Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-03, 11:10   #4021
kalusia87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Kalusia przede nade to w 3 trym nie bardzo juz te wady
Bardziej duze dxiecko i cc

Kurcze kup glukometr, bo wynik na czczo jak idziesz do labu nie jest wiarodajny
Jak jedziesz i to wstajesz ubierasz sie na momencie to spoko.. Ale inaczej uwazam ze nie jest

Chodzi tez o to zeby przy zwyklych nawykach cukeir byl ok
Moj tz pozarl 7 rurek z kreme gigantyczny obiad i ciast
Godzine po cukier 87
No właśnie ja żeby jechać do labo muszę wstać po 6 a ostatnio była taka kolejka, że dopiero przed 9 weszłam. Może to miało wpływ? A ile kosztuje glukometr?
Stary 2015-11-03, 11:11   #4022
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Widze rozprawiacie o Wikusi Ja nie moge sie przemoc i zaczac zwracac sie do brzucha per Wiktoria

Jeeezzzuuuu ale mialam dzisiaj sen snilo mi sie ze poszlam sobie siku....wysiusialam sie, chce sie podetrzec,a tam.....mnostwo krwi MNOSTWO.........Boze Kochany co to ma byc?!?!?!?!?!?!?! Weszlam na pierwszy lepszy sennik na necie...patrze....
Poronić
  • Sen jest ostrzeżeniem przed własnym sposobem postępowania. Musisz zmienić drogę, którą podążasz bądź odejść od pewnych utartych wartości. U ciężarnych sny dotyczące poronienia pojawiają się najczęściej w drugim bądź trzecim trymestrze ciąży.
  • ujrzeć - rozczarowanie
  • poronić samemu - twój plan lub idea nie powiedzie się
Bry dzień

Ekhm, w ciaży sny związane z ciążą, w tym z poronieniem są tak jakby naturalne. W zasadzie 90% kobiet się obawia poronienia (wyłączając te, które chciałyby się dziecka pozbyć) i te lęki przełażą na sen. Normalna normalka.
A senniki, to... ekhm :P No właśnie.

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj doła mojej mamie nie warto mówić o czymkolwiek, wczoraj jej powiedziałam, że mi ta glukoza wyszła podwyższona i teraz do mnie non stop wydzwania, żebym sprawdziła, jakie wady u dziecka powoduje cukrzyca
Od dziecka wyznawałam zasadę, że rodzina nie powinna za wiele wiedzieć, bo tylko się człowiek przez to denerwuje. Widać Twoja ma podobnie. Moja raz widziała, jak podbiegłam na pociag i potem mnie torturowała przez miesiąc, że nic nie uważam oraz rozpowiadała wszystkim, że "ja biegam w 8 miesiącu", m.in. teściowej się wyżaliła A teściówka to w 8 miesiącu po schodach nie wchodziła ponoć

U nas tez imię nieustalone nadal.

A w prawidłowo przebiegającym porodzie czuje się odruch parcia, z tym, że wcale nie trzeba bardzo mocno przeć, raczej wspomagać parcie. To tak w teorii
Jeśli poród jest wywoływany czy są jakieś komplikacje, to różnie bywa.

Jeśli poród idzie ok, to nawet lepiej, żeby położna nie mówiła, kiedy przeć, to wtedy może wręcz mieszać, a nie pomagać. No to zależy, jak kobieta to czuje. Teraz większość kobiet nie umie słuchać swojego ciała, więc musi słuchać położnej.
To też tyle w teorii
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 11:16   #4023
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
czytalyście ? nóż w kieszeni się otwiera ..
O boziu.... nie bede sie nawet denerwowac... ch*k im w tylek. Ja za chrzest nie mam zamiaru placic wole kupic cos jakims potrzebujacym dzieciom.

Cytat:
Kalusia przede nade to w 3 trym nie bardzo juz te wady
Bardziej duze dxiecko i cc

Kurcze kup glukometr, bo wynik na czczo jak idziesz do labu nie jest wiarodajny
Jak jedziesz i to wstajesz ubierasz sie na momencie to spoko.. Ale inaczej uwazam ze nie jest

Chodzi tez o to zeby przy zwyklych nawykach cukeir byl ok
Moj tz pozarl 7 rurek z kreme gigantyczny obiad i ciast
Godzine po cukier 87 :p

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Na szpitalenj doecie bankowo bedzie level wyzej :p

Sylwuska miala wyjsc ale skoczylo jej cisnienie i niestety zostaje.
Tak latwo nie ma, jak tu traisz musisz swoje odsiedzien
Niech lezy ile trzeba....

