|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia, mi się w głowie nie mieści że można chcieć zrobić coś takiego
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dojara do mleka mnie rozwalila :-D
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
Co do magnezu/potasu, to ja biorę 2x magnez i 2x Aspargin (magnez+potas).
Jezu, trzeba się zabrać za jakąś robotę, bo 13:15, a ja nic ie zrobiłam, a na 17 do SR jadę. |
|
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież to też często podstawowe badanie (obok sprawdzenia, czy nie ma zbytniej ucieczki przez nerki) w przewlekłych niskich stężeniach wapnia i potasu... I ok, zgodzę się, że nie zawsze poziom wewnątrzkomórkowy ma odzwierciedlenie w surowicy (bo czasem organizm w ramach wyrównania stężenia magnezu w surowicy bierze go sobie z kości na przykład), ale jeśli w surowicy poziom jest obniżony, to jest coś już nie halo i nie bagatelizuje się tego, tym bardziej w ciąży. W ciąży fizjologicznie może dojść do niewielkiego obniżenia poziomu magnezu w III trymestrze, ale takie zazwyczaj nie daje szczególnych objawów. Skurcze są naturalne, ale zgadzam się też ze swoim lekarzem - przewlekły niedobór magnezu niestety może nie powstrzymać ich przed przejściem w porodowe, co nie dzieje się u kobiet z normalnym lub niewiele obniżonym poziomem tego elektrolitu. Poza tym dzięki temu badaniu lekarz ma możliwość monitorowania uzupełniania niedoborów i głównie temu ma to służyć w moim przypadku.
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-11-04 o 13:30 |
|
|
|
|
#3456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może na necie poszukaj położnej środowiskowej Cytat:
Ale 2tys trzymać w kieszeni Pieniądze to się trzyma w portfelu Zwłaszcza w takich ilościach ![]() Mnie dziś w nocy mega skurcz złapał Matko myślałam że się rozpłaczę |
||
|
|
|
#3457 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zamawialam i sa ok,tylko wzielam rozmiar wiekszy niz nosze normalnie a raczej beda za małe :-( ale bede miala po porodzie,a do porodu i tak mam taka stara uzywana od kogos dostalam :-D Cytat:
Ja chyba bede,o ile jeszcze siegne do krocza :-D Cytat:
Przesylam wam troche slonka dziewczyny, tutaj dzisiaj 33 stopnie w sloncu,dobrze ze sukienke zalozylam a nie spodnie
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||||
|
|
|
#3458 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tak zazdroszczę już pojazdu zamówionego, ja to chyba w styczniu się zdecyduję Cytat:
![]() Cytat:
powinnyśmy być jednymi z pierwszych w jednopaku już ![]() ja dziś też kurtka, szalik i spacerowałam po ogrodzie, piękna pogoda! przepadłam Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Za tydzień zamawiamy łóżeczko |
|||||||
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, rozmiar S Ale dobrze, że nie wzięłam tej większej, bo ta wg mnie na kilka ładnych miesięcy spokojnie wystarczy, a ta M jest ogromna jak dla mnie (100x135cm). I jak tu taką wielką kołdrą maluszka okryć??
|
|
|
|
|
#3460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo, że bardzo to lubię. Cytat:
Dziewczyny jak wy bierzecie te wszystkie tabletki i witaminy? Wszystkie na raz? Czy o różnych porach?
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakie łóżeczko wybraliście? |
|
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Medeline - no ja się nie znam, powtarzam tylko to co usłyszałam od lekarki rodzinnej, teoretcznie osoby kompetentnej
Ale to co piszesz, oznacza mniej więcej to, że jak mam w nkrmie ten mg z krwi, to jest ok i nie mam niedoboru?
|
#3463 |
|
Raczkowanie
|
niepozorna ladna ta posciel, gratuluje mieszkanka,
odnosnie cc i sn to czy jak sie tak duzo lezy ze wzgl na przymus od lek. to czy potem na sn starczy sil? troche mnie to martwi, kiedys sie zastanawialam czy jak sie mdleje na widok zywej krwi to czy jest to wskazanie do cc ale moja gin powiedziala ze nie. ogolnie na pobieraniu krwi zawsze sie klade, odwracam glowe zeby nie patrzec a potem pielegniarka mi kaze jeszcze z pare min na kozetce lezec. Pare razy sie smialy jak ja urodze ale ja sama nie wiem, moze wziac sobie chustke na oczy? a moze potem sa jakies inne hormony w trakcie porodu ktore zapobiegaja mdleniu? nebula nie czuje tego pesara w srodku, daj znac jak wrocisz z IP |
|
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Ua00, ja biorę:
- przed śniadaniem Letrox - po śniadaniu: Prenatal Classic, 1x magnez, 1x Prenatal DHA, Essensival - w południe: 2x Aspargin,1x Prenatal DHA - wieczorem: 1x magnez, 1x Essensival |
|
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz mieć niedobór z objawami jak byk, zamaskowany tym magnezem z kości, ale to naprawdę rzadko się zdarza, w ciaży niemożliwe wręcz Śpij więc spokojnieUao, ja biorę tak, żeby rozdzielić tabletki z żelazem i magnezem przynajmniej 2h. Czasem to trochę karkołomne Ogólnie wychodzi mi no-spa 2-3 x dziennie (czasem po 40mg, czasem po 80 - zależy od dnia), żurawina, DHA, tabletki ciążowe z żelazem, 3-4 x magnez 100mg. I dzien zaczynam śniadaniem ze wszystkim poza tymi witaminami z żelazem, potem to całe żelazo w przekąsce między obiadem lub po obiedzie, a potem magnez do kolacji i już po mini przekąsce do spania w międzyczasie no spa.
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-11-04 o 14:05 |
|
|
|
|
#3466 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja Mama kupiła dla małego już komplet ochraniacz + pościel i chcę do tego dokupić wypełnienie, ale właśnie w tym komplecie jest kołdra duża i zastanawiam się czy w razie czego przykrywać kocykiem czy kupić taką małą kołderkę i podusię jeszcze ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym, że nie mam żadnych innych skurczy oprócz twardnienia brzucha. Żadnych łydek, stóp, drżenia powiek - nic.
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka śliczne łóżeczko
|
|
|
|
#3469 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie pamiętam żebym przy porodzie widziała krew a oczy trzeba mieć zamknięte. W sumie adrenalina się wydziela a potem endorfiny to może wystarczy ![]() Normalnie pędzicie znowu Ja mieszkanko trochę ogarnęłam
|
|
|
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też przy porodzie nie widziałam krwi, albo jej nie chciałam widzieć. Oczu nie trzeba mieć zamknięte, ale powinno się. Ja rodziłam z otwartymi i na prawym oku pękła mi żyłka, jednak po paru dniach zniknęła.
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
Nie
![]() Ja swego czasu bralam po 20 tabletek dziennie ![]() A jak zapominasz, to są takie pudełeczka w aptece:
|
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
Idealny pomysł dla mnie - zapominalskiej.
Nie wiedziałam nawet, że takie pudełeczka są
|
#3473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po fakcie się okaże kto ma milsze wspomnienia związane z porodem, na dzień dzisiejszy większość z nas tego nie wie bo robić to będzie po raz pierwszy
|
|
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bede rodzic po raz drugi I chetnie bym sobie wykupila cc jakbym miala taka mozliwosc
A tez przed pierwszym porodem mowilam ze to glupota itd... czlowiek uczy sie przez cale zycie ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Co do krwi to ja widzialam jej mnostwo :P no I mala przeciez byla od krwi tez ![]() Jednak watpie zeby w takim momencie ktos zemdlal, to sa takie emocje ze sie nie mysli o tym ze Ci niedobrze ![]() Moj maz tez jest wrazliwcem jesli o krew chodzi, tez prawie mdleje przy kazdym pobieraniu a o oddaniu krwi moze pomarzyc... bez problemu jednak dal rade byc przy porodzie I spisal sie na medal |
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mimo, że już raz rodziłam nigdy nie wykupiłabym sobie. Dla mnie to głupota - cc na żądanie.
|
|
#3476 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A co do głupoty miło że zostałam uznana teraz za głupka:P powodzenia żebyś miała piękny drugi poród, bo w innym wypadku możesz zmienić zdanie tak jak wiele innych
|
||
|
|
|
#3477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od wczoraj jak czytałam Wasze komentarze to po prostu nastawiam się na super poród sn, a jak coś pójdzie nie tak to super sprawne cc damy radę wszystkie i tyle!
|
|
|
|
|
#3478 |
|
Zadomowienie
|
Tyle że wspomnienia po porodzie nie są zależne tylko od wyboru cc a sn, ale tez innych rzeczy (nastawienie lekarzy, położnych, partnera i ew. innych osób, własnego progu bólu, reakcji na ten ból, ogólnej kondycji psychicznej, otoczenia, wcześniejszego pobytu w szpitalu i opieki poporodowej, tym jak organizm da radę z wydzielaniem hormonów, nastawienia do dziecka i mnóstwa innych rzeczy). Już nie mówiąc o tym, że cc może wyglądać różnie pod względem medycznym i sn też. Co innego rodzic pod oksy, co innego bez. Tak się tego nie porównuje, szczególnie, że to są tylko subiektywne odczucia.
|
#3479 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie, wszystko wyjdzie w praniu..każda ciąża jak i poród jest inny
Pożyjemy zobaczymy , tak czy siak musimy dać rade bo czeka nas najwspanialsza nagroda
|
|
|
|
#3480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystkie urodzimy bezproblemowo, zobaczycie Ach ten mój wahający się optymizm
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

bardziej miałam na myśli ze na życzenie nigdy bym sobie takiego "na zimno" nie zafundowała 

21.06.2014r.
Pieniądze to się trzyma w portfelu
Zwłaszcza w takich ilościach 

i tak zazdroszczę już pojazdu zamówionego, ja to chyba w styczniu się zdecyduję
co myślicie? znów poleżę przy KTG< sprawdzą szyjkę i nic więcej... ale stres jest, więc sama nie wiem...źle mi bardzo
ja mojemu kiedyś wyprałam dowód rejestracyjny i ubezpieczenie z samochodu 

bo czeka nas najwspanialsza nagroda