|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Karolcia, gratuluję!
|
#3542 |
|
Zadomowienie
|
mnie tez tak twardnieje i czuje go, zwlaszcza wczoraj i przed wczoraj, bo duzo w pracy siedzialam, praktycznie cale 8 godzin.. jednak trzeba sie cos poruszac od czasu do czasu. nie mowie, bo dobrze mi sie siedzialo, ale na wieczor poczulam brzuch i kregoslup ;/
|
|
|
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Lwowskiej jest najlepsza poradnia diabetologiczna dla kobiet w ciąży. Jednak tam ciężko się dostać. |
|
|
|
|
#3544 |
|
Zadomowienie
|
a jeszcze wczoraj dowiedzialam sie, ze od jutra zamykaja oddzial polozniczy w szpitalu w mojej miejscowosci.. ;/ porazka
a wiecie czemu? bo nie ma odpowiedniej liczby personelu by opiekowac sie bezpiecznie maluszkami i mamami. bede musiala szukac innego, nie ma daleko, bo sa szpitale jakies pol godz drogi od nas, no ale ten byl 7min.. jak na zlosc
|
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3547 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam
Jeśli nosi teraz 74 można ryzykowac z 80 bo różne marki różne rozmiary ja na roczek zakładałam swojej 80-86 w zależności od firmy. Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ja dziś 2 dzień u dentysty ![]() na fotelu spędziłam w styczniu wszystko miałam wyprowadzone a tu nagle 3 ubytki i jedna wymiana. Dziś zrobiłyśmy wymianę wypełnienia i 6 i 7 miały byc małe plamki ale moje zęby są jak jajko niespodzianka i ukazały się dziury że jakbym poczekała jeszcze z 2-4 miesiace to by się kanałem skończyło. Nie powiem pani mi wymordowała 7 i znieczulenie puściło i boli już 2 apapy wziełam pomogło na 2 h i znowu boli. Pytanie ILE MAX MOŻNA WZIĄŚC APAPU???? chyba mrożonkę wyciągnę z zamrażalki i zacznę obkładac bo nie puchnie ale boli. Na szczęście wszystko wyleczone i mam polakierowane ząbki jak przedszkolak. Zapobiegawczo zgłosze się za 2 miesiące bo wolę małe ubytki leczyc, tym bardziej że próg bólu po ciązy zosiowej się obniżył a raczej spadł do 0.Gratuluje wizyt udanych i tych bardziej upartych. |
||||||
|
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
No to pechowo. Pół godziny niby nie jest daleko, ale jednak to nie to samo co pod nosem. Wkurzone są pewnie ciężarne, które mają termin na dniach i nagle wszystkie założenia i plany muszą być zmieniane.
|
|
|
|
#3549 | |
|
Zadomowienie
|
wózek baby merc - ale nie jestem pewna który z tych modeli:
http://sklep.babymerc.pl/3w1-zestawy...2-gratisy.html http://sklep.babymerc.pl/3w1-zestawy...ik-graisy.html Cytat:
a na ostatnim usg ssała palec i wyglądała przesłodko uwielbiam usg - mogłabym mieć w domu i ja podglądać gosza82 i caro_82 - może spróbujcie prywatnie iść do ginekologa - moja przy pierwszej wizycie się pytała czy chce zwolnienie i robi to za każdym razem jak jestem. tylko że u mnie nie tak łatwo kogoś na zastępstwo złapać i pomału szukam
|
|
|
|
|
#3550 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Ja do szpitala mam 50 km :-\
|
|
#3551 |
|
Wtajemniczenie
|
My byliśmy wlasnie na burgerach z wolowinka, tylko maz nie zsdowolony bo sobie nie pojadl i pojechaliśmy jeszcze na zapiekanki
na szczęście ich nie lubię, kolo dworca najgorsze co moze byc do jedzenia wg mnie oczywiscie![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Monica masz problem z cukrzyca ciazowa tak? |
|
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie z ciekawości sprawdziłam ile mam do mojego szpitala.
według Google maps dokładnie 1,2 km.![]() Chyba się zaraz położę, bo mi głowa pęka.:/ tylko psa wyprowadzę na siku i z tż do auta, bo płyn do spryskiwaczy mi się skończył.
|
|
#3553 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najlepsze, ze ta decyzja podzielili sie w ta niedziele!! a od jutra zamykaja, cyrk.oj, nie badz taka wybredna bierz co daja ![]() Cytat:
na dworcu zawsze wspominam, ze byly najlepsze, nawet do dzis jak robimy zapiekanki to "takie jak z dworca w Rze"
|
||
|
|
|
#3555 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak nie macie przeciwwskazań to bardzo fajnie ćwiczy się z tą dziewczyną, jest mega pozytywna:
https://m.youtube.com/watch?v=uf46sssAuXQ
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po połówkowym
wszystko dobrze. Dzieć ciut mniejszy niż środkowy centyl, ale w normie, waga 422 g siusiakiem świecił, ale za to buźkę chował drań jeden no i serca nie chciał pokazać, bo bokiem się obracał, także podejrzymy następnym razem. Poza tym wszystkie mózgi, nerki, żołądki i inne ok
|
#3557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3559 | ||
|
przyczajony tygrys
|
fjolek, magda16262, kallina_2014, _emma, monikmi dziękuję Kochane! Do rodzinnego nie udało mi się dostać dziś. jutro wizyta, a mnie dopiero oświeciło, że podwozie jeszcze muszę wykosić, kurde, kalafior
![]() Gratuluję udanych wizyt! Świetnie się czyta dobre wiadomości! Cytat:
Cytat:
![]() Ostatnio jakaś zakręcona jestem. Nie poznaję siebie . Tu o coś się potknę, coś zrzucę . Powiem Wam, że trochę mi głupio później było. Ale dostałam 'upominek' w ramach przeprosin...
|
|
#3560 |
|
Zadomowienie
|
Kobietki gratulacje wszystkich udanych wizyt!
![]() Mój brzuch dzisiaj w opłakanym stanie, boli i twardy jak skała, ale do 15 zrobiłam obiad, rogaliki i posprzątałam 3 pokoje -widocznie było tego za dużo. Oczywiście no-spa w ruch i leżakowanie za to rogale wyszły ekstra, bez cukru więc w biodra nie pójdą a już zjadłam chyba z 10 ![]() Ja jeden szpital mam "pod nosem" ale mówią że to rzeźnia -od początki nawet nie brałam go pod uwagę, do mojego gina mam 35km i tyle pojadę w ekstremalnej sytuacji ewentualnie do Lublina 70kmOstatnio strasznie irytuje mnie Tz, wkurza mnie że sam nawet herbaty sobie nie zrobi i nie rozumie kompletnie że mi czasem już ciężko usługiwać księciuniowi... załamka z tym chłopem
|
#3561 |
|
Rozeznanie
|
Bonku pisałaś ze chcesz kupić wózek za 1000 zł. Masz juz jakieś konkretne typy ?
|
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wybredna? W życiu! Biorę
![]() Ale duży chłopak! Super, że wszystko ok ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Katka jak Twoja wizyta? |
|
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dałam radę ![]() Jestem zmęczona. Za dużo dziś miałam na głowie do tego dochodziły dodatkowe atrakcje: zumba, lekarz.. byle do marca wtedy energia powróci mam nadzieję z podwójną mocą ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- 32 za wizytę
|
|
#3564 |
|
Zadomowienie
|
dobry wieczór
TŻ pojechał na 22 do pracy, więc na spokojnie mogłam Was nadrobić ![]() Witam nową mamusię Dzis miałam wizytę, słuchaliśmy serduszka, pięknie biło Na szkole rodzenia było sympatycznie ![]() Po obiedzie pojechaliśmy z mężem na szrot poszukać zderzaka no i znaleźliśmy, jutro będzie montowanie i samochód będzie sprawny Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za jutrzejsze Dobranoc mamusie |
|
|
|
#3565 |
|
przyczajony tygrys
|
Dzień dobry!
![]() ![]() Źle mi się dziś spało, co chwilę się budziłam, miałam mini-koszmary, np takie, że się okazało, że Mała oplotła się pępowiną i dlatego mało się ostatnio rusza . Ale na szczęście córcia mamę uspokoiła porządnym kopniakiem ![]() Miłego dnia Kobietki! Oczywiście trzymam za wszystkie wizyty, plany i zamierzenia dotyczące dzisiejszego dnia
Razem 15.06.2011, Narzeczeni 05.09.2014, Małżeństwo 09.05.2015, Mały-Wielki Cud 11.03.2016 Edytowane przez nieznajoma0 Czas edycji: 2015-11-05 o 06:56 |
|
|
|
#3566 |
|
Konto usunięte
|
gosza82, caro hej ja tez idę dzisiaj do rodzinnego po zwolnienie, w summie z bólami moich stawów, ale przy okazji wezmę już zwolnienie
![]() Dziękuję za rady w sprawie kota ![]() mira81;- o matko!! Kto inny mi nie wykąpie kota, bo mąż nienawidzi kotów, naszego w szczególności, bo mu pazurami auto zrysowal, skacząc po nim (nie mogę pojąć dlaczego ten kot wyskakuje na auto, ma tyle przestrzeni wokół któregoś dnia- o to uparciucha mała, fajnie że wszystko ok ![]() słoneczko, a jeszcze z funkcjami wózków, najważniejszymi ja na razie jestem w tych sprawach zielona, u nas pewnie marzec, luty przypadnie na zakupmarta 1986222-oj i mnie by sie taki porządek przydał ![]() Dorka- witamy, ja też nic nie mam dla maluszka, a nawet nie wiem kim jest ![]() verrerie-też przytyłam 2,5, ale nie waga sie przerazam a wielkością "pańczocha" malinka ziemniaki - hehe też tak miewam, własnie to jest marketing marketowy ![]() faithworkswonders;Już po wizycie ........ a to ci uparciuch, ja też mam połówkowe w przyszłym tygodniu, więc pewnie będziemy razem opijac płeć ![]() mooonia - skoro lubisz swoją pracę, nie chcesz opuszczać kolektywu a i czujesz się w miarę to pracuj może na jakieś ograniczone godziny, są tam jakieś przywileje dla ciężarnych wydaje się, ja nie znam tych przepisów na tyle , ja w 1-ej ciąży do 8 mies. pracowałam i to ciężko, ale musiałam ![]() Emma ciesze się za wizytę udaną Bonku- sprzedajesz na allegro rzeczy z SH? ktoregos_dnia;- Jesu!! jakie koszty, ja teraz oszczędzam na maksa, wczoraj wydałam na kosmetyki i szmatki 300 zl które maż mi dał na opłatę przedszkola..i już czuje się jak oszust Mąż zawsze krytykuje zakupy ciuchowe i kosmetykowe karolciakarola;-ciesze się z okazji córy wózek superacki ![]() eeyesblue;- kochany mąż, mój to mnie tylko wkurzac potrafi
|
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry.
U nas dzisiaj znowu pobudka o 6 ale jeszcze lezymy w łóżku i czytamy książeczki. W tym tygodniu Zuzia już nie idzie do przedszkola bo jeszcze kaszle. Myślę co dzisiaj zrobić na drugie danie bezmiesnego.
|
#3568 |
|
Konto usunięte
|
kallina_2014https://m.youtube.com/watch?v=uf46sssAuXQ;
ja robie tylko rozgrzewkę z trenerką info, dla mnie ćwiczenia musza być mega łatwe nawet przed ciążą, aby nie zrazic się..otaka to N ![]() trzydziescidwa;-najważniejszy jest siusiak, buzia i tak śliczna będzie Na każdej wizycie masz 3D?nieznajoma-"....wczoraj robiłam 1 podejście do promocji -49%, .." - ja zrobiłam takie podejscie że nawet moja lista ograniczająca nie pomogła wydałam za dużo, ale jestem raczej zadowolona z zakupów, głownie lakiery, kredki do ust i jedna pomadka. A mnie w Biedrze gość policzył zamiast jednego 4-paku -cztery czteropaki takich kanapek mlecznych, tez musiałam kolejkę wstrzymać, ale 15 zł. na drodze nie leżą ![]() monikmi "...Ostatnio strasznie irytuje mnie Tz, wkurza mnie że sam nawet herbaty sobie nie zrobi i nie rozumie kompletnie że mi czasem już ciężko usługiwać księciuniowi... załamka z tym chłopem " - rozumiem Cie,mój wczoraj też wypił piwo i nie mógł się nażreć(sorki za wyrażenie) - podałam mu obiad, zjadł i mówi pyszne to było ale mało..Zrób jeszcze coś, chciałam zrobić mu kanapki ze szprotami, bo kupiłam takie wędzone, a on uwielbia, ale nie było chleba, myśle no to zrobię mu jajecznicę, -nie było jajek, tylko 2, myśle to zrobię mu to samo co jadł na obiad, czyli miał makaron z pulpetami w sosie + bigoś, i mówię tego niema, tego niema, zrobię to samo, to mu się nie chciało czekac zanim makaron ugotuję, zaczął marudzić to ci ja w tych sklepach kupuje skoro podstawowych rzeczy niema.....Wkurzyłam się mówię- nie umierasz z głodu,- zjadłeś, a że wymyślasz to rób sobie sam ![]() emma;- taka sama pszczółka jestem, ale boję się że przy dwójce dzieci nam ta energia w marcu nie powroci |
|
|
|
#3569 |
|
Konto usunięte
|
Ojj teraz się witam,
![]() zbieram sie do lekarza rodzinnego, do moich bóli kości doszedł ból barka lewego, normalnie nie mogę głową ruszyć, mąż nie chce mi masować ![]() A oto moje brzuchy 20-tygodniowe Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2016-04-27 o 16:07 Powód: edycja na prośbę użytkownika |
|
|
|
#3570 |
|
Konto usunięte
|
marta1986222
"....Myślę co dzisiaj zrobić na drugie danie bezmiesnego" - makaron z serem żartuję, ja tez myślę nad tym
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

a wiecie czemu? bo nie ma odpowiedniej liczby personelu by opiekowac sie bezpiecznie maluszkami i mamami. bede musiala szukac innego, nie ma daleko, bo sa szpitale jakies pol godz drogi od nas, no ale ten byl 7min.. jak na zlosc

ale jakbyś znalazła serowe

.

na dworcu zawsze wspominam, ze byly najlepsze, nawet do dzis jak robimy zapiekanki to "takie jak z dworca w Rze"

. Ale na szczęście córcia mamę uspokoiła porządnym kopniakiem