|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
To jest mit podobno. mi pare poloznych mowilo ze to sredniowieczne zwyczaje z tym hartowaniem sutkow.
Sam niech se swoje sutki wyciaga jak lubi xd |
|
|
|
#3212 |
|
Zadomowienie
|
32
Ja mam wklesłe sutki bratowa to samo urodzila w pazdzierniku i od 6 miesiaca nawilzała sutki oliwka zwykła tak kazali w szkole rodzenia i z karmieniem nie ma problemu nie pekaja,nie bola az tak i nic sie nie dzieje. Tez zamierzam tak robic a noz widelec pomoze. Jest z ziaja masc od 7 mies do hartowania piersi ale praktyki sa rozne niektorym to wcale nie pomaga.
|
|
|
|
#3213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez trzydziescidwa Czas edycji: 2015-11-03 o 10:47 |
|
|
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z jednej strony rozumiem, bo łapa jej się ślizga na kafelkach. Ale przez noc nie próbowała ściągnąć, jestem z niej dumna.![]() Ja właśnie przygotowałam sobie śniadanie, owsiankę z bananami i malinami.
|
|
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ile w tym prawdy to nie wiem ![]() polly natchnęłaś mnie i chyba pojde sobie zaraz zrobić owsiankę tyle ze z jabłkiem i cynamonem
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie czasem ciężko jest odróżnić zabobony od prawdy
Kurde, spóźnię się na jogę jak nadal będę leżeć w łóżku...
|
|
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po innym śniadaniu po godzinie byłam już głodna.
|
|
|
#3219 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i placki ziemniaczane uwielbiam ![]() Cytat:
widzisz że on na co innego patrzy mój nic nie mówi póki co. ja mu tylko chodzę i marudzę "patrz jaki mam wielki brzuch", "urosły mi cyce jak donice" itd a On się tylko śmieje i mówi, że to jest domek dzidziusia i on sobie tam siedzi już się pyta jak wraca "co dzisiaj dzidek mówił "![]() Smerfetka trzymam kciuki za połówkowe ![]() trzydziescidwa ja nic nie przygotowuję do karmienia, one się same "przygotowują" hehe padłam
Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2015-11-03 o 11:01 |
||
|
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
a tak zmieniając temat... wczoraj zważyli mnie przed wizytą i kolejny kilogram do przodu... już jest 64
nigdy tyle nie ważyłam.... chyba teraz każdy kilogram będzie mi trudniej przełknąć... mam tylko nadzieję, że uda się nie zobaczyć magicznej "7" z przodu i postanowiłam zachować lekki umiar w słodyczowaniu, jedna słodkość dziennie to absolutne maksimum... zobaczymy co z tego wyjdzie...
|
#3221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3222 |
|
Rozeznanie
|
Witam was, u nas w weekend walczylismy z biegunka i wymiotami u corki. Razem z nimi pohawil sie mokry kaszel. Biegunka i wymioty przeszly, ale katar i kaszel zostaly i dzisiaj rano 38 stopni. Temperatura sama spadla, ale Pola wyglada slabo i siedzi ze mna w domu. Padam na ryj, odkad przeprowadzilismy sie do PL ciagle choruje.
Co do pasow to mam adapter 'be safe' i jestem mega zadowolona. Kupilismy go jak zaszlam w ciaze z Pola. Dla mnie pasy byly nie do przejscia, ciagle uciskaly.
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Wrrr... nie wiem kto i czemu ale od jakiegoś czasu ciągle znajduję w skrzynce na listy kawałki ulotek albo całe ulotki podarte
![]()
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ciagle znajduje awizo :/ a praktycznie caly czas siedze w domu. Szlag mnie trafia
---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- W ogole postanowilam ze po wyplacie kupie nowa skrzynke na listy, bo ta co jest to wola o pomste do nieba a moim tescia nie przeszkadza wrrr strzele jej fotke
|
|
|
|
#3225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dużo zdrowia jej życzę ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
Nie mam pojęcia komu się nudzi, ale już mnie to zaczyna denerwować powoli jak codziennie wyciągam kawałki ulotek
|
|
#3226 |
|
Wtajemniczenie
|
Fasolka tylko oglądać bo nie mam żadnych większych planów na dzisiaj a dziewczyna z facebooka mieszka w terenach wiec pomyslalm ze to idealna okazja bo specjalnie nigdy nie chce mi się jechać
a kupować będziemy na pewno po nowym roku bo jeszcze kasy na niego nie mam jak do lutego uzbieram to bedzie dobrze
|
|
|
|
#3227 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
U nas dzisiaj taka ładna pogoda , że przewietrzyłam mieszkanie , bo już od tego ogrzewania robił się zaduch ![]() Mieszkanko już posprzątane , jeszcze tylko został do zrobienia obiadek Spaghetti Carbonara Po 13 ma koleżanka wpaść na kawkę , potem się jeszcze odezwę
Edytowane przez faithworkswonders Czas edycji: 2015-11-03 o 11:43 |
|
|
|
#3228 |
|
Zadomowienie
|
Hello Kobietki!
Piękna pogoda dziś na lubelszczyźnie a ja mam takiego lenia że szok ![]() Myślałam że obejdzie się bez palenia w piecu rano ale niestety moje lodowate stopy skierowały mnie i tak do kotłowni. Maż rano pojechał do firmy bo coś tam się popsuło a ja spałam jak suseł do 9, chociaż po 6 wstałam żeby zrobić mu kanapkę i herbatkę w termos. Już przyzwyczaiłam się do wstawania -spania -wstawania i tak w kółko chociaż pamiętam że po ślubie mnie wykańczał taki tryb funkcjonowania. Czekam na mamę aż wróci z pracy i skoczymy na ciuchlandy, siostra dała mi cynk że w biedronce puszyste szlafroki po 35zł więc będę szukać ![]() Na obiadek pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaczki, surówka. Miały być kruche rogaliki ale pod jednym ciuchlandem jest taka cukiernia że szok... więc chyba czas na sernik albo brownie z orzechami A i żebym nie zapomniała o najważniejszym: KCIUKI ZA WIZYTY !
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie wciągnęłam 2 kawałki brownie i batona ![]() Ale powoli zapasy się kończą a nowych nie chcę już kupować więc no korzystam póki coś jest
|
|
#3230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
|
#3231 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mojemu nigdy nie wstaje robic przeciez moze zrobic to sam
jak jestem przy okazji w kuchni i jedzie później to czasem siezdarzy ale zeby specjalnie wstawać i potem iść spać? No way
|
|
|
|
#3232 |
|
Zadomowienie
|
ja wciągnęłam już dwie porcje sernika na zimno
dzisiaj u mnie na obiad będą gołąbki, ostatnia porcja wałówki z domu
|
|
#3233 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Zapisałam się do szkoły rodzenia. Jutro zaczynam. Temat będzie dotyczył porodu, więc zacznę z grubej rury ;-) ale się cieszę i doczekać się nie mogę. Zajęcia będą trwały przez 14 tygodni. Położna powiedziała, że później będę potrzebować zaświadczenie lekarskie dot. tego, że mogę ćwiczyć na zajęciach. Kiedyś był ten temat już poruszony. Dziś podobnie, jak wczoraj mam spadek formy. Na nic nie mam siły i ochoty ;-) |
|
|
|
#3234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mąż wprawdzie mówi żebym nie wstawała jak juz mam brzuszek, ale on taki bałagan zostawia nawet po robieniu kanapek że prościej mi wstać niż to potem sprzątac ale jak będzie Mały z nami to pewnie odpuszcze Tak sobie myśle że zaraz wejdziemy w 6 miesiąc więc te nasze ciąże już takie całkiem zaawansowane
|
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
u nas też dzisiaj piękna pogoda, byłam już w aptece, w przychodni po wyniki synka na szczęście tym razem dobre i na zakupach. Teraz robię obiad bo mąż ze znajomym płytę leje na budowie![]() Kciuki za dzisiejsze wizyty |
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wszystkim rano nerwów napsułam.. Tż, mamie, sobie.. Tż chciał być dobry i pojechał specjalnie na miasto żeby zrobić ksero papierów, które potrzebuje na rano do sądu. Ja auta nie mam, a do miasta jest serio daleko. Zadowolony przyjechał z dokumentami a ja w płacz, bo przecież miały być 3 kopie tego, a mu tego nie powiedziałam. Wracać się specjalnie nie będzie, wiec ja w jeszcze większy płacz, paranoja. Ten sąd mnie dobija, becze od rana jak bóbr. W trakcie lamentu zadzwoniła mama, która okrzyczałam, że nie chce z nią rozmawiać, a ona się martwi.. No i takim oto sposobem narobiłam sobie wrogów, a samej wcale nie jest mi lepiej.
|
#3238 |
|
Zadomowienie
|
My wrocilismy z psem od fryzjera na miescie paczka w czekoladzie zjadłam i mała szaleje
Tz zabiera sie niedlugo za obiad schabowe z kapustka zasmazana a ja za kawine
|
|
|
|
#3239 |
|
Zadomowienie
|
Bonku dzięki za wsparcie! no musze się zmusić do pójścia na ten fitness tym bardziej, że już lepiej się czuję. wiem, że będę bardzo zadowolona, ale kurcze zebrac się w sobie nie mogę
![]() np. mi nie pomogło...
|
#3240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć według mnie mają w sumie mało ciuszków jak na sklep typowo dziecięcy. i czekamy na wieści Cytat:
![]() Nie wiem czy widziałaś kalendarz wizyt w pierwszym poście? Można wpisywać swoje wizyty, wtedy zawsze wiadomo kiedy za kogo kciuki trzymać A na którą masz? Bo nie pamiętam czy pisałaś ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Ja mam tak piękną pogodę, że nie chciało mi się do domu wracać, dopóki zupełnie nie opadłam z sił pół miasta dzisiaj obleciałam, byłam w galerii, bo muszę sukienkę kupić. Za trzy tygodnie idziemy na urodziny a ja czuję, że nie bardzo będę miała co na siebie włożyć. Wszystko powoli robi się za ciasne, tym bardziej, że sukienki na ogół miałam dosyć dopasowane. No i lipa, obleciałam ze 20 sklepów i nic. Ewentualnie w Stradivariusie, ale to też tak na siłę.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

bratowa to samo urodzila w pazdzierniku i od 6 miesiaca nawilzała sutki oliwka zwykła tak kazali w szkole rodzenia i z karmieniem nie ma problemu nie pekaja,nie bola az tak i nic sie nie dzieje. Tez zamierzam tak robic a noz widelec pomoze. Jest z ziaja masc od 7 mies do hartowania piersi ale praktyki sa rozne niektorym to wcale nie pomaga.

, moja raz chodziła w takim opatrunku na brzuchu wiązanym na plecach- miała wgłobienie jelita i też patrzyła jak się z tego wydostać 

ja mam dzis wolne to sobie pojadę pooglądać wozki umówiłam się z dziewczyna z fejsa po pare rzeczy dla nunusia a potem do Auchana sobie skocze, mama robi na obiad placki ziemniaczane takze tego

ale jak będzie Mały z nami to pewnie odpuszcze