Mamy marzec 2016. Część IV :) - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-04, 11:20   #3451
_emma
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)

Wróciłam.. jedna kremówka tak się na mnie gapiła, że nie wytrzymałam i właśnie ją zaliczyłam

W sklepie dostałam natchnienia i na obiad naleśniki z mięsem mielonym, pieczarkami i papryką.

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

W drodze do domu spotkałam koleżankę z gimnazjum. Powiedziała mi, że mam już ładny brzuszek i będziemy miały dzieci z tego samego roku bo ma termin na czerwiec
Stary 2015-11-04, 11:22   #3452
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Właśnie przeczytałam, że dziecko w 23 tygodniu może osiągnąć nawet 30cm (od czubka głowy do stóp) i po rozwinięciu metra (jakoś nie mogłam sobie tego zwizualizować inaczej) zaczęłam się zastanawiać gdzie ta moja Kruszyna się mieści w tym moim brzuchu
Ale nóg nie ma wyprostowanych, więc odejmij od tego kilka ładnych cm
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 11:23   #3453
201610051940
Konto usunięte

cześć mamusie ale mnie nie było... ale nie mam siły na nic brzuch mi się naciąga i zaczyna przeszkadzać. Najgorzej boli mnie pod cycami A na dodatek moja mama trafiła w sobotę do szpitala
( ostre zapalenie trzustki) i trochę to przeżyłam
z tych gorszych rzeczy to jeszcze mam takie rozstępy że szok i ból krocza przy chodzeniu i przekręcaniu się na łóżku
201610051940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 11:34   #3454
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdka997 Pokaż wiadomość
A na dodatek moja mama trafiła w sobotę do szpitala ( ostre zapalenie trzustki) i trochę to przeżyłam
z tych gorszych rzeczy to jeszcze mam takie rozstępy że szok i ból krocza przy chodzeniu i przekręcaniu się na łóżku
Moja koleżanka rodziła w grudniu i myślała, że jedzie z bólami porodowymi(miała już termin porodu), a to właśnie było ostre zapalenie trzustki. Natychmiast miała zrobione cc, a następnie operację trzustki. Dziś jest już w drugiej ciąży i rodzi w styczniu. Ma się dobrze ale nadal przestrzega diety. Na początku była bardzo restrykcyjna ale powoli zaczyna sobie pozwalać na różne "rarytasy". Trzymam kciuki za mamę!!
Gdzie wyszły Ci te rozstępy? Może się przeforsowałaś i stąd ten ból krocza? Odpoczywaj się i spróbuj się jak najwięcej relaksować
Stary 2015-11-04, 11:44   #3455
201610051940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Moja koleżanka rodziła w grudniu i myślała, że jedzie z bólami porodowymi(miała już termin porodu), a to właśnie było ostre zapalenie trzustki. Natychmiast miała zrobione cc, a następnie operację trzustki. Dziś jest już w drugiej ciąży i rodzi w styczniu. Ma się dobrze ale nadal przestrzega diety. Na początku była bardzo restrykcyjna ale powoli zaczyna sobie pozwalać na różne "rarytasy". Trzymam kciuki za mamę!!
Gdzie wyszły Ci te rozstępy? Może się przeforsowałaś i stąd ten ból krocza? Odpoczywaj się i spróbuj się jak najwięcej relaksować
od środkowej części piersi gdzie się dwa łączą to tam mam rozstępy a krocze to już jakiś czas mnie boli lekarz stwierdził że to może być jakieś zapalenie albo podrażnienie od golenia ale to raczej nie to bo po smarowaniu nic nie przeszło
201610051940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 12:04   #3456
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam.. jedna kremówka tak się na mnie gapiła, że nie wytrzymałam i właśnie ją zaliczyłam
na mnie tak w sklepie patrzyły pain au chocolate i musiałam jednego wziąć i zaraz będę pałaszować z herbatką malinową

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ale nóg nie ma wyprostowanych, więc odejmij od tego kilka ładnych cm
wiem, ale mimo wszystko to kawał dzieciątka już w środku siedzi i czasami ciężko mi sobie wyobrazić jak ono się tam mieści

Cytat:
cześć mamusie ale mnie nie było... ale nie mam siły na nic brzuch mi się naciąga i zaczyna przeszkadzać. Najgorzej boli mnie pod cycami A na dodatek moja mama trafiła w sobotę do szpitala
( ostre zapalenie trzustki) i trochę to przeżyłam
Widzę, że nie tylko moja mama w szpitalu

A zapalenie trzustki sama przechodziłam jako dziecko Do tej pory czasami odczuwam skutki..
Stary 2015-11-04, 12:06   #3457
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
od środkowej części piersi gdzie się dwa łączą to tam mam rozstępy a krocze to już jakiś czas mnie boli lekarz stwierdził że to może być jakieś zapalenie albo podrażnienie od golenia ale to raczej nie to bo po smarowaniu nic nie przeszło
Po pierwszej ciąży też mam dwa słoneczka. Od sutków mniej więcej do połowy piersi. Po kilku latach są ledwie widoczne, a nie używałam niczego przed ani po bo w cuda nie wierzę Może kiedyś pozwolę sobie na laseroterapię bo na razie to zdecydowanie za duży wydatek na moją kieszeń.
Stary 2015-11-04, 12:12   #3458
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

wiem, ale mimo wszystko to kawał dzieciątka już w środku siedzi i czasami ciężko mi sobie wyobrazić jak ono się tam mieści
U mnie wczoraj gin podczas usg przemieszczał głowicą od pępka po sam dół, także dzieć musi na całą długość podbrzusza się wyciągać. A co to będzie potem jak jeszcze urośnie albo mu się zechce fikołków w poprzek
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 12:13   #3459
_polly_
Zakorzenienie

gwiazdka, malinka, życzę Waszym mamom szybkiego powrotu do zdrowia!

Dzisiaj czeka mnie kolejna wizyta z TŻ w szpitalu.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 12:18   #3460
verrerie
Rozeznanie

Czesc dziewczynki, ja leze i wsluchuje sie w ruchy. Synus dzisiaj malo sie rusza. Co do boli to mnie boli prawa piers, a szczegolnie sutek. Tak mam cala ciaze. Lewy sutek wyglada normalnie a prawy jest bardzo ciemny, sterczacy i bolacy :/
Oprocz tego wchodzi mi przeszywajacy bol w biodra i czasem w kosc lonowa, taki ostry klujacy.
Tetno synusia sprawdzam 3-4 razy dziennie zwykole kolo 140/min czasem troche wiecej czasem mniej.

Przerazaja mnie wasze rozmowy o wadze. Ja mam 175cm, przed ciaza z Pola wazylam 58kg, w ciazy przytylam 15kg czyli finalnie wazylam 73kg. Po ciazy zostalo mi 5kg. Zachodzac w ciaze z Ella wazylam 63kg i przytylam 2kg. Przez ciagle zachodzenie w ciaze nie stosowalam zadnych diet. W ciaze z synusiem zaszlam wazac juz 66kg czyli mialam 8kg wiecej niz z Pola. Narazie przytylam 2,5kg do 22 tygodnia.
Patrzac w lustro nie czuje sie gruba. Wygladam normalnie. I chyba mam w nosie ile wskazuje waga poki mieszcze sie w 38.

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 12:25   #3461
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
U mnie wczoraj gin podczas usg przemieszczał głowicą od pępka po sam dół, także dzieć musi na całą długość podbrzusza się wyciągać. A co to będzie potem jak jeszcze urośnie albo mu się zechce fikołków w poprzek
Też mi właśnie ostatnio już na większej powierzchni jeździła, żeby całą podejrzeć Aż strach pomyśleć co będzie potem

I jakie my wszystko musimy mieć teraz poupychane w środku żeby Bobas mógł skakać

Chciałabym już być po jutrzejszej wizycie, bo kręćka dostanę do tego USG

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
gwiazdka, malinka, życzę Waszym mamom szybkiego powrotu do zdrowia!

Dzisiaj czeka mnie kolejna wizyta z TŻ w szpitalu.
Dziękuję

Trzymam kciuki za wizytę w szpitalu

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Narazie przytylam 2,5kg do 22 tygodnia.
Patrzac w lustro nie czuje sie gruba. Wygladam normalnie. I chyba mam w nosie ile wskazuje waga poki mieszcze sie w 38.
Malutko póki co przytyłaś
Ciekawe od czego to wszystko zależy. Ja nie jem chyba więcej jak wcześniej, a już 4 na plusie ale w moje 36 póki co się ciągle mieszczę, bo 34 już ciasne jest

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Kupiłam dziś na promocji awokado i szukam jakiegoś sprawdzonego przepisu na jakąś pastę do kanapek czy inne cuda, ktoś coś?
Stary 2015-11-04, 12:37   #3462
mira81
Zadomowienie

Odradzam mycia kota w ciazy...moze cie ugryzc a kota ma potwornie duzo bakterii w slinie. Jest ryzyko ze jak ugryzie to wda ci sie zakazenie a nie jest ci to potrzebne teraz. Wiem co mowie bo moja kolezanke ugryzl kot ( jej wlasny w dodatku niewychodzacy) i wyladowala na pogotowiu z zapuchnieta reka i mega bolem. Od razu zastrzyk przeciwtezcowy i eczenie trwalo 2 tygodnie.. Stanowczo mowie ci nie kap go, noech to zrobi ktos inny.

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 13:04   #3463
m_moni
Zadomowienie

Malinka, Gwiazdka zdrówka dla Waszych mam!
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 13:05   #3464
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

witam,
przyznam że dopiero co tu zajrzałam, a to już 4 część
do tej pory byłam bardzo zalatana ale może teraz uda mi się znaleźć więcej czasu a chętnie porozmawiam z paniami w podobnej do mnie sytuacji
jestem w 23 tygodniu ciąży - planowany termin 2 marca
w brzuchu mam dziewczynkę, która od kilku dni dość intensywnie tam buszuje. (mam nadzieję że już niedługo mój TŻ też będzie mógł to poczuć
z innych informacji o mnie (przytyłam 3 kg od początku ciąży ale jestem kobietka przy kości i każdy kg mnie boli
nie mamy pomysłu na imię
jestem na etapie poszukiwania szkoły rodzenia i szpitala w którym chciałabym rodzić
dla dziecka nie mam jeszcze absolutnie nic ( chociaż moja siostra szykuje dla mnie paczuszkę po swojej córci )

a z awokado - guacamole najprostsze to dodać sok z pół limonki, sprasowany czosnek, sól i pieprz
w wersji bardziej urozmaiconej: posiekaną cebulkę, kolendrę, kumin (kmin rzymski), prażony sezam
ja najbardziej lubię na kanapce z pomidorem
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 13:08   #3465
kallina_2014
Wtajemniczenie

Gosza , weź ze sobą kartę ciąży i na jej podstawie lekarz rodzinny wystawi Ci pelnoplatne zwolnienie.
Powiedz prawdę, że Cię boli kręgosłup i chcesz tydzień odpocząć.
Albo że Cię boli brzuch i twardnieje jak więcej chodzisz.
Stary 2015-11-04, 13:13   #3466
magda16262
Zadomowienie

Ale obleciałam miasto 4 godz w tym godz u siostry.mała sie wypycha i czasem ciezko chodzic.

Kupiłam malej kiecunie z bodami i sobie cienki sweterek i nic wiecej. Teraz chwile leze za godz do mamy prosiła zebym z nia na zakupy pojechała

Tz nie ma to obiad z glowy,a ja zjem troszke placka drozdzowego z herbata
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 13:15   #3467
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Malinka, Gwiazdka zdrówka dla Waszych mam!

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
witam,
do tej pory byłam bardzo zalatana ale może teraz uda mi się znaleźć więcej czasu a chętnie porozmawiam z paniami w podobnej do mnie sytuacji
w brzuchu mam dziewczynkę, która od kilku dni dość intensywnie tam buszuje. (mam nadzieję że już niedługo mój TŻ też będzie mógł to poczuć
z innych informacji o mnie (przytyłam 3 kg od początku ciąży ale jestem kobietka przy kości i każdy kg mnie boli
nie mamy pomysłu na imię
jestem na etapie poszukiwania szkoły rodzenia i szpitala w którym chciałabym rodzić
dla dziecka nie mam jeszcze absolutnie nic ( chociaż moja siostra szykuje dla mnie paczuszkę po swojej córci )

a z awokado - guacamole najprostsze to dodać sok z pół limonki, sprasowany czosnek, sól i pieprz
w wersji bardziej urozmaiconej: posiekaną cebulkę, kolendrę, kumin (kmin rzymski), prażony sezam
Witaj i rozgość się
nie jesteś sama z brakiem pomysłu na imię, u nas to samo

Kolejna dziewczynka, widać marzec należy do panieniek małych

a za przepis dziękuję
Stary 2015-11-04, 13:18   #3468
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

No to trzy i pół godziny później jestem po Natalka zdrowa, wszystko jest na swoim miejscu tylko buzi nie chciała pokazać. Jak to lekarz określił, podwójna garda, bo i z rąk i z nóg Cała reszta super, ma 284g, więc więcej niż się spodziewałam dostałam płytkę, którą właśnie próbuję odpalić, ale mój laptop odmawia posłuszeństwa ogólnie bardzo się cieszę. Przytyłam 3kg od początku, położna powiedziała, że w dolnej granicy bo narmy są niby 3-6 kg, także też się cieszę. Mam się zastanowić czy usg kardiologiczne będę chciała, bo jeśli tak to za około dwa tygodnie powinnam zrobić. Podał mi kilku lekarzy, których poleca. Zobaczę jaki jest koszt, bo jak kolejne 250zł to się zastanowię, a jak 150 czy mniej to zrobię na pewno
Stary 2015-11-04, 13:20   #3469
fasolka1987
Zadomowienie

Hej Dziewczyny witam się dzisiaj późno.

Trzymam kciuki za wizyty u lekarza ktoregos_dnia, nina1406, Faithworkswonders.
Stary 2015-11-04, 13:21   #3470
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Ale obleciałam miasto 4 godz w tym godz u siostry.mała sie wypycha i czasem ciezko chodzic.

Kupiłam malej kiecunie z bodami i sobie cienki sweterek i nic wiecej. Teraz chwile leze za godz do mamy prosiła zebym z nia na zakupy pojechała

Tz nie ma to obiad z glowy,a ja zjem troszke placka drozdzowego z herbata
Tylko nie mocną herbatkę do tego ciasta
Moja kruszynka sobie dzisiaj okolice jajnika upodobała i "dziuga" mnie co jakiś czas
Dorka Witaj a dzidzia ile waży ? Rozumiem Cię, też przed ciążą mało nie ważyłam i jak widzę dodatkowe kg to świeczki w oczach stają
Stary 2015-11-04, 13:23   #3471
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Natalka zdrowa
Mam się zastanowić czy usg kardiologiczne będę chciała
super
A po co to usg kardiologiczne? Sobie masz robić czy małej?
Stary 2015-11-04, 13:25   #3472
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Witam nową koleżankę!

gwiazdka, współczuję kiepskiego samopoczucia. Dużo zdrówka dla mamy, mam nadzieję, że już lepiej!

kciuki za dzisiejsze wizyty i usg!

Wróciłam z zakupów, kupiłam książkę dla TŻ, wstąpiłam po torebkę na prezent w pepco i przy okazji 3 czapeczki i 2 pary półśpiochów wpadły (wysłać wariatkę do sklepu )
Przy okazji zajrzałam do pasmanterii, gdzie miałam upatrzoną włóczkę na czapkę i komin i zrobili super przecenę na nią, 50% taniej Baaaardzo się ucieszyłam, bo nie należała do tanich, wklejam Wam fotkę wyrobów z tej włóczki oby dobra passa pociągnęła do wieczora i do usg!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pobrane (1).jpg (76,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pobrane.jpg (118,8 KB, 13 załadowań)
Stary 2015-11-04, 13:26   #3473
_emma
Zakorzenienie

Biorę się za obiadek..
O 16.30 wizyta. Umówiłam się dziś na 12.11. na połówkowe
Stary 2015-11-04, 13:27   #3474
trzydziescidwa
Zakorzenienie

ktoregos_dnia super, że wszystko dobrze
Stary 2015-11-04, 13:31   #3475
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
No to trzy i pół godziny później jestem po Natalka zdrowa, wszystko jest na swoim miejscu tylko buzi nie chciała pokazać.
super, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
Przy okazji zajrzałam do pasmanterii, gdzie miałam upatrzoną włóczkę na czapkę i komin i zrobili super przecenę na nią, 50% taniej Baaaardzo się ucieszyłam, bo nie należała do tanich, wklejam Wam fotkę wyrobów z tej włóczki oby dobra passa pociągnęła do wieczora i do usg!
fajna ta włóczka

Cytat:
Biorę się za obiadek..
to tylko tydzień czekania Ci został

Dziewczyny część z nas ma już kupione lub upatrzone wózki, co Wy na to, żeby w pierwszym poście dodać informacje o wózkach na podobnej zasadzie jak kalendarz wizyt gdzie każda będzie mogła dodać pojazd swojego dziecia?
Stary 2015-11-04, 13:34   #3476
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
super
A po co to usg kardiologiczne? Sobie masz robić czy małej?
Małej badanie połówkowe ma 70-80% wykrywalność wad serca, a kardiologiczne ok. 98%. Ale szaleć nie będę, na razie poczytam i się zastanowimy. Gin mi po prostu przedstawił opcję, bo najlepszy czas jest za około dwa tygodnie, więc jeśli bym chciała to żebym nie przegapiła
Stary 2015-11-04, 13:34   #3477
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny część z nas ma już kupione lub upatrzone wózki, co Wy na to, żeby w pierwszym poście dodać informacje o wózkach na podobnej zasadzie jak kalendarz wizyt gdzie każda będzie mogła dodać pojazd swojego dziecia?
Super pomysł! Ja jestem jeszcze nie zdecydowana więc może bym coś podejrzała
Stary 2015-11-04, 13:35   #3478
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Biorę się za obiadek..
To już niedługo

Kciuki za resztę dzisiejszych wizyt
Stary 2015-11-04, 13:38   #3479
verrerie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
witam,
nie mamy pomysłu na imię

Czesc ja jestem 22 tygodnie w ciazy i tez jeszcze nic nie mam dla maluszka. Spodziewamy sie synusia wiec ubranka po coreczce na niewiele mi sie zdana
Do szkoly rodzenia sie nie wybieram, bo juz nie jest mi potrzebna, a szpital wybralam, ale przyjmuja tam porody od 33 tygodnia wiec dopiero w 33 moge sc na tzw. Kwalifikacje do porodu. Zdecydowalismy sie na szpital prywatny.

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 13:39   #3480
marta1986222
Zakorzenienie

Posegregowalam dokumenty,co niepotrzebne wyrzucilam,nawet zrobilam porządki w komodzie z bielizna moja i męża.
Obiad siedzi w piekarniku a potem licze na drzemke z corcia.

Gratuluje udanych wizyt,ją już w poniedziałek połówkowe.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości