|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy aborcja powinna być zalegalizowana w Polsce? | |||
| tak |
|
501 | 71,57% |
| nie |
|
199 | 28,43% |
| Głosujący: 700. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
BAN stały
|
Dot.: Aborcja- co o tym sądzicie ?
|
|
|
|
#4112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
MalarskiSen: Aborcja farmakologiczna waha się w przedziale 70 euro (wow) do 1000 zł za tabletki od gin w Polsce. Ceny oczywiście orientacyjne. To dalej drożej niż tabletki czy gumki, o spirali nie wspominając. Biorąc pod uwagę, że najniższa krajowa to mniej niz 2000 to i tak większość ludzi nie stać na taki wydatek często.
Niemożliwe jest tylko to, co sami takim uczynimy... Edytowane przez Shar14 Czas edycji: 2015-11-03 o 11:29 |
|
|
|
|
#4113 | |
|
BAN stały
|
Pomyśl, że poronienie to ból i szok dla kobiety, która chce mieć dziecko więc ja tam nic zabawnego nie widzę. Dla niej to jej dziecko i już a nie zarodek.
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
![]() To nie były kobiety ,kobiety... One miały 15 lat ale nie będę wam opowiadać horrorów, że są 15 latki, które śpią z 30letnimi facetami XD no więc te kobiety nie były typem "z jednym aż po grób " tylko co chwilę z innym" i każdy kolejny to coraz większa miłość. W drugim wypadku 2 tabletki kupiła dziewczynie jej własna matka. ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Moja przyjaciółka wpadła w 2 klasie LO, cieszyła się wręcz po aborcji a jakoś po 5 miesiącach od całej sytuacji przyszła do mnie zapłakana. To nie jest powód do otworzenia szampana czy decyzja przemyślana czy nie. |
|
|
|
|
#4114 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Aborcja
Cytat:
|
|
|
|
|
#4115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Stewardessa: ja widziałam tylko to zdjęcie: http://cdnpopularnie.pl/cdn/2015/10/2189.jpg Także sorry, ale tutaj nie widać kompletnie nic, co by przypominało człowieka. Zresztą, potwierdza się to ze zdjęciami medycznymi: http://s.babyonline.pl/i/piaty-tydzi..._MAIN-9930.jpg http://s.babyonline.pl/i/6-tydzien-c...CLE_V-8047.jpg A tutaj zarodek psa dla przykładu: https://lh3.googleusercontent.com/ZJ...w442-h265-p-no Da się jakoś poukrywać te miniatury w Tapatalk? Nie każdy może chce oglądać...
Niemożliwe jest tylko to, co sami takim uczynimy... Edytowane przez Shar14 Czas edycji: 2015-11-03 o 12:07 |
|
|
|
|
#4116 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To, że ona uważa zarodek za dziecko (kocha go, co nie jest oczywiście niczym dziwnym, skoro ciąża planowana) nie znaczy, że magicznie się nim stanie. Jest dzieckiem dla niej, obiekrywnie nie.
Niemożliwe jest tylko to, co sami takim uczynimy... Edytowane przez Shar14 Czas edycji: 2015-11-03 o 12:12 |
|
|
|
|
#4118 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
A Ty po raz kolejny się rozmijasz we własnych poglądach. Wytłumacz mi, dlaczego jesteś przeciw aborcji skoro uważasz, że mogę usunąć jeśli uważam, że to będzie samoobrona? Jak z zabiciem psa. Jak byś zabiła to jesteś morderczynią i żadne powody tego nie zmieniają. Jak zabijasz w samoobronie też jesteś mordercą, bo zabijasz! Dziewczyno, podajesz absurdalne przykłady a co Cię obchodzą 15-latki, które uprawiają seks z 30-latkami? I z jakiej paki to jest horror? Albo przykład Twojej koleżanki, co to wpadła w 2 klasie LO. No powinnaś ją znienawidzić i zerwać wszelkie kontakty bo zabiła swoje dziecko a Ty uważasz, że nie powinna i jak przyszła o Ciebie z płaczem to powinnaś ją wygnać i powiedzieć, że trzeba było się zabezpieczać! ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
A jeszcze najlepsze są pogrzeby płodów z 4-5 tygodnia i maleńkie trumienki. Paranoja. |
||
|
|
|
#4119 |
|
Zadomowienie
|
Skoro rodzina potrzebuje pogrzebu takiego zarodka to ok. Może grzebać (a razem z nim nadzieje na dziecko, rodzinę). Ale niech nikt nie upublicznia takich rzeczy jak małe zarodki, litości. Ja np nie miałam ochoty tego widzieć przy śniadaniu, no niestety zobaczyłam.
Btw. serio nikt nie wie jak te zdjęcia pochować i zostawić same linki.
|
#4120 |
|
BAN stały
|
Empatia cegły.
|
|
|
|
#4121 |
|
Zadomowienie
|
Ok, czyli skończyła się merytoryczna rozmowa.
Nie sądzę, żebym nie była osobą empatyczną. w mojej rodzinie były poronienia, widziałam ból tych kobiet i nie odbieram im tego cierpienia. Ale w dyskusji o faktach medycznych, ono nic nie zmienia. Co więcej, gdy te kobiety się otrząsnęły, bardzo rzadko słyszałam od nich, że poroniły dziecko. No, ale ludzie są różni. Natomiast samo to, co poroniła dzieckiem nie jest obiektywnie rzecz biorąc, a subiektywnie to może być nawet nosorożcem.
|
#4122 |
|
Konto usunięte
|
Chcą się zajmować całkowitym zakazem aborcji, a brak jest przepisów pozwalających na interwencję w takich sprawach... http://epoznan.pl/news-news-62261-Po...romila_we_krwi
|
|
|
|
#4123 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4125 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4126 |
|
BAN stały
|
No tak. Cały czas się trzymasz tego, że jak się wymyśli dobry powód to można mordować i nie trzeba mieć wyrzutów sumienia z tego powodu.
Mówię Ci, idź się do matury przygotowuj a nie piszesz po raz kolejny bzdury i zaraz będziesz lamentować jak to wszyscy na wątku Cię nie lubią. No jak gadasz od rzeczy to nie lubią bo jak można normalnie rozmawiać z kimś, kto co chwila to co innego mówi? poglądy Ci się zmieniają jak chorągiewka i to nie tylko w tym wątku. |
|
|
|
#4127 |
|
Konto usunięte
|
Pierwszy i ostatni raz zgadzam się z pffe.
|
|
|
|
#4128 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie wiem skąd ten trend do obnażania swojej prywatności nawet w najbardziej dramatycznych chwilach, ale dla mnie takie osoby są zwyczajnie prymitywne i puste. W mojej rodzinie zdarzały się poronienia, rodzenie martwych dzieci i inne ponure historie i nikomu do łba nie strzeliło, żeby klepać focie małych trupków, a potem obnosić się z nimi przed całym światem. Niektóre sprawy są na tyle intymne, że naprawdę nikt z osób niezainteresowanych nie musi ich oglądać. |
|
|
|
|
#4129 |
|
Zadomowienie
|
Tzn ja wiem o co MalarskiSen chodzi. Jeśli ktoś się nie zabezpieczał to sam prosił się o ciążę i moralnie uzasadnione jest poniesienie konsekwencji, a nie przerwanie istnienia zarodka. A gdy to zabezpieczenie było to nikt się o ciążę nie prosił i jej nie chciał, także w ostateczności aborcja jest dozwolona (moralnie?). Natomiast jak już napisałam taki podział jest bardzo sztuczny, w praktyce niemożliwy do wyegzekwowania. Nawet od strony czystej opinii społecznej: rzadko kto powie, że wpadł, bo się nie zabezpieczał. Także taķ naprawdę nie wiadomo kogo ganić, kogo nie. Pod kątem takich rozważań system działa zero-jedynkowo. Albo aborcja jest dostępna albo nie. Albo jest to moralnie niedopuszczalne albo dopuszczalne (w omówionych wyżej przypadkach) i wreszcie słynne: albo wszyscy ponoszą konsekwencje albo nikt.
Niemożliwe jest tylko to, co sami takim uczynimy... Edytowane przez Shar14 Czas edycji: 2015-11-03 o 14:36 |
|
|
|
#4130 |
|
Konto usunięte
|
Ale aborcja jest konsekwencją seksu. Tak samo jak ciąża i poród
|
|
|
|
#4131 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wszyscy juz z tego wyrosli, tylko w Polsce najwazniejse jest, zeby jakiejs Kowalskiej sie nie upiekło, niech cierpi! |
|
|
|
|
#4132 | |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście, że jest, tzn. nie bezpośrednią, ale tak.
choć nie wszyscy tak patrzą na sprawę, potrafię to zrozumieć. Ale nie potrafię już zrozumieć narzucania czegokolwiek, a zwłaszcza zabierania kobiecie wyboru.Cytat:
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wisienka na torcie jest fakt ze mężczyźni nie ponoszą odpowiedzialności w zasadzie wcale bo Polska ma jeden z najniższych współczynników sciagalnosci alimentów. I bardzo niskie zasiłki zależne od stosunkowo niskich dochodów. Ale kobieta niech ma za swoje, mogła nóg nie rozkładać
|
|
|
|
|
#4134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4136 |
|
Zadomowienie
|
Bo został im wpojony jeden model życia. Ciężko jest sobie uświadomić, że żyło się w kłamstwie. KK wyznaje średniowieczne zasady, pod pozorem moralności. Niestety u jego hierarchów tej moralności już nie uświadczysz. A, że jest antykobiecy to fakt. Dąży do podporządkowania kobiety dzieciom, mężowi i ognisku domowemu. I nie wyobraża sobie, że można inaczej. Palili heretyków a teraz atakują postęp. Ale to trochę off top.
|
#4137 |
|
Konto usunięte
|
Przy obecnej władzy nawet bym tego na forum nie pisala, wspominali cos o komisji internetowej i zakazie działań anty-rządowych czy cos w tym stylu.
|
|
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
Cóż, ja nie mieszkam w Polsce to sobie mogą robić komisje i mnie szukać. A w tym roku ostatecznie zdecydowałam się na podwójne obywatelstwo. Tak całościowo idą słabe czasem niestety... Lepiej mieć wybór niż nie mieć.
Edytowane przez favianna Czas edycji: 2015-11-03 o 15:09 |
|
|
|
#4139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym, generalnie władzy się raczej nie boję.
|
|
#4140 |
|
Konto usunięte
|
A seks jest konsekwencją popędu. Popęd jest konsekwencją życia.
Żyję => chce mi się bzykać. Chce mi się bzykać => bzykam się. Bzykam się => mogę zajść w ciążę. Zachodzę w ciążę => muszę urodzić. A żeby nie krzywdzić poczętego należy <= zrezygnować z seksu <= zlikwidować popęd <= rozwiązaniem problemu jest profilaktyczne zamordowanie kobiety! Dziękuję, wreszcie zrozumiałam o co w tym chodzi. (konsekwencją seksu jest orgazm btw.) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.