|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Cytat:
Cytat:
Motyl ja jednak widzę różnice pomiędzy "chciałabym mieć chłopca/dziewczynkę, ale jednak będę miała ..." a "nie cierpię dzieci, dlatego muszę mieć chłopca/dziewczynkę". A jak się okaże po porodzie, że kolor oczu nie ten, a włosy się nie kręcą? Albo będzie chciało być mechanikiem samochodowym a nie lekarzem? edit I nikt nie napisał, że ona by się na martwiła, gdyby dziecko było chore czy coś tego rodzaju. Odniosłyśmy się do jej wpisów o płeć, które w zestawieniu "nie mam milionów więc sobie nie wybiorę" brzmią przynajmniej dla mnie dziwnie.... Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2015-11-06 o 17:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3062 |
Rozeznanie
|
Dziecko może być długie nawet i bez takiej wagi. W sumie to nie życzę takich dużych dzieci, bo to jednak pociąga za sobą za często obciążenie otyłością itd. No i mniejsze dziecko chyba łatwiej ciut urodzić.
#3063 |
perfumoholiczka
|
Ja zawsze chciałam mieć dziewczynkę i jak lekarz powiedział że dziewczynka to od razu kupowałam sukieneczki i cieszyłam się jak dziecko.. No i miesiąc później dowiedziałam się że jednak będzie chłopak.. Wyszłam z gabinetu smutna, ryknęłam chłopu że już go nie kocham bo zrobił mi siusiaka
![]()
![]() |
#3064 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#3065 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do odbijania to jak karmisz mm to po każdym jedzeniu odbijasz, przy kp podobno nie trzeba, ale ja ą odbijałam. Rzadko ulewała. Cytat:
Ale świetnie wyglądają jak na kilkuletni materiał. I sporo używany ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
Ja też widzę różnicę, ale nie widzę powodu tak siadać na dziewczynę, bo tak jak mówię- jedni szybciej oswajają się z sytuacją, a inni później. Dziewczyna chciała porady to chciałam jakoś pomóc, ani razu nie przyszło mi na myśl pisać jej,że jest niepoważna i oceniać. A w necie niestety za łatwo oceniamy...
![]() |
#3066 |
Zakorzenienie
|
Rozczarowanie rozczarowaniem...bardziej mylne przeczucia bo to one nastawily mnie na dziewczynkę...ale sorry dowiedziałam się że chłopiec to nie byłam zafiksowana na tym punkcie i kilka dni później kupowałam ciuszki dla P i jakos mi nie bylo zle z powodu tego ze nie będę kupować różowych ciuszków i sukienek....
Nie nalatywalam na cukierka tylko po prostu uważam ze czas zmienić priorytety i pokazuje ze sa tragedie ktora plec przeciwna do wymarzonej absolutnie nie jest.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3067 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo wszystko-niektórzy potrzebują dnia, inni tygodnia, inni pół roku. ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3068 |
Zakorzenienie
|
Figa rozbroiłaś mnie moro muszę taka upolować
![]() Motyl dostała poradę wróć poczytaj ale widocznie za mało tej porady było tylko cóż możemy więcej powiedzieć...oceniam to co widzę... jeżeli na własne dziecko patrzymy przez pryzmat płci to coś tu jest nie halo... sama miałam być wymarzonym drugim synem...ależ mnie wkurzały te sweterki po starszym bracie i ciągłe nawiązywanie do tego tematu... ![]()
#3069 | |
Zadomowienie
|
Mam pytanie do dziewczyn które robiły juz obciążenie glukozą, czy wynik po 2h macie większy, czy mniejszy od tego po 1h? Bo coś czuję że mi pokręcili z fiolkami i wynik mam cały czas rosnący (miałam już robiona 2 razy krzywą i zawsze po 2h wynik spadał)
Cytat:
![]()
![]() |
#3070 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sama przecież jestem zdana na ciągłe ataki,że nie mam parki ![]() Aczkolwiek reakcja Twojej rodziny o tyle mnie dziwi,że właśnie w większości rodzin mówi się,że musi być parka- a u Ciebie niezadowolenie z tego powodu ![]() Btw to mam kolegę- ale to taki typowy burak, pisałam chyba już o tym tutaj- że dla niego tylko "cipki, a nie faceci robią dziewczynki". No i jaki dumny chodził jak na usg wychodziło,że będzie miał chłopca... z tym,że jednak urodziła się dziewczynka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3071 |
Zakorzenienie
|
Motyl to kuzynka mojego M ma dwóch synów, jej siostra 3 córki...i jak jeszcze siostra M byla w ciąży to się pytala co A będzie miala...i mówi pewnie dziewczynkę...tesciowa przytaknęła..a ona mówi "u was to każdy ma do pary a u nas albo dziewczynki albo chłopaki"...tak jakbyśmy na to wpływ mieli ze każdy z rodzeństwa ma "parkę" 😉
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3072 |
Zadomowienie
|
#3073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez kaaasi Czas edycji: 2015-11-06 o 18:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3075 |
Zakorzenienie
|
Osobiście znam wiele kobiet ktorym marza się same dziewczynki lub sami chłopcy...a jakos juz tak ludzie maja ze jak dwoje dzieci tej samej płci to sa teksty "szkoda ze nie..." "tym razem się nie udało" lub inne beznadziejne teksty....
Motyl a Ty bardzo pasujesz na taka dziewczynkowa mamę 😃 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3076 |
Zakorzenienie
|
ręcznik kupiłam o wymiarach 95x95
![]() ja kupuje wszystko unisex haha zaszalałam kupilam jeszcze posciel. wszystko szare w białe gwiazdki łącznie z przybornikiem i rożkiem ![]() jak moja dzidzia nie chce sie pokazać niech potem nie marudzi że wszystko ma w uniseksie ![]()
#3077 |
Zakorzenienie
|
Tusia poszła na noc do dziadków, teraz drżę czy nie zrobi wojny. Ostatnio ma mega mamusiowy etap...
#3078 |
Zakorzenienie
|
Moje padły w 3 minuty...a nie chciały iść do łóżka bo babcia jest....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
perfumoholiczka
|
Mój chłop jak na początku lekarz powiedział że będzie dziewczynka to nie chciał kolegom mówić płci, bo będą się z niego śmiali , że "źle pokrył"
![]() Byłam dziś w KIKu , były przecenione T-shirty rozm.68 na krótki rękaw po 1 euro, więc wzięłam chyba z 10 ![]()
![]() Edytowane przez rudziutka1987 Czas edycji: 2015-11-06 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3080 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3081 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się zawsze czułam dziewczynkowa, cieszę się z dwóch dziewczyn, ale myślę,że gdybym miała chłopca to też bym dała radę ![]() Cytat:
![]() Ja nawet jak znałam płeć w poprzedniej ciąży to same uniseksy kupowałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3082 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny zaszalałam dziś. oto druga lista od drugiego sprzedawcy hahaha
⢠BABYONO CUDNA PRZYTULANKA SÓWKA Z GRZECHOTKĄ 0M+ ⢠BABYONO PŁATKI KOSMETYCZNE DLA NIEMOWLĄT 60szt ⢠BABYONO WKŁADKI LAKTACYJNE PREMIUM KRĄŻKI 24szt ⢠BECIK ROŻEK NIEMOWLĘCY BAWEŁNA DUŻO NOWYCH WZORÓW ⢠ORGANIZER PRZYBORNIK NA ŁÓŻECZKO DO ŁÓŻECZKA WZORY ⢠PODKŁAD JEDNORAZOWY 40x60 PRZEWIJAK AKUKU ATEST x5 ⢠POŚCIEL DZIECIĘCA 2EL 120x90 BAW.100% NOWE WZORY! ⢠PRZEŚCIERADŁO NA PRZEWIJAK 70x50 POKROWIEC FROTTE ⢠USZTYWNIONY PRZEWIJAK 70x50 NA ŁÓŻECZKO DUŻY WYBÓR ⢠WYPEŁNIENIE POŚCIELI 120x90 KOŁDERKA + PODUSZKA już prawie mam wszystko tym sposobem ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- btw wydałam na to wszystko razem 400.. tż padnie jak się dowie bo musi za to zapłacić hahaha ![]() ![]()
#3083 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3084 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3085 | |||
Zakorzenienie
|
Wróciłam z kina
![]() ![]() Po kinie zaliczyłam z mężem przegląd jego aparatów słuchowych i babeczka, do której mój tż jeździ opowiedziała nam jak jej syn, który ma ciemną karnację został pobity w Katowicach, bo wzięli go za imigranta ![]() A ja usłyszałam, że w końcu widać po mnie ciążę i że nawet na twarzy zrobiłam się papuśna ![]() strasznie lubię tą babeczkę, z naszym bobo też będziemy tam jeździć na "sprawdzanie" słuchu, dowiedziałam się, że po badaniu w szpitalu - mamy się zgłosić w 3 miesiącu życia dziecka ![]() ![]() ![]() Cytat:
Z resztą nieważne. Dla dobra twojego dziecka, życzę Ci aby urodziło się zdrowe i z taką płcią o jakiej marzysz. Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo mnie ciekawiło, jak to jest... jak do tego doszło... kiedy stwierdził, że jest gejem... kiedy poczuł pociąg do damskich fatałaszków i oczywiście jak się bliżej poznaliśmy, to zapytałam. Dla niego pociąg do chłopców był naturalną sprawą - odkąd pamięta. Tak samo przebieranki w damskie ciuchy. A co najgorsze - kiedy przyznał się swojej mamie do wszystkiego, jego mama się popłakała... a płakała dlatego, że uważała, że to jej wina, bo zawsze marzyła się jej dziewczynka, a on był taki śliczny, że często przebierała go w sukieneczki, zapuszczała dłuższe włosy i robiła kucyki itd. Być może to zbieg okoliczności, a być może coś w tym jest. Ale historia mnie ruszyła na maksa. Miałam jeszcze drugiego kumpla geja, który nie miał takich przygód w dzieciństwie - ale też nie miał ciągot do damskich ciuchów i nie bawił się w drag queen. Ale ale, ja przez długi czas myślałam o dziecku "ono". Nie nastawiałam się i nie traktowałam jako chłopca, czy dziewczynki. ...lecę doczytać resztę, jeszcze 2 strony mam do nadgonienia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio też 400 zł wydałam, ale to na drobiazgi i mam już prawie wszystko. No ale z kolei do Tusi pokoju czekają na mnie okrągłe tysiaki do przepuszczenia... Tęsknię za moją małą ![]()
![]() |
#3087 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3088 |
Zadomowienie
|
Eh z tą płcią
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Agata ! wszystkiego najlepszego ! i szczęśliwego szybkiego rozwiązania o czasie który sobie wymarzyłaś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() to co dostałaś ? ![]() ![]() ![]() aaa.jpg bbb.jpg dddd.jpg gggg.jpg cccc.jpg Aguś i ode mnie wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ![]() ![]() ![]() ooooo.... no to czekamy do następnej wizyty ![]() ![]()
![]() |
#3090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja się cieszę jak głupia, że o tym wspomniałaś, bo nie miałam pojęcia, że cosik takiego istnieje. Ciekawe, czy moja mamuśka wie, czy zabłysnę przed nią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.