Mamy marzec 2016. Część IV :) - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-06, 09:23   #3871
_polly_
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość

czyli jednak dobrze, że Cię posłuchał Ale do tego pewnie się nie przyzna

to moja krótsza jest..
No oczywiscie, że się nie przyzna.

A ja nie wiem ile ma moja szyjka. Lekarz sprawdził, powiedział, że jest ok i tyle.
Ale jak mówią, że jest ok, to musimy im wierzyć.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 09:23   #3872
monikmi
Zadomowienie

Witam się z rana!
Zobaczyłam choinkę na zdjęciu i już mi się oczy świecą

Na zgagę w ciązy można chrupać migdały, brać ten syrop gaviscon (mi on nie pomógł) i ssać Rennie bo jest bezpieczne. A jak przy okazji chce się coś skonsumować to maślankę z lodówki, tylko najlepiej bez dodatków albo szklanke mleka też z lodówki no i spać na lewym boku to się nie będzie kwasem odbijać.

Z tym wypominaniem kasy przez Tż to ja mam podobnie jak Nadia. Codziennie słyszę gadkę na temat pieniędzy że to za drogie, tamto niepotrzebne, że ja to tylko kasę potrafię wydawać... ale z czasem już się przyzwyczaiłam, nie rusza mnie to kompletnie bo bym chyba w depresję dawno wpadła jakbym miała się przejmować. Najgorsze że im więcej mój mąż zarabia tym gorszą Marudą się staje, myślałam że powinno być odwrotnie

Dziś przyjeżdza do mnie przyjaciółka z 10cio miesięczną córeczką cieszę się bardzo na te pogaduchy ale Mała może dać mi szkołę, bo to troszkę diabełek...

Z tą szyjką to ja nawet nie wiem jak u mnie sytuacja wygląda, na pewno dowiem się 16go ale staram się za bardzo nie wsłuchiwać w swoje ciało bo tu coś zakłuje, tam coś zapiecze bo faktyczie bym chyba osiwiała położna twierdzi że ciąża to tak duże obciązenie organizmu że zawsze coś będzie powodowało dyskomfort ale dopóki jest lekki to nie panikować

Edytowane przez monikmi
Czas edycji: 2015-11-06 o 09:28
monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 09:27   #3873
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
ja też nie wiem bo moj lekarz tam w ogóle nie zagląda.. musze sie upomniec
Ja dobrała się z moim doktorkiem. Zbadał mnie na samolocie ale nie dał mi skierowania na żadne badania, usg.. za to pamiętał już, że potrzebuję l4 i nie musiałam nawet o nie prosić sama też zapomniałam co od niego chciałam! No cóż.. i tak w następnym tygodniu jadę na to połówkowe i sprawdzę co u młodej, a morfologię i mocz sobie sama opłacę Mimo wszystko jest naprawdę miły i cenię go za to
Stary 2015-11-06, 09:27   #3874
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Ja nie wiem ile ma moja szyjka i w ogóle mnie to nie obchodzi. Skoro lekarz mówi, że szyjka w porządku to tak jest. W końcu ma większe doświadczenie ode mnie więc po co szukać dziury w całym
Dokładnie tak. Ja przyjęłam zasadę, że jak mi lekarz powie, że coś jest ok to znaczy, że jest ok i nie przeczesuje juz internetow.
Stary 2015-11-06, 09:27   #3875
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Przepadłam na pewno coś zamówię dziękuję
No co Ty? A ile Ty byś chciała przytyć? Aktualnie większość z nas jest między 4-7kg Przecież to już połowa ciąży, a to do czegoś zobowiązuje nie przejmuj się gadaniem lekarza.
)
ratunku..!! dzisiaj sie wazyłam juz mam 10kg na plusie!!! mam taki apetyt ze nie potrafie sobie odmowic.. nie chce być matką polką gruba w dresach ;(( dziewczyny ktore mają cukrzyce co Wy na co dzien jecie?
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 09:29   #3876
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sowa2806 Pokaż wiadomość
A z telefonu tez mozna pisać PW?jestem pozbawiona normalnego sprzętu.
Można.
Stary 2015-11-06, 09:30   #3877
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
fotki jakieś tam dodawałam chyba wczoraj lub przedwczoraj, zaraz wkleję ponownie, real foto chyba na razie nie zrobię, bo ładnie nam zapakowali w sklepie i szkoda odpakowywać... TŻ powie, że świruje, ja najchętniej bym sobie odpakowała, ustawiła i jeździła po domu

o promocji napisałam, szczegóły tutaj: http://gracocashback.customsolutions.fr/
Fajny wózek i cena!

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o zgage to nigdy nie miałam wiec nie wiem jak to wyglada ale pewnie jeszcze w ciazy sie dowiem. Czytałam kiedys własnie ze zgaga nijak ma sie do tego ze dziecku rosna włosy ale kto to wie.. jak sie urodziłam to miałam gumka zwiazana grzywke inaczej siegała do nosa
Ale uroczo, moja córka też mogłaby taką grzywkę mieć po urodzeniu
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 09:31   #3878
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam, że moja księżniczka ma dziś fotografa w przedszkolu.. godzina 8, a mnie oświeciło. Uczesałam ją ładnie, wystroiłam i dumnie wkroczyła do swojej sali jako ostatnia, kiedy już wszyscy jedli śniadanko to dopiero prawdziwa dama
Dobrze, że sobie przypomniałaś

Cytat:
Napisane przez sowa2806 Pokaż wiadomość
A z telefonu tez mozna pisać PW?jestem pozbawiona normalnego sprzętu.
można
Stary 2015-11-06, 09:35   #3879
Darkanddark
Zakorzenienie

Hej z rana. Ja dzisiaj chyba nie wstaje.. Wcale :-P
Musiałabym się wybrać do Rossmanna, żeby załapać się na ostatnie dni promocji.. Ale nie wiem czy będzie mi się chciało.
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 09:35   #3880
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
ratunku..!! dzisiaj sie wazyłam juz mam 10kg na plusie!!! mam taki apetyt ze nie potrafie sobie odmowic.. nie chce być matką polką gruba w dresach ;(( dziewczyny ktore mają cukrzyce co Wy na co dzien jecie?
Bonku, tak w największym skrócie, unikaj słodyczy, smażenie zamień na gotowanie, duszenie, grillowanie, nie pij swinstw typu cola, fanta itp, slodzonych soków i jedz dużo warzyw.W miarę możliwości nie dodawaj zbyt duzo cukru i soli.
Po prostu jedz zdrowo.
Wpisz sobie w google: dieta cukrzycowa i na pewno znajdziesz podpowiedzi.

Edytowane przez kallina_2014
Czas edycji: 2015-11-06 o 09:36
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 09:36   #3881
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Przed ciążą miałaś taką super figurkę, że na pewno szybko do niej wrócisz przy dziecku traci się tyle energii, często nie ma czasu na jedzenie.. ale trzeba dać sobie czas. Denerwuje mnie to narzucanie kobietom po ciąży ekstra figury, żadnych rozstępów i uśmiechu na twarzy. Ciąża ma swoje prawa i my musimy dać sobie czas na dojście do siebie po takiej ciężkiej pracy dla organizmu jaką jest ciąża. Myślę, że bardzo szybko zgubisz kg-my bo Ci na tym bardzo zależy. Często jest tak, że te drobniejsze kobietki tyją w ciąży więcej od tych puszystych i nie ma czym się przejmować. To na pewno nie wina jedzenia bo ciężko jest na samym jedzeniu przytyć 4kg w ciągu miesiąca.
Stary 2015-11-06, 09:37   #3882
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Bonku, tak w największym skrócie, unikaj słodyczy, smażenie zamień na gotowanie, duszenie, grillowanie, nie pij swinstw typu cola, fanta itp, slodzonych soków i jedz dużo warzyw.
Po prostu jedz zdrowo.
Wpisz sobie w google: dieta cukrzycowa i na pewno znajdziesz podpowiedzi.
z warzywami mam najwiekszy problem.. ogorek i pomidor do kanapki to wszystko, czasem zrobie jakąś sałatkę..
Stary 2015-11-06, 09:40   #3883
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
A co do szyjki to moja ma 38mm co podobno jest ok.
moja ma właśnie 32mm i nie wiem czy to ok czy nie, ale skoro położna mówiła, że ok to musze jej wierzyć, przynajmniej do kolejnej wizyty
Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
No oczywiscie, że się nie przyzna.
hehe skad ja to znam
żeby nie wiem co to mój mąż nie przyzna sie, ze miałam rację, tylko tak pozakręca, żeby na jego wyszło ale ja swoje wiem

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
z warzywami mam najwiekszy problem.. ogorek i pomidor do kanapki to wszystko, czasem zrobie jakąś sałatkę..
u mnie z warzywami to samo
z owocami zreszta nie lepiej..
Stary 2015-11-06, 09:41   #3884
misia880
Zakorzenienie

U mnie tez 4 cm szyjka..
Zwlekam sie z lozka i jade do miesnego, musze pokupic wedliny na jutrzejsze urodziny.
Dzis dzien pod znakiem pieczenie 2 ciast, leczo, mini pizze - zwariuje

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 09:41   #3885
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Przed ciążą miałaś taką super figurkę, że na pewno szybko do niej wrócisz przy dziecku traci się tyle energii, często nie ma czasu na jedzenie.. ale trzeba dać sobie czas. Denerwuje mnie to narzucanie kobietom po ciąży ekstra figury, żadnych rozstępów i uśmiechu na twarzy. Ciąża ma swoje prawa i my musimy dać sobie czas na dojście do siebie po takiej ciężkiej pracy dla organizmu jaką jest ciąża. Myślę, że bardzo szybko zgubisz kg-my bo Ci na tym bardzo zależy. Często jest tak, że te drobniejsze kobietki tyją w ciąży więcej od tych puszystych i nie ma czym się przejmować. To na pewno nie wina jedzenia bo ciężko jest na samym jedzeniu przytyć 4kg w ciągu miesiąca.
no waga to moja obsesja i kiedy się pilnowałam to jadłam z zegarkiem w ręku co 3h same zdrowe rzeczy, codziennie aktywnosc biegałam nawet po 10km! nie zjałam nawet ciasteczka jak ktoś mnie częstował! bo wiedzialam ze to nie jest wcale 1 ciasteczko.. cukier skoczy i pobiegne po cała paczke...ale po zmianie pracy zaczełam wracac pozniej do domu i juz mniej mi sie chciało a w ciazy to juz masakra.. czasem ten pilates ale jest lajtowy ja to musiala bym sie spocic jak swinia, zeby czuc trening no i odżywianie mam tragiczne.. na szybko nic mi sie nie chce i wlasnie dokładam słodyczami i fast foodami ;( musze sie ogarnąć! Goska!! opanuj sie!!
Stary 2015-11-06, 09:44   #3886
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Moja mamuśka też miała problem z cukrem, dopóki nie zaczeła trzymać diety to miała zawirowania ze zdrówkiem i wagą... ale przerzuciła się na produkty głównie z niskim indeksem glikemicznym i jest dłużej syta więc nie podjada. A Ty masz apetyt na jakiego typu produkty? na słodycze czy normalne posiłki, jakieś kanapki albo coś takiego?

Stary 2015-11-06, 09:45   #3887
gosza82
Rozeznanie

Dzień dobry witam się w pierwszym dniu wolnym od pracy mam tyle do roboty w domu że nie wiem od czego zacząć...
Nareszcie pospałam

Co do zgagi to nigdy wcześniej nie miałam. Niestety od 23 tyg daje mi popalić do tego wróciły mdłości. Myślałam że takie rzeczy to tylko w I trymestrze

Co do szyjki to też nie wiem jaki wymiar lekarz coś tam mówił i pamiętaj końcowe zdanie że wszystko dobrze tak więc się nie wczuwałam.

O małej chyba Knopers zasmakował bo się aktywna zrobiła

Bonku z tego co się orientuję jesteś aktywną babeczką zrzucisz raz dwa!!! Ja już różne kobitki spotkałam... Jedne przytyły w ciąży ponad 20kg i raz dwa zrzuciły nic nie było widać... Tak więc nie ma reguły. Ja też już 6 do przodu (z rana bo wieczorem wolę się nie ważyć!). Tak więc głowa do góry
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 09:46   #3888
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Moja mamuśka też miała problem z cukrem, dopóki nie zaczeła trzymać diety to miała zawirowania ze zdrówkiem i wagą... ale przerzuciła się na produkty głównie z niskim indeksem glikemicznym i jest dłużej syta więc nie podjada. A Ty masz apetyt na jakiego typu produkty? na słodycze czy normalne posiłki, jakieś kanapki albo coś takiego?
na normalne na kanapki obiady, slodycze ot tak z nudow cos kupie (niepotrzebnie) i podjadam... dzis mam w pracy 4 mandarynki i gruszke, serek bialy, chleb slonecznikowy, ogorek pomidor, papryka, takze wytrwam codziennie tak zamierzam najgorzej wieczorem
Stary 2015-11-06, 09:47   #3889
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:

hehe skad ja to znam
żeby nie wiem co to mój mąż nie przyzna sie, ze miałam rację, tylko tak pozakręca, żeby na jego wyszło ale ja swoje wiem
No to mogą sobie piątkę przybić.

W ogóle, na całej twarzy pojawiły mi się mikro krosteczki, widoczne pod światło. A ja mimo użycia kremu mam uczucie ściągnięcia. to chyba nowy krem mnie tak załatwił.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 09:49   #3890
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość

O małej chyba Knopers zasmakował bo się aktywna zrobiła

Bonku z tego co się orientuję jesteś aktywną babeczką zrzucisz raz dwa!!! Ja już różne kobitki spotkałam... Jedne przytyły w ciąży ponad 20kg i raz dwa zrzuciły nic nie było widać... Tak więc nie ma reguły. Ja też już 6 do przodu (z rana bo wieczorem wolę się nie ważyć!). Tak więc głowa do góry
taak waga na czczo wieczorem nawet nie wchodze, taaa knompersy to mi sie dzisiaj sniły! i jak tu zdrowo jesc zrzuce chociazby nie wiem co, musze znalezc sile w kwietniu na bieganie bo po nim najszybciej chudłam, dlatego wlasnie tez chcialam wiosenne dziecko zeby miec motywacje do ogarnięcia się hehe
Stary 2015-11-06, 09:50   #3891
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
na szybko nic mi sie nie chce i wlasnie dokładam słodyczami i fast foodami ;( musze sie ogarnąć! Goska!! opanuj sie!!
Ja nie kupuję słodyczy do domu, ewentualnie drożdżówkę, czy francuskie do śniadania. Jak mam ochotę na coś słodkiego robię naleśniki z dżemem albo zmuszam się do jogurtu. Jem owoce nawet jeśli nie mam na nie ochoty. Robię sałatkę z pekinki, papryki, ogórka i co tam jeszcze w ręce wpadnie i jem ją 3-4 dni jak tylko złapie mnie głód. Zawsze zdarzy mi się jakiś grzeszek ale to nie jest przyczyna tycia w takim tempie..
Stary 2015-11-06, 09:51   #3892
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
U mnie tez 4 cm szyjka..
Zwlekam sie z lozka i jade do miesnego, musze pokupic wedliny na jutrzejsze urodziny.
Dzis dzien pod znakiem pieczenie 2 ciast, leczo, mini pizze - zwariuje
ale będzie wyżerka

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
No to mogą sobie piątkę przybić.
na to wygląda

znów mnie podbrzusze dziwnie pobolewa/kluje
na szczeście miękkie jest

idę w koncu śniadanie zjesc
Stary 2015-11-06, 09:54   #3893
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
na normalne na kanapki obiady, slodycze ot tak z nudow cos kupie (niepotrzebnie) i podjadam... dzis mam w pracy 4 mandarynki i gruszke, serek bialy, chleb slonecznikowy, ogorek pomidor, papryka, takze wytrwam codziennie tak zamierzam najgorzej wieczorem
No to masz same zdrowe rzeczy, więc nie obwiniaj się absolutnie a wieczorem to ja też mam chęć na wszystko co niezdrowe ale pilnuje się bo potem przecież idę spać i nie spale tego co zjadłam... ale nie przejmuj się tak mocno, skoro Twój organizm potrzebuje jedzonka to przecież nie będziesz się głodzić szczególnie w ciązy. Znam kobietki które przytyływ ciązy po około 25kg i w życiu bym się nie domyśliła gdyby same się nie przyznały przy Maluszku ani się obejrzysz, a wrócisz do starej wagi

Aaa i nie masz problemu z zaparciami? bo mi ostatnio na wadze przybyło bo męczyły mnie zaparcia, ale jak już się z tym uporałam i jelita pracują jak powinny to jednak i waga nie przeraża

Edytowane przez monikmi
Czas edycji: 2015-11-06 o 09:57
Stary 2015-11-06, 09:58   #3894
kallina_2014
Wtajemniczenie

Gosza , zaczynamy tydzień 24.!
Stary 2015-11-06, 10:04   #3895
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Gosza , zaczynamy tydzień 24.!

Zrobiłam sobie na śniadanie kanapki z jajkiem (pierwszy raz jem jajko na kanapce od nie pamiętam kiedy) i muszę powiedzieć, że tego właśnie potrzebowałam
Stary 2015-11-06, 10:06   #3896
misia880
Zakorzenienie

Ja jem danio waniliove a raczej mecze sie bo srednio lubie jogurty. Ale przeciez musze jesc jakis nabial w ciazy..

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 10:07   #3897
gosza82
Rozeznanie

Monikmi jestem tego samego zdania!!! A teraz marcheweczka która zawsze jest gdzieś pod ręką i chrupiemy (zwłaszcza wieczorem mi to ratuje d...e)

Kalinka 24 tydzień jak to pięknie wyglądaidę zaraz focie sobie zrobić bo jest różnica nawet koleżanka wczraj zauważyła i ze zdumieniem do mnie mówi "wow jaki masz juz duży brzuszek "
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 10:08   #3898
moooniaaaa
Zakorzenienie

Bonku
A nie puchniesz? czujesz po ciuchach, że Ci się przytyło np.:w udach i tyłku?
Ja z aktywności też najbardziej lubię biegać, nie dla mnie żadne fittnesy itp. Dlatego liczę, że kwiecień-maj zacznę przebieżki po okolicy i doczekać się nie mogę!

Cytat:
Ja nie kupuję słodyczy do domu, ewentualnie drożdżówkę, czy francuskie do śniadania. Jak mam ochotę na coś słodkiego robię naleśniki z dżemem albo zmuszam się do jogurtu. Jem owoce nawet jeśli nie mam na nie ochoty. Robię sałatkę z pekinki, papryki, ogórka i co tam jeszcze w ręce wpadnie i jem ją 3-4 dni jak tylko złapie mnie głód. Zawsze zdarzy mi się jakiś grzeszek ale to nie jest przyczyna tycia w takim tempie..
Też nie kupuję, chyba że wiem że ktoś wpadnie na kawę, a ja nie mam czasu upiec ciasta itp. Mój mąż uwielbia słodycze, a ćwiczy, więc mam zakaz kupowania i kuszenia co i na moje biodra dobrze wpływa

Misia

Danio z nabiałem nie ma nic wspólnego. Jak masz chęć na serek homogenizowany to szukaj takie lokalnych firm, one mają o wiele lepszy skład. Ja Danio, Danonki itp. omijam szerokim łukiem odkąd zobaczyłam porównanie na fb ile mają cukru i innego syfu w sobie. Toż to dziadostwo słodkie jak baton.

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2015-11-06 o 10:10
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 10:08   #3899
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Dziewczyny a jakie macie długości szyjki? Miałam wczoraj pierwszy raz zmierzoną i no wydaje mi się moja krótka, chociaż położna powiedziała, że jest ok
moja ma 35 mm, gin mówił że wszystko w porządku
lipa to zaczyna się poniżej 30 i to tak bliżej 20... nie martw się na zapas. Ja też sobie tłumaczę, że przy moim 164 wzrostu nie będę mieć szyjki jak kobieta wyższa ode mnie o 10 cm

Cytat:
Jak mnie zaczną obcy ludzie dotykac po brzuchu to chyba sobie taka koszulkę kupię
cudna! też zamówię

Cytat:
Przepadłam na pewno coś zamówię dziękuję
w temacie staników, to wczoraj w tk maxx trafiłam biustonosz sloggi za 22 zł w swoim (nowym) rozmiarze

Cytat:
A to bonus jaki wczoraj mnie w CH zastał

ładnie! u nas jeszcze choinek nie ma, ale muzyczka świąteczna i wszędzie bombki...

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Na zgagę w ciązy można chrupać migdały, brać ten syrop gaviscon (mi on nie pomógł) i ssać Rennie bo jest bezpieczne. A jak przy okazji chce się coś skonsumować to maślankę z lodówki, tylko najlepiej bez dodatków albo szklanke mleka też z lodówki no i spać na lewym boku to się nie będzie kwasem odbijać.
co do gavisconu, to mi najbardziej pomaga jak wezmę go tuż przed snem, dwie łyżki, wtedy ma czas "zadziałać"

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry witam się w pierwszym dniu wolnym od pracy mam tyle do roboty w domu że nie wiem od czego zacząć...
gosza, tylko się nie przepracuj! odpoczywać masz, no!

ja też dziś od rana pełna energii, pojechałam po 8 zaprowadzić samochód na zmianę opon, bo TŻ w pracy... teraz jestem po kawce, nadrobieniu Was i zaraz zabieram się za porządki. Jutro koleżanki z pracy przychodzą do mnie na kawusię, to muszę ogarnąć, bo wstyd taki brud, a ja na zwolnieniu i muszę miejsce w szafach zrobić na wózek w częściach, bo nie chcę żeby stał w piwnicy... pewnie wszystkiego dziś nie zrobię, ale zapał do pracy jest, to już coś

Bonku, Ty się nie przejmuj aż tak! Próbuj po prostu jeść regularnie, nie przesadzać ze słodyczami, jakieś rygory sobie delikatne wprowadź i np. codziennie godzinkę spaceru. Ja tak ostatnio robię, wyłażę do miasta gdzieś dalej do piekarni np. żeby tylko trochę km zrobić. A i jeszcze jedno mi się nasuwa, miałaś tarczycę sprawdzaną? Bo ja to cały czas na euthyroxie jadę, ostatnio pogorszyły mi się wyniki i od razu to widać na wadze, ponad 2 kilo w 3 tygodnie...zrobiłam badania, dostałam nową dawkę i teraz nie dość że nie tyje, to jeszcze mi spadło pół kilo. Może warto zbadać TSH?

a radość z wózka dalej trwa
Stary 2015-11-06, 10:13   #3900
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
moja ma 35 mm, gin mówił że wszystko w porządku
lipa to zaczyna się poniżej 30 i to tak bliżej 20... nie martw się na zapas. Ja też sobie tłumaczę, że przy moim 164 wzrostu nie będę mieć szyjki jak kobieta wyższa ode mnie o 10 cm

w temacie staników, to wczoraj w tk maxx trafiłam biustonosz sloggi za 22 zł w swoim (nowym) rozmiarze

ładnie! u nas jeszcze choinek nie ma, ale muzyczka świąteczna i wszędzie bombki...
mam nadzieję, że mi się nie skróci, bo tedy lipa z BN w Polsce a i no wiadomo, że i strach o Maleństwo wtedy..
Ja kurdupelek do Ciebie jestem

Na wakacjach obkupiłam się w Tk Maxx w staniki i dobrze wtedy zrobiłam biorąc lekko luźną miseczkę, bo teraz jest w sam raz, a nawet się powoli mała robi

Ja się nie mogę doczekać, aż tu będzie wszystko poubierane i oświetlone Jak co roku męża na Champs elysees wyciągnę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości