|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
arisah co lepszy lekarz to spie.prza za granice.
U nas w osrodku byla tez akcja. Mialam super lekarke, bez problemu wypisywala skierowania na badania (i to w sumie ja skierowalo do odstrzalu) leki przepisywala z glowa. No super babka. Zwolnili ja po dwoch latach pracy za duzo skierowan wypisywala na badania Kobieta chciala leczyc a nie przepisywac na slepo i starej gwardii to nie pasowalo. |
|
|
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53360370]Arisah problem polega na tym, że nie chce im się zajrzeć do leksykonu leków dla ciężarnych/karmiących. A przecież są takie... Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Czytałam u Hafiji, że jeśli do lekarza przyjdzie karmiąca to usłyszy jedno zalecenie: mm. A lista leków, które można stosować w czasie kp jest naprawdę długa
|
|
|
#4743 |
|
Konto usunięte
|
No, na sr nam mówili, że nawet niektóre psychotropy mogą brać kobiety, które karmią.
Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
sylwoha mierzyłaś cukier po coli i ciastku?
Ciacho jakieś takie "słabe" zdarzy mi się zjeść ale coli się boję tykać. Chociaż strasznie za mną chodzi!Też nie ogarniam tego cukru. Czasem po bombie mam niski a po dwóch kanapkach z zieloną sałata mi skoczy. Fionka u mnie demencja ciążowa w pełni Kiedyś zawiozłam samochów do mechanika ale do innej miejscowości niż mi tż kazał.Innym razem położyłam reklamówkę z zakupami na podłodze w sklepie obuwniczym kiedy chciałąm zmierzyć buty i jak ze sklepu wychodziłam to się o tę reklamówkę potknęłam i pomyślałam "co za deb.il tak zostawia zakupy". Później tżta pytałąm gdzie zakupy z rossmana Musiałam się wracać ![]() dolinka881 ale akcja u teściów z dwójka ![]() W młodości mi się też takie coś zdarzyło u kuzynki, że spłukać nie mogłam. Teraz w trakcie.. urywam na mniejsze kawałki |
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
Przewija się tu skrót "kp", co oznacza?
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Karmienie piersią Gryzia rozumiem ze ogarniasz następny watek?
|
#4747 |
|
Konto usunięte
|
Fionka tak jest
Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle bylam na sr w nowej grupie a tam laski 8 tyg przed terminem i takie mialy malutkie brzuszki z mojej perspektywy
a najsmiesniejsze jest to że wtedy mi sie wydawalo ze mam duży brzuch
|
#4749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny moja szefowa przeszła sama siebie.
U slyszlaam że uwaga cytuję Cytat:
No Co. Pewnie przyszły tydzień przepracuje i See you NEVER AGAIN!!!! AHAHAHAHHA. Nie żebym się cieszyła bo szkoda kasy. No ale. A i usłyszałam dzisiaj ze ciężko co będzie dać sobie radę z dzieckiem. Od kiedy mama Ci będzie pomagać? Moja mama na to że poyebalo ja? Tak zrezygnuje z pracy bo jeszcze dziecku zalozysz na lewą stroną pampersy hahahaha Koritsi_a nie dobrze. Jak tam już po mgle ? Cien trzymajcie się mocno!!!!!! Dorosea za wizyte ![]() Moje cycki huz też od dawna dają siare Karmazynova kochanie nie ma problemu witamy z powrotem ![]() Dobrze że już w domku !!! Rudaska Slodkoooo ![]() Halwaya - nie panikuj nie panikuj! ![]() Ogólnie dobre na oddychanie olejek eukaliptusowy ! Bardzo bardzo!
|
|
#4750 |
|
Konto usunięte
|
Adka
ciekawe kiedy będą dzwonić do Ciebie, że nie mogą sobie poradzić, bo nie mają dostępu do konta w banku...Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4751 |
|
Zakorzenienie
|
Fionka dzięki za wyjaśnienie :')
Mnie dzisiaj rz powiedział ze myślał ze będę miała większy brzuch, A wyglądam jakbym trochę przytyla, dla mnie to on jest duży bo zawsze miałam płaski. Dają, na jaki macierzyński jak jeszcze nie urodzilas??? co ona głupia? Na zwolnieniu l4 masz 100% płatna pensję. Ja jestem od początku października na zwolnieniu i codziennie się utwierdza w tym ze to była dobra decyzja
|
#4752 |
|
Konto usunięte
|
Kleo Adka jest w Szkocji, tam jest inaczej
![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
Lili wlasnie po ciachu coli i innych swinstwach mam maly, po nocy podwyzszony
Ajj gupie to Cien widze ze my na watku wymienie jedna wroci ze szpitala, druga pojdzie itp :p Glupie pytsnie- da sie samemu zmierzyc rozwarcie? |
|
|
|
#4754 |
|
Raczkowanie
|
Minky kupowałam w MikoMinky na all i jestem bardzo zadowolona.
CIEŃ, trzymam kciuki za zatrzymanie rozwarcia, krzyżuj nóżki ![]() ADKA wiem, ze cieżko bez kasy, która planowałas, ale bedzie im naprawde cieżko bez Ciebie. I dobrze. A ew pomoc po odejściu kasuj razy 1,5 minimum!!! |
|
|
|
#4755 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53361081]Adka
ciekawe kiedy będą dzwonić do Ciebie, że nie mogą sobie poradzić, bo nie mają dostępu do konta w banku...Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka [/QUOTE]A ha zrobie Cytat:
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeny jaki mam tryb marudy przez to zmęczenie.
Jak ja mogłam myśleć 2 mce temu ze będę jeszcze lekko trenować w tych tygodniach? ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
Pewnie można skoro gin potrafi ale ja to bym sie bala tam grzebać ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Adka moze to i dobrze. Jesteś obrotna i z pewnością znajdziesz cos o wiele lepszego a oni niech sie cmokna
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
sylwoha mierzyłaś cukier po coli i ciastku?
Ciacho jakieś takie "słabe" zdarzy mi się zjeść ale coli się boję tykać. Chociaż strasznie za mną chodzi!Też nie ogarniam tego cukru. Czasem po bombie mam niski a po dwóch kanapkach z zieloną sałata mi skoczy. Fionka u mnie demencja ciążowa w pełni Kiedyś zawiozłam samochów do mechanika ale do innej miejscowości niż mi tż kazał.Innym razem położyłam reklamówkę z zakupami na podłodze w sklepie obuwniczym kiedy chciałąm zmierzyć buty i jak ze sklepu wychodziłam to się o tę reklamówkę potknęłam i pomyślałam "co za deb.il tak zostawia zakupy". Później tżta pytałąm gdzie zakupy z rossmana Musiałam się wracać ![]() dolinka881 ale akcja u teściów z dwójka ![]() W młodości mi się też takie coś zdarzyło u kuzynki, że spłukać nie mogłam. Teraz w trakcie.. urywam na mniejsze kawałki ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cień kciuki trzymam ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Duomox dostałam kiedyś od rodzinnego jak byłam chora w ciąży. |
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53361177]Kleo Adka jest w Szkocji, tam jest inaczej
![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Cytat:
podtrzymuje ze ta szefowa jakas glupia... adka
|
|
#4759 |
|
Zadomowienie
|
Adka lepiej dla Twoich nerwów faktycznie opuścić tą firmę.
Z smogiem to właśnie najgorsze na noc już ok 16 było straszne mleko rozlane. Cień trzymajcie sie w dwupaku jak najdłużej, dobrze ze pojechałaś ![]() Widzę ze mamusie które miały pierwszy poród sn to teraz są zagrożone przedwczesnym porodem... |
|
|
|
#4760 |
|
Wtajemniczenie
|
Fionka niech się buja ja
ale od razu wiecie co humor mi się poprawił :F Kleo. Tak między Bogiem a prawda to się kuwa cieszę gaaggqgqggqIdę spać jakąś taką szzcesliwsza )
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
Ogarnelas ubrania malego. Juz sa w szafkach jeszcze kacik dla niego i jestem totalnie gotowa
|
|
|
|
#4762 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny jestem jakąś szzcesliwsza
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
Eh, córka na dobranoc herbata się poparzyla
na szczęście TYLKO na brzuchu.. ale i tak szału nie ma.. skóra zaczęła jej schodzić.. pół godziny jej robiłam zimne okłady. Dałam jej też syrop przeciwbolowy.. może nocke przespi spokojnie.. chciałam z nią jechać na A&E ale pewnie zeszloby nam 2-3h a ona juz i tak padnieta była.. czuję się trochę jak wyrodna matka eh pierwszy raz taki numer zrobiła.. chwila moment i próbowała ściągnąć kubek z blatu - świeżo zalana herbata
|
#4765 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żeby nie było-to nie był kloc jak pół ręki, tylko ciśnienie wody mega słabe. Nawet po siku nie dało się papieru spuścic do końca, także byłam vardzo zdesperowana decydując się tam załatwić.. Cytat:
to nie Twoja wina! Małe dzieci są wszystkiego ciekawe, a Ty nie dopilnujesz każdego jej ruchu.. mam nadzieję, że rano już nie będzie pamiętała o tej herbacie..
|
||
|
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
Dolinka dzięki.. może lepiej, żeby na przyszłość pamiętała czym grozi taka samowolka. Oparzenie będzie się też trochę goilo.. boję się nocki. Póki co śpi spokojnie.. ale zanim ją nie dorwalam i nie zobaczyłam jakie są obrażenia to ciśnienie 200/200.. bałam się, że poszło na twarz czy głowę.. na szczęście naprawdę to tylko brzuch.. oparzenie to ok 10-15 cm
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
Adka i dobrze ze koniec! Badz szczesliwa
![]() Halwaya nie wyrzucaj sobie, dzieci sa wszedzie na momencie Ale tak jak mowisz, powinna wyniesc z tego lekcje
|
|
|
|
#4768 |
|
Rozeznanie
|
Szkoda małej, ale może faktycznie ja to nauczy ze trzeba ostrożnie. Ale.co się nacierpi to jej. A.twoje nerwy aj... Niedawno Piotrek głowę rozbił i miałam to samo zanim zobaczyłam co i jak ciśnienie wybuchowe.
Większość wypadków dzieci zdarza się w domu i to spod oka rodziców. Niestety tak mówią statystyki. A większość z.tego to są.dzieci dopilnowywane nie jakieś puszczane samopas. Na.źle.to nie trzeba wiele. Gwarantuje Ci ze od dnia dzisiejszego herbatę będziesz stawiać pod.sama ściana. Ucaluj mała i mam nadzieje ze szybko się zagoi. |
|
|
|
#4769 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny !!! Wczoraj miałam cały dzień w "trasie " :/ ale przyszły mi koszule i kupiliśmy torbę wiec dzisiaj się pakuje
tz pojechał na kursa prawie nad morze ( wiec standard ze się obudziłam i pospane:/ ..) powiezialam mu ze to jest jego ostatnia daleka trasa ! .. Zaczęłam się stresować ze nie rozpoznam wód plodowych :? ze nie chlusna tylko będą się sączyc a ze ja ostatnio z tych mokrych to tego nie poznam :/:/ Ja od 2 lat palam miłością do rogali wczoraj też zjadłam całego sama o tylko w lidlu u nas można kupić .. U mnie pępek dalej wygląda jak dziurką z kluski śląskiej siary nir mam tylko czasem strupki ..Koritisia na śląsku tez alarm smogwy .. Cień trzymam kciuki za Was *Rudaska ja tez z mikominky na allegro ![]() Kalusia zdrówka !! ![]() Adka brak mi słów na Twoja szefowa .. ale spokój psychiczny jest mega ważny .. nawet jak nie będziesz tam już wracać to dasz sobie radę **Halwaya szkoda Twojej cory mam nadzieje ze będzie miała nauczkę Przedwczoraj tata tz dzwonił i pytał o szczegóły szafy wiec mam nadzieje ze max 2 tyg i bedzieeee ![]() ---------- Dopisano o 04:57 ---------- Poprzedni post napisano o 04:05 ---------- 4.50 zjadłam pół Rogala i zapilam kubkiem ciepłego mleka .. przechodzę sama siebie :/
|
#4770 |
|
Zadomowienie
|
Adka najwazniejsze zebys byla szczesliwa a ta praca w trakcie ciazy tyle nerwow Cie kosztowala ze szok !!
Cienwiatru 3maj sie mam nadzieje ze faktycznie uda Wam sie w poniedzialek wyjsc do domq !! Halwaya miejmy nadzieje ze malej nie zostanie slad!! zreszta i tak dobrze ze to brzuszek a nie tak jak mowilas twarz Oenedue widze ze Ty jeszcze bardziej spac nie mozesz niz ja ;-) i to sniadanko jeszcze przed 5 ;-) ale za to jakie pewnie smaczne Ehh ciezka noc za mna jakos tak spac nie moglam totalnie wstalam przed budzikiem TZta :/ w ogole przy balsamowaniu zaczelam sie zastanawiac czy mi sie brzuch przypadkiem nie obnizyl ?? !! i pokazuje TZtowi a on zebym go nawet nie straszyla;-) W ogole weszlam na forum listopadowek a tam porody w pelni !! Jedna pierworodka urodzila w 37t4d i to sn !! a ja dzisiaj mam 36t6d aaaaaa.... zaczyna to do mnie docierac |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

pomoglo bo przeziebienie sie nie rozwinelo, a nos mocniej przytkany mialam jednej nocy
Ciacho jakieś takie "słabe" zdarzy mi się zjeść ale coli się boję tykać. Chociaż strasznie za mną chodzi!
Kiedyś zawiozłam samochów do mechanika ale do innej miejscowości niż mi tż kazał.

za wizyte 
ciekawe kiedy będą dzwonić do Ciebie, że nie mogą sobie poradzić, bo nie mają dostępu do konta w banku...

na szczęście TYLKO na brzuchu.. ale i tak szału nie ma.. skóra zaczęła jej schodzić.. pół godziny jej robiłam zimne okłady. Dałam jej też syrop przeciwbolowy.. może nocke przespi spokojnie.. chciałam z nią jechać na A&E ale pewnie zeszloby nam 2-3h a ona juz i tak padnieta była.. czuję się trochę jak wyrodna matka 
siary nir mam tylko czasem strupki ..