|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
A wielkość przyrodzenia tatusia wpływa na przyszłą wielkość przyrodzenia synusia?
|
|
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
a co tam, pochwale sie swoimi wczorajszymi zakupami
lampka ![]() kombinezon ![]() pajace ![]() komplet ![]() komplet 2 ![]() naklejki
|
|
|
|
#4293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Choć i tak rekord pobił, jak w teatrze byliśmy i było bardzo głośno. Najpierw zamarł, dosłownie zamurowało go, a potem jak wściekły zaczął robić taką jogę, że rozważałam opuszczenie sali Chyba mu się sztuka nie podobała
|
|
|
|
|
#4294 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
My z tż już po zabiegu
haha. Do niczego innego się już nie nadaję.W kwestii nagości no to wiadomo położna nam mówiła że personelowi to zwisa ale jak się wstydzimy to zawsze można wziąć poszwę z pościeli i się zakryć np. Jak będziemy na kolanach oparye z wypiętym tyłkiem pod koniec I fazy porodu. Po porodzie też cię przykrywają od pada w dół kołdrą a na górze pieluchą. No i mówiła żebyśmy się nie przestraszyły liczbą personelu bo do ostatniej fazy porodu przychodzi lekarz ginekolog i lekarz pediatra z pielęgniarką. Studentki (bo u nas są same kobitki na stażu) tylko za zgodą i mają obowiązek być z ciężarną i jej pomagać a wszelkie zabiegi tylko w obecności położnej. Do ktg podłączają po przyjściu do szpitala i raz w trakcie porodu, poza tym tętno sprawdzane jest głowicą i dopiero jak coś nie tak to ktg częściej. Więc możemy się kręcić po całej porodówce bez żadnych kabli.
|
#4296 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że mnie ominie! Na wszelki wypadek od dzisiaj nie jem wydymajacych rzeczy:p Cytat:
|
|||
|
|
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
NightButterfly, czytałam ostatnio opis porodu jednej listopadówki, miała ten sam problem i nie ściągali jej pierścionka przed porodem
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
|
|
|
#4298 | |||
|
Zadomowienie
|
Matko, plecy mnie bolą tak, że nie wiem ani siedzieć, ani leżeć ani stać. Już mi źle po prostu
![]() Jeszcze mnie tż wkurzył Karmazynova dużo zdrowia, mam nadzieję że ból odpuści i nie będą cię długo trzymać w szpitalu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wczoraj była u mnie ciocia, ordynator naszego szpitala prowadził ciążę bliźniaczą jej znajomej, jak na początku 7 miesiąca zaczęło się coś dziać podobno całkiem ją zignorował i stwierdził że w 7 miesiącu można już rodzić. Dzieci nie przeżyły
|
|||
|
|
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o boziu. wspołczuje dziewczynie a lekarza bym chyba rozszarpała własnymi rękoma :/ Jak ja wychodziłam to dziewczyna rodziła i nagle zamieszanie, wszyscy zaczęli latac jak opętani. Okazało się ze mały owinąl się pepowina, szybko cc i dziecko zdrowe na szczescie. |
|
|
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym pewnie pozwała szpital. I to jeszcze bliźniaki
|
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
Czubasek piękne rzeczy
Adka - Była właśnie Health Visitor. Takie właśnie pitu pitu, odhaczala jakieś punkty w swoim kapowniku. Spytała się o samopoczucie, czy gadam do brzucha itp. Czy bede karmić piersią, czy nie ma u nas przemocy :P
|
#4302 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że kolesia zeżrą wurzuty sumienia...
|
|
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
CZUBASEK super zakupy. Świetna lampka a ten komplecik z myszką czarne paski też mam
![]() KALWINKA straszna historia z tymi bliźniakami
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4305 | ||
|
Zadomowienie
|
A mi pobierala polozna i jestem w 100% pewna ze z odbytu a nie okolic bo juz mialam sie na nia zadrzec ze moglaby byc delikatniejsza !!
Cytat:
Cytat:
Bardzo ladne zakupy !! |
||
|
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
To rozmowa w cztery oczy.. Może niekiedy ktoś się przyzna.. Czasami widać, że kobieta nie bardzo wygląda i kłamie.. Tak myślę.
|
#4307 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
Czubasek, śliczne te rzeczy
---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Ja nie gadam do brzucha, a że ostatnio ciągle mam kaszel to tak sobie myślę, że dziecko będzie mnie tylko z tym kaszlem kojarzyło
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie gadam do brzucha. Glupio jakoś się czuje jak to robię. A u mnie nic na siłę. Gadam dużo do starszej córki - to i mlodsza chyba się "zalapuje"
|
#4310 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to najpierw zareagowal "chyba musze wyjsc...bo nie moge tego sluchac", a pozniej, chyba jak sobie to wszystko przemyslal, to zmienil podejscie i stwierdzil "z Toba juz i tak mnie nic nie zaskoczy" pilismy kawe, bylam w bieliznie i siadlam na chwile przy laptopie....i siadlam na krzesle w taki sposob, ze jedna stopa spoczywala normalnie, na podlodze, a druga sobie chcialam podniesc tak zeby byla na krzesle (kolano przy samej brodzie) i FFFRRRUUUUUU ucieklo czy po prostu odwaznie przeprosic i zaczac sie smiac??? No nie planowalam wprowadzac takich nowinek w Nasz zwiazek....a juz na pewno nie tak wczesnie.... Cytat:
noooo to na pewno jestes z siebie dumna, bo zakupy, jak widze, bardzo udane Swietna ta lampka i kombinezonik pajace i kompleciki tez bardzo fajne a na te naklejki jaka masz koncepcje? Super beda sie komponowac z ta lampka, widac, ze masz przemyslany temat przewodni dla swojego malego marynarza ![]() Cytat:
Ja sie boje, ze jesli chocby jeszcze odrobine mi spuchly paluchy to te, na ktorych mam pierscionek i obraczke, zaczna mi siniec ![]() A co do glupich tekstow... Mojej Mamie do dzis w glowie zostal jeden z Jej porodu sprzed lat.........bo przy porodzie byli obecni takze studenci i Mamie niestety w trakcie parcia uciekl bąk- cichacz... a ktorys ze studentow walnal "co tu tak smierdzi?!" Cytat:
o Boze...... masakra......
|
|
#4311 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Synek nie lubi jak go podsłuchują ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja ciocia (położna) nie raz przychodziła do mnie do sali zmarznięta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Straszne to zaskarżyłabym szpital i lekarza...Cytat:
|
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie gadam za bardzo do brzucha. A juz czytanie bajek do brzucha to dla mnie abstrakcja jakas.
Do Wojtka zwracam sie tylko wtedy jak przegina z kopaniem. I wtedy padnie ,, Wojtek daj mamie zjesc " ,, Wojtek czy moglbys zejsc z pecherza " Corka duzo gada do mojego brzucha. I tak jak pisze Halwaya gadam do starszej to i mlody sie lapie. Ale bedzie mial zamilowanie do hiszpanskiej muzyki tak jak corka chyba ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Oo i takie pytanie. Jak Wam lekarz bada podwozie to czuje ruchy dziecka ? Przy wypisie jak mnie gin badal to powiedzial ze ruchy mocno wyczuwalne. Mozliwe zeby on go tam czul ? Tzn jak ja sie sama sprawdzalam tez to czulam kopanie ale myslalam ze to jakies tetno czy cos. |
|
|
|
#4313 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wybacz, jesli mowilas juz cos w tym temacie wczesniej- musialo mnie ominac
|
|
#4314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie obejrzałam na YT poród naturalny i popłakałam się ze wzruszenia
|
|
|
|
|
#4315 |
|
Rozeznanie
|
Mamusie mrozicie jakies porcje jedzonka z mysla o czasie po porodzie? Albo robicie jakies sloiki, pasteryzujecie cos?
U Nas teraz szpinak na promocji to nakupowalam szpinaku, twarogu, ricotty, cheddara...i porobilam 3 rozne farsze i lepilam wieczorem, po powrocie ze spaceru z psem, pierogi Cos zdrowego, a szybkiego do zrobienia i wszamania na te pierwsze chwile po porodzie...
|
#4316 |
|
Zadomowienie
|
Aniqa on mnie dzisiaj od rana denerwuje. Raz że wszystko rozgrzebane, dwa że mnie nie pozwala nic zrobić a trzy cały czas głupie teksty puszcza.
Cały czas myślę o tej biednej dziewczynie, mam nadzieję, ze jak zacznę rodzić trafię na swojego lekarza |
|
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4318 |
|
Zadomowienie
|
nightbutterfly ja dzisiaj robię pulpety z indyka do zamrożenia
|
|
|
|
#4319 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie chcę
![]() Cytat:
Mój się na szczęście ogarnął i wczoraj przeprosił... Kolejne listopadówki rozpakowane
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

Chyba mu się sztuka nie podobała
haha. Do niczego innego się już nie nadaję.

to najpierw zareagowal "chyba musze wyjsc...bo nie moge tego sluchac", a pozniej, chyba jak sobie to wszystko przemyslal, to zmienil podejscie i stwierdzil "z Toba juz i tak mnie nic nie zaskoczy"
pajace i kompleciki tez bardzo fajne 
o Boze...... masakra......
Do tp jeszcze ponad 6 tygodni, wiec paluchy moga mi jeszcze bardziej spuchnac i skoncze z sinymi do amputacji