Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-05, 15:18   #3751
86ewula
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Mam pytanie odnośnie wyników krwi. Mam za niski hematokryt i erytrocyty jednocześnie hemoglobina mieści się w normie i żelaza mam w środku normy. ... to chyba jeszcze nie anemia co ?? Do tej pory wyniki miałam wzorowe. .. :/

Co do ruchów dziecka to nie wiem jak jest ułożone. USG za 2 tyg ale jak kładę się na lewym boku to czuje go bardzo mocno po bokach. Tak jakby podskakiwal na nóżkach a główka wypychał się po przeciwnej stronie. Czyżby był ułożony jeszcze poprzecznie ? Czy tylko jak leżę na boku ... hmmm jestem mega ciekawa co on tam wyprawia. W żebra nie kopie, jak siedzę normalnie to kopie z przodu plus boki. Akrobata mały.
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 15:19   #3752
kinga1701
Zakorzenienie

Co myślicie o akupunkturze po porodzie?
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 15:21   #3753
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
chusteczki z Rossmana kosztują jakieś kilka zł za 80 szt, wiec nie jest to żaden znaczny wydatek
Ja słyszałam od koleżanek że baaardzo często dzieciom nie pasują pampersy czy chusteczki i trzeba zmieniać i testować inne, więc po prostu szkoda mi miejsca w domu i kasy jakby sie miało okazać ze Małemu jakaś marka nie spasuje i będę sie musiała tych zapasów pozbyć

Ja tez już po wizycie. Maluch waży o 1800 g, szyjka ok, ogólnie wszystko w porządku, oprócz tego że Mały obrócił sie i jest ułożony pupką do dołu mam nadzieję że się jeszcze obróci (bo tydzień temu był jeszcze główką w dół, akrobata mały ), bo jak nie to cc mnie czeka, a ja bym wolała sn .....

Poza tym rozmawiałam z ginem a propos porodu jak się ma cukrzycę ciążową i powiedział że od 34-35 tygodnia będziemy sie widzieć co tydzień i monitorować sytuację, bo faktycznie może być tak że z łożyskiem będzie problem i trzeba będzie ciąć lub wywoływać poród (o ile Mały się obróci i będzie w ogóle mowa o porodzie sn) wcześniej. No i na pewno będę rodzić nie później niż wtedy kiedy mam termin, bo przy cukrzycy nie powinno sie dopuszczać do przenoszenia ciąży. Ogólnie jest za wcześnie żeby cokolwiek wyrokować, no ale muszę sie wstępnie nastawiać na wcześniejszy poród no i na cc ...

Nie no jasne, że to wydatek nie duży, ale ja tam wolę mieć w zapasie na początek wszystkiego. Pampers sprawdził się u córki, więc mam nadzieje, że u drugiej też się sprawdzi

A mały obróci się jeszcze, zobaczysz Ale dobrze w sumie, że pogadałaś z gin o tym, bo wiesz, że w razie W masz się nastawiać na cc. Duży maluch już!

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 15:23   #3754
kinga1701
Zakorzenienie

Ewusia gratuluję udanej wizyty, mały się pewnie jeszcze obróci, czyli jednak poród z cukrzycą u Ciebie wygląda tak samo jak u mnie. Nie ma możliwości przenoszenia i ciągła kontrola.
Stary 2015-11-05, 15:24   #3755
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Lune, u nas na SR położna opowiadała, że w jadnym z naszych szpitali podają wszystkim rodzacym oksytocynę, mówiąc, że to jest kroplówka wzmacniająca
W innym z kolei rodzące na całą pierwszą fazę porodu podłączaja pod ktg, i babki muszą przez to cały czas leżeć...
Dla mnie to jest jakaś masakra. Jesli to jest poród siłami NATURY, to ja jestem krolewna chińska, bo to jest zaprzeczenie natury.
A co jeśli sie nie zgadzam na podłączanie KTG na całą ta pierwsza faze? Co zmuszą mnie ze mam lezec ?
Musze powiedziec mężowi że tak robia z ta oxy ze udaje kroplówke, on będzie pilnował sytuacji
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 15:24   #3756
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Co do ruchów dziecka to nie wiem jak jest ułożone. USG za 2 tyg ale jak kładę się na lewym boku to czuje go bardzo mocno po bokach. Tak jakby podskakiwal na nóżkach a główka wypychał się po przeciwnej stronie. Czyżby był ułożony jeszcze poprzecznie ? Czy tylko jak leżę na boku ... hmmm jestem mega ciekawa co on tam wyprawia. W żebra nie kopie, jak siedzę normalnie to kopie z przodu plus boki. Akrobata mały.
U mnie na początku też była ułożona poprzecznie, natomiast teraz jest dziwnie ułożona i tak samo czuję ją jak Ty opisujesz. Jest główką w dół ale nóżki ma po dwóch stronach, w takim szpagacie jest ułożona

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-11-05, 15:28   #3757
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Luna śliczny pokoik.
Kocyk hariett w ogóle śliczne są te rzeczy, które wrzucacie.

Kamilka łobuziara Ci się chowa

Magdusia bierz magnez bierz żebyś nie miała później takich problemów jak ja

Aaaaa w ogóle dzisiaj mama do mnie dzwoni i pyta się czy mój genialny lekarz przepisał mi luteinę (działa rozkurczowo), ja mówię, że duphaston. Jak się okazało on jest do max 32 tygodnia byłam u niego to miałam dokładnie 31t6d. (zawsze liczył mi tygodnie do przodu). Nooo kurde nie ogarniam gościa. Mam co raz większą ochotę odmówić mu współpracy. Tylko kurde, żeby kiedyś nie zrobił jakiejś dziewczynie krzywdy. Ciesze się, że mogę liczyć na lekarzy, którzy pracują z moją mamą, bo ten co się mną zajmuje, to jakiś trójkowy uczeń

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 15:34   #3758
niepozorna
Zakorzenienie

Ewusia jaki Maluch już duży
Obróci się jeszcze, zobaczysz. Musi zestresować trochę mamusię

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Aaaaa w ogóle dzisiaj mama do mnie dzwoni i pyta się czy mój genialny lekarz przepisał mi luteinę (działa rozkurczowo), ja mówię, że duphaston. Jak się okazało on jest do max 32 tygodnia byłam u niego to miałam dokładnie 31t6d. (zawsze liczył mi tygodnie do przodu). Nooo kurde nie ogarniam gościa. Mam co raz większą ochotę odmówić mu współpracy. Tylko kurde, żeby kiedyś nie zrobił jakiejś dziewczynie krzywdy. Ciesze się, że mogę liczyć na lekarzy, którzy pracują z moją mamą, bo ten co się mną zajmuje, to jakiś trójkowy uczeń

Dobrze, że mama czuwa...

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 15:34   #3759
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Magda i którą koszulę wzięłaś?

rozpinana po bokach z serduszkiem od tego samego użytkownika co ochraniacz i rozpinana wzdłuż ta co wszystkie tutaj z tą kieszonka i od razu u niego biustonosze

Cytat:
ja brałam rozmiar sprzed ciąży czyli M i są ok
wiadomo ze teraz są na brzuchu napięte, ale po porodzie będą w sam raz

no i gratuluje udanej wizyty nie wiem czemu zniknął mi z cytatów Twój post

Ja tez już po wizycie. Maluch waży o 1800 g, szyjka ok, ogólnie wszystko w porządku, oprócz tego że Mały obrócił sie i jest ułożony pupką do dołu mam nadzieję że się jeszcze obróci (bo tydzień temu był jeszcze główką w dół, akrobata mały ), bo jak nie to cc mnie czeka, a ja bym wolała sn .....

Magda dopisz mi proszę następną wizytę 23 listopada

To jak ty bralas tak to ja też tak wezmę
Dziekuje i również gratulacje
Oby się odwrócił
Już dopisuje

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Pierwsze słyszę
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 15:37   #3760
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Luna śliczny pokoik.
Kocyk hariett w ogóle śliczne są te rzeczy, które wrzucacie.

Kamilka łobuziara Ci się chowa

Magdusia bierz magnez bierz żebyś nie miała później takich problemów jak ja

Mi tez przepisał Duphaston jakieś 2 tygodnie temu a jestem teraz w 31 tygodniu ale go nie wykupiłam. Za 2 tygodnie mam wizyte i niby do tego czasu mialam go brac
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 15:39   #3761
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Bleh, a ja mam ogólnego doła dzisiaj i jakaś płaczliwa jestem, bo ledwo pomyślę o pewnej rzeczy, to już lzy w oczach. Huśtawka nastrojów chyba + pogoda..
Ja tak przed wczoraj miałam, mąż mi kupił pasie mleczko na poprawę humoru bo wytrzymać ze mną nie mógł. Trochę pomogło Jutro będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Dotka fajnie to wszystko brzmi w teorii ale w praktyce juz nie jest tak kolorowo.
Ja chcialam chodzic I wlasnie aktywnie urodzic a nie moglam bo glupie polozne od razu po przyjeciu podlaczyly mi oksytocyne chociaz tez wolalabym czekac az samo sie rozkreci I musialam lezec caly czas. Nawet zeby pojsc do toalety musialam sie postawic bo kazaly mi sikac do podsuwacza...

Dlatego teraz niczego nie zakladam, na nic sie nie nastawiam I wiem ze to jaki bede miala porod w 90% zalezy od tego na jaki personel trafie I tyle...
Straszne jest to co piszesz, ja już tam nie poszłabym rodzić. Też miałam oxy a mimo to poród wyglądał tak jak Dotka opisała. Póki miałam siły to spacerowałam a potem na piłce siedziałam. Położyłam się dopiero przy skurczach partych.

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
A co jeśli sie nie zgadzam na podłączanie KTG na całą ta pierwsza faze? Co zmuszą mnie ze mam lezec ?
Musze powiedziec mężowi że tak robia z ta oxy ze udaje kroplówke, on będzie pilnował sytuacji
U mnie w szpitalu o wszystko pytają, oxy dostałam bo sama chciałam w końcu urodzić A KTG jest raz na jakiś czas i jeśli jest wszystko ok to odłączają. Tylko jeśli coś jest nie tak to mocniej kontrolują.

Gratuluję udanych wizyt

Edytowane przez iola14
Czas edycji: 2015-11-05 o 15:41
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 15:42   #3762
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość

Pierwsze słyszę
U nas jest akupunktura przed porodem, ale jakoś nie mogę się na nią wybrać, szczerze boję się i po porodzie w szpitalu też i moja położna też ma uprawnienia do jej wykonywania jakbym chciała później w domu. Już tyle dobrego o tym przeczytałam, ale sama nie wiem. Miałam nadziej, że może wy coś wiecie

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

malwi dobrze, że mam jest czujna. Ja kiedyś czytałam, że to jest to samo co luteina, tylko różni się drogą podania, a jak widać jednak nie tylko tym skoro po 32 nie można. Co teraz zrobisz, pójdziesz po nową receptę?
Stary 2015-11-05, 15:43   #3763
Casaa
Zakorzenienie

Ewusia, gratki wizyty

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 15:44   #3764
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
magdusia super, że z szyjka ok

Kup sobie lacalut ten czerwony, on jest właśnie dedykowany m.in. kobietom w ciąży z takimi problemami.
o dzięki
Cytat:

mała łobuziara Ci sie trafiła

śliczny

pięknie

my mamy 2 pokoje tylko wiec siłą rzeczy łóżeczko będzie u nas w sypialni

chusteczki z Rossmana kosztują jakieś kilka zł za 80 szt, wiec nie jest to żaden znaczny wydatek
Ja słyszałam od koleżanek że baaardzo często dzieciom nie pasują pampersy czy chusteczki i trzeba zmieniać i testować inne, więc po prostu szkoda mi miejsca w domu i kasy jakby sie miało okazać ze Małemu jakaś marka nie spasuje i będę sie musiała tych zapasów pozbyć

najważniejsze że z Dzidziem i z szyjką wszystko ok

ja brałam rozmiar sprzed ciąży czyli M i są ok
wiadomo ze teraz są na brzuchu napięte, ale po porodzie będą w sam raz

no i gratuluje udanej wizyty nie wiem czemu zniknął mi z cytatów Twój post

polecam szczoteczkę soniczną
mi mega krwawią zęby przy myciu zwykłą szczoteczką a przy myciu soniczną w ogóle

Poza tym rozmawiałam z ginem a propos porodu jak się ma cukrzycę ciążową i powiedział że od 34-35 tygodnia będziemy sie widzieć co tydzień i monitorować sytuację, bo faktycznie może być tak że z łożyskiem będzie problem i trzeba będzie ciąć lub wywoływać poród (o ile Mały się obróci i będzie w ogóle mowa o porodzie sn) wcześniej. No i na pewno będę rodzić nie później niż wtedy kiedy mam termin, bo przy cukrzycy nie powinno sie dopuszczać do przenoszenia ciąży. Ogólnie jest za wcześnie żeby cokolwiek wyrokować, no ale muszę sie wstępnie nastawiać na wcześniejszy poród no i na cc ...

Magda dopisz mi proszę następną wizytę 23 listopada
mój mały waży mniej więcej tak samo
Cytat:
pierwsze słyszę
Cytat:
Mi tez przepisał Duphaston jakieś 2 tygodnie temu a jestem teraz w 31 tygodniu ale go nie wykupiłam. Za 2 tygodnie mam wizyte i niby do tego czasu mialam go brac
Ja mam brać luteinę (na twardnienie brzucha) do 36 tygodnia ciąży. To dobrze czy źle, bo już nie wiem?
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 15:44   #3765
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość

Dobrze, że mama czuwa...
Ja mam szczeście, bo mam z kim się skonsultować, ale przypuszczam, że nie każdy tak ma. Wiem, że ten lekarz już nie będzie się mnązajmował. Teraz tylko bezczelnie będę chodzić po L4. Powoli rozważam, żeby się przenieść do mamy, żeby jej lekarze mieli na mnie oko.
Cytat:
Ja wcześniej jak się dobrze czułam,to też nie wykupywałam, bo po co si faszerować skoro nic się nie dzieje.

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-11-05, 15:49   #3766
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość

Ja mam brać luteinę (na twardnienie brzucha) do 36 tygodnia ciąży. To dobrze czy źle, bo już nie wiem?
Ja mam luteinę od samego początku i mam brać do końca 38 tygodnia.
Stary 2015-11-05, 15:49   #3767
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
U nas jest akupunktura przed porodem, ale jakoś nie mogę się na nią wybrać, szczerze boję się i po porodzie w szpitalu też i moja położna też ma uprawnienia do jej wykonywania jakbym chciała później w domu. Już tyle dobrego o tym przeczytałam, ale sama nie wiem. Miałam nadziej, że może wy coś wiecie

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

malwi dobrze, że mam jest czujna. Ja kiedyś czytałam, że to jest to samo co luteina, tylko różni się drogą podania, a jak widać jednak nie tylko tym skoro po 32 nie można. Co teraz zrobisz, pójdziesz po nową receptę?
Mama poszła do lekarza przedstawiła sytuację, powiedziała co się dzieje i przepisał mi luteine dopochwowo. Dzisiaj ma mi wysłać
Cytat:
o dzięki

mój mały waży mniej więcej tak samo

pierwsze słyszę

Z tego co się spotkałam, to jest właśnie duphaston do połykania, takie białe tabletki pod język do rozpuszczania i dopochwowo.

Stary 2015-11-05, 15:51   #3768
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Była któraś w biedro i widziała te naklejki?
Stary 2015-11-05, 15:52   #3769
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też biorę

ewusia gratuluję wizyty
Stary 2015-11-05, 15:52   #3770
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

aaaa właśnie widziałam w gazetce, że od 9.11 mają być te pudełeczka na leki z etui. Wczoraj któraś z was pytała

Stary 2015-11-05, 15:53   #3771
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
ja na twardnienie brzucha biorę no spę.

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
aaaa właśnie widziałam w gazetce, że od 9.11 mają być te pudełeczka na leki z etui. Wczoraj któraś z was pytała
ale gdzie, gdzie?

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-11-05, 15:53   #3772
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam luteinę od samego początku i mam brać do końca 38 tygodnia.
Cytat:
Mama poszła do lekarza przedstawiła sytuację, powiedziała co się dzieje i przepisał mi luteine dopochwowo. Dzisiaj ma mi wysłać

Z tego co się spotkałam, to jest właśnie duphaston do połykania, takie białe tabletki pod język do rozpuszczania i dopochwowo.
Ja biorę luteinę od 26 tygodnia jak zaczął spinać mi się brzuch. Dopochwowo. Powiedział mi, że do 36-37 tygodnia, później odstawiamy.. Szyjka ani się nie skraca, wręcz jest długa, twarda i zwarta i ostatnio stwierdził, że pewnie to były mocne Braxtony, ale nie chce ryzykować i mam dalej brać najchętniej w ogóle bym nie brała, bo luteina dopochwowo to nic przyjemnego, nie cierpię jej aplikować
Stary 2015-11-05, 15:54   #3773
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
To dobrze, że masz taką możliwość, bo kurcze przecież nie pójdzie do niego i będziesz podważać jego słowo, dopiero by się zaczęło. Ile masz brać dziennie?
Stary 2015-11-05, 15:57   #3774
uaoo
Zakorzenienie

a moja mama o mnie chyba zapomniała
nie dzwoniła do mnie od urodzin małej - wtedy ostatni raz była u nas.
trochę mi przykro..

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-11-05, 15:57   #3775
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Ja biorę luteinę od 26 tygodnia jak zaczął spinać mi się brzuch. Dopochwowo. Powiedział mi, że do 36-37 tygodnia, później odstawiamy.. Szyjka ani się nie skraca, wręcz jest długa, twarda i zwarta i ostatnio stwierdził, że pewnie to były mocne Braxtony, ale nie chce ryzykować i mam dalej brać najchętniej w ogóle bym nie brała, bo luteina dopochwowo to nic przyjemnego, nie cierpię jej aplikować
Nie jesteś sama, tez nienawidzę tego robić, początkowo miałam po 2 tabletki 3 razy dziennie, rano i wieczorem dopochwowo w południe do łykania. Tera mam po 1x3 i sposób aplikacji pozostał taki sam. Bez żelu czasami bym rady nie dała.
Stary 2015-11-05, 16:01   #3776
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
ja na twardnienie brzucha biorę no spę.

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

ale gdzie, gdzie?
W biedro, nie zacytowałam magdy, a zapomniałam dopisać. Ech ten kalafior.
Cytat:
No to widzisz, mnie przez ostatnie 3 tyg skróciła się 0.5 cm, jak szłam do szpitala było 2,5 cm i miękka, twardy brzuch, wypisali mnie z twardą i na 2,5 cm. Teraz jest 2 cm, podobno jest ok czyli nie puściła, ale dowiedzieć się czegokolwiek od tego lekarza graniczy z cudem.

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
To dobrze, że masz taką możliwość, bo kurcze przecież nie pójdzie do niego i będziesz podważać jego słowo, dopiero by się zaczęło. Ile masz brać dziennie?
Jeszcze nic nie wiem, po 19 będzie mama do mnie dzwonić, to się wszystkiego dowiem
Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
a moja mama o mnie chyba zapomniała
nie dzwoniła do mnie od urodzin małej - wtedy ostatni raz była u nas.
trochę mi przykro..
Czemu sama nie zadzwonisz? Jak moja się czasami nie odzywa, to ja dzwonie. No ale my to raz dziennie do siebie dzwonimy

Stary 2015-11-05, 16:03   #3777
mojakaren
Zakorzenienie

uaoo
ale ta zmiana pracy u męża to pewnie na lepsze, więc on to robi dla Was. A Ty nie jesteś sama bo jedno dziecko i drugie w drodze.
Ja wychodzę z założenia, że powinnyśmy się jeszcze nacieszyć tą "samotnością" bo po porodzie dłuuugo nie zaznamy raczej takiej ciszy czy nudy

Jerzyczka super zakupy z mamą

Moja jest identyczna, ta kobieta ciągle coś mi kupuje, przynosi, załatwia, gotuje, podrzuca itd. Przekochana jest

Magdusiaaa najwazniejsze, że wszystko jest ok

Dotka oby jutro już chandra mineła

magda1706
ja planuję brac rozmiar M koszuli żeby też nie wyglądać jak w worku One się chyba rozciągają więc będzie git

Ewusia duuuuży chłopak na pewno jeszcze zrobi fikołka

malwi89 to jest masakra, że na tym etapie ciąży nie można ufać prowadzacemu

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 16:13   #3778
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu sama nie zadzwonisz? Jak moja się czasami nie odzywa, to ja dzwonie. No ale my to raz dziennie do siebie dzwonimy
Wcześniej dzwoniłam tylko ja, ona w ogóle. Więc po urodzinach stwierdziłam, że nie będę dzwonić zobaczymy czy ona się odezwę. A tu nic cisza..

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
uaoo
ale ta zmiana pracy u męża to pewnie na lepsze, więc on to robi dla Was. A Ty nie jesteś sama bo jedno dziecko i drugie w drodze.
Ja wychodzę z założenia, że powinnyśmy się jeszcze nacieszyć tą "samotnością" bo po porodzie dłuuugo nie zaznamy raczej takiej ciszy czy nudy

Praca lepsza to fakt, ale ja po prostu już nie wiem co mam robić w domu. Wariuje.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-11-05, 16:15   #3779
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja do mamy nie dzwonie chyba że coś chce zwłaszcza jak mnie wkurzy jakąś gadka, ale ona sama się odzywa po 2 tyg zazwyczaj hah

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Uaoo to się weź za szydelkowanie
Stary 2015-11-05, 16:19   #3780
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
uaoo

Jerzyczka super zakupy z mamą

Moja jest identyczna, ta kobieta ciągle coś mi kupuje, przynosi, załatwia, gotuje, podrzuca itd. Przekochana jest

Magdusiaaa najwazniejsze, że wszystko jest ok

Dotka oby jutro już chandra mineła

magda1706
ja planuję brac rozmiar M koszuli żeby też nie wyglądać jak w worku One się chyba rozciągają więc będzie git

Ewusia duuuuży chłopak na pewno jeszcze zrobi fikołka

malwi89 to jest masakra, że na tym etapie ciąży nie można ufać prowadzacemu
no właśnie moja jest taka sama, już tyle pięknych ciuszków kupiła małemu ręczniki piękne, kocyki i w ogóle oszalała chyba bardziej niż ja
Cytat:
Nie jesteś sama, tez nienawidzę tego robić, początkowo miałam po 2 tabletki 3 razy dziennie, rano i wieczorem dopochwowo w południe do łykania. Tera mam po 1x3 i sposób aplikacji pozostał taki sam. Bez żelu czasami bym rady nie dała.
łączę się w bólu.. z każdą aplikację zastanawiam się czy aby nie przesadzam, bo przecież poród ma być gorszy

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja do mamy nie dzwonie chyba że coś chce zwłaszcza jak mnie wkurzy jakąś gadka, ale ona sama się odzywa po 2 tyg zazwyczaj hah

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Uaoo to się weź za szydelkowanie
A to ja chyba z tych co by nie wytrzymały 2 tygodni bez rozmowy z Mamą

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

https://www.facebook.com/LaMillouOff...29419290490017

Nieeeee Mój biedny portfel
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości