|
|
#901 | |
|
Wizażowy Kot Igor
Przekupka: 14 pkt / 100% pozyt.
|
Dot.: Czarna Lista PLOTKI cz. III
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
Przekupka: 122 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#903 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
Sposób o którym piszesz, Kasiu, na moim telefonie np. nie jest zawsze skuteczny, bo Wizaż bardzo mi się zacina.
|
|
#904 | |
|
kosmita jakiś normalnie
Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
![]() i tak mnie naszło - może przed Tobą była już jakaś litościwa, która uznała, że nie da nega/neutrala i potem nadziałaś się Ty no i sorry, ale nie rozumiem też o co chodzi z tym użeraniem się, bo nawet jak nie możesz z apki jej zablokować (chodzi o opcję dodania do ignorów - nie wiem jak to z apki, bo ja ze względu na jej liczne ułomności, korzystam z normalnej wersji wizaz.pl w telefonie), to przecież PW od tejj pannicy możesz po prostu wyrzucać
|
|
|
#905 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
I wprawdzie gaciory wróciły na swoje miejsce , to nadal nie mogę uwierzyć jak mógł się zrodzić pomysł, że w tym konkretnym przypadku można byłoby wystawić neutralną przekupkę. Nie ogarniam
|
|
|
#906 | |
|
Wizażowy Kot Igor
Przekupka: 14 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
![]() Ale prawaś. Użerać się rok z bezczelną panną a potem wstawiać neutrala to trochę niepowazne lub bardzo altruistyczne. I trochę egoistyczne. Ale naprawdę nie czuję się powołana do oceny, choć uważam, że przez zbytnią pobłazliwość mamy na Targowisku to, co mamy. Większość wymiankujących to fajne, uczciwe dziewczyny, ale i te "niefajne" działają tu bez przeszkód. Na szczęście są w ogromnej mniejszości ale "krwie" umieją napsuć.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#908 | ||
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() i szczerze - do Ciebie VSVP - to nie kumam jeszcze - podczytuję Twego bloga, a wyziera z niego inteligentna, ogarnięta laska (czyli Ty), zdecydowana w wygłaszaniu poglądów, a do tego w fajny sposób, a tu jakoś drżysz ![]() nie drżyj - bądź sobą ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() może to jaka komunia muskóf? ![]() edit: choć pomyślałam, ze to niedobrze dla Twojego ymydżu, bo ja tu wszak dyżurny potfur jestem
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2015-10-29 o 19:33 |
||
|
|
|
#909 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, już napisałam wszystko. Napisałam Przecież, o co mi chodziło, jakie były moje obawy, zostały rozwiane i dla mnie naprawdę nie ma tematu - negatyw będzie wystawiony jak tylko będę miała dostęp do komputera.
|
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja mam takie pytanie -czy za rozbiórki można wystawiać przekupki?
Denerwują mnie osoby, które zgłaszają się na rozbiórkę a potem słuch o nich ginie , logują się, piszą w innych wątkach ale ignorują PW od osoby rozbierającej zapach. Rozumiem, że ktoś może się rozmyślić lub mieć jakieś deficyty finansowe akurat w danej chwili i jeżeli poinformuje o tym fakcie to nie ma problemu. Myślę, że przekupka w takiej sytuacji byłaby nauczką dla takiej osoby.A czy mogę np następnym razem takiej osobie, która nie wywiązuje się z obowiązków rozbiórkowych odmówić udziału w następnej rozbiórce?
|
#911 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
Ale po pierwsze - co byś zaznaczyła w opcji wymiana/sprzedaż/kupno? Rozbiórki to nie sprzedaż, a już z pewnością nie wymiana.No i nieprzypadkowo jest ta opcja tylko na Targowisku ![]() Więc myślę, że nie należy tego narzędzia wykorzystywać poza Targowiskiem i stwarzać precedensu ![]() A odmówić jak najbardziej możesz. Warto opisa c to na wątku Problemy wspólnozakupowe (czy jakoś tak)
|
|
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli tak jak do wymian trzeba sobie stworzyć "prywatną czarną listę do rozbiórek" ![]() Najbardziej mnie interesuje ten aspekt odmowy kiedy ktoś taki wpisuje mi się na rozbiórkę ale z tym problemem faktycznie pójdę na BL wspólnozakupową
|
|
#913 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Wydaje mi się, że taki temat się już przewijał w tym ogólnym wątku na wspólnych zakupach i wprawdzie nie pamiętam konkluzji, ale logicznym się wydaje, że w sytuacji gdy uzasadnisz dlaczego nie chcesz dopuścić danego usera do rozbiórki, to musi to być akceptowane. Za to zanegowano, zdaje się (ale pewna nie jestem, jak pisałam, nie pamiętam za bardzo wniosków z dyskusji), możliwość odmowy komuś bez powodu uczestnictwa w rozbiórce.
|
|
|
#914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli jest możliwość odmowy w uzasadnionych przypadkach to świetnie ![]() Z wymianą sprawa jest prosta bo można grzecznie odmówić i już.
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
tak samo grzecznie możesz odmówić przy rozbiórce
![]() aleś mnie wystraszyłapopraw make up bo coś blado wyglądasz |
|
|
|
#916 |
|
Szef ds. Wymianek
|
No właśnie chyba nie bardzo
. Wiesz, przy wymianie to trudno komuś postawić zarzut, że nie chce się wymienić, "bo nie", ponieważ rzeczy będące przedmiotem transakcji podlegają zawsze subiektywnej ocenie. Natomiast rozbiórki to prosta sprawa - jedna strona kupuje flachę, pozostałe (współuczestniczące w rozbiórce) dają pieniądze. Tutaj nie ma co oceniać .
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
tia
grzeczna odmowa to połowa sukcesu np:Nie zawracaj mi ![]() jakieś pytania ?
|
|
|
|
#918 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
.
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
tak,
potem napisałam ciąg dalszy żeby wgn wiedziała jak delikatnie odmówić
|
|
|
|
#921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
Przekupka: 122 pkt / 100% pozyt.
|
Właśnie mijają 2tygodnie od wymiany z Curious71, nadal nie mam przesyłki ani jakiegokolwiek odzewu z jej strony. Lawmore przeszukała faceboka, też nic. Siarka powiadomiona, wysłała maila do Curious. Poradźcie co jeszcze można zrobić ?
|
|
|
|
#923 | |
|
:)
|
Cytat:
Moge udostępnić wzór. |
|
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
Przekupka: 94 pkt / 100% pozyt.
|
Obawiam się, że jeśli będziesz uważała, że zostałaś oszukana zostaje Ci pójście na policje jeśli się nie zaloguje i nie da znaku życia lub droga cywilna...
|
#925 |
|
|
Tak pomyslałam, ze w sumie moge ten wzór wrzucić tak czy siak, moze sie komuś przyda.
Mam w wersji .doc wiec jak ktoś by chciał to poproszę PW z mailem. Nadawca po prawej stronie = odbiorca ;-) Edytowane przez pikdaria Czas edycji: 2015-11-04 o 20:22 |
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
Zapytam z ciekawości: czy w historii wymian wizażowych zdarzyło się, że jakaś oszukana wizażanka rozpoczęła walkę o odzyskanie swoich rzeczy na drodze sądowej?
Nie zrozumcie mnie źle - zastanawia mnie sens powództwa itp. bo zdaje się koszta ponosi zgłaszający o ile nie wygra, czy tak? No chyba, że w sprawę włączy się prokurator ale szkodliwość czynu niewielka więc chyba niewiele się wskóra. Ja zostałam oszukana na ok. 1000zł jakiś rok temu (oprócz mnie jeszcze kilkadziesiąt innych osób), były zeznania, sprawy i co? i NIC. kompletnie. koleś skazany w zawieszeniu a moich pieniędzy jak nie było tak nie ma. Więc myślę, że wysłanie takiego pisma na nikim nie zrobi większego wrażenia, ba nawet zgłoszenie na policję rzadko kiedy oszusta mobilizuje do zwrotu zagarniętego mienia. No ale cóż, coś robić, próbować trzeba... |
|
|
|
#928 |
|
|
Nie wiem jak na wizażu. Z mojego doświadczenia zawodowego wiem, ze wezwania działają czesto cuda.
80% kombinatorów ma wlasnie takie podejście jak przedstawiłaś peonies - czuja sie bezkarni, bo sa przekonani, ze drugiej stronie nie bedzie sie chciało/opłacało działać i jak tylko widza pierwsze objawy aktywnosci od pokrzywdzonej strony, płaca szybciutko. |
|
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#930 |
|
|
|
|
Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

aleś mnie wystraszyła