|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Cytat:
co takiego pozamawiałaś? ![]() Ja się witam dziś w 29 tc
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
ok, nadrobiłam już wszystkie wypowiedzi.
Przede wszystkim - Wszystkiego najlepszego Kasiu. Kinga - przykro mi z powodu problemów z jedzeniem. Nie pocieszę, ale sama borykam się z dużymi obostrzeniami (nic z mlekiem nie mogę, nawet czekolady), a do ok. 5tego miesiąca nie mogłam jeść nic surowego. Może to nie to samo, ale może świadomość, że rzadko kiedy ciąże bywają łaskawe jakoś CI pomoże Przesyłam też kciuksy za każdą dziś potrzebującą. PS. przyszedł kombinezonik to udany dzień!
|
|
|
|
#3093 |
|
Zadomowienie
|
No, to jest pewien minus
|
#3094 |
|
Konto usunięte
|
KTG za 150 złotych? Nie no bez przesady
|
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53327858]KTG za 150 złotych? Nie no bez przesady
[/QUOTE]KTG robili mi już parokrotnie. moje dziecko wybitnie tego nie lubi :P zawsze ucieka i trzeba manewrować sondami. ale nigdy bym nie pomyślała, że mam zrobić to prywatnie, do tego tak wcześnie bez powodu... tak właściwie, czy wszystkie odczuwacie ogromną euforię związaną z dzieckiem...? ja mimo bycia w 7mym miesiącu jeszcze nie do końca się cieszę z zaistniałej sytuacji. Może dlatego, że moja ciąża jest dość nieprzyjemna (pierwsze 5 miesięcy przeleżane w łóżku, lub przesiedziane na siłę w pracy, bo kosmiczne migreny, a kolejne dwa przeleżane bo niewydolność szyjki...). Czuję się w tym wszystkim bardzo zagubiona :/ i jednocześnie, pełna wyrzutów sumienia, bo pewnie każdy by skakał z radości na moim miejscu, a ja mam czelność grymasić. |
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
dobry pomysł
Cytat:
oj ![]() ja dziś zaczynam 32 tc, jak zwykle zapomniałam
|
|
|
|
|
#3097 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[/QUOTE]Z ciekawości zagłębiłam się w rozporządzenie ministra zdrowia. KTG jest refundowane po 40 tyg. co dwa dni, albo gdy są ku temu wskazania. Wiadomo, że lekarze potrafią dużo rzeczy naciągnąć i zlecają je wcześniej, więc tym bardziej nie rozumiem czemu malwi miałaby za to płacić |
|
|
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
kamilka super, że zabieg się udał
Szkoda, że są kolejne przeszkody, ale mam nadzieje, że będzie dobrze kinga między innymi nie pojechałam tylko dlatego, że wzięłam drugą nospę, położyłam się i zasnęłam. Chyba musiało wszystko puścić, bo inaczej na pewno bym nie zasnęła magdusia a co u Ciebie? Bo coś ostatnio Cię mało. kasia wszystkiego najlepszego jeśli w nicku to data urodzenia, to nie ma źle, jestem z tego samego rocznika ![]() viki graty! |
|
|
|
#3099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje pierwsze miesiace byly ciezkie ze wzgledu na mdlosci i wlasnie migreny i wtedy to stwierdzilam, ze ciaza dla mnie powinna sie zaczynac od 5tego miesiaca ja czuje ogromna radosc, nie moge sie doczekac mojego synka, ale ta euforia przeplata sie z ogromnym strachem czy to aby odpowiednia pora, czy dobrze zrobilismy, czy damy rade i czy taka zmiana w zyciu to jest wlasnie to. Ale wtedy sobie przypominam, ze juz od dawna myslalam o dziecku i powinnam sie cieszyc, ze wyszlo jak wyszlo, czyli.. za pierwszym razem, wlasciwie bez starania sie mysle, ze kazda z nas ma wieksze lub mniejsze watpliwosci, nie powinnas miec wyrzutow sumienia. Czujesz co czujesz, masz do tego swiete prawo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3100 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kurde ja powiem, że się mega cieszę i na prawdę nie mogę się już doczekać - i na pewno też dużą rolę odegrał fakt, że ciążę (przynajmniej do tego