Boziu a ja rzygam i kupciam od rana. Jeszcze jelitowki mi btakuje do szczescia.
I mam cianienie 70/40 strach sie podnosic...

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 11:17   #4024
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Tylko ze mi już krzywa wyszła lekko ponad normę (93 na czczo) no i sama nie wiem co mam myśleć o tym, że nie dostałam od razu skierowania do diabetologa. W szpitalu miałam 92,5 czyli też powyżej normy i nikt nic nie mówił
Bardzo możliwe, że zbyt panikujesz i to bardzo mały skok. Na dodatek krzywa cukrowa to badziewne badanie. Wiem, że brzmi to niewiarygodnie, bo się to robi masowo, ale krzywa wcale nie daje takich wiarygodnych wyników. Ba, są jednostki, którym to badanie wyjdzie fatalnie, choć są zupełnie zdrowe. Więc możliwe, ze ktos był rozsądny i zobaczył, iż wszystko inne u Ciebie ok, więc Ci nie zalecił niczego dodatkowego. (Jak miałam dietę keto, to mi krzywa wychodziła wybujała w kosmos, a nie miałam żadnych problemów, więc to daje do myślenia)
Ponadto, zdrowe żarcie z węglami niżej zazwyczaj w takich małych wahaniach daje radę. Dlatego ja Ci zalecam nie panikować, ewentualnie się dopytać, sprawdzić inne wyniki badań i zwrócić uwagę na dietę. Teraz w zasadzie dzieci głównie tyją, większość już wykształciła się na tyle, że nie powinno być zadnych problemów, wiec nie daj się wkręcać
Stary 2015-11-03, 11:20   #4025
sylwoha
Zakorzenienie

Glukometr kosztuje niewiele ale oaski 50 zl za 50 szt
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 11:22   #4026
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Masakra.. ja nawet pojęcia nie mam, bo wszystko dostalam w szpitalu - resztę na darmową receptę. Insulinę też.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 11:22   #4027
sylwoha
Zakorzenienie

Mujer ktos rozsadny dobre
Wlasnie gdzie kogos tskiego znalezc, ja mialam stycznisc z 2 diabetologoami u siebie i paranoja :p
Stary 2015-11-03, 11:23   #4028
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Bardzo możliwe, że zbyt panikujesz i to bardzo mały skok. Na dodatek krzywa cukrowa to badziewne badanie. Wiem, że brzmi to niewiarygodnie, bo się to robi masowo, ale krzywa wcale nie daje takich wiarygodnych wyników. Ba, są jednostki, którym to badanie wyjdzie fatalnie, choć są zupełnie zdrowe. Więc możliwe, ze ktos był rozsądny i zobaczył, iż wszystko inne u Ciebie ok, więc Ci nie zalecił niczego dodatkowego. (Jak miałam dietę keto, to mi krzywa wychodziła wybujała w kosmos, a nie miałam żadnych problemów, więc to daje do myślenia)
Ponadto, zdrowe żarcie z węglami niżej zazwyczaj w takich małych wahaniach daje radę. Dlatego ja Ci zalecam nie panikować, ewentualnie się dopytać, sprawdzić inne wyniki badań i zwrócić uwagę na dietę. Teraz w zasadzie dzieci głównie tyją, większość już wykształciła się na tyle, że nie powinno być zadnych problemów, wiec nie daj się wkręcać
Inne badania miałam ok, a z tego co kojarzę, często przy cukrzycy wychodzą w moczu różne dziwne rzeczy. Zobaczymy co mi wyjdzie po ograniczeniu węgli
Stary 2015-11-03, 11:24   #4029
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Mujer ktos rozsadny dobre
Wlasnie gdzie kogos tskiego znalezc, ja mialam stycznisc z 2 diabetologoami u siebie i paranoja :p
U Ciebie to wychodzą różne krzaki, więc inna sprawa. Ja nie wiem, jak Kalusia, ale zwykle wahania cukru w ciaży można potraktować dietą i nic się nie przejmować Zależy jak inne wyniki badań.
Stary 2015-11-03, 11:27   #4030
sylwoha
Zakorzenienie

Halwaya ale to bez refundacji.
A zeby ja dostac musisz sie polozyc w szpitalu, tak mi sie zdaje

I tak to.
Stary 2015-11-03, 11:28   #4031
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Znajomi prawie do ostatniej chwili zwlekali z rejestracja no nie mogli sie zdecydować. Stanęło na Filipie. A później kolega sie wkurzał, ze rankingów nie sprawdził bo to bardzo popularne imię. Ale juz nie zmieniali.

No właśnie jeszcze te rankingi utrudniają sprawę bo chciałam uniknąć takiego bardzo popularnego no a jedno kompromisowe to wlasnie chyba w pierwszej piątce jest eh.

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
22 dni . Szok!!! Ja już planowo 10 dni po Tobie!!
u mnie planowo 29 dni ale z niektórych usg wychodził nawet 24.11 także zobaczymy jak to będzie

Cytat:
został mi ostatni kawałek szarlotki tatrzańskiej chce któraś?
właśnie marzy mi sie szarlotka... mniam mniam... a tatrzańska to jaka?
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 11:31   #4032
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
No to sporo, widziałam na necie tanie zestawy z np 10 paskami i ciekawa jestem, czy są miarodajne. Może kupilabym taki na próbę? A gdyby mi nie spadły wyniki to może poproszę rodzinnego o skierowanie? Chyba że może wypisać te paski na receptę?

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Współczuję
Stary 2015-11-03, 11:33   #4033
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Mi powiedzieli, że po 31tc zaczynają się zazwyczaj problemy z cukrem i im dalej w las tym gorzej. Jeśli dieta nie pomaga to trzeba pomóc insulina. Biorę 2 jednostki przed śniadaniem i mam brać przed każdym innym posiłkiem jeśli spodziewam się, że mi po nim skończy. Od kilku dni cukier juz przed posiłkiem jest powyżej wartości. Spróbuję przycisnąć z dietą i zobaczymy. Wizytę kontrolną mam dopiero za tydzień. Co prawda mogę zadzwonić i się spytać ale pewnie będą chcieli to omówić w cztery oczy.
Ja mam brać insulinę przed śniadaniem 2j, przed obiadem 4 i przed kolacja 2j.
Gdzie sobie wkłuwasz insulinę?
Mi pielęgniarka mowiła, że w udo mam sobie wbijać.
Tylko nie wiem czy sposób wkłuwania ma znaczenie? Chodzi mi o to, że wkłuwam powoli do końca i wpuszczam insulinę a zastanawiam się czy to wkłucie nie powinno być takie szybkie, stanowcze?

Cytat:
Współczuję
Tydzień temu wszyscy w domu przez to przechodziliśmy. A najgorzej dziecko.

Cytat:
Masakra.. ja nawet pojęcia nie mam, bo wszystko dostalam w szpitalu - resztę na darmową receptę. Insulinę też.
Ja glukometr też dostałam z poradni diabetologicznej za darmo. Tylko paski kupowałam ze zniżką 30%. Teraz płacę za paski 3,77.
Wczoraj dostałam ten "długopis" do insuliny a insuline już kupowałam za 40zł z groszami.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 11:37   #4034
Aartaa
Raczkowanie

Cześć SYLWOHA, to bardzo dobre wieści! Ja częstsze ktg od któregoś tamtych robiłam na NFZ bez problemu w poradni cukrzycowej, u nas przy szpitalu. Masz taka? I tak powinnaś tam podlegać.

Witaj LILI ja w podobnej sytuacji, termin na 4/01, tez CC, ale mysle ze mój dr zadecyduje o ew zaplanowanym terminie dopierook 15/12 lub bedziemy czekać do symptomów. Ja mam 20mcznego Synka, no i następny tez chłopak.

Pozdrawiam Was wszystkie, jakoś pozniej doczytam.
Aartaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 11:37   #4035
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam dzisiaj doła mojej mamie nie warto mówić o czymkolwiek, wczoraj jej powiedziałam, że mi ta glukoza wyszła podwyższona i teraz do mnie non stop wydzwania, żebym sprawdziła, jakie wady u dziecka powoduje cukrzyca
współczuje, zamiast wsparcia jeszcze dodatkowy stres
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 11:37   #4036
kleo_4
Zakorzenienie

Cytat:
Córka koleżanki ma na imię Wiktoria. Inni wołają na nią Wicia. Osobiście bym zatlukla
Pierwszy raz spotykam się z takim zdrobnieniem, okropne!
Ktoś kto tak nazwie moja córkę zrobi to pierwszy i ostatni raz
Jeszcze nie lubię jak już ktoś zdrsbnia i mówi Wiktorka... ja uznaje Wiki i wikusia, Wikunia.

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Ja się nie spotkałam z tym zdrobnieniem w zyciu. Wiktoria to w moim otoczeniu Wiki, Wika.
Dokładnie

Cytat:

ehhhhh powiedz jej ze będzięsz miała jeszcze słodsze dziecko
słodkie

Cytat:
Ja po śniadaniu nie mogę sobie pozycji znaleźć, żołądek mam tak ścisnięty przez mala ze wszystko co zjadłam to mi do gardła podchodzi... bleeee

Kocham i jestem kochana

14.12.2015♥ Moje malutkie-największe szczęście
kleo_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 11:40   #4037
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Halwaya ale to bez refundacji.
A zeby ja dostac musisz sie polozyc w szpitalu, tak mi sie zdaje

I tak to.

Wujek lezal w szpitalu pod katem cukrzycy i dostal glukometr plus paski za free. A teraz ma na refundacje paski.

Siedze na allegro i wiem ze mam jeszcze zamowic koszule i recznik dla malego a nie chce mi sie szukac. Taka jestem rozleniwiona ze szok.

Stary 2015-11-03, 11:42   #4038
halwaya
Zakorzenienie

Lili83
Ja mam wkluwac sobie w brzuch. Nastawiam 2 jednostki i powoli wstrztkuje. Mam liczyć do 10 nacisnąć i znów do 10. Tak mi kazali robić.

Stary 2015-11-03, 11:47   #4039
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aartaa Pokaż wiadomość
Witaj LILI ja w podobnej sytuacji, termin na 4/01, tez CC, ale mysle ze mój dr zadecyduje o ew zaplanowanym terminie dopierook 15/12 lub bedziemy czekać do symptomów. Ja mam 20mcznego Synka, no i następny tez chłopak.
Też czekamy na symptomy

U mnie gin patrzy tylko na termin wg usg. Okres miałam tak nieregularny, że nawet go nie wpisywał w kartę ciąży.

Zgaga mnie trochę męczy.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Lili83
Ja mam wkluwac sobie w brzuch. Nastawiam 2 jednostki i powoli wstrztkuje. Mam liczyć do 10 nacisnąć i znów do 10. Tak mi kazali robić.
Dzięki!
Zapomniałam o tym odczekaniu po wciśnięciu insuliny
Dopiero się z tym oswajam.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 11:49   #4040
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Też czekamy na symptomy

U mnie gin patrzy tylko na termin wg usg. Okres miałam tak nieregularny, że nawet go nie wpisywał w kartę ciąży.

Zgaga mnie trochę męczy.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Dzięki!
Zapomniałam o tym odczekaniu po wciśnięciu insuliny
Dopiero się z tym oswajam.
No ta insulina powoli się sączy przez tą igle dlatego trzeba długo ją trzymać wkluta. Stąd to liczenie. Przynajmniej u mnie tak to jest.

Stary 2015-11-03, 11:49   #4041
ogolnie
Zakorzenienie

Aż się zaczynam bać co ksiądz powie na nasze "co łaska" na ślub, bo już mamy zaplanowane ile chcemy dać (a wg krążących wieści obecnie u nas w parafii daje się średnio 500 zł). W ogóle, wściekłam się. No dobra - księdzu mogę dać, organiście mogę dać, ale żeby cholera "kościelna" brała 50 zeta za zapalenie trzech świec przy ołtarzu i zapalenie światła w kościele?!
Mówiłam, żeby jechać do pobliskiej, wiejskiej parafii. Tam ksiądz nie dość, że debeściak to jeszcze nieraz nic nie bierze za ślub i kościół ładnie przystroi. To nikt mnie nie słuchał, a ja nie mam zamiaru się potem denerwować...Może księdzu dam, a dziecku czegoś nie kupię? Jeszcze mnie nie poyebało...

mujer zastanawiałam się gdzie się zapodziałaś

Edytowane przez ogolnie
Czas edycji: 2015-11-03 o 11:50
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 11:54   #4042
arisah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kleo_4 Pokaż wiadomość
Pierwszy raz spotykam się z takim zdrobnieniem, okropne!
Ktoś kto tak nazwie moja córkę zrobi to pierwszy i ostatni raz
Jeszcze nie lubię jak już ktoś zdrsbnia i mówi Wiktorka... ja uznaje Wiki i wikusia, Wikunia.

Dokładnie

słodkie

Ja po śniadaniu nie mogę sobie pozycji znaleźć, żołądek mam tak ścisnięty przez mala ze wszystko co zjadłam to mi do gardła podchodzi... bleeee
Wicia to jest jeszcze całkiem ładnie, na moją babcia TŻ woła WIKTA, to już nawet ciężko wymówić jest, a ona tak do słodkiego malucha
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 11:59   #4043
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Aż się zaczynam bać co ksiądz powie na nasze "co łaska" na ślub, bo już mamy zaplanowane ile chcemy dać (a wg krążących wieści obecnie u nas w parafii daje się średnio 500 zł). W ogóle, wściekłam się. No dobra - księdzu mogę dać, organiście mogę dać, ale żeby cholera "kościelna" brała 50 zeta za zapalenie trzech świec przy ołtarzu i zapalenie światła w kościele?!
Mówiłam, żeby jechać do pobliskiej, wiejskiej parafii. Tam ksiądz nie dość, że debeściak to jeszcze nieraz nic nie bierze za ślub i kościół ładnie przystroi. To nikt mnie nie słuchał, a ja nie mam zamiaru się potem denerwować...Może księdzu dam, a dziecku czegoś nie kupię? Jeszcze mnie nie poyebało...

mujer zastanawiałam się gdzie się zapodziałaś :
U szwagra kościelny zażyczył sobie za rozwinięcie dywanu 150 zł Szwagier nie pozostał dłużny i kiedy kościelny poprosił go o jakąś przysługę (szwagier pracuje w tartaku) też mu policzył 150 zł za jakąś pierdołę

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez arisah Pokaż wiadomość
Wicia to jest jeszcze całkiem ładnie, na moją babcia TŻ woła WIKTA, to już nawet ciężko wymówić jest, a ona tak do słodkiego maluchaala:
Wicia mi się kojarzy z Samymi Swoimi tylko że oni to chyba wymawiali Wit'ia. A Wikta okropnie brzmi
Stary 2015-11-03, 12:00   #4044
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
już myślałam , że nigdy nie uda mi się tutaj do Was dotrzeć
po rzuceniu focha na wizaż ( na kompie mi nie działał , z tel nie dodawały mi się posty )- zajęłam sie praniem i prasowaniem .. w między czasie przyjechała rodzinka .. później nie miałam internetu i jeszcze telefon miał awarie ;/;/

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaale syt opanowana ! kurde brakowało mi WAS !
ide poczytać pare stron bo całosci nie dam rady nadrobić !
Nam Ciebie też brakowało

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 12:06   #4045
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość

mujer zastanawiałam się gdzie się zapodziałaś

U nas menda koscielna zazyczyla sobie 200 zl
No ale co zrobic. Czlowiek glupi byl i zaplacil.

Stary 2015-11-03, 12:07   #4046
sylwoha
Zakorzenienie

Mujer ale najlepsze ze w domu mialam lepsze duzo lepsze wyniki

I licze na to ze beda lepsze a wrecz jestem pewna
Stary 2015-11-03, 12:08   #4047
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Mujer ale najlepsze ze w domu mialam lepsze duzo lepsze wyniki

I licze na to ze beda lepsze a wrecz jestem pewna
Na diecie szpitalnej chyba ciężko poprawić jakiekolwiek wyniki
Stary 2015-11-03, 12:10   #4048
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arisah Pokaż wiadomość
Wicia to jest jeszcze całkiem ładnie, na moją babcia TŻ woła WIKTA, to już nawet ciężko wymówić jest, a ona tak do słodkiego malucha
Wiktoria w oryginalnej wersji brzmi wyniosle trochę - może mi się z rodzina królewską kojarzy.
Wicia niby słodko, ale jakoś tak .. no nie wiem
Vicki (mieszkajac w UK) kojarzy mi się tutaj z marginesem. Popularne imię wśród "chav" chociaż ja miałam całkiem fajna managerke o tym imieniu.

Stary 2015-11-03, 12:13   #4049
sylwoha
Zakorzenienie

Nie moze jezeli nie masz cukrzycy.

Jezeli chodzi w wkluwaniwcto tez udo i wbijam szybko a wypuszczam wolno i mam

3x4x3 x 2 nocne
Ale zobaczymy w domu

AARTAA

ja mam poradnie ginekologiczna nie ma spec cukrzycowej

Wiktorai to dlacmnie tylko Wika inne nie przejda
Stary 2015-11-03, 12:17   #4050
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Bry dzień

Ekhm, w ciaży sny związane z ciążą, w tym z poronieniem są tak jakby naturalne. W zasadzie 90% kobiet się obawia poronienia (wyłączając te, które chciałyby się dziecka pozbyć) i te lęki przełażą na sen. Normalna normalka.
A senniki, to... ekhm :P No właśnie.

Od dziecka wyznawałam zasadę, że rodzina nie powinna za wiele wiedzieć, bo tylko się człowiek przez to denerwuje. Widać Twoja ma podobnie. Moja raz widziała, jak podbiegłam na pociag i potem mnie torturowała przez miesiąc, że nic nie uważam oraz rozpowiadała wszystkim, że "ja biegam w 8 miesiącu", m.in. teściowej się wyżaliła A teściówka to w 8 miesiącu po schodach nie wchodziła ponoć

U nas tez imię nieustalone nadal.

A w prawidłowo przebiegającym porodzie czuje się odruch parcia, z tym, że wcale nie trzeba bardzo mocno przeć, raczej wspomagać parcie. To tak w teorii
Jeśli poród jest wywoływany czy są jakieś komplikacje, to różnie bywa.

Jeśli poród idzie ok, to nawet lepiej, żeby położna nie mówiła, kiedy przeć, to wtedy może wręcz mieszać, a nie pomagać. No to zależy, jak kobieta to czuje. Teraz większość kobiet nie umie słuchać swojego ciała, więc musi słuchać położnej.
To też tyle w teorii
Mujerku, ale u mnie jakakolwiek mysl o poronieniu (a wlasciwie strach przed nim) pojawila sie moze dwa, moze trzy razy i to bylo dawno temu, w pierwszym trym. Pozniej staralam sie nie dopuszczac do siebie zadnych negatywow. Stad jestem w szoku, ze teraz, w trzecim trym., na 6,5 tyg przed terminem, pojawia sie u mnie taki sen Ja jestem taka, ze rzadko pamietam swoje sny, a jak juz pamietam i sa tego typu to mysle pozniej caly dzien co to moglo oznaczac.... tak juz mam przerazil mnie ten sen troche....

Co do biegania w osmym miesiacu Moja Tesciowa sobie "normalna" pracowita sobote zorganizowala jak byla na poczatku czy w polowie osmego miesiaca; sprzatala, prala, wieszala firanki, zaslony....i tak przy ostatniej firance.... moj TZ stwierdzil, ze to juz jest na Niego czas i jest wczesniakiem.

Tak wiec nie ma zartow, trzeba uwazac z najbardziej dla Nas blahymi sprawami. Ja sie tak ciesze, ze od pol roku nie musialam dotykac ani odkurzacza, ani mopa TZ sprzata, nieraz jest wykonczony po tygodniu pracy, a tu jeszcze sprzatanie w weekend Go czeka i koszenie trawy.... tak mi Go szkoda bo On jest tak pracowity i taki kochany...chce mnie odciazyc jak tylko moze... Nawet koszyk z praniem zanosi do suszarki, gdzie musze Mu zaznaczac, zeby wieszanie chociaz mi zostawil.... Oprocz wieszania i zdejmowania/sortowania/skladania prania to nie pozostaje mi nic innego jak tylko gotowanie i zakupy (na ktore nota bene TZ tez ze mna jezdzi)... i szczerze mowiac nie wyobrazam sobie zycia w pokoleniu moich rodzicow, gdzie wszystko bylo ZAWSZE na glowie kobiety... moja Tesciowa jak sobie tak cala sobote sprzatala, to byla po calym tygodniu pracy, a i tak Tesc nie wzial na siebie przynajmniej czesci obowiazkow....

Ogladacie moze Moje 600g szczescia??? Wiecie, ze w tym tygodniu sie konczy??? Ostatni odcinek jest w piatek!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości