|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Dzięki dziewczyny za miłe słowa
faktycznie 2 kg to już dużo ![]() Chwilę spaceru do apteki i padam, znowu mnie brzuch boli ale kupiłam luteinę i teraz będę już tylko leżeć ![]() Ten leżaczek tiny moja teściowa mi pokazała powiedziała, że jak nam się podoba to go nam zafundują
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
o dzięki dziewczyny, nie wiedziałam o tej szczotce. To ją dopiszę do listy
chociaż to i tak raczej drobny wydatek przy całej reszcie. włączyłam ten filmik z lat 80tych. wyłączyłam przy znieczuleniu. już mi słabo. a propos glukozy, ze względu na leżenie w łóżku jeszcze tego badania nie wykonałam... ale chyba zrobię je we wtorek. Będę mieć wizytę u gina, to pójdę wcześniej i odsiedzę te 2h. czy macie/miałyście jakieś konkretne objawy cukrzycy ciążowej? |
|
|
|
#4053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4054 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a mój Tata tak, słodziak niesamowity powiedziałam Mu wczoraj, że aż mnie wzruszył
|
|
|
|
|
#4055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wyciągali mnie vacum wiec chyba coś podobnego do tego. Były wskazania do CC ale wtedy nie było lekarza który by zrobił i postanowili tak zakończyc porod. Mówila ze ręką jej rozwarcie zrobił ![]() Dostałam tylko 1 punkt bo byłam cała sina i zrobili mi krwiaka na głowie przez to vacum. Mama mi mowila ze tak plakala bo mialam wielkiego balona na głowie i lekarze kazali sie pozegnac ze mna bo pewnie nie przezyje zaniesli mnie do inkubatora i halikopterem do Lublina poleciałam Lekarz przyszedł do mojej mamy i chciał dać jej koperte zeby nie poszla sie sądzić Tam lezałam miesiac i mnie uratowali, dostawałam leki na wchłonięcie się krwiaka i sie wszystko dobrze skończyło
|
|
|
|
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam i nie miałam żadnych |
|
|
|
|
#4057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szok... czytając mam ciarki
|
|
|
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zabiłabym!
|
|
#4059 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jerzyczka Cudownie mieć takich rodziców
|
|
|
|
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzałam troche tego filmiku, nie dałam rady całego... jak zobaczyłam to znieczulenie to przewinęłam trochę i trafiłam na rodzenie łożyska, aż mi się przypomniało jak ja to rodziłam. Ciary mam. Łożysko miałam takie wielkie jak na bliźniaki, a potem jeszcze łyżeczkowanie..
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dałam rady obejrzeć tego filmiku do końca, to nie dla mnie
|
|
|
|
#4062 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja obejrzałam całe, chyba najbardziej zdziwiłam się jak ciągnął lekarz dziecko za główkę żeby wyciągnąć resztę. Oj dla dzidziusia poród to też sa bardzo ciężkie przeżycia. Nie tylko dla nas. .. O kleszczach i próżnociągu wole wiedzieć bo chyba podczas przyjęcia do szpitala wypełnia się na co się człowiek godzi. |
|
|
|
|
#4063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Linomag jako krem na niepogodę, tak? Bo tak normalnie to nie widzę trochę sensu Ale to ja, a ja kocham kosmetyczny minimalizm ![]() A nie wolałabyś kremu zamiast maści? Powinien mniej brudzić i mieć fajniejsza konsystencję, tak myślę. Jerzyczka odpowiedz Twojego taty Jak moja mam była ze mną w ciąży i przystawiła dłoń taty do ruszającego się brzucha to powiedział "Jak robaki "Lune ale historia... No i ta łapówka dla Twojej Mamy... Wow, pierwszy raz słyszę żeby lekarz komuś wręczał łapówkę
|
|
#4065 |
|
Konto usunięte
|
Ja jakiś czas temu oglądałam porody, bo musiałam się oswoić z tą myślą o co tak na prawdę chodzi, bo ja jestem straszną panikarą i tego się boje najbardziej - że wpadnę z panikę i będzie po wszystkim
ten filmik dla mnie to hard core.. Chce o tym zapomnieć![]() Dzisiaj po wizycie u położnej po ktg wszystko w porządku, skurcze na poziomie ok 10 czyli do porodu jeszcze daleko we wtorek wizyta i zobaczymy czym coś z anemią się ruszyło, oby! Moja dzidzia jak się rusza to aż ciężko, ewidentnie pod skórą czuć twardą - podejrzewam stópkę, a lada moment mięciutko bo ucieka w inne miejsce, na brzuchu widać taką jakby kulke ktoś dzisiaj jeszcze wizytuje?
|
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna - dzisiaj z tz się smialismy z małego bo taka stopkę albo rączkę było widać jak przez cały brzuch taka mała górka wędruje Haha
i jak tz zakryl brzuch rękami i odkrył po chwili to takie kopniaki dostałam że szok Haha nie ma to jak zabawy z dzidziusiem
|
|
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka,moja cora od dwoch dni prawie sie nie rusza, wczoraj az angelsound wyciagnelam z kartonu i wlaczylam zeby posluchac czy wszystko ok bo tak sie zaniepokoilam. Ale cóż ja od dwoch dni latam jak głupia,spie za mało,to pewnie efekt
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4068 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja też
Cytat:
![]() Ewula, Viki i po co to wstawiałyście ![]() Jerzyczka super to Twój tata ujął Lune aż mam ciary po przeczytaniu tego co Twoja mama przeszła podczas i po porodzie... Joannarol super, że wszystko okej ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
Baby ja też myślę że od latania wszędzie
Dobrze że możesz posłuchać serduszka to przynajmniej to cie uspokoi Śmiesznie tak jeszcze w brzuchu a już reaguje na świat zewnętrzny, co gadamy do niego i w ogóle na pewno po mamusi hahaha :d
|
|
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Lune, historia taka, że aż mrozi krew w żyłach... dobrze, że dałaś radę
Mam nadzieję, że Twój poród będzie łatwiejszy. Tego CI życzę---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak tz przestanie to jestem tak obita jakby za karę hahaha
|
|
|
|
|
#4072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ty masz tę komodę Malm prawda? Powiedz mi, ona jest dostatecznie głęboka? w sensie nie są to takie jakieś mikro-pseudo szufladki? Bo chciałabym kupić tą czteroszufladową, bo idealnie mi wejdzie między łóżeczko a ścianę zadowolona z niej jesteś? dużo zmieści? ![]() Lune - to co przeszła Twoja Mama to jakaś masakra dla mnie. Takie coś w ogóle nie powinno mieć miejsca. Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-11-06 o 15:04 Powód: . |
|
|
|
|
#4073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będę tę komodę kupować jak będę ją mieć gdzie ustawić, więc przyglądałam się jej już w Ikea. Moim zdaniem szafki są wygodne, głębokie, ubranka w "pionie" spokojnie się w niej zmieszczą, długie też są, w dodatku się ładnie wysuwają. Jak kogoś interesuje to ta czteroszufladowa w Ikea Wrocław tylko w kolorze jasnobrązowym (opisany jest jako bielony, cokolwiek) do 30.11 jest przeceniona na 249 zł
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-11-06 o 15:15 |
|
|
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam dokładnie tą KLIK. Jak tak ją teraz porównałam z tą z Ikei to ta moja oprócz szerokości ma też ciut mniejszą głębokość. Ogólnie myślę, że na początek ta z Malm 4 szufladowa powinna wystarczyć. Czarna chyba ją ma z tego co kojarzę i mówiła, że na styk ale się pomieściła
Edytowane przez niepozorna Czas edycji: 2015-11-06 o 15:17 |
|
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
Luna porod Twoja mama musiala strasznie przezyc.
Jerzyczka Iola jak tam maly alpinista? A ja leze pod kroplowka, rozwarcia nie ma, cale szczescie. Beda mi te skurcze stabilizowac i mam lezec. Zobaczymy czy te bole uda sie wyciszyc, lekarz mowil, ze moga juz towarzyszyc do konca ciazy.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za Ciebie i Maluszka |
|
|
|
|
#4077 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Super, dzieki dziewczyny ja mam jeszcze cala szafke na rzeczy malego, ale po prostu bez komody mialabym niewykorzystana przestrzen w pokoju a miejsca nigdy za wiele, ale jak chwalicie glebokosc szuflad to chyba sie zdecyduje, tylko u mnie musi byc kolor bialy, zeby pasowal do pozostalych mebli ![]() Cytat:
Kroplowka z magnezem? Dobrze, ze rozwarcia brak Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#4078 |
|
Zadomowienie
|
Kciuki za Ciebie i Maluszka, obyście jak najdłużej wytrwali w dwupaku no i żeby nie bolało...
|
#4079 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie też sie dziwiłam ze takie rzeczy maja miejsce, w sumie to było 23 lata temu to może teraz jest inaczej. Mama mówiła że tam pojechałą bo miała skurcze z krzyża jakies i tam jej na siłe poród wywołali, męczyła sie strasznie ale podobno to był tzw. stary szpital, gdzie był niedouczony personel i był do zamkniecia, już dawno go nie ma.
Dlatego ja koniecznie biorę męża ze sobą, on zresztą sam bardzo chce być przy porodze, mówi ze bedzie nas pilnował ![]() Ja dziś nie mogę nawet obiadu dokończyć bo co wstane to twardy brzuch ![]() A mój grzdyl od kiedy dał mi pierwszego kopniaka nie było dnia żebym go nie czuła. Czasem mam wrażenie że on nie śpi. Wczoraj jak się z mężem poprzytulaliśmy to czułam że śpi i się cieszyłam że mam spokój na chwile
|
|
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olka siedzi obok mnie, odkryła mi brzuch i mówi "ooo niania ma pełny brzuszek.. Ola ma pusty brzuszek. A niania ma duży brzuszek" a dzidziuś chyba w szoku bo przestał kopać Haha ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Moja mama też miała na siłę wywoływany poród mojego brata. Było to 18lat temu... Zero skurczy, nic nie miała. Nie dali jej oxy tylko na siłę kazali jej przec o tak po prostu. Naciskali na brzuch i ciągnęli młodego.. W efekcie przydusili go przy porodzie, bo wychodził nóżkami i zaklinowal się główką
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

faktycznie 2 kg to już dużo
ale kupiłam luteinę i teraz będę już tylko leżeć

Padło na jakąś z decathlonu, tylko nie pamiętam ile litrów, chyba 40

Tego CI życzę
za Ciebie i Maluszka