|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Cytat:
![]() Moja syberyjka nigdy nie lubiła być brana na ręce, czy przytulana... ona jest z tych co, to daje się głaskać tylko wtedy, kiedy to ona ma na to ochotę. A ostatnio zachowuje się jak mały kociak i wymaga ciągłej uwagi. Może się jej zazdrość włączyła hahaha ![]() A moja druga kotka - dachowiec, ma wszystko w pompie, byle miska była pełna A już jest taka tłusta, że jak leży na boku, to przypomina mi foczkę hahaha ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- obstawiam, że głowa na dole ![]() a gdzie ta domieszka ratlerka ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
ja też twierdzę,że nie ma czegoś takiego jak brak pokarmu ale często zostaję przez to stwierdzenie zjechana
|
#2373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2375 | |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny...
![]() Dotarłam do domu wreszcie ![]() Więc teraz szerszy opis Z usg wychodzi spora dziewuszka, bo tydzień starsza- 864 g żywej wagi. Wzięła się zlitowała i tym razem pokazała wszystko w pełnej okazałości Ja wyniki mam dobre, poza lekkim niedoborem witaminy D i lekkim spadkiem czerwonych krwinek. Cukier w porządku W drodze powrotnej zahaczyłam o ciucholand i obkupiłam się na różowo ![]() Esorku możesz mi dopisać imię Zuzia, ja chciałam Igę ale zostałam przegłosowana Cytat:
I wtedy szybciutko beta z krwi i zaraz po wynikach ginekolog, który po usg i wyniku bety wyznaczył termin Tyle, że później z genetycznego termin wyszedł ponad tydzień wcześniejszy i od tamtej pory się trzyma między 11 a 16 lutym. Więc tak naprawdę mogę urodzić i na początku lutego i dopiero w marcu Z karmieniem u mnie były początkowo przeboje, ale dlatego że miałam zbyt płaskie brodawki i bez nakładek się nie obyło, a wpadła na to doradca laktacyjny, na dzień przed wyjściem do domu. Przez to miałam na początku malutko pokarmu . Młody wył w szpitalu z głodu, bo nie mógł się złapać, a wredne położne nie chciały go dokarmiać Ale zawzięłam się, kupiłam nakładki, herbatkę na poprawę laktacji i w zaciszu domowym, po 3 dniach było już ok ![]() Alkoholu nie piłam dopóki karmiłam piersią, bo moje dziecko od 2 miesiąca odmówiło butelki i smoczka... Karmiłam do 15 miesiąca. Teraz też zamierzam być zawzięta Mamusiaczek nie łam się, u mnie też już 10 na plusie. Będziemy razem zrzucać. Pieluszek Rossmanowskich używałam naprzemiennie z Dadą i Pampers Sleep& Play i byłam zadowolona. Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2015-11-04 o 17:53 |
|
|
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia moja śp. ciocia stosowała sodę na zgagę i na takie uczucie pełności w żołądku
|
|
|
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokaż palcem ![]()
|
|
#2378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Twoje bobo, będzie członkiem ich "stada" i już
|
|
|
|
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
soda owszem pomaga, bo neutralizuje kwasy żołądkowe, albo podobno bardzo łatwo można sobie żołądek sodą uszkodzić, więc ja nie ryzykuje |
|
|
|
|
#2380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- tyle ich było,że nie wiem czy by życia starczyło
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl ja bym z sodą w ciąży nie eksperymentowała...
|
|
|
|
#2382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz jestem na L4 i zaczęłam narzekać, że znowu to samo: wstać, umyć się, ubrać, zrobić śniadanie itd. ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
śmiać mi się z niej chciało. Także ja też mam mega zapas pieluch tetrowych dzięki mojej mamie i zastanawiam się jak to z nimi będzie. Czy będę wolała używać takich, a tylko na spacerek jednorazówki. Czy szybko przerzucę się na jednorazowe non stop.
|
||
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis mojej siostrzenicy zrobiło się mega odparzenie po jednorazówkach i uratowały ją 2 tyg w tetrowych
tak że nawet jak byś miała nie używać to już w razie W masz
|
|
|
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2386 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Ja dziś pół dni w łóżku Z rana mega mdłości i toaleta... Myślę że to wina że sie nawdychałam zapachu tego tynku jak robili....Jestem dziś jakaś rozbita i senna... Może zaraz coś popatrzę na allegro, trza z wyprawką ruszać do przodu
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np. ![]() ![]() Warto wiedzieć w razie, gdyby dziecko źle znosiło jednorazówki, bo z samą tetrą można się zajechać :/ Jest kilka rodzajów takich pieluch (do tetry można dokupić tylko otulacze np. pul, wełna). A jak nie pieluchy wielo to pozostają jeszcze eko jednorazówki (chociaż drogo wychodzą). A i zawsze można spróbować wychowania bezpieluchowego, chociaż tutaj też nie totalnie bez pieluchy. |
|
|
|
|
#2388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się tak tylko zastanawiam nad praniem tych wielorazowych, po sikach to spoko, ale po kupsztalach hahaha to ciekawa jestem w jakiej temperaturze będę prała, żeby plamy puściła. A wiecie, że nie zdawałam sobie sprawy jakie teraz są fajne pieluszki tetrowe
|
|
|
|
|
#2389 |
|
perfumoholiczka
|
Melduję się po wizycie, lekarz mówił że ciąża przebiega książkowo. Mi nigdy nie mówi ile dzidzia waży
![]() No i 10,3 kg do przodu
|
|
#2390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak widać jeszcze wiele się muszę nauczyć
|
|
|
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mamuśka mnie trochę z tym uspokoiła, bo zrobiła wywiad wśród lekarzy u niej w pracy i dowiedziała się, że z reguły lekarze nie robią pomiarów dziecka, dopóki główka dziecka nie osiągnie jakiegoś tam wymiaru. W praktyce przekłada się to na to, że dopóki dziecko waży mniej niż 1 kg. Jakoś tak mi to mama tłumaczyła, więc ja wrzuciłam na luzz. Moja mama w sumie skonsultowała też moją kartę ciąży z lekarzami z pracy i podobno wszystko jest ok., więc tej wersji się trzymam. A w którym tygodniu jesteś? ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- ufff... w końcu doczytałam wszystko lamia12344 gratuluję dziewczynki ![]() A ja byłam dzisiaj na 2 godzinnym spacerku w lesie, a najbardziej zmęczyłam się wchodzeniem po schodach na 3 piętro co to będzie później, to ja nie wiem Na szybko zrobiliśmy zapiekanki do jedzonka, bo akurat miałam pieczary ![]() No i 3 dzień z rzędu robię pranie ciuszków, które dostałam jak je widzę, to mam wrażenie powrotu do dzieciństwa... i lalek, bo one są takie malusieńkie, że szok. |
|
|
|
|
#2393 |
|
perfumoholiczka
|
26t4d
Lekarz jeszcze mówił, że na następnej wizycie mam w rejestracji powiedzieć że mam mieć ctg . To chyba to samo co ktg tu w Niemczech?
|
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny! Wracam do swiata żywych
dzis pierwszy raz czuje sie względnie dobrze. Zjadłam nawet zupę!! Szok ![]() Przez ta głupia chorobę musiałam wziac Apap 3 razy az ale tak mnie bolało wszystko ze juz nie dawałam rady no trudno, mam nadzieje ze wszystko ok. Oczywiście was nie nadrobie bo jak zwykle trylion stron. Lamia widziałam na fb ze będziesz miec dziewczynkę! gratulacje! A jednak dobrze wyczułaś ![]() W ogóle jak miałam juz 4kg na plusie to po moich chorobach mam znowu 1kg ale to pewnie wszystko woda bo troche sie odwodnilam niestety. Także teraz pije i nadrabiam stracone kg ![]() W pracy duzo pracy bo końcówka, wczoraj było mi mega cieżko z tym chcorobskiem ale przetrwałam a dzisiaj juz lepiej. Za pare dni bede z wami az bedziecie miec mnie dość ![]() Buziaczki cukiereczki ciasteczka ![]() I dzięki wszystkim za zyczenia zdrowia! Pomogło oczywiście (tfu tfu tfu nie chce krakać )Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
to ja pochwalę się moim brzucholem
![]() 24t3d i 7kg na plusie |
|
|
|
#2396 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
proszek/ płyn ? Cytat:
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieci wykąpane
Zażyczyły sobie "ciomki z helem" na kolację i właśnie jedzą...za niedługo do spania i środa odhaczona więc już bliżej niż dalej ![]() Ja witamy w świecie żywych
|
|
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja porównałam sobie do poprzedniego zdjęcia, które robiłam 15.10. z wagą + 5kg i widzę różnicę ![]() Chociaż mi niestety nie tylko w brzuchol idzie, jestem okrąglejsza na twarzy, widzę też po ramionach, udach i niestety duupsko też urosło... i ten nieszczęsny cellulit Na blogu srokao przeczytałam jej testy proszków i płynów do prania. Na 1 miejscu jest Dzidziuś - ale nigdzie go nie znalazłam. I ostatecznie kupiłam Biały Jeleń proszek do białego i z tej samej firmy do koloru (też był dobrze oceniony na blogu). Dziewczyny normalnie jestem happy, bo udało mi się dodzwonić i zapisać na wizytę do dr Baliś, czyli do tego, który jest ordynatorem w szpitalu na Wyspiańskiego wizyta 27.11. o 15.40 hurra a wizytę u swojego gina mam 16.11.
|
|
|
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super przebadają Ciebie jak trzeba
|
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasia ja mam kilka z starszych wzorów m.in. ulubioną tż moro :p a będe chciała sobie kupić jakąś w ludowe wzory ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- wogóle łobuz mnie rozczulił: - mamo ja się cieszę, że będę miała siostrzyczkę - ja też się cieszę - bo będę się miała z kim bawić - oj, dzidiuś będzie malutki, to się z nim długo nie pobawisz - ale będę miała do kogo wrócić do domu i dzidziuś się będzie cieszył albo "mamusiu a damy na imię Natalka, bo tatusiowi by było miło" a żeby nie było tak słodko: - co to koślawe literki? czemu takie koślawe piszesz? - a co? szału dostajesz? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.

W drodze powrotnej zahaczyłam o ciucholand i obkupiłam się na różowo
Ale zawzięłam się, kupiłam nakładki, herbatkę na poprawę laktacji i w zaciszu domowym, po 3 dniach było już ok 

Ślub