|
|
#841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Malos zazdroszczę wakacji!
![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Kalpana niestety. .. Sunmade gratuluję! ![]() Piersi ja też mam takie białe plamki. . Poprawilyscie mi humor mój tz mi opowiadał ze jego była miała owłosione cycki i zawsze się z niego śmieje ze musiał wyciągać z między zębów
|
#842 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny jak macie okazję to korzystajcie ja w październiku na mazurach byłam w hotelu, trochę odpocząć, bo z dwójką to już wogóle pewnie szął, ale wyjazdy z dzieckiem to juz inna bajka
|
|
|
|
#843 |
|
Zadomowienie
|
MaLos udanego wypoczynku a jak już wrócisz, to pochwal się zdjęciami i może ofertą z jakiej korzystacie. Może ja też się kiedyś zdecyduję.
|
|
|
|
#844 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieje ze żadnej nie urazilam
|
#845 | |||||
|
Zadomowienie
|
Poszłam tylko hybrydy sobie zrobić i już 3 strony
Strach iść do pracy Wieczorem muszę iść na zebranie na 2 h![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja ulubionaCytat:
Już sprawdzałam, i ceny w mojej okolicy tak się kształtują za używane i w dobrym stanie. Oczywiście moge dać więcej, to tylko średnia.Sama baza kosztuje 600, to trochę za dużo.Cytat:
![]() Cytat:
Krupniku w życiu nie gotowałam ![]() Idę się zdrzemnąć, potem szybki obiad i do roboty. Nie pisać za dużo
|
|||||
|
|
|
#846 |
|
Rozeznanie
|
Mi się wydaje że połówkowe i drugie badanie prenatalne to nie jest do końca to samo 😜 z racji tego ze połówkowe to wypada w połowie ciąży po prostu i każdy gin je powinien zrobić, to takie dokładniejsze badanie. A do badań prenatalnych tylko ileś tam lekarzy ma uprawnienia w Polsce i do tego trzeba mieć odpowiedni certyfikat, tak mi przynajmniej moja gin mówiła 😊 więc takie zwykłe połówkowe będę mieć na pewno 😜 tylko nie wiem czy się dodatkowo na te prenatalne skusić jak nie mam wskazań, tylko chęć na 3d 😁
A co do piersi to jak ścisnę sutki to też mi leci już coś 😁 w ogóle dziwne uczucie mam bo czasami wydaje mi się że mam mokre sutki a są suche 😁 Ja syna karmiłam tylko 6 tygodni moim mlekiem, potem 2 tygodnie mieszane karmienie, no i od 2 miesiąca tylko mm... Moim zdaniem pokarm mi zanikł przez mój stan emocjonalny, dla mnie karmienie nie było łatwe, jakoś mnie frustrowało...
|
#847 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I kolejne zakupy- szalejesz dziewczyno ![]() Lekarze często nie mówią, ze dane badanie jest akurat połówkowym, po prostu więcej rzeczy niż zazwyczaj sprawdzają. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#848 |
|
Przyczajenie
|
Za godzinę wizytę idę do ginekologa
. Trzymajcie kciuki żebym już znała płeć bobasa .
|
|
|
|
#849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#850 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do karmienia to myślę,ze tak, karmienie zaczyna się w gowie, tak jak większość rzeczy
|
|
|
|
|
#851 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#852 | |
|
Zakorzenienie
|
Wierzysz w cuda?
![]() Ja prasuję, choć to moja zmora :/ Mam kilka kompletów i po praniu lądują w szafce, więc później są zagięcia i brzydko wyglądają. Mam jedne makarony, ich przynajmniej nie trzeba prasować ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny czytające forum z komputera/laptopa. Widzicie wszystkie emotikony dodane przez dziewczyny, które piszą z telefonu? |
|
|
|
|
#853 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() widziaas jak to wygląda nosidło co MIniMonix wstawiła? główka malucha jak bardzo jest neistabilna, a to otwarty leżaczek |
|
|
|
|
#854 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#855 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo: - inny ma lepszy sprzet - chce sie miec potwierdzene z dwoch zrodel ze wszystko z dzieckiem w porzadku - stac kogos na polowkowe-prenatalne ktore jest zupelnie czyms innym wiecej pomiarow itp - lekarz prowadzacy kieruje gdzie indziej Ooo ja ide do mojego, ale prywatnie na zwykla wizyte w okresie polowkowego nie robie prenatalnego bo ufam swojemu lekarzowi ![]() Cytat:
Ojjj zabilabym ![]() Cytat:
Kciuki za...chlopca czy dziewczynke?
|
|
#856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak poważnie, Jak cię stac wydac 600zł na nosidełko, potem 1500 na fotelik 9-18 a potem kolejne tyle na 15-36 to gratuluję. Nie każdego na to stac. Kwoty podane są za DOBRE foteliki. Nie te z 4 lub 5 gwiadkami ADAC w których przy dachowaniu dziecko wypada lub przy wypadku łamie kark., ale spoko fotelik dostał 5 * jest cały, nienaruszony. A co z dzieckiem? |
|
|
|
|
#857 |
|
Raczkowanie
|
dlatego u mnei wielu znajomych odkupuje od siebie foteliki, z pewnego źródła, fotelik maxi cosi kosztuje te 450 zł, za uzywkę można dać 200-250zł, ja preferowałabym ten rodzaj zakupów, a nie mówię tu o osobach których nei stać, często widzę drogi wózek i dziecko w styropianowo-plastikowym leżaku, o to mi chodzi
|
|
|
|
#858 |
|
Przyczajenie
|
Obojętne czy chłopiec czy dziewczynka
ale już bym chciała wiedzieć . Mąż by chciał chyba bardzo chłopca a ja na początku ciąży chciałam dziewczynkę a jak usłyszałam że mąż bardzo by chciał chłopca to jakoś mi się odmieniło a teraz obojętne ale chce wiedzieć .
|
|
|
|
#859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie każdy ma możliwośc odkupienia ze sprawdzonego źródła fotelika. Każdy wie ile jeździ samochodem, w jakim terenie jeździ i na jakie odległości i nie ma co go przekonywac do kupowania drogiego fotelika podczas gdy już ma jeden. Może dziewczyna będzie jeździła tylko na szczepienia 2 km od domu a mieszka na wsi? Myślę, że w takim wypadku zwykły fotelik/nosidełko z wózka da radę. Trzeba miec różne czynniki na uwadze przy zakupie. Edytowane przez Smarrita Czas edycji: 2015-11-04 o 14:26 |
|
|
|
|
#860 |
|
Raczkowanie
|
ja nikogo nie przekonuję, powiedziałam swoje zdanie,ze ja bym dziecka nie przewiozła w tym (pomijajac sytuacje życiowe, gdzie mnie nei stać i co mi z lepszego foteika jak nie miałabym co jeść), każdy robi we wąsnym sumieniu. a myślisz,ze ta osobę co nei stać na nosidło, bedzie stać na następny foteikz a 1500zł?
a częstotliwość u mnei nei ma znaczenia. moja kolezanka zgineła w wypadku bo zdecydowała sie w ostatniej chwili jechac na wesele 3 km max, samochód uderzył w jej stronę, tylko ona zgineła. i tysiące ludzi wozi w takich nosidłach, ja przy pierwszym dziecku tez bym woziła, ale miaam kolezanki, które mi trochę nakjreśliły sprawe i jestem im wdzięczna, te nosidła to wąsnie też pozorna oszczędnosć, bo generalnie starczają na dużo krótszy okres i trzeba zmienić fotel. więc ja stwierdziłam tyko,ze nei rozumiem teorii pierwszy jaki tam amsz, a drugi to juz dobry i tyle.nie mam zamiaru CIe bić jak to stwierdziłąś |
|
|
|
#861 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
zazdroszczę☺ udanej podróży i czekamy na wrażenia Cytat:
Zjadłabym dobry barszcz biały, ale jakoś nie podejmuje się gotowania bo obawiam się ze nie podołam. |
|||
|
|
|
#862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przykro mi z powodu koleżanki. Dalsza dyskusja jednak nie ma chyba sensu. Każdy robi jak uważa. |
|
|
|
|
#863 |
|
Zadomowienie
|
O kurde niechcacy rozpetalam fotelikowa dyskusje
Szczerze mowiac srednio nas stac na 3 drogie foteliki, dlatego rozwazam ten 0-18 kg. Nie jestesmy oboje ani bardzo wysocy (ja 170, maz 175), ani ciezcy, wiec dziecko tez powinno byc 'normalnych' rozmiarow. A do auta ten co patrzylam by pasowal. Dlatego sie zastanawiam, bo ok nie bedziemy jezdzili duzo, ale jak sie zdarzy ze trzeba z maluchem pojechac w jakas trase po autostradzie to nie chce sie cala droge denerwowac. A nosidelko i tak bym wykorzystala, czy to w domu zamiast lezaczka-bujaczka (i tu juz oszczedzam jakies 30 funtow, czyli docelowy fotelik kosztuje mnie juz tylko 50), albo na wyjazdy do Polski, zeby nie targac wielkego fotelika ze soba samolotem. Na szczescie mamy z mezem jeszcze troche czasu zeby sie namyslic A nie mamy tu od kogo odkupic uzywanego fotelika, nikogo nie znam z dziecmi komu ufam na tyle, zeby wierzyc ze wszystko ok. Wtedy to juz chyba lepiej miec fotelik z firmy krzak, ale bezwypadkowy prawda?
|
#864 |
|
Raczkowanie
|
Wstyd przyznać,ze nie gotowałam jeszcze Krupnika 😊. A wody na zupę daje na oko. Zresztą takie obiadowe jedzenie, zazwyczaj na oko.
Sunmade gratulacje dla męża. Teraz na pewno awans i większą kasa się przyda 😀. Imię Mówiłam ostatnio, ze Antoś bardzo mi się podoba. Ale jak spojrzałam na popularność tego imienia, to po rozmowie z Tz zdecydowalismy ze nie. Ale... kiedy wymienialismy imiona dla chlopaka padła propozycja od niego Dominik. I wiecie... podoba mi się to imię. Żeby było prościej, jak będzie dziewczynka to Dominika. 😀 Lulka, tak jak Kejka napisala... moim powodem jest lepszy sprzęt w super klinice i (chyba) lepszy personel medyczny (nie.chce oczywiście obniżać umiejętności mojej gin, ale tak raczej jest...). Te drugie badania są bardzo ważne, bo robi się ocenę każdego narządu i jeśli wyjdzie coś nie tak, niektóre wady można wyleczyć w fazie gdy dzidziuś jest jeszcze ewidentnie brzuchu lub wprowadza się szczególną opiekę nad mamą o maluchem i operacja odbywa się np. Zaraz pobporodzie. Celem wyluzowania (bo jak pewnie zauwazylyscie lubię panikowac i widzieć niestworzone historię, które mogą się zdarzyć... pesymista ze mnie) zajelam się tym robieniem ciastek. I chce Wam udać przepis (bo są mega,mega dobre, kruche, maslane i robi się je mega szybko! ). 30Dag mąki, 15 dag zmielonych orzechów lub migdałów, 15 dag cukru pudru, 1 kostka masła, cukier waniliowy, 3 żółtka. Wszystko wsadzić do miski i połączyć. Do lodówki na 30 minut. I koniec. Wałkujemy (proponuję mąkę na stół i sporo na górę, bo się klei i się meczymy bez tego) i wykrawamy wzorki. Pieką się 6-7 minut w temp 150-160, jak się zaczną brunocic to wyciągamy i przekładamy (będą miękkie po wyciągnięciu, więc delikatnie je przenosimy) . Może którejś się zachce. 😀 |
|
|
|
#865 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny co do fotelików, dobrze by było zapoznać się z statystykami, jest mnóstwo takich stron, które porównują do siebie rodzaje fotelików, ilość gwiazdek, przedziały cenowe.
Prawda jest taka, że w razie wypadku zawsze istnieje ryzyko nie przeżycia, dlatego należy to ryzyko jak najbardziej niwelować. Nie wiem czy tym, że kupimy najdroższy na rynku fotelik, bazę, czy odkupimy, czy kupimy trochę tańszy. Prawda jest taka, że jeżdżąc z dzieckiem, uważamy. Mówi się też, że fotelik powinien być po stronie kierowcy, bo badania wykazują, że w razie wypadku u kierowcy włącza się instynkt samozachowawczy i dziecko siedzące za kierowcą ma większe szanse. Poza tym, ja aż tak bardzo w te gwiazdki nie wierzę, gdyż nawet sprzedawca, z którym spędziłam dwie godziny na wyborze odpowiedniego fotelika powiedział, że należy na nie patrzeć z przymrużeniem oka. Krupnik powiedzmy, że jakoś mi wyszedł. ![]() A tak poza tym to może pochwalę się tym co teraz robię... |
|
|
|
#866 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Sama przy pierwszej córce miałam fotelik 0-9kg z zestawu z wózka i przy drugiej też będę miec ten sam. |
||
|
|
|
#867 |
|
Zadomowienie
|
To właśnie teraz sobie dziergam na choinkę, mam już 84 gwiazdki.
|
|
|
|
#868 |
|
Rozeznanie
|
Łoo matko poszłam tyko na 2h spać i tutaj 2 strony
Ja idę na wizytę taką dokładną w poniedziałek wtedy będzie 16t1d i to ma być wizyta taka dokładniejsza, na te co teraz łaziłam to tylko z wynikami, no i wczoraj IP... W pon mam mieć dokładne usg bo u mnie co miesiąc trzeba robić dokładne. Mam nadzieje, że po tej wizycie doktor powie przyjść dopiero za 4 tygodnie i wtedy będzie usg połówkowe u niego. Z racji, że przechodzę przez program FMF będę mieć drugie takie połówkowe z echem i 4d między 22-24tygodniem za darmo u tego doktora co mi wykonywał to wcześniej FMF i wyliczał ryzyko. A tak w ogóle jakaś śpiączka mnie ogarnia. W dzień potrafie spać 2-3 godziny, rano do 9, ale w nocy się tłukę chyba przechodzę na tryb dzienny ze spaniem
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajne
Mnie też możesz zrobić jak już się tak rozpędziłaś
|
|
|
|
#870 | |
|
Rozeznanie
|
też wieszam mokre
przy prasowaniu bym się denerwowała tylko, bo są jakieś takie nieporęczne do prasowania :PCytat:
![]() a kosz się raczej u mnie nie sprawdzi bo tam na tych stelażach chyba nie ma opcji blokady (?) tak więc jeszcze szukam ideału
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.

i zawsze się z niego śmieje ze musiał wyciągać z między zębów 
Strach iść do pracy 

Ten caly osiem gwiazdek pisal gdzies ze dobry