Mamusie kwietniowe 2016 - część II - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-04, 11:51   #811
Sunmade
Raczkowanie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II

Mój TZ tylko marudzi, że ja marudze ze się nudzę :p nie każe mi wiele robić, nawet gotować nie musze bo on obiady je w pracy. Także ja tylko sprzątam co parę dni, zrobię jakaś ciepła kolacje i to wszystko. TZ po pracy mi pomaga, myje naczynia itd

Pech nas nie opuszcza. Jechaliśmy autostrada i spod tira wyleciał jakiś mega kamień i uderzył nam w szybę. Pięknie sie roztrzaskala :banghead: także policja, ubezpieczalnia itd i aktualnie czekamy w salonie na samochód zastępczy, żeby móc ruszyć dalej... Przynajmniej pogoda piękna dzisiaj
Sunmade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 11:52   #812
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Noo Tylko u mnie żadnych prognoz, przypuszczeń Na połówkowym nie wyjdę z gabinetu póki nie powie czy mam syna czy córkę ala:
Też mam takie plany
W poniedzialek albo wtorek zadzwonię się umówić na połówkowe, mam nadzieję, że zapisze mnie na 12.11 albo 13.11. A 18.11 mam wizytę u swojego gina.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 11:55   #813
Kabriela
Zadomowienie

Ania_mala gratulacje!!!!

A ja jeszcze nie wiem jaka płeć i dowiem się pewnie na połówkowym.
Imiona: Jakub Michał, Jakub Adam, Adam
Dziewczynka:............. ......................duż y problem!!!!!
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 11:57   #814
justyna_fli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Noo Tylko u mnie żadnych prognoz, przypuszczeń Na połówkowym nie wyjdę z gabinetu póki nie powie czy mam syna czy córkę
Ja tez nie mam zadnych prognoz. I plan mam identyczny jak Ty i madziara, i velika

zakupy

Dziewczyny szalejecie!Pieknete wszystkie ciuszki Ja cos przystopowalam ostatnio, czekam na poznanie plci to poszaleje

wizyty
Gratuluje poznanych plci i dobrych wiesci Same zdrowe u nas dzieciaczki i to cieszy

fotelik
Kurcze ja ciagle mam dylemat. Mamy ten fotelik od wozka, ale on nie ma zadnych atestow. Jezdzic bedziemy z dzieckiem baardzo sporadycznie i to raczej po miescie, gora 15 minut. Mysle jeszcze nad fotelikiem 0-18 kg, bo jak juz inwestowac to niech bedzie na te 2 lata przynajmniej. Znalazlam nowy Britax First Class Plus za 80 funtow z wysylka, czyli cena bardzo dobra chyba Ten caly osiem gwiazdek pisal gdzies ze dobry Musze ze mezem to jeszcze obgadac.
Dawidek 31.10.2018

Edytowane przez justyna_fli
Czas edycji: 2015-11-04 o 12:01
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 11:59   #815
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
Ej ej ale czerwony to nie problem ja mówię o typowym różu :-P dla mnie różowy wózek byłby jedynie problemem ale to ja. Inne kolory wchodzą w grę dla obu płci !
Dla mnie różowy byłby problemem pod tym względem, że nienawidzę różu Czułabym się jak debil na ulicy z takim cudem

Aaa... Miałam jeszcze dodać - klub rzygających na ulicy się wczoraj powiększył... Wczoraj jak wracaliśmy od kumpla to po kilku progach zwalniających TŻ musiał się w trybie nagłym zatrzymywać na poboczu, bo mi buger wymieszany z lemoniadą domagał się wyjścia... Wczoraj po moich 20 minutach rzygania pod nogi stwierdził, że chyba czas zacząć zapraszać znajomych do nas, bo jest już za zimno na takie postoje na poboczach...

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Ania_mala gratulacje!!!!

Jakuby są fajne
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 12:02   #816
Kabriela
Zadomowienie

MADZIA błagam Cię, nic Ci nie będzie. Nie zarazisz się,nie zakazisz wszystko będzie ok. Gdyby tak łatwo miało do tego dojść to byśmy w ciąża w ogóle przestałaby mieć sens bytu!!!!
Ja jestem zdania, podobnie moja doktor, że ciąże wbrew pozorom, brzuchy- dzieci na serio są chronione. Wody płodowe chronią, macica chroni, łożysko chroni, od odbytu do dowcipnej części też jest kawałek. Wszystko jest dobrze pomyślane.
Madzia damy radę, nie płacz!!!! Chyba że ze szczęścia, posłuchaj sobie swojej ulubionej muzyki to pomoże Tobie i maleństwu!!!!!
Stary 2015-11-04, 12:03   #817
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2409 Pokaż wiadomość
Ciekawe czy teraz będzie zamiana chłopców na dziewczynki. 😀

Byłam na zakupach i kupiłam dwa body (niebieskie), a co.

A teraz mam stresa bo... zaczniecie się śmiać. Ale dostałam małego rozwolnienia. Jak już wracałam.... po prostu... ale to i tak nie jest straszne, gorsze bo jak się umylam zaraz po przyjściu to.się zestresowalam, ze mi się w tą drugą dziurę coś dostało. No po prostu jestem nienormalna. eh 😳 już czytałam o bateriach kalowych, pękania błon plodowych, wpływu na dziecko.
Ja wiem że to nie komfortowy temat, ale powiedzcie mi ze przecież nawet jak bym się zakazila to chyba będę mieć wpierw jakieś symptomy I muszę tylko obserwować. .... idę sobie Poplakac.
Nie rozumiem paniki, przecież to niemozliwe..

Dziewczyny a czemu niektóre z was mają połówkowe u innego lekarza? ja się nie znam, ale chodzę tylko do jednego.
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 12:05   #818
Kabriela
Zadomowienie

Linaewen brawa dla męża, ma genialne podejście do sprawy!!!!
Gratuluję wymiotów na ulicy, jak wrażenia? hihihi a ja dzisiaj nie wymiotowałam jupi jupi jej i cieszę się z tego jak dziecko!!!!
Stary 2015-11-04, 12:06   #819
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem paniki, przecież to niemozliwe..

Dziewczyny a czemu niektóre z was mają połówkowe u innego lekarza? ja się nie znam, ale chodzę tylko do jednego.
Mój gin ma za słaby sprzęt, żeby wszystko dobrze pimierzyć, dodatkowo ma większą pewność, że niczego nie przeoczył. Do swojego chodzę na nfz więc te 450 zł w trakcie calej ciąży na badania to mało.
Stary 2015-11-04, 12:15   #820
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Tak z 2014 ale podpisujesz się, że od tego czasu się nic nie zmieniło a jeśli się zmieniło to trzeba wszystko pokazac co i kiedy i jest więcej zabawy.

Witaj No to 2 chłopaków będziesz miec. Niezła obstawa w przyszłości

to ja zapraszam do mnie w odwiedziny, ściągnę firanki zobaczysz w jakim stanie są moje okna to jest umyjesz? czy na cudze okna to nie działa

a nie chcesz się podzieli na priv tymi fajnymi stronkami i blogami?
My musimy do marca córkę z sypialni wyprowadzic więc pokój jej będziemy robic. Tzn meble na razie. Okno będziemy wymienia ale latem dopiero i wtedy też malowanie od razu.
Moge tu wyslac, to nie problem, ale potem z komputera, ok?

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Niedawno dodałam to samo zdjęcie plakat mam juz zamówiony kosztuje z wysyłka 45-55 zł zależy jaki format przegapiłas mój wpis
No za duzo postów, pewnie nawet nie zauważyłam Twojego ja zamówiłam rozmiar 50x70 i mam zapłacić 45 zł za jeden. Zamówiłam 3, bo dla pozostałych dzieciaków (Boże to brzmi jakbym niewiadomo ile ich miała ) tez musza byc. No i ta babka robi inne cud e rzeczy, zamówiłam u niej na luty dywanik bawełniany, ona je robi na drutach czy na szydełku... Ponad metr średnicy, szaro miętowy... Przepiękny

Cytat:
Napisane przez madzia2409 Pokaż wiadomość
Ciekawe czy teraz będzie zamiana chłopców na dziewczynki. ��

Byłam na zakupach i kupiłam dwa body (niebieskie), a co.

A teraz mam stresa bo... zaczniecie się śmiać. Ale dostałam małego rozwolnienia. Jak już wracałam.... po prostu... ale to i tak nie jest straszne, gorsze bo jak się umylam zaraz po przyjściu to.się zestresowalam, ze mi się w tą drugą dziurę coś dostało. No po prostu jestem nienormalna. eh �� już czytałam o bateriach kalowych, pękania błon plodowych, wpływu na dziecko.
Ja wiem że to nie komfortowy temat, ale powiedzcie mi ze przecież nawet jak bym się zakazila to chyba będę mieć wpierw jakieś symptomy I muszę tylko obserwować. .... idę sobie Poplakac.
Nic sie nie stanie. Ja co prawda miałam e.coli w ciazy a na basen nie chodziłam i ńie wiem skąd sie to mogło wziać, ale dostałam chyba tabletki czy globulki i było ok. Maluchowi nic ńie było (poprzednia ciąża)

Co do FOTELIKA to dla malucha kupimy pewnie maxi cosi. Starszaki maja teraz maxi cosi air pro, a jak były mniejsze to jeździli w romer king plus.

Ja dziecka bym nie przewiozła bez fotelika... Ze dwa razy sie zdarzyło ze szkoły do domu, jakieś 2 km bo akurat odbierałam niespodziewanie i miałam takiego stresu, ze nigdy więcej, ja sie na dupce boje ich wozić nawet, wiec maja foteliki. Nie wiem jak to zrobię w przyszłym roku... Dwa te nasze maxi cosi a one sa duże, plus maluch i nie wiem jak w 5 mamy gdzieś pojechać... Raczej będziemy zmuszeni kupić dupki, bo większego auta raczej nie kupimy... Wyjdzie w praniu zreszta. Najwyżej małe z przodu a ja w środku, ale musze mocno schudnąć by sie znowu zmieścić miedzy nich

W smyku byłam... Tylko po bidon,,, musieli cholera przeceny zrobic kupiłam coś jak pajacyk tylko taki elegantsze, grubszy, na zamek bez nóżek. Nie wiem jak to nazwać, ani to pajac ani kombinezon. Coś jak bluza połączona ze spodniami dresowymi...

Aha, mój gin powiedział, ze glukozę mam robić po 24 tyg. Nic nie mówił o usg połówkowych teraz skupił sie na torbielach tylko... Mało pomiarów robił, nie podał wagi ani wzrostu tylko powiedział, ze jest ok... To moze to połówkowe mi zrobi za te 3 tyg?

Edytowane przez gosiaczek071
Czas edycji: 2015-11-04 o 12:16
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 12:17   #821
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Ania_mala gratulacje!!!!

Jakub najbardziej mi się podoba

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-04, 12:29   #822
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Linaewen brawa dla męża, ma genialne podejście do sprawy!!!!
Gratuluję wymiotów na ulicy, jak wrażenia? hihihi a ja dzisiaj nie wymiotowałam jupi jupi jej i cieszę się z tego jak dziecko!!!!
Genialne podejście to miał jak mi kazał kiedyś w domu rzygać mniej sugestywnie, bo od tych dźwięków to mu się podnosi w żołądku i się zaraz dołączy. A ja starałam się utrzymać żołądek poniżej przełyku... Jak wyszłam z łazienki to zrobiłam mu awanturę i oberwał poduszką...

Wczoraj włączył radio, ale przyciszał, jak słyszał, że zaczynam kaszleć (bo kwaśna lemionada drapała mi gardło), a połączenie dźwięku torsji plus kaszel go niepokoiły i sprawdzał, czy nie trzeba mnie reanimować...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2015-11-04, 12:29   #823
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Moge tu wyslac, to nie problem, ale potem z komputera, ok?

No za duzo postów, pewnie nawet nie zauważyłam Twojego ja zamówiłam rozmiar 50x70 i mam zapłacić 45 zł za jeden. Zamówiłam 3, bo dla pozostałych dzieciaków (Boże to brzmi jakbym niewiadomo ile ich miała ) tez musza byc. No i ta babka robi inne cud e rzeczy, zamówiłam u niej na luty dywanik bawełniany, ona je robi na drutach czy na szydełku... Ponad metr średnicy, szaro miętowy... Przepiękny

Nic sie nie stanie. Ja co prawda miałam e.coli w ciazy a na basen nie chodziłam i ńie wiem skąd sie to mogło wziać, ale dostałam chyba tabletki czy globulki i było ok. Maluchowi nic ńie było (poprzednia ciąża)

Co do FOTELIKA to dla malucha kupimy pewnie maxi cosi. Starszaki maja teraz maxi cosi air pro, a jak były mniejsze to jeździli w romer king plus.

Ja dziecka bym nie przewiozła bez fotelika... Ze dwa razy sie zdarzyło ze szkoły do domu, jakieś 2 km bo akurat odbierałam niespodziewanie i miałam takiego stresu, ze nigdy więcej, ja sie na dupce boje ich wozić nawet, wiec maja foteliki. Nie wiem jak to zrobię w przyszłym roku... Dwa te nasze maxi cosi a one sa duże, plus maluch i nie wiem jak w 5 mamy gdzieś pojechać... Raczej będziemy zmuszeni kupić dupki, bo większego auta raczej nie kupimy... Wyjdzie w praniu zreszta. Najwyżej małe z przodu a ja w środku, ale musze mocno schudnąć by sie znowu zmieścić miedzy nich

W smyku byłam... Tylko po bidon,,, musieli cholera przeceny zrobic kupiłam coś jak pajacyk tylko taki elegantsze, grubszy, na zamek bez nóżek. Nie wiem jak to nazwać, ani to pajac ani kombinezon. Coś jak bluza połączona ze spodniami dresowymi...

Aha, mój gin powiedział, ze glukozę mam robić po 24 tyg. Nic nie mówił o usg połówkowych teraz skupił sie na torbielach tylko... Mało pomiarów robił, nie podał wagi ani wzrostu tylko powiedział, ze jest ok... To moze to połówkowe mi zrobi za te 3 tyg?
do 22 tc chyba najlepiej pomierzyć,a e pewna nei jestem
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 12:41   #824
annihilate
Rozeznanie

Ale Wam zazdroszczę tych zakupów! Ubranek na pewno nie będziemy kupować bo mamy tego pełno, a niektóre syn tylko raz ubrał. 😜 wózek też mamy, ale myślałam nad taką dostawką dla starszego.. hmm... Fotelik też już mamy 😊

Myślę nad kołyską zamiast drugiego łóżeczka.. bo pierworodny uwielbiał być bujany przy zasypianiu 😜 kołyskę byśmy tak do 5 miesiąca wykorzystali myślę, a potem starszemu łóżko kupimy z barierką to łóżeczko się zwolni..

aaa i na pewno kupimy leżaczek-bujaczek na później bo to fajna rzecz, dostaliśmy używany więc młody go już zużył na maksa 😁

Wizytę mam 25.11 u mojej ginekolog i to by wypadało połówkowe 😊 a wybiera się któraś na drugie badania prenatalne? Bo się nad nimi zastanawiam.. Wskazań nie mam, ale tam gin ma usg 3d i płacę 250 zł. U mojej gin wizyta ze zwykłym usg 100 zł. W pierwszej ciąży na żadnych prenatalnych nie byłam.. A teraz po tych pierwszych badaniach te usg 3d mnie kusi 😁

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 12:45   #825
MaLoS
Rozeznanie

Cytat:
Ania_mala gratulacje!!!!

U nas będzie Adaś, jakoś najbardziej mi się podoba chociaż mega popularne... Jeszcze mamy trochę czasu na wybór

A ja moje drogie podczytuje Was i międzyczasie się pakuje, bo jutro rano wybywamy z TŻ na romantyczne wakacje w Toskanii gin dał zielone światło na lot, wiec uciekamy póki są siły i czas

Boje się tylko, ze jak wroce, to będę miała 100 stron do czytania

Włosy mi na głowie zmarniały i wypadają, musiałam obciąć z 10 cm natomiast wszędzie indziej rosną jak głupie

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 12:53   #826
MiniMonix
Zakorzenienie

MaLos
Udanych wakacji !

annihilate

Ja też zastanawiam się nad 3d. Na początku mówiłam, że nie chcę ale pomału zmieniam zdanie

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 12:53   #827
Trisdom
Zadomowienie

Madzia- nic sie nie martw tym ewentualnym zakazeniem, bo do niego dluga droga, a pisze Ci to jako lekarz. rili rili. po to z pochwy wylatuje tyle śluzu, za przeproszeniem, w ciazy, zeby sie tam nic wyzej nie dostalo, poza tym szyjka jest zamknieta moooocno.

z imieniem dla chlopca nie mam oroblemu, ale jak bedzie druga dziewczynka, to bedziemy mieli duzy problem- bo imie musi byc ladne, krotkie i miedzynarodowe

W Niemczech zamiast zwolnien lekarskich mozna dostac zakaz pracy, jesli warunki sa dla ciezarnej nieodpowiednie. U mnie w szpitalu sa niekoniecznie dobre dla ciezarnych i szef mial wystawic mi taki swistek, cos mu jednak sie odwidzialo i zmienil zdanie i nie wypisze papierow- odsyla mnie do gina. Dzisiaj musialam isc do rodzinnego po L4 zwykle, a swistek zalatwiam od gina albo zakladowego z pracy.
Wizyta jednak udana- pozalilam sie na nawracajace infekcje i dostalam skierowanie na sporo badan.

Co do karmienia piersia- chciec, to moc w przewazajacej czesci przypadkow. Na naszym watku jeszcze nie ma takich zacietych dyskusji, ale to jak z porodem sn versus cc- kazda strona ma swoje racje. Ja Em karmilam 7 miesiecy, a przy nastepnym chcialabym troche dluzej.
W opisanym przypadku moze sie skonczyc jednak na odciaganiu pokarmu laktatorem- znam kilka dziewczyn, ktore dociagnely na takim systemie 6 miesiecy do rozszerzania diety.

Ja mam wizyte 12.11, ale caly przyszly tydzien mocno napakowany innymi zadaniami. Mam nadzeieje zobaczyc, co sie kryje miedzy nogami malenstwa jak nie teraz, to kolejna wizyta dopiero w grudniu...

Piszecie spoooro- nie bylo mnie od rana, a tu dwie strony
Stary 2015-11-04, 12:54   #828
Neocleo
♡ + ♡ = ♡♡♡♡

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Wizytę mam 25.11 u mojej ginekolog i to by wypadało połówkowe 😊 a wybiera się któraś na drugie badania prenatalne? Bo się nad nimi zastanawiam.. Wskazań nie mam, ale tam gin ma usg 3d i płacę 250 zł. U mojej gin wizyta ze zwykłym usg 100 zł. W pierwszej ciąży na żadnych prenatalnych nie byłam.. A teraz po tych pierwszych badaniach te usg 3d mnie kusi 😁
Co do pogrubionego, to.. ja się wybieram na drugie badanie prenatalne, zwane inaczej połówkowym, bo będzie to w okolicy 20 tc Pierwsze badanie robiłam w prywatnej przychodni, która ma podpisany kontrakt z NFZ i pani pielęgniarka poinformowała mnie, że sami się ze mną skontaktują i zaproponują termin (badania takie robią tylko w weekendy, gdyż wtedy przyjeżdża specjalista z Poznania, a ja mieszkam na Podkarpaciu).
Neocleo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 12:55   #829
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
My stawiamy na BeSafe, bo po przeanalizowaniu wyników testu ADAC odpowiada naszym wymaganiom i jest szwedzki... Mąż ma aktualnie focha na niemieckie firmy (z czego wszyscy się śmiejemy, bo pracuje już w drugiej niemieckiej sieci ) za nietłumaczenie swoich stron na inne języki
be safe to chyba jest norweska firma ale głowy nie dam. W każdym razie dobre foteliki robią, my teraz się czaimy na be safe (15-36 kg) fla młodej

Cytat:
Napisane przez Sunmade Pokaż wiadomość
Pech nas nie opuszcza. Jechaliśmy autostrada i spod tira wyleciał jakiś mega kamień i uderzył nam w szybę. Pięknie sie roztrzaskala :banghead: także policja, ubezpieczalnia itd i aktualnie czekamy w salonie na samochód zastępczy, żeby móc ruszyć dalej... Przynajmniej pogoda piękna dzisiaj
o matko, to macie pecha faktycznie... dobrze, że macie samochód zastępczy

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
N

ja robię u lekarki, która sie specjalizuje w usg genetycznym, ma najlepszy sprzęt. bo tak chcę mój doktor jest super, ale zbyt mocno wyluzowane ma podejście czasami i potrzebuję takiego porządnego, dokładnego usg żeby byc pewną, że jest ok - a jeśli coś jest nie tak to też chcę to wiedzieć. A ona mi w pierwszej ciąży liczyła nawet kości paluszków u rączek u córki - i to mnie na całą resztę ciąży uspokoiło

Cytat:
Genialne podejście to miał jak mi kazał kiedyś w domu rzygać mniej sugestywnie, bo od tych dźwięków to mu się podnosi w żołądku i się zaraz dołączy. A ja starałam się utrzymać żołądek poniżej przełyku... Jak wyszłam z łazienki to zrobiłam mu awanturę i oberwał poduszką...
haha dobry jest - mniej sugestywnie

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
U nas będzie Adaś, jakoś najbardziej mi się podoba chociaż mega popularne... Jeszcze mamy trochę czasu na wybór

A ja moje drogie podczytuje Was i międzyczasie się pakuje, bo jutro rano wybywamy z TŻ na romantyczne wakacje w Toskanii gin dał zielone światło na lot, wiec uciekamy póki są siły i czas
zazdroszczę wakacji bawcie się dobrze!

u nas tez miał być Adaś, ale jakoś pewność w tej kwestii nam spada
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 12:56   #830
Kabriela
Zadomowienie

Dziewczyny mam problem....taki dosyć błahy ale zaczyna mnie irytować. Ugotowałam krupnik....ale no właśnie to nie jest taki krupnik jaki chciałabym aby był.

Weźcie mnie oświećcie bo właśnie sobie uświadomiłam, że w sumie zawsze gotuje na oko i czasami mi wyjdzie rewelacyjnie a czasami czegoś brakuje.
Już przewertowałam tyle książek kucharskich, rozmawiałam z teściową jak Ona gotuje i niby robimy tak samo a jednak i to i tak nie wychodzi tak samo.

Zdradźcie mi proszę jak gotujecie zupy: krupnik, rosół, barszcz biały, czerwony? ile czego dajecie na ile wody?
Stary 2015-11-04, 13:01   #831
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
be safe to chyba jest norweska firma ale głowy nie dam. W każdym razie dobre foteliki robią, my teraz się czaimy na be safe (15-36 kg) fla młodej
Zaćmienie, miałam napisać "skandynawska", bo w sumie nie pamiętam skąd tam oni konkretnie są.
Stary 2015-11-04, 13:02   #832
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj włączył radio, ale przyciszał, jak słyszał, że zaczynam kaszleć (bo kwaśna lemionada drapała mi gardło), a połączenie dźwięku torsji plus kaszel go niepokoiły i sprawdzał, czy nie trzeba mnie reanimować...
Jakby posłuchał jak "cicho" rzyga mój Tż przestałby Cię prosić o takie coś Mojego nawet na parterze slychać
Stary 2015-11-04, 13:14   #833
beth007
Zadomowienie

Ja na to prenatalne się wybieram. Choć dopiero 14.11 dostane skierowanie i będę się umawiać także myślę poważnie o tym 3d. ..

Zresztą nawet gdybym się nie wybierała to mąż by mnie tam sam zaprowadził bo ma taki zaciszu ze może wejść ze mną i sobie popatrzeć :-D do gin go nie wpuszcza bo ma mały pokoik i jakoś krępujące jest dla mnie gdyby miał patrzeć jak mnie bada ginekologiczne czy sprawdza długość szyjki. ..:-D

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 13:18   #834
justyna_fli
Zadomowienie

Cytat:
Mega zazdro Wypoczywajcie i bawcie sie dobrze!

Cytat:
Dziewczyny mam problem....taki dosyć błahy ale zaczyna mnie irytować. Ugotowałam krupnik....ale no właśnie to nie jest taki krupnik jaki chciałabym aby był.

Weźcie mnie oświećcie bo właśnie sobie uświadomiłam, że w sumie zawsze gotuje na oko i czasami mi wyjdzie rewelacyjnie a czasami czegoś brakuje.
Już przewertowałam tyle książek kucharskich, rozmawiałam z teściową jak Ona gotuje i niby robimy tak samo a jednak i to i tak nie wychodzi tak samo.

Zdradźcie mi proszę jak gotujecie zupy: krupnik, rosół, barszcz biały, czerwony? ile czego dajecie na ile wody?
Ja z tych zup gotuje tylko krupnik, bo rosolu nie lubie, a barszcze z tytki Ogolnie tez zawsze robie na oko, ale zauwazylam ze jak wywar jest na bogato, to zupa tez potem jest dobra, bo inaczej jakas taka bez smaku wychodzi, niewazne czego sie tam dosypie Ostatnio mi wyszedl pycha, na garnek (chyba 5 litrowy) dalam jakis kg zeberek (w sumie mogloby byc mniej) i pol selera, caly duzy korzen pietruszki, cebule i 2 duze marchwie. Do tego przyprawy (5 listkow laurowych i 5 kulek ziela angielskiego) Ogolnie wygladalo to tak ze caly gar byl pelen warzyw i miesa i to zalane woda. Potem jak wyjelam warzywa (oprocz marchwi) to 1/3 garnka byla zajete przez mieso. Potem tylko dodalam kartofle i kasze i doprawilam sola, pieprzem i troche warzywkiem bo jakas sol nieslona mialam I byl pycha
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 13:20   #835
ania_mala
Zadomowienie

Kabriela nie pomoge, bo ja robie wszystkie zupy na oko i czasem są idealne, a czasem średnieDziś będzie ogórkowa.

Połówkowe
Ja robię u swojego lekarza, prenatalne tez u niego robiłam. Jakos mu ufam. Coć co do płci to już pewna nie jestem

Cieszę się,że macie podobne zdanie w kwestii koloru wózka. Za oszzędzoną kasę wolę umeblować dziecku pokoik

MaLoS zazdroszcze wakacji!
ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 13:20   #836
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:

Ja zawsze daję więcej jak pół garnka wody, do tego jakieś 6 ziemniaczków, 2 udka, lub pół kurczaka, a reszta na oko...
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 13:22   #837
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:

Boje się tylko, ze jak wroce, to będę miała 100 stron do czytania

Włosy mi na głowie zmarniały i wypadają, musiałam obciąć z 10 cm natomiast wszędzie indziej rosną jak głupie
udanego urlopu
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 13:24   #838
beth007
Zadomowienie

MaLos udanego wypoczynku

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 13:26   #839
madziara889
Zakorzenienie

MaLoS bawcie się dobrze
Stary 2015-11-04, 13:35   #840
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
mnie szlag trafia jak widze dziecko bez fotelika... a meza siostra wlasnie jezdzi z synem bez... od kad zaczal siedziec wozi go bez fotelika...ale jeszcze jkby pasy zapinala...ale gdzie tam... i nie przetlumaczysz...ona wie najlepiej... niby madra bo adw ale glupia...
Mnie to przeraża... Każdy sobie myśli, że jemu nic się nie stanie, jego to nie dotyczy. Ale nigdy nie wiadomo kiedy może się coś stać. Wtedy taki maluch bez fotelika i bez pasów nie ma żadnych szans To przykre, że ludzie wciąż tego nie pojmują. Dopiero gdy jest już za późno...
Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
to ja zapraszam do mnie w odwiedziny, ściągnę firanki zobaczysz w jakim stanie są moje okna to jest umyjesz? czy na cudze okna to nie działa
O ile nie muszę się zajmować firankami (prasowanie) to piszę się na to
Cytat:
Napisane przez Sunmade Pokaż wiadomość
Mój TZ dostał zmianę stanowiska iii podwyżkę! I to nie byle jaka, mało nie padłam na zawał ze można tyle na raz pracownikowi pensje podnieść, prawie dwa razy więcej niż teraz będzie zarabiał. Ja tam się ciesze bo z moim macierzyńskim wesoło nie będzie, a tak to będziemy już bardzo spokojni i może ruszymy z domem szybciej. Myśleliśmy o małym kredycie, żeby go skończyć ale w takiej sytuacji nie trzeba będzie i może latem się wprowadzimy
Gratulacje Możesz teraz poszaleć
Cytat:
Napisane przez madarka Pokaż wiadomość
Z innej beczki mam pytanie - czy u którejś z was zaczęła się już laktacja? Jestem w 19 tygodniu (18tyg + 4 dni) i normalnie jestem zdziwiona, bo już ze 2 tygodnie mam mleko w piersiach. Udało mi się doczytać, że tak może być, ale wszędzie piszą że to na razie małe ilości. A u mnie wcale nie ma tego mało, musiałam sobie kupić wkładki laktacyjne, bo już mi się zdarzyło, że jak leżałam na boku i przycisnęłam sobie pierś to sobie ubrudziłam bluzkę
Ja jak nacisnę na pierś to się pojawiają przezroczyste kropelki, a kilka dni temu na piżamie mi się zrobiły małe plamki. W pierwszej ciąży też tak miałam, a nawet jakoś po połowie ciąży ściągając wieczorem stanik, miałam na nim spore ślady (w dzień nie czułam żeby coś wyciekało).

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości