|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Cytat:
tz tez mi to ciagle powtarza ale macie racje... bo ile mozna ?dobrze ze jutro ostatni dzien i bede sie obijac w domu juz do konca ciazy
|
|
#2492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uważaj na siebie! Cytat:
Witam Mamusie Myślałam, że dziś zaśpię dziś po pracy wracam i ciąg dalszy przygotowań tym razem dla siebie....jeszcze 3 nocki i Tż nas zaszczyci swoją obecnością Marciar to już jutro
|
|
#2493 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Naprawdę czas, żebyś odpoczęła.---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Lucy już Ty sama się za siebie weźmiesz o obejdzie się bez interwencji lekarza. Trzymam Kciuki za Ciebie .
|
|
#2494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2495 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
cóż tęsknota za mężczyzną robi z kobietą . Sporo w najbliższym czasie wizyt . Dzisiaj wieczorem jeszcze moja.---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
.
|
|
#2496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba jestem.jedna z ostatnich lub ostatnia :-D
|
|
#2497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() leze pod kołderka od samego rana ![]() ![]() Cytat:
![]()
|
|
#2498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie... to nie tak jak myślisz licząc nocki mam na myśli również wieczory których nie znoszę o tej porze roku po 16ej jest już ciemno i są takie długie 3 dni i 3 nocki w takim razie Hermi daj znać co na Twojej wizycie Cytat:
ale to nic zobacz jakie napięcie temu towarzyszy
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dostałam sms od tż : Kocham Was moje skarby !
kurde, az sie poryczałam ![]() :brzyda l:tak fajnie brzmi liczba mnoga eh... te hormony ![]()
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Paula ja też się wzruszam jak M pisze "kocham Was czworo" albo " kocham Was moje Gadziny" 😃
|
|
|
|
#2501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj mojemu Tz marudziłam, że tak mi dobrze z Matim w brzuszku, że będzie smutno jak nic mnie rano budzić nie będzie no dziwnie tak niby 25 t a człowiek tak przywykł już do dziecka tam
|
|
#2502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Jestem zdeterminowana, dam radę.Cytat:
Cytat:
Mój mąż wraca z pracy i pyta: jak tam się dziś miewa moja beczułka I jak zawsze było buzi w czoło, tak już nie ma, jest w pępuszek A wczoraj pokupowaliśmy parę rzeczy w Pepco, min taki pychaty kocyk, to wsadził w niego poduszkę i tak nosił, bosz Wysłane przy użyciu Tapatalka
|
|
#2503 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:-* :-* :-* :-* Cytat:
:-D :-D :-* :-* ❤❤❤Cytat:
Zaraz bede plakac przez was :-D
|
|
#2504 | |||
|
Rozeznanie
|
Hejka!
Po całym popołudniu bez wizażu ciężko Was nadrobić ![]() Cytat:
Cytat:
27 t 4d czyli 28 tydzień Cytat:
---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Fajni wylewni Ci Wasi Tż. Mój raczej z tych, że przecież wiem, że mnie kocha... |
|||
|
|
|
#2505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sie obudze to pierwsze co i reka na brzuch i sprawdzam czy jest dalje na miejscu Cytat:
wczoraj pokazalam fotke jaka dalam dwoch spiochow razem dla tz - powiedział : jakie słodkie, my tez takie bedziemy mieli ![]()
|
|
#2506 |
|
Rozeznanie
|
Dam znać po wizycie co i jak
. Pewnie dostanę skierowanie do diabetologa przez ten cukier na poziomie 146 po 2 godz po wypiciu glukozy 75g. Na bank przyjdzie mi zwiększyć dawkę żelaza i syntetycznego hormonu tarczycy. To pewniaki. Rzuciłam okiem ile się czeka na wizytę na NFZ (lek. rodzinna by mi musiała przepisać skierowanie wypisane prywatnie od gin) i nie wiem czy się śmiać czy płakać, bo wychodzi na to, że w większość poradni diabetologicznych to ja szybciej urodzę, zanim bym się wizyty doczekała. Ręce opadają! Przyjdzie mi kolejnego lekarza prywatnie odwiedzać . Marcia to chyba faktycznie jedyna mama, która jeszcze nie zna płci Maluszka (jakbym miała sklerozę nie bijcie). Ale jutro się to zmieni! Tego się trzymam. Mój mąż też mi śle takie smsy, naprawdę łza w oku staje, bo to takie miłe, kochane i wogóle ach! Za to ja mu czasem wysyłam wiadomość o treści, że np. z Ani ugotowałyśmy mu pyszną zupkę na obiad, to też bierze go rozrzewnienie. I tak mężunio stwierdził wczoraj, że mimo różnych perturbacji, to będziemy bardzo dobrze wspominać czas ciąży . A i jeszcze jak wraca do domu, to mówi że widzi już Malutką oczyma wyobraźni, jak już nieco starsza i stoi w oknie, wyczekuje kiedy wróci z pracy do domu. Cieszę się, że nie może się już doczekać kiedy ojcem będzie. Naprawdę doceniajmy, że mamy wspaniałych partnerów i oby tak było jak najdłużej.
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja sie przyznam do czegos dziewczyny : ostatnio zwalam na Mie duzo rzeczy np: mowie do tz, zrob mi inke, on leci i robi, ja zapomne ze powiedzialam ze chce inke i wole herbate a on : to nie kozesz sie zdecydowac ? a ja nie, to Mia zmieniła zdanie ![]() :hahaha :albo zabronil mi jesc czekolade ( mam mega problem z wypróżnianiem) i np zobaczy ze jem batona to pyta : a ty co robisz? a ja na to : bo Mia prosiła ![]() ![]()
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może wystarczy jedna wizyta i sama już będziesz wiedziała co i jak dobrze, że już bliżej niż dalej do rozwiązania a może z tarczycą unormuje się po porodzie ?
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę iść do okulisty bo mam okulary w opłakanym stanie...Więc jutro zadzwonię i zapytam czy byłaby możliwość się na jakiś termin zapisać czy nadal jest tak że zapisują kilka osób a resztę z kolejki i koło 6 trzeba byc a od 7 rejestrują...
Stwierdziłam że nie chcę jutro tony życzeń na fb i ukryłam datę urodzenia...Po co mi jakieś wredne pipy mają życzyć "wszystkiego najlepszego" jak w cale tak nie myślą... Edytowane przez agaczilla21 Czas edycji: 2015-11-05 o 10:40 |
|
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
Hermo moze byc tak ze kobiete w ciazy da sie zapisac wczesniej. Sa luki w wizytach na wlasnie takoe osoby. Ja na endo normalnie musialabym czekac pol roku ale ze dostaje skierowanie bybsie zapisac np na za miesiąc to musze sie zapisac i juz.
Paula dobra jestes :-D
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Załamać się idzie z tymi lekarzami u nas. Wysłane przy użyciu Tapatalka
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2015-11-05 o 10:42 |
|
|
|
|
#2512 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No dobrze, przyznam się, że czasem też wyciągam tego asa z rękawa. Cytat:
Nie ma szans, żeby moja tarczyca nagle zaczęła pracować jak należy, bo to wrodzone schorzenie lekarz endokrynolog już na pierwszej wizycie powiedział mi, że leczyć będę musiała się już do końca życia. Najgorsze, że dzieci dziedziczą 50/50 choroby tarczycy, nawet jeśli to tylko epizodyczne skoki hormonów. Dziewczyny, jeśli przyjdzie mi prywatnie iść do tego diabetologa to pójdę, bo jeśli termin wizyty na NFZ będzie odległy, to nie ma co się patyczkować. Dziecko ważniejsze. Pożalę się gin dzisiaj, że taka nędza z tym oczekiwaniem na wizytę, zobaczę co powie. Póki co się nie nakręcam .
Żona - 20.09.2014 r. II kreski - 16.06.2015 r. Mama - 18.02.2016 r. Edytowane przez Hermi1989 Czas edycji: 2015-11-05 o 10:46 |
||
|
|
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale niestety. Przykład, mam skierowanie na cito do kardiologa, zapisywałam się w lipcu na..26 listopada I to już jest ponoć w trybie przyśpueszonym ![]() W międzyczasie 2 razy sobie prywatnie poszłam Wysłane przy użyciu Tapatalka
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
No racja nie wszedzie tak jest
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
Moja siostra jakoś jeszcze w zimie na początku tego roku była u endokrynologa...Dała jej skierowanie na usg tarczycy i kazała po nim się zapisać na kolejną wizytę...to miała umówione usg gdzieś w połowie maja a endo na koniec...ale wyjechała do Niemiec i jej termin przepadł. To jak wróciła to zadzwoniła się zapisać no to miała to usg we wrześniu...Po nim chciała się zapisać na wizytę do endo- na ten rok nie ma terminów...no i czeka bo w sumie to nawet się nie dpoytywała kiedy będą zapisywać ale zazwyczaj na kolejny rok piszą od końca października- listopad więc pewnie już by jej dzwonić...I lecz się tu człowieku...
|
|
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
Pomyłka. Kliknęłam cuś w tel
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2015-11-05 o 10:51 |
|
|
|
#2517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pożal się może akurat się uda
|
|
#2518 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie się też okulista kłania, ale zajmę się tym po urodzeni córki, mogę umówić się prywatnie za 60 zł w salonie optycznym z okulistą i nie czeka się długo na wizytę w porównaniu z poradnią, bo wszędzie w moim mieście są zapisy na 4-6 m-cy wcześniej.
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale Wy dzwońcie do tych diabetologów i mówcie, że w ciąży jesteście. Moje wszystkie koleżanki miały wizyty w tym samym tygodniu mimo kilku miesięcznych kolejek, bo to raczej oczywiste, że prędzej urodzicie niż dostaniecie się na wizytę.
|
|
|
|
#2520 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Kiedyś od znajomej męża usłyszałam, że teraz to taka moda na chorowanie na tarczycę. WTF? Moda? Kutwa jaka to moda? Scyzoryk otworzył mi się nie tylko w kieszeni. Bo tak lekarze wg niej ludziom wmawiają, a pełnej diagnostyki nie przeprowadzają. Mnie też chciała wmówić, że to na pewni nie tarczyca. Mało mnie szlag nie trafił. Babka jest dietetykiem, nie lekarzem i zachowuje się jakby wszystkie rozumy pozjadała. U mnie i wyniki badań hormonów, przeciwciała we krwi, unaczynienie gruczołu tarczycy, jego rozmiary, moje objawy, wywiad rodzinny, wszystko to kliniczne objawy Hashimoto. Chciałabym żeby to była jakaś pierdoła i problem zniknie, ale tak nie będzie. Ale to nie koniec świata, odpowiedni lek, dobrze dobrana dawka, regularna kontrola i do przodu. ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.

ale macie racje... bo ile mozna ?

dziś po pracy wracam i ciąg dalszy przygotowań tym razem dla siebie....jeszcze 3 nocki i Tż nas zaszczyci swoją obecnością
.