|
|
#4561 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4562 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam wizyty też co 2 tygodnie już. Wyjdzie mi ich 3 albo 4...
Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4563 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś spałam ale koszmarnie głową mnie boli. Ciśnienie 108/70 puls 70 chyba przez to kręci mi się w lebku jakby ktoś mi łyżka mieszał. Ale to jeszcze nic. Mam żylak pod kolanem i mnie boli, taki ciepły się zrobił. Obawiam się ze to może mi kłopotów narobić.
|
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja dziś przez TŻta spać nie mogłam bo kaszle, wczoraj wyszedł w krótkim rękawie, stary a głupi. Ja ostatnio gina właśnie pytałam czy będą częstsze wizyty to mówił że na razie nie bo wszystko jest w porządku i dopiero po 36 tygodniu może się zdarzyć że będą częstsze. Zobaczymy Wczoraj byliśmy w kościele wieczorem i jak organista śpiewał to mały mi tak w żebra dawał że myślałam że wyjde, chyba mu się nie podobało ![]() A potem byliśmy w kancelarii zaklepać termin ślubu Dziś odwiedzam dentystę bo mnie ten ząb coraz mocniej uwiera i boli policzek :/ Miłego dnia dziewczyny :-* |
|
|
|
#4565 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O matko, już 37? Ja w 37, to będę się uważała za juz prawie rodzącą ![]() I też mnie żylaki ścigają, ale to od lat, po mamusi mam skłonność. Na razie mi sie udawało uniknąć, ale na jednej łydce zrobiło mi się zagłębie podejrzane - pająki i jakieś zażylenie, pewnie tam mi coś się wykluje w końcu ![]() Na wyjście tez myślę body, pajac, skarpety i zależy: jak będzie mróz duży, to cienki kombinezon i gruby kombinezon, a jak przyzwoicie, to tylko kombinezon. I ewentualnie kocyk na przejście do samochodu, zobaczy się ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
Jejku, czemu znów się czuję bez sensu...? A spałam calutką noc i gdyby nie budzik TŻ, to pewnie spałabym dalej, ech...
|
||
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
Halwaya jhahaha
![]() A jak sie obudzilas to moerzylas cukier? Bo moze to od skoku Uff a ja spalam zle, chyba to juz tak bedzie biordo boli od spania na boku i plecy. No coz, finisz blisko
|
|
|
|
#4567 |
|
Konto usunięte
|
U mnie na wyjście body dr, skarpetki, pajac, kombinezon, kocyk cienki. A jak będzie zimno to zamiast skarpetek rajtuzki i gruby kocyk
|
|
|
|
#4568 |
|
Raczkowanie
|
Czesc,
WOJNIANN ja cierpię na żylaki, w tej ciazy tragiczne. Byłam konsultować u specjalisty. Albo chodzić, albo leżeć z noga do gory. Jak najmniej siedzieć i stac. Najlepsze zapobieganie i przeciwdziałanie to te wszystkie ustrojstwo uciskowe: kolanowki, pończochy lub rajstopy, dobierane wg pomiarów nogi w kilku miejscach. Noe tabletki. Obserwuj, poki nie robi sie w okół czerwone i opuchnięte, to nie jest tak zle... Jesli takie cos nastąpi to szybko do lekarza! Jesień nie sprzyja zylakom... Mnie od przedwczoraj napieprza jeden, Mama mówiła,ze tez ja zaczęło 2 dni temu bolec:/// Pocieszajace, ze po ciazy ma większość minąć... Ja wreszcie cukier w miarę rano... Trzymajcie sie wszystkie!!!!! |
|
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
Położna mi mówiła odnośnie żylakow że do porodu sn jak ktoś ma takie widoczne i wystające żylaki to dobrze jest owinąć bandazem elastycznym.
|
|
|
|
#4570 |
|
Raczkowanie
|
OGOLNIE, zgadza sie, lub wlasnie te uciskowki. Na którym tym brytyjskim programie o porodach widziałam tez, ze do cesarki nawet tak robią. U nas nic sie raczej o tym nie mówi i nie robi.
Juz u mnie zapunktowała ta Twoja położna
|
|
|
|
#4571 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej witam się z rana
młody dał mi w nocy popalić tak się wiercil że nie mogłam zasnąć. Dzisiaj źle się czuję, rano cukier miałam 64 zjadłam śniadanie i nie wiem czy nie zwymiotuje bo mi niedobrze :/ ehhhh, a chciałam dzisiaj trochę porobić, a tak to będę leżeć jak kołek.
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez morduje sie z zylakiem. Co prawda jednym ale tak cho.lernie nieprzyjemnie umiejscowionym ze mi zle. Tz nawet mi wspolczuje jak go widzi.
I ja jestem w szoku bo dobrze mi sie spi ostatnio. Dzis w sumie obudzialam sie k 2 na siku i potem ciezko bylo mi zasnac ale takto nic mnie nie boli, nie lupie itp. Moze jakis wzrost formy sie szykuje ![]() No i wczoraj sie zmovilizowalam i zapakowalam znow swoja walizke do szpitala. |
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
Czubasek wzrost formy następuje kilka tygodni przed porodem chyba
|
|
|
|
#4574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53348099] Laski czy Wasze materace do łóżeczek też tak nieziemsko śmierdziały? Przyszedł dzisiaj nasz, wzięłam lateks-kokos Hevea Krzyś i śmierdzi jak zło. Warstwa kokosowa jak zmywacz do paznokci a lateksowa nawet nie wiem czym, ale też okrutnie. Chyba do grudnia będzie w dzień stał na balkonie, a tylko na noc do domu, żeby nie zawilgotniał...[/QUOTE]Mam ten sam materac i też śmierdział, ale nie tak mocno jak opisujesz- do zniesienia. Szybko wywietrzał, położyłam go w łóżeczku w folii i jak wywietrzał ten pierwszy zapach to dopiero niedawni folię ściągnęłam Cytat:
Dzień dobry ![]() Dziś udało mi się dłużej poleżeć w łóżku, ale spania nie było, bo rozbudziłam się jak wstałam zrobić wymaz, bo Tż zawoził mamie, żeby wzięła do labo. Ale chyba wolę wstawać wcześniej, bo jak wstanę trochę później to taka rozbita jestem ![]() Dziś idę podciąć końcówki włosów, a na koniec listopada muszę się umówić na farbowanie (jak zdążę ).
|
|
#4575 |
|
Zadomowienie
|
limonka_86, pewnie o tym kroczu mówiła taka krótkowłosa położna w Ujastku... trochę ją potem pytałam o to i owo, no i w sumie to nie przekonała mnie
Goi się lepiej, bo równo zszyta ranka się goi lepiej, aczkolwiek inne kwestie nadal pozostają.
|
|
|
|
#4576 |
|
Rozeznanie
|
Mąż mi ciśnienie podniósł. Normalnie udusić to za mało.
Obudziłam go mowie ze źle się czuje. Zmierzył mi ciśnienie i widział ze nie jedt dobrze. Zresztą nigdy nie wymagał ode mnie jakiejś pracy na sile i nawet jak obiadu nie ma.to nic się.nie.dzieje. Wie ze mogę się źle czuć. Miał dowieźć dziecko do przedszkola na.8. Ja leżę i cierpię ale słyszę ze jeszcze się nie ubierają. Z.wysiłkiem zabrałam się spojrzeć na zegarek a tu 7.50. Wołam małego do sypialni a.on w pizamie. Wkurzylam się wstaje a mój mąż przy komputerze z.drukarka coś kombinuje. Fakt ze potrzebował wydruk do spółdzielni ale skoro wczoraj sobie nie przygotował to naturalne jest ze powinien wrócić z.przedszkola i pójść drugi raz z.papierami. Juz mnie to wkurzyło ubrałam dziecko no wychodzą. Jeszcze bidon z piciem jeszcze kluczy szuka pytam moje zwolnienie wziąłeś???? Nie bo nie wiem gdzie jest. Nosz kur... To mogłeś zapytać a.nje juz wychodzisz i nie masz. Poszli a okazało się ze znów coś z.autem nie tak. Zdenerwowany bo juz późno. Jakby wcześniej nie mógł się zebrać. Cholera mnie wzięła. Wchodzę do kuchni a tam śmieci naszykowane ale nie zabrane. Facetem trzeba być żeby być takim nie ogarniętym. |
|
|
|
#4577 |
|
Wtajemniczenie
|
Halwaya ahahahaha dobre sny
![]() Konbinuje z własną działalnością żeby móc byx z małym jak najwięcej czekam na pierwsze ulotki i jazda aa! Gryzia ojj przegina kochana. Limonką - ja nie zauważam twardnieniu brzucha ![]() Ale położna mi powiedziała że mogę nie odczuwać ćwiczeń ![]() Ogólnie to kiedy termin zablokowany? )Wojniann ie denerwuj się naprawdę szkoda nerwów kochanie no oni tak maja no i nic nie poradzimy
|
#4578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda tylko Twoich nerwów Chociaż sama bym pewnie wyszła z siebie
|
|
#4579 | |
|
Zadomowienie
|
Adka współczuję takiej szefowej, masakra jakaś :/
Cytat:
![]() Też Wam ostatnio tak czas szybko leci? Mi jakoś dni szybko lecą. Dopiero co mówiłam sobie że spoko TŻ ma delegację za miesiąc, a tu już w tą niedzielę wyjeżdża. Przyszły tydzień będziemy z moimi rodzicami to też mi pewnie zleci jak z bicza, bo mama nie da się przemęczać tylko sobie troszkę odpocznę. W piątek wizyta, w weekend zajęcia na uczelni i zostanie mi 10 dni do porodu. Dzisiaj TŻ do mnie "wracam z Niemiec i rodzimy" A Młody tak dziś dał popalić w nocy... ta mała nóżka ma tyle siły i już jest mi w stanie sprawić sporo bólu... aż mnie dzisiaj obudziło kilka razy... |
|
|
|
|
#4580 |
|
Rozeznanie
|
Generalnie juz przywyklam dawać jasne komunikaty i niezbyt dużo naraz hehe ale dziś przeszedł sam siebie. On jest inteligentny, oczytany i wogole ale życiowo łajza. Znaczy chodzi mi o to ze musze dać w ręce jeśli czegoś szuka, bo choćby leżało na.wierzchu nie znajdzie. Ale wyjaśnić genetykex politykę i zasady działania czegoś to świetnie się nadaje. Z każdej dziedziny wypowie się mądrze a w.domu ostatnio wziął koszulkę i pyta to.moja????? Nie no kochanek mój zostawił. Śmiejemy się.z.tego ale dziś przegial. Bo nie ma problemu żeby został z.małym i dopilnuje ja śmiało mogę wyjść bez martwienia się ale czasem ręce opadają. Kiedyś wystylizowal dziecko do przedszkola ze płakać mi się chciało dziś zebrać się nie mógł. Ma szczęście ze go.kocham. Ale już czuję jak mi skrzydła u nóg rosną bo do nieba z.nogami pójdę za.cierpliwość do niego.
|
|
|
|
#4581 |
|
Konto usunięte
|
Koritsia ja ostatnio mówię do tż "spotkam się w czwartek z Beatą, co? Nie mam szkoły rodzenia to sobie posiedzimy" a on do mnie "a co, przerwa w SR jest?" ja mówię "nie, to już koniec" mąż "juuuuż?
" ja "no tak, 8 tygodni minęło" - jego mina po tym bezcenna... dopiero zmienił pracę a już miesiąc minął i pierwszą wypłatę dostał.
|
|
|
|
#4582 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry. Znowu miałam kiepską noc. Nie dość, ze męczy mnie zgaga to doszły kolejne atrakcje, w nocy myślałam że się własnymi rzygami (przepraszam za dosłowność) uduszę, bo kilka razy obudziłam się już z treścią żołądka w ustach
Od przyszłego tygodnia chyba zacznę generalne porządki, od wtorku już moją ciążę uznają jako donoszoną i nie będą odsyłać do innych szpitali Edytowane przez kalwinka Czas edycji: 2015-11-05 o 09:47 |
|
|
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też pewnie wezmę się za porządki jak już będzie bezpieczny czas ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Dziewczyny czy będziecie wyparzać Fridę?
|
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
Wojniann faktycznie można paść. Mój trochę się wyrobił że stylizacja dziecka, na początku jednak były jazdy
ja nawet kupowalam ciuszki w 3 kolorach tylko, by można było dowolnie łączyć. A i tak wolę na szykować ubranie samodzielnie. Na szczęście do przedszkola musi mieć uniform to o ubiór jestem spokojna ![]() Inne sprawy TŻ na szczęście ogarnia to raczej ja nawalam.---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Kalwinka masakra! Faktycznie można się udlawic!
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie swojemu też będę musiała szykować ubranka dla Małej
Mogłabym mu w sumie zaufać, ale nie wiem czy bym nie padła jakbym zobaczyła stylizację ![]() Jednak to facet
|
#4586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale mam nadzieję że nie będzie problemu z małym
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz wiem ze na czas kiedy pojde do szpitala musze naszykowac tz gotowe zestawy ubran dla malej do przedszkola.
Jak teraz lezalam to mialam telefob o godz 7 w co ja ubrac i gdzie to lezy Ze wszystkim sobie radzi procz ubierania malej. |
|
|
|
#4589 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wojnianin moj TZ tez malo ogarniety jeste wiec martwie sie jak to bedzie jak jeszcze mala sie pojawi no ale moze to bedzie jakis impuls dla niego zeby wziac sie w garsc jednak ![]() Ehh chodza za mna krokiety takie domowe i jeszcze barszczyk do tego :/ ale nie ma bata zebym sama to ugotowala ;-) |
|
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
lomonka tez bym zjadla krokieta z duza iloscia sera....
![]() A wlasnie zezarlam pol opakowania ptasiego mleczka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

Ja w 37, to będę się uważała za juz prawie rodzącą 

no oni tak maja no i nic nie poradzimy
szkoda tylko Twoich nerwów
" ja "no tak, 8 tygodni minęło" - jego mina po tym bezcenna...