|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Cytat:
mam wykształcenie prawnicze i pracowałam ponad 2 lata w sądzie także trochę się napatrzyłam na różne dziwne sytuacje z długami
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
iola dzięki za link
Właśnie miałam o to samo pytać. |
|
|
|
#3274 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
W 26 wazyla niecale 800,jutro po poludniu mam publicznie wizyte, zobaczymy...ale zasadniczo wszyscy mi mowia ze mam za mały brzuch i sie stresuje :-/
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
No to prawda dosc ciekawa
ale zamierzam zmieniać po macierzyńskim ![]() Dziewczyny miałyście w SR zajęcia z piłkami odnośnie porodu aktywnego? Ja dziś właśnie miałam i moim zdaniem super, ale chyba sobie kupię taka piłkę, bo w szpitalu to nie wiadomo ile osób jej używało i ile z nich oblało ją odchodzącymi wodami
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3279 | |
|
Wtajemniczenie
|
zgłaszam się po wizycie
Dorianek waży 1600g, odwrócony w dół, nagrał na lekarz śliczny film^^ jestem zachwycona. Szyjka w porządku, łożysko w porządku Jak to mówi- wszystko ksiażkowo Znów próbował mnie podejść żebym zdecydowała się na naturlny poród, gdyż mam do tego warunki itp itd, no ale zmuszony był oduścić:dCytat:
a co do brzucha ja też mam mały i każdy się dziwi że za 1,5 miesiąca rodzę, bo wygląda od boku jakbym troszkę za dużo zjadła;d
|
|
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia gratuluję udanej wizyty i filmu pamiątka zostanie.
|
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
16.40,ale biorac pod uwage opoznienia....:-D to pewnie przed 19 polskiego czasu sie nie odezwe
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3282 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Cytat:
![]() Cytat:
To Ty wybralas sama cesarke w sensie na zyczenie? gdzies mi to umknelo a ostatnio po strasznym koszmarze sennym juz pisalam do tzta,ze ma mi zaplacic za cesarke, bo ja nie urodze naturalnie przeszlo mi po chwili,ale bylam mega zestresowana :P w kazdym razie u mnie jak na razie porod sn w planach I gratuluje synka piekna waga juz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to wcale nie znaczy, że coś jest źle. Po prostu twój dzidziuś jest poniżej średniej a oznacza to, że pewnie urodzi się poniżej 3500g, ale szybko dogoni rówieśników
|
|
|
|
|
#3284 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarnula dziękuję ślicznie mam nadzieję że kciukasy pomoga
:-* bardzo bym chciała żeby w końcu się ułożyło. Żeby była jakaś stabilizacja dla mnie i małej...--- Pisalyscie o Sudocremie. Moja siostrzenica ma pupke smarowana od urodzenia. Jakiś czas temu porobily jej się straszne ropne krostki. Jakby uczulenie. Siostra niby twierdzila że to od nowych pampków ale najlepsze jest to że dalej jej smarowala sudo a to nie schodzilo. Ja madrzejsza o wiedzę wizazowa zasugerowalam że to może od sudocremu jak obie z mama na mnie skoczyły że w życiu bo on taki wspaniały to już się nie odezwałam. Najlepsze jest to że jej dopiero zeszło jak poszła do lekarza a ten kazał jej tylko przemywac i wierzyć. Zero smarowidel... Także taki super to on na pewno nie jest i w mojej wyprawce go nie będzie
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-11-03 o 21:56 |
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy mogłabym Wam wstawić linka do moich aukcji na allegro? Jestem wizażanką i mamą 3 letniej córki oraz 10miesięcznego chłopczyka
zaczynam wyprzedawać ubranka po moich dzieciach, wszystkie aukcje to licytacje bez ceny minimalnej, a ubranka są zadbane i firmowe.Ale wolę zapytać bo nie wiem czy na wizażu można poniekąd reklamować swoją sprzedaż ![]() Pewnie kompletujecie wyprawki a w ciągu najbliższych dni wystawię jeszcze dużo fajnych rzeczy pomagających się zorganizować kiedy zostaje się świeżo upieczoną mamusią ![]() <ciach>
01.05.2007 01.08.2008 18.07.2009 ![]() 07.02.2012 II 21.10.2012 Emilka 20.04.2014 II 17.12.2014 Jaś Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2015-11-04 o 08:51 Powód: usunięcie linka |
|
|
|
#3286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie tez nie bedzie sudocremu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ta średnia chyba jest niższa niż 3,5 kg:P teraz takie wielkie dzieci czesto sie rodzą, kiedyś norma było 2900-3200 kg |
|
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
Ja liczę na dziecko nie większe niż 3500
Matko urodzić takie powyżej 4000 to koszmar Jestem już w domku |
|
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
baby przecież wiadomo, że wielkość brzucha nie zawsze idzie w parze z wielkościa dziecia
![]() kasia duży synek ![]() Jak bierzesz cc na żądanie to jest ona płatna?
|
#3290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja sie boje porodu naturalnego, ale wlasciwie to komplikacji.. Nie chodzi o bol czy o mnie. Chodzi mi o malego. Wiekszy komfort psychiczny bym miala chyba przy cesarce, dlatego pare razy przeszlo mi przez mysl czy aby nie oplacic jej sobie. Ogolnie chce rodzic naturalnie, wiem, ze komplikacje moga wystapic i tu i tu, znam wady i zalety obu rodzajow porodu, ale kazdy chyba ma watpliwosci, bo oba porody sa po prostu..malo przewidywalne. Jak dla mnie idealnym rozwiazaniem jest porod naturalny bez komplikacji dla maluszka. ![]() Tak po prostu gina spytalas o cesarke czy mialas go sprawdzonego, ze wykonuje cos takiego za oplata? Zastanawialam sie ostatnio wlasnie, jak sie o takie cos pyta i ile to kosztuje ![]() Jak na razie chce rodzic sn, ale.. Ale mam watpliwosci jak chyba kazda Mama przed porodem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Mimo że jestem zwolenniczką sn to pierwszy raz słyszę takie określenie
Cytat:
Nam na SR dziś właśnie położna mówiła o kosztach prywatnych porodów (wtedy można i sn i na życzenie cc) i to chyba zależy od regionu u mnie taka "przyjemność" kosztuje 8000 zł , w innych są takie kliniki gdzie kosztuje ok 2000 zł ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Inna kwestia że czasem tez można sobie to "załatwić" nieoficjalnie z lekarzem w normalnym szpitalu, wtedy pewnie koszt wizyt u niego wchodzi w grę
|
|
#3292 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie no, kwoty liczone w tysiacach nie wchodza w gre :P chodzilo mi wlasnie o zalatwienie u lekarza prowadzacego ![]() Mi o bezpieczenstwo chodzi o niedotlenienie np. Tego sie strasznie boje. Ale wiem tez, ze to sa rzadkie przypadki, ze dla malenstwa duzo lepiej jak sie rodzi naturalnie, dlatego tez staram sie nastawiac pozytywnie do sn Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
U nas CC kosztuje jakieś 4.5tys (bez wskazań medycznych) , natomiast położna zwracała uwagę, że maluchy podobno gorzej się adaptują po cc, między innymi mają gorzej pod względem pierwszego oddechu, bo przejście przez kanał rodny malucha przygotowuje do niego, a CC nie
Nie szukałam czy to prawda, bo dla mnie bez znaczenia.
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-11-03 o 23:07 |
|
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
Poważnie takie wysokie są ceny cc? Jak dogadamy się z lekarzem który pracuje w normalnym szpitalu nie prywatnej klinice do aż tak dużo to kosztuje w szoku jestem.
|
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
KINGA, NFZ wycenia CC chyba na jakieś 2200zł, a to pewnie jest totalne minimum kosztów
operacje muszą kosztować
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
2 tysiące to już bardzo dużo, a sumy o których piszecie 4 czy 8 tysięcy są straszne. Nie miałam pojęcia, że tyle może kosztować.
|
|
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chcę rodzić SN, ale w prywatnym szpitalu więc też muszę zapłacić ale w życiu nie zdecydowałabym się na to gdyby cena była totalnie z kosmosu. Ja będę rodzić w Łodzi, bo po prostu tam mam blisko rodziców i moich i TŻ, a i tak po porodzie będę trochę w domu, żeby mama mi pomogła przy Małym. Ostatnio rozmawiałam z moja gin o porodach prywatnych i jak mi powiedziała jakie są ceny w Warszawie to mi włosy dęba stanęły. Poród naturalny 6tys, CC 12tys a nawet i 15tys sobie w niektórych placówkach liczą... Przegięcie jak dla mnie... |
|
|
|
|
#3298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chce mala corke bo mam duzo ubranek na 56 :-D ale mala a zdrowa. Cytat:
Niepozorna,ile placisz za porod? Tutaj od 6 tys euro w gore :-(
||
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
W lodzi cc na zyczenie w prywatnej to koszty 3900, a sn 2900.
Wrocilismy od znajomka no i mlody dawal czadu.... Nie udalo nam sie go pomierzyc, bo kopal i czkawke mial :P na wizycie bede musiala lekarza zmolestowac zeby stope zmierzyl bo chyba hoduje plywaka z meeeega dlugimi stopkami ![]() Niepozorna co do aneksu kuchennego. Moi tescie maja w teorii osobna kuchnie (bez drzwi) i jak sie dowiedzieli, ze chcemy aneks w naszym mieszkaniu to sie po glowach pukali, ze najglupszy pomysl bo zapachy, a jak osobna kuchnia to tam zostaje... Taaaa, jakos u nich to sie nie sprawdza, bo przy bigosie to ja juz na korytarzu czuje, ze robia :P Ja lubie moj aneks bo podczas gotowania np tv ogladam ale nie mam zamiaru Cie przekonywac do slusznosci zabudowy czy otwartej bo Wam ma sie komfortowo mieszkac My kupilismy mieszkanie 57mkw, tez 2 pokoje, salon z aneksem, przedpokoj i lazienka i powoem Ci, ze dla mnie juz jest malo miejsca :P ja chce dom ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. V
2850zł za poród SN.
Cytat:
Małego narwańca masz w brzuchu Mi też się dom marzy ale to kiedyś Na razie mieszkanko musi wystarczyć. Mój szkrab znowu mi zasnąć nie daje... Wierci się niemiłosiernie. Może dlatego, że tatusia nie ma, bo pojechał dzisiaj wieczorem po auto z Wujem do Szczecina (!) i wraca jutro po południu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.

Święta prawda odsetki bywają zabójcze i to w każdym przepadku.
mam wykształcenie prawnicze i pracowałam ponad 2 lata w sądzie
także trochę się napatrzyłam na różne dziwne sytuacje z długami
21.06.2014r.
skoro nie ma teraz zameldowania to co z rejestracją samochodu? 

piekna waga juz
to wcale nie znaczy, że coś jest źle. Po prostu twój dzidziuś jest poniżej średniej a oznacza to, że pewnie urodzi się poniżej 3500g, ale szybko dogoni rówieśników
Matko urodzić takie powyżej 4000 to koszmar