|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb
Mnie też denerwują "złote rady" teściowej. Wiem, że się martwi i troszczy bo nie ma córki, ale kiedyś (poraz kolejny) opowiadała jak to przenosiła ciąże i że mój S. był podduszony pępowiną. Teraz jak słyszy, że boli mnie kręgosłup to każe iść do lekarza i wywołać poród skoro się źle czuje
. Wczoraj powiedziałam, że mam nudności rano to kategorycznie kazała zapytać lekarza bo to może być zatrucie ciążowe (powiedziałam, że zatrucie ciążowe jest przy za wysokim ciśnieniu) i cały czas generalnie moja teściówka myśli, że pojadę do szpitala i powiem chce rodzić to tam wszystko zrobią żebym w danym dniu urodziła ja byłam dziś w szpitalu na KTG, lekarka powiedziała że zapis OK, ja go tam nie widziałam. Pytała kiedy miałam ostatnie USG ja mówię, że 5 tyg temu, a ona się za głowę złapała że lekarz na wizycie nie sprawdza przepływów, łożyska itd. Wzięła mnie na szybko na USG, przepływy wyszły OK, chciała zmierzyć Milenkę, wyszło jej 2500 gram ... powiedziała, że coś chyba źle pomierzyła (mierzyła na szybko bo wepchała mnie w kolejkę) bo ma jakiś inny aparat i mam się nie stresować. Na 15,45 idę do Medicoveru tam może mi zmierzą małą...
|
#3662 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb
Fasterka hehe no to niezła babcia. A co do czopa no to pamiętam, że Ci dawno odszedł. No ale 2 tyg to się nie pokulam mam nadzieję bo na poniedziałek mam termin także...niech się rodzi i będzie pięknie
|
#3663 |
|
Wtajemniczenie
|
Agne19s
ja najchętniej chciałabym implant podskórny albo spiralę, mój TŻ kategorycznie nie wyraża zgody na wszelkie hormony i ingerencje więc pozostają nam gumki... Ale jak już będziemy mieć 2 dzieci to na pewno coś bardziej stałego :P
|
#3664 |
|
Zadomowienie
|
Ja też myśle o implancie albo spirali, ale boję się ze ta metoda może zawiezc. :/
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
Fasterka, fajne masz kontakty z babcią, że tak sobie luźno rozmawiacie o pożyciu
a co ona się tak martwi o Twoją antykoncepcję? Agne19s, ja chyba zdecyduję się na wkładkę domaciczną, bo wszystkie inne metody wydają mi się niewygodne w stosowaniu albo ich skutki uboczne mnie przerastają. Chociaż wkładka też może mieć nieciekawe skutki uboczne więc też słabo Ogólnie ciężka decyzja, już od kilku tygodni o tym rozmyślam. Robusta, a gdzie Ty chodzisz na KTG? Ja właśnie dostałam na nie skierowanie i polecenie, żeby iść do szpitala w którym chcę rodzić, a ja sobie jeszcze nie wybrałam już nie mówiąc, że póki wcześniej nastawiałam się na poród sn to miałam 2 typy szpitali, tak teraz mi się poprzestawiało, bo w tych szpitalach mąż nie może być obecny przy cc ale zamota. W ogóle byłam na wizycie, mało co się dowiedziałam, jedynie co to wiem, że zero rozwarcia i mała ułożona miednicowo Dostałam l4 do końca listopada i skierowanie na ktg z tekstem, że mam tam iść i tam się mną już zajmą. Czyli do lekarki się już nie umawiałam. Czuję się trochę zdezorientowana, nie wiem w ogóle nic - ani gdzie ani jak mam rodzić. Teraz siedzę i dumam który szpital wybrać. Kasiula o tego gbsa się pytałam i tylko tyle się dowiedziałam, co już wcześniej wyczytałam, że to przy porodzie się zgłasza i dostaje antybiotyk. Jak tam dziewczyny rozkręca się którejś jakaś akcja konkretniejsza? ładny dzisiaj dzień na rodzenie
|
|
#3666 |
|
Rozeznanie
|
Ja! Czop nie odszedł, skurczy nie ma, brzuch ani razu nie twardniał. Nawet brzuch nie opadł. Nic a nic nie wskazuje na poród
|
#3667 |
|
Wtajemniczenie
|
Bezpieczniejszych metod chyba nie ma
ja też nie mam objawów :P lekarka po KTG powiedziała że mam czas :P iclosemyeyes no ja do Żeromskiego, ale też nie pozwalają być mężowi przy CC bo pytałam...
Razem Zaręczeni: 07.12.2013 Ślub: 18.10.2014 ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html Edytowane przez Robusta Czas edycji: 2015-11-03 o 13:51 |
|
|
|
#3668 |
|
Zadomowienie
|
Heh, właśnie jakieś bóle jak na @ mnie dopadły poważniejsze - chyba Mała jednak planuje zrobić dziadkowi prezent na imieniny 5 listopada
![]() Swoją drogą - macie już wybranego pediatrę dla dziecka? Bo podobno jak się idzie rodzić to trzeba już mieć wybranego i podać, żeby wiedzieli gdzie kwity wysłać po wypisie.
|
#3669 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zakladam implant od razu. Jak nie bedzie mi pasowal to kastruje sie
Tabletki mi nie pasowaly a gumki zawiodly Ja tez nie mam zadnych objawow poki co, ale jeszcze troche czasu do 17.11 Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja położna z sr mowila, że jak tego adresu nie podasz to oni Ci po prostu dadzą kartę szczepień itp i będziesz musiała po prostu to sama zawieźć do przychodni. Więc lepiej podać adres to oni wyślą
|
|
#3671 |
|
Zadomowienie
|
Ja wrócę do tabletek, dobrze mi na nich było więc raczej one.
Termometr mam bezdotykowy Rossmax z allegro za ok.110 zł kupiłam. Przyszły mi naklejki z sowami, już nakleiłam nawet i lampki zawiesiłam...jest slicznie, hurra. Koszul nadal nie mam ;[ |
|
|
|
#3672 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem dokładnie w takiej sytuacji jak ty, po tabletkach moje libido równa się zero, czuje się opuchnieta i placzliwa, a gumki raz zawiodły więc nie będę ryzykować. tylko nie rozumiem do końca jak jest z tym implantem. w Internecie czytam że może działać nawet do 3 lat, a skąd mam wiedzieć ze przestał działać szybciej ? jak zajde w ciążę przed uplywem 3 lat ?
|
|
#3673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio nie może mąż być obecny? Na stronie gdzierodzić mają wpisane że można czyli tylko Rydygier zostaje z taką opcją, ale chyba bym tam nie chciała rodzić Cytat:
|
|
|
#3674 |
|
Rozeznanie
|
No to mam jasność.....
Jutro powitamy na świecie naszą córę jakoś to do mnie nie dochodzi..... |
|
|
|
#3675 |
|
Wtajemniczenie
|
Oo a czemu jednak cc?
|
|
#3676 |
|
Wtajemniczenie
|
Iclosemyeyes
wpisane mają, ale lekarka która pokazywała nam salę powiedziała, że nie można... Może to zależy od lekarza? ![]() trzeba zadzwonić do poradni patologii ciąży i umówić się na termin na pewno w godzinach porannych ale nie wiem jak długo...
Razem Zaręczeni: 07.12.2013 Ślub: 18.10.2014 ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html Edytowane przez Robusta Czas edycji: 2015-11-03 o 14:28 |
|
|
|
#3677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez jej wymiary czy coś wyszło na KTG? W Ujastku jesteś umówiona? Cytat:
|
|
|
#3678 |
|
Rozeznanie
|
po badaniach dzisiaj miałam wybór, sn lub cc. Waga z usg 4000/4100 i obwód głowy spory jak do moich "możliwości". Wybrałam cc. Z racji tego, ze termin już na 9 miałam do wyboru jutro albo w piątek. Wolę nie czekać.
|
|
|
|
#3679 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O ja Cie,pewnie stresa masz,nie zastanawialas sie wogole nad sn?boisz sie?
|
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naciesz się dzisiaj ostatnim dniem w dwupaku
|
|
|
#3681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Peachella juz jutro. O chorobcia, ale jazda! Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3682 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
super, że tak ładnie sobie radzicie Cytat:
nasz jeszcze czeka przyklejenie obrazków na ścianę. Cytat:
Byłam na ktg i kolejne ktg w dniu terminu czyli za 2 dni w czwartek i usg żeby sprawdzić przepływy na lepszym usg. Wtedy zobaczymy czy coś się rusza czy położą mnie na oddział czy wyślą do domu. ogólnie jestem trochę zawiedziona b chciałam wcześniej urodzić. Zwolnienie mam do 8 listopada i lekarz powiedział, że już mi kolejnego nie wypisze - będę musiała iść na macierzyński (można rozpocząć na chyba 6 tygodni przed narodzeniem dziecka). ![]() Cichutko liczę na to, że przez te dwa dnic coś się rozkręci
|
|
|
#3683 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jednak jak się dowiedziałam jakie moje dziecko będzie duże trochę mi się odechciało sn... wiadomo to pomiary z usg no ale nigdy nie wiadomo czy róznica będzie na + czy na -. Szczerze mówiąc bardziej bym się bała komplikacji przy porodzie sn z takimi gabarytami Cytat:
nie wiem co mam dziś robić, leżeć i odpoczywać czy sprzątać i się szykować, chociaż torby już spakowane mam dawno. Nie spodziewałam się takiego obrotu spraw siedziałam w poczekalni i co chwile wieźli babki na blok operacyjny i z bloku na sale. A w międzyczasie wyjeżdzały dzieciaczki. Jakie one są malutkie Edytowane przez peachella Czas edycji: 2015-11-03 o 15:19 |
||
|
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale raczej nie. brzuch jedynie mam chyba opadnięty (??) ale nie jestem pewna, jak sądzicie? ![]() noto super, będziemy czekac na wieści!
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2015-11-03 o 15:14 |
|
|
|
|
#3685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym na Twoim miejscu wolała odpocząć i zjeść coś dobrego, bo po cc to nie wiadomo kiedy pozwolą ![]() nie mogę się doczekać Twojej relacji po CC ![]() Cytat:
|
|
|
#3686 |
|
Zadomowienie
|
Czeko: no opadnięty jak bum cyk cyk 😁
U mnie wszystko się uspokoiło także cisza na morzu 😕 Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
#3687 |
|
Wtajemniczenie
|
Czeko no jasne, że opadł
![]() Peachella fajnie Cię potraktowali i super, że już jutro będziesz Maleństwo tulić
|
|
#3688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- cornflower_girl jest na porodówce, ma 3 cm rozwarcia ale skurcze słabe...
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
ooo dzięki, dodałyście mi otuchy !!
bo już myślałam że zero oznak porodu i że mam ciąże słoniową - trwająca 20 miesięcy a tak to chociaż tyle że opadł
|
|
#3690 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
najbardziej się obawiam tego leżenia bezczynnego. Mnie non stop nosi ![]() Cytat:
jak dobrze pójdzie i będzie wszystko ok to nas wypuszczą w sobotę. Małą mi się tak wierci od 15 minut, ze mnie cały brzuch boli chyba już chce wyjść
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

. Wczoraj powiedziałam, że mam nudności rano to kategorycznie kazała zapytać lekarza bo to może być zatrucie ciążowe (powiedziałam, że zatrucie ciążowe jest przy za wysokim ciśnieniu) i cały czas generalnie moja teściówka myśli, że pojadę do szpitala i powiem chce rodzić to tam wszystko zrobią żebym w danym dniu urodziła 

a co ona się tak martwi o Twoją antykoncepcję?
Ogólnie ciężka decyzja, już od kilku tygodni o tym rozmyślam.
już nie mówiąc, że póki wcześniej nastawiałam się na poród sn to miałam 2 typy szpitali, tak teraz mi się poprzestawiało, bo w tych szpitalach mąż nie może być obecny przy cc
ale zamota. 

Tabletki mi nie pasowaly a gumki zawiodly 

przez jej wymiary czy coś wyszło na KTG? W Ujastku jesteś umówiona? 
.jpg)
a tak to chociaż tyle że opadł