Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku! - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-05, 14:08   #2641
Elena_22
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Hermi1989 Pokaż wiadomość
Mnie zawsze jest niedobrze, jak nie zjem rano śniadania, momentalnie jeszcze głowa mnie boli i także oczy. Teraz w ciąży dobrze mi robi regularne spożywanie posiłków, od samego śniadania.
Niedocukrzenie to właśnie hipoglikemia.

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Za dużo turbulencji masz z TŻ :/
Ja przed ciążą dzień zaczynałam od kawy, potem śniadanko. Teraz śniadanie, nawet jak mi się nie chce zbytnio jeść, kawa w okolicach południa i to tylko jedna.
Dobrze posłuchac kogoś mądrego.
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 14:09   #2642
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Tez tak mam

Wystarczy ze później wstanę i nie zjem o 7 i juz boli głowa
Ale.to od.razu wiem od czego

Obejrzałam jakaś powtórkę moje 600 g. Dobrze ze nasze duperelki są w brzuszkach
I oby jak nadłużej...

A straszne mam ostatnio obawy i staram się nie przemęczać. Nawet chodzenia na basen zaczęłam się obawiać i bara bara

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 14:12   #2643
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Dpt ego uczelnia i na pocz ciazy sytuacja w domu..
Całkiem stresu nie da się uniknąć, trzeba starać się wyeliminować niepotrzebny. Ja zawsze wszystkim się przejmowałam, w pracy chciałam być najlepsza, brałam wszystko do siebie, długo przeżywałam, jak coś poszło ni tak, no taki choleryk ze mnie, a teraz jakoś odpuszczam, nie zawsze mi wychodzi, ale jest lepiej
Stary 2015-11-05, 14:12   #2644
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Dzięki jesteście kochaneHeh Kasiu u mojej mamy to zależy od tego w jaką strone wiatr zawieje, czasem mówi że sobie poradzę bo mam doświadczenie w pracy z dziećmi itp, ale jednak częściej że nie dam rady teksty ze spaniem do południa też słyszałamzazwycz aj się jej gadaniem nie przejmuje, o nie... ale jak jest jakaś sytuacja stresowa dla mnie tak jak np. ta, którą Wam opisałam, a ona mi jeszcze dosr**a no to czasem wymiękam.
Ale fajnie, że mam Was i mogę Wam pomarudzić

Marciamoja ciąża też stresowa, ale głupia jestem bo większość z tych stresów sobie sama wynajduję i napędzam
Jutro się chyba wezmę za jakieś porządki, czasem pomaga mi na ogarnięcie się:p
nie pamiętam kiedy spałam do południa więc nie wiem czemu moja tak mi wmawia
każda z mam była kiedyś w takiej sytuacji pierwszej ciąży więc nie rozumiem po co jeszcze tak mówi.... tak samo teściowa moja...ze swoją teściową do dziś nie ma za dobrych relacji i takie same buduje między nami...."ile przytyłaś?" " kiedy termin? " " musisz jeść bo dziecko głodne".....kupiła podobno różowe śpiochy dla naszego syna czaicie? i tekst, że co takiego na noc mogę mu ubrać ...po moim trupie ciekawe czy swojego syna w róż ubierała

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 14:13   #2645
justkasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Basieku1 Pokaż wiadomość
Ja mam zrobić glukozę w przyszłym tygodniu, czyli będę miała wtedy 28t i aż przeraża mnie myśl, że będą mnie 3 razy kłuć i tyle trzeba będzie tam siedzieć ale jak mus to mus

Chciałam Was zapytać czy też macie problem ze spaniem w nocy ? Już od ponad tygodnia kładę się padnięta i nie mogę zasnąć, a jak już zasnę to śpię max 5 godzin i o 4 nad ranem męczę się, żeby zasnąć i nic :/

Był i u mnie taki czas,że miałam problem ze snem w nocy. Ale od jakiegoś czasu przed snem piję szklankę ciepłego mleka z miodem i odpukać - póki co śpię a Maluszek po ciepłym mleczku szaleje w brzuchu, więc mu włączam pozytywkę i oboje zasypiamy Może i Tobie pomoże ten sposób
Stary 2015-11-05, 14:13   #2646
agaczilla21
Zakorzenienie

Kasia ja mam zdj Mikołaja w różowych śpiochach...raz mu ubrałam
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 14:17   #2647
butterfly20
Zakorzenienie

Właśnie robię zamówienie w aptece Gemini, prawie wszystko z listy wyprawkowej. I dla siebie te podkłady na łóżko (chociaż jeszcze mi jakieś zostały z poprzedniego razu z Seni, 60x90), podpachy poporodowe (nie mają Hartmanna, ale pierdzielę nie będę już specjalnie gdzieś indziej szukać, szkoda mi kasy- z Canpola jakieś zamawiam), osłonki na brodawki (polecam z Aventu bo mają tez małe rozmiary) , jedną paczkę wkładek laktacyjnych z Johnsona (testowałam poprzednio też z TT,Lansinoh i Penaten- tych mi jeszcze została cała paka, ale z Johnsona najlepiej mi spasowały).No i oczywiście maść z Lansinoh na brodawki z lanoliną.
No

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-05, 14:18   #2648
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Kasia ja mam zdj Mikołaja w różowych śpiochach...raz mu ubrałam
ja wiem, że małe dziecko to mozna i tak ubrać, ale wiesz no ja sobie nie wyobrażam w kolory dziewczęce ubierać wiedziała już, że chłopiec będzie to po co dolewa oliwy do ognia ? kupiła dwie pary róż i niebieskie wyleci ten róż przez okno od razu

Stary 2015-11-05, 14:18   #2649
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Mnie małż wprawdzie nie uprzedzał o tym,że dostanę jakiś prezent poprzednio, ale teraz już mu zapowiedziałam,że nie chcę pierścionka tylko kolczyki No to nie ma chłopak już wyboru

Fajnie, ja z tatą mam...trudne relacje...
Za to z mamą odwrotnie i to czytanie to właśnie z nią zawsze było Jak Tusioła nie było to dużo siedziałam i czytałam. Teraz zostają mi wieczory, ale zawsze przed snem czytam. Wprawdzie już mniej niż kiedyś, ale wyliczyłam,że póki co w tym roku przeczytałam 47 książek
Jakbym doliczyła te Tuśkowe to w ogóle
A przyszło mi wczoraj zamówienie z Arosa, 24 nowe książki dla Tusi także nudy ni ma
Ja z mama też mam bardzo dobry kontakt, w ogóle mam wspaniałych rodziców, teściów też , choć to nie to samo, co rodzice. Ale z tatą wystarczyło, że spojrzymy na siebie i wiemy, że myślimy tak samo . To on mnie uczył jeździć fiatem 125 p, z nim stolarzyłam, jaki był dumny, jak dostałam książeczkę wojskową, chodził do mnie na wywiadówki, namówił mnie na prawo jazdy, to on zawsze najbardziej we mnie wierzył. Mama to sprawy bardziej "kobiece". W każdym razie uzupełniali się nawzajem, ale tata to tata .
Super podejście , popieram czytanie !
Stary 2015-11-05, 14:20   #2650
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
ja wiem, że małe dziecko to mozna i tak ubrać, ale wiesz no ja sobie nie wyobrażam w kolory dziewczęce ubierać wiedziała już, że chłopiec będzie to po co dolewa oliwy do ognia ? kupiła dwie pary róż i niebieskie wyleci ten róż przez okno od razu
Ja miałam po siostrzenicy Sama bym nie kupiła i nie sądzę żeby komuś przyszło do głowy kupić dla chłopca jakiś ciuszek w kolorze dziewczęcym...
Stary 2015-11-05, 14:20   #2651
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajnie cieplutko na polku. Ciąg dalszy ogarniania ogrodu ale się nie przemęczam- godzinę i dość bo mi się brzuch taki jakiś dziwny robi więc wolę na raty Dzieci pomagają więc nie jest źle...
Mam kuchnię do ogarnięcia a tak mi się chce...
A u nas dziś zimno i mglisto... Ja już dawno muszę wszystko robić na raty, bo brzuch zaczyna boleć i twardnieje. A ty masz jeszcze dwoje dzieci, dom i ogród!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-05, 14:21   #2652
butterfly20
Zakorzenienie

O jeszcze sobie kupiłam herbatę na laktację z Herbapolu-Lactosan. Jakoś najbardziej ją lubiłam poprzednio I już w szpitalu piłam, także przyda się od razu

No i 400 zł nie moje... przynajmniej wysyłka darmowa

Stary 2015-11-05, 14:22   #2653
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:

Moja mama spytała jakie chcę żeby ew kolory kupować. Ale nie każdy spyta
Mam trochę różowych rzeczy po siostrzenicy męża. Schowałam głębokoooo, ale jak mi sie mały usyfi i zabraknie, to kto wie, czy zmuszona nie wyjmę
Stary 2015-11-05, 14:22   #2654
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
I oby jak nadłużej...

A straszne mam ostatnio obawy i staram się nie przemęczać. Nawet chodzenia na basen zaczęłam się obawiać i bara bara
Jak nie ma przeciwwskazań, to nie musisz rezygnować z przyjemności
Stary 2015-11-05, 14:22   #2655
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Niewdzięcznico!!! Zostaw na zaś- a nóż widelec Mati będzie miał siostrę?

Stary 2015-11-05, 14:23   #2656
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam po siostrzenicy Sama bym nie kupiła i nie sądzę żeby komuś przyszło do głowy kupić dla chłopca jakiś ciuszek w kolorze dziewczęcym...
o tym właśnie mówię a mówiłam, że nawet w kolorze niebieskim chcę jak najmniej najlepiej w paski, szare...kolorów jest sporo to nie musiała przecież zrobić po swojemu
Cytat:
O jeszcze sobie kupiłam herbatę na laktację z Herbapolu-Lactosan. Jakoś najbardziej ją lubiłam poprzednio I już w szpitalu piłam, także przyda się od razu

przynajmniej masz już z głowy

Stary 2015-11-05, 14:24   #2657
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
A u nas dziś zimno i mglisto... Ja już dawno muszę wszystko robić na raty, bo brzuch zaczyna boleć i twardnieje. A ty masz jeszcze dwoje dzieci, dom i ogród!
U nas ponad 10 stopni i słoneczko więc wyszliśmy na polko ubrani tak jak po domu chodzimy Moje dzieci wystarczy ubrać/przebierać, dać im jeść, zrobić jakąś "ucztę" owocową, uśpić...i to w sumie tyle...Bawią się same. czasem tylko chcą żeby coś im podać...No i wykąpać ich trzeba...a dom i ogród to inna bajka ale nie narzekam...szkoda że nam się kosiarka zepsuła bo bym pokosiła i przy okazji liście by się pozbierały
Stary 2015-11-05, 14:24   #2658
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Jak nie ma przeciwwskazań, to nie musisz rezygnować z przyjemności
Niby nie ma, ale schizo jest. Może po wizycie u gin będę mieć chwilowy luz psychiczny jak będzie wszystko ok to będę korzystać Ale jak miałam wizytę JUŻ 2,5 tygodnia temu to mam obawy, czy jest ok. Jednak przy tej Tuśce trochę się nadźwigam i zawsze się martwię, czy z szyjką ok...

Stary 2015-11-05, 14:25   #2659
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:

Takie herbatki to rzeczywiście pomagają? bo różne opinie słyszałam i nie wiem, czy warto kupić teraz...

Mi to się za nic nie chce kupować żadnych rzeczy, zaopatrzę się, jak będę miała nastrój .
Stary 2015-11-05, 14:27   #2660
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
o tym właśnie mówię a mówiłam, że nawet w kolorze niebieskim chcę jak najmniej najlepiej w paski, szare...kolorów jest sporo to nie musiała przecież zrobić po swojemu

przynajmniej masz już z głowy
No jeszcze tylko zostały na liście laktator, niania, czapka cieplejsza i kurteczka dla Niny I będzie wszystko.
Gorzej z rzeczami do pokoju Tusi i ogólnie z całym remontem.

Ja w ciąży z Tusią też miałam pełno szarości, paseczków itp Ogólnie uniseksów No i teraz jak mam tego sporo po niej to troszkę poszalałam z typowo dziewczynkową garderobą

Stary 2015-11-05, 14:28   #2661
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Niewdzięcznico!!! Zostaw na zaś- a nóż widelec Mati będzie miał siostrę?
będzie miał, ale nie teraz wiem chce dobrze, ale mnie nie słucha z tymi kolorami i to irytuje strasznie....już widzę jak kupuje Danonki, Kubusie........ kupi na bank, kupuje dla drugiego wnuka więc ciężkie starcie przede mną

Stary 2015-11-05, 14:29   #2662
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas ponad 10 stopni i słoneczko więc wyszliśmy na polko ubrani tak jak po domu chodzimy Moje dzieci wystarczy ubrać/przebierać, dać im jeść, zrobić jakąś "ucztę" owocową, uśpić...i to w sumie tyle...Bawią się same. czasem tylko chcą żeby coś im podać...No i wykąpać ich trzeba...a dom i ogród to inna bajka ale nie narzekam...szkoda że nam się kosiarka zepsuła bo bym pokosiła i przy okazji liście by się pozbierały
Patrząc na moją siostrę zawsze wydawało mi się, że więcej niż jedno dziecko to chaos nie do ogarnięcia .
Uh, ja raz kosiłam trawę, jak jeszcze mieszkałam u rodziców, ale ścięłam róże mamy i więcej się nie zbliżałam do tej machinerii .
Stary 2015-11-05, 14:30   #2663
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
No jeszcze tylko zostały na liście laktator, niania, czapka cieplejsza i kurteczka dla Niny I będzie wszystko.
Gorzej z rzeczami do pokoju Tusi i ogólnie z całym remontem.

Ja w ciąży z Tusią też miałam pełno szarości, paseczków itp Ogólnie uniseksów No i teraz jak mam tego sporo po niej to troszkę poszalałam z typowo dziewczynkową garderobą
wiem, że chciałabyś od razu wszystko urządzić, ale najlepiej zróbcie to co najważniejsze meble - masz a samo urządzanie to z czasem dopniesz na ostatni guzik nie musi być perfekt od początku wiem lubisz mieć perfekt, ale powolutku urządzisz

Stary 2015-11-05, 14:33   #2664
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Takie herbatki to rzeczywiście pomagają? bo różne opinie słyszałam i nie wiem, czy warto kupić teraz...

Mi to się za nic nie chce kupować żadnych rzeczy, zaopatrzę się, jak będę miała nastrój .
Haha ciężkie pytanie Bo ja ogólnie problemów z laktacją nie miałam, więc nie wiem na ile to zasługa herbatek.
Ale prawda jest taka,że całkiem je lubiłam (jeszcze z BD w Rossmanie można dostać fajne i np. dla dzieciaków rumianek czy koper bez żadnych pierdylonych dodatków jak np. w herbatkach z Hippa), kawy przez dłuższy czas nie piłam i traktowałam je jak codzienny rytuał (tak jak normalnie kawę). Także no...na pewno nie zaszkodzi

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
będzie miał, ale nie teraz wiem chce dobrze, ale mnie nie słucha z tymi kolorami i to irytuje strasznie....już widzę jak kupuje Danonki, Kubusie........ kupi na bank, kupuje dla drugiego wnuka więc ciężkie starcie przede mną
No to masz jak w banku Skoro moi rodzice, którzy w innych kwestiach zawsze mnie słuchali tutaj się wyłamują, to nie spodziewaj się po niej niczego innego

Cytat:
wiem, że chciałabyś od razu wszystko urządzić, ale najlepiej zróbcie to co najważniejsze meble - masz a samo urządzanie to z czasem dopniesz na ostatni guzik nie musi być perfekt od początku wiem lubisz mieć perfekt, ale powolutku urządzisz
Wiem wiem. Ale ja już od tak dawna planuję ten pokoik, mam wszystkie dodatki powybierane,że chciałoby się wszystko od razu kupić i urządzić No ale,tak se ne da, pomalutku trzeba)

Stary 2015-11-05, 14:34   #2665
Lucy31
Zakorzenienie

Ta herbatka z kopru z BD jest smaczna, popijam ją sobie i mi bardzo smakuje
Stary 2015-11-05, 14:35   #2666
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Niby nie ma, ale schizo jest. Może po wizycie u gin będę mieć chwilowy luz psychiczny jak będzie wszystko ok to będę korzystać Ale jak miałam wizytę JUŻ 2,5 tygodnia temu to mam obawy, czy jest ok. Jednak przy tej Tuśce trochę się nadźwigam i zawsze się martwię, czy z szyjką ok...
Ja po cichu licze na to, że po jutrzejszej wizycie dostanę zielone światło na wiele rzeczy.
Stary 2015-11-05, 14:36   #2667
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
I oby jak nadłużej...

Ja na basen poszłam raz i potem bylam chora wiec więcej nie pójdę

A jeśli chodzi o bara bara to mój tż się boi )

Teraz po tek akcji z plecami to mnie nie dotknie pewnie

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-05, 14:39   #2668
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Patrząc na moją siostrę zawsze wydawało mi się, że więcej niż jedno dziecko to chaos nie do ogarnięcia .
Uh, ja raz kosiłam trawę, jak jeszcze mieszkałam u rodziców, ale ścięłam róże mamy i więcej się nie zbliżałam do tej machinerii .
Znane mi podwójne mamy mówią,że przy dwójce są bardziej zorganizowane No i dzieciaki zajmują się sobą razem, więc nawet jest czas dla siebie
I Agata nasza też to mówi

Nigdy nie kosiłam trawy

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Ta herbatka z kopru z BD jest smaczna, popijam ją sobie i mi bardzo smakuje
Mi też smakuje

Cytat:
Ja na basen poszłam raz i potem bylam chora wiec więcej nie pójdę

Mój małż też się bał w peirwszj ciąży, a teraz już spoko. Teraz ja się boję haha

Moja gin-patrząc na te moje historie infekcyjno-pęcherzowe- poleciła mi po prostu zakładać najmniejsze tampony, one zawsze stanowią jakąś ochronę przed dziadostwem z basenu. I poleciła, który basen w mieście jest najczystszy

Stary 2015-11-05, 14:47   #2669
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Haha ciężkie pytanie Bo ja ogólnie problemów z laktacją nie miałam, więc nie wiem na ile to zasługa herbatek.
Ale prawda jest taka,że całkiem je lubiłam (jeszcze z BD w Rossmanie można dostać fajne i np. dla dzieciaków rumianek czy koper bez żadnych pierdylonych dodatków jak np. w herbatkach z Hippa), kawy przez dłuższy czas nie piłam i traktowałam je jak codzienny rytuał (tak jak normalnie kawę). Także no...na pewno nie zaszkodzi

Takie gotowe herbatki dla dzieci to koszmar, siostra cioteczna lekarka stanowczo takie odradza- niby taki koperek ma pomóc, a jeszcze pogarsza sprawę, bo ma w składzie m.in. cukier i to nasila dolegliwości np. ból brzuszka u dzieci ( bo cukier fermentuje w niedojrzałych jelitach dziecka). A taka matka się zastanawia, czemu ono płacze, myśli, że kolka a to może być od takiej herbatki.
Najlepsze są takie normalne ziołowe w torebkach do parzenia, nie te gotowe.
Aha- może taka informacja się przyda którejś- rumianek do przepajania jest lepszy i bezpieczniejszy niż powszechny koperek- wiele osób nie wie, ale koperek bardzo często uczula i daje objawy takie jak przy kolce u dziecka.

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Znane mi podwójne mamy mówią,że przy dwójce są bardziej zorganizowane No i dzieciaki zajmują się sobą razem, więc nawet jest czas dla siebie
I Agata nasza też to mówi
Dobrze wiedzieć Moja siostra jest jakaś wiecznie zła, bez humoru, na nic nigdy czasu nie ma, nawet jak do niej przychodzę, to nie posiedzi ze mną, tylko wykorzystuje fakt, że ktoś może zająć się dziećmi i leci do jakiejś roboty .
Stary 2015-11-05, 14:48   #2670
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Takie gotowe herbatki dla dzieci to koszmar, siostra cioteczna lekarka stanowczo takie odradza- niby taki koperek ma pomóc, a jeszcze pogarsza sprawę, bo ma w składzie m.in. cukier i to nasila dolegliwości np. ból brzuszka u dzieci ( bo cukier fermentuje w niedojrzałych jelitach dziecka). A taka matka się zastanawia, czemu ono płacze, myśli, że kolka a to może być od takiej herbatki.
Najlepsze są takie normalne ziołowe w torebkach do parzenia, nie te gotowe.
Aha- może taka informacja się przyda którejś- rumianek do przepajania jest lepszy i bezpieczniejszy niż powszechny koperek- wiele osób nie wie, ale koperek bardzo często uczula i daje objawy takie jak przy kolce u dziecka.

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Albo hitem jest dawanie dziecku wody z glukozą:confuse d:

No to właśnie te herbatki z BD są dobre, jak pisałam.
Aczkolwiek moja dostała taką pierwszy raz jak miała jakieś 7 miesiecy. Ja wcześniej niczym jej nie dopajałam, ciągle tylko pierś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości