|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Cytat:
Ale fakt, patrząc po tym co kupujesz, jego gust to przeciwieństwo
|
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zbieram sie powoli na wizytę
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett, tak - położna zawsze instruuje, bo też o nie jest takie proste,że jak czujesz, że masz przeć, o przesz, bo nam np. pokazywała, że możesz przeć dopiero jak dziecko jest główką w dół ułożone, ale jakby plecami do świata, a klatką piersiową do Ciebie.
I że to położna poznaje po tym, że dziecko na głowie między ciemiączkami ma taką kostkę, ona ma być jakby 'na wprost', powiedzmy jak przedłużenie linea nigra. A może byc tak,że dziecko jest jeszcze lekko po skosie, a Ty czujesz parcie - ale wtedy położna powie, żeby absolutnie nie przec: w tej pozycji główka dziecka ma większą średnicę i nie ma szans żebyś ją przecisnęła przez kanał rodny. Co do rodzenia na leżąco i wygody personelu - z tego, co widziałam, to u nas jednak stawiają na aktywny poród. Zwłaszcza, że chodzenie pozwala na: - szybsze wstawienie się dziecka do kanału - częstsze, mocniejsze skurcze - szybszy poród - dziecko cały czas napiera główką, więc krocze nie doznaje nagle szoku, że się coś przeciska, tylko stopniowo czuje nacisk = duża szansa na uniknięcie nacięcia. Wiadomo,że jak całkiem opadasz z sił, no to trzeba się położyć, ale ona duży nacisk kładła na to, żeby chodzić najwięcej, jak się da. ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Aha, jak chcecie ZZO, to poinformujcie o tym przy przyjęciu: pobiorą wtedy krew do badań i 'w razie wu' mają już wyniki. Anestezjolog nie poda ZZO bez wyników badań (np. krzepliwość krwi), a na wyniki w szpitalu można czekać nawet godzinę. Więc często problemem jest to, że chcecie ZZO, ale zanim będą wyniki, to jest już za późno. Tak jak pisałam, ZZO najczęściej przy 5cm podają, później już wolą zrezygnować,żeby na konkretną akcję nie trafił czas największego znieczulenia. Zwłaszcza, że samo podanie ZZO to 10-15 minut siedzenia bez ruchu, a o to ciężko przy największych i najczęstszych skurczach. |
|
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
Już coraz bliżej porodu, boję się coraz bardziej ale z drugiej strony cieszę się.
Chciałabym mieć już kącik ogarnięty, torbę spakowaną, ale nie mam siły kilka rzeczy chciałam zrobić jeszcze przed narodzinami, a z moim tępem to chyba nie zdążę. Chyba znów łapię jakąś "depresje" odkąd mąż zwolnił się z pracy i przyjął do nowej firmy to już nie przychodzi o 13-14 do domu tylko o 17 Cały dzień sama, teraz nawet na dwór wyjść nie mogę.
|
#3725 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wysoko bardzo go czuje jak siedze, ale to rzadko woli kopac w bok ![]() Cytat:
Super Cytat:
Cytat:
![]() Cudny Ja dzis wybralam sie z moja Mama na shopping. Pojechalam obejrzec wozki, ale nic mi to nie dalo, nadal beda mi sie pewnie snic Za to moja Mama kupila malemu paczke duza tych pampersow premium care rozmiar 1 wpakowala do wozka jak bylysmy na zakupach i powiedziala, ze to od Babci ![]() Ja za to musze przystopowac z ciuszkami.. No, ale jak no? Dzisiejsze łowy z coccodrillo macie na zdjeciach ImageUploadedByWizaz Forum1446728461.348983.jpgImageUploadedByWizaz Forum1446728477.602744.jpgWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-11-05 o 14:19 Powód: . |
||||
|
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zobaczy ilość wzorów, to stwierdzi, że wszystkie są ładne
|
|
|
|
#3727 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak też już po wizycie. Moja Pani doktor jak zwykle noeogarnieta i spozniona. Dowiedziałam się niewiele. Serduszko pięknie bije, szyjak twardą zamknieta 3.8cm. Morfologia średnia. Mam brać magnez 3 razy dziennie. Mocz w porządku. Dostałam kolejne zwolnienie, pobrała wymaz do badan i to w sumie tyle. Na następnej wizycie ma zrobić szczegółowe USG. Magda bardzo bym prosiła o dopisanie wizyt na 23.11 godz 14:00 i 14.12 godz 14:00
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-11-05 o 14:09 |
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
Bleh, a ja mam ogólnego doła dzisiaj i jakaś płaczliwa jestem, bo ledwo pomyślę o pewnej rzeczy, to już lzy w oczach. Huśtawka nastrojów chyba + pogoda..
|
|
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- może któraś chętna? mogę wysłać więcej zdj http://olx.pl/oferta/kombinezon-zimo...8-IDconoD.html
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2015-11-05 o 14:14 |
|
|
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co to za wymaz? ten na gbs?Kamilka, rozumiem. tyle nam pozostaje
|
|
|
|
|
#3731 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko będzie super zobaczysz ![]() jeśli jesteś na aplikacji to zaznaczasz dany post klikasz w górnym prawym rogu otwórz w przeglądarce, przenosi Cię do przeglądarki i klikasz na załącznik i gotowe widzisz wszystko Cytat:
Przeraził mnie trochę że on taki wielki na tym łóżeczku jest Cytat:
Za to moja mama sterty hoduje, a później jęczy, że o matko ile prania ![]() Cytat:
Ja wybrałam 10 - Tż ograniczył mi do 3 Teraz tylko rozkmina czy gwiazdki czy te myszki Cytat:
Magdusia już dopisuję i gratki wizyty |
|||||
|
|
|
#3732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję ślicznie:-*
Cytat:
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka fajnie to wszystko brzmi w teorii ale w praktyce juz nie jest tak kolorowo.
Ja chcialam chodzic I wlasnie aktywnie urodzic a nie moglam bo glupie polozne od razu po przyjeciu podlaczyly mi oksytocyne chociaz tez wolalabym czekac az samo sie rozkreci I musialam lezec caly czas. Nawet zeby pojsc do toalety musialam sie postawic bo kazaly mi sikac do podsuwacza... Dlatego teraz niczego nie zakladam, na nic sie nie nastawiam I wiem ze to jaki bede miala porod w 90% zalezy od tego na jaki personel trafie I tyle... |
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie tak
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
I tez ciezko jest postawic na swoim albo sie wyklocac jak niedosc ze mdlejesz z bolu to jeszcze wiesz ze Twoje zdrowie I zdrowie Twojego dziecka jest uzaleznione od osob ktore sie Toba zajmuja podczas porodu.
|
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Ej te rozmiary koszul są jakieś dziwne.. Ja już mam 100 cm w brzuszku i do porodu to pewnie mi jeszcze przybędzie a tu rozmiar M koszuli do porodu i obwód brzucha 100 cm
To co ja mam wziąć kurde XXL?!
|
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
XL starczy.
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
Magda ja bym brala rozmiar jak przed ciaza
Ja mam Mki chyba a tez juz jakies 96 w brzuchu... te wymiary tam sa pewnie podane bez rozciagania a to sie przeciez spokojnie rozciagnie
|
|
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
Ja normalnie wchodzę w S/M swoich ciuchów sprzed ciąży jedynie co to bluzki robią się za krótkie.. No i kurde teraz nie wiem
Wezmę L chyba najwyżej będzie mega opięta ![]() Edit: Jednak może faktycznie M - w końcu to ma być po porodzie.. A L może mi spadać z ramion, bo ja tu jestem drobna u góry Ale i tak postęp wybrałam koszule! Edytowane przez magda1706 Czas edycji: 2015-11-05 o 14:42 |
|
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
To bierz Mki Magda
|
|
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam dość mycia zębów, a ugryzienie jabłka to dla mnie wyczyn. Dziąsła mi krwawią na potęgę, jak mi nie wylecą zęby po tej ciąży to będzie cud jakiś..Kupiłam mega miękką szczoteczkę, trochę pomogło, ale znowu zaczęłam mieć miesiączkę w buzi przy szczotkowaniu. Jak mnie to wkurza.. |
|
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
magdusia super, że z szyjka ok
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Magdusia gratuluję udanej wizyty, dobrze, że z dzidziusiem wszystko dobrze. Mam nadzieje, że wyniki będą dobre. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-11-05 o 15:05 |
|
|
|
|
#3745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zawsze sprawdzam jesli jestem w szpitalu jaka kroplówke mi podają, mam chyba do tego prawo. A mąż był przy Tobie? To jest jakies niewyobrazalne ze to jak przebiega porod zalezy od personelu...To powinno zalezec od nas, co my nie mamy nic do powiedzenia? Wspołczuje ze tak to przezyłas. Ja może jestem jakaś ciemna i w ogole pierwszy porod przede mna, ale na pewno wiem ze nie zgodze sie na ZZO ani na oxy. Można gdzies to na papierze podpisac zeby mi nie podali "przypadkiem" jak u Ciebie? A do tego nie boje sie wcale porodu ![]() Jakas nienormalna jestem. |
|
|
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
Włożyłam do koszyka na allegro dwie koszule, biustonosz sportowy i normalny do karmienia z fiszbiną i zamawiam i koniec dylematów o!
Torba spakowana! Do tego z jedną koszulą przyjdzie ten nieszczęsny ochraniacz na szczebelki i ostatnie kliknięcie to pieluchy tetrowe/przewijak/flanela/wanienka i koniec z dylematem i allegro ![]() Mam jeszcze tydzień na decyzję co dokładam do gemini i zamawiam i jak coś mi braknie to będę stacjonarnie kupować o! Taki mam dziś dzień postanowień!
|
|
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
Lune, u nas na SR położna opowiadała, że w jadnym z naszych szpitali podają wszystkim rodzacym oksytocynę, mówiąc, że to jest kroplówka wzmacniająca
W innym z kolei rodzące na całą pierwszą fazę porodu podłączaja pod ktg, i babki muszą przez to cały czas leżeć... Dla mnie to jest jakaś masakra. Jesli to jest poród siłami NATURY, to ja jestem krolewna chińska, bo to jest zaprzeczenie natury.
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2015-11-05 o 15:11 |
|
|
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też pluję krwią strasznie. Magda, i jaki rozmiar wzięłaś? Ja bym wziełam L :P
|
|
#3750 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mała łobuziara Ci sie trafiła śliczny pięknie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja słyszałam od koleżanek że baaardzo często dzieciom nie pasują pampersy czy chusteczki i trzeba zmieniać i testować inne, więc po prostu szkoda mi miejsca w domu i kasy jakby sie miało okazać ze Małemu jakaś marka nie spasuje i będę sie musiała tych zapasów pozbyć Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wiadomo ze teraz są na brzuchu napięte, ale po porodzie będą w sam raz no i gratuluje udanej wizyty nie wiem czemu zniknął mi z cytatów Twój post ![]() Cytat:
![]() mi mega krwawią zęby przy myciu zwykłą szczoteczką a przy myciu soniczną w ogóle Ja tez już po wizycie. Maluch waży o 1800 g, szyjka ok, ogólnie wszystko w porządku, oprócz tego że Mały obrócił sie i jest ułożony pupką do dołu mam nadzieję że się jeszcze obróci (bo tydzień temu był jeszcze główką w dół, akrobata mały ), bo jak nie to cc mnie czeka, a ja bym wolała sn ..... ![]() Poza tym rozmawiałam z ginem a propos porodu jak się ma cukrzycę ciążową i powiedział że od 34-35 tygodnia będziemy sie widzieć co tydzień i monitorować sytuację, bo faktycznie może być tak że z łożyskiem będzie problem i trzeba będzie ciąć lub wywoływać poród (o ile Mały się obróci i będzie w ogóle mowa o porodzie sn) wcześniej. No i na pewno będę rodzić nie później niż wtedy kiedy mam termin, bo przy cukrzycy nie powinno sie dopuszczać do przenoszenia ciąży. Ogólnie jest za wcześnie żeby cokolwiek wyrokować, no ale muszę sie wstępnie nastawiać na wcześniejszy poród no i na cc ... Magda dopisz mi proszę następną wizytę 23 listopada |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

Ale fakt, patrząc po tym co kupujesz, jego gust to przeciwieństwo

21.06.2014r.
kilka rzeczy chciałam zrobić jeszcze przed narodzinami, a z moim tępem to chyba nie zdążę. 
wysoko bardzo go czuje jak siedze, ale to rzadko 

tyle nam pozostaje

To co ja mam wziąć kurde XXL?!
Torba spakowana!

), bo jak nie to cc mnie czeka, a ja bym wolała sn .....