|
|
#2341 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Byou barszczyk mmniam mniam
Moje dzieci też będą wspominać babciowe zupki i obiady. Moja mama tak super gotuje, że nigdy nie dogodnie tego ideału i jak coś robię to się denerwuje, że nie smakuje identycznie jak mamowe Nawet mój chłop twierdzi, że mama lepiej gotuje od jego mamy a to już coś hehe Klementyna ja też nie szminkowa. Rok temu nawet sobie jedną kupiłam ale Karol mi całą wymazal. Wolę błyszczyki. Ze szminka tak mam, że zawsze ale to zawsze rozczarowuje mnie kolor. Zobaczę gdzieś tam w necie, spodoba mi się a na moich ustach potem brzydko wygląda Demeter czyli nie tylko w Lidlu biją się o ciuchy ![]() Wiecie, kupiłam sobie kurtkę zimową pierwszą i jedyną jaką mierzylam. Byłam tylko w jednym sklepie. Jak nigdy wpadłam do galerii przelotem jak w któraś niedzielę jechaliśmy od t. do rodzicow i dzieciaki zasnely mężowi w samochodzie. W życiu nie kupiłam kurtki tak na odwal heh ale jakoś wisi mi jak w tym roku będę wyglądać szału ni ma, trochę mnie pogrubia no ale cóż... W tym roku sexy mamą nie będę ale będzie mi ciepło.heh
|
#2342 |
|
Zadomowienie
|
Malpka jak.dziś?
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
no u mnie to był w tym roku koronny argument (a kurtki nie miałam z 5 lat?)
wow. nie umiem takich klasyków. szacun! hehe, ja dopiero od 4 lat używam (starość?). choć z tym "używaniem" to też różnie bywa
|
|
#2344 |
|
MBZ♥
|
Pani ja nie umiem cieniami, paletkami a Ty masz to obcykane
![]() Kupiłaś narzutke w hmie? Kwiatuszku pamiętam tekst z liceum: nieważne że zimno, ważne że się dobrze wygląda Małpko jak tam? Demeter mi się podoba z tej kolekcji ramoneska ale za tyle kasy to niech się inne biją ![]() Odetnij te metki z opaski
|
|
|
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe... tja
chciałabym mieć ale zasady/teorię znam ![]() Cytat:
tylko u mnie w podstawówce jak pomyślę, co ja wyprawiałam (obowiązkowo czapka do kieszeni i stare kozaki matki na nogi. wszystko dokonywane poza zasięgiem wzroku rodziny - za stodołą
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
kto pytał o szumisia? sprawdza się u nas, Dominika dostała go na chrzciny ale wcześniej, jak miała miesiąc, im młodsza tym więcej używaliśmy, ale nadal jeździ z nią w wózku, czasem w nocy albo do drzemki włączam. fajny gadżet
|
|
|
|
#2347 |
|
Wtajemniczenie
|
Malpka, rzygacie biedusie dalej?
Byou, wczoraj miałam barszczyk czerwony. U mnie na Wigilię robi się barszcz i zalewa nim fasolę jaś. Tż jak posmakował to mi co jakiś czas jęczy, że chce barszcz z fasolą A ja w tym roku będę marznąć (przynajmniej do końca roku). Nie mam kurtki na zimę, w którą się mieszczę więc chodzę i będę chodzić w płaszczyku zwanym przeze mnie plandeką. 2 lata temu kupiłam sobie puchową kurtkę w mango. Prawdziwie puchową i jestem zachwycona z tego jaka jest ciepła. Bez porównania z watowanymi - co kaczka to kaczka :P. Muszę sprawdzić czy w narciarską się zmieszczę
|
|
#2348 |
|
Zadomowienie
|
Malpko, zdrowiejcie. Oby Wojtusia ominęło.
Ja sobie też kiedyś kupiłam czerwoną szminkę ale stwierdziłam, ze aby ja nosić musiałabym mieć snieznobiale zęby a niestety kolor moich taki nie jest i odpuscilam sobie... Pani, mamy kozaki za stodoła zakladalas? Hehe . ![]() Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2349 |
|
Wtajemniczenie
|
Kwiatku dokladnie smieja sie z lidla a sami wioche odstawiaja
![]() Byou tak zrobie bo zawsze z tych h&m odrywalam ![]() Pani dokladnie to chyba starosc szminki zawsze mi sie z babciami kojarzyly ![]() Ale uwielbiam, kolor na ustach robi duzo w makijazu bo na oczach tylko tusz. Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2350 | ||||
|
Zakorzenienie
|
i bardzo dobrze! to najwazniejsze ![]() a zamiast kurtki co? ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() jajecznice! (przez 3 tygodnie jajek nie bylo, a my jajkozercy jestesmy ) na kolacje z trzech jaj, na sniadanie z dwoch ![]() pyyysznosci ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- ![]() ja dzis zrobilam 25 pierogow z jablkami, ale co sie naklelam przy nich (nie dla mnie lepienie, wyszly brzydkie, ale dobre )Demeter udanej wyprawy! ![]() Malpka zdrowka
|
||||
|
|
|
#2351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Małpka, do raportu!
Cytat:
skund ja to znam ![]() bo ja zawsze miałam "porządne". stare matki bardziej przypominały, to co nosiły moje koleżanki ![]() Cytat:
płaszczydło ![]() (przez 13 lat nie miałam ani jednej pary spodni dopiero przy dzieciach się dresowo zrobiło )sweter z działu męskiego. nie kupuję a). bom za gruba, b). sponiewieram i się zdenerwuję a tak do stycznia: a'). na bank schudnę , b'). nauczę się prać i nie będę się denerwować, że jakość średnia (a T. przez rok był jajeczny a od roku jajo tylko w barszczu )w sobotę pierwszy raz jadłam
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() (w klinice dostalam fizjoterapie i terapeuta nie tylko leczyl moje cialo, ale i dusze, byl tak sympatyczny, i to poczucie humoru smialy sie moje wszystkie konczyny )wyobrazam sobie, ze z Toba byloby podobnie ![]() mleka nie mam do kawy, M. sie nie dal namowic na szybka rundke do sklpeu i poszedl spac - mecze cafe crema ze smietanka ![]() ciekawe co by sie stalo, gdybym wlala smietanke do spieniacza? bita smietana? )
|
|
|
|
|
#2353 |
|
Zadomowienie
|
Pani, jak to ani jednej?! Tylko sukienki i spódnice? ?
Moderna, my kiedyś w pracy nie mieliśmy mleka ani śmietanki a koleżanka akurat kupiła mleko w proszku... Nie sprawdzajcie co się stanie jak się do kawy wsypie mleko w proszku. ![]() Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
eeee
młody masażysta o niebo lepsiejszy ![]() w fazie: gruba- nic nie pasuje, w fazie: chudsza- wolę kiecki
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
hej dzieki wam za troske:-* zyjemy;-) Julkaw nocy 2 razy jeszcze zwracala ja juz na szczescie nie dzis obie przespalysmy pol dnia, kochany Lolus zajal sie soba i ladnie sie bawil Wojtus budzil sie tylko na jedzenie
po 13 zwleklam sie z lozka w koncu. Jeszcze mnie miesnie i cale cialo boli ale bede zyc. Julka juz dobrze.
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Małpka, super, ze już lepiej...
Pani nie powiedziałabym...myslałam , ze Ty własnie taka bardziej chłopczara niż elegantka
|
|
|
|
#2357 |
|
Zadomowienie
|
Malpka dobrze, że już przeszło. Super masz dzieciaki
|
#2358 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas K w ogole niejajeczny!+ Ale ja też ![]() Cytat:
Byou, przymierzyłam Z spódnice, jeszcze za duża o jakies 3,4 cm. A kupiłam jej ostatnio taką. ----- Wrócilismy po 20 z wyprawy do Wrocławia. Byliśmy w galerii. Zaistniała taka sytuacja, że przez 1,5h byłam sama z dziećmi w galerii. I teraz tak przez pierwsze pół godzinki dzieci grzeczne, K miał komórkę więc się zajął. A potem? Armagedon! A więc ja wystrojona jak na święto w szpilach, czerwonej szmince i woskowanych spodniach idę trzymając pod pachą płaczącego K i pcham wózek z płaczącą Z. Ludzie siedzą, patrzą się, chłopy podśmiechują (na pewno ze mnie!) ![]() Tadaaaam!! ![]() W Tesco jedynie na szybko kupiłam dla Z komplecik z przeceny na lato. Pooglądałam ciuszki dziecięce z H&m, zeby wiedziec co się opłaca zamówić. No i tyle z zakupów
|
|||
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
hehe Demeter witam w mojej bajce
Ja szpil dlatego na wyprawy z dziećmi(czy swoimi czy obcymi ;p) nie zakładam, bo grozi połamaniem nóg. Grunt, ze zakupione cokolwiek
|
|
|
|
#2360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie było mnie tu przez chwilę, nie mogę pewnych spraw zostawić bez odpowiedzi, więc siłą rzeczy zacytuję rozmowę sprzed kilku stron
Cytat:
facet ma prawo decydować, bo jest ojcem tego dziecka, los sprawił, że to akurat kobieta jest w ciąży, a takie traktowanie, że nie ma nic do gadania to uprzedmiotowianie go i sprowadzanie do roli dawcy nasienia mówiąc o leczeniu to popatrz może, że mamy jedną z najniższych składek zdrowotnych na świecie, a za 5x mniej pieniędzy na zdrowie niż chociażby w krajach Europy zachodniej chcesz mieć to samo co tam? powtarzam, uważam, że dzieci są bardzo dobrze zaopiekowane, zwłaszcza w kontekście środków na to przeznaczanych co do mojej choroby - uważam, że nie fair, że do tego nawiązałaś, ale widzę, że tak czy siak masz niewielkie pojęcie o sytuacji - bardzo znana choroba, faktycznie, jak nawet nie wiadomo co ją powoduje, a i przebieg jest całkowicie nieprzewidywalny - leczonych w Polsce jest 10% chorych, 99% najtańszym lekiem, od którego w świecie już się odchodzi, o skuteczności ok 30%, dającym masę działań niepożądanych, często gorszych niż sama choroba. Jak dla Ciebie to taka rewelacja to nie rozumiem naprawdę pretensji o resztę opieki zdrowotnej w PL. w ogóle wrzucasz dużo rzeczy do jednego wora - socjal, zasiłki, służbę zdrowia - jak Ci się tak tutaj nie podoba, to po co tu siedzisz? a co do księży - to w końcu tylko ludzie, też grzeszą - ale czy ich grzechy stanowią usprawiedliwienie grzechów kogokolwiek innego? Cytat:
a ślub jednostronny nie wchodzi w grę?
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
Widzialyscie juz te nowe nowe pluszaki z ikea?
https://wizaz.pl/Dziecko/Pluszaki-dl...m_campaign=NYT fantastyczne ten tygrys i pelikan musza sie u nas znalezc w pokoju
|
|
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak czytam to doszłam do wniosku, że Z w sklepach to ideał - już mamy zakupowo cały system objazdów - jak koniec miesiąca to dojadamy wszystko z lodówki i cargo- spiżarni, szoruję jedno i drugie, a po wypłacie wielkie uzupełnianie zapasów wszystkiego w domu. No i we wtorek się wybrałyśmy - Tesco, Carrefour, Auchan, ToysRus, Rossman, Natura, 2 sklepy wegańskie, Biedronka, Pepco, Inmedio, mięsny i warzywniak. Z po tym wszystkim jeszcze wymyśliła spacer nad staw celem karmienia kaczek wczoraj Ikea i TKMaxx - obkupiłam się w prezenty na święta... Dziś chyba jeszcze Decathlon i Makro - ale to dopiero po południu jak będzie można z dziećmi wchodzić
|
|
#2363 |
|
Zadomowienie
|
Demeter współczuję wyprawy. Niedawno przechodzilam to samo ale tylko z Karolem
takze nie jesteś sama ![]() Straszą na TVN24 tym smogiem w Krakowie. Jakiś facet kazał maski z filtrem hepa (czy jakoś tak) zakładać. Laski to dopiero w ostatnich latach się pojawiło? Bo szczerze mówiąc wcześniej o tym nie słyszałam a jak parę lat temu pojechaliśmy z chlopem do Krakowa to w szoku byłam jaka "mgła" wisi... Z drugiej strony wydawałoby się, że ludzie co raz rzadziej palą śmieciami, bo segregacja itd. Nie kumam tego
|
#2364 |
|
MBZ♥
|
Moderna więź, że miałam pisać o jajku?
Zosi niezmiennie ulubione danie to jajecznica. Ogladalas nowe Przyjaciółki?Demeter ale śliczna ta czarna ![]() Współczuję przeprawy sklepowej ![]() Kwiatuszku jak byłam u t to tam palą takim szitem, że w głowie się nie mieści :/ Pani to jak ja wkładam sukienkę albo spódnicę to B pyta gdzie to zapisać Małpko dobrze, że dobrze ![]() Villga jak Kinia? Kiepska noc za nami. Zosia miała koszmary:/ teraz odsypia. |
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
Demeter ojejj
nie dalabym sie zostawic sama na szpilkach z dwojka dzieci (ja szpilki to tylko zalozylabym na impreze w domu )BYou Zosia dzien pelen wrazen? czy po prostu zle spala?My jajkozercy, codziennie sa jajka miesiecznie to dobre 50-60 przerabiam ![]() Dzisiaj ogladne sobie premierowke, wczorajszej uz ogladalam )---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Zamowilam M. dodatkowe pudlo duplo XXL (193 klocki) plus druga zielona plytke bo zaczyyna budowac coraz wieksze budowle i klockow nam brakuje (chyba cena dobra bo za klocki i plytke ok 160zl)
|
|
|
|
#2366 |
|
Zadomowienie
|
BYou, prawie zdrowa już jest Kinia
![]() Przytulas dla Zosi. Moderna, ależ Marcelek będzie miał teraz pole do popisu w budowaniu!! Super Demeter, współczuję akcji w sklepie. Ja się zbieram do lekarza a taka mgła okropna. Nie cierpię jeździć we mgle. :/ Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2367 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A co tam, smieje sie z tego, dałam rade ![]() Cytat:
Tez chciałam to zamowic dzieciom na gwiazdke. Płyte mamy niedawno kupioną. Nowe? bdb cena |
||||
|
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony u mnie nowe osiedle, młodzi ludzie, a powiedzieli, że wolą więcej płacić i nie segregować śmieci, bo duża ilość śmietników psuje wygląd osiedla
|
|
#2369 |
|
Zadomowienie
|
No to pojechałam. Samochód ani drgnie. Obstawiam akumulator. Wrrrr
Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dość prawdopodobne... Zero odgłosów jak kluczyk przekręcasz?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

Nawet mój chłop twierdzi, że mama lepiej gotuje od jego mamy a to już coś hehe 
szału ni ma, trochę mnie pogrubia no ale cóż... W tym roku sexy mamą nie będę 

i bardzo dobrze! to najwazniejsze 

)
)
05.07.2008
wczoraj Ikea i TKMaxx - obkupiłam się w prezenty na święta... Dziś chyba jeszcze Decathlon i Makro - ale to dopiero po południu jak będzie można z dziećmi wchodzić