|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Coraz jaśniejsze włosy.
Witam.
Trochę mi niezręcznie pisać na tym forum, ale muszę. ; Otóż mam naturalne blond włosy. W lato miałem trochę ciemniejsze, a teraz znowu widać, że pojaśniały. W sumie to moje włosy nie mają jednolitego koloru (środek ciemniejszy, boki jaśniejsze). Co zrobić, by mieć ciemniejsze włosy? Jakie produkty spożywcze mają właściości, które mogą mi pomóc? Dodam, że mam trochę bladą cerę. Nie jadam warzyw i owoców, ale jeżeli w tym tkwi problem, to oczywiście się to zmieni. |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz jaśniejsze włosy.
Cytat:
Chodzi Ci o nakładanie czegoś na włosy, czy o jedzenie? Bo kolor włosów nie ma nic wspólnego z dietą, więc o tym drugim możesz zapomnieć. Pozostaje koloryzacja, trwała albo półtrwała, albo metody naturalne, ziołowe, czyli płukanki z kory dębu, pokrzywy albo orzecha włoskiego. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
To znaczy myślę, że może mi brakować pewnych witamin. Tak np: jedząc dużo marchwii kolor skóry zmienia się za sprawą karotenu.
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolor włosów nie ma nic wspólnego z odżywianiem. Włos jest martwy i na jego rozjaśnienie działają czynniki zewnętrzne. Tak jak już zostało napisane, jeśli nie chcesz ingerencji farby czy innego chemicznego środka pozostają Ci przyciemniające płukanki, np: kora dębu czy szałwia. Co do bladej cery i nie jedzenia warzyw i owoców. Blada cera może się zmienić w niezdrową i poszarzałą. Radzę dla własnego zdrowia przeprosić się z warzywami i owocami. Sama nie jem ich ot tak z przyzwyczajenia - raczej muszę sobie o tym przypominać. Zdrowe odżywianie to podstawa zdrowego organizmu, pięknej cery, włosów i paznokci.
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Niezręcznie dlatego, że ta strona to bardziej jest przeznaczona dla pań
![]() Dzięki za rady, szczerze mówiąc czytałem o płuaknce z kory dębu, raz czy dwa razy nawet próbowałem tej płukanki. Ale wtedy chyba nie przygotowałem jej odpowiednio. |
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my sobie cenimy mężczyzn, którzy potrafią o siebie zadbać i zadają pytania. To miła odmiana po znajomych płci męskiej, którzy nie odróżniają żelu pod prysznic od szamponu![]() Nigdy nie używałam kory dębu, za to zdarzyło mi się szałwię. Po prostu w szklance gorącej wody zaparzyłam ziółko (niestety nie pamiętam ile), a później po odcedzeniu zielska przelewalam to do większej miski i dolewałam wodę, tak aby po umyciu powisieć chwilkę włosami w tej misce. Efekt musiał być niezły i to za pierwszym razem, bo otoczenie pytało się czym przyciemniłam.
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
rose rose
|
są farby dla mężczyzn ale nie wiem czy jest to konieczne bo może to dodaje Ci uroku
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam o tym, ze płukanki z kawy przyciemniają włosy, ale nie próbowałam.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.