wiec ten miesiąc będzie dla mnie ciężki zwłaszcza ze nie wiem kiedy mała będzie chciała wyskoczyć;-) |
|
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
Koritsi mi to by się chyba nie chciało po porodzie robić imprezy. Zaproszę jedynie na kawę, ciasto. Urodziny to zwyczajowo u nas impreza połączona z obiadem. Z brzuchem jeszcze dam radę w kuchni stać. Gorzej z noworodkiem
|
#4006 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet nie chce sie denerwować. W Krakowie podnieśli czynsze dla przedszkoli o 1000%. Z ok 1200 na 12000 a w przyszłym roku będą chcieli 16000. ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
A no chyba ze tak, wtedy tez by mi sie nie chciało. U nas urodziny to tylko tort kawa i ewentualnie zimna płyta. Mama mi pomoże wszystko przygotować. Tort zamówię. Po narodzinach córki też zrobiliśmy takie spotkanie. Nie miałam później pielgrzymek, bo temu pasuje w środę a temu w sobotę a ktos inny wolalbym niedziele. A tak dałam jedna datę, wszyscy sie stawili i było z głowy. Jedynie mój kuzyn był wtedy w pracy to przyszedł 2 dni później. |
||
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dzisiaj doła
mojej mamie nie warto mówić o czymkolwiek, wczoraj jej powiedziałam, że mi ta glukoza wyszła podwyższona i teraz do mnie non stop wydzwania, żebym sprawdziła, jakie wady u dziecka powoduje cukrzyca
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pielgrzymek nie będzie - tyko najbliżsi znajomi (i koleżanki z pracy się zapowiedziały ze dadzą mi że 3 tyg zanim się wprosza). Rodzina daleko, więc Skype jedynie
|
#4009 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja pier... !! tak na marginesie jak słyszę te wszystkie zmiany które chce wprowadzić pis to już mam wizję jak to będzie wyglądać .. za 4 lata pisu u władzy nie będzie i zostanie tylko jeszcze większy burdel .. kasa na nowe kiecki dla księży jest ale na dzieci juz zabrakło.. co do tej imprezy to nie jest taki glupi pomysł zeby wszystkich odbębnić za jednym zamachem ... u nas jest jeden problem .. miejsce .. nie pomieścimy wszystkich .. więc zostają odwiedziny na raty .. ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
ehhhhh
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
OJP. Z takim wsparciem to masakra.. nie czytaj nic. Bo pewnie nic takiego nie będzie. Problemy są przy nierozpoznanej i nie kontrolowanej cukrzycy, gdy wartości szybuja grubo ponad normę.
|
#4011 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mas zawsze sporo chętnych do odwiedzania nowonarodzonych. Dobrze ze święta niedaleko to dalsza rodzinka odpuści, bo i tak się wtedy zobaczymy z nimi. |
|
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po mojej piątkowej kolizji drogowej cały czas twierdzi że jeżdżę nieostrożnie i to moja wina, bo NIEPOTRZEBNIE z domu wychodzę. No pewnie, moja wina że zatrzymałam się przed samochodem który przepuszczał pieszych na przejściu i moja wina że to babsko nie zauważyło mojego samochodu. Tylko ciekawe że to ja dostanę odszkodowanie. Nie przejmuj się, przecież to nie Twoja wina że jesteś słodką mamą Najlepiej jest nie myśleć o tym co mogłoby się stać złego (a pewnie i tak się nie stanie) i nie czytać nic. Potwierdzam że to działa bo nie praktykuje już tego i jestem "zdrowsza psychicznie".
|
|
|
|
|
#4013 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
Widze rozprawiacie o Wikusi Ja nie moge sie przemoc i zaczac zwracac sie do brzucha per Wiktoria ![]() Jeeezzzuuuu ale mialam dzisiaj sen snilo mi sie ze poszlam sobie siku....wysiusialam sie, chce sie podetrzec,a tam.....mnostwo krwi MNOSTWO.........Boze Kochany co to ma byc?!?!?!?!?!?!?! Weszlam na pierwszy lepszy sennik na necie...patrze....Poronić
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ jestem w szoku, że mi wifi jeszcze nie padło (tfu tfu) to siedzę z wami i spamuje
może jeszcze do top gadul się zalapie :p
|
#4015 | |
|
Zadomowienie
|
zbieram się i jadę na mini zakupy
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#4016 |
|
Zadomowienie
|
Mam dzisiaj jakiś zły dzień miałam robić pulpety na obiad to sos mi się zwazyl:/ noga mnie nadal rwie ehh chyba nic już dzisiaj nie robie:/
|
|
|
|
#4017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro ginka na ten szpital nie nalegała to uznałam, że sytuacja nie jest poważna. Dzisiaj pilnuję cukru, może pojadę jutro do labo i powtórzę badanie, szkoda że nie mam glukometru poza tym jutro zaczynam 35 tc, dziecko cały czas mieściło się w normach, ilość wód miałam prawidłową to co mu może teraz zaszkodzić?---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
A sama jak była w ciąży ze mną, poszła do lekarza dopiero w 6 mc
Edytowane przez kalusia87 Czas edycji: 2015-11-03 o 11:03 |
||
|
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko ze mi już krzywa wyszła lekko ponad normę (93 na czczo) no i sama nie wiem co mam myśleć o tym, że nie dostałam od razu skierowania do diabetologa. W szpitalu miałam 92,5 czyli też powyżej normy i nikt nic nie mówił
Edytowane przez kalusia87 Czas edycji: 2015-11-03 o 11:05 |
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
Kalusia przede nade to w 3 trym nie bardzo juz te wady
![]() Bardziej duze dxiecko i cc Kurcze kup glukometr, bo wynik na czczo jak idziesz do labu nie jest wiarodajny ![]() Jak jedziesz i to wstajesz ubierasz sie na momencie to spoko.. Ale inaczej uwazam ze nie jest Chodzi tez o to zeby przy zwyklych nawykach cukeir byl ok Moj tz pozarl 7 rurek z kreme gigantyczny obiad i ciast Godzine po cukier 87 :p ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Na szpitalenj doecie bankowo bedzie level wyzej :p Sylwuska miala wyjsc ale skoczylo jej cisnienie i niestety zostaje. Tak latwo nie ma, jak tu traisz musisz swoje odsiedzien |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

tż u mnie zaproponował Wiktorię ale córka od znajomych ma tak na imie i jej nie trawie 

mojej mamie nie warto mówić o czymkolwiek, wczoraj jej powiedziałam, że mi ta glukoza wyszła podwyższona i teraz do mnie non stop wydzwania, żebym sprawdziła, jakie wady u dziecka powoduje cukrzyca
snilo mi sie ze poszlam sobie siku....wysiusialam sie, chce sie podetrzec,a tam.....mnostwo krwi
MNOSTWO.........Boze Kochany co to ma byc?!?!?!?!?!?!?! Weszlam na pierwszy lepszy sennik na necie...patrze....
poza tym jutro zaczynam 35 tc, dziecko cały czas mieściło się w normach, ilość wód miałam prawidłową to co mu może teraz zaszkodzić?