|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Nadia rakieta z Ciebie
masz śliczny kolor włosków, też na taki się szykuje ale jakoś nadal się boję w ciązy malować ![]() verrerie mój raczej ruchliwy, tak średnio co dwie godzinki robi popis akrobacji ale jak coś robię w domu i nie zwracam uwagi czy kopie czy nie to potem się martwię czy dawał znać bo nie zauważyłam myśle że to jeszcze ten etap że każda z nas czasem się martwi, ja odetchnę dopiero koło 34 tygodnia pewnie, jak synio znacznie podrośnie i będzie silniejszy ![]() Jakie tetno u Maluszka jest teraz w normie? Bo piszecie Kobietki że Wasze maluszki maja po około 140... mój co wizytę 153
mąż i żona 26.07.14 Marcelek <3 18.02.16 Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2015-11-05 o 10:22 |
|
|
|
#3602 |
|
Konto usunięte
|
gosza82; trzymam kciuki abyś dostała zwolnienie. Ja juz maam! -
Współczuje takiego gina, ja bym nie dała rady, nie umiem ,wstydze sie prosić o cokolwiek kogokolwiek, nawet jeśli sie nalezy. Pamiętam jak mnie zwolnili z pracy i maż mnie zmusił pójść po zwolnienie do rodzinnego, jesu!!! ile stresu ja się najadłam!!! Powiedziałam mężowi że za te pare groszy w psychiatryku wyląduję. Nie umiem kłamać, nienawidzę oszustw, i takich różnych ściem, wtedy co prawda też bola ły mnie stawy, ale nie one były motywem pójścia na zwolnienie, tak na prawdę. Ale w Twojej sytuacji, to nie masz czego sie bać, płacimy te składki, nam się należy odpoczynek nawet jeśli nic nie dolega.Taki rewansz za późniejsze nie przespane noce, choroby, płacze i t.d. A brzuch jak dla mnie b.szczupłej osoby jest wielgachny, pod tymi ubraniami trochę się schował trzydziescidwa;-rozumiem Ciebie, też taka jestem, chciałoby się aby wszystko było jak książka piszę.Ale powiem Ci ze te USG nie są precyzyjnymi, i niema czym sie przejmować i sugerować, waga może róznić sie nawet o pół kilo. Moja gin nawet mi nie podaje wagi z tego względu magda16262- głowa do góry, zdrówka zyczę! malinka9191, polly, Gosia02061980- wszystko będzxie w jaknajlepszym porządku, kciuki do góry! monicca1989- o dzieki! ja właśnie takiego szukam aby po polach, lasach i niedrogi emma;"No co Ty pewnie, że energia powróci. To będzie wiosna!!!" aha, tylko ze jest wtedy wiosenne przesilenie, ale trzymam za słowo ![]() Emmuś bo ja niestety nie mam fb, ze względu na sprzeciwienie Tż) też chętnie bym się zapoznała bliżej Bonku;fasolka poćwiczcie tam i za mnie, ja dziś leniwie się |
|
|
|
#3603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mojego bym nie slychala, mam wolna wole i jak chce zakladam nie to nie i nie wazne czy jemu sie to podoba czy nie
|
|
#3604 |
|
Wtajemniczenie
|
Monik , mój mały też zawsze ma ponad 150 i lekarz mówi, że to bardzo dobrze
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
Jeeej, nie mam mocy żeby się ogarnąć.
tylko wstalam z łóżka i mnie głowa zaczęła boleć. a trzeba do miasta na zakupy jechać.
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli będziesz chciała się nam pokazać w całej okazałości to wstaw fotkę w klubie na pewno masz czym się pochwalić
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2015-11-05 o 10:39 |
|
|
|
|
#3607 |
|
Konto usunięte
|
malinka9191;czemu TŻ sie sprzeciwia?
Ja mojego bym nie slychala, mam wolna wole i jak chce zakladam nie to nie i nie wazne czy jemu sie to podoba czy nie.. -miałam przez kilka lat, ale wiecznie były kłótnie- bo :"po co to zdjęcie wkleiłas, a co to za znajomy nowy, a co to za komentarz?? ..." Truł mi i truł, razem ze swoimi rodzicami, którzy sa przeciwnikami zagorzałymi portalów społecznościowych, a każdy czy to z rodziny czy to ze znajomych przy spotkaniu koniecznie musiał skomentowac mnie,(nie mówię o jakichś złych kometach, normalnie) W końcu, miałam dość tych ciągłych kłótni..i wykasowałam sie ze wszystkich portalow spolecznościowych. Za to mam więcej czasu teraz na pogaduchy przez skype z rodziną, przyjaciółmi, nauke i inne ciekawe sprawy
|
|
|
|
#3608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale głównie dlatego że kiedyś miałam i jakiś de.bil włamał mi się na konto, już byliśmy zaręczeni a ten pseudo haker zmienił mi status na wolna. Rodzina to myślałam że na zawał zejdzie, sensacje zrobili że się rozstaliśmy każdemu z osobna musiałam tłumaczyć mało tego, po danych na fb przejął moją skrzynkę mailową a potem próbował zalogować się na konto bankowe. To była moja ostatnia przygoda z fb, bo strasznie trudno było mi potem usunąc takie przejęte konto.Mam pytanko z cyklu: z ZUSu wzięte ![]() Mogę po 4 miesiacach pracy w danej firmie pójść na zwolnienie i nie ściągać na siebie kontroli? czy ten okres jakby karencji musi być dłuższy?
mąż i żona 26.07.14 Marcelek <3 18.02.16 Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2015-11-05 o 10:47 |
|
|
|
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TERAZ POJAWIŁ SIĘ WIZAŻ, KTÓREGO NIE POTRAFIĘ SOBIE ODMÓWIĆ
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2015-11-05 o 10:50 |
|
|
|
|
#3610 |
|
przyczajony tygrys
|
Dziewczyny prosze o kciuki... Czekam u dermatologa, nie wiem czy mnie przyjmie... Podejrzenie polpasca. Boje sie jak cholera. Gin mowi ze u niej odkad pracuje jestem puerwszym przypadkiem polpasca w ciazy. Boje sie
|
#3611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
ja miałam półpaśca w 8tc. Środkowy trymestr jest "najbezpieczniejszy" na takie choroby. Dostaniesz pewnie Heviran. Maluszek jest bezpieczny!!!
|
|
#3613 |
|
Konto usunięte
|
Dzieki za komplemety
![]() A propos tego zdjęcia bo w summie miałam pytać, którą sukienka będzie lepsza na impreze urodzinową 40-kę kolegi? Wydaje się że czarna, bardziej elegancka , co nie? Chociaż impre robi w domu, więc i ta morska by sie nadała(chociaż ma już ponad 5 lat bo jeszcze po ciąży z Igorkiem została )
|
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ubrałabym czarną, super w niej wyglądasz
|
|
|
|
#3615 | |
|
Zadomowienie
|
laski gratuluję udanych wizyt!
![]() u nas tragiczny stan powietrza, wszelkie normy stężenia pyłów przekroczone, także postaram się na długo nie wychodzić z domu Cytat:
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Nieznajoma wszystko będzie dobrze, nie martw się!
|
|
|
|
#3618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wspominając o tym jak bardzo korzystną mam umowe... a wiadomo, zus boli jak ktoś dużo od nich dostaje ![]() nieznajoma spokojnie, dostaniesz bezpieczny dla maluszka lek i przejdzie Nadia kiecka zdecydowanie czarna ![]() "Wynalazłam" na forum u listopadówek taki oto domek. I już wiem co będzie wisiało nad łóżeczkiem mojego Księcia takie chce, tylko większe i beżowo-białe
mąż i żona 26.07.14 Marcelek <3 18.02.16 Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2015-11-05 o 11:09 |
|
|
|
|
#3619 |
|
Konto usunięte
|
monikmi; o!!
- dobrze wiedzieć że nie jesteś sama ![]() Monia, kontroli nie unikniesz i po 6 mieś. pracy, tak jak pisałam kiedyś.Teraz bardzo tego pilnują, w naszym regionie chodza z dyktafonem, kamerą, aparatem wokół domu, nasłuchują, pytają sąsiadów, bo jest masa lewych zwolnień. Moja szwagierka miała takie akcje, (ona co prawda też naciągała ZUS na kasę i to sporą, ale jej się udało bo siedziała cały czas w domu przed TV ) Trzeba bardzo pilnować się, nie dźwigać zakupów, trzymać się domu i nie tańczyć przed oknami . Ja właśnie dziś uczyniłam ten grzech i wzięłam zwolnienie po 4 mieś. zatrudnienia
|
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie podbrzusze kłuje
|
#3622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3623 |
|
Rozeznanie
|
Mnie po 4,5 miesiaca pracy zrobili kontrole. Do tej pory nie dostalam pieniedzy. Czekam na decyzje.
|
#3625 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pracuję w dwóch firmach , w jednej od kwietnia 2014, drugą od 01.07.2015. Umowa była pod pisana przed tym jak dowiedziałam się o ciąży bo to było 23.07 . I jestem na zwolnieniu 29.10-04.11 (chodzące) od lekarza rodzinnego i teraz już od ginekologa leżące , wole siedzieć w domu w razie kontroli . Najwyżej zakupy będą przez internet
![]() A zapomniałam się pochwalić , wczoraj od rana byłam u krawcowej zamówić sukienkę ślubną Utargowałam z 700 zł na 400 zł |
|
|
|
#3626 | |||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=trzydziescidwa;5335 0571
Powinnam się cieszyć po wczoraj, a nie daje mi spokoju myśl, że gin mówił, że ciut mniejszy jest ten nasz synek na ten czas, chociaż w normie, ale tak bliżej 25 centyla i już się człowiekowi roi w głowie, czy wszystko dobrze... [/QUOTE] nie przejmuj się absolutnie - jeśli było by coś źle to kazałby za moment przyjść na kontrole i na pewno zareagował. A mniejszy maluch łatwiej wyjdzie i zdąży nadrobić moja kuzynka urodziła o ponad pól kilo mniejszą córkę od mojej siostry a teraz tamta jest 2 razy większa Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gosza 82 - powodzenia ze zwolnieniem monikami i nadia29 - co z tymi waszymi facetami jest ja się na mojego złoszczę ale większość zakupów tacha on i obiady też częściej gotuje - ja to teraz pomagam mu - że poobieram itd ale przy garach on stoi. za dzisiejsze wizyty
|
|||
|
|
|
#3627 |
|
Zadomowienie
|
witam
ale sie wnocy strachu najadlam obudzilam sie wnocy jak zwykle na siku ale ale niechcialo mi sie wogole sikac i tak straznie bolal mnie brzuch z lewej strony ;/ poszlam na kibelek a tu nic jedna kropla siku tak jakby mi dcos zablokowalo pecherz i niemoglam sie wysikac ani nic wzielam tabletke wkoncu po pol godzinie i po nasteonym minutach wkoncu przeszlo ale juz myslalam ze bedziemy musieli na sor jechac
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja byłam na zwolnieniu po szpitalu i dopiero po pół roku dostałam wezwanie na komisję, żadnej kontroli w domu nie miałam a spotkałam faceta który był na komisji drugi raz w ciągu dwóch tygodni i jeszcze domowe kontrole mu robili ci kilka dni mimo, że był na prawdę poważnie chory trochę nie w temacie ale jak widać z zusem różnie bywa ![]() Piękny ten domek ![]() Nadia czarna za wizyty :
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

masz śliczny kolor włosków, też na taki się szykuje ale jakoś nadal się boję w ciązy malować 
ale jak coś robię w domu i nie zwracam uwagi czy kopie czy nie to potem się martwię czy dawał znać bo nie zauważyłam
myśle że to jeszcze ten etap że każda z nas czasem się martwi, ja odetchnę dopiero koło 34 tygodnia pewnie, jak synio znacznie podrośnie i będzie silniejszy 

ze względu na sprzeciwienie Tż) też chętnie bym się zapoznała bliżej 
tylko wstalam z łóżka i mnie głowa zaczęła boleć. 

każdemu z osobna musiałam tłumaczyć
mało tego, po danych na fb przejął moją skrzynkę mailową a potem próbował zalogować się na konto bankowe. To była moja ostatnia przygoda z fb, bo strasznie trudno było mi potem usunąc takie przejęte konto.

nie wspominając o tym jak bardzo korzystną mam umowe... a wiadomo, zus boli jak ktoś dużo od nich dostaje 
trochę nie w temacie ale jak widać z zusem różnie bywa