|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Konto usunięte
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosów Cz. VIII
haha, były bezproblemowe dopóki nie dopadłam się do farb
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1412 |
Konto usunięte
|
Jejku to już VIII część. Ja na razie dbam o swoje jak dbałam, mam wrażenie że jakoś wolniej mi rosną. Nie wiem czemu, może dlatego że na dłuższych tak nie widać wzrostu. Mój odrost dziś sięga ok 8,5- 9 cm (prawie 7 miesięcy nie farbowania) , ale to różnie jest w zależności od miejsca. Włosy już wiąże w kucyk, choć bardzo tego nie lubię, bo czuję się za dziecinnie. Najczęściej noszę rozpuszczone, lub upięte wsuwkami. Czy żałuję farbowania - nie, ponieważ w pewnym etapie mojego życia dany kolor mnie wyróżniał, był mi potrzebny. Dziś nie znoszę koloru rudego - cóż przestał mi się podobać i tyle.
Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2015-11-04 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1413 |
Zadomowienie
|
Wracając do pytania czy się żałuje farbowania to mogę powiedzieć, że absolutnie nie żałuję. Spróbowałam już chyba każdego koloru od czerni, przez różowy, po blond (najgorzej wyglądałam w rudym brrr). Było z tym sporo zabawy, wiele ciekawych doświadczeń, a że włosy się zniszczyły to trudno. Włosy nie ręka - odrosną
![]() Nie żałuję też tego, że ze 3 lata temu miałam włosy prawie po pas i ścinając sezon po sezonie sięgają mi teraz ledwo do linii żuchwy, bo włosy nie ręka - odrosną. Teraz mam totalnie zdrowe, w 90% naturalne włosy, gęste i lśniące. Jest to dla mnie kolejne nowe doświadczenie. Chciałabym zobaczyć siebie w naturalnych włosach sięgających sporo za łopatki, ale czekam na to ze spokojem. Przestałam świrować pawiana z pokrzywami, Jantarami i Radicalami, bo wcale mi to nie pomagało ani na porost, ani na kondycję włosów. Wcierałam we włosy kurze jajca, polewałam zwietrzałym piwskiem i co tydzień latałam do lusterka z linijką tylko po to, żeby zobaczyć, że nic to wszystko nie pomogło XD W żopie mam taki interes, że co miesiąc będę wydawać grube pieniądze, a wyjdzie na to samo, jakbym myła 1 szamponem w rozsądnej cenie i nakładała 1 odżywkę w równie rozsądnej cenie. Wiecie czego żałuję, że napalałam się na coś, o czym przeczytałam na jakimś blogu, zaraz leciałam to kupić lub ukręcić, a efekt był mizerny i tylko się frustrowałam... Dlatego protestuję - więcej nie włosomaniaczę! ![]() Edytowane przez Efkakam Czas edycji: 2015-11-04 o 21:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1414 |
Konto usunięte
|
Jeju, czego to ja nie wyprawialam z tymi włosami. Płukanki, majonezy, oleje, pełno butelek z szampon mi i odżywkami, do tego jakieś tabletki, które nie dawały kompletnie nic. Nie żałuję jednak kuracji drożdżach i siemieniem lnianym, bo są tanie jak barszcz, a efektowne, CP tez było warte spróbowania. Wszystko to była wina mojej marnej diety, nad którą staram się teraz pracować. Żałuję tyle straconego czasu i pieniędzy na włosy... Nie chce teraz zgrywać wielce oswieconej, bo lubię dbać o włosy, ale nie chce, by moje myśli i pieniądze skupialy się na nich
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1415 |
Zakorzenienie
|
kaguya fajne warkoczyki, przypomniało mi się dzieciństwo
![]() Muszę w tym miesiącu koniecznie znaleźć czas na lekarza, bo włosy wypadają mi w ilościach nienormalnych. Raz dawniej zdarzyło mi się to samo i sie okazało że miałam niedobór żelaza ![]() I w tym miesiącu również muszę jednak umówić się do fryzjera na podcięcie, znalazłam u siebie ektremalnie rozdwojonego włosa, miał jakby 3 rozdwojenia, nawet nie umiem tego opisać. Takie strąki z niego odstawały - jeden przy samym dole, drugi jakiś centyment wyżej i trzeci jakieś 3 cm w górę. Widzę że mam trochę rozdwojeń ale ten włos mnie załamał. Maskuje te zniszczenia jak tylko mogę, ale chyba jedyna rada to nożyczki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1416 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1417 |
Przyczajenie
|
Heh znam ten problem. Bo niestety wypadają mi włosy jak szalone. Rozdwajają mi się paznokcie. Potrzebuję żeby w końcu ktoś zrobił z tym porządek. Może mam jakieś niedobory
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1418 |
Konto usunięte
|
Dzisiaj 9 miesięcy bez farbowania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1419 |
Konto usunięte
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5335277 9]Dzisiaj 9 miesięcy bez farbowania
![]() Odrodzenie odrostu można prosić? (czyt. zdjęcie) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1420 |
Konto usunięte
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;53353489]Odrodzenie odrostu można prosić? (czyt. zdjęcie)
![]() nie jest jakoś szczególnie widoczny, ale wstawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1421 |
Konto usunięte
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5335360 9]nie jest jakoś szczególnie widoczny, ale wstawiam
![]() ![]() Super! ![]() ![]() U mnie odrost na dzień dzisiejszy prezentuje się tak: Edytowane przez 60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed Czas edycji: 2015-11-05 o 12:02 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;53353941]Super!
![]() ![]() U mnie odrost na dzień dzisiejszy prezentuje się tak:[/QUOTE] Lśniąca grzywa ![]()
![]() |
#1423 |
Raczkowanie
|
Witam koleżanki!
Podpisuje się pod tą grupą wsparcia rękami i nogami. Tydzień temu ścięłam połowę włosów, były prawie do pasa, aktualnie trochę dłuższe za ramię. I mam chęć powrotu do naturalnego koloru (aktualnie mam Ombre) Także witam i dołączam ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1424 |
Raczkowanie
|
Dzięki serdeczne za odpowiedź!
A jak z CP, miałyście efekty uboczne kuracji? Spotkałam się z opiniami, że na początku odbija się na cerze...
![]() |
#1425 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1426 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1427 |
Konto usunięte
|
u mnie był dramat, robiły mi się gigantyczne ropne pryszcze, które babrały się tak długo aż nie odstawiłam cp. do tego byłam rozkojarzona i ciągle śpiąca. podobnie miałam przy drożdżach. minęło po odstawieniu, miałam kilka podejść.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1428 |
Konto usunięte
|
Zauważyłam, że ten wątek jest terapią nie tylko odnośnie zaprzestania farbowania, ale również odnośnie zachowania zdrowego rozsądku odnośnie nakładania przeróżnych specyfików i nabywania coraz to nowych produktów
![]() Zastanawiam się, czemu na tyle czasu przepadłam w to całe włosomaniactwo? Wolę nie wiedzieć, ile pieniędzy utopiłam w tym, co było kompletnie zbędne, ale jednak to nabyłam, bo gdzieś o tym wyczytałam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1429 |
Zakorzenienie
|
Słuchajcie kupiłam dzisiaj w Auchan szampon z czarną rzepą taki tanioch mega, coś koło 1,20 zł za niego dałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1430 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1431 |
Zakorzenienie
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5336120 7]Wiem, o jaki Ci chodzi, ale już nie biorę szamponów typu "2 złote za litr", bo ostatni specyfik tego typu spowodował strupy na skórze głowy
![]() Ja próbuje teraz wszystkiego co tanie. Jak narazie nic mi nie zaszkodziło, po niektórych mam beznadziejne włosy to odstaaiam. Szukam po prostu czegoś fajnego i taniego. Aktualnie chwalę sobie Isanę. Chcę po prostu zminimalizować koszty na włosy. To co ja przez ostatni rok wydałam na włosy to woła o pomstę do nieba. Serio. A nie widzę różnicy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1432 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Widzę, że nie tylko ja tutaj doznałam otrzeźwienia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1433 |
Zakorzenienie
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5336142 3]Dokładnie
![]() Widzę, że nie tylko ja tutaj doznałam otrzeźwienia ![]() ![]() Ja chce wyszukać coś taniego i dobrego dla mnie i kupić w większych ilościach (zapas) i po prostu używać. Teraz dybie na maski kallosa żeby właśnie tanio kupić i kupie z 3 naraz i niech stoją. Muszę po prostu ograniczyć kasę ogólnie na kosmetyki i pielęgnację bo już zaczyna mnie denerwować to co robię. Idę do Rossmana po 1 rzecz wychodze z 5 i tak za każdym razem! Chce porobić zapasy żeby przesatać w kółko tam chodzić, a to po żel, a to szmpon a to tusz i tak łaże i kupuje, kupuje jak wariatka. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1434 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5336156 3]Od kiedy coraz mniej myślę o moich włosach, mam coraz mniejszą ochotę na spontaniczne zakupy
![]() ![]() U mnie to problem złożony, ja nie myśle o włosach ja ogólnie kocham zakupy kosmetyczne i zaczełam przesadzać. Jak patrze na wykaz bankowy to ja mam większość zakupów robionych w drogeriach kosmetycznych i muszę się ogarnąć ![]() Kallosy lubię, na poczatku bardzo denerowało mnie to że bardzo powoli się kończą a teraz mnie to cieszy. Właśnie dziś mi się jeden skończył, ale mam znowu maski zakupione w Grecji i musze się za nie teraz zabrać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1436 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wszystko było efektem tego, że wiele problemów nałożyło się naraz, a ja szukałam od nich ucieczki. Ja znalazłam akurat w kosmetykach, szczególnie włosowych. Zaś farbowanie miało pozbawić mnie "myszowatości", którą sobie wmówiłam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. szamponu 2. maski (raz na tydzień ) 3. odżywki bez spłukiwania (rozczesywanie i robienie loków) No i wiosną/jesienią wcierka na wypadanie. Tylko nie wiem jeszcze czego te włosiska będą potrzebować...ale może za około pół roku już się dowiem.
![]() |
![]() |
#1438 |
Zakorzenienie
|
Ja mam odrotnie, jak mam doła czy problemy to nawet nie myślę o zakupach a jak już musze je zrobić, bo coś się kończy to biadole jakby niewiadomo co się działo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1439 |
Zakorzenienie
|
Ja podcielam włoski jeszcze raz o jakiś cm- były ścięte nierówno i zrobiłam hollywoodzka grzywke. Ależ jestem szczęśliwa. Mocne, równe końce i dużo lepiej wyglądające włosy!
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1440 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.