Rossmann cz. XXVII - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-05, 23:49   #2641
Nikaniki
Zadomowienie

Dot.: Rossmann cz. XXVII

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Dzięki, to wszystko ten jeden kolor?wygląda jak trzy różne. Ten od góry nie dla mnie, za jaskrawy. Kurcze chciałabym sobie sprawić tę szminkę na takie okazyjne sytuacje bo na codzień jednak wolę masełka z Astora i Bourjois, ale nie wiem jaki kolor, może ma któraś z was 070 lub 160 bo z tych testerów które były na sklepie tylko te na ręku wydały mi się w miarę, ale nie wiem jak się one prezentują w świetle dziennym i na ustach, nie chcę nic trupiego ani wściekłego, ostry róż, ostra czerwien-odpada. Pomocy...

Zapewne przesadziłaś z tym kremem, tez tak miałam na początku zanim nie nauczyłam się go używać. Tak jak mówiłam jeśli rano pod makijaż do na wieczór i potem na noc przed spaniem jeszcze coś mocno nawilżającego, a Barwa zapewne nie jest mocno nawilżająca i zapewne ta niby nawilżająca wersja tez ma cynk, a cynk wysusza i dlatego efekt odwrotny

Nie wiem jak ja uporam się z tym smalcem na twarzy i to tak z dnia na dzień tak się zaczęło dziać a wszystko było ok
Nikaniki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 00:50   #2642
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Kupiła któraś tą lovely nr1? Podoba mi się na zdjęciach :P
https://www.google.pl/search?q=pomad...ng+lovely+nr+1
Ja kupiłam. U mnie jest trochę ciemniejsza, raczej nie jest komfortowa w noszeniu (przynajmniej na początku, sprawdzałam tylko kolor i zmyłam) ale miałam straszny problem ze zmyciem, dopiero olejkiem dało radę zetrzeć Więc trwała jest.

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 06:06   #2643
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Napisane przez madziaa2809 Pokaż wiadomość
110 jeszcze jest
Tylko 110 Revlon Colorstay ma różowe tony. I najlepiej nadaje się do rozjaśniania podkładów.

---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 05:58 ----------

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Pokaż wiadomość
Czy jest u Was szminka Kate Moss kolor 07, czy wszyscy się na nie rzucili czy ja pomyliłam numer, czy je wycofali ? byłam w kilku, w żadnym nie ma.
Nie wycofali. Jak nie znajdziesz w Rossku, to polecam kupić w necie. Kupisz ją po 6-8zł, czyli za mniej niż w promocji w R.
Stary 2015-11-06, 08:20   #2644
sandrek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Jak na moje oko to szkodziły ci składniki drogeryjnych kosmetyków- kremów, podkładów. Możliwe, że silikony, parafina itp. A z nadmiernym przetłuszczaniem dobrze się walczy... dbając o natłuszczenie. Wtedy skóra się uspokaja. Więc oleje, olejki myjące, kremy półtłuste, a nie nawilżające itp. To powinno pomóc.

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Na zimę chyba lepsze te masełka niż Color Tattoo.
Jak dla mnie to lepiej kupić coś pielęgnacyjnego do ust lub jasny odcień podkładu albo podkład bardziej kremowy, ochronny na zimę niż kolejne cienie do oczu.
Cieni to chyba żadnej kobiecie nie brakuje.
Z oczu lepszy zakup to chyba świeży tusz czy kredka bo na nich szybko lęgną się bakterie, więc dla zdrowia oka warto skorzystać z okazji do zakupu świeżego kosmetyku ( o ile kupimy nie zmacany).
Color tatto jakoś do mnie nie przemawia- maże się w tym palcem, potem po oku. Formuła kremowa, więc sprzyja rozwojowi bakterii. Nie bardzo jest to jak zdezynfekować.No nie wiem. Już wolę cienie w płynie Rimmel. Przynajmniej gąbeczki nie dotyka się palcami.
Jakoś mnie taka formuła cieni nie przekonuje. Może jako specyfik do brwi to jeszcze. Ale do powiek? Jakoś jak o tym pomyślę to przychodzi mi na myśl pojemnik do rozmnażania bakterii. Serio.

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Ja czytam i doceniam.
A zbłąkana owieczka zawsze nawet w najlepszym stadzie się trafi.
To nie powód by skreślać całe stadko.
Mi właśnie cieni brakuje. Zawsze stawiałam na kreski czy coś, a teraz chciałabym czegoś nowego. Z pojemniczka nie musisz wyciągać cienia palcami, możesz pędzelkiem i wychodzi tak, jak każdy inny cień. W planie mam jeszcze maskary i eyelinery wiec wszystkiego po trochu. A na tej aktualnej promocji kupiłam juz co chciałam - 3 ochronne pomadki i trochę kolorowki. Na masełko skuszę się może przy okazji innej promocji.
sandrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 08:32   #2645
macka
Zadomowienie

Jakie polecacie pomadki ochronne dla dzieci? Tzn żeby nie piekły i były delikatne w smaku. I jednocześnie nie ciapkowate.
Bo ja już nie wiem. Alterre z granatem w 1 dzień rozwalili. Carmex mnie zawiódł, okazało się że piecze i wali kamforą. Swoją drogą czytam że ma swoich zwolenników. Serio lubicie?
I nie wiem już co brać, dziś ostatni chyba dzień promocji, a nadal nic sensownego nie mam :-/

Edytowane przez macka
Czas edycji: 2015-11-06 o 08:33
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 08:38   #2646
florence244
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
Tylko 110 Revlon Colorstay ma różowe tony. I najlepiej nadaje się do rozjaśniania podkładów.[COLOR="Silver"]
Tak, właśnie widziałam na swatchach ;-) ale musze obadac czy Buff nie będzie dla mnie zbyt ciemny
florence244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 09:06   #2647
yankosia
Raczkowanie

Przychodzę z pytaniem o cc bourjois, nadaje się do cery mieszanej? I czy ten drugi w kolejnosci odcień jest ciemny? Czy te kremy oksyduja? Mam ochotę na coś lekkiego i nawilżającego. Niestety ptzegapilam cnd bb maybelline i muszę znaleźć dobrego zamiennika.
yankosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 09:18   #2648
sandrek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
Jakie polecacie pomadki ochronne dla dzieci? Tzn żeby nie piekły i były delikatne w smaku. I jednocześnie nie ciapkowate.
Bo ja już nie wiem. Alterre z granatem w 1 dzień rozwalili. Carmex mnie zawiódł, okazało się że piecze i wali kamforą. Swoją drogą czytam że ma swoich zwolenników. Serio lubicie?
I nie wiem już co brać, dziś ostatni chyba dzień promocji, a nadal nic sensownego nie mam :-/
A Bebe klasyczna? Z Alterry lepsza jest rumiankowa. Mam jedną do ust, drugą do rzęs.
sandrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 09:32   #2649
yankosia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sandrek Pokaż wiadomość
Mi właśnie cieni brakuje. Zawsze stawiałam na kreski czy coś, a teraz chciałabym czegoś nowego. Z pojemniczka nie musisz wyciągać cienia palcami, możesz pędzelkiem i wychodzi tak, jak każdy inny cień. W planie mam jeszcze maskary i eyelinery wiec wszystkiego po trochu. A na tej aktualnej promocji kupiłam juz co chciałam - 3 ochronne pomadki i trochę kolorowki. Na masełko skuszę się może przy okazji innej promocji.
Color tatoo bardzo polecam. Mam dwa kolory i są to cienie warte uwagi.
yankosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 10:01   #2650
minthema
Zakorzenienie

Zakochałam się w jednym z masełek w kredce z Astora. Nie ma tego koloru w Polsce Stąd moje pytanie, czy ten kolor został ogólnie wycofany czy może jest dostępny za granicą? Nie wiem jak to sprawdzić więc może dziewczyny zza granicy pomogą? Mowa o kolorze 014 Amazon Chic i wygląda tak. (edit: wyczaszkowało mi link więc dodaję zdjęcie w załączniku) A może kojarzycie inne pomadki z Rossmanna w takim kolorze i też w takiej masełkowatej formule?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3. 014 amazon chic.jpg (61,0 KB, 109 załadowań)

Edytowane przez minthema
Czas edycji: 2015-11-06 o 10:06
Stary 2015-11-06, 10:32   #2651
moja imaginacja
Zakorzenienie

Dziewczyny poleccie jakiś lakier w kolorze szminki Kate Moss nr 30 nie wiem jak określić ten kolor
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 10:43   #2652
sarraa
Zakorzenienie

dziewczyny wiecie może kiedy te zestawy będą dostępne? http://www.rossmann.pl/Produkt/Sally...4468,1649,2874 pewnie juz po tym 49%?
sarraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 10:48   #2653
florence244
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarraa Pokaż wiadomość
dziewczyny wiecie może kiedy te zestawy będą dostępne? http://www.rossmann.pl/Produkt/Sally...4468,1649,2874 pewnie juz po tym 49%?
Widziałam jak babeczka stała z takim zestawem do kasy w moim rosku
florence244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 10:50   #2654
madzia1_s
Zadomowienie

Cytat:
Fajne to! nie wiecie w jakiem mniej wiecej cenie to bedzie w sprzedazy?
madzia1_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 10:52   #2655
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez florence244 Pokaż wiadomość
Widziałam jak babeczka stała z takim zestawem do kasy w moim rosku
dziekuję dzisiaj jadę do większego rossa więc oby tam były
sarraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 10:55   #2656
kasia1608
Zakorzenienie

wczoraj pojawiła się nowość, postanowiłam że kupię Są 2 warianty mandarynka i truskawka, fajnie nawilża i pięknie pachnie
kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 11:08   #2657
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia1_s Pokaż wiadomość
Fajne to! nie wiecie w jakiem mniej wiecej cenie to bedzie w sprzedazy?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Przechwytywanie.JPG (46,3 KB, 61 załadowań)
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 11:31   #2658
ceccylia_paladin
Wtajemniczenie

A polecacie jakas niedroga konturowne pod Kate Moss 07? Ktoras z polecanych tu Lovely pasuje?
ceccylia_paladin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 11:58   #2659
sohf
Wtajemniczenie

nie wiem czy ktoś próbował, ale te masełka z Astora świetnie się też sprawdzają jako kremowy róż dobrze się rozcierają, nie robia plam i długo się trzymają na skórze
sohf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:04   #2660
anita1303
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny poleccie jakiś lakier w kolorze szminki Kate Moss nr 30 nie wiem jak określić ten kolor
Ja mam Rimmel 60 seconds nr 340
anita1303 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:12   #2661
Radzka
Zadomowienie

Cytat:
Podbijam, piękny kolor. Wygląda na burgund.
I właśnie też szukałam takiego lakieru i nic

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Jaką odżywkę do paznokci polecacie?
Chciałam kupić tą 5w1, różową, z Miss Sporty, ale nigdzie jej nie mogę dostać

Woodstock 2013
Woodstock 2014
Woodstock 2015

Woodstock 2016

03.08.2013 <3
Radzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:19   #2662
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Ja wzięłam 160 i chociaż nie mam ciemnych ust to jest dla mnie za jasny. A wahałam się właśnie między 160 a 70.
pomyślę nad 070

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Miałam iść jutro do Rossmanna po Lipfinity 70 ale stwierdzam, że nie - po całym dniu mogę stwierdzić, że był to bardzo nietrafiony zakup, nie dość że usta wyglądają na pomarszczone i popękane to jeszcze w bardzo nieładny sposób schodzi z ust.

Za to na pewno pojadę po drugie masełko z Astora
Nie dość, że ślicznie pachnie to bardzo ładnie wygląda na ustach.
To teraz nuie wiem co robić, w sumie na paru blogach wiem,że tez dziewczyny narzekały na to samo... Mam zagwozdkę, bo szminka tania nie jest...i nawet te 30 zł to dla mnie sporo.
Cytat:
Napisane przez sandrek Pokaż wiadomość
Nie kuście tymi masełkami, błagam Czekam na oczową promocje, pędzę w sobotę z rana do Rossmanna i liczę, że Color Tattoo będzie na mnie czekać.
Ja tez mam taką nadzieję, pragnę dorwać dwa nowe odcienie.

Cytat:
Napisane przez Fabryczna23 Pokaż wiadomość
Ja skusiłam się na już od dawna upatrzony kolor 870 Hug me - piękny

W Rossmanach w moim mieście jest nie do dorwania
U mnie były wczoraj i to sporo, ale nie kupowałam , bo ja się boję macaczek
Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
Lubię, nawet bardzo, ale tylko okazyjnie raz dziennie, góra dwa, u mnie ma dobre działanie przeciwbakteryjne. Częstsze stosowanie mi jednak przesusza usta, a zapach absolutnie mi nie przeszkadza.
Cytat:
Napisane przez minthema Pokaż wiadomość
Zakochałam się w jednym z masełek w kredce z Astora. Nie ma tego koloru w Polsce Stąd moje pytanie, czy ten kolor został ogólnie wycofany czy może jest dostępny za granicą? Nie wiem jak to sprawdzić więc może dziewczyny zza granicy pomogą? Mowa o kolorze 014 Amazon Chic i wygląda tak. (edit: wyczaszkowało mi link więc dodaję zdjęcie w załączniku) A może kojarzycie inne pomadki z Rossmanna w takim kolorze i też w takiej masełkowatej formule?
Piękna
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:24   #2663
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
U mnie już są od kilku dni i wchodzą za pół ceny;P
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:39   #2664
Kayira
Zakorzenienie

Jak dobra odzywka to zlota sally hansen.

Mi sie dzis udalo i dokupilam pomadke z loreala dla mamy i to zamkniety.
I kupilam sobie lakier z eveline

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:44   #2665
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Piękna
Prawda? A nie ma ani na allegro, ani na ebay, ani na amazonie... a pragnę tak bardzo. Łudzę się, że może stacjonarnie za granicą jest do dostania ale nie wiem jak to sprawdzić.

Stary 2015-11-06, 12:50   #2666
gornek
Zakorzenienie

Tez myśle nad 2 pakiem salsy hansen, bo u mnie tez juz sa, ale chyba tylko 3 kolory sa do wyboru i sie zastanawiam czy faktycznie któryś mi sie podoba.

Wysłane z iPad
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:52   #2667
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Tez myśle nad 2 pakiem salsy hansen, bo u mnie tez juz sa, ale chyba tylko 3 kolory sa do wyboru i sie zastanawiam czy faktycznie któryś mi sie podoba.

Wysłane z iPad
A myślisz, że on serio daje taki super efekt? Inny niż jakikolwiek lakier + insta dri?
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:54   #2668
klapouszek29
Wtajemniczenie

GG do klapouszek29 Send a message via Skype™ to klapouszek29

Ehh przez cała ustna promocje nie było u mnie dostawy nie mam konturówki a tu gdzie jestem jest tylko jeden rossmann
klapouszek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 13:21   #2669
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
To teraz nuie wiem co robić, w sumie na paru blogach wiem,że tez dziewczyny narzekały na to samo... Mam zagwozdkę, bo szminka tania nie jest...i nawet te 30 zł to dla mnie sporo.
Ja żałuję, że nie przejrzałam jakichś blogów przed zakupem, bo 30 zł to też dla mnie dużo i gdybym wcześniej wiedziała jak to wygląda to nie kupiłabym tej pomadki. Ale może to też kwestia ust, albo nakładanej ilości, może trzeba popróbować jakimiś innymi metodami nakładania - nie mam pojęcia. Ja w każdym razie więcej tej pomadki nie kupię i wkurzam się, że wywaliłam 3 dychy na taki bubel.

I masełka też nie kupiłam. Jakoś mnie te inne kolory nie przekonały (tzn te, do których były testery, bo innych nie sprawdzałam), a stwierdziłam, że nie będę kupować na siłę. Tzn podobał mi się jeden kolor (Unguilty pleasure) ale były tylko 2 sztuki i obie zmacane - mimo testera Ja nie wiem co ci ludzie mają w głowach. Dobrze, że od pewnego czasu, kiedy jestem zdecydowana na zakup, otwieram opakowanie i sprawdzam czy nie było macane, bo nieźle bym się nacięła.
Tak samo myślałam o pomadce w kredce Rimmela, ale kolor, który mi się podobał, również był "testowany".

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2015-11-06 o 13:33
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 13:21   #2670
gornek
Zakorzenienie

Watpię, ze daje super efekt ale bardziej insta mi sie przyda na inne lakiery, a kolor mogę oddać mamie. Zreszta taniej wychodzi 2 pak niż pojedynczo lakier plus insta.

Wysłane z iPad
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości