|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.3
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- [QUOTE=gingerbre;53343918]U mnie po drugiej zaskoczyło ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Też miałam teraz dwa pęknięte, ehhh boję się, bety ;( ale mam jeszcze czasu trochę na to.... dziękuję Ci za odpowiedź.
![]() |
#1713 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=paulinajazy;5334477 2]a dlaczego uważał, że to strata czasu?[COLOR="Silver"]
Jak już tu kiedyś wspominałam, Dr powiedział, że u mnie decyduje "czynnik jajnikowy", mam antygen jajnika, z nasieniem męża jest wszystko ok, więc iui tak naprawdę nie zwiększy moich szans. Ale jesli chce, to nie ma problemu, zrobimy... Więc zdecydowaliśmy się na in vitro, żeby już nie tracić czasu, a tu TAKA niespodzianka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=paulinajazy;5334477 2]a dlaczego uważał, że to strata czasu? ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
![]() A u Marzeny, to jeśli dobrze pamiętam, to mąż miał świetne wyniki i ona tez miała ładne owulacje, wiec teoretycznie powinno samo zaskoczyć i się udało! ![]()
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2015-11-04 o 16:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1715 |
Rozeznanie
|
Dokładnie Paulina, nie trać nadziei, myśl pozytywnie, Dr wie, co robi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1716 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wszystko będzie dobrze i Ty tez myśl tylko pozytywnie ![]()
![]() |
#1717 |
Wtajemniczenie
|
Marzenko,moje gratulacje,ze tak sie udalo i to całkowicie naturalnie.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1719 |
Raczkowanie
|
GGI pamietasz jakie dr zlecił Ci badania po usg serduszkowym?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Zakorzenienie
|
Jak takie dobre nowiny to ja też się pochwalę po wizycie że wszystko ok nasze maleństwo już nie takie małe bo 139 g
![]() ![]() ![]()
#1721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1722 |
Zakorzenienie
|
Ja u Dr P robiłam tylko mocz morfologie Ft4 i robiłam dla siebie progesteron. Wcześniej miałam już zrobione Toxo i Różyczke i te ine Hiv itd. jeszcze przed ciążą.
#1723 |
Raczkowanie
|
Super tylko się cieszyć i odliczac tygodnie do porodu, bo czas szybciutko zleci
![]() Dalej chodzisz do pana doktora czy juz nie prowadzi Ci ciązy? |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Zakorzenienie
|
Już nie chodzę do Dr P mam innego prowadzącego ciąże ale myślę że zrobiłam dobry wybór bo czuje się przy nim konfortowo i nie krempuje się.
#1725 |
Raczkowanie
|
Betę Dr kazał zrobić 12stego, ale to już będzie 2 tyg po inseminacji. Chyba tak jak malinowa
![]() Edytowane przez paulinajazy Czas edycji: 2015-11-04 o 18:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1726 |
Przyczajenie
|
Kamila u nas tez jest piesek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Raczkowanie
|
No tak to już jest, że ciągle mamy te stresy, przed ciążą boimy się o to czy nam się uda a potem czy wszystko jest ok, mi to nikt nawet usg zrobić bez problemu nie może, przez to że jestem spięta, niby wydaje mi się że jestem taka szczęśliwa, bo mi się udało i jestem w upragnionej ciąży i nie czuję stresu w danej chwili, to usg musi być robione na raty.
Dziewczyny które miały już usg I lub II trymestru, jak to u was było? Lekarze mówili wam, że jesteście spięte, bo mi się wydaje już, że ze mną jest coś nie tak. Ja pamiętam, że przy usg I trymestru dr mówiła, że jestem spięta i żebym się rozluźniła. Dzisiaj w II trymestrze byłam u dr Wiechecia i znowu musieliśmy zrobić przerwę, bo mówił, że macica jest tak spięta, że dziecko jest ściśnięte jak w imadle. To chyba ten strach jest silniejszy niż radość. Sama widziałam, jaka różnica była po przerwie, dziecko miało już więcej miejsca wokół siebie a macica w momentach spięcia się tak zaciśniała wokół dziecka. A na przerwie siedzieliśmy sobie i opowiadaliśmy kawały, żeby się śmiać i odstresować i to faktycznie pomogło. Ja ogólnie ostatnio jestem jakaś bardzo zestresowana i dzisiaj sobie uświadomiłam i zobaczyłam na własne oczy, że to bezpośrednio ma wpływ na dziecko... cholera, no właśnie kolejny powód do stresu... że mój stres źle wpływa na to maleństwo, no szlag by to! ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- A jeszcze przed wizytą specjalnie zjadłam tabliczkę czekolady, żeby dzidziuś się bardziej ruszał i odwracał, a dr powiedział, że to nie ma sensu, że to kiedyś ktoś wymyślił i inni powtarzają, a tak naprawdę dziecko nie jest problemem w trakcie badania tylko kobieta i jej psychika. Ja gdybym wiedziała o tym to chyba cały dzień oglądałabym jakieś komedie, bo nie da się sobie wmówić, "nie stresuj się", a śmiech naprawdę może pomóc rozładować to napięcie, które nieświadomie w sobie nosimy. Tak sobie myślę, jak ogromne znaczenie musi mieć psychika u kobiet, które starają się o dziecko a przeżyły tyle niepowodzeń, czyli u nas wszystkich. Kliniki leczenia niepłodności powinny pomyśleć chyba o jakiś terapiach śmiechem...
#1728 |
Konto usunięte
|
Gingerbre, GGI, Magdzinska85, malinowa, Kamila, BeataAmelka, Betty, Ulcik - dziękuję Wam za słowa otuchy
![]() Dr P nie mógł uwierzyć że mnie dzisiaj zobaczyl, i to po receptę na leki, nic mi nie przepisał wcześniej bo był pewny ze się uda. Zalecił mi brać dodatkowo Ovarin - podobno to nowość, wspomaga owulację, jajeczka i takie tam bajery. Suplement jak suplement, nie zaszkodzi a zawiera inozytol, nazywaną potocznie witaminą płodności ![]() Edytowane przez 201801291006 Czas edycji: 2015-11-04 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1730 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Wtajemniczenie
|
Ojej,GGI,to duza juz...To,moja też by taka gdzieś juz byla😞Fajnie,ze wszystko ok.
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jestem już w 34 tygodniu i w poniedziałek wybieram się na oddział do szpitala bo dr stwierdził u mnie już całkiem skróconą szyjkę i minimalne rozwarcie. Ostatnio się nie oszczędzałam więc to pewnie dlatego. Obym tylko dotrwała do 36 tyg. a potem to już mogę rodzić ![]() dziewczyny gratuluję pozytywnych bet ![]() ![]()
![]() |
#1733 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak jak piszesz, psychika pełni ogromną rolę. Mi się nawet wydaje, że może mieć duży wpływ na to, czy udaje się lub nie udaje zajść w ciążę. U mnie na przykład za jej pomocą spokojnie mogę opóźnić okres o kilka tygodni. Wystarczy jakieś gorsze momenty w życiu, stres i okresu i co za tym idzie owulacji brak ![]() ---------- Dopisano o 04:45 ---------- Poprzedni post napisano o 04:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 04:48 ---------- Poprzedni post napisano o 04:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 04:49 ---------- Poprzedni post napisano o 04:48 ---------- Cytat:
![]()
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2015-11-05 o 04:42 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1734 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nika, ja też mam stresa i na pierwszym usg prenatalnym pani dr kazała się rozluźnić, trochę mnie pouciskała i było ok. Mały się tak wiercił i bzikował, że cięzko było zrobić badanie. Pani Dr po kilka razy sprawdzała parametry, żeby być pewną ![]()
![]() |
#1735 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez sabinqa_71 Czas edycji: 2015-11-05 o 07:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Raczkowanie
|
Nika,tez juz jestem po polowkowym usg. Do tej pory biometria byla idealna. Teraz jest o tydzid mlodsza ze wzgledu na mniejszy obwod brzuszka dlatego dr Nocun chciala zebysmy przyjechali jeszcze za 2 tyg....niby mowi ze to nic takiego,ale nie przestaje o tym myslec. Dr P tez chcial jeszcze mnie zobaczyc...moze tez mu sie to nie spodobalo. Mimo wszystko staram sie czyms zajac i nie wkrecac... Nika rob sobie cwiczenia oddychania przepona....maluszki to lubia i bardzo im to pomaga jak i naszemu organizmowi.
Poza tym dr sie pomylil...za wczesnie ustalil mam plec...bo siusiak "zniknal" i rowniez bedzie dziewczynka ![]() Gratulacje dla wzystkich pozytywnych bet i powodzenia i wytrwalosci dla reszty dziewczyn!!! Edytowane przez Jagoda911 Czas edycji: 2015-11-05 o 08:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byłoby nieuczciwe, gdyby powiedział, że się uda!!! walcz dalej!!! nie poddawaj się!!! róbmy kolejne in vitro... może nawet za 6 razem uda się... przecież niedawno 60-tka urodziła bliźniaki... Powiedział Wam, szczerze jak to widzi.. nie naciąga na kasę.. ale daje Wam zielone światło, że warto jeszcze spróbować, ale gwarancji Wam nie da... Bałaś się, że powie, że nie warto podejmować kolejnej próby a On tak nie powiedział... dlatego popraw swoją kondycję zdrowotną (pisałaś, że anemia, obfite krwawienia) i do działania... musisz wyluzować... odstresować się... gdy będziesz spokojna to podejdź do kolejnej próby... my wszystkie kibicujemy Wam i wierzymy, że będzie dobrze ![]()
15.11. ![]() 11.12. serduszko ![]() ![]() 7.02. ostatnia wizyta u dr P. TP: 28.07. Oliwierek ![]() cudzie trwaj ![]() ![]() Edytowane przez BeataAmelka Czas edycji: 2015-11-05 o 08:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1738 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1739 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
anieanie to rzeczywiście masz szczęście, że chodzisz do dr P. całą ciąże ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki by Maluszek ładnie dotrwał do 36 tygodnia ![]()
15.11. ![]() 11.12. serduszko ![]() ![]() 7.02. ostatnia wizyta u dr P. TP: 28.07. Oliwierek ![]() cudzie trwaj ![]() ![]() Edytowane przez BeataAmelka Czas edycji: 2015-11-05 o 10:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1740 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Migotka, ja brałam przez wiele miesięcy lek o nazwie inozytol, z tego co wiem, to jest lek stosowany przy PCOS, mi niestety nie pomógł na to na czym najbardziej mi zależało, w ciążę zaszłam dopiero po invitro, ale w sumie może na jakość komórek miał też wpływ. Jestem pewna, że pomógł mi na pryszcze, bo co jakiś czas wyskakiwały mi takie bolące, z którymi nie mogłam sobie poradzić, a odkąd zaczęłam brać inozytol to się bardzo poprawiło. Zauważyłam też, że jak np przez 2 dni nie brałam, to zawsze pojawiła mi się jakaś krostka. A Ty masz PCOS? Ulcik a kiedy trzymać kciuki za Twoje połówkowe? Jak się czujesz po tym przeziębieniu? Zatoki lubią też jak jest im ciepło, ja sobie siedzę nieraz z kubkiem gorącej, ale nie parzącej herbaty i przykładam go sobie do policzków, no i robię inhalacje z soli fizjologicznej. Pytałam o to każdego lekarza u jakiego byłam i potwierdzali, że to jak najbardziej można w ciąży.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:24.