Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku! - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-05, 14:14   #2611
Lucy31
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Dzielna jesteś, mnie to trochę przeraża, nie powiem...
No ja wam tu smęciłam, załamałam się z początku.. ale wczoraj mnie diabetolog postawił do pionu. Kopa w dał i jakoś tak się zdeterminowałam Oby nie na chwilę
Stary 2015-11-05, 14:16   #2612
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
No no...ja wczoraj się dowiedziałam od mamy, że bunt dwulatka to jakiś wymysł. Ona miała nas troje i nigdy nikt o takim czymś nie mówił. A jak jest niegrzeczny to trzeba go do porządku doprowadzić i już! A nie tam jakieś teorie sobie dopisywać !

A gdzie rekomendowałaś? Pisałaś na jakiś forach? Ja się ograniczyłam do ankiet

Z mojego doświadczenia Ci powiem, że to nic nie zmieni
U mnie trzeba było czasu i małymi kroczkami już widzę poprawę...
Np. po urodzeniu 1 dziecka - nic. Jeszcze stwierdził, że moi bracia na głowę upadli, bo z balonikami przyszli... oszaleli przecież taki dzidziuś nic nie kuma
A jak wróciłam z 2gim, to piękny bukiet czerwonych róż na mnie czekał
Choć kwiatków też raczej mi nie kupuje, bo 1) przecież i tak zwiędną, 2) wiesz, że Cię kocham, 3) tylko zdradzający mężowie kupują żonom kwiatki.
Parę lat małżeństwa i się chłopina nieco zmienił

bliźniacy nam się trafili!!

Śliczne
Mój tam wie,że za kwiatkami nie przepadam, wolę praktyczne prezenty, po prostu coś trwałęgo. Ale czasem jakiego habazia przytacha.
A jak urodziłam Tusię to dostałam pierścionek

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Cześć Wszystkim
U nas dziś żurek na obiad a rano upiekłam ciasto czekoladowe z wiśniami
Dzis już lepiej, wczoraj było kiepsko aż TŻ sie dziwił że w III trymestrze jeszcze są wymioty i mdłości...
Piszecie o poziomach cukru, ja jeszcze nie piłam tej glukozy :/ Chyba jako jedyna... Mam ją pić dopiero za około 2 tygodnie.
W nocy chyba za długo spałam na plecach bo obudził mnie ból brzucha i taki napięty że masakra
Też mam mdłości,dzisiaj cały dzień

Cytat:
Dziewczyny, jak Wy myślicie- są duże szanse na pomyłki co do płci naszych dzieciaków, bo ja już szczerze powiedziawszy nastawiłam się na synka, trzech lekarzy to potwierdziło, ale moja siostra każe mi zejść na ziemię, twierdząc, że ona żadnym usg i lekarzom by nie wierzyła . U niej dwa razy się pomylili i tak się zastanawiam, czy tak jest w większości wypadków?
Teraz mi się śniło, że jednak córeczka u mnie będzie
Siła autosugestii
wiesz co,ja zawsze sobie mówię,że 100% po urodzeniu ale jak kilku lekarzy to mówi to ciężko się nie nastawić. Zresztą amiętam ten mój sen jak mi dziwnie było,że syna urodziłam

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
ja też przed badaniami jeszcze. Ma się robić 24-28 tydzień, to jeszcze mam czas, będę robić przed kolejną wizytą,
A co do młdości. Już kiedyś pisałam w poprzedniej ciąży zakończyły się u mnie przed samym wyjazdem na porodówkę Na pożegnanie w domu jeszcze się kibelkiem bratałam
Ja też miałam mdłości w 3 trymestrze, a w dzień cc od rana wymiotowałam, na stole operacyjnym też. I po wszystkim też

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 14:17   #2613
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basieku1 Pokaż wiadomość
Chciałam Was zapytać czy też macie problem ze spaniem w nocy ? Już od ponad tygodnia kładę się padnięta i nie mogę zasnąć, a jak już zasnę to śpię max 5 godzin i o 4 nad ranem męczę się, żeby zasnąć i nic :/
Ja padam trupem zasypiam ładnie. A budzę się o 4 i już nie mogę spać..leżę, wiercę się, przybieram pozycje, każda boli I tak sobie czekam na ranek. Czasem jeszcze uda się podrzemać

Cytat:
Napisane przez Hermi1989 Pokaż wiadomość
Niestety mój wywiad jest obciążony, najstarsze starsze pokolenie mojej rodziny ma cukrzycę insulinozależną albo typu 2.
Zawsze mieszczę się w granicach 85 j.m. glukozy we krwi na czczo. Jednak skoro przy odbieżeniu glukozą 75g było nieco powyżej normy, to już jest sygnał alarmowy. Może wystarczy tylko ostawić cukier prosty, przy słodzeniu herbaty, wypiekach, słodycze. No zobaczymy.
U mnie też, tata cukrzyk, babcia cukrzyk, druga babcia cukrzyk.
Tak jak mówisz, może mała korekta diety wystarczy. Zobaczysz co Ci wyjdzie teraz w wynikach.
Stary 2015-11-05, 14:17   #2614
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Jeszcze się na zapas nie denerwuj
Ale przyznam, że ja przed pójściem na glukozę miałam swoje wewnętrzne przekonanie że źle wyjdzie. I się sprawdziło. Nie wiem skąd to miałam, ale miałam.
A ja miałam przeczucie, że będzie dobrze, i było . Bałam się tylko wypicia tej glukozy i siedzenia tam tak dlugo a wyników nie.
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 14:18   #2615
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
No ja wam tu smęciłam, załamałam się z początku.. ale wczoraj mnie diabetolog postawił do pionu. Kopa w dał i jakoś tak się zdeterminowałam Oby nie na chwilę
No i tak ma być, dasz radę)

Stary 2015-11-05, 14:18   #2616
Hermi1989
Rozeznanie

Cytat:

Nie przejmuj się, na pewno jest tak, jak mówi położna- dziecko przecież już reaguje na to, co się dzieje poza brzuszkiem- na światło, dotyk, ciepło i na zimno też .
Szkoda twoich nerwów, mamy nie słuchaj absolutnie.
Nursi, Elena ma rację. Poza tym dziecko jakby czuje to badanie i w pierwszym momencie może się tak dziać, że tętno skoczy. Problem pojawia się wtedy kiedy przy 30 minutowym badaniu pojawiają się nieprawidłowości. Maleństwo czuje wszystko to, co mu i tez reaguje na wszelkie zmiany z otoczenia.
Hermi1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 14:22   #2617
nursii
Zadomowienie

Cytat:
Nursi, Elena ma rację. Poza tym dziecko jakby czuje to badanie i w pierwszym momencie może się tak dziać, że tętno skoczy. Problem pojawia się wtedy kiedy przy 30 minutowym badaniu pojawiają się nieprawidłowości. Maleństwo czuje wszystko to, co mu i tez reaguje na wszelkie zmiany z otoczenia.
Dzięki Dziewczyny za pocieszenie Muszę zapanować nad swoimi nerwami, bo przesadzam... jak tylko coś się dzieje coś mnie lekko zaboli to już panikuję, a przez to tętno to już wariacji dostawałam.
Może fakt, że nie powinnam mówić tak wielu rzeczy mojej mamie, ale kurcze najczęściej nie mam się komu wygadać, bo cały dzień sama w domu jestem, mam kontakt z koleżankami ale one akurat" dzieciowymi" i ciążowymi sprawami się nie interesują za bardzo i tego nie rozumieją...
Muszę wziąć się w garść...
Stary 2015-11-05, 14:24   #2618
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć.
Nadrabiam was, ale czuję się jak zewłooooki ,więc nie chce mi się nawet dużo pisać. Katar mam, gardło mnie boli, osłabiona jestem-ewidentnie mnie bierze. Nuśka też dzisiaj bardzo niemrawa, gdyby nie ten doopler to bym zwariowała...

Tak ,wczoraj już rezerwację zrobiłam na 11stego. I na Gwiezdne Wojny też obowiązkowo idziemy.Nie,żebym była fanką obu serii, ale jestem na nich wychowana i z tatą za dzieciaka oglądałam, więc jakoś odczuwam taki obowiązek przy każdej nowej części

Zreszta co roku robimy mojemu tacie pod choinkę taki prezent,że kupujemy całą kolekcję jego ulubioych filmów. Ma już wszystkie GW,Bondy,Stawki większe niż życie itp. W tym roku będzie Ojciec Chrzestny

Nie wiem kochana, ale wyleż to. I niech mąż CI to może masuje?Mi to zawsze pomaga

ja też tak mam.Z tym,że ja jednak tyję, więc jak widać nie we wszystkich miejscach
Łączę się w bólu, mi już ból gardła mija, ale katar- masakra i wszystko mnie boli.
Ja nie przepadam za takimi filmami, chociaż oglądam . Do Star Wars mam sentyment, bo kojarzą mi się z dzieciństwem .
Mój tato to fan westernów oraz mól książkowy, odkąd pamiętam zawsze czytał nieprawdopodobne ilości książek, mam to po nim, moja córka też od małego ma mnóstwo książek i codziennie czytamy- teraz już sama próbuje, chodzi do biblioteki i wybiera, na co ma ochotę.
Stary 2015-11-05, 14:25   #2619
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczyny za pocieszenie Muszę zapanować nad swoimi nerwami, bo przesadzam... jak tylko coś się dzieje coś mnie lekko zaboli to już panikuję, a przez to tętno to już wariacji dostawałam.
Może fakt, że nie powinnam mówić tak wielu rzeczy mojej mamie, ale kurcze najczęściej nie mam się komu wygadać, bo cały dzień sama w domu jestem, mam kontakt z koleżankami ale one akurat" dzieciowymi" i ciążowymi sprawami się nie interesują za bardzo i tego nie rozumieją...
Jak nie masz komu pisz tu
Ja np nie przezywam tak jak mnie zaboli cos czy cokolwiek.. Staram sie nienpanikowac bo i tak cala ciaze mam duuzo stresow i do bezstresowych ona nie należy az boje sie co bedzie.. :-P
Stary 2015-11-05, 14:26   #2620
Hermi1989
Rozeznanie

Cytat:
Ja padam trupem zasypiam ładnie. A budzę się o 4 i już nie mogę spać..leżę, wiercę się, przybieram pozycje, każda boli I tak sobie czekam na ranek. Czasem jeszcze uda się podrzemać

U mnie też, tata cukrzyk, babcia cukrzyk, druga babcia cukrzyk.
Tak jak mówisz, może mała korekta diety wystarczy. Zobaczysz co Ci wyjdzie teraz w wynikach.
Zasypiam w kwadrans i budzę się ok. 3 kiedy czuję że brzuch mnie ciągnie, boli, takie nieprzyjemne uczucie, aż trudno wstać z łóżka by iść do łazienki, potem kładę się i dalej śpię do 6-7.

Teraz jedynie mogę się skonsultować z diabetologiem z wynikami, które mam, glukozy (badam ją regularnie co 3-4 tyg. od czerwca) i krzywej cukrowej.
Moi rodzice na szczęście cukrzycy nie mają. Ale dziadkowie już tak.
Stary 2015-11-05, 14:30   #2621
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Basieku1 Pokaż wiadomość
Ja mam zrobić glukozę w przyszłym tygodniu, czyli będę miała wtedy 28t i aż przeraża mnie myśl, że będą mnie 3 razy kłuć i tyle trzeba będzie tam siedzieć ale jak mus to mus

Chciałam Was zapytać czy też macie problem ze spaniem w nocy ? Już od ponad tygodnia kładę się padnięta i nie mogę zasnąć, a jak już zasnę to śpię max 5 godzin i o 4 nad ranem męczę się, żeby zasnąć i nic :/
Dokładnie, to przyjemne nie jest, ale da się przeżyć .

Ja mam problemy ze snem, niestety, śpię niespokojnie i często się budzę bez powodu a rano jestem nieprzytomna .
Gdzieś słyszałam, że to natura tak nas przygotowuje na nocne wstawanie jak się maluch urodzi, ale czy to prawda- nie wiem.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Niestety mój wywiad jest obciążony, najstarsze starsze pokolenie mojej rodziny ma cukrzycę insulinozależną albo typu 2.
Zawsze mieszczę się w granicach 85 j.m. glukozy we krwi na czczo. Jednak skoro przy odbieżeniu glukozą 75g było nieco powyżej normy, to już jest sygnał alarmowy. Może wystarczy tylko ostawić cukier prosty, przy słodzeniu herbaty, wypiekach, słodycze. No zobaczymy.
No widzisz, to u mnie w drugą stronę- na czczo zdarzało się, że miałam 45 tylko, czasem około 60, teraz na czczo ledwo dobiłam do 70. ale nikt nic nie mówi, czy to źle
Stary 2015-11-05, 14:34   #2622
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
masz nas
odzywaj się częściej mamie przestałam mówić cokolwiek odkąd mi wmawia, że sobie nie poradzę, że na pewno będę spała do południa, a dziecko będzie głodne i znerwicowane...oj skąd ja to znam nie wiem skąd ona ma takie zdanie na mój temat ale ma więc odpuściłam i Ty zrobisz najlepiej jak jednak wstrzymasz się choć trochę...najgorsze są teorie jak mama już w góry zakłada jak to będzie wszystko będzie ok zobaczysz najgorsza jest panika... także bez paniki

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 14:34   #2623
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój tam wie,że za kwiatkami nie przepadam, wolę praktyczne prezenty, po prostu coś trwałęgo. Ale czasem jakiego habazia przytacha.
A jak urodziłam Tusię to dostałam pierścionek

Też mam mdłości,dzisiaj cały dzień

Siła autosugestii
wiesz co,ja zawsze sobie mówię,że 100% po urodzeniu ale jak kilku lekarzy to mówi to ciężko się nie nastawić. Zresztą amiętam ten mój sen jak mi dziwnie było,że syna urodziłam

Ja też miałam mdłości w 3 trymestrze, a w dzień cc od rana wymiotowałam, na stole operacyjnym też. I po wszystkim też
Ja dostaję kwiatki, ale prosiłam, żeby to były chociaż doniczkowe, bo nie zwiędną a kocham storczyki .
Poza tym jakieś drobiazgi, mąż powiedział, że po urodzeniu małego wybiorę sobie coś, co zechcę, ale nie chce mi się nad tym zastanawiać, może jakieś kolczyki, bo innej biżuterii nie lubię.
Stary 2015-11-05, 14:36   #2624
Hermi1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elena_22;53355786[COLOR=Silver
[/COLOR]No widzisz, to u mnie w drugą stronę- na czczo zdarzało się, że miałam 45 tylko, czasem około 60, teraz na czczo ledwo dobiłam do 70. ale nikt nic nie mówi, czy to źle
Zbyt niskie stężenie glukozy krwi też nie jest dobre. Ale nie mam pojęcia jakie są normy, tym bardziej dla kobiet ciężarny świadczące o hipoglikemii. Glukoza na poziomie 70 jednak nie wydaje mi się niczym złym, to 45 brzmi znacznie gorzej.
Stary 2015-11-05, 14:37   #2625
Elena_22
Wtajemniczenie

Ja też lubię praktyczne prezenty, chciałabym np. super wypasiony ekspres do kawy albo odkurzacz rumba czy coś w tym stylu
Stary 2015-11-05, 14:37   #2626
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Łączę się w bólu, mi już ból gardła mija, ale katar- masakra i wszystko mnie boli.
Ja nie przepadam za takimi filmami, chociaż oglądam . Do Star Wars mam sentyment, bo kojarzą mi się z dzieciństwem .
Mój tato to fan westernów oraz mól książkowy, odkąd pamiętam zawsze czytał nieprawdopodobne ilości książek, mam to po nim, moja córka też od małego ma mnóstwo książek i codziennie czytamy- teraz już sama próbuje, chodzi do biblioteki i wybiera, na co ma ochotę.
Ja po mamie jestem mól kiążkowy i Tusia po mnie. Jakoś mój Tata i mąż to mają czas czytać tylko na wakacjach hehe

A przy mnie to nawet doniczkowe kwiatki wiedną Nie mam ręki...

Stary 2015-11-05, 14:38   #2627
Hermi1989
Rozeznanie

Cytat:
Ja dostaję kwiatki, ale prosiłam, żeby to były chociaż doniczkowe, bo nie zwiędną a kocham storczyki .
Poza tym jakieś drobiazgi, mąż powiedział, że po urodzeniu małego wybiorę sobie coś, co zechcę, ale nie chce mi się nad tym zastanawiać, może jakieś kolczyki, bo innej biżuterii nie lubię.
Mnie mąż obiecał złote kolczyki ale ja się zastanawiam czy to realne, bo pieniądze będą się wraz rozchodziły w zastraszającym tempie, a ja jednak wole być za często praktyczna pod tym względem, by się potem nie martwić, że na coś zabraknie.
Stary 2015-11-05, 14:41   #2628
Lola2828
Zadomowienie

Ja jutro mam glukozę aż się boję serio mój tata i dziadek byli cukrzykami a ja cały tatuś hmm... mam nadzieje że będzie dobrze bo jestem przerażona jak czytam o tej diecie . Ja ze spaniem też mam problem i czuję że mnie brzuch ciągnie że nie mogę do kibelka wstać Mam takie do du... łóżko fajne niby bo takie niskie skórzane nowoczesne ale meeega niewygodne dla mnie teraz nie mogę sie podnieść z niego ale tż już wymyślił że zamówi nowe nóżki do niego i podniesie je około 15 cm więc mam nadzieje że pomoże . Mam takie nerwy na tż miał szafę skręcać już się tak nakręciłam a jeden telefon od przyjaciela i już go nie ma w domu bo mu akumulator padł a co mnie to obchodzi !!?? Ciekawe czy on mu pomoże szafę skręcać
Stary 2015-11-05, 14:43   #2629
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
To normalne, że się martwisz o swoje dzieciątko i chcesz dla niego jak najlepiej, ale za dużo nerwów nikomu na dobre nie wyjdzie. Mi w szpitalu zakazali się denerwować, bo podobno stres w ciąży jest najgorszy.
Nam się tutaj wygaduj, zawsze to coś, nie jak żywa osoba, ale zawsze
Stary 2015-11-05, 14:44   #2630
marciar7
Zakorzenienie

Skoro stres najgorszy to ja nie wiem :-P nie mialam spokpjnego miesiaca =:O
Stary 2015-11-05, 14:48   #2631
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Zbyt niskie stężenie glukozy krwi też nie jest dobre. Ale nie mam pojęcia jakie są normy, tym bardziej dla kobiet ciężarny świadczące o hipoglikemii. Glukoza na poziomie 70 jednak nie wydaje mi się niczym złym, to 45 brzmi znacznie gorzej.
Ja niskie poziomy cukru miałam przed ciążą, często było tak, że z głodu aż się cała trzęsłam, moment i mi się słabo robiło i na wymioty zrywało- musiałam natychmiast coś zjeść i wszystko wracało do normy. W pracy zawsze byłam największym żarłokiem, na szczęście na wagę się to nie przekłada.
Gdzieś ktoś mi wspomniał o jakimś niedocukrzeniu, ale na tym temat się skończył...
Stary 2015-11-05, 14:52   #2632
Hermi1989
Rozeznanie

Cytat:
Ja niskie poziomy cukru miałam przed ciążą, często było tak, że z głodu aż się cała trzęsłam, moment i mi się słabo robiło i na wymioty zrywało- musiałam natychmiast coś zjeść i wszystko wracało do normy. W pracy zawsze byłam największym żarłokiem, na szczęście na wagę się to nie przekłada.
Gdzieś ktoś mi wspomniał o jakimś niedocukrzeniu, ale na tym temat się skończył...
Mnie zawsze jest niedobrze, jak nie zjem rano śniadania, momentalnie jeszcze głowa mnie boli i także oczy. Teraz w ciąży dobrze mi robi regularne spożywanie posiłków, od samego śniadania.
Niedocukrzenie to właśnie hipoglikemia.

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Skoro stres najgorszy to ja nie wiem :-P nie mialam spokpjnego miesiaca =:O
Za dużo turbulencji masz z TŻ :/
Stary 2015-11-05, 14:54   #2633
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja po mamie jestem mól kiążkowy i Tusia po mnie. Jakoś mój Tata i mąż to mają czas czytać tylko na wakacjach hehe

A przy mnie to nawet doniczkowe kwiatki wiedną Nie mam ręki...
Hehe, ja zawsze byłam córeczką tatusia, jak byłam mała, to tylko z nim chciałam spać i pamiętam, jak tato do późnej nocy czytał i czytał. Książek mam więcej niż ubrań , moja córka też nie ma dnia bez czytania i bardzo się z tego cieszę.

Ja podobno mam rękę do kwiatów, ratuję często kwiaty teściowej i koleżanek. Siostra skończyła architekturę krajobrazu, pracowała w Londynie w swoim zawodzie i ona to jest świetna do wszelkich roślin, dużo mi do niej brakuje
Stary 2015-11-05, 14:54   #2634
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie zawsze jest niedobrze, jak nie zjem rano śniadania, momentalnie jeszcze głowa mnie boli i także oczy. Teraz w ciąży dobrze mi robi regularne spożywanie posiłków, od samego śniadania.

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Dpt ego uczelnia i na pocz ciazy sytuacja w domu..
Stary 2015-11-05, 14:56   #2635
nursii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
masz nas
odzywaj się częściej mamie przestałam mówić cokolwiek odkąd mi wmawia, że sobie nie poradzę, że na pewno będę spała do południa, a dziecko będzie głodne i znerwicowane...oj skąd ja to znam nie wiem skąd ona ma takie zdanie na mój temat ale ma więc odpuściłam i Ty zrobisz najlepiej jak jednak wstrzymasz się choć trochę...najgorsze są teorie jak mama już w góry zakłada jak to będzie wszystko będzie ok zobaczysz najgorsza jest panika... także bez paniki
Dzięki jesteście kochaneHeh Kasiu u mojej mamy to zależy od tego w jaką strone wiatr zawieje, czasem mówi że sobie poradzę bo mam doświadczenie w pracy z dziećmi itp, ale jednak częściej że nie dam rady teksty ze spaniem do południa też słyszałamzazwycz aj się jej gadaniem nie przejmuje, o nie... ale jak jest jakaś sytuacja stresowa dla mnie tak jak np. ta, którą Wam opisałam, a ona mi jeszcze dosr**a no to czasem wymiękam.
Ale fajnie, że mam Was i mogę Wam pomarudzić

Marciamoja ciąża też stresowa, ale głupia jestem bo większość z tych stresów sobie sama wynajduję i napędzam
Jutro się chyba wezmę za jakieś porządki, czasem pomaga mi na ogarnięcie się:p
Stary 2015-11-05, 14:57   #2636
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie mąż obiecał złote kolczyki ale ja się zastanawiam czy to realne, bo pieniądze będą się wraz rozchodziły w zastraszającym tempie, a ja jednak wole być za często praktyczna pod tym względem, by się potem nie martwić, że na coś zabraknie.
Ja pewnie sie zdecyduję, zawsze to jakaś pamiątka będzie a pieniędzy i tak zawsze brakuje- nie znam osoby, która by powiedziała, że ma za dużo . Jak ma ochotę, niech kupuje a co tam
Stary 2015-11-05, 14:59   #2637
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie małż wprawdzie nie uprzedzał o tym,że dostanę jakiś prezent poprzednio, ale teraz już mu zapowiedziałam,że nie chcę pierścionka tylko kolczyki No to nie ma chłopak już wyboru

Cytat:
Hehe, ja zawsze byłam córeczką tatusia, jak byłam mała, to tylko z nim chciałam spać i pamiętam, jak tato do późnej nocy czytał i czytał. Książek mam więcej niż ubrań , moja córka też nie ma dnia bez czytania i bardzo się z tego cieszę.

Ja podobno mam rękę do kwiatów, ratuję często kwiaty teściowej i koleżanek. Siostra skończyła architekturę krajobrazu, pracowała w Londynie w swoim zawodzie i ona to jest świetna do wszelkich roślin, dużo mi do niej brakuje
Fajnie, ja z tatą mam...trudne relacje...
Za to z mamą odwrotnie i to czytanie to właśnie z nią zawsze było Jak Tusioła nie było to dużo siedziałam i czytałam. Teraz zostają mi wieczory, ale zawsze przed snem czytam. Wprawdzie już mniej niż kiedyś, ale wyliczyłam,że póki co w tym roku przeczytałam 47 książek
Jakbym doliczyła te Tuśkowe to w ogóle
A przyszło mi wczoraj zamówienie z Arosa, 24 nowe książki dla Tusi także nudy ni ma

Stary 2015-11-05, 15:00   #2638
agaczilla21
Zakorzenienie

Fajnie cieplutko na polku. Ciąg dalszy ogarniania ogrodu ale się nie przemęczam- godzinę i dość bo mi się brzuch taki jakiś dziwny robi więc wolę na raty Dzieci pomagają więc nie jest źle...
Mam kuchnię do ogarnięcia a tak mi się chce...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 15:04   #2639
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Ja jutro mam glukozę aż się boję serio mój tata i dziadek byli cukrzykami a ja cały tatuś hmm... mam nadzieje że będzie dobrze bo jestem przerażona jak czytam o tej diecie . Ja ze spaniem też mam problem i czuję że mnie brzuch ciągnie że nie mogę do kibelka wstać Mam takie do du... łóżko fajne niby bo takie niskie skórzane nowoczesne ale meeega niewygodne dla mnie teraz nie mogę sie podnieść z niego ale tż już wymyślił że zamówi nowe nóżki do niego i podniesie je około 15 cm więc mam nadzieje że pomoże . Mam takie nerwy na tż miał szafę skręcać już się tak nakręciłam a jeden telefon od przyjaciela i już go nie ma w domu bo mu akumulator padł a co mnie to obchodzi !!?? Ciekawe czy on mu pomoże szafę skręcać
Ale nie koniecznie musisz "odziedziczyć" cukrzycy, nie przejmuj się na zapas. A jakby było coś nie tak, to przynajmniej będziesz miała tutaj kogo się poradzić.
Może jak wróci, to zmontuje tę szafę? Może ten przyjaciel musi pilnie gdzieś pojechać, a tu akumulator padł? My też byliśmy w takiej sytuacji i na jeden tel męża kuzyn gnał do niego- nie myśleliśmy wtedy, że odciągamy go od pilniejszej roboty, bo sami pilnie musieliśmy jechać. Ja trochę rozumiem twojego męża .
Stary 2015-11-05, 15:05   #2640
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

T

Tez tak mam

Wystarczy ze później wstanę i nie zjem o 7 i juz boli głowa
Ale.to od.razu wiem od czego

Obejrzałam jakaś powtórkę moje 600 g. Dobrze ze nasze duperelki są w brzuszkach

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości