Mamusie październikowe 2015, część 9 :) ! - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-04, 18:57   #3091
mala29lll
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Liczę ze będzie ok. Czekam jutro na wynik posiewu bo przez 32 h saczyly mi się wody i pomimo że co 6 h dostawałam antybiotyk młody mógł się zarazić. Dzisiaj był wynik z przedwczoraj i wyszedł niestety dodatni jutro będę wiedzieć czy wszystko ok. Jak nie to dostanie młody antybiotyk i 5 dni w szpitalu kolejne ; ( a wtedy nie popuszcze i rozrube zrobię w szpitalu bo mi plecy wysiadaja i potrzebuje męża

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

U mnie zawsze pod górkę (

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Wysłałam foto i podpis ze imię w trakcie
Chyba Paweł a jak nie to Krystian

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

W końcu się doczekalas synka. Jak ja Ci zazdroszczę ze juz w domu jesteś. Ja walczę z kp bo w szpitalu z tym klockiem moim ciężko się ułożyć, ale co rusz go przystawiam na 30 minut
Zobaczysz, ze będzie dobrze

To też Cię tak plecy bolą jak mnie bolały? Tn mnie dalej bolą:/ To współczucia.

Krystiany są niegrzeczne. Mój mąż to Krystian to wiem co piszę
Stary 2015-11-04, 19:01   #3092
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Zobaczysz, ze będzie dobrze

To też Cię tak plecy bolą jak mnie bolały? Tn mnie dalej bolą:/ To współczucia.

Krystiany są niegrzeczne. Mój mąż to Krystian to wiem co piszę:
Bolą strasznie tym bardziej jak mojego klocka podnoszę do odbijania, karmienia.

Także ledwo daje rade i lecę na przeciwbólowych tabletkach.

Obym jutro wyszła

Nie jest łatwo z tym imieniem
Stary 2015-11-04, 19:04   #3093
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny po jakim czasie po cc nie będzie już tak rwalo na dole przy wstawaniu z łóżka, z krzesła ?
u mnie tydzien
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 19:32   #3094
niud
Wtajemniczenie

W końcu się rozgadałyście, a ja nie ogarniam dziś życia. Cycamy co 2h + przewijanie + usypianie, więc w sumie w kółko Po spacerze była tylko dłuższa przerwa to coś zjadłam i zrobiłam zakupy na allegro
Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
U mnie minęło dziś 5 tygodni od porodu i dziś zaczęła się uśmiechać na mój widok i na widok butli, ale jeszcze nie wiem czy to świadomie Sprawdzimy w ciągu paru dni. Wcześniej też się uśmiechała, ale to było tylko ćwiczenie mięśni twarzy.

Ze wszystkimi szczepionkami tak jest, jak zaczynasz czegoś szukać, to od razu wskakują horrory. Strony pełne ostrzeżeń i ogólnie pojętej paniki są bardzo dobrze pozycjonowane
Mój się uśmiecha raczej nieświadomie jeszcze - chyba Jak mu wysmaruje usta mlekiem pocierając sutkiem to świadomy uśmiech, czy nie ?
Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
dalej nie wiem co z ta hustawką. Niud halo

ja tez mam krzywą blizne po CC i to po planowanym, tak jakby na skos idzie
Ja się jeszcze nie zdecydowałam. Za duży jest wybór a nie mam czasu googlac za opiniami.
Cytat:
Hej dziewczyny Z moim kochanym synkiem wszystko ok jutro jak będzie ok wypisują Nas. Nie mogę się doczekać Wczoraj z bólu myślałam ze umrę. . Na dodatek remont w naszym szpitalu i zakazali odwiedzin. Oczywiście tylko ja potrafię mieć ciągle pod górkę. Nie dość ze tyle lezania w szpitalu to jeszcze nawet Mój max mógł być wczoraj ze mną i z synem dosłownie przez 20 minut a dziś nie mógł wejść. . Nie mówiąc o reszcie odwiedzających.. a wczoraj najgorszy dzień z możliwych. .. rana rwie i radz sobie sama z takim klocki em 4700 ( ale przetrwałam. . Dziś już trochę lepiej no i pierwsza nocka z małym dziś niedługo wstawie obiecane foto
Idę nadrabiać w miarę możliwości
Kciuki cobyscie jutro wyszli. Jak Ci podawali antybiotyk to powinno być dobrze. Współczuję braku męża - ja drugiego dnia bez mojego bym nie dała rady - taka byłam słaba. Jesteś dzielna !

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Napisane przez littlevenus Pokaż wiadomość
Witajcie,
Wczoraj na ktg nic nie wyszło, ale muszę monitorować - wiadomo. Niunia przybrała ponad kilogram przez 4 tygodnie już nie klasyfikuje się do kurdupelków jesli nic sie nie rozkręci, to w sobotę szpital. No ALE w nocy obudził mnie okrutny ból brzucha. Przeczyściło mnie zdrowo, do tej pory czuję dyskomfort jelitowy. Czyżby coś sie powolutku rozkręcało...? Oby!!!! Jak mi niunia do niedzieli nie wyjdzie, to znajdę sposób i za uszy wyciągnę
Kciuki żeby się szybko rozkreciło. Czekamy na Twoją kluskę
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a co to za książka? i jaka ta teoria 4 trym

za rozkręcenie

-------------
pytanie kulinarne
dziewczyny macie jakieś sprawdzone pomysły na sałatkę? i moze jakieś przystawki? co robicie jak znajomi przychodzą ?
Tytuł podała już Oliath, ja mam dziś opóźniony zapłon
A teoria 4 trymestru - w skrócie dzieci przychodzą na świat o 3 miesiące za wcześnie, dlatego warto im stwarzać wrażenie że nadal są w macicy
Cytat:
Była u nas Pani pediatra i na szczęście osłuchowo niunia czysta a się bałam, bo coś jakby Jej rzęziło i nosek zapchany, ale jest ok W samą porę przyszła. Od rana wydzwaniałam do położnej, zeby zapytać jak to z tym lekarzem bo w piątek będzie 4 tygodnie i powinna już być w sumie. Położna nie odbierała. Cholera jedna jak nie trzeba to przylezie, a jak nie trzeba to ani nie przychodzi, ani nie odbiera Na USG bioderek nie musimy iść. Chyba, że chcemy, ale pomiętosiła JEj nóżki i jest ok. Nic nie przeskakuje i w ogóle git. Jak mi ulżyło. Pytałam o szczepionki i znowu Ona twierdzi, że nie ma potrzeby przekładać na później, bo wszystko z małą ok. A ta Pani dr nie jest zwolennieczką leków itd. Np antybiotyki daje w ostateczności. Dlatego do Niej zapisałam Gabi, bo inni to na wszystko antybiotyk. Pytałam też o Sab Simplex i powiedziała, że spokojnie jak coś małą męczy to dać

My zaszczepimy tymi pałatnymi skojarzynymi tylko nie wiem jeszcze czy 5w1 czy 6w1.

Moja też miała zły dzień:/ Myślę, że to przez pierogi ruskie co pożarłam przedwczoraj, a ponoć to co się zjadło dziś jest jutro w mleczku. Nie wiem. W ogóle to wczoraj rano mi załatwiła bluzę tak kupka wystrzeliła a dziś rano się uchyliłam, bo by jeszcze piżama była. Normalnie torpedę sobie z doopki zrobiła

A jak ja jeszcze w ciąży chciałam kupić szumisia to wszytskie :"O jakie to drogie..." bla bla bla heheh a teraz tłumnie same kupują

Cześć zboku JA tez z pośpiechu pewnie będę miała kiową bliznę, bo nie jest takie jedno cięcie tylko jakby się komuś ręka zawachałaala: Eh zobaczymy. W sumie to mam gdzieś tę bliznę. Ubolewam nad rozstępami

Mojej tez nie przeszkadza ulewanie. Nawet się nie skrzywi

Eh te kleszcze Mam nadzieję, że wszystko jest ok

W ogóle dziewczyny czy Wasze pierdoły też tak fisiują przy cycku? Moja jakiegoś dziobaka- dzięcioła odstawia czasem
Ja nadal twierdzę że szumiś jest drogi Na szczęście mam służbową komórkę, której chwilowo nie potrzebuję i służy mi za szumisia - no może tylko nie jest ładna i miękka - za to ma różne dźwięki ! Obecnie leci samolot 😄
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 19:34   #3095
Daisy 85
Wtajemniczenie

Gratuluję kolejnym rozpakowanym mamusiom Maggie pojechałaś strasznie z tą wagą
Litlevenus powodzenia, abyś szybko do nas dołączyła

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jakie macie te szummisie, bo są różne i ceny też. Chętnie bym mojemu kupiła.
http://allegro.pl/szumisie-szumis-sz...722317522.html
ma pięć rodzajów szumów

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Ło matko, moj dzis spal ponad 5h ale nie panikowalam, bo wczesniej od 17 do polnocy wisial ma cycku (chyba jakis skok rozwojowy zwiazany z nawalem), wiec byl obżarty A dzis jakis taki tłustszy i ciezszy mi sie wydaje Teraz spi juz ponad 3h ale nie budze bo wiem że sie obżarł to po co go męczyc, byle dobrze przybieral
fajnie, że tak lajtowo do tego podchodzisz, ja po wyjściu ze szpitala byłam kłębkiem nerwów

Cytat:
W ogóle dziewczyny czy Wasze pierdoły też tak fisiują przy cycku? Moja jakiegoś dziobaka- dzięcioła odstawia czasem
myślałam, ze tylko moja tak odwala, wykręca tego suta, ciągnie, sama się rozciąga, tak jakby chwilami zapominała, że to coś co ma w buzi trzeba wypuścić

Cytat:
Dziewczyny po jakim czasie po cc nie będzie już tak rwalo na dole przy wstawaniu z łóżka, z krzesła ?
mnie tak z 1,5 tygodnia, tylko ja mam strasznie niskie łóżko, sofę też, więc tym gorzej mi było się wygramolić z dzieckiem na ręku...

Ad.szczepionek to ja planuję szczepić infanrixem hexa, prevanarem 13 i rotarixem (płyn), Wy też te kupujecie????

i jeszcze pytanko do dziewczyn po cc, u mnie minęło 3tygodnie, odchodów miałam baaaaaardzo mało (kilka dni z podpaską), a w tym tygodniu mi się krwawienie (ciemnobrązowe) pojawiło i nie ukrywam, ze zalatuje (sorki za szczerość) podpsutym mięsem, Wy też tak miałyście?????
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 20:21   #3096
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Po tygodniu gdzies

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

U mnie minelo wczoraj 2tyg i czuje tylko w srodku ale nie boli. No i mam zdretwiale jak dotykam w miejscu ciecia
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 20:25   #3097
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Ja nadal twierdzę że szumiś jest drogi
Bo jest drogi

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
Ad.szczepionek to ja planuję szczepić infanrixem hexa, prevanarem 13 i rotarixem (płyn), Wy też te kupujecie????
Ja też te, chociaż mam intensywnie wybijany rotarix z głowy.
Stary 2015-11-04, 20:40   #3098
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
a dlaczego?
Stary 2015-11-04, 20:46   #3099
Amelie04
Zakorzenienie

Ado, jestes?
u nas dzis slaby dzien, Mały często dopomina sie jedzenia (co 1h albo 1,5) jak zaczyna jesc to zasypia (ssie jakies 5 moze 10 min) no i pewnie nie dojada i za godzine sie budzi znowu glodny. caly dzien tak mi spi jak ptak na gałęzi , ze boje sie przechodzic kolo niego, zaraz sie budzi. co jest? piersi mi cos sflaczaly ale pokarm jest, bo łyka i sie krztusi... o 20 była kąpiel i cyc i teraz juz zaczyna sie wiercic ;/ wczesniej jadł co 3 h... ciekawe czy po MM tez by tak było echhh
Stary 2015-11-04, 20:48   #3100
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Bo jest drogi

Ja szczepię rotawirusy, bo przy Oli pomogła ta szczepionka jak przynieśliśmy wirusa z szpitala
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 20:54   #3101
Amelie04
Zakorzenienie

pociumkał 5 min i znowu spi....
Stary 2015-11-04, 21:26   #3102
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
A teoria 4 trymestru - w skrócie dzieci przychodzą na świat o 3 miesiące za wcześnie, dlatego warto im stwarzać wrażenie że nadal są w macicy
Hmm musiałabym przeczytać całość, bo z tego co napisałaś wynika, że facet mądrzejszy od natury Jak dzieci gotowe to wychodzą. Pisze o tych w terminie oczywiście

Cytat:

i jeszcze pytanko do dziewczyn po cc, u mnie minęło 3tygodnie, odchodów miałam baaaaaardzo mało (kilka dni z podpaską), a w tym tygodniu mi się krwawienie (ciemnobrązowe) pojawiło i nie ukrywam, ze zalatuje (sorki za szczerość) podpsutym mięsem, Wy też tak miałyście?????
JA będę miała w piątek 4 tydzień po i nadal leci takie ciemne o nieprzyjemnym zapachu więc to chyba normalne

Cytat:
Ado, jestes?
u nas dzis slaby dzien, Mały często dopomina sie jedzenia (co 1h albo 1,5) jak zaczyna jesc to zasypia (ssie jakies 5 moze 10 min) no i pewnie nie dojada i za godzine sie budzi znowu glodny. caly dzien tak mi spi jak ptak na gałęzi , ze boje sie przechodzic kolo niego, zaraz sie budzi. co jest? piersi mi cos sflaczaly ale pokarm jest, bo łyka i sie krztusi... o 20 była kąpiel i cyc i teraz juz zaczyna sie wiercic ;/ wczesniej jadł co 3 h... ciekawe czy po MM tez by tak było echhh
A próbujesz wybudzać. Ja tarmoszę za poliki, bródkę, wyciągam cycka powoli i też się wybudza i cyca dalej, naciskam środek dłoni. Czasem też nie dodoi i marudzi
Stary 2015-11-04, 23:18   #3103
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

A próbujesz wybudzać. Ja tarmoszę za poliki, bródkę, wyciągam cycka powoli i też się wybudza i cyca dalej, naciskam środek dłoni. Czasem też nie dodoi i marudzi
tak, nic nie daje... znowu mija ledwo godzina a on glodny. pokarmu mam full az sie leje... przykro mi jak cholera ale dostanie MM....

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

wypil butle i jest spokoj a ja mam koszule mokra ...;/ moze te moje mleko to jest jakas lipa... zobaczymy ile bedzie po mm spal. zapewne z 3-4h....

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

w 5.10.15 noc przecen -40% !!!!
Stary 2015-11-04, 23:54   #3104
vikicullen
Zadomowienie

Drogie te szumisie są, konik morski z fb jest też fajny, na przyjemne melodyjki i takie przelewanie wody. Moja lubi.
Ja będę szczepić 5w1, i na pneumo (ale to później) z resztą szczepionek nie ma co przesadzać.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 00:16   #3105
EMI2014
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Emi dziękuję 😚

Ech pytasz o szczepionki..to bardzo wrażliwy" temat...pisałam z Wami na ten temat na samym poczatku waszych ciąż...

Powiem wprost ..

Nie jestem zwolennikiem szczepienia dzieci zaraz po porodzie i przynajmniej do 3miesiaca..ale to przekonanie rodzilo się we mnie niestety dlugo i dopiero przy Gabrielu trzymam sie tej zasady..Gabriel ma dwa lata skończone a wiszą nad nami jeszcze wszystkie prawie szczepienia..Wiktor tez miał wszystkie szczepienia odraczane (instynktownie)

Z racji mojej wrażliwości i cierpienia wraz z moimi kłutymi dziecmi wybieralam szczepionki platne 5w1...nigdy nie szczepilam dodatkowymi..i gdyby nie obowiązek raczej bym nie szczepila w ogóle..dzieci powinny być zdrowe i silne żeby w ogóle wpuszczać im te zło..to moje zdanie..tylko w Polsce szczepi sie tak wcześnie niestety..granica w innych krajach to 3lata..najlepiej szczepić od 1roku do 3roku..to zdanie mojego cudownego pediatry który również uważa ze to ogromne obciążenie młodego organizmu..

Emi wierz mi ..ja tez boje się szczepić! Bardzo mnie to meczy ..wiesz..pediatra ma obowiązek uznawać powód do odroczenia np na dwa miesiące szczepienia intuicyjny matki..jesli mama ma wątpliwości prosi o odroczenie..np marudne dziecko albo oslabione kolkami...ja przesuwalam i lekarz zawsze mi mrugnął okiem ze dobrze robię..najlepiej szczerze porozmawiać z pediatrą na ten temat ..o obawach o możliwości ustalenia indywidulanego kalendarza szczepień dla swoje dziecka..

Nie wiem czy czytałaś ostatnio artykuł o szczepieniach.."pytania na który pediatra nie potrafi odpowiedzieć"...normalnie za głowę można sie złapać...takie to przykre
Dziękuję za odpowiedź
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 04:11   #3106
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
W końcu się rozgadałyście, a ja nie ogarniam dziś życia. Cycamy co 2h + przewijanie + usypianie, więc w sumie w kółko Po spacerze była tylko dłuższa przerwa to coś zjadłam i zrobiłam zakupy na allegro

Mój się uśmiecha raczej nieświadomie jeszcze - chyba Jak mu wysmaruje usta mlekiem pocierając sutkiem to świadomy uśmiech, czy nie ?

Ja się jeszcze nie zdecydowałam. Za duży jest wybór a nie mam czasu googlac za opiniami.

Kciuki cobyscie jutro wyszli. Jak Ci podawali antybiotyk to powinno być dobrze. Współczuję braku męża - ja drugiego dnia bez mojego bym nie dała rady - taka byłam słaba. Jesteś dzielna !

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Kciuki żeby się szybko rozkreciło. Czekamy na Twoją kluskę

Ja nadal twierdzę że szumiś jest drogi Na szczęście mam służbową komórkę, której chwilowo nie potrzebuję i służy mi za szumisia - no może tylko nie jest ładna i miękka - za to ma różne dźwięki ! Obecnie leci samolot 😄
Ten rozumie kto miał cesarkę na szczescue juz jest w miare ok. Daje rade nawet wstac z lozka lacznie z malym. Wczoraj musial poczekac az go podniose..

podawali mi antybiotyk. Juz za kilka godzin będę wiedzieć czy mnie wypuszcza...

Trzymajcie kciuki

---------- Dopisano o 05:08 ---------- Poprzedni post napisano o 05:04 ----------

Cytat:

ma pięć rodzajów szumów

fajnie, że tak lajtowo do tego podchodzisz, ja po wyjściu ze szpitala byłam kłębkiem nerwów

myślałam, ze tylko moja tak odwala, wykręca tego suta, ciągnie, sama się rozciąga, tak jakby chwilami zapominała, że to coś co ma w buzi trzeba wypuścić

mnie tak z 1,5 tygodnia, tylko ja mam strasznie niskie łóżko, sofę też, więc tym gorzej mi było się wygramolić z dzieckiem na ręku...

To Mój klocus sam się tam napoil w środku

Najlepsze jest to ze mąż i ja szczupli.. za to w jego rodzinie często rodziły się duże wagowo dzieci..

Śmieje się ze mogłam się spytać zanim zaczęłam z nim randkowac jak duże dzieci są w rodzinie :

Pocieszające jest ze średnio po cesarce dochodzilyscie do siebie po 1 tyg 1.5 tyg.

Dziś u mnie już 3 dzień i jest coraz lepiej

---------- Dopisano o 05:09 ---------- Poprzedni post napisano o 05:08 ----------

Cytat:
Po tygodniu gdzies

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

U mnie minelo wczoraj 2tyg i czuje tylko w srodku ale nie boli. No i mam zdretwiale jak dotykam w miejscu ciecia
Dzięki za info
A stosuje któraś z Was specjalny pas po.zabiegu???

Jakieś opinie ??

---------- Dopisano o 05:11 ---------- Poprzedni post napisano o 05:09 ----------

I czy to normalne że mi nogi spuchly? ?

Boje się ze to jakiś negatywny efekt cc.
Normalnie jak parówki wyglądają. .

Nawet w ciąży tak nie miałam
Stary 2015-11-05, 04:31   #3107
malinowa4
Zakorzenienie

Puchniecie czasem wystepuje po cc to chyba efekt kroplowek u mnie na szczescie tego nie bylo

Ja nie uzywalam pasa , brzucha juz praktycznie nie mam a dzis miesiac mija
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 06:40   #3108
rita_k
Zadomowienie

Mi nogi spuchly po porodzie SN, także ten. Glupkowaty lekarz nastraszyl zd szybko nie zejdzie, ale zeszlo w 3-4 dni
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 07:42   #3109
krolewna1986
Wtajemniczenie

Mi po cc spuchły dłonie i łydki, ale to od leżenia, potem jak wstałam to wszystko wróciło do normy dziś się ważyłam i ważę kilo mniej niż przed ciąża

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 08:47   #3110
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Mi nogi spuchly po porodzie SN, także ten. Glupkowaty lekarz nastraszyl zd szybko nie zejdzie, ale zeszlo w 3-4 dni
a mi wręcz przeciwnie. Dzień po tak mi schudły łydki i uda, że w mega szoku byłam i nie mogłam w to uwierzyć. Pewnie woda ze mnie zeszła.
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 09:11   #3111
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
a mi wręcz przeciwnie. Dzień po tak mi schudły łydki i uda, że w mega szoku byłam i nie mogłam w to uwierzyć. Pewnie woda ze mnie zeszła.
Też tak miałam.

No ale niestety, brzydki flak z rozstępami na miejscu brzucha i 5 kilo więcej niż przed ciążą na wadze wciąż jest i ani drgnie. Obawiam się, że tak już zostanie, zaczęłam na to nastawiać psychicznie lubego

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Ten rozumie kto miał cesarkę na szczescue juz jest w miare ok. Daje rade nawet wstac z lozka lacznie z malym. Wczoraj musial poczekac az go podniose..
Ja to w ogóle w szoku jestem, u mnie dziewczyny po cesarkach mają bardzo głośny i wyraźny zakaz przesilania się i przez pierwsze dwa miesiące po porodzie podnoszą dzieci jak najrzadziej się da.
Stary 2015-11-05, 09:14   #3112
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

podawali mi antybiotyk. Juz za kilka godzin będę wiedzieć czy mnie wypuszcza...

Trzymajcie kciuki

---------- Dopisano o 05:08 ---------- Poprzedni post napisano o 05:04 ----------

To Mój klocus sam się tam napoil w środku

Najlepsze jest to ze mąż i ja szczupli.. za to w jego rodzinie często rodziły się duże wagowo dzieci..

Śmieje się ze mogłam się spytać zanim zaczęłam z nim randkowac jak duże dzieci są w rodzinie :

Pocieszające jest ze średnio po cesarce dochodzilyscie do siebie po 1 tyg 1.5 tyg.

Dziś u mnie już 3 dzień i jest coraz lepiej

---------- Dopisano o 05:09 ---------- Poprzedni post napisano o 05:08 ----------

Dzięki za info
A stosuje któraś z Was specjalny pas po.zabiegu???

Jakieś opinie ??

---------- Dopisano o 05:11 ---------- Poprzedni post napisano o 05:09 ----------

I czy to normalne że mi nogi spuchly? ?

Boje się ze to jakiś negatywny efekt cc.
Normalnie jak parówki wyglądają. .

Nawet w ciąży tak nie miałam
Kciuki za wyjście

Oj ja strasznie spouchłam po CC. Gdzie przecież ja w ciąży miałam takie problemy z opuchlizną, wtedy tragedia była. Skarpetki miałam za małe

Pasa nie mam
Stary 2015-11-05, 09:27   #3113
krolewna1986
Wtajemniczenie

Dziewczyny w czym mrozicie pokarm?

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 09:38   #3114
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:

U mnie to było kilka dni. Kciuki, żeby Was dzisiaj wypisali.
Cytat:

ma pięć rodzajów szumów

U mnie jest teraz ciemnobrązowe, ale nie pachnie mega brzydko.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-11-05, 10:18   #3115
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Oj ja pamietam jak inge urodzilam to Tz przyszedl na drugi dzien do szpitala to byl w szoku ze tak szybko schudlam a to cala opuchlizna zeszla przytylam i w jeden i drugiej ciazy 17kg a w tam tej wygladalam gorzej ale mialam mniejszy brzuch a teraz wygladalam wmiare ale brzuch duzo wiekszy.
A waga u mnie jeszcze 9kg zostalo :/ i tak stoi od tygodnia ale wcale mi to nie przeszkadza i tak czuje sie chuda raczki.
Haha mam odwrotna chorobe od anoreksji
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 10:19   #3116
Daisy 85
Wtajemniczenie

Blindness, Mala dzieki za odpowiedź, uspokoiłyście mnie , bo już się martwiłam, że się psuję od środka

Cytat:
pociumkał 5 min i znowu spi....
czasami dzieciom to wystarczy, moja opróżnia pierś w 4-5minuty, a później sie po prostu nią bawi i przysypia

Cytat:
Juz za kilka godzin będę wiedzieć czy mnie wypuszcza...

Trzymajcie kciuki [COLOR="Silver"]
kciuki!!!

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w czym mrozicie pokarm?
ja kupiłam te woreczki do mrożenia pokarmu, wychodzi koło złotówki za woreczek, ale bardzo wygodnie się mrozi...

Dziewczyny kiedy robicie usg stawów biodrowych dzieci, bo mnie zapisali jak mała będzie miała niecałe 4tygodnie, to nie za wcześnie?!?!?!?! oni uważają, że jest ok
Stary 2015-11-05, 10:19   #3117
Amelie04
Zakorzenienie

Maggie mi nic nie puchlo, ale kobiecie co lezala obok tez spuchly stopy po cc.

Cytat:

[/COLOR]
Ja to w ogóle w szoku jestem, u mnie dziewczyny po cesarkach mają bardzo głośny i wyraźny zakaz przesilania się i przez pierwsze dwa miesiące po porodzie podnoszą dzieci jak najrzadziej się da.
Ja juz wszystko robie. Ogolnie do 8kg mozna dzwigac przez pierwszze pol roku po CC. Takze fotelik z Malym nosze bez problemu. Tylko Ali jeszcze podniesc nie moge ..
Stary 2015-11-05, 10:40   #3118
ada32
Wtajemniczenie

Amelio..ta" chwila" co teraz u Was trwa ..
to zapewne przechodzenie z mleczka przejściowego na dojrzałe..
bardzo ważne jest to..żeby jednak wytrwać w tym okresie tylko na kp..
nie zaburzaj tego momentu mm ..
szkodzisz laktacji i ryzykujesz bólem brzusia..po co "zatykać maluszka ciężkim pokarmem(mm)mając swój lekki i najlepszy..
ta cierpliwość na prawdę się opłaca..dla dobra dziecka i Twojego
takie dojadanie i posypianie to taki normalny "zwyczaj" dobrze czującego się dwutygodniowego dzidziulka..który pragnie cysia kiedy chce i błogo śpi uszczęśliwiony cysiem na żądanie...
mały ROŚNIE ..rozwija się ..wszystko jest ok..pogódź się z sytuacją karmienia na żądanie a szybciej dojdziecie do rytmu ustalonego kompromisowo..Twoje mleczko jest idealne i lekkostrawne..wchłania się szybciutko i stąd zapewne ciągłe pragnienie Tomaszka na więcej..więcej..więcej..a to że przysypia to czasami rozbudzaj na ile sobie pozwoli ..a czasami pozwalaj na spanie bo to też jest najlepsze dla rosnącego i rozwijającego sie prawidłowo maluszka..
ważne żeby przybierał..a mm zostaw w spokoju bo mieszasz mu w żołądku..
UWIERZ PROSZĘ W SWOJE MLECZKO!
mój Wikuś przez pierwszy miesiąc też pojadał kilka tylko minut i przysypiał ..mimo wszystko tak bardzo nie martwiłam się tym ..mały w miesiąc przybrał 1500 (ur 3300 na 4 tyg.miał już 4800) na samej piersi ..a Gabriel ..teraz popatrzyłam w książeczkę ..urodzony 3300 a w na 3 tydzień miał już 4300...ech kiedy te moje bączki takie malunie były

wszystko zależy od mamusi cierpliwości i wytrwałości
reszta ułoży się szybciej niż myslisz..jeszcze ze dwa tygodnie i pojawi się skok i kryzys laktacyjny..to też można przetrwać..przykład np.OLI z Kubulkiem

Oli jak idzie odciaganie zapasów??
czy próbowałaś technikę pierś dziecko/pierś laktator jednocześnie?

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 10:45   #3119
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
A to może to puchnięcie to tak jak malinowa napisała efekt kroplówek, bo ja przed znieczuleniem dostałam chyba 2.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 11:06   #3120
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
jeszcze ze dwa tygodnie i pojawi się skok i kryzys laktacyjny..to też można przetrwać..przykład np.OLI z Kubulkiem
co to za skok?!?!?! ja już nie przetrwam kolejnego nawału, bo pierwszy stabilizowałam 1,5 tygodnia moja kruszyna ma 3,5tygodnia, więc kiedy mogę się spodziewać tej niespodzianki?!?!?!

a masz może jakąś radę na pogryzione sutki??? przed każdym dostawieniem małej zaciskam zęby i palce u stóp, bo tak mnie to boli, a chciałabym aby kp było dla nas przyjemnością... smaruję je mascią maltan, pryskam octaniseptem, aby się lepiej zagoiły, ale to nie pomaga...

Edytowane przez Daisy 85
Czas edycji: 2015-11-05 o 11:13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości