Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-05, 13:46   #3721
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Może lepiej niech zdecyduje sama Jak pokazałam TŻowi stronę z wózkami to spośród wszystkich najbardziej spodobał mu się granatowy z czerwonymi wstawkami i czerwonym stelażem Od tamtej pory już nawet nie podejmuję próby zasięgnięcia rady u niego odnośnie kołderki, kocyków itp.
A to ja jestem bardziej cwana bo pokazywałam z tych, co mi sie podobaly więc bardziej ograniczony wybór Ale fakt, patrząc po tym co kupujesz, jego gust to przeciwieństwo

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 13:47   #3722
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Ja będę mieć ochraniacz na szczebelki, materac, ochraniacz pod prześcieradło, prześcieradło, dziecia
hahaha najważniejsze z tego wszystkiego

Zbieram sie powoli na wizytę
Stary 2015-11-05, 13:49   #3723
Dotka90
Zakorzenienie

Hariett, tak - położna zawsze instruuje, bo też o nie jest takie proste,że jak czujesz, że masz przeć, o przesz, bo nam np. pokazywała, że możesz przeć dopiero jak dziecko jest główką w dół ułożone, ale jakby plecami do świata, a klatką piersiową do Ciebie.

I że to położna poznaje po tym, że dziecko na głowie między ciemiączkami ma taką kostkę, ona ma być jakby 'na wprost', powiedzmy jak przedłużenie linea nigra.

A może byc tak,że dziecko jest jeszcze lekko po skosie, a Ty czujesz parcie - ale wtedy położna powie, żeby absolutnie nie przec: w tej pozycji główka dziecka ma większą średnicę i nie ma szans żebyś ją przecisnęła przez kanał rodny.

Co do rodzenia na leżąco i wygody personelu - z tego, co widziałam, to u nas jednak stawiają na aktywny poród.

Zwłaszcza, że chodzenie pozwala na:
- szybsze wstawienie się dziecka do kanału
- częstsze, mocniejsze skurcze
- szybszy poród
- dziecko cały czas napiera główką, więc krocze nie doznaje nagle szoku, że się coś przeciska, tylko stopniowo czuje nacisk = duża szansa na uniknięcie nacięcia.

Wiadomo,że jak całkiem opadasz z sił, no to trzeba się położyć, ale ona duży nacisk kładła na to, żeby chodzić najwięcej, jak się da.

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Aha, jak chcecie ZZO, to poinformujcie o tym przy przyjęciu: pobiorą wtedy krew do badań i 'w razie wu' mają już wyniki. Anestezjolog nie poda ZZO bez wyników badań (np. krzepliwość krwi), a na wyniki w szpitalu można czekać nawet godzinę. Więc często problemem jest to, że chcecie ZZO, ale zanim będą wyniki, to jest już za późno. Tak jak pisałam, ZZO najczęściej przy 5cm podają, później już wolą zrezygnować,żeby na konkretną akcję nie trafił czas największego znieczulenia.

Zwłaszcza, że samo podanie ZZO to 10-15 minut siedzenia bez ruchu, a o to ciężko przy największych i najczęstszych skurczach.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 13:58   #3724
uaoo
Zakorzenienie

Już coraz bliżej porodu, boję się coraz bardziej ale z drugiej strony cieszę się.
Chciałabym mieć już kącik ogarnięty, torbę spakowaną, ale nie mam siły kilka rzeczy chciałam zrobić jeszcze przed narodzinami, a z moim tępem to chyba nie zdążę.
Chyba znów łapię jakąś "depresje" odkąd mąż zwolnił się z pracy i przyjął do nowej firmy to już nie przychodzi o 13-14 do domu tylko o 17 Cały dzień sama, teraz nawet na dwór wyjść nie mogę.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 14:00   #3725
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Wszystkie piszecie ze was dzieciaczki kopią w zebra i na górze...

A mój w prawy bok brzucha czuje tam jakies częsci ciała. I jak tak czuje to z 2 strony brzucha takie napieranie. No i też często baardzo nisko go czuje jak mi tak jakby drży, jakby miał drgawki

nigdy na górze, a lekarz na każdej wizycie mówi ze jest główką do dołu. To co on ma takie krótkie nogi że z boku brzucha mnie smyra? Skoro główką do dołu to powinien w żebra walić jak was
Mój kopie głównie po prawej stronie i tez czasem czuje takie drgania wysoko bardzo go czuje jak siedze, ale to rzadko woli kopac w bok

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Wróciłam badania wszystko w normie, cukier po 2h - 100 więc też w porządku Przynajmniej nic nie mówił Dzidziuś się tak mocno wiercił, że był problem z uchwyceniem serduszka, bo co zapukało to on uciekał haha Co do moich skurczy to powiedział, że dopóki nie przechodzą w dół brzucha to się nie ma czym martwić

Super
Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Odebrałam kocyk od Milutkiej, jest taaaki ładny Wrzucam zdjęcia
Cieszę się, że nie wzięłam kocyka z kompletu poduszka+kocyk, bo jak na moje byłby za mały, a chciałabym używać go ciut dłużej niż przez jedną zimę Taki jest idealny.
Piękny!

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Hej kobietki
Powiem tak... Szału nie ma... Zakładany miałam jeden dren. Wczoraj jeszcze był na miejscu, na dziś juz wypadł- albo mała go wyciągła. Na usg było widac jak sie nim bawi i trzyma go w rączce i macha. Teraz czekanie na kolejny zabieg za kilka dni

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
A to mała łobuziara! Trzymam kciuki, zeby wszystko sie ukladalo po Dobrej mysli

Cytat:
Wstawiam zdjęcia z pokoiku Małego ale sie napracowałam

Cudny

Ja dzis wybralam sie z moja Mama na shopping. Pojechalam obejrzec wozki, ale nic mi to nie dalo, nadal beda mi sie pewnie snic
Za to moja Mama kupila malemu paczke duza tych pampersow premium care rozmiar 1 wpakowala do wozka jak bylysmy na zakupach i powiedziala, ze to od Babci

Ja za to musze przystopowac z ciuszkami.. No, ale jak no? Dzisiejsze łowy z coccodrillo macie na zdjeciach ImageUploadedByWizaz Forum1446728461.348983.jpgImageUploadedByWizaz Forum1446728477.602744.jpg

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez Jerzyczka
Czas edycji: 2015-11-05 o 14:19 Powód: .
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 14:03   #3726
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Pokaż mężowi, może się zdecyduje szybciej
Jak zobaczy ilość wzorów, to stwierdzi, że wszystkie są ładne O gust się nie boję, bo ma bardzo zbliżony do mojego. Najpierw sama wybiorę ze 3
Stary 2015-11-05, 14:07   #3727
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Jak też już po wizycie. Moja Pani doktor jak zwykle noeogarnieta i spozniona. Dowiedziałam się niewiele. Serduszko pięknie bije, szyjak twardą zamknieta 3.8cm. Morfologia średnia. Mam brać magnez 3 razy dziennie. Mocz w porządku. Dostałam kolejne zwolnienie, pobrała wymaz do badan i to w sumie tyle. Na następnej wizycie ma zrobić szczegółowe USG. Magda bardzo bym prosiła o dopisanie wizyt na 23.11 godz 14:00 i 14.12 godz 14:00

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-11-05 o 14:09
Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 14:08   #3728
Dotka90
Zakorzenienie

Bleh, a ja mam ogólnego doła dzisiaj i jakaś płaczliwa jestem, bo ledwo pomyślę o pewnej rzeczy, to już lzy w oczach. Huśtawka nastrojów chyba + pogoda..
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 14:12   #3729
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Bleh, a ja mam ogólnego doła dzisiaj i jakaś płaczliwa jestem, bo ledwo pomyślę o pewnej rzeczy, to już lzy w oczach. Huśtawka nastrojów chyba + pogoda..
dokładnie..

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

może któraś chętna? mogę wysłać więcej zdj

http://olx.pl/oferta/kombinezon-zimo...8-IDconoD.html

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017

Edytowane przez uaoo
Czas edycji: 2015-11-05 o 14:14
Stary 2015-11-05, 14:13   #3730
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Jak też już po wizycie. Moja Pani doktor jak zwykle noeogarnieta i spozniona. Dowiedziałam się niewiele. Serduszko pięknie bije, szyjak twardą zamknieta 3.8cm. Morfologia średnia. Mam brać magnez 3 razy dziennie. Mocz w porządku. Dostałam kolejne zwolnienie, pobrała wymaz do badan i to w sumie tyle. Na następnej wizycie ma zrobić szczegółowe USG. Magda bardzo bym prosiła o dopisanie wizyt na 23.11 godz 14:00 i 14.12 godz 14:00
fajnie, ze z szyjką ok no i oczywiście z dzieciem a co to za wymaz? ten na gbs?

Kamilka, rozumiem. tyle nam pozostaje
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 14:15   #3731
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Do tej pory chirurg sie nie godziła bo było za wcześnie i kazała czekac do 30tc

Szkoda ze na tel zdjeć nie widzę
No to już niedaleko nie? Wszystko będzie super zobaczysz

jeśli jesteś na aplikacji to zaznaczasz dany post klikasz w górnym prawym rogu otwórz w przeglądarce, przenosi Cię do przeglądarki i klikasz na załącznik i gotowe widzisz wszystko

Cytat:
Przewijak nowy dostałam i takiego był rozmiaru Ale mogę go pozniej na komodzie spokojnie postawic tam gdzie jest nosidło, bo wózek tez tam nie bedzie stał tylko w salonie
On jest na 70cm tak? Przeraził mnie trochę że on taki wielki na tym łóżeczku jest Jeszcze się wkurzę i przeniosę komodę do sypialni żeby przewijak zainstalować na komodzie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Z domu (i domów innych) pamiętam sterty nieuprasowanego prania, nie chcę tego u siebie. A w szafie pomięta lekko koszulka nikogo jeszcze nie zabiła
U mnie stert nie ma, chyba że mnie nie ma na weekendzie Ale tak to jedno pranie ściągam, drugie zakładam na suszarkę i od razu prasuję Za to moja mama sterty hoduje, a później jęczy, że o matko ile prania

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Nic mi nie mów. Ja do tej pory nie mogę się zdecydować na kolor kocyków, rożka i kompletu do wózka
Prędzej zamówię koszule niż ten ochraniacz

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Ja się nie mogę zdecydować na NIC Za dużo wzorów mi się podoba.
Ja wybrałam 10 - Tż ograniczył mi do 3 Teraz tylko rozkmina czy gwiazdki czy te myszki

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Ja za to musze przystopowac z ciuszkami.. No, ale jak no? Dzisiejsze łowy z coccodrillo macie na zdjeciach
super

Magdusia już dopisuję i gratki wizyty
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 14:18   #3732
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Magdusia już dopisuję i gratki wizyty
Dziękuję ślicznie:-*

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
fajnie, ze z szyjką ok no i oczywiście z dzieciem a co to za wymaz? ten na gbs?
Tak dokładnie na to

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 14:27   #3733
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Dotka fajnie to wszystko brzmi w teorii ale w praktyce juz nie jest tak kolorowo.
Ja chcialam chodzic I wlasnie aktywnie urodzic a nie moglam bo glupie polozne od razu po przyjeciu podlaczyly mi oksytocyne chociaz tez wolalabym czekac az samo sie rozkreci I musialam lezec caly czas. Nawet zeby pojsc do toalety musialam sie postawic bo kazaly mi sikac do podsuwacza...

Dlatego teraz niczego nie zakladam, na nic sie nie nastawiam I wiem ze to jaki bede miala porod w 90% zalezy od tego na jaki personel trafie I tyle...
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 14:32   #3734
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Dlatego teraz niczego nie zakladam, na nic sie nie nastawiam I wiem ze to jaki bede miala porod w 90% zalezy od tego na jaki personel trafie I tyle...
dokładnie tak

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-11-05, 14:35   #3735
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

I tez ciezko jest postawic na swoim albo sie wyklocac jak niedosc ze mdlejesz z bolu to jeszcze wiesz ze Twoje zdrowie I zdrowie Twojego dziecka jest uzaleznione od osob ktore sie Toba zajmuja podczas porodu.
Stary 2015-11-05, 14:37   #3736
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ej te rozmiary koszul są jakieś dziwne.. Ja już mam 100 cm w brzuszku i do porodu to pewnie mi jeszcze przybędzie a tu rozmiar M koszuli do porodu i obwód brzucha 100 cm To co ja mam wziąć kurde XXL?!
Stary 2015-11-05, 14:40   #3737
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ej te rozmiary koszul są jakieś dziwne.. Ja już mam 100 cm w brzuszku i do porodu to pewnie mi jeszcze przybędzie a tu rozmiar M koszuli do porodu i obwód brzucha 100 cm To co ja mam wziąć kurde XXL?!
XL starczy.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-11-05, 14:41   #3738
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Magda ja bym brala rozmiar jak przed ciaza
Ja mam Mki chyba a tez juz jakies 96 w brzuchu... te wymiary tam sa pewnie podane bez rozciagania a to sie przeciez spokojnie rozciagnie
Stary 2015-11-05, 14:41   #3739
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
XL starczy.
Ja normalnie wchodzę w S/M swoich ciuchów sprzed ciąży jedynie co to bluzki robią się za krótkie.. No i kurde teraz nie wiem Wezmę L chyba najwyżej będzie mega opięta
Edit: Jednak może faktycznie M - w końcu to ma być po porodzie.. A L może mi spadać z ramion, bo ja tu jestem drobna u góry Ale i tak postęp wybrałam koszule!

Edytowane przez magda1706
Czas edycji: 2015-11-05 o 14:42
Stary 2015-11-05, 14:42   #3740
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

To bierz Mki Magda
Stary 2015-11-05, 14:44   #3741
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Też miałam rozkminę. A teraz mam kolejną przy wybieraniu koszul do szpitala. Mam najwidoczniej obecnie nieproporcjonalnie dużo w cyckach do rozmiaru, bo każdy wymiar mi pasuje w danym rozmiarze, a tam już jest za mało, a przecież jeśli mi się zacznie laktacja, to jeszcze bardziej urosnąć mogą i wtedy to już w ogóle nie wiem co brać
Stary 2015-11-05, 14:45   #3742
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
trzymaj się taka huśtawka to chyba wina tej pogody, bo dziś jest wstrętnie na dworze..

Ja mam dość mycia zębów, a ugryzienie jabłka to dla mnie wyczyn. Dziąsła mi krwawią na potęgę, jak mi nie wylecą zęby po tej ciąży to będzie cud jakiś..Kupiłam mega miękką szczoteczkę, trochę pomogło, ale znowu zaczęłam mieć miesiączkę w buzi przy szczotkowaniu. Jak mnie to wkurza..
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 14:48   #3743
czarnulax
Zakorzenienie

magdusia super, że z szyjka ok

Cytat:
Ja mam dość mycia zębów, a ugryzienie jabłka to dla mnie wyczyn. Dziąsła mi krwawią na potęgę, jak mi nie wylecą zęby po tej ciąży to będzie cud jakiś..Kupiłam mega miękką szczoteczkę, trochę pomogło, ale znowu zaczęłam mieć miesiączkę w buzi przy szczotkowaniu. Jak mnie to wkurza..
Kup sobie lacalut ten czerwony, on jest właśnie dedykowany m.in. kobietom w ciąży z takimi problemami.
Stary 2015-11-05, 14:50   #3744
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, zgadzam się. My możemy chcieć tak,czy tak planować, a wszystko może potoczyć się inaczej. Warto wiedzieć jakie są skutki tego czy tego, tak po prostu dla siebie, czy warto chodzić czy leżeć, czy w wodzie, czy na krześle itd. Aby być tego wszystkiego świadomym i nie dopytywać w trakcie, bo pewnie nie ma na to siły, ani za bardzo personel ochoty nam odpowiadać w trakcie. A jak to wszystko wyglądało w trakcie to opowiemy sobie po porodzie. Każda z nas jest inna, ma innym próg bólu, inne oczekiwani i możliwości.

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Magdusia gratuluję udanej wizyty, dobrze, że z dzidziusiem wszystko dobrze. Mam nadzieje, że wyniki będą dobre.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-11-05 o 15:05
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 14:53   #3745
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Dotka fajnie to wszystko brzmi w teorii ale w praktyce juz nie jest tak kolorowo.
Ja chcialam chodzic I wlasnie aktywnie urodzic a nie moglam bo glupie polozne od razu po przyjeciu podlaczyly mi oksytocyne chociaz tez wolalabym czekac az samo sie rozkreci I musialam lezec caly czas. Nawet zeby pojsc do toalety musialam sie postawic bo kazaly mi sikac do podsuwacza...

No ale jak chciałas aktywnie rodzic to dlaczego podali ci oxy? Skłamali ze to kroplowka?
Ja zawsze sprawdzam jesli jestem w szpitalu jaka kroplówke mi podają, mam chyba do tego prawo. A mąż był przy Tobie?
To jest jakies niewyobrazalne ze to jak przebiega porod zalezy od personelu...To powinno zalezec od nas, co my nie mamy nic do powiedzenia? Wspołczuje ze tak to przezyłas.

Ja może jestem jakaś ciemna i w ogole pierwszy porod przede mna, ale na pewno wiem ze nie zgodze sie na ZZO ani na oxy.
Można gdzies to na papierze podpisac zeby mi nie podali "przypadkiem" jak u Ciebie?
A do tego nie boje sie wcale porodu
Jakas nienormalna jestem.
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 14:53   #3746
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Włożyłam do koszyka na allegro dwie koszule, biustonosz sportowy i normalny do karmienia z fiszbiną i zamawiam i koniec dylematów o! Torba spakowana!
Do tego z jedną koszulą przyjdzie ten nieszczęsny ochraniacz na szczebelki i ostatnie kliknięcie to pieluchy tetrowe/przewijak/flanela/wanienka i koniec z dylematem i allegro
Mam jeszcze tydzień na decyzję co dokładam do gemini i zamawiam i jak coś mi braknie to będę stacjonarnie kupować o! Taki mam dziś dzień postanowień!
Stary 2015-11-05, 15:03   #3747
niepozorna
Zakorzenienie

Magda i którą koszulę wzięłaś?

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 15:09   #3748
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Lune, u nas na SR położna opowiadała, że w jadnym z naszych szpitali podają wszystkim rodzacym oksytocynę, mówiąc, że to jest kroplówka wzmacniająca
W innym z kolei rodzące na całą pierwszą fazę porodu podłączaja pod ktg, i babki muszą przez to cały czas leżeć...
Dla mnie to jest jakaś masakra. Jesli to jest poród siłami NATURY, to ja jestem krolewna chińska, bo to jest zaprzeczenie natury.

Edytowane przez ruda3d
Czas edycji: 2015-11-05 o 15:11
ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 15:11   #3749
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Po ciąży się to wszystko unormuje, nawet ostatnio mówiliśmy o tym w szkole Ja też pluję krwią strasznie.

Magda, i jaki rozmiar wzięłaś? Ja bym wziełam L :P

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-11-05, 15:15   #3750
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kobietki
Powiem tak... Szału nie ma... Zakładany miałam jeden dren. Wczoraj jeszcze był na miejscu, na dziś juz wypadł- albo mała go wyciągła. Na usg było widac jak sie nim bawi i trzyma go w rączce i macha. Teraz czekanie na kolejny zabieg za kilka dni

mała łobuziara Ci sie trafiła
Cytat:

Ej co myślicie o takim ochraniaczu:
śliczny
Cytat:
Wstawiam zdjęcia z pokoiku Małego ale sie napracowałam
pięknie

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
Btw, nasunęło mi to pewne pytanie - łóżeczko wstawiacie do swojej sypialni, czy właśnie do osobnego pokoju?
my mamy 2 pokoje tylko wiec siłą rzeczy łóżeczko będzie u nas w sypialni
Cytat:

A ja melduję po wizycie u hepatologa - nie ma przeciwwskazań do rodzenia SN i mogę rodzić w swoim szpitalu, nie muszę w Klinice

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość

Ja np. zapasy robię po to, by później nie wydawać tyle kasy na raz. A tak mam zapas i nie muszę się martwić. (po doświadczeniach z córką) Ja chusteczki w większość mam pampersa i sobie chwalę.
Co do pampersów mam dwie paczki 1 też firmy pampers, nie myślę o tym czy podpasują czy nie.
chusteczki z Rossmana kosztują jakieś kilka zł za 80 szt, wiec nie jest to żaden znaczny wydatek
Ja słyszałam od koleżanek że baaardzo często dzieciom nie pasują pampersy czy chusteczki i trzeba zmieniać i testować inne, więc po prostu szkoda mi miejsca w domu i kasy jakby sie miało okazać ze Małemu jakaś marka nie spasuje i będę sie musiała tych zapasów pozbyć
Cytat:

Ja za to musze przystopowac z ciuszkami.. No, ale jak no? Dzisiejsze łowy z coccodrillo macie na zdjeciach

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
najważniejsze że z Dzidziem i z szyjką wszystko ok
Cytat:
ja brałam rozmiar sprzed ciąży czyli M i są ok
wiadomo ze teraz są na brzuchu napięte, ale po porodzie będą w sam raz

no i gratuluje udanej wizyty nie wiem czemu zniknął mi z cytatów Twój post
Cytat:
polecam szczoteczkę soniczną
mi mega krwawią zęby przy myciu zwykłą szczoteczką a przy myciu soniczną w ogóle

Ja tez już po wizycie. Maluch waży o 1800 g, szyjka ok, ogólnie wszystko w porządku, oprócz tego że Mały obrócił sie i jest ułożony pupką do dołu mam nadzieję że się jeszcze obróci (bo tydzień temu był jeszcze główką w dół, akrobata mały ), bo jak nie to cc mnie czeka, a ja bym wolała sn .....

Poza tym rozmawiałam z ginem a propos porodu jak się ma cukrzycę ciążową i powiedział że od 34-35 tygodnia będziemy sie widzieć co tydzień i monitorować sytuację, bo faktycznie może być tak że z łożyskiem będzie problem i trzeba będzie ciąć lub wywoływać poród (o ile Mały się obróci i będzie w ogóle mowa o porodzie sn) wcześniej. No i na pewno będę rodzić nie później niż wtedy kiedy mam termin, bo przy cukrzycy nie powinno sie dopuszczać do przenoszenia ciąży. Ogólnie jest za wcześnie żeby cokolwiek wyrokować, no ale muszę sie wstępnie nastawiać na wcześniejszy poród no i na cc ...

Magda dopisz mi proszę następną wizytę 23 listopada

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości