|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Cytat:
O 50 zl sie machnelam ![]() Moj nie lubi nawet delikatnego ucisku i dlatego tak kopal, glownie po glowicy :P Noooo to daleko TZ sie wybral. Auto dla Was?
|
|
|
|
|
#3302 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no ich wynagrodzenie czasami jest nieproporcjonalne do wysokosci zadluzenia ![]() Cytat:
Powiem rano tz, zeby jeszcze od tej strony to zalatwic Cytat:
ja tez mam maly, wazne, zeby Mala sie dobrze rozwijala Cytat:
Cytat:
tez mi mama zwracala uwage na to, ze dzieci rodzone sn sa hmm lepiej przygotowane na przyjscie na swiat. Cytat:
Ech chyba caly ten stres ostatnich kilku dni mi wychodzi. Maly nie szaleje, ale tak mnie brzuch boli, ze sie nawet ruszyc nie moge :-(
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|||||||
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi, latwo mowic nie stresuj sie ale sytuacja jest niefajna i wcale Ci sie nie dziwie. Maly odczuwa Twoje emocje dlatego wyciszony jest. Teraz wiadomo kazdy pieniadz bedzie potrzebny ale zrobcie sobie z TZtem maly reset i chociazby wyjdzcie na dluzszy spacer do lasu/parku bez rozmow o komornikach, moze zaglebcie sie w rozmowie o marzeniach
Ja Ci nic nie doradze bo nigdy nie mialam do czynienia z taka sytuacja, jedynie wiem ze istnieje taka instytucja jak komornik... :| ale trzymam kciuki zebyscie jak najszybciej wyszli na prosta i oby to byl ostatni taki przypadek Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
Casa dzieki za slowa otuchy, serio bardzo mi pomoglyscie. Juz nie mialam komu sie wygadac, kolezanki maja swoje problemy, mama z zalozenia odpadla, nie chce psuc relacji. W szczegolnosci, ze zawsze mi powtarza, ze moglam sobie wziac bardziej dzianego faceta
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo i tak wygladamy w 31t6d, od poczatku ciazy przytylam 10 kg. Jem za troje i tego nie widac po wadze, chcialabym, zeby ten stan tez sie utrzymal po ciazy :-P
|
|
|
#3306 |
|
Zadomowienie
|
Malwi - kwestie finansowe na pewno się jakoś ułożą
niepozorna - 57 m2 to już sporo, niemniej jednak zawsze chce się więcej. My mamy 66 m2 i marzy mi się mieszkanie 80-100 m2. W domku nie chciałabym mieszkać. Jednak mieszkanie dla mnie jest wygodniejsze. Co do porodu- ja chcę SN. Ale na przedostatniej wizycie lekarz delikatnie zasugerował, że na życzenie może zrobić CC. Pewnie będziemy o tym rozmawiać bliżej porodu. Uciekam pracować. Miłego dnia |
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
Candy
A masz wskazania do cc? Czy po prostu lekarz chce Cie naciagnac na operacje?
|
|
|
#3308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale CC to temat zamknięty, bo ja nie chcę. Boję się znieczulenia
|
|
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
Ja troche patrze na lekarzy przez pryzmat tego mojego. "pani se zalatwi"
A planujesz w ogole jakies znieczulenie?
|
|
|
#3310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do lekarzy - chodzę prywatnie, ale w ogóle nie odczułam, że chce mnie naciągnąć na kasę. Wręcz przeciwnie, tam gdzie mógł wciskał mnie na NFZ, żebym nie musiała płacić. Kilka razy byłam u gina na NFZ - kolejki straszne, za każdym razem traciłam po 4-6 godzin. Mnie się to nie opłaca, dlatego wolę iść prywatnie, bo w ciągu tych kilku godzin straconych w przychodni zarobię więcej niż wizyta prywatna kosztuje. Edytowane przez candyyfloss Czas edycji: 2015-11-04 o 07:12 |
|
|
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się w 32 tygodniu, czyli 8 miesiącu
![]() Wczoraj zaliczyłam małego zonka, bo na pewnika zakładam bluzkę, wciągnęłam ją do połowy brzucha ![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- malwi super brzuszek, chyba sporo urósł od ostatniego zdjęcia co wrzucałaś?
|
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnie co wrzucalam to chyba bylo cos ok 25 tc, moze 27, a teraz 33 stuknal. Chociaz i tak nie wiem gdzie to dziecko sie miesci.
|
|
|
#3313 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy sie i my
![]() Dla mnie ceny tych porodow to jakis kosmos Czarnula gratulacje 8 miesiac jak to powaznie brzmi...
|
#3314 |
|
Zadomowienie
|
Czarnulax -
|
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dziwna faza ![]() Czarna - ja dopiero 7 a ty już 8 Gratulacje! Już coraz bliżej do połowy grudnia
|
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
magdusia Ty zamawiałaś koszule od fun_direct? Pokazałabyś mi jeszcze raz które zamówiłaś? I jaki rozmiar wzięłaś a jaki nosiłaś przed ciążą? Myślę zamówić od niego koszule do porodu tylko nie wiem ile sobie zapasu jeszcze na brzuch wziąć
|
|
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia spóżnione życzonka!
Kamilka trzymam kciuki za Was! Niepozorna gratuluje własnych czterech ścian ![]() I ja też! 8 miesiąc brzmi już poważnie! I znak, że muszę więcej leżeć..
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dalej torby nie mam spakowanej
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj wrzuciłam kosmetyki do niej i leży sobie w kołysce. Tż się śmiał, że tak szybko, no ale przecież nie chce sytuacji takiej jak w pierwszej ciąży
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...078134721.html
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-11-04 o 08:55 |
|
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
Kalinka ma czkawkę
Zresztą prawie jak co dzień. Wasze maleństwa też tak często mają?
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie mam torby spakowanej... chociaż po ostatnim pobycie w szpitalu spakowalam sobie przynajmniej kosmetyczkę, że leżała na wszelki wypadek. Ja to jeszcze miałam taki dylemat czy pakować "na poród" czy "na szpital". Bo mam ciągle nadzieję, że jeszcze teraz nie urodzę...
|
#3324 | ||
|
Zakorzenienie
|
graty
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z przesyłką nie było problemu ani z niczym? Bo jakieś negatywy mu się tam pojawiły.Tak, tak, są wymiary, ale ja chcę je do porodu i myślę ile zapasu na brzuch potrzebuję, który jakby nie było pewnie teraz mocno podskoczy jeszcze ![]() Ja nawet nie wiem do jakiej torby się jeszcze spakuję Jaką ją dużą macie??
|
||
|
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
A tak "nie do porodu" to bym i dres wzięła i pizamę zamiast koszuli...
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno to normalne. Nie wiem co ona robi o 2 w nocy, ale jakoś tak wychodzi, że wstaję mniej więcej o tej godzinie na siku i już kilka razy miała wtedy czkawkę
|
|
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze mi sudocrem kupiła, bo też nie wzięłam. A mama przywiozła jeszcze szlafrok.Co do torby no właśnie ja mam dużą I nie wiem czy nie za duża.Cytat:
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2015-11-04 o 09:08 |
||
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
Tym razem dla Wuja auto
Dla nas kupił zaraz jak się o ciąży dowiedział. To był jego pierwszy zakup ![]() Malwi pięknie wyglądasz ![]() Czarnula, Uaoo gratki 8 miesiąca
|
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
Wojtus tez czesto ma czkawke, dzieci tak cwicza oddychanie.
Glupia mysle sobie, ze jak jeszcze nie spakuje torby, to tak szybko nie zaczne rodzic
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

.

Dziwna faza 
Gratulacje! Już coraz bliżej do połowy grudnia