|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
dzień dobry! troszkę mnie tu nie było, ale jakoś nie mogłam się ostatnio ogarnąć i nie miałam czasu na nic.
u nas noce odpukać spokojne, pierwsze spanie ok 4h, pozniej dwa razy po 3. w dzień ten mój łobuz nauczył się niestety rączek i nie bardzo chce leżeć sam. ale mam nadzieję, że jak dojdą wiszące zabawki to trochę poleży ; p ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
szkoda też że nikt poza moimi rodzicami nie zapyta co nam się przyda dla dziecka. teście np. kupili mi zestaw bodów na 62 (mam takich całą szufladę) do tego dla dziewczynki ... i jeszcze parę innych dupereli co już nam są nie potrzebne... |
|
|
|
|
#3062 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
Wczoraj na ktg nic nie wyszło, ale muszę monitorować - wiadomo. Niunia przybrała ponad kilogram przez 4 tygodnie już nie klasyfikuje się do kurdupelków jesli nic sie nie rozkręci, to w sobotę szpital. No ALE w nocy obudził mnie okrutny ból brzucha. Przeczyściło mnie zdrowo, do tej pory czuję dyskomfort jelitowy. Czyżby coś sie powolutku rozkręcało...? Oby!!!! Jak mi niunia do niedzieli nie wyjdzie, to znajdę sposób i za uszy wyciągnę
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jakie macie te szummisie, bo są różne i ceny też. Chętnie bym mojemu kupiła.
A my dziś byliśmy na wizycie patronażowej. Pediatra małego wychwaliła, jedyny problem to zezuje troche i mamy obserwować do ukończenia 3 miesiąca. Wczoraj była położna i mały na tyle ładnie przybiera, ze wczoraj odstawiliśmy dokarmianie i jesteśmy juz tylko na piersi. Jaka byłam wczoraj szczęśliwa, ze udało s i ę wyjść z tego dokarmiania. Co prawda od 18 do 22 dał mi dość mocno popalić, ale noc w zamian była ok. |
|
|
|
#3064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za rozkręcenie ![]() ------------- pytanie kulinarne ![]() dziewczyny macie jakieś sprawdzone pomysły na sałatkę? i moze jakieś przystawki? co robicie jak znajomi przychodzą ?
|
|
#3065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3066 | ||
|
Zadomowienie
|
Nadrobilam!
![]() Gonilam od porodu, nie lubie sie wcinac w dyskusje, taki zbok ze mnie ![]() My juz w domku, szybko nas puscili bo w pn po poludniu (porod CC pt poznym wieczorem). Wczoraj wypoczywalam (od piatku nie zmruzylam oka nawet na sekunde,), w szpitalu sie nie da, bylam juz tak przemeczona pobytem ze slyszac jakiekolwiek dzwieki (radio, odkurzacz) wychwytywalam w nich placz noworodkow ![]() Dzis juz spoko, mąż własnie pojechal synka zarejestrowac a ja juz po 2 sniadaniach, posprzatalam, wstawilam pranie, strzelilam domowy makijaz (ale qrde jakos dziwnie wyladnialam na twarzy!) a teraz siedze i sie nudze czekajac az mały sie zbudzi po kolejna porcje mleczka z kupka w majtach dla mnie w zamian ![]() Co do porodu, to jak wiecie 2w1, morderczy (nie)naturalny zakonczony ekspresowym CC (brzydka blizne z tego pospiechu bede miala :P). Dla fanow horrorow w wolnej chwili napisze na spokojnie szczegolowy opis ![]() Co do karmienia, to od wyjscia ze szpitala u nas juz tylko KP, mleka mam sporooo, tak jak myslalam hiperprolaktynemia na cos sie przydala Karmie przez nakladki bo maly nie moze chwycic samego suta, na szczescie mu to nie przeszkadza a mnie przynajmniej tak nie gryzie, wszyscy zadowoleni ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Tez sie troche boje, poki co zaszczepilam na te co daja w szpitalu (gruzlica, WZW), a reszte skonsultuje z polozna ale na pewno wezmiemy cos z lepszych platnych, dla jego dobra. Cytat:
Pól biedy ze nie placze i ogolnie ma to w dupce, z paszczy mu leci a on usmieszki strzela Troche ogolnie wkurzajace te nakladki, bo w kolko musze je miec przy sobie, a jak pusci cyca to cala jestem oblana mlekiem ktore zostalo w srodku a troche tego jest :PCytat:
A dzis jakis taki tłustszy i ciezszy mi sie wydaje Teraz spi juz ponad 3h ale nie budze bo wiem że sie obżarł to po co go męczyc, byle dobrze przybieral
|
|
#3067 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Czyszczenie brzmi jak zwiastun, czekamy Cytat:
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
Co do przystawek, to u mnie od lat rządzą serek almette z ziołami zawinięty w łososia i sałatka warzywna (ogórki kiszone, jabłka, marchewka pokrojone w kostkę, majonez, przyprawy) zawinięta w wielki plaster szynki, koreczki, pikle, wykrojone we wzorki rzodkiewki, pomidorki koktajlowe
|
|
|
#3068 |
|
Raczkowanie
|
Kurde a ja nie potrafie kp. On nie lapie a jak zlapie to 2x zassie i ryk. Tz mi przemycil mleko w proszku lol
Niestety dalej w szpitalu jestem bo cos na glowce wyroslo od tych kleszczy i ciagniecia. Chce do domu juz ![]() Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#3069 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Oby się rozkręciło!!! Robili mu USG główki? Pewnie krwiaka ma. Mój syn miał krwiaka podpajęczynówkowego po vacuum, wchłonął się.
|
|
#3070 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Była u nas Pani pediatra i na szczęście osłuchowo niunia czysta a się bałam, bo coś jakby Jej rzęziło i nosek zapchany, ale jest ok
W samą porę przyszła. Od rana wydzwaniałam do położnej, zeby zapytać jak to z tym lekarzem bo w piątek będzie 4 tygodnie i powinna już być w sumie. Położna nie odbierała. Cholera jedna jak nie trzeba to przylezie, a jak nie trzeba to ani nie przychodzi, ani nie odbiera Na USG bioderek nie musimy iść. Chyba, że chcemy, ale pomiętosiła JEj nóżki i jest ok. Nic nie przeskakuje i w ogóle git. Jak mi ulżyło. Pytałam o szczepionki i znowu Ona twierdzi, że nie ma potrzeby przekładać na później, bo wszystko z małą ok. A ta Pani dr nie jest zwolennieczką leków itd. Np antybiotyki daje w ostateczności. Dlatego do Niej zapisałam Gabi, bo inni to na wszystko antybiotyk. Pytałam też o Sab Simplex i powiedziała, że spokojnie jak coś małą męczy to dać Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
JA tez z pośpiechu pewnie będę miała kiową bliznę, bo nie jest takie jedno cięcie tylko jakby się komuś ręka zawachała Eh zobaczymy. W sumie to mam gdzieś tę bliznę. Ubolewam nad rozstępamiMojej tez nie przeszkadza ulewanie. Nawet się nie skrzywi ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że wszystko jest okW ogóle dziewczyny czy Wasze pierdoły też tak fisiują przy cycku? Moja jakiegoś dziobaka- dzięcioła odstawia czasem
|
|
#3071 |
|
Raczkowanie
|
Nie zrobili zadnych badan. Wczoraj lekarz stwierdzil po ogledzinach ze sie wchlonie. No ale dzis tez ma pediatra byc i sprawdzic.
Littlevenus powodzenia ![]() Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#3072 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No mój to takie miny robi przy karmieniu, uwielbiam go za to. Zaczyna sie odszukania cyca jakby rok nie jadł, później jakieś wywracanie oczami i pokazywanie mi białek. |
|
|
|
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3074 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisz co powie pediatra ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3075 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3076 |
|
Raczkowanie
|
Nakladki nie pomagaja wogole. Eh dupa blada.
Zjednej piersi mi leci jak scisne. Z drugiej nie bo sutek wklesly. Nie wien dobktorej pediatra pracuje. Jest juz 3.30 a tu cisza wiec pewnie nie wyjde Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie 6 w 1 się nie opłaca. Kosztuje 300 zł jedna dawka a rożni się tylko tym ze na pierwszej wizycie szczepiennej masz dodatkowe wzw b i w 7 miesiącu dawka przypominająca wzw b. A PENTAXIM 5 W 1 kossztuje 110 zł u nas.
|
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
dalej nie wiem co z ta hustawką. Niud halo
![]() ja tez mam krzywą blizne po CC i to po planowanym, tak jakby na skos idzie
|
|
|
|
#3079 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Za infarix hexa zapłaciłam 189 zł, pentaxim u mnie kosztował 130.
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
wpisałam sobie infanrix hexa w google i masakra co mi wyskoczylo... ja juz nie wiem czym szczepić..
|
|
|
|
#3081 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Z moim kochanym synkiem wszystko ok jutro jak będzie ok wypisują Nas. Nie mogę się doczekać Wczoraj z bólu myślałam ze umrę. . Na dodatek remont w naszym szpitalu i zakazali odwiedzin. Oczywiście tylko ja potrafię mieć ciągle pod górkę. Nie dość ze tyle lezania w szpitalu to jeszcze nawet Mój max mógł być wczoraj ze mną i z synem dosłownie przez 20 minut a dziś nie mógł wejść. . Nie mówiąc o reszcie odwiedzających.. a wczoraj najgorszy dzień z możliwych. .. rana rwie i radz sobie sama z takim klocki em 4700 ( ale przetrwałam. . Dziś już trochę lepiej no i pierwsza nocka z małym dziś niedługo wstawie obiecane foto Idę nadrabiać w miarę możliwości
|
|
#3082 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Maggie, wyjdziecie do domu i będzie w końcu normalnie
Przede wszystkim nie googlać za dużo, jak ze wszystkim.
|
|
#3083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() NAJSZCZĘŚLIWSZE NIEMOWLĘ W OKOLICY - Harvey Karp ![]() Cytat:
biedulka jesteś ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Bosz, mój syn tak się do mnie ostatnio uśmiecha (książkowo od ukończenia 6 tygodnia, te Wasze dzieciaczki jakieś przyspieszone rozwojowo, skoro wcześniej świadomie to robią Właśnie się nafutrował i zacieszył teraz
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie. CO się nie wpisze to wyskoczy nie wiadomo jaki czort
![]() Cytat:
![]() Moja w piątek 4 tygodnie skończy i jak zcieszam do Niej michę, a jest wykupkana, przebrana i najedzona to odwzajemnia tak pięknie całą buźką, oczkami uśmieszki
|
|
#3086 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Sprawdzimy w ciągu paru dni. Wcześniej też się uśmiechała, ale to było tylko ćwiczenie mięśni twarzy.Cytat:
|
|
|
#3087 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja ma 5 tyg skończone i jeszcze świadomych uśmiechów nie ma.
Maggie wychodzcie do domku! Masakra z tym remontem... Jak synuś będzie miał na imię??? U mnie Infanrix 5w1 130zł. Tym będę szczepić
|
#3088 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jutro będę wiedzieć czy wszystko ok. Jak nie to dostanie młody antybiotyk i 5 dni w szpitalu kolejne ; ( a wtedy nie popuszcze i rozrube zrobię w szpitalu bo mi plecy wysiadaja i potrzebuje męża ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
(---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
![]() Chyba Paweł a jak nie to Krystian ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]() Ale Mojego chyba nikt nie przebije ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
mój się uśmiecha i śmieje jak się gada do niego
a nieraz przed snem też się sam do siebie uśmiecha gada i śmieje
|
|
|
|
#3090 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny po jakim czasie po cc nie będzie już tak rwalo na dole przy wstawaniu z łóżka, z krzesła
?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

już nie klasyfikuje się do kurdupelków
jesli nic sie nie rozkręci, to w sobotę szpital. No ALE w nocy obudził mnie okrutny ból brzucha. Przeczyściło mnie zdrowo, do tej pory czuję dyskomfort jelitowy. Czyżby coś sie powolutku rozkręcało...? Oby!!!! Jak mi niunia do niedzieli nie wyjdzie, to znajdę sposób i za uszy wyciągnę

za rozkręcenie
05.07.2008 

Na USG bioderek nie musimy iść. Chyba, że chcemy, ale pomiętosiła JEj nóżki i jest ok. Nic nie przeskakuje i w ogóle git. Jak mi ulżyło. Pytałam o szczepionki i znowu Ona twierdzi, że nie ma potrzeby przekładać na później, bo wszystko z małą ok. A ta Pani dr nie jest zwolennieczką leków itd. Np antybiotyki daje w ostateczności. Dlatego do Niej zapisałam Gabi, bo inni to na wszystko antybiotyk. Pytałam też o Sab Simplex i powiedziała, że spokojnie jak coś małą męczy to dać
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Eh zobaczymy. W sumie to mam gdzieś tę bliznę. Ubolewam nad rozstępami