|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
U
Cytat:
Dziekuje Cytat:
Tylko musisz zmatowic, z doswiadczenia polecam papier scierny 120, poczatkowo robilam grubymi ziarnami, ale za bardzo rysowalo powierzchnie, a ta 120 sciagala politure idealnie, no i nie trzeba bylo dwa razy szlifowac Cytat:
![]() Nebula teraz to juz spokojniejsza bedziez, dobrze, ze wszystko ok
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. Edytowane przez malwi89 Czas edycji: 2015-11-04 o 21:21 |
|||
|
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy to prawda, ale misia szumisia planuję zakupić. Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2015-11-04 o 21:20 |
|
|
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
Nebula dobrze że to nic poważnego ale faktycznie powinni Cie dokladniej przebadac... no bo jak to jakad bakteria to chyba powinni wprowadzić leki?
Baby kiepska sytuacja, moim zdaniem przyjazd do Polski i odpoczynek od tych wszystkich sprse i problemów naprawdę dobrze by Ci zrobił. .. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#3574 |
|
Rozeznanie
|
Krem przeciw odparzeniom np. Bepanthen stosuje się po każdej zmianie pieluszki, raz dziennie czy dopiero jak się pojawi jakieś odparzenie?
|
|
|
|
#3575 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
czy to znaczy, że jest duża szansa na 3,5kg maluszka? ![]() Cytat:
w dobie sklepów czy tesco 24h zawsze można podjechać i optymistycznie się nastawiam na karmienie piersią Cytat:
Byliśmy z mężem na imieninach u teścia i po raz kolejny usłyszałam, że ja wyglądam jakbym miała wzdęcie, a nie jakbym była w ciąży czyli temat małego brzucha ciąg dalszy. I najlepiej jakbym przytyla juz 17 kg a nie
|
||||||||||
|
|
|
#3576 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochana wczesniej musisz byc na jednej wizycie w Esku, wtedy juz pod nich nalezysz i cokolwiek by sie działo przyjmą Cię o kazdej porze. Słyszałam ze jest tez opcja ze przyjmuja "z ulicy" ale czy funkcjonuje to faktycznie...niewiem
|
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Nie czytałam kilka godzin a tu tyle nadrabiania.
baby Co za kobieta, ale u Ciebie z lekarzami już chyba nic mnie nie zdziwi. Wagą małej się nie przejmuj tak jak Dotka pisała rozbieżność jest bardzo duża, a mała może jeszcze nadrobić. Co do sytuacji to ja Cie podziwiam, że Ty to wszystko wytrzymujesz. nusia witaj candy ja zrobiłam Twoje muffinki ale zjem już jutro bo dziś troszkę za późno na takie smakołyki. A Twoje placuszki brzmią smacznie a czym je piekłaś? Magdusiaaa Stare lakierowane meble, też możesz śmiało malować, wystarczy zmatowić papierem ściernym, przetrzeć rozpuszczalnikiem i nakładać nowa farbę, da lepszego efektu mozna jakiegoś najtańszego podkładu użyć i później farby. Tez mam kilka mebli co sami malowaliśmy. czarnulax ja na kolkę kupię dopiero po porodzie kropelki. |
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Śpi! A już się nastawiałam na usypianie do 23, bo mi się strasznie wierciła, kazała sobie bajkę czytać i w ogóle
ale na szczęście gadka o tym, że krasnoludek, calineczka i inne cuda poszły spać zadziałało Coś komuś miałam odpisać i nie pamiętam
|
|
|
|
#3579 |
|
Zadomowienie
|
Nebula ale ciekawe! Muszę to zgłębić, dziękuję
![]() Koktajlowa jak na w składzie cynk to dopiero w mimencie odparzenia. Jak nie to jak uważasz -jedni mówią że tylko jak dupka jest sucha, inni że codziennie. Rôżne są szkoły. Jerzyczka a jeszcze kilka rzeczy przyjdzie ![]() Baby ale wujowa sytuacja w rodzinie... Nic niestety nie poradzę, ale trzymaj się mocno w tym wszystkim ![]() Mm ani leków na kolki itp. nie kupuję. Nie widzę potrzeby "na zaś". Butelki już mam, ale wolałabym ich uniknąć. (Nie kupowałam, dostałam). Dziewczyny, ale Was jest z Bielska i ogólnie ze Sląska! Ja pochodzę z okolic BB, ale teraz mieszkam dużo dalej.
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale poza klasycznym usg i ktg nic mi nie zrobili, nawet nie wiem co by mogli.
|
|
|
|
|
#3581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Za to z północy nas tylko garsteczka
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=bOL8agFAYwc
Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2015-11-04 o 22:37 |
|
|
|
|
#3583 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Magdusia no malutko, i to z różnych części północy
![]() Nebula ale mega koteł!
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-11-04 o 22:39 |
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po prostu koszmarnie wspominam porod I po nim mowilam ze juz nigdy wiecej... a tu prosze
![]() Nie chce nikogo straszyc wiec nie bede opisywac tego jak jest prze☠☠☠ane I jak boli bo po co :P Takze no... sa lzejsze I ciezsze porody a ja mysle ze w dzisiejszych czasach kazda kobieta powinna miec mozliwosc decydowania o wlasnym ciele I o tym czy chce rodzic sn czy miec cc. |
|
|
|
#3585 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam esputicon, tak na zaś, żeby w razie czego nie było problemu, bo nasza 24h apteka jest ubogo wyposażona. Kosztowało mnie to 11zł, więc bez tragedii. Natomiast mm kupimy pewnie tuż po powrocie ze szpitala lub podczas pobytu bo się może okazać czy potomek toleruje mleko czy alergika mamy, a tak na zapas szkoda wydawać pieniądze.
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Magda no niestety ale to nie jest bol ktory mozna sobie wyobrazic... przynajmniej ja tak mialam a naleze raczej do twardzielek
No ale juz nie pisze nic, kazda z nas to przezyje inaczej I oby jak najszybciej I jak najmniej bolesnie
|
|
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę spać
Co do MM i kolek, to na kolki chcę kupić coś teraz (zamówię Delicol w Gemini chyba), a MM jednak nie biorę. Miałam brać właśnie na zaś, ale z drugiej strony jak są problemy laktacyjne, to nie pojawią się w środku nocy, tylko wczesniej już będzie wiadomo, że coś nie tak. W Rossmanie można kupić saszetki z MM, nie całą puchę. A jakbyśmy musieli MM stosować, to tak jak mojakaren, wybieram Enfamil Byliśmy wczoraj na pierwszych zajęciach SR, w sumie spoko, ponad godzinkę i pierwszy temat to zwiastuny porodu - kiedy przyjechać do szpitala, co, jak, metody łagodzenia bólu itd. W piątek kolejne zajęcia. |
|
|
|
#3591 |
|
Zadomowienie
|
Baby - przepis jest taki: 3/4 szklanki zmielonych na mąkę płatków owsianych (może być mąka pszenna albo dodatek mąki pszennej) + jajko + odrobina mleka + proszek do pieczenia (nie musi być). Mieszasz wszystko. Dodajesz banana pokrojonego w plasterki (ja dodałam pół, bo więcej średnio mogę) i jabłko starte na tarce na grubych oczkach. Mieszasz i smażysz na oleju.
Kinga - nie piekłam, ale właśnie smażyłam ![]() Malwi - super te meble Ci wyszły Uciekam do pracy
|
|
|
|
#3592 |
|
Rozeznanie
|
hej, witam się z samego rana
![]() kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() chyba też sobie zrobię jakieś zamówienie w gemini - namówiłyście mnie poczekam jeszcze tylko jak któraś wrzuci tu swoje zamówienie bo oprócz wit K i D3 i czegoś od gorączki to nie pamiętam co by się jeszcze przydało dla maluszka
|
|
|
|
#3593 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
nie śpię już od jakiejś godziny. Stresuje się ta moja wizyta... Kciuki mocne za pozostałe dziewczyny :-*
|
#3594 |
|
Zadomowienie
|
MallaMi - ja już dziś dostanę swoje zamówienie z Gemini. Wzorowałam się na listach dziewczyn i liście od koleżanki.
Magdusia - nie stresuj się, bo wszystko będzie dobrze I trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny
|
|
|
|
#3595 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki za wizytujące dziś
![]() I witam się w ogromnie mglisty poranek Jeszcze trochę poleze z nadzieja na podrzemanie, ale pewnie już nici ze spania ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
A z tym mm to się tylko boję, że sobie wydumam najdroższe i najlepsze na rynku, a dzieć zasmakuje w nahtańszym i co ja zrobię z puchą
|
|
#3597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś przyjdzie do mnie tkanina i koleżanka zacznie szyć ochraniacz do łóżeczka |
|
|
|
|
#3598 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3599 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
med ja bym sobie pewnie też takie wydumała
za dzisiejsze wizyty!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.

czyli jest szansa na drugie życie...

a mm że będzie nie potrzebne, a jak co to jest biedra pod domem
na kolkę to w ogóle chyba nie bardzo można pomóc bo to po prostu niedojrzałość układu pokarmowego malucha niestety 

ale na szczęście gadka o tym, że krasnoludek, calineczka i inne cuda poszły spać zadziałało