|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Cytat:
|
|
|
#4022 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ekhm, w ciaży sny związane z ciążą, w tym z poronieniem są tak jakby naturalne. W zasadzie 90% kobiet się obawia poronienia (wyłączając te, które chciałyby się dziecka pozbyć) i te lęki przełażą na sen. Normalna normalka. A senniki, to... ekhm :P No właśnie. Cytat:
A teściówka to w 8 miesiącu po schodach nie wchodziła ponoć ![]() U nas tez imię nieustalone nadal. A w prawidłowo przebiegającym porodzie czuje się odruch parcia, z tym, że wcale nie trzeba bardzo mocno przeć, raczej wspomagać parcie. To tak w teorii ![]() Jeśli poród jest wywoływany czy są jakieś komplikacje, to różnie bywa. Jeśli poród idzie ok, to nawet lepiej, żeby położna nie mówiła, kiedy przeć, to wtedy może wręcz mieszać, a nie pomagać. No to zależy, jak kobieta to czuje. Teraz większość kobiet nie umie słuchać swojego ciała, więc musi słuchać położnej. To też tyle w teorii
|
||
|
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
O boziu.... nie bede sie nawet denerwowac... ch*k im w tylek. Ja za chrzest nie mam zamiaru placic wole kupic cos jakims potrzebujacym dzieciom.
Cytat:
Boziu a ja rzygam i kupciam od rana. Jeszcze jelitowki mi btakuje do szczescia. I mam cianienie 70/40 strach sie podnosic... |
|
|
|
|
#4024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ponadto, zdrowe żarcie z węglami niżej zazwyczaj w takich małych wahaniach daje radę. Dlatego ja Ci zalecam nie panikować, ewentualnie się dopytać, sprawdzić inne wyniki badań i zwrócić uwagę na dietę. Teraz w zasadzie dzieci głównie tyją, większość już wykształciła się na tyle, że nie powinno być zadnych problemów, wiec nie daj się wkręcać
|
|
|
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
Glukometr kosztuje niewiele ale oaski 50 zl za 50 szt
|
|
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra.. ja nawet pojęcia nie mam, bo wszystko dostalam w szpitalu - resztę na darmową receptę. Insulinę też.
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
Mujer ktos rozsadny
dobreWlasnie gdzie kogos tskiego znalezc, ja mialam stycznisc z 2 diabetologoami u siebie i paranoja :p |
|
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zależy jak inne wyniki badań.
|
|
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Halwaya ale to bez refundacji.
A zeby ja dostac musisz sie polozyc w szpitalu, tak mi sie zdaje I tak to. |
|
|
|
#4031 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie jeszcze te rankingi utrudniają sprawę bo chciałam uniknąć takiego bardzo popularnego no a jedno kompromisowe to wlasnie chyba w pierwszej piątce jest eh. u mnie planowo 29 dni ale z niektórych usg wychodził nawet 24.11 także zobaczymy jak to będzie ![]() właśnie marzy mi sie szarlotka... mniam mniam... a tatrzańska to jaka? |
|
|
|
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
No to sporo, widziałam na necie tanie zestawy z np 10 paskami i ciekawa jestem, czy są miarodajne. Może kupilabym taki na próbę? A gdyby mi nie spadły wyniki to może poproszę rodzinnego o skierowanie? Chyba że może wypisać te paski na receptę?
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
|
|
|
#4033 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie sobie wkłuwasz insulinę? Mi pielęgniarka mowiła, że w udo mam sobie wbijać. Tylko nie wiem czy sposób wkłuwania ma znaczenie? Chodzi mi o to, że wkłuwam powoli do końca i wpuszczam insulinę a zastanawiam się czy to wkłucie nie powinno być takie szybkie, stanowcze? Cytat:
Tydzień temu wszyscy w domu przez to przechodziliśmy. A najgorzej dziecko. Cytat:
Wczoraj dostałam ten "długopis" do insuliny a insuline już kupowałam za 40zł z groszami. |
|||
|
|
|
#4034 |
|
Raczkowanie
|
Cześć SYLWOHA, to bardzo dobre wieści! Ja częstsze ktg od któregoś tamtych robiłam na NFZ bez problemu w poradni cukrzycowej, u nas przy szpitalu. Masz taka? I tak powinnaś tam podlegać.
Witaj LILI ja w podobnej sytuacji, termin na 4/01, tez CC, ale mysle ze mój dr zadecyduje o ew zaplanowanym terminie dopierook 15/12 lub bedziemy czekać do symptomów. Ja mam 20mcznego Synka, no i następny tez chłopak.Pozdrawiam Was wszystkie, jakoś pozniej doczytam. |
|
|
|
#4035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktoś kto tak nazwie moja córkę zrobi to pierwszy i ostatni raz Jeszcze nie lubię jak już ktoś zdrsbnia i mówi Wiktorka... ja uznaje Wiki i wikusia, Wikunia. Cytat:
słodkie Ja po śniadaniu nie mogę sobie pozycji znaleźć, żołądek mam tak ścisnięty przez mala ze wszystko co zjadłam to mi do gardła podchodzi... bleeee
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wujek lezal w szpitalu pod katem cukrzycy i dostal glukometr plus paski za free. A teraz ma na refundacje paski. Siedze na allegro i wiem ze mam jeszcze zamowic koszule i recznik dla malego a nie chce mi sie szukac. Taka jestem rozleniwiona ze szok. |
|
|
|
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
Lili83
Ja mam wkluwac sobie w brzuch. Nastawiam 2 jednostki i powoli wstrztkuje. Mam liczyć do 10 nacisnąć i znów do 10. Tak mi kazali robić.
|
#4039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też czekamy na symptomy ![]() U mnie gin patrzy tylko na termin wg usg. Okres miałam tak nieregularny, że nawet go nie wpisywał w kartę ciąży. Zgaga mnie trochę męczy. ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
Zapomniałam o tym odczekaniu po wciśnięciu insuliny ![]() Dopiero się z tym oswajam. |
||
|
|
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
Aż się zaczynam bać co ksiądz powie na nasze "co łaska" na ślub, bo już mamy zaplanowane ile chcemy dać (a wg krążących wieści obecnie u nas w parafii daje się średnio 500 zł). W ogóle, wściekłam się. No dobra - księdzu mogę dać, organiście mogę dać, ale żeby cholera "kościelna" brała 50 zeta za zapalenie trzech świec przy ołtarzu i zapalenie światła w kościele?!
Mówiłam, żeby jechać do pobliskiej, wiejskiej parafii. Tam ksiądz nie dość, że debeściak to jeszcze nieraz nic nie bierze za ślub i kościół ładnie przystroi. To nikt mnie nie słuchał, a ja nie mam zamiaru się potem denerwować...Może księdzu dam, a dziecku czegoś nie kupię? Jeszcze mnie nie poyebało... mujer zastanawiałam się gdzie się zapodziałaś Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2015-11-03 o 11:50 |
|
|
|
#4042 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szwagier nie pozostał dłużny i kiedy kościelny poprosił go o jakąś przysługę (szwagier pracuje w tartaku) też mu policzył 150 zł za jakąś pierdołę---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
tylko że oni to chyba wymawiali Wit'ia. A Wikta okropnie brzmi
|
|
|
#4044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas menda koscielna zazyczyla sobie 200 zl ![]() No ale co zrobic. Czlowiek glupi byl i zaplacil. |
|
|
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
Mujer ale najlepsze ze w domu mialam lepsze duzo lepsze wyniki
I licze na to ze beda lepsze a wrecz jestem pewna |
|
|
|
#4047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wicia niby słodko, ale jakoś tak .. no nie wiem Vicki (mieszkajac w UK) kojarzy mi się tutaj z marginesem. Popularne imię wśród "chav" chociaż ja miałam całkiem fajna managerke o tym imieniu.
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Nie moze jezeli nie masz cukrzycy.
Jezeli chodzi w wkluwaniwcto tez udo i wbijam szybko a wypuszczam wolno i mam 3x4x3 x 2 nocne ![]() Ale zobaczymy w domu AARTAA ja mam poradnie ginekologiczna nie ma spec cukrzycowej Wiktorai to dlacmnie tylko Wika inne nie przejda
|
|
|
|
#4050 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jestem taka, ze rzadko pamietam swoje sny, a jak juz pamietam i sa tego typu to mysle pozniej caly dzien co to moglo oznaczac.... tak juz mam przerazil mnie ten sen troche.... Co do biegania w osmym miesiacu Moja Tesciowa sobie "normalna" pracowita sobote zorganizowala jak byla na poczatku czy w polowie osmego miesiaca; sprzatala, prala, wieszala firanki, zaslony....i tak przy ostatniej firance.... moj TZ stwierdzil, ze to juz jest na Niego czas Tak wiec nie ma zartow, trzeba uwazac z najbardziej dla Nas blahymi sprawami. Ja sie tak ciesze, ze od pol roku nie musialam dotykac ani odkurzacza, ani mopa bo On jest tak pracowity i taki kochany...chce mnie odciazyc jak tylko moze... Nawet koszyk z praniem zanosi do suszarki, gdzie musze Mu zaznaczac, zeby wieszanie chociaz mi zostawil.... Oprocz wieszania i zdejmowania/sortowania/skladania prania to nie pozostaje mi nic innego jak tylko gotowanie i zakupy (na ktore nota bene TZ tez ze mna jezdzi)... i szczerze mowiac nie wyobrazam sobie zycia w pokoleniu moich rodzicow, gdzie wszystko bylo ZAWSZE na glowie kobiety... moja Tesciowa jak sobie tak cala sobote sprzatala, to byla po calym tygodniu pracy, a i tak Tesc nie wzial na siebie przynajmniej czesci obowiazkow.... Ogladacie moze Moje 600g szczescia??? Wiecie, ze w tym tygodniu sie konczy??? Ostatni odcinek jest w piatek!!!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

Ja nie moge sie przemoc i zaczac zwracac sie do brzucha per Wiktoria 
snilo mi sie ze poszlam sobie siku....wysiusialam sie, chce sie podetrzec,a tam.....mnostwo krwi
MNOSTWO.........Boze Kochany co to ma byc?!?!?!?!?!?!?! Weszlam na pierwszy lepszy sennik na necie...patrze....

Szwagier nie pozostał dłużny i kiedy kościelny poprosił go o jakąś przysługę (szwagier pracuje w tartaku) też mu policzył 150 zł za jakąś pierdołę
tylko że oni to chyba wymawiali Wit'ia. A Wikta okropnie brzmi
tak juz mam