momentu) przeszłam totalnie bez jakichkolwiek przykrych objawów. Wierzę w to, że i Ty w końcu poczujesz spokój i radość jak dzieciaczek będzie już koło Ciebie. ![]() Zabijcie mnie po prostu! Ja oczywiście z wygody korzystałam z wizażu tylko przez telefon, nigdy mi się nie chciało wchodzić przez komputer. I teraz dopiero teraz zauważyłam ile mnie ominęło! Dotka pewnie z kilka miesięcy temu wysłała mi zaproszenie do klubu, a ja dopiero teraz je zaakceptowałam, dlaczego? Bo na telefonie takiej opcji brak. Aaaa... idę oglądać Wasze brzuchy Jakikolwiek to brzmi
|
|
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
ewusia graty
|
|
|
|
#3102 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ewusia
|
|
|
|
|
#3103 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarnulka jakoś ostatnio chyba jesienna zamula mnie dopadła. Ogolnie samopoczucie nie najlepsze coś mnie próbuje złapać ale póki co się nie daje. I zaczął się mały remont sypialni. A tak to wszystko w porządku i z mała i póki co z TZ-tem też. Wczoraj nawet wyszliśmy na krótki spacer
A tak poza tym wczoraj zrobiłam wyniki i czekam na czwartkowa wizytę ![]() Obiecuje poprawę i już postaram się więcej udzielac :-*Chociaż staram się być z Wami na bieżąco żeby pozniej nie nadrabiać 3 dni
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-11-03 o 12:44 |
|
|
|
#3104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A uczucie euforii (skakanie z radości itp.) jest trochę przereklamowane - przecież większość z nas się bardzo cieszy, ale to jest przeplatane ciągłym strachem o dziecko, o swoje ciało, o związek (przecież ciąża i dziecko to wielki sprawdzian dla partnerów), o dotychczasowe życie, pracę, finanse, kwestie mieszkania (część się przeprowadza, remontuje, myśli o czymś własnym)... To nie jest jak w filmach, że zachodzisz w ciążę, głaszczesz brzuszek z błogim uśmiechem, dostajesz mnóstwo komplementów, płaczesz z partnerem ze wzruszenia na USG u świetnego lekarza, który pokazuje Ci paluszki i również się wzrusza, ludzie organizują Ci udane, wcale nie alkoholowe baby shower i dostajesz wymarzone, piękne prezenty, wyprawkę robisz bez problemu i to same najlepsze, piękne rzeczy, przez całą ciążę jesteś wyjątkowo aktywna fizycznie i piękna jak z reklamy oraz nic Cie ani razu nie zaboli, a na końcu jedziesz zdziwiona z partnerem do szpitala, krzyczysz raz i już masz dziecko w ramionach. No chyba że ktoś tak ma, to ma bana na narzekanie
|
|
#3105 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
87 to rocznik^^ nie ma źle-fakt ale słońce dobrze tez nie ![]()
|
|||
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Nebula-wolne zarty,ja radość poczulam moze z 5 razy od czasu jak jestem w ciazy. Ale ja jestem skomplikowanym przypadkiem.
Tutaj zwolnienie do konca ciazy nie istnieje,tzn.istnieje ale nie lekarskie tylko ze wzgledu na ryzyko zawodowe,musialabym wrocic do pracy zeby spróbować je dostać a jakby sie nie udalo to do samego porodu pracowac. Dziekuje,postoje :-D dzisiaj zwolnienie juz czekalo wydrukowanr haha,mogłoby tak co tydzień byc
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3107 |
|
Zadomowienie
|
Nie wszystko dzieciowe
ale idzie do mnie:-zamówienie z Gemini -zamówienie z zooplus ![]() -kocyk od Milutkiej -przewijak i pieluchy -koszule nocne -prześcieradła i ochraniacz na materac -becik -ręczniki -torba do wózka -mufka do wózka -proszek antybakteryjny -pieluchy wielo nr 1 -pieluchy wielo nr 2 -komiks "Niebieskie lata" ![]() Dużo małych i ciut większych paczek, ale niestety zrobienie paru, ale dużych nie opłacało mi się zupełnie, nawet biorąc pod uwagę koszty wysyłki. Baby czyli dostałaś to wolne? Super!
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
Baby czyli dziś obyło się bez problemów ze zwolnienie, chociaż raz
Ja z mojej ciąży cieszę się każdego dnia coraz bardziej Uprałam śpiworek, rożek, kombinezony i ręczniki. Może jeszcze kocyki dziś wrzucę. |
|
|
|
#3109 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo że pomieszaną ze strachem, ale wyłącznie o to żeby dziecko szczęśliwie się urodziło i było zdrowe, o nic więcej sie nie martwię (tzn nie martwią mnie zmiany w życiu czy potencjalne niedogodności). Długo się starałam o ciążę, pierwszą ciążę straciłam, wiec jest to dla mnie największy, wyczekany cud. Na dzień dzisiejszy nie mogę sobie wyobrazić większego szczęścia, na samą myśl o porodzie i tym że zobaczę wreszcie mojego Synka płaczę ze szczęścia Wiadomo że czasem się źle czuje, czy źle znoszę dietę, ale wystarczy ze pomyślę sobie dla kogo to robię i od razu wszystko łatwiej znieść zapomniałam dodać że to znaczy że 8 miesiąc się zaczyna, czad Cytat:
życie to nie bajka Cytat:
|
|||
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, najlepszego! Ale tym marudzeniem na wiek bluźnisz i normalnie przełożyłabym Cię przez kolano
A co będzie za 10 lat??? Jesteś bardzo młoda a za 10 lat będziesz nadal młoda - jesli tylko przestaniesz narzekać ![]() Nebula doskonale Cię rozumiem, ja się cieszę z ciąży, ale jednocześnie jestem.pelna obaw, i nigdy się tak nie bałam jak w ciąży. Jak się dowiedziałam o ciąży to też miałam mieszane uczucia, mimo, że staraliśmy się o dziecko kilka lat. To jest ogtomna zmiana - po pierwsze w naszych organizmach, potem w zyciu. A na etapie ciąży jako matki czujemy się w 100% odpowiedzialne za jej przebieg, więc borykamy się z rezygnacją z niektorych aktywnosci, nie zaspakajamy niektórych potrzeb, targają nami sprzeczne uczucia - od uczucia odpowiedzialności do poczucia winy... Do tego hormony. I tak naprawdę nikt inny nie może nas w pełni zrozumieć. Jasne - radość też jest, ale ciągle taka ostrożna, przynajmniej u mnie, ciagle niepewna. Paradoksalnie mniej boję się etapu po ciąży - czy slusznie? Nie wiem ![]() Byłam dzisiaj u internistki z przeziębieniem i piszę co mogę stosować, może komuś pomoże: sinupret, prenalen, syrop z cebuli, wodę morską do nosa, isla do gardła, inhalacje z wody z solą. Ja jeszcze piję rumianek z miodem/sokiem z malin/cytryną/imbirem - w różnych konfiguracjach. To taki zestaw na lekką intencję gornych dróg oddechowych z zatokowym charakterem.
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2015-11-03 o 13:19 |
|
|
|
#3111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt, też planowaliśmy z mężem dziecko już jakiś czas (czas najwyższy! mam 29 lat), ale ze względu na liczne przeprowadzki i mój zawód odkładaliśmy to o kolejny rok, kolejne pół... aż w końcu stwierdziliśmy, że co będzie to będzie. no i w momencie, w którym niby sprawy się poukładały (ja znalazłam pracę, zdążyłam podpisać umowę i się dowiedziałam, że jestem w ciąży :/) , prawie się obroniłam (dr) taki news. Moja mama twierdzi, że jest idealnie. Ja niewspółmiernie podzielam jej entuzjazm :P a mąż się chyba cieszy bardziej niż ja. Ale prawdą jest, że ciążę wyobrażałam sobie tak, jak zacytowana wypowiedź hariett :P myślałam, że będę taka super fit mama, chodząca na jogę, robiąca przetwory z jesiennych jabłuszek skąpanych w słońcu, a tu wielki klops. ale pomału chyba odzyskuję wiarę w siebie i słuszność podjętej decyzji ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
życzę CI by wszystko było ok z Twoim synkiem. w ogóle wszystkim tego życzę :P Ale osobom, które już traciły, w szczególności
|
||
|
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Nebula maluszek Ci wynagrodzi, wszystkie złe strony bycia w ciąży, jak się tylko urodzi. Zobaczysz takie maleństwo i zapomnisz o wszystkim co było złe. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-11-03 o 13:25 |
|
|
|
|
#3113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pomarudzić mogę:P to już nawet o wiek nie chodzi ale o to jak to zapierdziela^^;d a przy dziecku podobno jeszcze bardziej
|
|
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
malwi89 jesli faktycznie sytuacja jest bez zmian i możesz pomóc sobie tymi lekami co do tej pory to faktycznie bez sensu do szpitala. Tylko teraz żebyś ogarnęła z tym KTG bo może w szpitalu byłoby za darmochę, a tak bulić kase to też niezbyt fajnie, zwłaszcza, że to drogie sprawy...
kamilka dobrze, że jesteś i że zabieg udany. Ale te dziadoskie torbiele szybko rosną ![]() Ewusia wow 7 posiłków - duuużo Mi ostatnio jakos spadł apetyt, staram się jeść 5 razy dziennie, ale bez większej potrzeby...hariet gratuluję zakupu łóżka ![]() No i zazdroszczę tych nadchodzacych paczek ![]() Co do euforii związanej z ciązą to po pierwszym szoku TŻta i moim oraz po wylanych łzach, że jak to się stało i dlaczego i że nie planowaliśmy itd. teraz odczuwamy permanentną radość z faktu, że Jasiek jest z nami w brzuchu
|
#3115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Cytat:
![]() Cytat:
jakie wielo zamówiłaś? wrzucisz foty ja przyjdą?
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mi przykro.
|
|
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się ciągle z ciąży bardzo cieszę. Mimo że nie opływa w samą słodycz. Od początku są jakieś problemy, prawie całą ciążę jestem przywiązana do łóżka. Wiedziałam, że różnie może być. jednak liczyłam, że będzie trochę łatwiej. Narzekać, narzekam, bo jedno drugiego nie wyklucza.
magdusia to super, że wszystko w porządku czyli z Tżtem się poukładało? baby super, że się udało ze zwolnieniem. |
|
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w każdym razie na pewno nie jesteś sama, chociaż przymus leżenia pewnie niezbyt pomaga, bo to moment w którym myśli się za dużo
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
Przeciwzakrzepowe biorę je od samiutkiego początku ciąży, codziennie. Mam już zrosty i siniaki i dlatego teraz tak boli. Tylko że i przed ciążą już brałam zastrzyki w brzuch nawet po kilka dziennie i po licząc wszystkie to już mam za sobą niedługo będzie 300 zastrzyków. Ale daje w jedną stronę żeby druga teraz troszkę odpoczęła i później zmiana i tak w kółko.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

co takiego pozamawiałaś?
21.06.2014r.

a zabieg moze je jeszcze spotęgować

albo lekarz chce naciągnąć Malwi na kasę 

nie pojechałam tylko dlatego, że wzięłam drugą nospę, położyłam się i zasnęłam. Chyba musiało wszystko puścić, bo inaczej na pewno bym nie zasnęła