|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Musiałam Mikołaja budzić bo mi zasnął...by była balanga do 22...
Lilka mi każe iść do sklepu bo wszystkie mandarynki wyjadły...no chyba zdurniała... |
|
|
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Już jej się zapomniało...ale wiecie jaki to jest słodziszyn mały...
L: Mama, lańćki A: Lilusiu nie ma już mandarynek L: Pupić cieba klepu I jak tu nie kochać |
|
|
|
#2134 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześc dziewczyny,
wreszcie mogę do Was zajrzeć. Wczoraj cały dzień przeleżałam, wzięłam większą dawkę magnezu, spasmolinę i jest na razie ok. Plamień już nie było, skurczy też nie.Cały czas się biłam z myślami, czy nie podjechać do gina, ale nie chciałam robić rabanu bez powodu. Poza tym mały słabiej wczoraj kopał, ale już wieczorem o swojej stałej porze nadrobił wszystko. W ten piątek, 6.11. mam wizytę ( tak jak Marcia, jak dobrze pamiętam), więc znów zobaczę maluszka ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Szukałam czegoś o liczeniu ruchów dziecka i natknęłam się na taką informację: Choroby spowodowane ciążą, na przykład nadciśnienie w ciąży czy cukrzyca ciężarnych, prowadzące do niewydolności łożyska, mogą znacznie zmniejszyć liczbę i charakter ruchów płodu. |
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Esor ale za☠☠☠iaszcze rzeczy <3
też sprawię sobię kocyk minkyy ![]() taaak Elena też mam 6.11 wizytę a raczej samo usg, a 13.11 wizyte ![]() ktoś tam jeszczewcześniej wstawiał jakieś fotki, zaraz obczaję pbo po 3 dniach dopeiro do kompa usiadłam ;0 ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
![]() kla ski:
|
|
#2136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Agata ma wtedy urodziny jak dobrze pamiętam . chyba, że budyń ciążowy zrobił swoje .
|
|
|
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
omg<3
---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
U nas z salonu i tarasu widok na kościół...Pytam się Lilki
-Lila co tam jest? - Ziamek - A kto tam mieszka? - Bozia. Ma gości ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Elena dokładnie tak...Równe ćwierć wieku... |
|
|
|
#2139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czy to zmusza mamę by poszła do sklepu o tej porze ? daleko masz sklep ? Cytat:
ciekawe ile urósł maluszek
|
|
#2140 |
|
Wtajemniczenie
|
Paula, Esor piękne te rzeczy
Czytałam pobieżnie, ale coś pisałyście o zgadze, podobno super jest woda lecznicza Zuber, mi na razie odpuściło to dziadostwo. Rwa kulszowa to ja takie objawy miałam jak opisała to Lucy. Co do chrzcin, ja chciałabym zrobić , jak mała będzie miała 3 mce, na samym początku maja. O szczegółach jeszcze nie myślałam. Córkę chrzciliśmy jak miała 3 mce ( 26.12.), moim zdaniem to dobry czas, bo dziecko już ma uregulowany rytm dnia, jeszcze dość dużo śpi, ale nie jest jeszcze na tyle kumate, żeby bać się hałasu i obcych ludzi. |
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia do sklepu mam jakieś 200-250 metrów mniej więcej...ale biorąc pod uwagę to że jesteśmy sami to nie pójdę bo albo musiałabym ich brać co równa się ubieranie całej gwardii, ranie wózka itd albo zamknąć dom i zostawić ich samych...
Raz w życiu zostawiłam ich samych... latem jak już poszły spać na noc to pozamykałam dom i wyszłam na zakupy bo miałam dużo do kupienia... |
|
|
|
#2142 |
|
Rozeznanie
|
Jestem dziewczynki po wizycie
Z syneczkiem wszystko w porządku Moje wyniki wg. lekarza też ok... Powiedziałam mu o tym, że twardnieje mi brzuch... ogólnie podczas USG też "Stwardniał" co zaniepokoiło lekarza... powiedział oczywiście, że to skurcze i kazał mi brać nospę 3 razy dziennie. A jeżeli nadal będzie to samo, zapewne położy mnie do szpitala...eh... zmartwiłam się
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dżaasti nie martw się zobaczysz ze skonczy się dobrze
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz jeszcze spoko bo mogę iść z nimi spokojnie w ciągu dnia do sklepu...a jak będzie Patryś to nie wiem jak to rozwiążę...czy jak będzie spał to będziemy chodzić czy jak...
|
|
|
|
#2146 |
|
Rozeznanie
|
Abyście miały rację...
Niech ten mój syneczek jak najdłużej siedzi w brzuchu Pierwsza ciąża to człowiek baardzo się denerwuje... wszystko jest takie nowe... i jeszcze ta cholerna zgaga...
|
#2147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam blisko wszystko więc liczę, że się nie obudzi gwardia Ci się powiększy będzie ciekawie na wiosnę Cytat:
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze że to już prawie wiosna będzie...a i do sklepu to ja chodzę 2-3 razy w tyg..chleb zawsze kupuję na zapas i nieraz mam całą szufladę w zamrażalniku
|
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę wiele z Was pisze o tym twardnieniu brzucha i sama nie wiem jak to z tym jest. Ja często mam brzuch jak taki baniak nadęty po jedzeniu, jak za dużo zjem... a ostatnio nawet po małych porcjach mam uczucie jakbym za dużo zjadła i zaraz miałaby mi skóra na brzuchu pęknąć. I generalnie mój brzuszek jest zawsze bardziej twardy niż miękki... nie wiem jak to wytłumaczyć hmmm... no na pewno nie jest taki mięciutki jak np. rosnące ciasto drożdżowe czy poduszka, tylko bardziej jak taki balonik dobrze nadmuchany. Jak to jest dokładnie jak Wam brzuch twardnieje
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w poprzedniej ciąży miałam szyjkę skróconą już w okolicy 20 tygodnia :/ a teraz skurcze takie same i szyjka się trzyma Jakby po nospie nie przechodziły to faktycznie zostaje szpital, ale to naprawdę sporadyczne przypadki.
|
|
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ten brzuch to gdzie twardnieje? W sensie w którym miejscu? 3 ciąża a ja tego nie wiem...
|
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
ja czuje ze jest mi niekomfortowo i że napina się mocno..
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2155 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Potem dała sobie posłuchać serducha tak długo jak chciałam Za tydzień jednak ona do mnie wpadnie, bo dla mnie dojść tak daleko to masakra, w połowie drogi już rwie Cytat:
Najlepiej to by trza przekonać meża jednak do zabiegu ![]() Cytat:
![]() A też zastanawiam się czemu niektórzy lekarze dają glukozę po 2h, teraz ponoć wskazanie to trzypunktowa. Ale właśnie nie znam się na tym. Wiem tylko tyle, gdyby mój gin dał mi tylko po 2h to bym chodziła z nie zdiagnozowanymi cukrami bo po 2 h to u mnie już następuje ładny spadek do normy A tak to mam czarno na białym, no cukrzyca i koniec. I dobrze że to wyszło. Dziś jak patrzyłam na glukometr to się przeraziłam, 185 z rana Co do twardnienia, jak twardnieje macica to twardnieje cały brzuch. Robi się jak kamień. To nie boli, ale pojawia się uczucie dyskomfortu. Na pewno byście to poczuły, bo tego się nie da nie poczuć
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2015-11-03 o 18:18 |
||
|
|
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak mnie ojciec wkur... ze nie wyobrażacie sobie. Jak wszystko latało w domu...Nie pamiętam,żebym miała takiego wnerwa...
A poza tym to za dużo dzisaj piszecie, ciężko mi nadrobić ![]() Cytat:
![]() A co do tych norm to dziwne, u mnie w labie było podane,że po godzinie jest norma do 140, a po 2 godzinach do 120?
|
|
#2157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
niektórzy mówią, że się stawia. U mnie dosłownie takie stawianie się, bo brzuch robi się jakby większy i twardy :/
|
|
|
|
#2159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
omg nie mogłabym tak...nawet na stacji benzynowej jej nie zostawiam samej,żeby pójść zapłacić. Kilka razy jak udało mi się zaparkować tuż pod bankomatem to już była w aucie, ale zawsze okna lub drzwi otwarte, bo mam schizo,że mi się drzwi zatrzasną jak jest w środku...
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja nie wiem jak sobie z tym radzić, wszelkie no spy u mnie działają krótkotrwale, luteina? No pomaga. Ale co z tego jak pochodzę i idąc czuję nagle takie prężenie że aż mi dech zapiera. Lipne to. Konsultowałam się z ginem wczoraj, mam się jutro stawić na oddział z wszystkimi wynikami, mam nadzieję, że zbada i puści wolno eh. Niech mnie do kogoś skieruje czy coś. No kapci i piżamki nie pakuję w torbę.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

kla ski:
. chyba, że budyń ciążowy zrobił swoje
.