Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-06, 11:41   #4861
agrita8
Raczkowanie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Dwie moje znajome (z listopadówek) rozpakowały się wczoraj i przedwczoraj. A terminowo miały jeszcze 3 tygodnie! Normalnie.. nie znamy dnia ani godziny!
Aaaaaaa 3 tyg wcześniej.... To byly ich pierwsze porody??? Sn?
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 11:42   #4862
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Myślę, że lepiej będziesz wiedzieć sama z siebie niż z oglądania filmików Taki nasz matczyny instynkt chyba.
Mujer zaraz mnie stłamsi
Czemu? Instynkt przeca istnieje, ja mu nie przeczę. Być może ja po prostu nie posiadam, co jest jednak zdecydowanym minusem, zwłaszcza w takiej sytuacji. W zasadzie nie mam zielonego pojęcia, co ja z młodym mam zrobić i czy go nie zabiję pierwszym dotykiem Nie mam pojęcia o dzieciach, doświadczeń absolutnie zero, nul, total nic. Noworodka w ręce nigdy nie miałam. Niemowlaka może ze 2-3 razy. Oglądałam filmiki na yt, ale i tak mam poczucie, że gie wiem. Czytała to i owo, bo mając świadomość braku wiedzy, doświadczeń itp. to się poczułam nieco przerażona.
Generalnie mam teraz już jeden wielki stres z tysiąca powodów, dodatkowo dlatego, że nie mam zielonego pojęcia o dzieciach, tyle, co wyczytałam, a nie podejrzewam siebie o nagły przypływ instynktu czy geniuszu. I na dodatek już widzę milion doradców, moja rodzina tak np. na wszystkim się zna i zaraz mnie będzie zadręczać i pouczać. Mam zeza na samą myśl, bo to mnie zawsze doprowadza do nerwicy :/ A wiem, że to mnie nie ominie, jedynie siłowe wyrzucenie czy bluzg mnie uratują. Ewentualnie TŻ, nie wiem, jak mu się udaje zatkać im paszcze bezkrwawo

A jakiś czas temu koleżanka mi wciskała swoje dziecko, "żebym sobie poćwiczyła", co mnie mega skrępowało, bo zawsze dzieci unikałam, zakładając, ze nie wiem, co lubią i się nie znam, to po co mam je stresować, ewentualnie robić z siebie idiotkę. Zatem wymigałam się czym prędzej z takiej nauki.

Generalnie dla mnie całość jest trudna do ogarnięcia. Raz, że z moim podejściem do medycyny poród nie jest prosty, dwa, że opieka nad niemowlakiem, trzy, że jestem stara i nie planowałam dzieci, więc tym bardziej niepokoi mnie przyszłość I dziwne, że spać nie mogę, hehe
TŻ mi słabo ostatnio pomaga, bo co pomarudzę, to na twarz mu wypełza stres, jeszcze zaczął mękolić, że on nie wie, jak się zajmować "takim małym dzieckiem", a jakoś liczyłam, że on akurat wie
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 11:42   #4863
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja jak zobaczylam swoja Hanie to bylam.zachwycona mimo ze mala byla czerwona, pomarszczona i tlusta. Oj byl grubasek.
Ale taka ladna, ladna to sie zrobila dopiero w 3-4 dobie. A sliczna jak miala jakies 3 miesiace

Moja była chuda jak patyk znowu hehe wszyscy mi to mówili a ja się upierałam ze nie, zobaczyłam to dopiero na zdjęciach jak Młoda podrosła hehe

Dlatego u nas była rozbieżność wagi z USG a urodzeniowej. Miała miec ponad 3500g wg USG. Dwóch lekarzy to potwierdzało a urodziła się 3170 g
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 11:44   #4864
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agrita8 Pokaż wiadomość

Ja tez nie mialam w rodzinie tak malego dziecka więc stracha mam. Jak mi kolezanka dala synka to bałam się że cos popsuje siedzialam bez ruchu.
u mnie tak samo .. od znajomych syna zaczełam brac na rece dopiero jak miał pare miesiecy i był juz bardziej 'sztywny' :P

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 11:46   #4865
mujer
Zadomowienie

SweetViolet trzymaj się, już niedługo

Cytat:
Ja jak zobaczylam swoja Hanie to bylam.zachwycona mimo ze mala byla czerwona, pomarszczona i tlusta. Oj byl grubasek.
Ale taka ladna, ladna to sie zrobila dopiero w 3-4 dobie. A sliczna jak miala jakies 3 miesiace
No to tak powinno działać ponoć, cudowne hormonki... Wolałabym, żeby moje zechciały zadziałać, ale... różnie bywa.

Zresztą, tak już pomijając poród, zastanawiałam się wiele razy, czy będę widziała, że mody np. jest paskudnym pokemonem, czy odbije mi szajba i tylko "śliczny synuś zrobił pachnącą kupkę"

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

No i w mordę... Biust mi skoczył o jeszcze jeden rozmiar... Moje cycniki szpitalne mogą być niedobre.
Boszeeeeeeeeeeee... :/ A kupiłam większe specjalnie. Yh.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 11:55   #4866
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaaaa 3 tyg wcześniej.... To byly ich pierwsze porody??? Sn?
Pierwsze porody! Jeden SN, a drugi CC (trafiła do szpitala kilka dni wcześniej, coś tam sie lekarzom nie podobało i podjęli taką decyzję).

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
No i w mordę... Biust mi skoczył o jeszcze jeden rozmiar... Moje cycniki szpitalne mogą być niedobre.
Boszeeeeeeeeeeee... :/ A kupiłam większe specjalnie. Yh.
A ja mam jakieś nieogarnięte cycki! Co prawda na wielkość nie narzekam, mam czym oddychać, ale nic się nie powiększają, ba! wydaje mi się, że straciły rozmiar od tego sprzed ciąży (mam luzy w stanikach).
Do karmienia liczę, że się wypełnią, bo też kupiłam trochę za duże staniki.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 11:58   #4867
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Hej! Czytalam was regularnie, ale na moim telefonie tylko tyle moglam robic. Ale dzisiaj udalo mi się jakoś wrocic do pelnej wersji wizazu i mogę odpisac.
Od tygodnia jestem w szpitalu i raczej nie zapowiada się zebym z niego wyszla, chyba ze rozpakowana. Pamietacie jak mowilam ze transaminazy mi spadly? To po 5 dniach w szpitalu wzrosly prawie czterokrotnie, czyli cholestaza pelna geba. Biore mnostwo kapsulek na watrobe. Dostalam tez sterydy na rozwoj pluc. Na skurcze i bole brzucha dawali mi nospe i scopolan, co pomagalo do wczoraj. Wczoraj zaczelo się od nowa. Dostalam dzisiaj dodatkowy lek, po ktorym będę się czuc fatalnie, ale pierwsza dawke mam wziac o 12 dopiero. W gratisie zalapalam w szpitalu grzybka. W zwiazku z czym jestem zalamana, bo mam caly czas w glowie mysl ze gdybym się nie polozyla do szpitala to byloby lepiej. Nie wspomne już o mega wygodnym lozku, po ktorym bola mnie wszystkie kosci, miesnie i stawy oraz o przepysznej i zbilansowanej diecie watrobowej... Także u nas za ciekawie nie jest.

Z dobrych wiesci to na przyjeciu mialam usg Mlodego i u niego było wtedy wszystko okej i wazyl już 2300 g
Sweet współczuję sytuacji i tak długiego pobytu w szpitalu. Mam jednak nadzieję, że opanują sytuację na tyle, że jeszcze w dwupaku będziecie mogli wrócić do domu. Póki co dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy i, że trafiłaś do szpitala bo nie ma żartów. Trzymajcie się

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Ciekawe od czego to zależy ze niektóre dzieci są takie gladkie i ładne a niektóre taki hmmm... brzydkie
Podobno dzieci przenoszone są 'brzydsze'

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
może poprostu nie wyczułaś tych przesunięć?
a co do wyspania no kto wie moze teraz ćwiczy Twoją wytrzymałość zeby wiedziec na co moze sobie po porodzie pozwolic
to dobrze jej idzie
Obudziła się Śpiąca Królewna i znów w bolesny sposób daje znać o sobie

Cytat:
Hehe, u mnie to samo. Czasem mam wrażenie, że młody próbuje coś zrobić, ale nie może/nie ma miejsca, złości sie i zaczyna wtedy kopać.

Tż mówi, że Mała pewnie po mnie będzie miała 'tupanie nóżkami'

Cytat:
Tak na szczescie w domu Gin powiedzial, ze próbujemy bez sterydów, ale jak coś to mam natychmiast jechac na ip. Jestem jednak dobrej myśli bo po luteinie skurcze przeszly.
Jak tam Twoja malutka? Rozruszałaś ją??
To dobrze, że w domu Oby już było spokojnie do porodu
Mała się zaczęła kręcić podczas mycia podłóg Teraz zjadłam dwa jabłka (swoją drogą mam nadzieję, że nie przesadziłam) i wypycha swoje maleńkie łapki

Enedue dopiero zauważyłam, że macie wózek a przecież czytałam post Wpisałam go sobie w google i powiem Ci, że bardzo mi się podoba! Takie nowoczesny, ale gondola dość klasyczna. Ładnie się prezentuje i wygląda na to, że w spacerówce jest dość dużo miejsca na nóżki
Stary 2015-11-06, 12:09   #4868
czubasek20
Zakorzenienie

Moj ksiaze tez wstal. Nie moge sie przyzwyczaic do jego posuwistych ruchow
Sa dziwnie delikatne jak na niego.

Obejrzalam WS, wiec ide smazyc nalesniki do krokietow.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:12   #4869
ogolnie
Zakorzenienie

Mujer ja podobnie jak Ty nie mam żadnego doświadczenia z noworodkami/niemowlętami. I podobnie jak Ty unikałam spotkań z tak małymi stworzeniami, bo nie wiedziałam jak się zachować i nie wyjść przy tym na debilkę. Ostatni raz trzymałam niemowlaka na ręku jak miałam 10 lat
Na razie strach przed tym, że sobie nie poradzę jest dużo mniejszy niż strach przed szpitalem
Ja akurat jestem o tyle NIECO spokojniejsza, że wiem że TŻ ma troszkę doświadczenia z noworodkiem, bo jak jego siostra urodziła to się trochę małym zajmował czasami, ale nie zmienia to faktu, że czasem przeraża mnie jego pewność w tym wszystkim

W każdym razie póki co, strach nie ogarnia mnie przed niczym i jakoś zaczynam się martwić tym jego brakiem

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:

Hehe, ale te posuwiste są fajniejsze niż kopanie Czasem nawet łaskocze.

Dziewczyny, mały brzuch ciążowy to nic złego, prawda? Lekarz nic mi o tym nie wspominał, położna jak zapytałam czy tak może być odpowiedziała "A ktoś napisał jakas zasade że do porodu trzeba miec wielki bęben?" hmmm, a jak patrze na brzuszek Gryzeldy to mam wrazenie ze ja wcale w ciazy nie jestem... _

Edytowane przez ogolnie
Czas edycji: 2015-11-06 o 12:13
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:12   #4870
agrita8
Raczkowanie

Cytat:
Pierwsze porody! Jeden SN, a drugi CC (trafiła do szpitala kilka dni wcześniej, coś tam sie lekarzom nie podobało i podjęli taką decyzję).

Co do cycków to moje powiekszyly sie tylko o 1 rozmiar do tej pory, ale cholercia rozstępy mi wylazły a domyslam sie ze przy kp jeszcze urosną... Ehhh szkoda bo akurat cycki to miałam fajne jedyna rzecz na którą nie narzekałam

Ja instynktu chyba jeszcze nie czuje. Wiadomo chce jak najlepiej dla swoje dziecka, ale nie potrafie sie juz tak "rozpływać"
Stary 2015-11-06, 12:20   #4871
czubasek20
Zakorzenienie

No dobra, powiedzialam ze jest subtelny ?

Odwoluje. Tak sie przeciagnal, ze sie rozdarlam. Tesciowa przyleciala wystraszona, myslala ze znow mam skurcze.

Stary 2015-11-06, 12:21   #4872
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Mujer ja podobnie jak Ty nie mam żadnego doświadczenia z noworodkami/niemowlętami. I podobnie jak Ty unikałam spotkań z tak małymi stworzeniami, bo nie wiedziałam jak się zachować i nie wyjść przy tym na debilkę. Ostatni raz trzymałam niemowlaka na ręku jak miałam 10 lat
Na razie strach przed tym, że sobie nie poradzę jest dużo mniejszy niż strach przed szpitalem
Ja akurat jestem o tyle NIECO spokojniejsza, że wiem że TŻ ma troszkę doświadczenia z noworodkiem, bo jak jego siostra urodziła to się trochę małym zajmował czasami, ale nie zmienia to faktu, że czasem przeraża mnie jego pewność w tym wszystkim

W każdym razie póki co, strach nie ogarnia mnie przed niczym i jakoś zaczynam się martwić tym jego brakiem

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Hehe, ale te posuwiste są fajniejsze niż kopanie Czasem nawet łaskocze.

Dziewczyny, mały brzuch ciążowy to nic złego, prawda? Lekarz nic mi o tym nie wspominał, położna jak zapytałam czy tak może być odpowiedziała "A ktoś napisał jakas zasade że do porodu trzeba miec wielki bęben?" hmmm, a jak patrze na brzuszek Gryzeldy to mam wrazenie ze ja wcale w ciazy nie jestem... _
Ja też mam mały brzuch i każdy mi to powtarza. Przestałam się przejmować. Najwazniejsze, że Mała rośnie
Cytat:

To możemy odetchnąć

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:

Odwoluje. Tak sie przeciagnal, ze sie rozdarlam. Tesciowa przyleciala wystraszona, myslala ze znow mam skurcze.
o tak to rozciąganie jest takie delikatne

Stary 2015-11-06, 12:24   #4873
cienwiatru
Wtajemniczenie

Hej kochane witam się z mega wygodnego łóżka szpitalnego jestem już po badaniu, rozwarcie od wczoraj się nie powiekszylo, Ignas waży 1800 g więc super jak na 33 tydzień ciąży i cukrzycę dostałam pierwszą dawkę sterydow i papaweryne plus no spa i scopolan. Na ktg skurcze się nie piszą więc jestem dobrej myśli

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:27   #4874
sylwoha
Zakorzenienie

To widze wszedzie wygodne lozka

Cien i co Ci mowili? Jak po obchodzie?
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:31   #4875
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Hej kochane witam się z mega wygodnego łóżka szpitalnego jestem już po badaniu, rozwarcie od wczoraj się nie powiekszylo, Ignas waży 1800 g więc super jak na 33 tydzień ciąży i cukrzycę dostałam pierwszą dawkę sterydow i papaweryne plus no spa i scopolan. Na ktg skurcze się nie piszą więc jestem dobrej myśli
No to super wieści! Oby tak zostało
Widzę, że nasze dzieciaczki równo wagowo idą, bo Ina w 33tc praktycznie tyle samo ważyła

Stary 2015-11-06, 12:34   #4876
sylwoha
Zakorzenienie

Dziewczyny ale my tu ciagle poslugujemy sie skonczonymi tc?

Bo oststnio mowie do lekarza w szpitalu ze kazdy inaczej ze jeden zaczere drugi skonczone
A on do mnoe ze kazdy tak samo, ze skonczone
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:35   #4877
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:

Co do cycków to moje powiekszyly sie tylko o 1 rozmiar do tej pory, ale cholercia rozstępy mi wylazły a domyslam sie ze przy kp jeszcze urosną... Ehhh szkoda bo akurat cycki to miałam fajne jedyna rzecz na którą nie narzekałam

Ja instynktu chyba jeszcze nie czuje. Wiadomo chce jak najlepiej dla swoje dziecka, ale nie potrafie sie juz tak "rozpływać"
U mnie z tym instynktem to tez na dwa razy raz lepiej raz gorzej ale licze na to ze po porodzie oszaleje na punkcie malej mimo ze bedzie pomarszczona czerwona i w ogole

Cytat:

Dobrze ze CIe tesciowa pilnuje w razie czego u mnie TZ zestresowany ze sama w domu caly czas jestem ;-)

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Super ze dobre wiesci oby skurcze sie nie pojawialy
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:36   #4878
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość

Bo oststnio mowie do lekarza w szpitalu ze kazdy inaczej ze jeden zaczere drugi skonczone
Mój lekarz też skończonymi mówi, a ja nie - ja patrzę na Belly bo mi tak wygodniej czyli dzisiaj jestem 33+1 więc 34 tc.

Swoją drogą na liczniku 48 dni!

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:36   #4879
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Ja liczę zaczęte. I w karcie ciąży też mam tak wpisywane - jak byłam we wtorek u gin to był 32t4d a mam wpisane 33.

Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:38   #4880
czubasek20
Zakorzenienie

Ja juz teraz posluguje sie skonczonymi. Wczesniej liczylam do przodu.
Np teraz mam skonczony 33 tydzien i idzie mi 34. Wczesniej bym napisala ze juz idzie mi 35 a skonczylam 34.

cien oby siw wyciszylo wszystko

limonka no to jest plus mieszkania z tesciami. Zawsze mam kogos w domu teraz. Tesciowa pracuje jeszcze ale tesciu na emeryturze wiec zawsze ktos mnie zawiezie. Np teraz w weekend nie ma nikogo w domu wiec jade do siostry

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2015-11-06 o 12:40
Stary 2015-11-06, 12:40   #4881
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

Moja ginka liczy skończone, w szpitalu też wszyscy tak liczyli i ja też zaczęłam żeby nie mieszać
Stary 2015-11-06, 12:49   #4882
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
To widze wszedzie wygodne lozka

Cien i co Ci mowili? Jak po obchodzie?
Na razie wiem tyle że jeżeli skurcze się nie będą pojawiać to mi odstawia papaweryne ale ze swoim lekarzem jeszcze się nie widziałam bo trafiłam na oddział po obchodzie.

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 12:50   #4883
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja liczę skończone moja gin., lekarze w szpitaku i położne w przychodni tak samo w karcie ciąży też mam tak pisane.

Stary 2015-11-06, 12:53   #4884
syylwuska
Zakorzenienie

CIENWIATRU jednak nasze przeczucie nas nie myli, dobrze, ze obejrzał Cię lekarz i wracaj do nas jeszcze we 2

HALWAYA jak możesz siebie obwiniać za to co się stalo? Przeciez z dziećmi to chwila nieuwagi i szkoda gotowa, dobrze, ze Małą spala całą noc, mam nadzieję, że szybko się zagoi

GRYZELDA Super brzusio, ja te się witam w 33 tyg

SYLWOHA napisz koniecznie jak będziesz po wiZycie w Białym, staraj nie martwić się na,zapas, zobaczysz co,lekarz powie ;*

Jestem Jestem Dziewczyny głupio mi, ze Was zaniedbalam, wy się tu martwcie (bardzo to mile) a ja nawet nie racze napisać co u mnie ;/;/

Niestety nie dam rady nadrabiać, a,ostatnio przez tydzień nawet tu nie zagladalam, bo straciłam ochotę na cokolwiek, jest mi strasznie zle, pomarudze Wam za to dzisiaj trochę. ;/

Jestem w domu, w szpitalu zabili mi gorączkę i wyciszyli skurcze, co się okazało, ordynator powiedział, że jak jest gorączka to i skurcze będą, więc pisze jakby któraś nie wiedziała ;/

Juz mieli mnie wypisywać a tu ciśnienie wysokie i powiedzieli, że zostanę, myślałam że się zaplacze ;( ale wspomniałam, że przed ciążą też się leczylam a potem jakoś to ucichlo, ale jak mnie prZyjmowali zapomniałam o tym powiedzieć, wkurzyli sie, ze to ukrywalam, no ale ostatecznie wypuścili, dostałam leki na wcześniejsze dolegliwości i skierowanie do poradni kardio.

A że dopiero 18 listopada był termin to wczoraj byłam u gina, n bo sam mówił, ze jak będę miała wysokie to mam od razu przyjść i tak jak SYLWOHA napisała, dostałam dopegyt.

Jednak najgorsZe w moim samopoczuciu są mdłości, które nie trwają jakiś czas, tylko są cały dZień i noc ;/ czuje się strasznie myślałam, że jestem nie wyleczona, bo pojawiły się nagle a nie ustępują i dopiero wczoraj gin powiedział mi, ze mam je dlatego, ze moja macica sięga już tak wysoko do żeber, a żołądek jest przedłuŻeniem prZełyku i powinien sobie wisieć to u mnie nie wisi, tylko leŻy bokiem i dlatego nic nie mogę jeść ;/;/

W 36 tyg jak macica się obniży, moze byc ok, ale nikt mi nie zagwarantuje ;/ no i najgorsze jest to, ze nie mam absolutnie apetytu, musze wmuszac w siebie jedzenie, a jak to robić, jak normalnie przy odbijaniu mi się cofa??

Także DZiewczyny cieszcie się z tego, Ze nie macie małych brzuchow, bo przynajmniej nie macie takich problemów jak ja.

W ogóle ogłaszam, ze dzisiaj przespałam pierwszy raz od ponad tygodnia moŻe pół nocy. No i w dzień czuje się troszkę lepiej, a wiecZorem jest już masakra ;/

Wiem, Ze Małą musi jesc, a ja mam obrzydzenie do jedzenia, nie wiem jak to przetrwam, chciałabym być już w 37 tyg ;/

Tyle jeszcze mam na glowie a na nic nie mam sily, takie fajne zajęcia przede mną, miałam Zacząć prać ubranka, a teraz zastanawiam się jak,ja to ogarnie ;/ właśnie suszy się pierwsze

WidZiałam,,że pisalyscie coś o siarze, im nie to,dziwna sytuacja, jak,prawie od połowy ciąży ciągle,mi się coś starczyło, poważniej to,już cieklo, ze wkładki zaczelam nosić tak teraz cisza, nic, suchutko ;/ to przez chorobę? Leki?

SWEET współczuję Ci bardzo ;/ ale dobrze, ze jesteś pod,opieką, oni wiedzą co Ci dac i obserwują sytuacje, trZymaj się tam dZielnie ! ;*

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 13:03   #4885
kalwinka
Zadomowienie

SV współczuę pobytu w szpitalu, trzymaj się tam. Lekarze zamierzają czekać aż się zacznie akcja czy cc jak będzie możliwa ?

Cytat:
Kalwinia cos w radio mowili ze
Od dzis kary za palenie smieciami 5tys :p

Sie skonczy
Uwierzę jak zobaczę że wlepiają te mandaty. Zawodowo miałam sporo wspólnego z ochroną środowiska i wcale się nie dziwię, że Polska płaci spore kary za niedotrzymywanie limitów i niewypełnianie uzgodnień. Generalnie odniosłam wrażenie, że wydziały ochrony środowiska w naszych urzędach to jakaś pomyłka, centrum korupcji i ewentualnie miejsce zesłania co mniej rozgarniętych pracowników
Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Kalwinka a TŻ sie nie moze jakoś dogadać z szefem, żeby w tym "gorącym" okresie był w domu?
Chciałabym, ale w cuda nie wierzę. W zeszłym tyg. brał urlop na wykończenie remontu - wypisał 7 dni, z 3 go cofnęli. Mówił, ze musi posiedzieć trochę w biurze i nadgonić z dokumentacją, wysłali go zaraz po urlopie w delegację, nad papierami siedzi po nocach :/
Od czerwca mówi że w grudniu ma mu się urodzić dziecko i na początku grudnia chciałby wziąć urlop - cały czas było ok,ok a teraz szef przy każdej okazji mówi że to gorący okres i urlop to nie bardzo
Wkurza mnie to, bo tak sie poświęcać pracy ewentualnie można, ale nie za te pieniądze. Z drugiej strony wiem że dla jego rozwoju zawodowego to ważny etap i musimy to przetrwać żeby było później lepiej

Nic kompletnie mi sie nie chce dzisiaj :/
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 13:30   #4886
_karmazynova_
Zadomowienie

Nie dam rady wszystkiego niestety nadrobić.
Nadrabiam ostatnie 2-3 strony.

Sweet trzymaj się tam dzielnie w dwupaku
Sylwuska współczuje problemów z ciśnieniem i nudnościami
Agrita dobrze, że już jesteś w domu, trzymajcie się
Halwaya biedna Eva mam nadzieję, że dziś dobrze się czuje..
Adka Twojeszefostwo mnie rozwala.. Aż się dziwię, że dają sobie w obcym kraju radę aż jestem ciekawa jak sobie poradzą bez Ciebie

Ja jakoś po szpitalu jestem spokojniejsza w domu niż przed pobytem w szpitalu.. Minęły mi bóle jak na okres na szczęście i ból nerki praktycznie też już minął.
Mały dostał w szpitalu sterydy na płucka, w niedziele miał 2800g więc jestem dobrej myśli "w razie w". W szpitalu potwierdziło się, że mam wąskie biodra (zostałam zmierzona w miednicy), więc mam wskazanie do CC. Będę cięta... Znam już pielęgniarki na oddziale patologii, na który trafię dzień przed planowaną cesarką, więc szpital nie jest już dla mnie czymś nieznanym. Odwiedziłam kumpelę, z którą leżałam w pokoju na patologii jak urodziła córeczkę, więc wiem też jak wygląda oddział po porodzie i gdzie się mieści...

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cień kciuki również za Was

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 14:04   #4887
benita84
Zadomowienie

Witam sie

Tak szalejecie ze stronami że całkiem nie nadążam ostatnio. Dzis mam jakis mega śpiący dzien i najchętniej przekoczowałabym cały pod kołdrą a tym czasem synek nawet na któtką drzemke nie chce się skusić eh

Dołują mnie te komunikaty o stanie powietrza w Krk :/ niby wiem od dawna jak jest ale jak wszyscy tylko o tym mówią to jakoś jeszcze bardziej kołacze mi się po głowie że powinnam być gdzie indziej

No a wczoraj byłam u gina. Powiedział że szyjka krótka ale to norma na ten czas. Kazał mi zrobić już gbs bo stwierdził że nie wiadomo kiedy zacznę rodzić. Powiedział ze jestem już gotowa...cóż całkowicie nie mogę się z tym zgodzić, pomijając niespakowaną torbę i wyprawkę w lesie to psychicznie daleko mi do porodowej gotowości Mlody niby ma 3300g a to jeszcze miesiąc do terminu wiec też trochę zaczęłam się obawiać ile będzie miał na finiszu. O i tak to u mnie.
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 14:13   #4888
agrita8
Raczkowanie

Karmazynowa, Sylwuska jak dobrze Was czytać!
Najważniejsze, że jest lepiej i ze juz w domu

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Pytanie
Jest ktoś kto nie robił tego 3 badania prenatalnego? Zapomnialam gina zapytac i teraz nie wiem czy powinnam isc... Na zwyklym USG wszystko wychodzi ok, ale żadnych przepływów nie miałam robionych.
Jak jest u Was?
Stary 2015-11-06, 14:20   #4889
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Karmazynowa, Sylwuska jak dobrze Was czytać!
Najważniejsze, że jest lepiej i ze juz w domu

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Pytanie
Jest ktoś kto nie robił tego 3 badania prenatalnego? Zapomnialam gina zapytac i teraz nie wiem czy powinnam isc... Na zwyklym USG wszystko wychodzi ok, ale żadnych przepływów nie miałam robionych.
Jak jest u Was?
Ja nie miałam robionego. Przepływy itp miałam tylko na połówkowym
Stary 2015-11-06, 14:28   #4890
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie
Jak jest u Was?
Ja pytałam gina czy chce mi robić to powiedział ze skoro wszystko jest dobrze od początku to nie ma sensu. także nie robiłam
Ale myślę ze sprawdzi mi teraz przepływy na wizycie bo zmieniam gabinet i w tym drugim ma lepszy sprzęt.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości