Mamusie październikowe 2015, część 9 :) ! - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-04, 12:08   #3061
emylka86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

dzień dobry! troszkę mnie tu nie było, ale jakoś nie mogłam się ostatnio ogarnąć i nie miałam czasu na nic.

u nas noce odpukać spokojne, pierwsze spanie ok 4h, pozniej dwa razy po 3. w dzień ten mój łobuz nauczył się niestety rączek i nie bardzo chce leżeć sam. ale mam nadzieję, że jak dojdą wiszące zabawki to trochę poleży ; p

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Ja ostatnio odkryłam apke na telefonie i jest lepsza od youtube bo
a) działa w tle o można robić inne rzeczy
b) jest kilka różnych dźwięków
c) można ustawić dlugosc trwania dźwięku co mi się w nocy sprawdza.

Cena szumisia mnie powala - mimo wszystko.
ja sama chyba sobie go nie kupię, a nie widze chętnych co by chcieli nam go kupić ; p

szkoda też że nikt poza moimi rodzicami nie zapyta co nam się przyda dla dziecka. teście np. kupili mi zestaw bodów na 62 (mam takich całą szufladę) do tego dla dziewczynki ... i jeszcze parę innych dupereli co już nam są nie potrzebne...

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 12:14   #3062
littlevenus
Raczkowanie

Witajcie,
Wczoraj na ktg nic nie wyszło, ale muszę monitorować - wiadomo. Niunia przybrała ponad kilogram przez 4 tygodnie już nie klasyfikuje się do kurdupelków jesli nic sie nie rozkręci, to w sobotę szpital. No ALE w nocy obudził mnie okrutny ból brzucha. Przeczyściło mnie zdrowo, do tej pory czuję dyskomfort jelitowy. Czyżby coś sie powolutku rozkręcało...? Oby!!!! Jak mi niunia do niedzieli nie wyjdzie, to znajdę sposób i za uszy wyciągnę
Stary 2015-11-04, 12:31   #3063
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Dziewczyny, a jakie macie te szummisie, bo są różne i ceny też. Chętnie bym mojemu kupiła.

A my dziś byliśmy na wizycie patronażowej. Pediatra małego wychwaliła, jedyny problem to zezuje troche i mamy obserwować do ukończenia 3 miesiąca.

Wczoraj była położna i mały na tyle ładnie przybiera, ze wczoraj odstawiliśmy dokarmianie i jesteśmy juz tylko na piersi. Jaka byłam wczoraj szczęśliwa, ze udało s i ę wyjść z tego dokarmiania. Co prawda od 18 do 22 dał mi dość mocno popalić, ale noc w zamian była ok.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 12:35   #3064
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Sama książka taka sobie (jestem nadal w trakcie) ale metoda 5s rewelacyjna jak dla nas. Często już pierwsze s rozwiązuje sprawę ) No i teoria 4 trymestru - ciekawa i przekonująca.

?
a co to za książka? i jaka ta teoria 4 trym

Cytat:
Napisane przez littlevenus Pokaż wiadomość
Witajcie,
Wczoraj na ktg nic nie wyszło, ale muszę monitorować - wiadomo. Niunia przybrała ponad kilogram przez 4 tygodnie już nie klasyfikuje się do kurdupelków jesli nic sie nie rozkręci, to w sobotę szpital. No ALE w nocy obudził mnie okrutny ból brzucha. Przeczyściło mnie zdrowo, do tej pory czuję dyskomfort jelitowy. Czyżby coś sie powolutku rozkręcało...? Oby!!!! Jak mi niunia do niedzieli nie wyjdzie, to znajdę sposób i za uszy wyciągnę
za rozkręcenie

-------------
pytanie kulinarne
dziewczyny macie jakieś sprawdzone pomysły na sałatkę? i moze jakieś przystawki? co robicie jak znajomi przychodzą ?
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 12:43   #3065
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Emi dziękuję 😚

Ech pytasz o szczepionki..to bardzo wrażliwy" temat...pisałam z Wami na ten temat na samym poczatku waszych ciąż...

Powiem wprost ..

Nie jestem zwolennikiem szczepienia dzieci zaraz po porodzie i przynajmniej do 3miesiaca..ale to przekonanie rodzilo się we mnie niestety dlugo i dopiero przy Gabrielu trzymam sie tej zasady..Gabriel ma dwa lata skończone a wiszą nad nami jeszcze wszystkie prawie szczepienia..Wiktor tez miał wszystkie szczepienia odraczane (instynktownie)

Z racji mojej wrażliwości i cierpienia wraz z moimi kłutymi dziecmi wybieralam szczepionki platne 5w1...nigdy nie szczepilam dodatkowymi..i gdyby nie obowiązek raczej bym nie szczepila w ogóle..dzieci powinny być zdrowe i silne żeby w ogóle wpuszczać im te zło..to moje zdanie..tylko w Polsce szczepi sie tak wcześnie niestety..granica w innych krajach to 3lata..najlepiej szczepić od 1roku do 3roku..to zdanie mojego cudownego pediatry który również uważa ze to ogromne obciążenie młodego organizmu..

Emi wierz mi ..ja tez boje się szczepić! Bardzo mnie to meczy ..wiesz..pediatra ma obowiązek uznawać powód do odroczenia np na dwa miesiące szczepienia intuicyjny matki..jesli mama ma wątpliwości prosi o odroczenie..np marudne dziecko albo oslabione kolkami...ja przesuwalam i lekarz zawsze mi mrugnął okiem ze dobrze robię..najlepiej szczerze porozmawiać z pediatrą na ten temat ..o obawach o możliwości ustalenia indywidulanego kalendarza szczepień dla swoje dziecka..

Nie wiem czy czytałaś ostatnio artykuł o szczepieniach.."pytania na który pediatra nie potrafi odpowiedzieć"...normalnie za głowę można sie złapać...takie to przykre
Myślałam że tylko ja tu nie szczepie... tez sie boje :/
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 13:38   #3066
Pasztetnik
Zadomowienie

Nadrobilam!
Gonilam od porodu, nie lubie sie wcinac w dyskusje, taki zbok ze mnie

My juz w domku, szybko nas puscili bo w pn po poludniu (porod CC pt poznym wieczorem). Wczoraj wypoczywalam (od piatku nie zmruzylam oka nawet na sekunde,), w szpitalu sie nie da, bylam juz tak przemeczona pobytem ze slyszac jakiekolwiek dzwieki (radio, odkurzacz) wychwytywalam w nich placz noworodkow
Dzis juz spoko, mąż własnie pojechal synka zarejestrowac a ja juz po 2 sniadaniach, posprzatalam, wstawilam pranie, strzelilam domowy makijaz (ale qrde jakos dziwnie wyladnialam na twarzy!) a teraz siedze i sie nudze czekajac az mały sie zbudzi po kolejna porcje mleczka z kupka w majtach dla mnie w zamian

Co do porodu, to jak wiecie 2w1, morderczy (nie)naturalny zakonczony ekspresowym CC (brzydka blizne z tego pospiechu bede miala :P). Dla fanow horrorow w wolnej chwili napisze na spokojnie szczegolowy opis

Co do karmienia, to od wyjscia ze szpitala u nas juz tylko KP, mleka mam sporooo, tak jak myslalam hiperprolaktynemia na cos sie przydala Karmie przez nakladki bo maly nie moze chwycic samego suta, na szczescie mu to nie przeszkadza a mnie przynajmniej tak nie gryzie, wszyscy zadowoleni

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Myślałam że tylko ja tu nie szczepie... tez sie boje :/
Tez sie troche boje, poki co zaszczepilam na te co daja w szpitalu (gruzlica, WZW), a reszte skonsultuje z polozna ale na pewno wezmiemy cos z lepszych platnych, dla jego dobra.

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Mojej tez rzadko ale kiedys polozna mowila ze jak KP to az tak czesto sie nie odbija bo mniej powietrza łapie ale ile w tym prawdy tylko Ada wie:P
Mozliwe, tylko u mnie to lipa bo musze karmic przez nakładki i juz zanim Maks sie przyssie, to najpierw musi zassac kawal powietrza w koncowce... W efekcie nonstop jest poulewany Pól biedy ze nie placze i ogolnie ma to w dupce, z paszczy mu leci a on usmieszki strzela Troche ogolnie wkurzajace te nakladki, bo w kolko musze je miec przy sobie, a jak pusci cyca to cala jestem oblana mlekiem ktore zostalo w srodku a troche tego jest :P

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Ołomatko, ale Wam cudnie śpią te dzieciaczki . Kuba tylko raz pospał 5,5 h w nocy, wtedy po szczepieniu, kiedy miał taką gorączkę wysoką. Też spałam i myślałam że się z nerwów porzygam, kiedy po przebudzeniu spojrzałam na zegar
Ło matko, moj dzis spal ponad 5h ale nie panikowalam, bo wczesniej od 17 do polnocy wisial ma cycku (chyba jakis skok rozwojowy zwiazany z nawalem), wiec byl obżarty A dzis jakis taki tłustszy i ciezszy mi sie wydaje Teraz spi juz ponad 3h ale nie budze bo wiem że sie obżarł to po co go męczyc, byle dobrze przybieral
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 13:58   #3067
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Witajcie,
Czyszczenie brzmi jak zwiastun, czekamy

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jakie macie te szummisie, bo są różne i ceny też. Chętnie bym mojemu kupiła.
Ja mam tego z czujnikiem płaczu.

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
pytanie kulinarne
dziewczyny macie jakieś sprawdzone pomysły na sałatkę? i moze jakieś przystawki? co robicie jak znajomi przychodzą ?
Ja dziś zrobiłam gyros http://www.mojegotowanie.pl/przepisy...yros_warstwowa

Co do przystawek, to u mnie od lat rządzą serek almette z ziołami zawinięty w łososia i sałatka warzywna (ogórki kiszone, jabłka, marchewka pokrojone w kostkę, majonez, przyprawy) zawinięta w wielki plaster szynki, koreczki, pikle, wykrojone we wzorki rzodkiewki, pomidorki koktajlowe
Stary 2015-11-04, 14:50   #3068
olibar
Raczkowanie

Kurde a ja nie potrafie kp. On nie lapie a jak zlapie to 2x zassie i ryk. Tz mi przemycil mleko w proszku lol
Niestety dalej w szpitalu jestem bo cos na glowce wyroslo od tych kleszczy i ciagniecia.
Chce do domu juz

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk
olibar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 15:02   #3069
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
współczuję, ale ważne, ze dzidzia już z Tobą

i robisz coś z tym???? bo moja dziś tak strasznie zwymiotowała i nie wiem czy do lekarza z nią nie iść, bo czy to normalne

ale z czego??? moja zwymiotowała chyba z butlę mleka i był taki glutek jeden, mama mówi, ze może się przeziębiła i flegma jej zalegała i dlatego zwymiotowała. z drugiej strony kolezanka powiedziała, że jak karmię cycem to jej choroba nie ma prawa ruszyć, ale ostatnio przyjechał kolega męża i dopiero na koniec wizyty się przyznał, że chory jest i antybiotyk bierze, no co za nieodpowiedzialność...

ja kupiłam misia szumisia i ten kto go wynalazł to powinien nobla dostać!!!!!!!!!!!!
Moja dopiero co była chora a od urodzenia na piersi. Także to mit chociaż na pewno lepiej sobie dała sama radę zwalczyć chorobę niż gdyby była na mm.

Cytat:
Witajcie,

Oby się rozkręciło!!!

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
Kurde a ja nie potrafie kp. On nie lapie a jak zlapie to 2x zassie i ryk. Tz mi przemycil mleko w proszku lol
Niestety dalej w szpitalu jestem bo cos na glowce wyroslo od tych kleszczy i ciagniecia.
Chce do domu juz

Robili mu USG główki? Pewnie krwiaka ma. Mój syn miał krwiaka podpajęczynówkowego po vacuum, wchłonął się.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 15:11   #3070
mala29lll
Zakorzenienie

Była u nas Pani pediatra i na szczęście osłuchowo niunia czysta a się bałam, bo coś jakby Jej rzęziło i nosek zapchany, ale jest ok W samą porę przyszła. Od rana wydzwaniałam do położnej, zeby zapytać jak to z tym lekarzem bo w piątek będzie 4 tygodnie i powinna już być w sumie. Położna nie odbierała. Cholera jedna jak nie trzeba to przylezie, a jak nie trzeba to ani nie przychodzi, ani nie odbiera Na USG bioderek nie musimy iść. Chyba, że chcemy, ale pomiętosiła JEj nóżki i jest ok. Nic nie przeskakuje i w ogóle git. Jak mi ulżyło. Pytałam o szczepionki i znowu Ona twierdzi, że nie ma potrzeby przekładać na później, bo wszystko z małą ok. A ta Pani dr nie jest zwolennieczką leków itd. Np antybiotyki daje w ostateczności. Dlatego do Niej zapisałam Gabi, bo inni to na wszystko antybiotyk. Pytałam też o Sab Simplex i powiedziała, że spokojnie jak coś małą męczy to dać

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Ada zdrowia dla calej rodziny!
Mam pyt do Ciebie, szczepilas dzieci na dodatkowe szczepionki te platne? Jakie jest Twoje zdanie na temat 5 i 6 w 1.
W przyszlym tyg szczepimy, myślę nad ta 5w1 ale ogólnie to boje się nie wiem czy nie kupic tych zwyklych tylko skojarzonych
My zaszczepimy tymi pałatnymi skojarzynymi tylko nie wiem jeszcze czy 5w1 czy 6w1.
Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Moja wczoraj tak nam dała popalić, że myślałam że się pochlastam, a dziś aniołek uśmiechnięty i zaspany, jakbym komuś opowiadała wczorajsze akcje, to by się w czoło popukał
Moja też miała zły dzień:/ Myślę, że to przez pierogi ruskie co pożarłam przedwczoraj, a ponoć to co się zjadło dziś jest jutro w mleczku. Nie wiem. W ogóle to wczoraj rano mi załatwiła bluzę tak kupka wystrzeliła a dziś rano się uchyliłam, bo by jeszcze piżama była. Normalnie torpedę sobie z doopki zrobiła

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
Ja czekam na przesylke z pl od mamy i tez bedziemy miec szumisia narazie sie uspokaja przy szumie fal na yt
A jak ja jeszcze w ciąży chciałam kupić szumisia to wszytskie :"O jakie to drogie..." bla bla bla heheh a teraz tłumnie same kupują

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Nadrobilam!

My juz w domku, szybko nas puscili bo w pn po poludniu (porod CC pt poznym wieczorem). Wczoraj wypoczywalam (od piatku nie zmruzylam oka nawet na sekunde,), w szpitalu sie nie da, bylam juz tak przemeczona pobytem ze slyszac jakiekolwiek dzwieki (radio, odkurzacz) wychwytywalam w nich placz noworodkow
Dzis juz spoko, mąż własnie pojechal synka zarejestrowac a ja juz po 2 sniadaniach, posprzatalam, wstawilam pranie, strzelilam domowy makijaz (ale qrde jakos dziwnie wyladnialam na twarzy!) a teraz siedze i sie nudze czekajac az mały sie zbudzi po kolejna porcje mleczka z kupka w majtach dla mnie w zamian

Co do porodu, to jak wiecie 2w1, morderczy (nie)naturalny zakonczony ekspresowym CC (brzydka blizne z tego pospiechu bede miala :P). Dla fanow horrorow w wolnej chwili napisze na spokojnie szczegolowy opis

Co do karmienia, to od wyjscia ze szpitala u nas juz tylko KP, mleka mam sporooo, tak jak myslalam hiperprolaktynemia na cos sie przydala Karmie przez nakladki bo maly nie moze chwycic samego suta, na szczescie mu to nie przeszkadza a mnie przynajmniej tak nie gryzie, wszyscy zadowoleni

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Tez sie troche boje, poki co zaszczepilam na te co daja w szpitalu (gruzlica, WZW), a reszte skonsultuje z polozna ale na pewno wezmiemy cos z lepszych platnych, dla jego dobra.

Mozliwe, tylko u mnie to lipa bo musze karmic przez nakładki i juz zanim Maks sie przyssie, to najpierw musi zassac kawal powietrza w koncowce... W efekcie nonstop jest poulewany Pól biedy ze nie placze i ogolnie ma to w dupce, z paszczy mu leci a on usmieszki strzela Troche ogolnie wkurzajace te nakladki, bo w kolko musze je miec przy sobie, a jak pusci cyca to cala jestem oblana mlekiem ktore zostalo w srodku a troche tego jest :P

Ło matko, moj dzis spal ponad 5h ale nie panikowalam, bo wczesniej od 17 do polnocy wisial ma cycku (chyba jakis skok rozwojowy zwiazany z nawalem), wiec byl obżarty A dzis jakis taki tłustszy i ciezszy mi sie wydaje Teraz spi juz ponad 3h ale nie budze bo wiem że sie obżarł to po co go męczyc, byle dobrze przybieral
Cześć zboku JA tez z pośpiechu pewnie będę miała kiową bliznę, bo nie jest takie jedno cięcie tylko jakby się komuś ręka zawachała Eh zobaczymy. W sumie to mam gdzieś tę bliznę. Ubolewam nad rozstępami

Mojej tez nie przeszkadza ulewanie. Nawet się nie skrzywi

Cytat:
Chce do domu juz

Eh te kleszcze Mam nadzieję, że wszystko jest ok

W ogóle dziewczyny czy Wasze pierdoły też tak fisiują przy cycku? Moja jakiegoś dziobaka- dzięcioła odstawia czasem
Stary 2015-11-04, 15:13   #3071
olibar
Raczkowanie

Nie zrobili zadnych badan. Wczoraj lekarz stwierdzil po ogledzinach ze sie wchlonie. No ale dzis tez ma pediatra byc i sprawdzic.

Littlevenus powodzenia

Stary 2015-11-04, 15:18   #3072
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość

My zaszczepimy tymi pałatnymi skojarzynymi tylko nie wiem jeszcze czy 5w1 czy 6w1.

W ogóle dziewczyny czy Wasze pierdoły też tak fisiują przy cycku? Moja jakiegoś dziobaka- dzięcioła odstawia czasem
6 w 1 nie ma co bo to ten wzw masz dodatkowo. A tak przy 5 w 1 to tylko za pierwszym razem masz 2 dawke wzw a pozniej już nie. Nie ma co dziecka tak obciążać.

No mój to takie miny robi przy karmieniu, uwielbiam go za to. Zaczyna sie odszukania cyca jakby rok nie jadł, później jakieś wywracanie oczami i pokazywanie mi białek.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 15:38   #3073
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
6 w 1 nie ma co bo to ten wzw masz dodatkowo. A tak przy 5 w 1 to tylko za pierwszym razem masz 2 dawke wzw a pozniej już nie. Nie ma co dziecka tak obciążać.

.
Nie zajarzyłam o co Ci chodzi. W 5w1 nie ma wzw tylko w 6w1. Nie czaję. Proze o dokładniejsze wytłumaczenie blondynce
Stary 2015-11-04, 15:45   #3074
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zrobili zadnych badan. Wczoraj lekarz stwierdzil po ogledzinach ze sie wchlonie. No ale dzis tez ma pediatra byc i sprawdzic.

Littlevenus powodzenia

Bedzie dobrze pisz co powie pediatra

Cytat:
Ja ostatnio odkryłam apke na telefonie i jest lepsza od youtube bo
a) działa w tle o można robić inne rzeczy
b) jest kilka różnych dźwięków
c) można ustawić dlugosc trwania dźwięku co mi się w nocy sprawdza.

Cena szumisia mnie powala - mimo wszystko.
Sama bym nie kupila ale dostajemy w prezencie od mojego taty

Cytat:
Witajcie,
Kciuki za was

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość

A my dziś byliśmy na wizycie patronażowej. Pediatra małego wychwaliła, jedyny problem to zezuje troche i mamy obserwować do ukończenia 3 miesiąca.

Wczoraj była położna i mały na tyle ładnie przybiera, ze wczoraj odstawiliśmy dokarmianie i jesteśmy juz tylko na piersi. Jaka byłam wczoraj szczęśliwa, ze udało s i ę wyjść z tego dokarmiania. Co prawda od 18 do 22 dał mi dość mocno popalić, ale noc w zamian była ok.
Ja bede miec tego takiego z dlugimi nogami. Whisbear zobacz w google
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 15:59   #3075
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Chce do domu juz

Moze tez ma problem z zalapaniem sutka? Moj mial identycznie w szpitalu i gdyby nie fantastyczne położne w szpitalu i ich pomoc, w życiu bym nie wpadła sama ze to o to chodzi (niby cyc sie miescil w buzi a wypluwal po chwili). Pomogły nakładki (polecam z Medeli, Avent sa za sztywne i tez wypluwal), moze sprobuj

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
No mój to takie miny robi przy karmieniu, uwielbiam go za to. Zaczyna sie odszukania cyca jakby rok nie jadł, później jakieś wywracanie oczami i pokazywanie mi białek.
Moj to po karmieniu wali takimi usmieszkami i zasypia a jak sie go poglaszcze to przez sen usmiecha sie dalej
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 16:25   #3076
olibar
Raczkowanie

Nakladki nie pomagaja wogole. Eh dupa blada.
Zjednej piersi mi leci jak scisne. Z drugiej nie bo sutek wklesly.

Nie wien dobktorej pediatra pracuje. Jest juz 3.30 a tu cisza wiec pewnie nie wyjde

Stary 2015-11-04, 16:45   #3077
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Nie zajarzyłam o co Ci chodzi. W 5w1 nie ma wzw tylko w 6w1. Nie czaję. Proze o dokładniejsze wytłumaczenie blondynce
Jak dla mnie 6 w 1 się nie opłaca. Kosztuje 300 zł jedna dawka a rożni się tylko tym ze na pierwszej wizycie szczepiennej masz dodatkowe wzw b i w 7 miesiącu dawka przypominająca wzw b. A PENTAXIM 5 W 1 kossztuje 110 zł u nas.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 16:56   #3078
Amelie04
Zakorzenienie

dalej nie wiem co z ta hustawką. Niud halo

ja tez mam krzywą blizne po CC i to po planowanym, tak jakby na skos idzie
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 16:59   #3079
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Za infarix hexa zapłaciłam 189 zł, pentaxim u mnie kosztował 130.
Stary 2015-11-04, 17:24   #3080
Amelie04
Zakorzenienie

wpisałam sobie infanrix hexa w google i masakra co mi wyskoczylo... ja juz nie wiem czym szczepić..
Stary 2015-11-04, 17:32   #3081
88maggie88
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny Z moim kochanym synkiem wszystko ok jutro jak będzie ok wypisują Nas. Nie mogę się doczekać Wczoraj z bólu myślałam ze umrę. . Na dodatek remont w naszym szpitalu i zakazali odwiedzin. Oczywiście tylko ja potrafię mieć ciągle pod górkę. Nie dość ze tyle lezania w szpitalu to jeszcze nawet Mój max mógł być wczoraj ze mną i z synem dosłownie przez 20 minut a dziś nie mógł wejść. . Nie mówiąc o reszcie odwiedzających.. a wczoraj najgorszy dzień z możliwych. .. rana rwie i radz sobie sama z takim klocki em 4700 ( ale przetrwałam. . Dziś już trochę lepiej no i pierwsza nocka z małym dziś niedługo wstawie obiecane foto
Idę nadrabiać w miarę możliwości
Stary 2015-11-04, 17:47   #3082
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Maggie, wyjdziecie do domu i będzie w końcu normalnie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
wpisałam sobie infanrix hexa w google i masakra co mi wyskoczylo... ja juz nie wiem czym szczepić..
Przede wszystkim nie googlać za dużo, jak ze wszystkim.
Stary 2015-11-04, 18:02   #3083
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie,

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a co to za książka? i jaka ta teoria 4 trym
NAJSZCZĘŚLIWSZE NIEMOWLĘ W OKOLICY - Harvey Karp
Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Z moim kochanym synkiem wszystko ok jutro jak będzie ok wypisują Nas. Nie mogę się doczekać Wczoraj z bólu myślałam ze umrę. . Na dodatek remont w naszym szpitalu i zakazali odwiedzin. Oczywiście tylko ja potrafię mieć ciągle pod górkę. Nie dość ze tyle lezania w szpitalu to jeszcze nawet Mój max mógł być wczoraj ze mną i z synem dosłownie przez 20 minut a dziś nie mógł wejść. . Nie mówiąc o reszcie odwiedzających.. a wczoraj najgorszy dzień z możliwych. .. rana rwie i radz sobie sama z takim klocki em 4700 ( ale przetrwałam. . Dziś już trochę lepiej no i pierwsza nocka z małym dziś niedługo wstawie obiecane foto
Idę nadrabiać w miarę możliwości
Szybko wracjcie biedulka jesteś

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Bosz, mój syn tak się do mnie ostatnio uśmiecha (książkowo od ukończenia 6 tygodnia, te Wasze dzieciaczki jakieś przyspieszone rozwojowo, skoro wcześniej świadomie to robią ), że mu wszystkie ryki natychmiast wybaczam
Właśnie się nafutrował i zacieszył teraz
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 18:14   #3084
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

no wlasnie nawet nie grzebalam, tylko wpisalam i pierwsze co mi sie wyswietlilo to jakies straszne historie ;/
Stary 2015-11-04, 18:20   #3085
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie. CO się nie wpisze to wyskoczy nie wiadomo jaki czort

Cytat:
[/COLOR]Bosz, mój syn tak się do mnie ostatnio uśmiecha (książkowo od ukończenia 6 tygodnia, te Wasze dzieciaczki jakieś przyspieszone rozwojowo, skoro wcześniej świadomie to robią ), że mu wszystkie ryki natychmiast wybaczam
Pamiętaj, że Kubuś jakby nie było wcześniaczek
Moja w piątek 4 tygodnie skończy i jak zcieszam do Niej michę, a jest wykupkana, przebrana i najedzona to odwzajemnia tak pięknie całą buźką, oczkami uśmieszki
Stary 2015-11-04, 18:22   #3086
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:

Bosz, mój syn tak się do mnie ostatnio uśmiecha (książkowo od ukończenia 6 tygodnia, te Wasze dzieciaczki jakieś przyspieszone rozwojowo, skoro wcześniej świadomie to robią ), że mu wszystkie ryki natychmiast wybaczam
U mnie minęło dziś 5 tygodni od porodu i dziś zaczęła się uśmiechać na mój widok i na widok butli, ale jeszcze nie wiem czy to świadomie Sprawdzimy w ciągu paru dni. Wcześniej też się uśmiechała, ale to było tylko ćwiczenie mięśni twarzy.

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
no wlasnie nawet nie grzebalam, tylko wpisalam i pierwsze co mi sie wyswietlilo to jakies straszne historie ;/
Ze wszystkimi szczepionkami tak jest, jak zaczynasz czegoś szukać, to od razu wskakują horrory. Strony pełne ostrzeżeń i ogólnie pojętej paniki są bardzo dobrze pozycjonowane
Stary 2015-11-04, 18:29   #3087
ktosiula
Wtajemniczenie

Moja ma 5 tyg skończone i jeszcze świadomych uśmiechów nie ma.

Maggie wychodzcie do domku! Masakra z tym remontem... Jak synuś będzie miał na imię???

U mnie Infanrix 5w1 130zł. Tym będę szczepić

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 18:48   #3088
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:

Liczę ze będzie ok. Czekam jutro na wynik posiewu bo przez 32 h saczyly mi się wody i pomimo że co 6 h dostawałam antybiotyk młody mógł się zarazić. Dzisiaj był wynik z przedwczoraj i wyszedł niestety dodatni jutro będę wiedzieć czy wszystko ok. Jak nie to dostanie młody antybiotyk i 5 dni w szpitalu kolejne ; ( a wtedy nie popuszcze i rozrube zrobię w szpitalu bo mi plecy wysiadaja i potrzebuje męża

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:

NAJSZCZĘŚLIWSZE NIEMOWLĘ W OKOLICY - Harvey Karp

Szybko wracjcie biedulka jesteś

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Bosz, mój syn tak się do mnie ostatnio uśmiecha (książkowo od ukończenia 6 tygodnia, te Wasze dzieciaczki jakieś przyspieszone rozwojowo, skoro wcześniej świadomie to robią , że mu wszystkie ryki natychmiast wybaczam
U mnie zawsze pod górkę (

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Moja ma 5 tyg skończone i jeszcze świadomych uśmiechów nie ma.

Maggie wychodzcie do domku! Masakra z tym remontem... Jak synuś będzie miał na imię???

U mnie Infanrix 5w1 130zł. Tym będę szczepić
Wysłałam foto i podpis ze imię w trakcie
Chyba Paweł a jak nie to Krystian

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Witajcie,
Oj.. to Ci się szykuje pulpecik tez mały
Ale Mojego chyba nikt nie przebije

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Nadrobilam!

Co do porodu, to jak wiecie 2w1, morderczy (nie)naturalny zakonczony ekspresowym CC (brzydka blizne z tego pospiechu bede miala ). Dla fanow horrorow w wolnej chwili napisze na spokojnie szczegolowy opis

Mozliwe, tylko u mnie to lipa bo musze karmic przez nakładki i juz zanim Maks sie przyssie, to najpierw musi zassac kawal powietrza w koncowce... W efekcie nonstop jest poulewany Pól biedy ze nie placze i ogolnie ma to w dupce, z paszczy mu leci a on usmieszki strzela Troche ogolnie wkurzajace te nakladki, bo w kolko musze je miec przy sobie, a jak pusci cyca to cala jestem oblana mlekiem ktore zostalo w srodku a troche tego jest

W końcu się doczekalas synka. Jak ja Ci zazdroszczę ze juz w domu jesteś. Ja walczę z kp bo w szpitalu z tym klockiem moim ciężko się ułożyć, ale co rusz go przystawiam na 30 minut
Stary 2015-11-04, 18:51   #3089
malinowa4
Zakorzenienie

mój się uśmiecha i śmieje jak się gada do niego a nieraz przed snem też się sam do siebie uśmiecha gada i śmieje
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 18:55   #3090
88maggie88
Wtajemniczenie

Dziewczyny po jakim czasie po cc nie będzie już tak rwalo na dole przy wstawaniu z łóżka, z krzesła ?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości