|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Hej dziewczynki
![]() Agata z okazji urodzin- dużo szczęścia, siły i wytrwałości ![]() Marciar czekam z niecierpliwością na wieści Oby dzieciaczek był chętny do współpracy... ![]() Moje dziecię od wczoraj jakieś takie niemrawe łupnie raz na czas i ma gdzieś, że matka się denerwuje Ale faktycznie, czasem się zdarza, że jak przycisnę gdzieś brzuch albo go podrapie to wtedy mi się odkopuje. Mój TŻ się śmieje, że po prostu spanie ma po matce W ogóle Zuzia jakaś spokojniejsza jest niż Michał był. Ten to był ancymon, który wiercił się non stop i próbował mi wnętrzności miejscami ze sobą pozamieniać ![]() Mam już dzisiaj za sobą wycieczkę do przychodni po skierowanie dla Młodego. Podchodzę pod gabinet- lekarka nieobecna Bo po ostatnich waszych zwierzeniach jedzeniowych mam ślinkę po pas Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2015-11-06 o 10:40 |
|
|
|
#2852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
![]() Moja tez cały tata jedynie uszy ma po mnie chociaz teraz im starsza tym mowia ze do mnie tez sie odrobinke robi podobna
|
||
|
|
|
#2853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Koleżanki mi mówią, że po 30tce metabolizm zwalnia, i żebym nie liczyła na to, że tak szybko zrzucę jak przy pierwszym dziecku, no i na pewno wg ich prognoz brzuch mi zostanie .A ja nigdy diety nie stosowałam, ale może mają one trochę racji? |
|
|
|
|
#2854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale np. moja przyjaciółka też oglądała i się jakoś szczególnie nie wzruszyła, także tego... może na babki w ciąży gorzej działa. Ale piękny film moim zdaniem.
|
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tej diety zdecydowanie nie polecam, strasznie męcząca
|
|
|
|
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie sprawdza się dietowanie lepiej się czuję, nie mam napadów głodu jak zmienisz nawyki żywieniowe to nawet nie zauważysz że to dieta mi szybko przybyły pierwsze 3 kg bo zaczęłam jeść pieczywo którego wcześniej nie jadłam w ogóle ale teraz w normie jest organizm się przyzwyczaił już
|
|
#2857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja teraz zaznaczę, że nie chcę położnej środowiskowej, u nas nie ma wyboru, jest tylko jedna i nie jesteśmy do niej lekko mówiąc przekonani .
|
|
|
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
Jadziem do szpitala :-D dam znac trzymajta kciukasy ❤
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
Marcia
|
|
|
|
#2860 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oby żadnej z nas takie prognozy się nie sprawdziły tego sobie też życzę . To jest najgorsza po słońcem "dieta" ;(. Żołądkówka to dla mnie zawsze był koszmar, w ciąży ją przechodzić to dopiero porażka na całej linii. Mam nadzieję, że czuje się już o niebo lepiej.
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty mozesz akurat miec swietny metabolizm i szybko zrzucic. Za co trzymam kciuki ![]() Ja tez nigdy nie bylam na diecie prócz cukrzycowa - ale to dla zdrowia swjego i dziecka. I tez szybko gubie kg. Ale zobaczymy jak bedzie tym razem. Tak czy siak to dla mnie najmniejsze zmartwienie
|
|
|
|
|
#2862 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jak słyszy Tusię to też reaguje. Za to przed tatusiem czuje respekt ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale jak u Oli- miała na początku niemal identyczne uszy jak mąż ![]() Poza tym od razu jak ją wywozili z operacyjnej to już mój mąż czekał i był z nią, więc pilnował jak oka w głowie. A jak sie na nią napatrzyliśmy to w życiu byśmy nie pomylili
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Trzymamy mocno! Powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Apropos diet - ciekawe info: http://przepisydietetyczneonline.pl/...rzyw-i-owocow/
|
|
|
|
|
#2864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Od małego nauczyła ją spać z pusią (pieluszką tetrową)bo przecież P. też tak spał ![]() ![]() . Ale mi akurat takie rzeczy nie przeszkadzają, to była ich pierwsza wnuczka i nie dziwiłam się, że oszaleli na jej punkcie .
|
|
|
|
|
#2865 |
|
Rozeznanie
|
Kurczę, muszę iść w miasto, ciekawość będzie mnie zjadała
. Trzymam kciuki byście się dowiedzieli płci Maluszka.
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwonil do mnie gość o garaż i mówi ze za 800 by wziął...kurde nie wiem czy się nie zgodzić bo nie wiadomo czy się ktoś trafi co by za 900 wziął...
|
|
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2869 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z pielucha tetrową sama ponoc spalam do podstawowki
|
|
|
|
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2872 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.
|
|
#2873 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zresztą, ja mam deklarację podpisaną w 1 przychodni, a teraz dostałam od babki z 2 przychodni namiary na położną ze Skawiny, która z nimi współpracuje i mówi żeby dzwonić do niej i się umawiać Podobno przyjeżdża już przed terminem raz w tyg żeby sprawdzić tętno itp...Ja Michała nie miałam jak przypilnować, bo pokazali mi go na minutkę i zabrali. Dali na ręce przerażonemu tatusiowi i wskazali mu drogę na noworodki On pilnował mierzenia i ważenia. Ja wagi i innych wymiarów dowiedziałam się na drugi dzień dopiero jak mnie zwieźli z pooperacyjnej. Ale spoko nie podmienili mi dziecka, zbyt podobne do tatusia ![]() Motyl a te opaski to dobry patent, bo w Krk parę lat temu się zdarzyło, że babka porwała noworodka ze szpitala. Bodajże w Żeromskim. Głośna afera z tego była... Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2015-11-06 o 10:51 |
|
|
|
|
#2874 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. A tak bierzesz poprawkę na pewne rzeczy, swoje przecież wiesz a dziadków córka ma wspaniałych.
|
|
#2875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hm, ale tak bez chlebka i bułeczek całkiem?ja jestem miłośniczką kuchni polskiej Muszę się poważnie zastanowić |
|
|
|
|
#2876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Marcia trzymam kciuki i czekam z niecierpliwością na wieści ![]() Agatko wszystkiego naj naj naj, przede wszystkim zdrowia dla Ciebie i całej rodzinki, szczęśliwego rozwiązania ![]() ![]() ![]() Hermi, Lucy- ja od ok. 11 lat nie słodzę herbaty( jakoś w gimnazjum sobie tak umysliłam po prostu że nie będę słodzić:p), na początku było ciężko ale szybko się przyzwyczaiłam i później już nie mogłam znieść smaku herbaty z cukrem, no po prostu odruch wymiotny we mnie wzbudzał ten smak... także tego... można się do wszystkiego przyzwyczaić ![]() Moja mała mi czasami odpukuje, zazwyczaj wieczorem lub w nocy ma ochotę na zabawy I zauważyłam, że bardziej reaguje na mój dotyk niż na Tż, jak on zaczyna ją głaskać czy lekko naciska żeby mu odpukała ona jakby się chowa:p Mówię mu, że to pewnie przez to, że ma takie wielkie łapy:p no i on się jednak rzadziej tak z nią bawi, mówię że musi częściej to się mała do niego przyzwyczai. Wczoraj był pierwszy raz, że całował brzuszek, wołał małą po imieniu a ona mu odpukiwała, był zszokowany![]()
|
|
#2877 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie mi wizaż życzenia złożył "Droga(i) agaczilla21...
100 lat! Wszystkiego najlepszego, uśmiechów moc, wygranej w Lotto oraz samych słonecznych dni z okazji Twoich urodzin życzy Ci redakcja Wizaż.pl." |
|
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś tu ma dzisiaj urodzili
![]() Agaczilla21 100 lat!!! I wszystkiego co sobie tylko zamarzysz Marciar7 kciuki za wizytę CzarnookaPaula powodzenia ostatniego dnia pracy ![]() Cytat:
a samej mnie nie puści
|
|
|
|
|
#2880 |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już III część naszego wątku!
Witajcie mamusie po prawie 2 tyg nieobecności
niestety brak internetu mnie do tego zmusił . Od dziś mam zwiększony limit wiec myśle ze nie sposób bedzie go wykorzystać i bede na bierzaco
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

łupnie raz na czas i ma gdzieś, że matka się denerwuje
Ale faktycznie, czasem się zdarza, że jak przycisnę gdzieś brzuch albo go podrapie to wtedy mi się odkopuje. Mój TŻ się śmieje, że po prostu spanie ma po matce 

jedynie uszy ma po mnie
.

tego sobie też życzę 

.
niestety brak internetu mnie do tego zmusił . Od dziś mam zwiększony limit wiec myśle ze nie sposób bedzie go wykorzystać i bede na bierzaco