Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-04, 13:08   #3451
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Nie no wiadomo, jak sa takie a nie inne wskazania to trzeba sie dostosować i tyle bardziej miałam na myśli ze na życzenie nigdy bym sobie takiego "na zimno" nie zafundowała

Z takiego mniej "polskiego" jedzenia to melony mają sporo zarówno potasu jak i magnezu a obecnie chyba sezon - kupuje w lidlu te takie żółte i są pycha
Melonu nie trawie, blee. Sprobuje z orzechami i bananami. Moze cos pomoze. Nie chce isc do szpitala tylko na kroplowki.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 13:08   #3452
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Krowy Aż mi się przypomniało, jak rozmawiałyśmy z mamą o rzeczach potrzebnych przy dziecku, co ona miała itd., a ona takim konspiracyjnym szeptem "Ja miałam taki wypożyczony z apteki oddojnik, super się sprawdził, dużo dzięki niemu mleka miałam, mówię Ci, warto sobie kupić..."
Buhahah umarłam
Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość

Viki, to chyba takie CC na zimno wynika po trochu z niewiedzy
Nie mam pojęcia, mi się w głowie nie mieści że można chcieć zrobić coś takiego
Stary 2015-11-04, 13:10   #3453
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
W mojej przychodni badanie na mg kosztuje 9 zeta. Ale lekarka mówi, że to nie jest miarodajne za bardzo, bo to bada poziom mg we krwi a skurcze to jest kwestia zawartości na poziomie komórkowym. I tu głównie objawy wskazują na niedobór.
Ale tak mi się wydaje, że możemy go jeść garściami a i tak wszystkich skurczy macicy nie zniwelujemy, jesli to są właśnie te skurcze fizjologiczne, przygotowujące do porodu...
Ale to nie sa tylko skurcze macicy, doszly lydki i stopy :-/

Dojara do mleka mnie rozwalila :-D

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 13:15   #3454
Dotka90
Zakorzenienie

Co do magnezu/potasu, to ja biorę 2x magnez i 2x Aspargin (magnez+potas).

Jezu, trzeba się zabrać za jakąś robotę, bo 13:15, a ja nic ie zrobiłam, a na 17 do SR jadę.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 13:27   #3455
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
W mojej przychodni badanie na mg kosztuje 9 zeta. Ale lekarka mówi, że to nie jest miarodajne za bardzo, bo to bada poziom mg we krwi a skurcze to jest kwestia zawartości na poziomie komórkowym. I tu głównie objawy wskazują na niedobór.
Ale tak mi się wydaje, że możemy go jeść garściami a i tak wszystkich skurczy macicy nie zniwelujemy, jesli to są właśnie te skurcze fizjologiczne, przygotowujące do porodu...
Pitu pitu Widać, że niektórzy lekarze analityke mieli tylko semestr ciekawe, jak rozróżnia w takim razie zaburzenia np. rytmu serca na poziomie niedoborów elektrolitów? Przecież to też często podstawowe badanie (obok sprawdzenia, czy nie ma zbytniej ucieczki przez nerki) w przewlekłych niskich stężeniach wapnia i potasu... I ok, zgodzę się, że nie zawsze poziom wewnątrzkomórkowy ma odzwierciedlenie w surowicy (bo czasem organizm w ramach wyrównania stężenia magnezu w surowicy bierze go sobie z kości na przykład), ale jeśli w surowicy poziom jest obniżony, to jest coś już nie halo i nie bagatelizuje się tego, tym bardziej w ciąży. W ciąży fizjologicznie może dojść do niewielkiego obniżenia poziomu magnezu w III trymestrze, ale takie zazwyczaj nie daje szczególnych objawów. Skurcze są naturalne, ale zgadzam się też ze swoim lekarzem - przewlekły niedobór magnezu niestety może nie powstrzymać ich przed przejściem w porodowe, co nie dzieje się u kobiet z normalnym lub niewiele obniżonym poziomem tego elektrolitu. Poza tym dzięki temu badaniu lekarz ma możliwość monitorowania uzupełniania niedoborów i głównie temu ma to służyć w moim przypadku.

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2015-11-04 o 13:30
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 13:27   #3456
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
magda1706, jak to jest z tą położną? Gdzie się idzie w tej sprawie? Żeby "ją załatwić"?
Ja dostałam wizytówkę przy pierwszej wizycie u gina do położnej środowiskowej, która ma kontrakt z NFZ. Zadzwoniłam, umówiłam się, przyszła i podpisałam deklarację
Może na necie poszukaj położnej środowiskowej

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Mi się sporadycznie zdarza wyprać kasę, ale pojedyncze banknoty, np. 10zł, 50zł - co najlepsze, po praniu są całkiem normalne Suszę i używam w sklepie
Pralnia brudnych pieniędzy
My raz wypraliśmy 10Ł - jakieś pół roku po przyjeździe z Anglii. Było krucho z kasą - matko jak my się cieszyliśmy z tych 50 zł

Ale 2tys trzymać w kieszeni Pieniądze to się trzyma w portfelu Zwłaszcza w takich ilościach

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Ale to nie sa tylko skurcze macicy, doszly lydki i stopy :-/
Mnie dziś w nocy mega skurcz złapał Aż Tż obudziłam i próbował mi naciągnąć i trochę zeszło Matko myślałam że się rozpłaczę
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 13:28   #3457
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
A jak chcę sobie przymierzyć z 10 fotelików bo nie jestem zdecydowana i za wszystkie się płacić 40 zł. Czyli za samo przymierzenie 400 zł, niezły interes
Hahaha facet troche Janusz biznesu :-D

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
to jeszcze nie tak dużo Liczę na podobny koszt, ale zamówienie robię w przyszłym tygodniu

Znalazłam fajne koszule na allegro, jakościowo wydają się okej, cenowo baaardzo okej Nie kojarze, ale może zamawiała któraś od dolce_sonno?

O ile nie znajdę już nic innego to w przyszłym tygodniu zamawiam:

http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...723724971.html cena 25,90

http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...283228922.html cena 21,90

szlafrok http://allegro.pl/elegancki-szlafrok...695007941.html 39,90

i jeszcze ew. http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...868022435.html za 39,90

Dizajn mają calkiem poprawny, a mi koszule potrzebne tylko na poród, szpital i początek w domu

A i jeszcze fajne ręczniczki za 19,90 http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...863981316.html

Ja zamawialam i sa ok,tylko wzielam rozmiar wiekszy niz nosze normalnie a raczej beda za małe :-( ale bede miala po porodzie,a do porodu i tak mam taka stara uzywana od kogos dostalam :-D

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny a powiedzcie będziecie sobie masowaly krocze żeby uniknąć nacięcia i pęknięcia... podobno najlepiej zacząć między 30 a 34tc.

Ja chyba bede,o ile jeszcze siegne do krocza :-D

Cytat:
Krowy Aż mi się przypomniało, jak rozmawiałyśmy z mamą o rzeczach potrzebnych przy dziecku, co ona miała itd., a ona takim konspiracyjnym szeptem "Ja miałam taki wypożyczony z apteki oddojnik, super się sprawdził, dużo dzięki niemu mleka miałam, mówię Ci, warto sobie kupić..."
Hahaha oddojnik,dobra twoja mamuska

Przesylam wam troche slonka dziewczyny, tutaj dzisiaj 33 stopnie w sloncu,dobrze ze sukienke zalozylam a nie spodnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1446640059468.jpg (60,0 KB, 31 załadowań)

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 13:35   #3458
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
jezu dziewczyny, jak wyszłam wczoraj o 7:30, tak wróciliśmy o 19:30...

Z najważniejszych info:

- kwasy żółciowe wyszły DOBRZE!!! Nawet bardzo dobrze! Wynik 5,8 przy normie do 6,8 - a we wrześniu było 7,1! Bożeee tak się strasznie cieszę, że szok

Niemniej jednak drapię się bardzo i to niestety prawdopodobnie wątroba nie wyrabia z hormonami - czyli tak jak w cholestazie, ale to nie cholestaza. Ja mam problemy z wątrobą, ona jest generalnie w dość średnim stanie i stąd takie akcje. Jutro idę do mojego hepatologa, to z nim pogadam.
Gin mimo wszystko kazał wykupić Ursofag (chciał to odwlec jak najdłużej, ale już się nie da, skoro drapię sobie stopy do krwi..) + Essentiale Max (zażywam).

- zamówiliśmy wózek, bazę i fotelik!

Ale nie bez przygód, bo gość był ewidentnie dziwny...
Mówimy, że chcemy MC Cabriofix i bazę 2wayFix, a on że ten fotelik nie pasuje do tej bazy. A na warsztatach bezpieczny maluch, był gość z głównego MC - w Katowicach i mówił,że pasuje Pebble, Pebble + i Cabriofix.

Na dodatek w ulotce reklamowej MC, którą oglądaliśmy w jednym sklepie, było właśnie napisane, które foteliki do jakich baz pasują i Cabrio do 2wayFixa pasował...

Pan twierdzi, że to błąd producenta w druku i że producent kazał uprzedzać, że cabrio do tej bazy kupuje się na własną odpowiedzialność.No zwątpiłam..

TŻ poszedł do bankomatu wypłacić kasę na zaliczkę (bo mimo terminala - TYLKO GOTÓWKĄ, 2680zł ), a ja sprawdzam na oficjalnej stronie MC i w FAQ pytanie czy Cabrio do 2wyFixa można i co? I można. Pokazałam to gościowi, ale nie był przekonany.

No cóż, nie to nie, wzięliśmy jednak cabrio.
Bazę przymierzyliśmy do auta* - na szczęście nie mamy ani skóry ani foteli kubełkowych, kanapa jest dość prosta, więc baza super pasuje, fotelik też ("chociaż Pebble byłby lepszy, no ale to Państwa wybór").

W piątek wózek powinien być do odbioru My odbierzemy w sb, bo w piątek mamy szkołę rodzenia
super, że wyniki w normie nieogar straszny ze sprzedawcy i tak zazdroszczę już pojazdu zamówionego, ja to chyba w styczniu się zdecyduję
Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
hej dziewczyny. Nadrobię Was później. Mam dziś mega stresa. Od wczoraj mam plamienie, które nie ustaje. Wczoraj podjęłam decyzję o nie jechaniu do szpitala, bo ostatnie kilka razy to była tylko strata czasu.

Ale dziś, skoro plamienie utrzymuje się (niewielkie, ale jednak) 24h, to nie wiem czy nie dzwonić po męża by przyjechał z pracy i mnie zabrał co myślicie? znów poleżę przy KTG< sprawdzą szyjkę i nic więcej... ale stres jest, więc sama nie wiem...źle mi bardzo
koniecznie do szpitala!
Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
To my w tym samym wieku ciaze mamy

Dotka dobrze, ze z wynikami wszystko ok.

Casa w koncu cos zaczyna byc widac. :-P

A ja sie wygramolilam na podworko, ubralam kurtke, taki kombinezon polarkowy, tz wyniosl mi lezaczek i chlone ostatnie promienie slonca. Cudna sprawa :-D
noo praktycznie identyczny wiek ciążowy powinnyśmy być jednymi z pierwszych w jednopaku już
ja dziś też kurtka, szalik i spacerowałam po ogrodzie, piękna pogoda!
Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Wrzucam obiecany komplet z LaMillou
I komodę na ostatnim zdjęciu
przepadłam to jest ten rozmiar S?
Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Haha ja mojemu kiedyś wyprałam dowód rejestracyjny i ubezpieczenie z samochodu Nigdy kieszeni nie sprawdzam
ja parę razy zapalniczkę
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Ja te zapinane po bokach to właśnie do porodu tylko planuję Czy guziczki się wyrabiają czy nie tego nie wiem, ale po prostu ogólnie do mnie średnio przemawiają
ja kupiłam jedną koszulę, taką hmm gdzie rozsuwa się boki i wtedy wyciąga pierś. Jest taka ładna, porządna do szpitala na już po porodzie. Do porodu dostałam chyba z 4 koszule po siostrze męża, jedna rozpinana z przodu, inna ma wlasnie na guziczki te rozpinania więc zobaczę co się sprawdzi najbardziej
Cytat:
Dziękuję Na razie maluch będzie miał tylko swój kącik, bo nie mamy drugiego pokoiku dla niego w wynajmowanym mieszkanku. Ale jak będzie starszy to już będzie miał swój własny
U nas też będzie miał kącik

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny a powiedzcie będziecie sobie masowaly krocze żeby uniknąć nacięcia i pęknięcia... podobno najlepiej zacząć między 30 a 34tc.
ja nawet nie wiem jak to się robi ten masaż dokładnie, muszę poczytać. rzeczywiście jest skuteczny?

Za tydzień zamawiamy łóżeczko jak tylko mąż dostanie wypłatę
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 13:44   #3459
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Przesylam wam troche slonka dziewczyny, tutaj dzisiaj 33 stopnie w sloncu,dobrze ze sukienke zalozylam a nie spodnie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
przepadłam to jest ten rozmiar S?
Tak, rozmiar S Ale dobrze, że nie wzięłam tej większej, bo ta wg mnie na kilka ładnych miesięcy spokojnie wystarczy, a ta M jest ogromna jak dla mnie (100x135cm). I jak tu taką wielką kołdrą maluszka okryć??

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 13:45   #3460
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie skończyłam prać ciuszki Olusia Wszystko czyściutkie i powieszone, teraz się suszy. Jutro prasowanko i będzie gotowe
Te prasowanie mnie dobija, jak pomyślę o moich biednych plecach. Mimo, że bardzo to lubię.

Cytat:
Co do magnezu/potasu, to ja biorę 2x magnez i 2x Aspargin (magnez+potas).
Również biorę 2x Aspargin. Dodatkowo x3 no spe na skurcze.
Dziewczyny jak wy bierzecie te wszystkie tabletki i witaminy? Wszystkie na raz? Czy o różnych porach?

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 13:46   #3461
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
ja nawet nie wiem jak to się robi ten masaż dokładnie, muszę poczytać. rzeczywiście jest skuteczny?
To tak samo jak ja. Obiło mi się o uszy, ale muszę się zagłębić w temat

Jakie łóżeczko wybraliście?

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 13:46   #3462
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Medeline - no ja się nie znam, powtarzam tylko to co usłyszałam od lekarki rodzinnej, teoretcznie osoby kompetentnej Ale to co piszesz, oznacza mniej więcej to, że jak mam w nkrmie ten mg z krwi, to jest ok i nie mam niedoboru?

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 13:48   #3463
iwonai
Raczkowanie

niepozorna ladna ta posciel, gratuluje mieszkanka,

odnosnie cc i sn to czy jak sie tak duzo lezy ze wzgl na przymus od lek. to czy potem na sn starczy sil? troche mnie to martwi,
kiedys sie zastanawialam czy jak sie mdleje na widok zywej krwi to czy jest to wskazanie do cc ale moja gin powiedziala ze nie.

ogolnie na pobieraniu krwi zawsze sie klade, odwracam glowe zeby nie patrzec a potem pielegniarka mi kaze jeszcze z pare min na kozetce lezec. Pare razy sie smialy jak ja urodze ale ja sama nie wiem,
moze wziac sobie chustke na oczy? a moze potem sa jakies inne hormony w trakcie porodu ktore zapobiegaja mdleniu?

nebula nie czuje tego pesara w srodku,
daj znac jak wrocisz z IP
iwonai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 13:57   #3464
Dotka90
Zakorzenienie

Ua00, ja biorę:

- przed śniadaniem Letrox
- po śniadaniu: Prenatal Classic, 1x magnez, 1x Prenatal DHA, Essensival
- w południe: 2x Aspargin,1x Prenatal DHA
- wieczorem: 1x magnez, 1x Essensival
Stary 2015-11-04, 13:58   #3465
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Medeline - no ja się nie znam, powtarzam tylko to co usłyszałam od lekarki rodzinnej, teoretcznie osoby kompetentnej Ale to co piszesz, oznacza mniej więcej to, że jak mam w nkrmie ten mg z krwi, to jest ok i nie mam niedoboru?
Tak Możesz mieć niedobór z objawami jak byk, zamaskowany tym magnezem z kości, ale to naprawdę rzadko się zdarza, w ciaży niemożliwe wręcz Śpij więc spokojnie

Uao, ja biorę tak, żeby rozdzielić tabletki z żelazem i magnezem przynajmniej 2h. Czasem to trochę karkołomne Ogólnie wychodzi mi no-spa 2-3 x dziennie (czasem po 40mg, czasem po 80 - zależy od dnia), żurawina, DHA, tabletki ciążowe z żelazem, 3-4 x magnez 100mg. I dzien zaczynam śniadaniem ze wszystkim poza tymi witaminami z żelazem, potem to całe żelazo w przekąsce między obiadem lub po obiedzie, a potem magnez do kolacji i już po mini przekąsce do spania w międzyczasie no spa.

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2015-11-04 o 14:05
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 13:59   #3466
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak, rozmiar S Ale dobrze, że nie wzięłam tej większej, bo ta wg mnie na kilka ładnych miesięcy spokojnie wystarczy, a ta M jest ogromna jak dla mnie (100x135cm). I jak tu taką wielką kołdrą maluszka okryć??
no S własnie sie taki optymalny wydaje moja Mama kupiła dla małego już komplet ochraniacz + pościel i chcę do tego dokupić wypełnienie, ale właśnie w tym komplecie jest kołdra duża i zastanawiam się czy w razie czego przykrywać kocykiem czy kupić taką małą kołderkę i podusię jeszcze
Cytat:
To tak samo jak ja. Obiło mi się o uszy, ale muszę się zagłębić w temat

Jakie łóżeczko wybraliście?
takie: http://abigailsklep.pl/user/images/1...9964442380.jpg można z szufladą i bez, ale my chcemy razem z szufladą, zawsze dodatkowe miejsce na np.kocyki
Stary 2015-11-04, 14:00   #3467
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Tak Możesz mieć niedobór z objawami jak byk, zamaskowany tym magnezem z kości, ale to naprawdę rzadko się zdarza, w ciaży niemożliwe wręcz Śpij więc spokojnie
Z tym, że nie mam żadnych innych skurczy oprócz twardnienia brzucha. Żadnych łydek, stóp, drżenia powiek - nic.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 14:01   #3468
kinga1701
Zakorzenienie

Jerzyczka śliczne łóżeczko
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 14:04   #3469
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwonai Pokaż wiadomość
niepozorna ladna ta posciel, gratuluje mieszkanka,

odnosnie cc i sn to czy jak sie tak duzo lezy ze wzgl na przymus od lek. to czy potem na sn starczy sil? troche mnie to martwi,
kiedys sie zastanawialam czy jak sie mdleje na widok zywej krwi to czy jest to wskazanie do cc ale moja gin powiedziala ze nie.

ogolnie na pobieraniu krwi zawsze sie klade, odwracam glowe zeby nie patrzec a potem pielegniarka mi kaze jeszcze z pare min na kozetce lezec. Pare razy sie smialy jak ja urodze ale ja sama nie wiem,
moze wziac sobie chustke na oczy? a moze potem sa jakies inne hormony w trakcie porodu ktore zapobiegaja mdleniu?

nebula nie czuje tego pesara w srodku,
daj znac jak wrocisz z IP

Nie pamiętam żebym przy porodzie widziała krew a oczy trzeba mieć zamknięte. W sumie adrenalina się wydziela a potem endorfiny to może wystarczy

Normalnie pędzicie znowu Ja mieszkanko trochę ogarnęłam i muszę się położyć bo mnie krzyże bolą
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 14:28   #3470
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ua00, ja biorę:

- przed śniadaniem Letrox
- po śniadaniu: Prenatal Classic, 1x magnez, 1x Prenatal DHA, Essensival
- w południe: 2x Aspargin,1x Prenatal DHA
- wieczorem: 1x magnez, 1x Essensival
Ojej i nie zapominasz o tych wszystkich tabletkach?

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Nie pamiętam żebym przy porodzie widziała krew a oczy trzeba mieć zamknięte. W sumie adrenalina się wydziela a potem endorfiny to może wystarczy
Ja też przy porodzie nie widziałam krwi, albo jej nie chciałam widzieć. Oczu nie trzeba mieć zamknięte, ale powinno się. Ja rodziłam z otwartymi i na prawym oku pękła mi żyłka, jednak po paru dniach zniknęła.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-11-04, 14:34   #3471
Dotka90
Zakorzenienie

Nie

Ja swego czasu bralam po 20 tabletek dziennie

A jak zapominasz, to są takie pudełeczka w aptece:
Stary 2015-11-04, 14:36   #3472
uaoo
Zakorzenienie

Idealny pomysł dla mnie - zapominalskiej.
Nie wiedziałam nawet, że takie pudełeczka są

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-11-04, 14:36   #3473
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Buhahah umarłam

Nie mam pojęcia, mi się w głowie nie mieści że można chcieć zrobić coś takiego
Jak widac można i mnóstwo kobiet na to się decyduje po fakcie się okaże kto ma milsze wspomnienia związane z porodem, na dzień dzisiejszy większość z nas tego nie wie bo robić to będzie po raz pierwszy
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 14:39   #3474
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja bede rodzic po raz drugi I chetnie bym sobie wykupila cc jakbym miala taka mozliwosc
A tez przed pierwszym porodem mowilam ze to glupota itd... czlowiek uczy sie przez cale zycie

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Co do krwi to ja widzialam jej mnostwo :P no I mala przeciez byla od krwi tez

Jednak watpie zeby w takim momencie ktos zemdlal, to sa takie emocje ze sie nie mysli o tym ze Ci niedobrze
Moj maz tez jest wrazliwcem jesli o krew chodzi, tez prawie mdleje przy kazdym pobieraniu a o oddaniu krwi moze pomarzyc... bez problemu jednak dal rade byc przy porodzie I spisal sie na medal
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 14:42   #3475
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Ja bede rodzic po raz drugi I chetnie bym sobie wykupila cc jakbym miala taka mozliwosc
A tez przed pierwszym porodem mowilam ze to glupota itd... czlowiek uczy sie przez cale zycie
Czemu chętnie wykupiłabyś sobie cc?
Ja mimo, że już raz rodziłam nigdy nie wykupiłabym sobie. Dla mnie to głupota - cc na żądanie.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-11-04, 14:46   #3476
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Co do krwi to ja widzialam jej mnostwo :P no I mala przeciez byla od krwi tez

Jednak watpie zeby w takim momencie ktos zemdlal, to sa takie emocje ze sie nie mysli o tym ze Ci niedobrze
Moj maz tez jest wrazliwcem jesli o krew chodzi, tez prawie mdleje przy kazdym pobieraniu a o oddaniu krwi moze pomarzyc... bez problemu jednak dal rade byc przy porodzie I spisal sie na medal
No niestety kosztuje to trochę kasy...

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Czemu chętnie wykupiłabyś sobie cc?
Ja mimo, że już raz rodziłam nigdy nie wykupiłabym sobie. Dla mnie to głupota - cc na żądanie.
Może dobrze trafiłaś i poród był ok, nie każdy ma takie szczęście A co do głupoty miło że zostałam uznana teraz za głupka:P powodzenia żebyś miała piękny drugi poród, bo w innym wypadku możesz zmienić zdanie tak jak wiele innych
Stary 2015-11-04, 14:47   #3477
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Jerzyczka śliczne łóżeczko

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Jak widac można i mnóstwo kobiet na to się decyduje po fakcie się okaże kto ma milsze wspomnienia związane z porodem, na dzień dzisiejszy większość z nas tego nie wie bo robić to będzie po raz pierwszy
dlatego nie ma co demonizować, bo po cc możesz żałować, że w ogóle się na to zdecydowałaś albo wręcz przeciwnie, wychwalać pod niebiosa. Nie ma co się straszyć nawzajem, najważniejsze, żeby wszystkie nasze porody przebiegły bezproblemowo Od wczoraj jak czytałam Wasze komentarze to po prostu nastawiam się na super poród sn, a jak coś pójdzie nie tak to super sprawne cc damy radę wszystkie i tyle!
Stary 2015-11-04, 14:49   #3478
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Tyle że wspomnienia po porodzie nie są zależne tylko od wyboru cc a sn, ale tez innych rzeczy (nastawienie lekarzy, położnych, partnera i ew. innych osób, własnego progu bólu, reakcji na ten ból, ogólnej kondycji psychicznej, otoczenia, wcześniejszego pobytu w szpitalu i opieki poporodowej, tym jak organizm da radę z wydzielaniem hormonów, nastawienia do dziecka i mnóstwa innych rzeczy). Już nie mówiąc o tym, że cc może wyglądać różnie pod względem medycznym i sn też. Co innego rodzic pod oksy, co innego bez. Tak się tego nie porównuje, szczególnie, że to są tylko subiektywne odczucia.

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 14:50   #3479
kasia01987
Wtajemniczenie

Dokładnie, wszystko wyjdzie w praniu..każda ciąża jak i poród jest inny Pożyjemy zobaczymy , tak czy siak musimy dać rade bo czeka nas najwspanialsza nagroda
Stary 2015-11-04, 14:54   #3480
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Tyle że wspomnienia po porodzie nie są zależne tylko od wyboru cc a sn, ale tez innych rzeczy (nastawienie lekarzy, położnych, partnera i ew. innych osób, własnego progu bólu, reakcji na ten ból, ogólnej kondycji psychicznej, otoczenia, wcześniejszego pobytu w szpitalu i opieki poporodowej, tym jak organizm da radę z wydzielaniem hormonów, nastawienia do dziecka i mnóstwa innych rzeczy). Już nie mówiąc o tym, że cc może wyglądać różnie pod względem medycznym i sn też. Co innego rodzic pod oksy, co innego bez. Tak się tego nie porównuje, szczególnie, że to są tylko subiektywne odczucia.
Po prostu każdy poród to ryzyko komplikacji i nie można mówić, że jedna opcja jest super, a inna na bank niedobra. Więc zgadzam się w całej rozciągłości. Ale ja nie przewiduję dziś problemów dla styczniowych mamuś Wszystkie urodzimy bezproblemowo, zobaczycie Ach ten mój wahający się optymizm Jutro pewnie znów się będę bała
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości