|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 5
Przegapilam chyba. A co jest? Napisz w K
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Kaczynski a fajny ten gryzak drewniany?
|
#872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem minęło, czasem ma jakieś humorki ale spoko. Teraz ma fazę na zmyslone historię i mówi mojej mamie że pale papierosy, tz mnie wyzywa i nie chodzi do pracy tylko cały dzień śpi Cytat:
Byłyśmy na usg.wszystko jest prawidłowe
|
||
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mój Wojtek ma chyba skaze białkowa..
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny na ile te bunty to są bunty a na ile rozpieszczenie, złe wychowanie? Czy to da się jakoś rozdzielić wtedy? Da się, jako rodzic-odróżnić i jakoś inaczej reagować?
Czy da się dzieckiem wtedy jakoś pokierować, wytłumaczyć czy jak grochem o ścianę? Co robicie jak jest taka akcja, np. w sklepie, że dziecko zaczyna odstawiać swoją popisówę? Jak sobie radziłyście? nie obraźcie się za pytanie ![]() tylko piszcie bo mnie to zaczyna przerażać ![]() kaczuszka ale Prince chyba pytała czy kejti ma jakieś podejrzenia Przynajmniej tak to zrozumiałam![]() ![]() kejti czemu tak myślisz?Co się dzieje?
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#877 | ||
|
Zadomowienie
|
Ojej teraz dopiero wyszło???
Cytat:
---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
☠☠☠☠a już sama nie wiem. W niedzielę miał szorstkie poliki i posmarowalam mu linomagiem, czerwone zeszło a wysypka była jeszcze wyczuwalna. Ciągle smarowalam i teraz ma gładkie, ale znowu ma niewidoczna wysypke na udach, kolanach i łokciach od zewnątrz..
A teraz jeszcze zauważyłam, że ma na boku języka jakąś ciemna plamke
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo że w,środku się gotowałam to pokazywałam jej ze nie robi to na mnie wrażenia. I tak milion razy.. |
|
|
|
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po czym tak stwierdzasz? Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Masija w wieku dwóch lat nie może być mowy o złym wychowaniu. Dziecko dopiero zaczyna rozumieć ze może mieć własne zdanie a ze jest jeszcze niestabilne emocjonalnie i generalnie nie potrafi sobie radzić z emocjami to odstawia takie akcje. Na wymuszanie płaczem i rzucanie sie na ziemię ja tez nie reaguje bo to tylko go bardziej rozjusza i pokazuje mu ze takim zachowaniem na mnie wpływa. Udaje ze jestem oaza spokoju a włosów siwych mam coraz więcej hehe
Jak juz sie uspokoi co trwa czasem i nawet 40 minut to przytulam (potrzebuje wówczas akceptacji, wie że zle zrobił) i tłumacze czemu na coś nie pozwolilam. Jeśli chodzi o bicie to przytrzymuje rękę i tłumacze ze nie można bo to boli. Do upadłego niestety... No i są różne dzieci, niektóre przechodzą bunt łagodniej a inne całkiem strasznie jak mój Julek...
|
|
|
|
#885 | |
|
celebriti
|
Ja zdusiłaby bunt nim sie zaczął DD tak jak dziewczyny piszą nie zwracam uwagi na zachowanie typu wymuszanie lub wręcz pokazuje jak sie swietnie bawię jak gotuje obiad
![]() Wprowadziłam zasady niemalże od niemowlaka i byłam nieugięta. Ale nie doszło nigdy to sytuacji tak extremalnych. Wymuszanie tak. Warto reagować za wczasy przewidywać i informować . Np by uniknąć protestu przy wyjściu z piaskownicy uprzedziłam odp wcześniej ze dwie babki i idziemy do domu. Etc . Zawsze tez mowię ze rozumiem uczucia negatywne emocje tez natomiast nie zgadzam sie na to czy na to ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- No i warto podpowiadać rozwiązania . Złość można narysować wyskakac itd
|
|
|
#886 | ||
|
Konto usunięte
|
Ja ☠☠☠☠☠☠☠e pocytowałam a Konrad cos kliknął
Ogólnie te opisy buntów to ja ☠☠☠☠☠☠☠e o ja ☠☠☠☠☠☠☠e o ☠☠☠☠a ja ☠☠☠☠☠☠☠e Mehja tylko daje nadzieje ![]() Kejti ale teraz dopiero? ![]() Kaja a dostałaś co było przyczyna? ☠☠☠☠a mam dzis dosyć Konrada, jeszcze dwa razy mi rzygał i wyje cały dzien i sie rzuca jak gowno w przeręblu Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
Jezus Maria ja ☠☠☠☠☠☠☠e, nie jestem na to gotowa!!! Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
Koleżanki synkowi tez sie pociły ale od urodzenia i śmierdziały i wyrósł z tego Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nie ma rzucania się na podłogę itp.
Leoś już od jakiegoś czasu wie że na nas niczego nie wymusi. Ja jestem konsekwentna. Jeżeli mówię mu że jak jeszcze raz coś zrobi to np idziemy do domu czy kończymy zabawę to dotrzymuję słowa. Jak się przy czymś upiera to bierzemy na ręce i wynosimy choć płacze i krzyczy- zdarza się to bardzo rzadko bo on już zna nasz sposób postępowania. Jak trzeba to i klapsa dostanie ale ostatnio bardzo rzadko do tego dochodzi bo już sobie sporo rzeczy wypracowaliśmy i on już wie gdzie są granice - oczywiście mówię teraz o etapie rozwoju na jakim obecnie jest. Ale obserwujemy postępowanie brata męża wobec jego czteroletniej córki. I włos się jeży. Ona się zorientowała że nie ma wytyczonych granic i rośnie z niej okropna awanturnica. Jak tylko coś jej się nie podoba to zaczyna krzyczeć, rozkazuje rodzicom co mają robić a gdy tego nie robią wpada w furię. Krzyczy, płacze. A oni jej ciągle ustępują. I tak sobie to obserwujemy i jesteśmy ciekawi do czego to doprowadzi 😉
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale było ostro. Blanka jest ogólnie grzeczna, niemowlakiem była złotym. Aż nagle przyszedł bunt dwulatka.. Miałam mega problem z nią. Tz nie pomagał bo jak blanka wpadala w furie to tz też, co pogłębialo blanki furie. Teściowa próbowała ją zagadywać ojoj ptaszki za oknem bla bla co też pogarszało. Mama moja tylko mi pomagała. Olewalysmy i to był na nią sposób. Tylko przy tym waleniu głowy reagowałysmy. Bo ona z impetem ☠☠☠ o podłogę albo ścianę. I wtedy tłumaczenie ze nie wolno ze można zrobić sobie krzywdę i wtedy właśnie poszły gazety ![]() Cytat:
![]() Nie.. Nie wiem czy to było azp czy co.. Nie wiem.. |
||
|
|
|
#890 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem, cierpliwość mi nawet teraz wysiada, masakra, ile mozna drzeć sie
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna
|
|
#892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uszczypala to oddala, ugryzła to oddala i wiem ze u niej pomogło.Konsekwencja to ważna rzecz nie tylko przy buncie. U nas najgorszą rzeczą był sklep. Przed wejściem do sklepu mówiłam nie kupuję ci nic/jedną rzecz/idziemy co tą konkretną. I nigdy nie kupowałam jej nic poza tą daną. Tz wiem ze kupował "dla świętego spokoju, tylko żeby nie darla japy".. Ale ona chciała jeszcze jeszcze jeszcze.. I jeszcze uciekanie. Podczas spaceru uciekała z wózka tysiąc razy, a ja tysiąc razy ją wkladalam. A jak bez wózka to bawiłysmy się w 'stop". A potem był plecak ze smycza ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
U nas w sklepie na szczescie ok. Oddawanie wzmaga u niego zachowania agresywne a nawet bicie traktuje wówczas jako zabawe. Ostatnio działa przytrzymanie rączki i trzymanie jej dłużej. Mówię mu wtedy ze nie puszczę jej bo sie boję ze znow mnie uderzy a to boli. Póki co jest o tyle lepiej ze nie uderzy drugi raz więc może to na niego sposób...
Szuu pociesze cię ze Julek jest chyba najgorszym przypadkiem w naszej grupie mamus wrześniowych
|
|
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale historie Blanki mnie rozwalily na łopatki Brawo za USG! I ze skóra się poprawiła! Eeee brzuszek by go wtedy ewidentnie bolal |
|
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojej koleżanki chrzesnica miała to samo. Chodziła i opowiadała ze tata leży pijany a ona chodzi glodna To jest nadzieja ze Lenka niezloty niemowlak będzie miała łagodniejszy bunt |
|
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Łahahahahah, Blanka rządzi, hahaha
|
#898 | |
|
celebriti
|
Tak jak pisałam powiedziałabym ze rozumiem złość ze to tez uczucie ale nie zgadzam sie na bicie. Nie i koniec - rysowanie gazety. Jak kaja cokolwiek . Nie doszło u nas do takiej sytuacji wiec może ci sie wydawać ze ja se gadam a u was nic nie pomaga
Może powiedz ze kest ci przykro ze sprawia ból tymbarskiej ze po czasie wie ze złe zrobił Mój chłop jest inny on by złapał za rękę powiedział ze nie wolno Żr koniec i nawet dał ultimatum ale mi raczej nieodpowiada taka metoda
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu- bardzo ci współczuję... I tak jesteś bardzo dzielna i cierpliwa skoro ciągle sama z płaczącym często maluszkiem.
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
Obcy uwierzy i pomyśli ze my.opór patola ale mama zapytała jak tata mnie wyzywa to powiedziała ze nie wie i wiedziała że zmysla
![]() Tak samo jak kiedyś mama kupiła ananasa a blanka ze oo chciałaby ale mama nie kupi bo tata nie przynosi pieniędzy Albo że nigdy nie jadla.....banana |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

Przynajmniej tak to zrozumiałam

no ale TZ powiedział ze nie będzie czekal az zamówię tanie i takie jakie mi sie podobają bo możliwe se jeszcze takich nie zrobili