|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Cytat:
To też Cię tak plecy bolą jak mnie bolały? Tn mnie dalej bolą:/ To współczucia. Krystiany są niegrzeczne. Mój mąż to Krystian to wiem co piszę
|
|
#3092 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tym bardziej jak mojego klocka podnoszę do odbijania, karmienia. Także ledwo daje rade i lecę na przeciwbólowych tabletkach. Obym jutro wyszła Nie jest łatwo z tym imieniem
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3094 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
W końcu się rozgadałyście, a ja nie ogarniam dziś życia. Cycamy co 2h + przewijanie + usypianie, więc w sumie w kółko
Po spacerze była tylko dłuższa przerwa to coś zjadłam i zrobiłam zakupy na allegro ![]() Cytat:
Jak mu wysmaruje usta mlekiem pocierając sutkiem to świadomy uśmiech, czy nie ? Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() A teoria 4 trymestru - w skrócie dzieci przychodzą na świat o 3 miesiące za wcześnie, dlatego warto im stwarzać wrażenie że nadal są w macicy ![]() Cytat:
Na szczęście mam służbową komórkę, której chwilowo nie potrzebuję i służy mi za szumisia - no może tylko nie jest ładna i miękka - za to ma różne dźwięki ! Obecnie leci samolot 😄
|
||||||
|
|
|
#3095 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję kolejnym rozpakowanym mamusiom
Maggie pojechałaś strasznie z tą wagą ![]() Litlevenus powodzenia, abyś szybko do nas dołączyła ![]() Cytat:
ma pięć rodzajów szumów ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ad.szczepionek to ja planuję szczepić infanrixem hexa, prevanarem 13 i rotarixem (płyn), Wy też te kupujecie???? i jeszcze pytanko do dziewczyn po cc, u mnie minęło 3tygodnie, odchodów miałam baaaaaardzo mało (kilka dni z podpaską), a w tym tygodniu mi się krwawienie (ciemnobrązowe) pojawiło i nie ukrywam, ze zalatuje (sorki za szczerość) podpsutym mięsem, Wy też tak miałyście?????
|
||||
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- U mnie minelo wczoraj 2tyg i czuje tylko w srodku ale nie boli. No i mam zdretwiale jak dotykam w miejscu ciecia |
|
|
|
|
#3097 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Bo jest drogi
Ja też te, chociaż mam intensywnie wybijany rotarix z głowy.
|
|
#3098 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Ado, jestes?
u nas dzis slaby dzien, Mały często dopomina sie jedzenia (co 1h albo 1,5) jak zaczyna jesc to zasypia (ssie jakies 5 moze 10 min) no i pewnie nie dojada i za godzine sie budzi znowu glodny. caly dzien tak mi spi jak ptak na gałęzi , ze boje sie przechodzic kolo niego, zaraz sie budzi. co jest? piersi mi cos sflaczaly ale pokarm jest, bo łyka i sie krztusi... o 20 była kąpiel i cyc i teraz juz zaczyna sie wiercic ;/ wczesniej jadł co 3 h... ciekawe czy po MM tez by tak było echhh
|
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Ja szczepię rotawirusy, bo przy Oli pomogła ta szczepionka jak przynieśliśmy wirusa z szpitala
|
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
pociumkał 5 min i znowu spi....
|
|
|
|
#3102 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dzieci gotowe to wychodzą. Pisze o tych w terminie oczywiście![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- wypil butle i jest spokoj a ja mam koszule mokra ...;/ moze te moje mleko to jest jakas lipa... zobaczymy ile bedzie po mm spal. zapewne z 3-4h.... ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- w 5.10.15 noc przecen -40% !!!! |
|
|
|
|
#3104 |
|
Zadomowienie
|
Drogie te szumisie są, konik morski z fb jest też fajny, na przyjemne melodyjki i takie przelewanie wody. Moja lubi.
Ja będę szczepić 5w1, i na pneumo (ale to później) z resztą szczepionek nie ma co przesadzać.
|
#3105 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3106 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na szczescue juz jest w miare ok. Daje rade nawet wstac z lozka lacznie z malym. Wczoraj musial poczekac az go podniose..podawali mi antybiotyk. Juz za kilka godzin będę wiedzieć czy mnie wypuszcza... Trzymajcie kciuki ![]() ---------- Dopisano o 05:08 ---------- Poprzedni post napisano o 05:04 ---------- Cytat:
![]() Najlepsze jest to ze mąż i ja szczupli.. za to w jego rodzinie często rodziły się duże wagowo dzieci.. Śmieje się ze mogłam się spytać zanim zaczęłam z nim randkowac jak duże dzieci są w rodzinie :Pocieszające jest ze średnio po cesarce dochodzilyscie do siebie po 1 tyg 1.5 tyg. Dziś u mnie już 3 dzień i jest coraz lepiej ![]() ---------- Dopisano o 05:09 ---------- Poprzedni post napisano o 05:08 ---------- Cytat:
![]() A stosuje któraś z Was specjalny pas po.zabiegu??? Jakieś opinie ?? ---------- Dopisano o 05:11 ---------- Poprzedni post napisano o 05:09 ---------- I czy to normalne że mi nogi spuchly? ? Boje się ze to jakiś negatywny efekt cc. Normalnie jak parówki wyglądają. . Nawet w ciąży tak nie miałam
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Puchniecie czasem wystepuje po cc to chyba efekt kroplowek
u mnie na szczescie tego nie byloJa nie uzywalam pasa , brzucha juz praktycznie nie mam a dzis miesiac mija
|
|
|
|
#3108 |
|
Zadomowienie
|
Mi nogi spuchly po porodzie SN, także ten. Glupkowaty lekarz nastraszyl zd szybko nie zejdzie, ale zeszlo w 3-4 dni
|
|
|
|
#3109 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi po cc spuchły dłonie i łydki, ale to od leżenia, potem jak wstałam to wszystko wróciło do normy
dziś się ważyłam i ważę kilo mniej niż przed ciąża
|
|
#3110 |
|
Wtajemniczenie
|
a mi wręcz przeciwnie. Dzień po tak mi schudły łydki i uda, że w mega szoku byłam i nie mogłam w to uwierzyć. Pewnie woda ze mnie zeszła.
|
|
|
|
#3111 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
No ale niestety, brzydki flak z rozstępami na miejscu brzucha i 5 kilo więcej niż przed ciążą na wadze wciąż jest i ani drgnie. Obawiam się, że tak już zostanie, zaczęłam na to nastawiać psychicznie lubego ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Ja to w ogóle w szoku jestem, u mnie dziewczyny po cesarkach mają bardzo głośny i wyraźny zakaz przesilania się i przez pierwsze dwa miesiące po porodzie podnoszą dzieci jak najrzadziej się da.
|
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj ja strasznie spouchłam po CC. Gdzie przecież ja w ciąży miałam takie problemy z opuchlizną, wtedy tragedia była. Skarpetki miałam za małe Pasa nie mam
|
|
#3113 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny w czym mrozicie pokarm?
|
|
#3114 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie to było kilka dni. Kciuki, żeby Was dzisiaj wypisali. Cytat:
U mnie jest teraz ciemnobrązowe, ale nie pachnie mega brzydko. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3115 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj ja pamietam jak inge urodzilam to Tz przyszedl na drugi dzien do szpitala to byl w szoku ze tak szybko schudlam a to cala opuchlizna zeszla
przytylam i w jeden i drugiej ciazy 17kg a w tam tej wygladalam gorzej ale mialam mniejszy brzuch a teraz wygladalam wmiare ale brzuch duzo wiekszy.A waga u mnie jeszcze 9kg zostalo :/ i tak stoi od tygodnia ale wcale mi to nie przeszkadza i tak czuje sie chuda raczki. Haha mam odwrotna chorobe od anoreksji
|
#3116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Blindness, Mala dzieki za odpowiedź, uspokoiłyście mnie , bo już się martwiłam, że się psuję od środka
czasami dzieciom to wystarczy, moja opróżnia pierś w 4-5minuty, a później sie po prostu nią bawi i przysypia ![]() Cytat:
![]() ja kupiłam te woreczki do mrożenia pokarmu, wychodzi koło złotówki za woreczek, ale bardzo wygodnie się mrozi... Dziewczyny kiedy robicie usg stawów biodrowych dzieci, bo mnie zapisali jak mała będzie miała niecałe 4tygodnie, to nie za wcześnie?!?!?!?! oni uważają, że jest ok |
|
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie mi nic nie puchlo, ale kobiecie co lezala obok tez spuchly stopy po cc.
Ja juz wszystko robie. Ogolnie do 8kg mozna dzwigac przez pierwszze pol roku po CC. Takze fotelik z Malym nosze bez problemu. Tylko Ali jeszcze podniesc nie moge .. |
|
|
|
#3118 |
|
Wtajemniczenie
|
Amelio..ta" chwila" co teraz u Was trwa ..
to zapewne przechodzenie z mleczka przejściowego na dojrzałe.. bardzo ważne jest to..żeby jednak wytrwać w tym okresie tylko na kp.. nie zaburzaj tego momentu mm .. szkodzisz laktacji i ryzykujesz bólem brzusia..po co "zatykać maluszka ciężkim pokarmem(mm)mając swój lekki i najlepszy.. ta cierpliwość na prawdę się opłaca..dla dobra dziecka i Twojego takie dojadanie i posypianie to taki normalny "zwyczaj" dobrze czującego się dwutygodniowego dzidziulka..który pragnie cysia kiedy chce i błogo śpi uszczęśliwiony cysiem na żądanie... mały ROŚNIE ..rozwija się ..wszystko jest ok..pogódź się z sytuacją karmienia na żądanie a szybciej dojdziecie do rytmu ustalonego kompromisowo ..Twoje mleczko jest idealne i lekkostrawne..wchłania się szybciutko i stąd zapewne ciągłe pragnienie Tomaszka na więcej..więcej..więcej..a to że przysypia to czasami rozbudzaj na ile sobie pozwoli ..a czasami pozwalaj na spanie bo to też jest najlepsze dla rosnącego i rozwijającego sie prawidłowo maluszka..ważne żeby przybierał..a mm zostaw w spokoju bo mieszasz mu w żołądku.. UWIERZ PROSZĘ W SWOJE MLECZKO! mój Wikuś przez pierwszy miesiąc też pojadał kilka tylko minut i przysypiał ..mimo wszystko tak bardzo nie martwiłam się tym ..mały w miesiąc przybrał 1500 (ur 3300 na 4 tyg.miał już 4800) na samej piersi ..a Gabriel ..teraz popatrzyłam w książeczkę ..urodzony 3300 a w na 3 tydzień miał już 4300...ech kiedy te moje bączki takie malunie były ![]() wszystko zależy od mamusi cierpliwości i wytrwałości reszta ułoży się szybciej niż myslisz..jeszcze ze dwa tygodnie i pojawi się skok i kryzys laktacyjny..to też można przetrwać..przykład np.OLI z Kubulkiem ![]() Oli jak idzie odciaganie zapasów?? czy próbowałaś technikę pierś dziecko/pierś laktator jednocześnie? |
|
|
|
#3119 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a masz może jakąś radę na pogryzione sutki??? przed każdym dostawieniem małej zaciskam zęby i palce u stóp, bo tak mnie to boli, a chciałabym aby kp było dla nas przyjemnością... smaruję je mascią maltan, pryskam octaniseptem, aby się lepiej zagoiły, ale to nie pomaga... Edytowane przez Daisy 85 Czas edycji: 2015-11-05 o 11:13 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

jutro będę wiedzieć czy wszystko ok. Jak nie to dostanie młody antybiotyk i 5 dni w szpitalu kolejne ; ( a wtedy nie popuszcze i rozrube zrobię w szpitalu bo mi plecy wysiadaja i potrzebuje męża 

Po spacerze była tylko dłuższa przerwa to coś zjadłam i zrobiłam zakupy na allegro 

za rozkręcenie
Na USG bioderek nie musimy iść. Chyba, że chcemy, ale pomiętosiła JEj nóżki i jest ok. Nic nie przeskakuje i w ogóle git. Jak mi ulżyło. Pytałam o szczepionki i znowu Ona twierdzi, że nie ma potrzeby przekładać na później, bo wszystko z małą ok. A ta Pani dr nie jest zwolennieczką leków itd. Np antybiotyki daje w ostateczności. Dlatego do Niej zapisałam Gabi, bo inni to na wszystko antybiotyk. Pytałam też o Sab Simplex i powiedziała, że spokojnie jak coś małą męczy to dać
Na szczęście mam służbową komórkę, której chwilowo nie potrzebuję i służy mi za szumisia - no może tylko nie jest ładna i miękka - za to ma różne dźwięki ! Obecnie leci samolot 😄