![]() |
#4681 |
Raczkowanie
|
Dot.: Koty - część XI
Czesc
![]() Jestem włascicielką kilku kotek ![]() I mam do Was oto takie pytanie, czy ktos z Was używa/ł żwirku drewnianego, niezbrylającego? Moje księżniczki używały do tej pory Benka fioltetowego lub zielonego i się zastanawiam czy teraz się bedą potrafiły przestawić na drewniany, jak myślicie? I co w ogóle myślicie o takim żwirku? Znalazłam jeden na Allegro, z Anglii wydaje się być najlepszy... no ale sama nie wiem juz czy im zmieniać :/
#4682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4683 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Słonik tylko na wymiankę? Używałam niezbrylającego dla szczurów. To nieporozumienie. Zostaję przy drewnianym, zbrylającym.
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Zakorzenienie
|
ja też nie polecam niezbrylających żwirków.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4686 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój się jakoś w końcu wysikać musiał, bo wet powiedział, że pęcherz jest prawie pusty. Nie ![]() ![]() Cytat:
Dziękuję ![]() Wet go pomacał- złamań nie ma, przerwania też nie. Ogon napina ledwo bo ledwo, podczas badania końcówka mu się nawet lekko poruszyła. Nie ma natomiast czucia (igiełką go nakłuwał troszke) i nic ![]()
![]() |
#4687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od jakiegoś czasu używam Cat's Best Nature Gold i uważam, że jest najlepszy. Ma duże kawałki - przez co się nie nosi. Nie ma zapachu. Dobrze się zbryla tylko trzeba mu dać chwilę, a nie lecieć od razu z łopatką ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4688 |
Raczkowanie
|
No właśnie do mnie też przemawia drewniany bo jest eko i można go wyrzucać do wc
![]() Nie chce robić reklamy ( wiec rozumiem jak wpis zostanie usuniety) ale co myślicie o tym, taki skład... nie spotkałam się jeszcze z takim... a jedna moja kotka ma astmę, wiec... może byłby dobry? http://allegro.pl/zwirek-premium-dre...765526835.html
#4689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygląda ciekawie, jak przetestujesz to daj znać.
![]() |
#4690 |
Raczkowanie
|
Mam do was pytanie. Mianowicie mam kota od ponad roku. Wyciągnęłam go ze śmietnika, który był pod miejscem mojej pracy. Jest cudowny, uwielbiam go i wiem, że on mnie też
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Nie depcze krokusów
|
Trudno, skoro nie lubi...
![]()
![]() |
#4692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje koty też najbardziej lubią kurkę ![]() ![]()
![]() |
#4693 |
Konto usunięte
|
moje tez najchetniej kurczaka, zwlaszcza buka, Bobek zezre wszystko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Raczkowanie
|
No właśnie nie są to pełnowartościowe karmy, dodatkowo dostaje karmę suchą, która jest uzupełnieniem. Ale niczego innego nie rusza. Gdy go znalazłam, koleżanka dała mu tuńczyka, którego miała na obiad i może się zraził do ryb? ;D hehe...sama nie wiem. Boje się już eksperymentować, bo po prostu nie je nowości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, martwię się strasznie kastracją kotki. Czy podpisywałyście przed zabiegiem jakieś dokumenty? Czy to normalne, że kotkę każą przywieźć o 8 a odebrać po 16?
To chyba będą najgorsze godziny mojego życia, zdecydowanie nie powinnam mieć dzieci... |
![]() ![]() |
![]() |
#4696 |
Raczkowanie
|
Hmmm..w mojej sytuacji nie podpisywałam niczego, nawet byłam przy zabiegu. Jednak ja mam kocura. Zabieg jest znacznie łatwiejszy, ponieważ narządy są na zewnątrz. Myślę, że nie powinnaś się martwić tymi godzinami, ponieważ sterylizacja kotki jest czasochłonna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to dobrze, że będą ją mieć tyle czasu, oddadzą Ci ją wybudzoną, pewnie też odsikaną. Moja kicia miała zabieg o 8 a o 12 miałam tel że już mogę ją odebrać, w domu była jeszcze trochę pijana. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny od kilku dni mam 12 tygodniowego kotka. Gdy go odbierała dostałam dla niego prawie pełna paczuszke karmy suchej Perfect fit. Dziś byłam z nim u weta i pani doktor zapytała czym karmie kota. Powiedziałam ze ns razie daje mu ta karmę która dostałam ponieważ kot był dosyć zestresowany swoją przeprowadzka a właścicielka mówiła mi ze ta karmę lubi. Pani wet powiedziała ze warto zainwestować w pożądana karmę i zaczęła polecać i wciskać mi royal canin. I teraz mam pytanie, to mój pierwszy kot nie znam się za bardzo, czy ta karma na serio jest dobra czy wet próbowała mi ją wcisnąć bo za to jej płacą. Chciała bym karmic kota dobrze[COLOR="Silver"]
---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Dodam jeszcze ze powiedziałam ze czytałam, że karma powinna mieć jak największą zawartość mięsa a ona stwierdziła że to bzdura i ze karma powinna być dobrze zbilansowana i na to mam zwracać uwage Edytowane przez Quiza Czas edycji: 2015-11-04 o 17:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() jeśli zależy Ci na dobrym karmieniu, to polecam forum BARFny świat. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4700 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dziewczyny parę stron pisały jak ich wety też wciskały im te karmy no ale niestety nie jest to dobra karma, w tej cenie możesz mieć karmę bezzbożową albo z mała zaw. zbóż i dobrze zbilansowaną a to, że kot nie potrzebuje mięsa to bzdura |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4701 |
Nie depcze krokusów
|
Lepszy RC niż Perfect Fit, ale w cenie RC można znaleźć coś o wiele lepszego.
![]() |
#4702 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Raczkowanie
|
Ja wiem ze ten Perfect fit nie jest dobry. Dawałam ją bo bałam się ze przez te wszystkie zmiany i stres kot w ogóle nie będzie jadł. Poczytam jeszcze trochę ale Monika Sonia podawała tu nazwy karm i pewnie z nich coś wybiorę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście ten wet u którego operowałam Kasię kazał mi ją karmić po operacji zmiksowanym mięsem jakby dieta mięsna była normą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Konto usunięte
|
Moja wetka poleca mieso albo dobre bezzbozowe i mokre (choc caly gabinet ma wypelniony RC), wiec nie kazdy lekarz jest nastawiony tylko na kase. Choc dobrze wspominam RC Convalescence, Mrus jako kociak byl chory, wymiotowal, nie chcial jesc, a te karme bardzo chetnie wypijal (rozpuszcza sie ja w wodzie) i szybciutko wyzdrowial
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4706 | |
Fuck google, ask me!
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4708 |
Zakorzenienie
|
Mój kocur usiadł mi dziś rano jądrami na ustach w celu poinformowania mnie, że nie ma już chrupek. Oblech.
A mój tż wczoraj mnie rozwalił. Piszę mu, że Runej chyba jest przeziębiony bo ciężej oddycha, nie je i się osmarkał ze 2 razy. A on na to 'to zrób mu gorącej herbaty' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4709 |
Konto usunięte
|
Ja niedługo będę musiała się umówić na wizytę do weterynarza. Muszę z nim skonsultować parę spraw, w tym moment kastracji. Według umowy z właścicielką hodowli mam na to jeszcze 2 miesiące. Szare kuleczki będą ciachnięte
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4710 |
Zakorzenienie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;53350609]Ja niedługo będę musiała się umówić na wizytę do weterynarza. Muszę z nim skonsultować parę spraw, w tym moment kastracji. Według umowy z właścicielką hodowli mam na to jeszcze 2 miesiące. Szare kuleczki będą ciachnięte
![]() Mi wet powiedział, że najlepiej czekać do 6 miesiąca, ale czemu już nie powiedział. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:07.