Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku! - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-06, 10:32   #2851
lamia12344
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!

Hej dziewczynki
Agata z okazji urodzin- dużo szczęścia, siły i wytrwałości Pamiętaj że super babka z Ciebie

Marciar czekam z niecierpliwością na wieści Oby dzieciaczek był chętny do współpracy...

Moje dziecię od wczoraj jakieś takie niemrawe łupnie raz na czas i ma gdzieś, że matka się denerwuje Ale faktycznie, czasem się zdarza, że jak przycisnę gdzieś brzuch albo go podrapie to wtedy mi się odkopuje. Mój TŻ się śmieje, że po prostu spanie ma po matce
W ogóle Zuzia jakaś spokojniejsza jest niż Michał był. Ten to był ancymon, który wiercił się non stop i próbował mi wnętrzności miejscami ze sobą pozamieniać

Mam już dzisiaj za sobą wycieczkę do przychodni po skierowanie dla Młodego. Podchodzę pod gabinet- lekarka nieobecna A wczoraj rano dzwoniłam i upewniałam się, że będzie. ale nie ma tego złego- dostałam namiary na świetną położną środowiskową, załatwiłam Miśkowi termin na szczepienie, a w drodze powrotnej zahaczyłam o plac i kupiłam od "dziadka" piękną jarzynę na rosół Bo po ostatnich waszych zwierzeniach jedzeniowych mam ślinkę po pas

Edytowane przez lamia12344
Czas edycji: 2015-11-06 o 10:40
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 10:34   #2852
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Śmiałam się wczoraj, że co tam kilogramy, ja dziś na wagę wchodzę a tam 9 kg na plusie .
Ciekawe, czy jak się nie ma cukrzycy ciężarnych, to tę dietkę można postosować
Pewnie ze mozna. To jest bardzo zdrowa dieta, tak naprawde wszyscy powinni jesc wlasnie tak (tylko bez cukrzycy mozna sobie na wiecej grzechow pozwalac )

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:

Moja to był wykapany mąż, teraz też do niego troszkę bardziej podobna, ale lepiej, żeby teraz synek nie był podobny do mnie, bo jedna taka ciotka mówiła, że byłam brzydka jak noc ( zobaczyła mnie po latach i się zdziwiła, że się tak zmieniłam, bo byłam taka brzyyyyyydddkkkaa że strach- to jej słowa, tata się wkurzył maksymalnie ).
Patrząc po zdjęciach to nie było tak źle, chuda byłam strasznie ale nie straszyłam ludzi
Też powiem mężowi, żeby tam miał oko na malucha .
hehe
Moja tez cały tata jedynie uszy ma po mnie chociaz teraz im starsza tym mowia ze do mnie tez sie odrobinke robi podobna
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 10:34   #2853
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hermi1989 Pokaż wiadomość
Móc to można, bo to zbilansowana dieta, ale pytanie czy Tobie by się chciało?
Mnie do końca I trymestru ubyło 4 kg, teraz przy końcu II jest +1,5 kg. Ale ja jestem sama w sobie pulchniejsza.
No właśnie, silną wolą to ja nie grzeszę
Koleżanki mi mówią, że po 30tce metabolizm zwalnia, i żebym nie liczyła na to, że tak szybko zrzucę jak przy pierwszym dziecku, no i na pewno wg ich prognoz brzuch mi zostanie .
A ja nigdy diety nie stosowałam, ale może mają one trochę racji?
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 10:35   #2854
nursii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
A przy okazji wyczaiłam 2 polskie filmy na podst. autentycznych wydarzeń: Obce niebo i Chemia.
Tylko, że tą Chemię chyba lepiej sobie odpuścić w ciąży, bo pewnie dużo emocji wywołuje
Aninis byłam na " Chemii" z Tż jakoś zaraz po premierze. Wg mnie film jest bardzo wzruszający, w ogóle specyficzny, nie mówię, że jakiś szalenie fantastyczny ale jak na polski film to uważam że naprawdę wart obejrzenia. Ja się spłakałam na nim i później jeszcze dzień czy dwa przeżywałamAle np. moja przyjaciółka też oglądała i się jakoś szczególnie nie wzruszyła, także tego... może na babki w ciąży gorzej działa. Ale piękny film moim zdaniem.
Stary 2015-11-06, 10:35   #2855
Zakorzenienie

Cytat:
Móc to można, bo to zbilansowana dieta, ale pytanie czy Tobie by się chciało?
Mnie do końca I trymestru ubyło 4 kg, teraz przy końcu II jest +1,5 kg. Ale ja jestem sama w sobie pulchniejsza.
Ja po diecie "grypa żołądkowa" na dzisiejszy poranek mam +2kg na wadze od stanu sprzed ciazy, a 2 tyg temu mialam juz +4kg Ale tej diety zdecydowanie nie polecam, strasznie męcząca
Stary 2015-11-06, 10:38   #2856
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
O, to dobrze , już się czuję jak kaszalot dopóki wagi nie zobaczyłam, źle nie było
ciężko by mi było wrócić do normalnego jedzenia tak zupełnie u mnie sprawdza się dietowanie lepiej się czuję, nie mam napadów głodu jak zmienisz nawyki żywieniowe to nawet nie zauważysz że to dieta mi szybko przybyły pierwsze 3 kg bo zaczęłam jeść pieczywo którego wcześniej nie jadłam w ogóle ale teraz w normie jest organizm się przyzwyczaił już

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 10:39   #2857
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Agata z okazji urodzin- dużo szczęścia, siły i wytrwałości Pamiętaj że super babka z Ciebie

Marciar czekam z niecierpliwością na wieści Oby dzieciaczek był chętny do współpracy...

Moje dziecię od wczoraj jakieś takie niemrawe łupnie raz na czas i ma gdzieś, że matka się denerwuje Ale faktycznie, czasem się zdarza, że jak przycisnę gdzieś brzuch albo go podrapie to wtedy mi się odkopuje. Mój TŻ się śmieje, że po prostu spanie ma po matce
W ogóle Zuzia jakaś spokojniejsza jest niż Michał był. Ten to był ancymon, który wiercił się non stop i próbował mi wnętrzności miejscami ze sobą pozamieniać

Mam już dzisiaj za sobą wycieczkę do przychodni po skierowanie dla Młodego. Podchodzę pod gabinet- lekarka nieobecna A wczoraj rano dzwoniłam i upewniałam się, że będzie. ale nie ma tego złego- dostałam namiary na świetną położną środowiskową, załatwiłam Miśkowi termin na szczepienie, a w drodze powrotnej zahaczyłam o plac i kupiłam od "dziadka" piękną jarzynę na rosół Bo po ostatnich waszych zwierzeniach jedzeniowych mam ślinkę po pas
Może ma taki dzień, nie zawsze musi szaleć, mój w poniedziałek był nie bardzo skręcony, ale po niedzieli z przebojami, to się nie dziwię.

Ja teraz zaznaczę, że nie chcę położnej środowiskowej, u nas nie ma wyboru, jest tylko jedna i nie jesteśmy do niej lekko mówiąc przekonani .
Stary 2015-11-06, 10:40   #2858
marciar7
Zakorzenienie

Jadziem do szpitala :-D dam znac trzymajta kciukasy ❤
Stary 2015-11-06, 10:40   #2859
agaczilla21
Zakorzenienie

Marcia
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 10:40   #2860
Hermi1989
Rozeznanie

Cytat:
Koleżanki mi mówią, że po 30tce metabolizm zwalnia, i żebym nie liczyła na to, że tak szybko zrzucę jak przy pierwszym dziecku, no i na pewno wg ich prognoz brzuch mi zostanie .
Z tym metabolizmem to niby tak do końca nie jest, że zwalnia, trzeba jednak większa uwagę przywiązywać do tego co i jak się je.
Oby żadnej z nas takie prognozy się nie sprawdziły tego sobie też życzę .

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja po diecie "grypa żołądkowa" na dzisiejszy poranek mam +2kg na wadze od stanu sprzed ciazy, a 2 tyg temu mialam juz +4kg Ale tej diety zdecydowanie nie polecam, strasznie męcząca
To jest najgorsza po słońcem "dieta" ;(. Żołądkówka to dla mnie zawsze był koszmar, w ciąży ją przechodzić to dopiero porażka na całej linii. Mam nadzieję, że czuje się już o niebo lepiej.
Hermi1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 10:40   #2861
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno maja racje ze metabolizm zwalnia, ale to jest tak indywidualna kwestia ze lepiej niech sie nie mądrują bo jeszcze mogą sie zdziwic Ty mozesz akurat miec swietny metabolizm i szybko zrzucic. Za co trzymam kciuki
Ja tez nigdy nie bylam na diecie prócz cukrzycowa - ale to dla zdrowia swjego i dziecka. I tez szybko gubie kg. Ale zobaczymy jak bedzie tym razem. Tak czy siak to dla mnie najmniejsze zmartwienie
Stary 2015-11-06, 10:41   #2862
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki w brzuszkach bawią się już z Wami?
Ja już jakiś czas temu zauważyłam, że jak popukam w brzuch albo nacisnę, mały w tym miejscu odkopuje. Tylko nie wiem, czy to przypadek, czy ja mylnie to interpretuję .
Wczoraj, jak już leżeliśmy w łóżku, drapałam się po brzuchu i w tym miejscach odkopywał, mąż też tak robił- na drapanko dostawał kopa . To może to już to? Bo na głos reaguje rewelacyjnie .
Tak już od jakiegoś czasu, to normalne
I jak słyszy Tusię to też reaguje. Za to przed tatusiem czuje respekt

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Elena Mielone z keczupem na chlebie 😊 mmmm....slinka cieknie 😊

P tez mi tak robi z tym pukaniem ❤
Ja przedwczoraj robiłam domowe hamburgery

Cytat:
Kochana jesteś

Opaski na rączkę i nóżkę dziecka z Twoim imieniem i nazwiskiem położna musi założyć kiedy Maleństwo leży na Twoim brzuchu tuż po urodzeniu. Taki jest wymóg. Ale czasem robią to kiedy dziecko jest ważone, mierzone obok gdzieś, ale na oczach mamy, bo nie zawsze to ma miejsce na brzuchu.

U mnie też niby 26 tc, od wczoraj, tak mi pokazuje aplikacja (tel.) wg terminu z USG, z OM to nadal 25.
Tusi się opaska zgubiła w szpitalu, zauważyłam dopiero jak mieliśmy wychodzić
Ale jak u Oli- miała na początku niemal identyczne uszy jak mąż
Poza tym od razu jak ją wywozili z operacyjnej to już mój mąż czekał i był z nią, więc pilnował jak oka w głowie. A jak sie na nią napatrzyliśmy to w życiu byśmy nie pomylili

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 10:42   #2863
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Aninis byłam na " Chemii" z Tż jakoś zaraz po premierze. Wg mnie film jest bardzo wzruszający, w ogóle specyficzny, nie mówię, że jakiś szalenie fantastyczny ale jak na polski film to uważam że naprawdę wart obejrzenia. Ja się spłakałam na nim i później jeszcze dzień czy dwa przeżywałamAle np. moja przyjaciółka też oglądała i się jakoś szczególnie nie wzruszyła, także tego... może na babki w ciąży gorzej działa. Ale piękny film moim zdaniem.
I chyba na faktach prawda?

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Trzymamy mocno! Powodzenia

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Apropos diet - ciekawe info:
http://przepisydietetyczneonline.pl/...rzyw-i-owocow/
Stary 2015-11-06, 10:43   #2864
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Pewnie ze mozna. To jest bardzo zdrowa dieta, tak naprawde wszyscy powinni jesc wlasnie tak (tylko bez cukrzycy mozna sobie na wiecej grzechow pozwalac )

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

hehe
Moja tez cały tata jedynie uszy ma po mnie chociaz teraz im starsza tym mowia ze do mnie tez sie odrobinke robi podobna
Moja ma trochę ze mnie, chociaż teściowa, skądinąd kochana kobieta uparcie widzi w niej kopię syna .
Od małego nauczyła ją spać z pusią (pieluszką tetrową)bo przecież P. też tak spał .
Ale mi akurat takie rzeczy nie przeszkadzają, to była ich pierwsza wnuczka i nie dziwiłam się, że oszaleli na jej punkcie .
Stary 2015-11-06, 10:43   #2865
Hermi1989
Rozeznanie

Cytat:
Kurczę, muszę iść w miasto, ciekawość będzie mnie zjadała .
Trzymam kciuki byście się dowiedzieli płci Maluszka.
Stary 2015-11-06, 10:43   #2866
agaczilla21
Zakorzenienie

Dzwonil do mnie gość o garaż i mówi ze za 800 by wziął...kurde nie wiem czy się nie zgodzić bo nie wiadomo czy się ktoś trafi co by za 900 wziął...
Stary 2015-11-06, 10:44   #2867
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Tak już od jakiegoś czasu, to normalne
I jak słyszy Tusię to też reaguje. Za to przed tatusiem czuje respekt

Ja przedwczoraj robiłam domowe hamburgery

Poza tym od razu jak ją wywozili z operacyjnej to już mój mąż czekał i był z nią, więc pilnował jak oka w głowie. A jak sie na nią napatrzyliśmy to w życiu byśmy nie pomylili
W tym szpitalu gdzie rodziłam to oprócz opasek z imieniem i nazwiskiem zakładali takie mini obroże na nóżki z czunikiem i przy kazdych drzwiach z oddziału były specjalne czujniki które wyły jak sie z dzieckiem wychodziło. To w razie gdyby chcieli urkasc dziecko bo ponoc to bylo nagminne parenascie lat temu. I takie zwyczaje tam wprowadzili w szpitalach
Stary 2015-11-06, 10:45   #2868
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
W tym szpitalu gdzie rodziłam to oprócz opasek z imieniem i nazwiskiem zakładali takie mini obroże na nóżki z czunikiem i przy kazdych drzwiach z oddziału były specjalne czujniki które wyły jak sie z dzieckiem wychodziło. To w razie gdyby chcieli urkasc dziecko bo ponoc to bylo nagminne parenascie lat temu. I takie zwyczaje tam wprowadzili w szpitalach
podoba mi się ten zwyczaj

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 10:45   #2869
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Stary 2015-11-06, 10:45   #2870
Zakorzenienie

Cytat:
Moja ma trochę ze mnie, chociaż teściowa, skądinąd kochana kobieta uparcie widzi w niej kopię syna .
Od małego nauczyła ją spać z pusią (pieluszką tetrową)bo przecież P. też tak spał .
Ale mi akurat takie rzeczy nie przeszkadzają, to była ich pierwsza wnuczka i nie dziwiłam się, że oszaleli na jej punkcie .
Miałam psa pusie
A z pielucha tetrową sama ponoc spalam do podstawowki
Stary 2015-11-06, 10:46   #2871
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
wow, kosmos

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 10:46   #2872
Hermi1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

A to Ci sytuacja. Jednak trzeba samemu pilnować. Męża poinstruuję, że jakby co miał pieczę nad wszystkim co się dzieje z Małą, kiedy ja będę ocierać lży ze wzruszenia Jej narodzinami .
Stary 2015-11-06, 10:48   #2873
lamia12344
Rozeznanie

Cytat:
Ja teraz zaznaczę, że nie chcę położnej środowiskowej, u nas nie ma wyboru, jest tylko jedna i nie jesteśmy do niej lekko mówiąc przekonani .
A nie masz możliwości wzięcia z innej przychodni? Czy w tym przypadku jest jakaś rejonizacja Zresztą, ja mam deklarację podpisaną w 1 przychodni, a teraz dostałam od babki z 2 przychodni namiary na położną ze Skawiny, która z nimi współpracuje i mówi żeby dzwonić do niej i się umawiać Podobno przyjeżdża już przed terminem raz w tyg żeby sprawdzić tętno itp...

Ja Michała nie miałam jak przypilnować, bo pokazali mi go na minutkę i zabrali. Dali na ręce przerażonemu tatusiowi i wskazali mu drogę na noworodki On pilnował mierzenia i ważenia. Ja wagi i innych wymiarów dowiedziałam się na drugi dzień dopiero jak mnie zwieźli z pooperacyjnej. Ale spoko nie podmienili mi dziecka, zbyt podobne do tatusia

Motyl a te opaski to dobry patent, bo w Krk parę lat temu się zdarzyło, że babka porwała noworodka ze szpitala. Bodajże w Żeromskim. Głośna afera z tego była...

Edytowane przez lamia12344
Czas edycji: 2015-11-06 o 10:51
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 10:48   #2874
Hermi1989
Rozeznanie

Cytat:
Gorzej by było jakby nie oszaleli na punkcie Wnuczki . A tak bierzesz poprawkę na pewne rzeczy, swoje przecież wiesz a dziadków córka ma wspaniałych.
Stary 2015-11-06, 10:49   #2875
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
ciężko by mi było wrócić do normalnego jedzenia tak zupełnie u mnie sprawdza się dietowanie lepiej się czuję, nie mam napadów głodu jak zmienisz nawyki żywieniowe to nawet nie zauważysz że to dieta mi szybko przybyły pierwsze 3 kg bo zaczęłam jeść pieczywo którego wcześniej nie jadłam w ogóle ale teraz w normie jest organizm się przyzwyczaił już
Hm, ale tak bez chlebka i bułeczek całkiem?
ja jestem miłośniczką kuchni polskiej

Muszę się poważnie zastanowić
Stary 2015-11-06, 10:49   #2876
nursii
Zadomowienie

Cytat:
I chyba na faktach prawda?

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Trzymamy mocno! Powodzenia

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Apropos diet - ciekawe info:
http://przepisydietetyczneonline.pl/...rzyw-i-owocow/
Tak, to jest na podstawie historii Magdaleny prokopowicz i reżyserem tego filmu jest jej mąż.

Marcia trzymam kciuki i czekam z niecierpliwością na wieści

Agatko wszystkiego naj naj naj, przede wszystkim zdrowia dla Ciebie i całej rodzinki, szczęśliwego rozwiązania

Hermi, Lucy- ja od ok. 11 lat nie słodzę herbaty( jakoś w gimnazjum sobie tak umysliłam po prostu że nie będę słodzić:p), na początku było ciężko ale szybko się przyzwyczaiłam i później już nie mogłam znieść smaku herbaty z cukrem, no po prostu odruch wymiotny we mnie wzbudzał ten smak... także tego... można się do wszystkiego przyzwyczaić

Moja mała mi czasami odpukuje, zazwyczaj wieczorem lub w nocy ma ochotę na zabawy I zauważyłam, że bardziej reaguje na mój dotyk niż na Tż, jak on zaczyna ją głaskać czy lekko naciska żeby mu odpukała ona jakby się chowa:p Mówię mu, że to pewnie przez to, że ma takie wielkie łapy:p no i on się jednak rzadziej tak z nią bawi, mówię że musi częściej to się mała do niego przyzwyczai. Wczoraj był pierwszy raz, że całował brzuszek, wołał małą po imieniu a ona mu odpukiwała, był zszokowany
Stary 2015-11-06, 10:50   #2877
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzymamy!
Stary 2015-11-06, 10:53   #2878
agaczilla21
Zakorzenienie

Jakie mi wizaż życzenia złożył "Droga(i) agaczilla21...
100 lat!
Wszystkiego najlepszego, uśmiechów moc, wygranej w Lotto oraz samych słonecznych dni z okazji Twoich urodzin życzy Ci redakcja Wizaż.pl."
Stary 2015-11-06, 10:57   #2879
Aninis
Zakorzenienie

Ktoś tu ma dzisiaj urodzili
Agaczilla21 100 lat!!! I wszystkiego co sobie tylko zamarzysz

Marciar7 kciuki za wizytę

CzarnookaPaula powodzenia ostatniego dnia pracy

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Ja w środę chce się do kina wybrać z tż bo to 11 listopada i wolne będzie no i środa z Orange to tańsze bilety chyba pójdziemy na listy do M 2, ogólnie to ja bym chciała na paranormal activity pójść bo lubię horrory ale odpuszczę sobie w ciazy dla dobra Dominika.

Trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty
Marciar obys jutro się dowiedziała co nosisz pod serduszkiem
Dobranoc dziewczyny :-*
My idziemy dzisiaj na 14 bo mało rezerwacji na ten termin. Tylko nie pomyslałam o jednym. Cały czas ostatnio mała naciska mnie na pęcherz a film trwa 2,5 h + reklamy. Tż się śmiał, że podejrzanie będzie to wyglądać jak co 15 min będziemy razem wychodzić a samej mnie nie puści
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 10:58   #2880
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już III część naszego wątku!

Witajcie mamusie po prawie 2 tyg nieobecności niestety brak internetu mnie do tego zmusił . Od dziś mam zwiększony limit wiec myśle ze nie sposób bedzie go wykorzystać i bede na bierzaco
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości