Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-04, 10:57   #4291
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

A wielkość przyrodzenia tatusia wpływa na przyszłą wielkość przyrodzenia synusia?
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 10:59   #4292
czubasek20
Zakorzenienie

a co tam, pochwale sie swoimi wczorajszymi zakupami

lampka
kombinezon
pajace
komplet
komplet 2

naklejki

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 10:59   #4293
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość

Ja już dziś po wizycie położnej, mały się na nią wkurzył chyba, bo jak cisnęła detektor żeby tętno znaleźć (skubany siedzi głęboko i ciężko czasem to idzie) to kopniakiem zwalił stojący sprzęcik na brzuchu
Tak to.
Mój jakoś nie lubi ogólnie detektora. Zawsze jeśli nie walnie w detektor, to po sprawdzeniu tętna dostaje nerwa i szaleje.
Choć i tak rekord pobił, jak w teatrze byliśmy i było bardzo głośno. Najpierw zamarł, dosłownie zamurowało go, a potem jak wściekły zaczął robić taką jogę, że rozważałam opuszczenie sali Chyba mu się sztuka nie podobała
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 11:03   #4294
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
A wielkość przyrodzenia tatusia wpływa na przyszłą wielkość przyrodzenia synusia?
nie mam jeszcze syna na świecie więc nie mam porównania haha

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Mój jakoś nie lubi ogólnie detektora. Zawsze jeśli nie walnie w detektor, to po sprawdzeniu tętna dostaje nerwa i szaleje.
Choć i tak rekord pobił, jak w teatrze byliśmy i było bardzo głośno. Najpierw zamarł, dosłownie zamurowało go, a potem jak wściekły zaczął robić taką jogę, że rozważałam opuszczenie sali Chyba mu się sztuka nie podobała
moja córka tak zareagowała na organy w kościele na ślubie znajomych
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 11:03   #4295
rudaska
Zakorzenienie

My z tż już po zabiegu haha. Do niczego innego się już nie nadaję.

W kwestii nagości no to wiadomo położna nam mówiła że personelowi to zwisa ale jak się wstydzimy to zawsze można wziąć poszwę z pościeli i się zakryć np. Jak będziemy na kolanach oparye z wypiętym tyłkiem pod koniec I fazy porodu. Po porodzie też cię przykrywają od pada w dół kołdrą a na górze pieluchą. No i mówiła żebyśmy się nie przestraszyły liczbą personelu bo do ostatniej fazy porodu przychodzi lekarz ginekolog i lekarz pediatra z pielęgniarką. Studentki (bo u nas są same kobitki na stażu) tylko za zgodą i mają obowiązek być z ciężarną i jej pomagać a wszelkie zabiegi tylko w obecności położnej. Do ktg podłączają po przyjściu do szpitala i raz w trakcie porodu, poza tym tętno sprawdzane jest głowicą i dopiero jak coś nie tak to ktg częściej. Więc możemy się kręcić po całej porodówce bez żadnych kabli.
Stary 2015-11-04, 11:05   #4296
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Dlatego ja walę już teraz żeby się przyzwyczajał A jego to bawi, stety niestety
Zazdraszczam! Ja czuję się mega zażenowana jak mi się wymknie. Tz też siedzi wryty:p

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
przepraszam ale rozwaliłas mnie...
Ja nie pierdziałam , to tak na pocieszenie.
Moze nas wiele niefajnych rzeczy ominac

mam nadzieję, że mnie ominie! Na wszelki wypadek od dzisiaj nie jem wydymajacych rzeczy:p

Cytat:
No ja się też w sumie najbardziej obawiam, żenującej fizjologii różnej maści... Nie wiem, czy TŻ nie dozna przez to traumy Tzn. wiem, że on nic nie powie i zrozumie, ale ja się z tym czuję żenująco... Z drugiej strony jakoś mimo wszystko chcę go przy porodzie, no i taki zonk.
Ty jedyna mnie rozumiesz!!
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 11:12   #4297
kalusia87
Zakorzenienie

NightButterfly, czytałam ostatnio opis porodu jednej listopadówki, miała ten sam problem i nie ściągali jej pierścionka przed porodem

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Ja wiem, że ponoć przy porodzie to kobietom już zwisa, jak wyglądają, czy są nagie i kto im gdzie grzebie, ale jednak nie jestem przekonana, że też tak będę miała i że potem zostanę "uzdrowiona" i wstyd mi zaniknie Podejrzewam, ze jakoś przeżyję, ale na pewno po fakcie odczuję żenadę. Tak czy inaczej, myślę jednak w miare możliwości ogarnąć goliznę i unikać powiewającego cyca, bo zwyczajnie tego nie lubię. W sumie to najbardziej boję się, że moja poporodowa golizna skrzywdzi psychę TŻta, bo na 100% atrakcyjnością wtedy nie powalę, wolałabym mu oszczędzić Staram się na ile to możliwe, żeby TŻ nie był skazany na mą obrzydliwość, choć wiadomo, różnie bywa

I mam nadzieję, że nie trafię na jakiś personel ze specyficznym poczuciem humoru, bo niekoniecznie mnie bawią niektóre żarciki okołoporodowo-goliznowe

Swoją drogą też jak pomyślę o flaku, jaki z brzucha zostanie, to też smętnie. Trochę mi żal, bo brzuch należał do niewielu elementów ciała, które w miarę lubiłam, a mało prawdopodobne, żeby udało mi się wrócić do stanu "sprzed". No cóż. W sumie i tak już stara jestem
Ja też jakoś wątpię, że w czasie porodu przestanę się wstydzić. I też mam nadzieję, że personel nie będzie rzucał żadnymi głupimi żarcikami
Stary 2015-11-04, 11:15   #4298
kalwinka
Zadomowienie

Matko, plecy mnie bolą tak, że nie wiem ani siedzieć, ani leżeć ani stać. Już mi źle po prostu
Jeszcze mnie tż wkurzył

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Bardzo ważna wiadomość! !!!!!

Cytuję od karmazynova! !!!
Karmazynova dużo zdrowia, mam nadzieję że ból odpuści i nie będą cię długo trzymać w szpitalu

Cytat:

A my dalej nie mamy wózka. Chyba jestem ostatnia Wogle nie chce mi się o tym myśleć.
Ja w ogóle nie myślę o wózku. tzn niby u ciotki jest dla nas wózek ale ani go nie widziałam ani sie nim nie przejmuję. Przynajmniej na razie

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Booooooozzzzz mam dość!

Bylo milo przez kilka dni teraz znowu się mi zwala na głowę. Wczoraj dzwiglam jakieś 14kg booooli mnie teraz jakby przy więzadłach i w ... bożenie....

Czemu? :/ młody dostał ataku duszności w nocy :/ od 2 nie śpimy... padam na twarz bo on to od czasu do czasu przysnal a ja wiecie tryb czuwanie czy się nie udusi...
Lobo Z młodym już lepiej ? Mam nadzieję że ten ból u ciebie to tylko jakieś niegroźne lekkie naciągnięcie
Cytat:
Koritsi Ty pisałaś, że używałaś wkładek laktacyjnych z Nuk? Czy mi sie coś pomyliło? Bo chciałam zasięgnąć opinii u kogoś kto używał, bo myślalam zeby takie kupic. Tzn. żeby TŻ wiedział jakie mi kupić ewentualnie
Pytanie nie do mnie ale też używam tych wkładek. moim zdaniem dużo lepsze niż rosmannowskie babydream

Wczoraj była u mnie ciocia, ordynator naszego szpitala prowadził ciążę bliźniaczą jej znajomej, jak na początku 7 miesiąca zaczęło się coś dziać podobno całkiem ją zignorował i stwierdził że w 7 miesiącu można już rodzić. Dzieci nie przeżyły
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 11:18   #4299
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość

Wczoraj była u mnie ciocia, ordynator naszego szpitala prowadził ciążę bliźniaczą jej znajomej, jak na początku 7 miesiąca zaczęło się coś dziać podobno całkiem ją zignorował i stwierdził że w 7 miesiącu można już rodzić. Dzieci nie przeżyły

o boziu. wspołczuje dziewczynie a lekarza bym chyba rozszarpała własnymi rękoma :/

Jak ja wychodziłam to dziewczyna rodziła i nagle zamieszanie, wszyscy zaczęli latac jak opętani. Okazało się ze mały owinąl się pepowina, szybko cc i dziecko zdrowe na szczescie.

Stary 2015-11-04, 11:21   #4300
ogolnie
Zakorzenienie

Ja bym pewnie pozwała szpital. I to jeszcze bliźniaki
Stary 2015-11-04, 11:30   #4301
halwaya
Zakorzenienie

Czubasek piękne rzeczy

Adka - Była właśnie Health Visitor. Takie właśnie pitu pitu, odhaczala jakieś punkty w swoim kapowniku. Spytała się o samopoczucie, czy gadam do brzucha itp. Czy bede karmić piersią, czy nie ma u nas przemocy :P

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 11:31   #4302
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
O matko, ale tragedia mam nadzieję, że kolesia zeżrą wurzuty sumienia...
Stary 2015-11-04, 11:33   #4303
rudaska
Zakorzenienie

CZUBASEK super zakupy. Świetna lampka a ten komplecik z myszką czarne paski też mam

KALWINKA straszna historia z tymi bliźniakami
Stary 2015-11-04, 11:35   #4304
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość

Adka - Była właśnie Health Visitor. Takie właśnie pitu pitu, odhaczala jakieś punkty w swoim kapowniku. Spytała się o samopoczucie, czy gadam do brzucha itp. Czy bede karmić piersią, czy nie ma u nas przemocy :P
Głupie pytanie czy nie ma przemocy, nawet jakby była to nikt by sie nie przyznał
Stary 2015-11-04, 11:41   #4305
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Z okolic odbytu. Poczułabym, gdyby mi ginka tam coś wkładała
A mi pobierala polozna i jestem w 100% pewna ze z odbytu a nie okolic bo juz mialam sie na nia zadrzec ze moglaby byc delikatniejsza !!

Cytat:
Swoją drogą też jak pomyślę o flaku, jaki z brzucha zostanie, to też smętnie. Trochę mi żal, bo brzuch należał do niewielu elementów ciała, które w miarę lubiłam, a mało prawdopodobne, żeby udało mi się wrócić do stanu "sprzed". No cóż. W sumie i tak już stara jestem
ja sobie wczoraj uzmyslowilam ze to jak bedzie moj brzuchol wygladal to jakas masakra bedzie :/

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
co za pamięć tak używałam, ale nie polecam bardzo słaby klej, ogólnie ta powierzchnia kleju bardzo malutka. Bardzo szybko się odklejały, zwijały i przesuwały. No alw cenowo bardzo przyzwoicie wychodziły. Nie wiem jak z ich chłonnością, bo ja ich używałam w czasie kiedy laktacja była już w miarę unormowana, ale lekkie przecieki miałam zwłaszcza w czasie samego karmienia
Bardzo zadowolona byłam z aventu i póki co również zakupiłam paczkę z aventu
Moze glupie pytanie ale jak czesto sie takie wkladki zmienia?

Cytat:

lampka
kombinezon
pajace
komplet
komplet 2

naklejki
Bardzo ladne zakupy !!
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 11:44   #4306
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Głupie pytanie czy nie ma przemocy, nawet jakby była to nikt by sie nie przyznał
To rozmowa w cztery oczy.. Może niekiedy ktoś się przyzna.. Czasami widać, że kobieta nie bardzo wygląda i kłamie.. Tak myślę.

Stary 2015-11-04, 11:45   #4307
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Moze glupie pytanie ale jak czesto sie takie wkladki zmienia?
zależy czy będzie Ci dużo z piersi ciekło. No i od marki wkładek, bo są takie bardziej i mniej chłonne. Przy dobrym układzie raz/ dwa dziennie. A bywa że i co kilka godzin trzeba
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 11:48   #4308
kalusia87
Zakorzenienie

Czubasek, śliczne te rzeczy

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Ja nie gadam do brzucha, a że ostatnio ciągle mam kaszel to tak sobie myślę, że dziecko będzie mnie tylko z tym kaszlem kojarzyło
Stary 2015-11-04, 11:50   #4309
halwaya
Zakorzenienie

Ja też nie gadam do brzucha. Glupio jakoś się czuje jak to robię. A u mnie nic na siłę. Gadam dużo do starszej córki - to i mlodsza chyba się "zalapuje"

Stary 2015-11-04, 12:01   #4310
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Cytat:
No ja się też w sumie najbardziej obawiam, żenującej fizjologii różnej maści... Nie wiem, czy TŻ nie dozna przez to traumy Tzn. wiem, że on nic nie powie i zrozumie, ale ja się z tym czuję żenująco... Z drugiej strony jakoś mimo wszystko chcę go przy porodzie, no i taki zonk.
No ja tez sie tego obawiam...choc moj TZ najpierw jak uslyszal, ze podczas porodu zdarza sie kobiecie puscic baka czy nawet sie zalatwic... to najpierw zareagowal "chyba musze wyjsc...bo nie moge tego sluchac", a pozniej, chyba jak sobie to wszystko przemyslal, to zmienil podejscie i stwierdzil "z Toba juz i tak mnie nic nie zaskoczy" A moj pierwszy bak niestety mi uciekl przy Nim po jednej z Naszych pierwszych upojnych nocy pilismy kawe, bylam w bieliznie i siadlam na chwile przy laptopie....i siadlam na krzesle w taki sposob, ze jedna stopa spoczywala normalnie, na podlodze, a druga sobie chcialam podniesc tak zeby byla na krzesle (kolano przy samej brodzie) i FFFRRRUUUUUU ucieklo MATKO KOCHANA CO ZA WSTYD!!!! Nie wiedzialam czy udawac ze nic sie nie stalo i ze to w ogole nie bylo to co mozna pomyslec, ze to bylo czy po prostu odwaznie przeprosic i zaczac sie smiac??? No nie planowalam wprowadzac takich nowinek w Nasz zwiazek....a juz na pewno nie tak wczesnie....

Cytat:

lampka
kombinezon
pajace
komplet
komplet 2

naklejki

noooo to na pewno jestes z siebie dumna, bo zakupy, jak widze, bardzo udane Swietna ta lampka i kombinezonik dobrze, ze zapina sie nie tylko do kroku, ale do samej stopki i ma tez rekawiczki od razu pajace i kompleciki tez bardzo fajne a na te naklejki jaka masz koncepcje? Super beda sie komponowac z ta lampka, widac, ze masz przemyslany temat przewodni dla swojego malego marynarza

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
NightButterfly, czytałam ostatnio opis porodu jednej listopadówki, miała ten sam problem i nie ściągali jej pierścionka przed porodem

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Ja też jakoś wątpię, że w czasie porodu przestanę się wstydzić. I też mam nadzieję, że personel nie będzie rzucał żadnymi głupimi żarcikami
NO dzieki, to pocieszajace choc moje swiecidla to nawet chocby baaaaaardzo chcieli zdjac to nie zdejma za cholercie , chyba, ze z pomoca slusarza Ja sie boje, ze jesli chocby jeszcze odrobine mi spuchly paluchy to te, na ktorych mam pierscionek i obraczke, zaczna mi siniec

A co do glupich tekstow... Mojej Mamie do dzis w glowie zostal jeden z Jej porodu sprzed lat.........bo przy porodzie byli obecni takze studenci i Mamie niestety w trakcie parcia uciekl bąk- cichacz... a ktorys ze studentow walnal "co tu tak smierdzi?!" I lekarz musial wyjasnic, ze to gazy............

Cytat:
o Boze...... masakra......
Stary 2015-11-04, 12:02   #4311
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Aniqa męża przerażenie ogarnęło?

Ja już dziś po wizycie położnej, mały się na nią wkurzył chyba, bo jak cisnęła detektor żeby tętno znaleźć (skubany siedzi głęboko i ciężko czasem to idzie) to kopniakiem zwalił stojący sprzęcik na brzuchu
Tak to.
On przerażony już od dawna, ale teraz chyba jeszcze bardziej, bo jednak poród zbliża się wielkimi krokami

Synek nie lubi jak go podsłuchują

Cytat:
Mam to samo

Cytat:
Napisane przez arisah Pokaż wiadomość
ogólnie na porodówce (i później zresztą też) jest baaardzo ciepło, żeby te noworodki szoku za dużego termicznego nie miały więc nawet nago nie zmarzniesz tego nie musisz się obawiać
Z tym ciepłem to nie do końca tak jest. Niby szpital ogrzewany, ale ciężarne często każą wietrzyć i robi się zimno...
Moja ciocia (położna) nie raz przychodziła do mnie do sali zmarznięta

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
Ale martwi mnie fakt, ze jest juz za pozno by zdjac pierscionek zareczynowy i obraczke w weekend probowalismy z TZtem wszystkiego....wkladalam reke do naczynia wypelnionego lodem....trzymalam najdluzej jak sie dalo choc bolalo juz niemozliwie...smarowalism y palucha maslem...i nic...mydlilam mydlem...i nic....sciskalismy folia spozywcza tak, zeby nieco zmniejszyc obwod palucha, a obraczke czy pierscionek nasunac na folie i wtedy razem wszystko zsunac z palca...i nic...no zalamana jestem Do tp jeszcze ponad 6 tygodni, wiec paluchy moga mi jeszcze bardziej spuchnac i skoncze z sinymi do amputacji
Włąśnie dlatego ja zdjęłam niedawno jak już widziałam, że wieczorami gorzej schodzi... Wolę nie nosić niż później się męczyć

Cytat:

lampka
kombinezon
pajace
komplet
komplet 2

naklejki
Śliczności!

Cytat:
Matko, plecy mnie bolą tak, że nie wiem ani siedzieć, ani leżeć ani stać. Już mi źle po prostu
Jeszcze mnie tż wkurzył

Dlaczego Cię wkurzył?

Straszne to zaskarżyłabym szpital i lekarza...

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
A mi pobierala polozna i jestem w 100% pewna ze z odbytu a nie okolic bo juz mialam sie na nia zadrzec ze moglaby byc delikatniejsza !!
To widzę, że wszędzie inaczej. No nic, zrobię tak żeby było dobrze
Stary 2015-11-04, 12:09   #4312
czubasek20
Zakorzenienie

Ja tez nie gadam za bardzo do brzucha. A juz czytanie bajek do brzucha to dla mnie abstrakcja jakas.
Do Wojtka zwracam sie tylko wtedy jak przegina z kopaniem. I wtedy padnie ,, Wojtek daj mamie zjesc " ,, Wojtek czy moglbys zejsc z pecherza "
Corka duzo gada do mojego brzucha. I tak jak pisze Halwaya gadam do starszej to i mlody sie lapie.
Ale bedzie mial zamilowanie do hiszpanskiej muzyki tak jak corka chyba

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Oo i takie pytanie. Jak Wam lekarz bada podwozie to czuje ruchy dziecka ?
Przy wypisie jak mnie gin badal to powiedzial ze ruchy mocno wyczuwalne. Mozliwe zeby on go tam czul ? Tzn jak ja sie sama sprawdzalam tez to czulam kopanie ale myslalam ze to jakies tetno czy cos.

Stary 2015-11-04, 12:15   #4313
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
To rozmowa w cztery oczy.. Może niekiedy ktoś się przyzna.. Czasami widać, że kobieta nie bardzo wygląda i kłamie.. Tak myślę.
A Ty Halwaya w ktorym tyg juz jestes? I zdecydowalas sie na private lub semi-private opieke czy jakas inna przyczyna stoi za tego typu wizyta? Nie slyszalam o tego typu wizytach w Irlandii, stad moje zaciekawienie Wybacz, jesli mowilas juz cos w tym temacie wczesniej- musialo mnie ominac
Stary 2015-11-04, 12:21   #4314
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
A co do glupich tekstow... Mojej Mamie do dzis w glowie zostal jeden z Jej porodu sprzed lat.........bo przy porodzie byli obecni takze studenci i Mamie niestety w trakcie parcia uciekl b[/COLOR]ąk- cichacz... a ktorys ze studentow walnal "co tu tak smierdzi?!" I lekarz musial wyjasnic, ze to gazy............
[/COLOR]
Ja pierdacze... nie chcę przy porodzie żadnych studentów....

Właśnie obejrzałam na YT poród naturalny i popłakałam się ze wzruszenia
Stary 2015-11-04, 12:23   #4315
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Mamusie mrozicie jakies porcje jedzonka z mysla o czasie po porodzie? Albo robicie jakies sloiki, pasteryzujecie cos?

U Nas teraz szpinak na promocji to nakupowalam szpinaku, twarogu, ricotty, cheddara...i porobilam 3 rozne farsze i lepilam wieczorem, po powrocie ze spaceru z psem, pierogi Cos zdrowego, a szybkiego do zrobienia i wszamania na te pierwsze chwile po porodzie...

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3xfarsz.JPG (88,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pierozki.JPG (106,5 KB, 12 załadowań)
Stary 2015-11-04, 12:26   #4316
kalwinka
Zadomowienie

Aniqa on mnie dzisiaj od rana denerwuje. Raz że wszystko rozgrzebane, dwa że mnie nie pozwala nic zrobić a trzy cały czas głupie teksty puszcza.

Cały czas myślę o tej biednej dziewczynie, mam nadzieję, ze jak zacznę rodzić trafię na swojego lekarza
Stary 2015-11-04, 12:27   #4317
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty Halwaya w ktorym tyg juz jestes? I zdecydowalas sie na private lub semi-private opieke czy jakas inna przyczyna stoi za tego typu wizyta? Nie slyszalam o tego typu wizytach w Irlandii, stad moje zaciekawienie Wybacz, jesli mowilas juz cos w tym temacie wczesniej- musialo mnie ominac
Ja już 36+1tc - ta wizyta to chyba jakas nowość, bo w poprzedniej ciąży takie wizyty były tylko po porodzie. Teraz już mi zapowiedziała, że przyjdzie 10-14 dni po porodzie znów. A nie mam prywatnej opieki. 100% NHS

Stary 2015-11-04, 12:27   #4318
kalwinka
Zadomowienie

nightbutterfly ja dzisiaj robię pulpety z indyka do zamrożenia
Stary 2015-11-04, 12:28   #4319
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
a ja wlasnie sobie mysle, czy aby wizyta u kardiologa i okulisty nie powinna byc w ciazy hmm standardem?

ja mam astygmatyzm i sama nie wiem, czy aby nie pojsc..?
Idź, u mnie np się wzrok pogorszył

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Taki widzisz. Hmmmm
Ale tak jak mówię nie traci nerwów nie warto
Mój tz chyba połowy ciuszków nie widział.
Ale najważniejsze w stylu przystojny jak tatuś to od razu ahahha
Ale teraz by nie pamiętał.

Ale najfajniejsze body było z napisem
Nie Patrzcie na mnie to nie ja tak smierdze ! To dziadek hahaha
Ja wszystko każe oglądać tż, jak coś zamawiam z neta to ma pomagać mi wybierać, niech się troche udziela

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Bony, Was tez tak biodra bola od spania na boku? Mnie strasznie :p
Myslalamxze to szpitalne lozko ale nie :p
Bolą bardzo, teraz jeszcze doszedł mi ból kolan
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 12:31   #4320
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Ja pierdacze... nie chcę przy porodzie żadnych studentów....
Ja też nie chcę

Cytat:
Aniqa on mnie dzisiaj od rana denerwuje. Raz że wszystko rozgrzebane, dwa że mnie nie pozwala nic zrobić a trzy cały czas głupie teksty puszcza.

Cały czas myślę o tej biednej dziewczynie, mam nadzieję, ze jak zacznę rodzić trafię na swojego lekarza
Mam nadzieję, że się ogarnie
Mój się na szczęście ogarnął i wczoraj przeprosił...

Kolejne listopadówki rozpakowane

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości