|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Cytat:
|
|
|
|
|
#3482 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no ale z dwojga złego wole sn. Samo dochodzenie do siebie po cc czy problem z karmieniem jest dla mnie trochę demonizowany, u mnie akurat nie było z tym problemu.
|
||
|
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka cudne to łóżeczko
Cytat:
Edytowane przez niepozorna Czas edycji: 2015-11-04 o 15:18 |
|
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chce sn ale boje sie ze beda komplikacje i nie zrobia na czas cesarki,w tym szpitalu czesto sie to zdarza :-(
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3485 |
|
Zadomowienie
|
Odebrałam 3 przesyłki
Zostało tylko 8.No to tak:
Szczególnie frotte zrobiły na mnie b. dobre wrażenie. Kolory nawet ładniejsze niż na aukcji ![]() Ochraniacz sprawia dobre wrażenie, nic więcej na te chwilę nie mogę napisać ![]() No i do zamówienia przyszły gratis dwie malutkie ściereczki frotte Mała rzecz, a cieszy - wykorzystam do wielopieluch ![]()
Jakby coś mam wzór dream (rozproszony) i bardzo mi się podoba.Pieluszki są cieniuteńkie, ale były taniutkie i wzięłam je do pieluch wielo, więc nie zależało mi na ich grubości.
Ręczniczki są z miłego frotte, w dotyku przyjemnego jak szmatki mikrofibrowe Kapturkiem to i ja się osłonię Kolory identyczne jak na aukcji. Niestety na jaśniutkim piesku lekko "zostawiła farbę" wstążeczka, ale mam nadzieję, że to się spierze.
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-11-04 o 15:31 |
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chce rodzic SN a najbardziej boję się cięcia krocza
Ale jak trzeba będzie cc to się spierać nie będę a jakby było to pewnie bym się nie zdecydowała jednak ja nie demonizuje mam które decydują się na CC - ich ciało, ich decyzja, ich poród. To tak samo jak kwestia KP - każda mama może być super mama bez względu czy jej dziecko przecisnęlo się przez kanał rodny czy nie i czy karmila piersią czy nie
|
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett super, że jesteś zadowolona
![]() Ja upolowałam dzisiaj chusteczki Pampers w promocji w Rossmanie. Schodzą im pewnie jak świeże bułeczki, bo półki zaczynają świecić pustkami tam gdzie powinny być wyłożone
|
|
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba klikne za tydzień koszule do porodu, ochraniacz na szczebelki i pieluchy flanelowe A aptekę mam jeszcze czas bo mam tabletki na 2 tyg jeszcze więc mam tydzien na dokończenie na pewno wszystkiego Haha ciągle coś dokładam ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Ale ja lubię jak Ola je coś normalnego a nie słoik na obiad |
|
|
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mojego dziadka z kolei mam też z podziałką na 3, ale na cały tydzień, o taki: ![]() Też super, bo on bierze baaardzo duzo leków codziennie - sam by nie ogarnął. A tak to ja raz w tygodniu siadam i rozdzielam leki na cały tydzień i tylko codziennie daję mu nowe pudełeczko
|
|
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka jesteś mega pomysłowa! Nie wpadłabym na takie coś a dla starszych osób naprawdę świetne rozwiązanie!
---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- A co do lykania leków - ja rano jem magnez jak nie zapomnę, a przed snem kwas z magnezem. Bo przed snem się smaruję, tabletki stoją na półce razem z oliwka więc automatycznie pamiętam
|
|
|
|
#3491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super to jest, przed kupnem powstrzymuje mnie tylko myśl, że na szczęście nie jest mi to potrzebne
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, dzięki
![]() U nas takie pudełeczko to konieczność, bo tak jak mówię: dziadek już wcześniej średnio ogarniał swoje leki (dopiero jak poszłam do jego lekarza, to się okazało, że wszystkiego brał po 1 tabletce, a część leków powinien brać 3x dziennie, część 2x dziennie). Poza tym odkąd go ogarniamy z mamą - lekarze, badania, diagnoza Alzheimera itp. to doszło dużo nowych leków. Policzyłam i w tym momencie bierze 21 tabletek dziennie - no w wieku 81 lat raczej ciężko to spamiętać ![]() No i nie traci czasu na to wyciskanie, kombinowanie. Ja siadam raz w tygodniu, zajmuje mi to jakieś 5 minut, bo rach ciach wyciskam po 7 tabletek na raz jednego leku (czy tam 14, czy 21) i gotowe. A dzięki temu, że on ma pudełeczko na stole, to pamięta żeby zażywać, bo tak to wiesz, np. godzina 18, a on sobie przypominał, że 'ojej, nie wziął popołudniu tabletek'. |
|
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz ja już też będę zamykać Super są te pojemniczki. W zwykłej aptece kupiłaś? Chciałabym taki jak wcześniej pokazałaś, przynajmniej bym nie pomijała żadnej z tabletek.
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2015-11-04 o 15:52 |
|
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett, ladne zakupy
chwal sie kolejnymi dostawami ![]() Uaoo, tak te pudelka sa dostepne w aptekach tez z takiego korzystam. kiedys jeszcze byly w promocji w jakims markecie ale nie przypomne sobie ![]() Czytam watek pazdziernikowy i ta laska co doradza laktacyjnie jest mega ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy są u mnie w aptece, jutro może się wybiorę
Wieczorem zajrzę z ciekawości na wątek październikowy.
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba też się muszę zagłębić w ich wątek. A co ciekawego pisze?
|
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
hariett, a jaki rozmiar tych koszul brałaś?
Ja normalnie noszę S i myslałam brać M, ale to jeszcze pewnie muszę się pomierzyć iwonai przed ciążą miałam identycznie - mdlałam na kazdym pobraniu krwi, na widok krwi, przy przecięciu nożem, przy szczepieniach itd. Ale od kiedy zaszłam w ciążę i umówmy się te kłucia stały się rutyną to jest już okej normalnie sama chodze do diagnostyki i jest git. Także dużo zależy od psychiki, podczas porodu na pewno nie myśli się o krwi itd.
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Ua00 - tak, w zwykłej aptece
|
|
|
|
#3499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najbardziej nie mogę doczekać się torby Jutro powinien dojść kocyk od Milutkiej, będzie macanie ![]() Takie pudełka były kiedyś w Biedronce
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego wątku pazdziernikowego to jaki ona ma nick?
|
|
|
|
#3501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Są luźnawe, brzuch się zmieści spokojnie
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Ta laska w pazdziernikowych ma nick ada(jakis numerek). Daje bardzo duzo porad odnosnie karmienia. Tam kazda laska z problemem sie do niej zwraca
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
O dziękuję znalazłam już
jak czytam o ich problemach, że dzieci nie śpią, nie chcą jeść, robić kupy albo tylko na ręce to mi się odechciewa porodu |
|
|
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heh, tez takie mam mysli :P |
|
|
|
|
#3505 | ||
|
Rozeznanie
|
A gdzie w Bielsku? W klinice w Eskulapie? Bo nie orientuję się, gdzie jeszcze w Bielsku mogą robić cesarkę za opłatą. Pytam z ciekawości
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeżeli wg OM mam termin na 8 stycznia to jeżeli nie będzie się nic dziać to 8 stycznia zgłaszam się do szpitala? Wg pierwszego i drugiego usg termin mam na 20 stycznia. Ciekawi mnie, który termin jest ważniejszy i którym się sugerują. Orientujecie się? |
||
|
|
|
#3506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
Olivia wazy 1065g...i kosc udowa ma wg usg na 26t3d :-/ a jeszcze lekarka ktora robila mi usg rzucila komentarzem "no tutaj ma glowe,jak taki kosciotrup wyglada",jednak lekarze publiczni tutaj to zart...
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
Niepozorna świetny ten zestaw do łóżeczka
i widzę, że też idziesz w białe mebelki (dopiero teraz dopadłam kompa )
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3510 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

Wszystkie urodzimy bezproblemowo, zobaczycie
Ach ten mój wahający się optymizm 

no ale z dwojga złego wole sn. Samo dochodzenie do siebie po cc czy problem z karmieniem jest dla mnie trochę demonizowany, u mnie akurat nie było z tym problemu.
damy radę wszystkie i tyle!

Jutro powinien dojść kocyk od Milutkiej, będzie macanie
ja mojemu kiedyś wyprałam dowód rejestracyjny i ubezpieczenie z samochodu