Mamusie październikowe 2015, część 9 :) ! - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-03, 10:45   #3001
mala29lll
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

Ada zdróweczka dla Wiktorka

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Po 120 jest tak samo, mam wrażenie że tyle żeby sama puściła butelkę to nie odciągnę i przez cały dzień
Myślę że to nie jest płacz spowodowany zabraniem butli, bo dochodzi do tego pchanie paluszków do buzi...no i Aduś, ona po 90tce mojego pokarmu potrafi obalić 60tkę mm i wcale nie być przejedzona. Przecież to się w nią nie powinno mieścić, skoro normalnie 90tkę mm ledwie zjada, albo nie zjada.
Faktycznie dziwne:/ A ściągasz mleczko z jednej piersi tę całą porcję 90 ml? CO za mały żarłoczek

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
A u na jelitowka. masakra maz i Karol. czuje sie jak pielegniarka na dyzuze bo mimo ze ma w domu to nie chce zeby Wojtka bral. Mam badzieje ze nas pozostalych oszczedzi
Współczuje Zdrówka dla Was życzę
Stary 2015-11-03, 10:49   #3002
niud
Wtajemniczenie

Ada Zdrówka dla Wiktorka i całej reszty rodzinki
Malpka dla Twojej rodzinki też zdrówka i żeby Ciebie i Wojtusia ominęło ! Ja nawet nie wiem co to jest jelitówka i jak to się objawia i jak się tym zaraża...

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno..mój mały zanim złapie cyca to tak płacze, wije się, łapie go na chwile i puszcza, denerwuje się i tak trwa walka z pół godz zanim w koncu raczy zacząć jeść..co moze byc nie tak? Bo ja juz nie mam siły
Mój tak miał ostatnio kilka razy i moje diagnozy są 2. Albo to był ten skok rozwojowy - po 4 dniach nam się skończył, od wczoraj znowu mam synka aniołka, albo denerwował się jak chciał puścić pierdla albo zrobić kupkę. Jak mu się udawało to dalej ciumkał spokojnie.

Cytat:
Bo położna kazała zabierać cyca max po 20 minutach, ale ja serca nie mam jak on tak ładnie ciućka
Dzizas te położne to więcej szkody niż pożytku... Dobrze, że ja swoją olałam
Ja daje Wiktorowi ciumkać ile chce. Nie tylko dla jedzenia, ale i dla uspokojenia i na sen i na czkawkę ( właśnie Amelie u mnie na czkawkę cycek się sprawdza ). Generalnie cycek dobry na wszystko Jak już jest mu dobrze, to wypluwa.

Cytat:
No przysypia, ale ciućka. Nawet teraz myślałam, że dość mocno spał i tylko sobie ciuckal to wyjęłam mi pierś i mleko poleciało, więc chyba je ja już nie wiem
Jak ma zamknięte oczka ale słyszysz jak przełyka to moim zdaniem jest ok. Mój w nocy tak często je i się najada dość szybko.

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Dopiero bede jesc sniadanie i pic zimna kawe , zrobilam sniadanie to sie Nel obudzila przebraLam nakarmilam Inga zaczela marudzic ze chce baje ze chce pic to trzeba sie bylo tym zajac teraz Nel jeszcze dojada a moje sniadanie czeka od godziny :/ i kiedy ta godzina wogole zleciala ...[COLOR="Silver"]
Gdzie marudzimy? w K czy na FB? Bo musze wylac swoje zle emocje
Piszecie coś jeszcze w klubie ?

Edytowane przez niud
Czas edycji: 2015-11-03 o 10:51
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 10:58   #3003
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Ada Zdrówka dla Wiktorka i całej reszty rodzinki
Malpka dla Twojej rodzinki też zdrówka i żeby Ciebie i Wojtusia ominęło ! Ja nawet nie wiem co to jest jelitówka i jak to się objawia i jak się tym zaraża...

Mój tak miał ostatnio kilka razy i moje diagnozy są 2. Albo to był ten skok rozwojowy - po 4 dniach nam się skończył, od wczoraj znowu mam synka aniołka, albo denerwował się jak chciał puścić pierdla albo zrobić kupkę. Jak mu się udawało to dalej ciumkał spokojnie.

Ja daje Wiktorowi ciumkać ile chce. Nie tylko dla jedzenia, ale i dla uspokojenia i na sen i na czkawkę ( właśnie Amelie u mnie na czkawkę cycek się sprawdza ). Generalnie cycek dobry na wszystko Jak już jest mu dobrze, to wypluwa.

Jak ma zamknięte oczka ale słyszysz jak przełyka to moim zdaniem jest ok. Mój w nocy tak często je i się najada dość szybko.

Piszecie coś jeszcze w klubie ?
Wieki nie zagladalam do K
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 11:14   #3004
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Wieki nie zagladalam do K
No właśnie dlatego pytam, bo jak coś tam piszecie, to może poproszę w końcu żebyście mnie przyjęły i może się zgodzicie ))
Stary 2015-11-03, 11:15   #3005
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
nie wiem jak położna mogła coś takiego powiedzieć
kochanie ..Twój maluszek teraz Ciebie tak bardzo potrzebuje ..i nie tylko po to by się najeść ..ale tez ukoić..poprzytulać..posłu chac bicia serca ..Twojego oddechu..rytmu Twojego ciała..przy Tobie czuje sie bezpieczny..a mleczko ..pierś..to takie "stałe łącze " dobroci ..przyjemności..MIŁOŚCI.. i w dodatku zaspakajające wszystkie potrzeby do życia..pragnienie i głód
niech wisi na cysiu nawet godzinę..i tak może być do momentu kiedy sam nie zacznie interesować sie innymi bodźcami ..otoczeniem..unormuje sobie czas przy posiłku..nie bój sie nie zostanie mu tak..odklei się szybciej niż myslisz..a teraz napawaj się tym ile możesz ..bo za tymi chwilami kobieta tęskni..to moment kiedy jesteście tak blisko jak nigdy w życiu..budujecie teraz więź i zaufanie
Lubię to, lubię to, LUBIĘ TO!!!
Dokładnie tak, nawet jeśli wszystko inne musi poczekać, nawet jeśli wkoło ma być bałagan, a szansa na poranną chwilę dla siebie dopiero w okolicach siedemnastej ja z bólem serca czasem odrywam Kubusia kiedy Lila mnie potrzebuje albo Ala, a tak bez palącej przyczyny to nie mam serca mu przerywać - robi wtedy taką podkóweczkę, czółko marszczy żałośnie... no nie mogę i tak już siedem tygodni w nadziei, że doczekam cudownego momentu, kiedy zainteresuje go ŚWIAT w szerszej perspektywie, hahahahh
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 11:30   #3006
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
nie wiem jak położna mogła coś takiego powiedzieć

kochanie ..Twój maluszek teraz Ciebie tak bardzo potrzebuje ..i nie tylko po to by się najeść ..ale tez ukoić..poprzytulać..posłu chac bicia serca ..Twojego oddechu..rytmu Twojego ciała..przy Tobie czuje sie bezpieczny..a mleczko ..pierś..to takie "stałe łącze " dobroci ..przyjemności..MIŁOŚCI.. i w dodatku zaspakajające wszystkie potrzeby do życia..pragnienie i głód

niech wisi na cysiu nawet godzinę..i tak może być do momentu kiedy sam nie zacznie interesować sie innymi bodźcami ..otoczeniem..unormuje sobie czas przy posiłku..nie bój sie nie zostanie mu tak..odklei się szybciej niż myslisz..a teraz napawaj się tym ile możesz ..bo za tymi chwilami kobieta tęskni..to moment kiedy jesteście tak blisko jak nigdy w życiu..budujecie teraz więź i zaufanie

pytasz..od kiedy maluszki chwytają same pierś..odpowiem ..od urodzenia..instynktownie wiedza co i jak

a powaznie ..jeśli masz na myśli to że trzyma rączką i sobie zasysa to już indywidualna sprawa..każdy malec uczy sie w swoim tempie..no i zalezy tez od tego jak długo mamusia go wyręcza..

spróbuj pojeździć maleńkiej po ustach i zobacz czy sama sobie poradzi..nie wkładaj piersi tylko przystaw dziecko do piersi..

ale tak już świadomie to powyżej miesiąca zycia maleństwa zauwazalam róznicę w karmieniu..świadomiej ssali i tak "zawodowo"już:rolleye s:

Nie posłuchałam położnej, niech mały cyca ile mu potrzeba

Cytat:
Ada Mój tak miał ostatnio kilka razy i moje diagnozy są 2. Albo to był ten skok rozwojowy - po 4 dniach nam się skończył, od wczoraj znowu mam synka aniołka, albo denerwował się jak chciał puścić pierdla albo zrobić kupkę. Jak mu się udawało to dalej ciumkał spokojnie.

No nic, to czekam aż mu przejdzie ta histeria

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 11:32   #3007
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Faktycznie dziwne:/ A ściągasz mleczko z jednej piersi tę całą porcję 90 ml? CO za mały żarłoczek
No właśnie nie, u mnie przez tą bolesność laktacja jest ogólnie dość konkretnie wyhamowana (nie wiem co to jest mieć nawał) i ściągnięcie takich ilości i w takim czasie jak tutaj Wy macie, jest dla mnie nie do zrobienia. Stąd moje przypuszczenie, że pokarm jest za mało treściwy...chociaż cały czas robię tak samo, a się zmieniło, ech. No nic, trudno, poeksperymentuję jeszcze.

Żarłoczkiem bym jej nie nazwała, mm je w normalnych ilościach, tyle że czasem mniej, a częściej (tak, wiem że się nie powinno karmić mm częściej niż co 3 godziny, ale pytałam i pediatra mi powiedziała że widocznie moja młoda woli zjeść nieco mniej, a nieco częściej, nie widziała przeciwwskazań), tylko z tym moim pokarmem coś zaczęła świrować.

Cytat:
Moja mnie olała, bo zmieniłam przychodnię
Stary 2015-11-03, 11:44   #3008
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Dopiero bede jesc sniadanie i pic zimna kawe , zrobilam sniadanie to sie Nel obudzila przebraLam nakarmilam Inga zaczela marudzic ze chce baje ze chce pic to trzeba sie bylo tym zajac teraz Nel jeszcze dojada a moje sniadanie czeka od godziny :/ i kiedy ta godzina wogole zleciala ...

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Gdzie marudzimy? w K czy na FB? Bo musze wylac swoje zle emocje
Ja też jeszcze bez śniadania ale kawę wypiłam, ciepłą! Przygotowalam słuchając płaczu Ninki a piłam karmiąc. Mam też rozgrzebany obiad i prasowanie, wszystko robię po 2 minuty bo się maleńka chce kokosić

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 11:49   #3009
AgatkaSz
Wtajemniczenie

No dobra K chyba umarl to ide na F :P
Stary 2015-11-03, 12:30   #3010
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
No dobra K chyba umarl to ide na F :P

Tu pisz!!!

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 12:46   #3011
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Tu pisz!!!
Tz przeczyta i bedzie gadal tam jest bezpiecznieh marudzic hahah

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Juz napisalam tam chociaz tak mysle ze moglam spokojnie tutak nic takiego nie napisalam :P ale jestem zla na mego bo najpierw kaze mi cos robic a pozniej jest jak zwykle ,ze mu cos nie pasuje i mi marudzi.
Dobrze ze teraz gada a nie jak juz dom stanie :P

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Czemu moje dziecko placze cyca zjadla kupke zrobila nie moge jej odlozyc bo placz tylko na rekach cisza i to najlepiej jak chodze :/
Stary 2015-11-03, 12:55   #3012
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Tz przeczyta i bedzie gadal tam jest bezpiecznieh marudzic hahah

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Juz napisalam tam chociaz tak mysle ze moglam spokojnie tutak nic takiego nie napisalam :P ale jestem zla na mego bo najpierw kaze mi cos robic a pozniej jest jak zwykle ,ze mu cos nie pasuje i mi marudzi.
Dobrze ze teraz gada a nie jak juz dom stanie :P

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Czemu moje dziecko placze cyca zjadla kupke zrobila nie moge jej odlozyc bo placz tylko na rekach cisza i to najlepiej jak chodze :/
Na to nie ma wytłumaczenia ;P u mnie to samo

Stary 2015-11-03, 13:14   #3013
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Chyba bedziemy robic chrzest 17 kwietnia macie juz jakies wstepne daty?

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

I ile osob u was bedzie? u mnie tak na pierwsze liczenie 18 z nami juz dzieci nie licze
Tylko zastanawiam sie czy zapraszac znowu chrzestnych Tz? Mieszkaja po sasiedzku i to jest rodzony brat tesciowej z zona byli zaproszeni na chrzest Ingi przyszli ale nie mamy z nimi kontaktu super i w sumie zaprosilismy ich chyba z grzecznosci i mysle czy prosic ich teraz bo tak chyba glupio jak byli u Ingi a teraz nie :P
Stary 2015-11-03, 13:27   #3014
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie to samo :P one tak mają

Cytat:
Chyba bedziemy robic chrzest 17 kwietnia macie juz jakies wstepne daty?

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

I ile osob u was bedzie? u mnie tak na pierwsze liczenie 18 z nami juz dzieci nie licze
Tylko zastanawiam sie czy zapraszac znowu chrzestnych Tz? Mieszkaja po sasiedzku i to jest rodzony brat tesciowej z zona byli zaproszeni na chrzest Ingi przyszli ale nie mamy z nimi kontaktu super i w sumie zaprosilismy ich chyba z grzecznosci i mysle czy prosic ich teraz bo tak chyba glupio jak byli u Ingi a teraz nie :P
my po nowym roku napewno ale dokładnie nie wiem kiedy :P robimy tu skromnie bo w pl z taka rodziną to by nam drugie wesele wyszlo :P u nas 9 osób ze mną i mężem bez małego
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 13:35   #3015
Malpka
Zakorzenienie

dzieki dziewczynki:-* mam nadzieje ze sie nie pochoruje reszta;-)

cos jeszcze myslalam jak czytalam ale ze na tel czytam to zapomnialam:-\
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 13:36   #3016
ktosiula
Wtajemniczenie

My chyba też po nowym roku ale kiedy to nie wiem. Będą nasi rodzice, dziadkowie i rodzeństwo plus chrzestni. 16 osób dorosłych licząc z nami.

Stary 2015-11-03, 13:39   #3017
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ja też jeszcze bez śniadania ale kawę wypiłam, ciepłą! Przygotowalam słuchając płaczu Ninki a piłam karmiąc. Mam też rozgrzebany obiad i prasowanie, wszystko robię po 2 minuty bo się maleńka chce kokosić
Cytat:
U mnie działa noszenie w pionie i niezmiennie opatulanie w kokon.
Jak już kończę go opatulać to się od razu uspokaja do tego szuszanie z komórki i idziemy spać. Normalnie kocham dr. Karpa Dziwnie mi, że go ciągle tak opatulam, ale jest spokojny więc wnioskuję, że też szczęśliwy.
No i jak widzę że lubi być noszony zaczynam zastanawiać się nad nosidłem albo chustą - czas zbadać temat.
Stary 2015-11-03, 13:44   #3018
olibar
Raczkowanie

Jezus Maria trauma trauma trauma nigdy wiecej dzieci porodow nic z tych rzeczy.
O ile mlody jest cudny to koszmary do konca zycia beda. Porod tragedia.
Poki co leze sobie w sali o tyle komfort ze sale tu to jedynki wiec cisza spokoj super.
Byl juz pediatra i neonantolog wszystko ok ale cos na glowce jest od wyciagania kleszczami czy tam ssakiem, nie wiem w agonii bylam :/
Urodzilam o godzinie 00.45. Nie spie juz z 30h. Padam na pysk. Co zasne to ktos przychodzi na checkup.
Mlody owolosiony jak goryl cale plecy ramiona we wlochach masakra ;-)
Dzis do domu ide. Nie wiem o ktorej jeszcze. Ale prznajmniej nie 3maja kilku dni.
Nie myja dzieci po porodzie wiec owlosiony ssak nie wyglada jakos super. Jutro musze go wykapac takie zalecenie.
Dodatkowo od porodu nie zrobil kupy a myslalam ze smolka bedzie od razu. Juz 12 h mija.

Aa i chyba podcinanie wedzidelka czeka bo cos suta zlapac nie moze. Ale wydaje mi sie ze z jednej piersi cos lecialo bo w koncu spi i nie placze. Fajnie uczucie nic nie boli jestem w szoku!
Niestety drugiej piersi nie mam jak tu oproznic musze miec swoj laktator to juz w domu zrobie.

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk

Edytowane przez olibar
Czas edycji: 2015-11-03 o 13:46
olibar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 14:02   #3019
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:

Ja dziś mam to samo :/ Ręce mi odpadają. Nie mam kiedy siąść i mleka odciągnąć, bo mama wtuluj i koniec.

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
Jezus Maria trauma trauma trauma nigdy wiecej dzieci porodow nic z tych rzeczy.
Stary 2015-11-03, 14:22   #3020
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
My chyba też po nowym roku ale kiedy to nie wiem. Będą nasi rodzice, dziadkowie i rodzeństwo plus chrzestni. 16 osób dorosłych licząc z nami.
U mnie tylko
rodzina Tz swojej nie zaprosze bo nawet by nie mieli gdzie spac miejsca nie ma :P tez dziadkowie , szwagierka z mezem, prababcia i rodzina z jednego domu tam gdzie prababcia to ciocia wujek i 3 kuzynow z czego jedna bedzie chrzestna i przyjdzie z nazeczonym + chrzestny z zona

Cytat:
Jak już kończę go opatulać to się od razu uspokaja do tego szuszanie z komórki i idziemy spać. Normalnie kocham dr. Karpa Dziwnie mi, że go ciągle tak opatulam, ale jest spokojny więc wnioskuję, że też szczęśliwy.
No i jak widzę że lubi być noszony zaczynam zastanawiać się nad nosidłem albo chustą - czas zbadać temat.

no ja Inge tak zawijalam i jej szumialam do ucha :P
No ja wczoraj zaczelam czytac o chustach ale jak zwykle nie skonczylam

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ja dziś mam to samo :/ Ręce mi odpadają. Nie mam kiedy siąść i mleka odciągnąć, bo mama wtuluj i koniec.

Tz pojechal cos na ziemi robic mieli nam rownac teren i mial przyjsc znajomy wycenic fundamenty i dzwonil o 11 ze bedzie za godzine ... nadal go nie ma a ja nie mam kiedy sie ogarnac bo ten moj glut placze, Inga moze zaraz padnie spac i tak jakos dlugo dzis wytrzymala... musialam ja zmeczyc i biegalam za nia po mieszkaniu z dzieckiem na rekach
Stary 2015-11-03, 15:28   #3021
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, mam gdzieś książkę Karpa, muszę odgrzebać
Ok, kokonowania z Panem Sówką jeszcze nie próbowałam, więc dziś po kąpieli wyciągnę nasze XXXL pieluchy zakupione do kokonowania Lili i zwiążę terrorystę
A tak serio to nie daję rady, czasem jeśli zaśnie na 2-3 h po karmieniu to z jednej strony uwierzyć nie mogę, że MOŻNA tak bez wrzasku w uszach cieszyć się macierzyństwem, a z drugiej strony jest mi tak nieswojo i dziwnie z tą ciszą, że co jakiś czas sprawdzam, czy oddycha...
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 15:38   #3022
ktosiula
Wtajemniczenie

Do mnie dzisiaj dotarła chusta od koleżanki. Swoją po synu sprzedałam. Jutro będziemy się wiązać i zobaczymy.

Stary 2015-11-03, 16:21   #3023
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Jaka chuste powinnam kupić? Jaka jest najlepsza?
Ide do sklepu swieze powietrze i cisza mmmm.
Nie wiem jak kobiety sobie radza z dziecmi jak maz w pracy a miedzy szkrabami taka mala roznica wieku
Stary 2015-11-03, 17:00   #3024
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Mała spi wiec podoczytałam triche co do karmienia to ja w przychodni juz karmiłam, jak rodzina przyjechała to tez..myślałam że będzie mnie ti krepowac, a okazuje się ze to takie naturalne jest, oczywiście przykrywamy cycka trochę
Na czkawke u nas tez najlepszy cyc

Dziewczynki jaka jest różnica między ulewaniem a wymiotami? Bo moja nieraz tak chlusnie, że jakoś tak dziwnie.

Edytowane przez ewlina
Czas edycji: 2015-11-03 o 17:04
ewlina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 18:27   #3025
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Mała spi wiec podoczytałam triche co do karmienia to ja w przychodni juz karmiłam, jak rodzina przyjechała to tez..myślałam że będzie mnie ti krepowac, a okazuje się ze to takie naturalne jest, oczywiście przykrywamy cycka trochę
Na czkawke u nas tez najlepszy cyc

Dziewczynki jaka jest różnica między ulewaniem a wymiotami? Bo moja nieraz tak chlusnie, że jakoś tak dziwnie.
Chyba jak zaraz po jedzeniu to ulewa, a wymioty sa troche po jedzeniu tak mi sie wydaje :P
Stary 2015-11-03, 18:34   #3026
malinowa4
Zakorzenienie

W koncu nowy tel, bede mogla was czesciej podczytwac no i sie udzielac oczywiscie

Wysłane z mojego Lenovo A916 przy użyciu Tapatalka
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 18:55   #3027
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
W koncu nowy tel, bede mogla was czesciej podczytwac no i sie udzielac oczywiscie

Wysłane z mojego Lenovo A916 przy użyciu Tapatalka
Malinowa dasz radę pierwszą stronę zaktualizować?

Wymioty są pod ciśnieniem i tak jakby falami. Ulać też się może czasem pod ciśnieniem jak jakiś duży bąbel powietrza zalega i wypchnie zawartość brzuszka....

Stary 2015-11-03, 18:57   #3028
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Malinowa dasz radę pierwszą stronę zaktualizować?

Wymioty są pod ciśnieniem i tak jakby falami. Ulać też się może czasem pod ciśnieniem jak jakiś duży bąbel powietrza zalega i wypchnie zawartość brzuszka....
To królewna musi zrobic
Stary 2015-11-03, 18:58   #3029
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
To królewna musi zrobic
No faktycznie sorki

Stary 2015-11-03, 19:30   #3030
Amelie04
Zakorzenienie

Mojemu maluchowi sie w ogole nie odbija, bo przysypia :/ dzis ani razu nie odbilo mu sie
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości