|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Chyba troszkę starsza od naszych byla Amelka bo wazyla 620g u nas to ok 500g
---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Dark o nie wiedziałam tego, dobrze ze ta medycyna teraz poszla do przodu, dziewczyna z grudniowej co urodzila we wrześniu tez dochodzą do siebie bo mala dalo sie uratować, nie raz je podczytuję bo jestem ciekawa co u jej wczesniaczki |
|
|
|
#4052 |
|
Zadomowienie
|
ja też słyszałam że od 24 tygodnia to już wczesny poród.
|
|
|
|
#4053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bonku ja też jestem mięsiara dla mnie bez mięsa czy ryby to nie obiad. Bardzo zachęcające te koktajle a ze słodyczy to jak pakowałam na siłowni to tylko płaska łyżeczka kakao decomoreno odtłuszczonego i właśnie +słodzik ze stevii i miałam deser po zmieszaniu z jogurtem czy mlekiem. teraz nie jem tak dużo białka bo boję się że dostanę jakiegoś nadciśnienia czy jakoś to powikła ciążę nie wiem czy duża ilość zjedzonego białka może mieć zły wpływ na dzidka ![]() U mnie w domu się nigdy nie robiło pierogów czy innych klusków tylko warzywa i ryby i ewentualnie jakieś leczko. Moja teściówka je takie tłuściny że aż żołądek boli od patrzenia tłumaczę jej że ma mieć dietę bo ma już zespół jelita drażliwego i galopującą anemię ale nie dociera moja babcia też całe życie na smalcu i teraz jedzie do szpitala na dniach na by-passy i zagrożenie że utną nogę jak się nie uda bo 7mm blaszki miażdżycowe ma w nodze
|
|
|
#4054 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupiłam sobie kiedys Stevie ale dalam siostrze bo nie przeszlo, strasznie sztuczne jak dla mnie juz wole nie slodzone
i przyzwyczaić kubki smakowe hehe
|
|
|
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Fasolka - w ciąży zapotrzebowanie na białko jest wyższe, to główny składnik budulcowy naszych małych bąbelków.
U mnie podobnie, moja teściowa gotuje tłusto. Mięso zawsze z sosem, warzywa polane tłuszczem albo też z sosem.. Ziemniaki, kluski.. Zawsze po obiedzie u nich czuje się jak mały prosiak :-P nie powiem, bo smak ma, zawsze super doprawione, ale ten tłuszcz.. Ja za to staram się gotować w miarę zdrowo. Chociaż wiadomo, jak facet wyjedzie z roboty to trzeba go mięchem nakarmić. Dziewczyny, znajdę jeszcze teraz w lesie szyszki i żołędzie? Mam super plan w tym roku ozdobić choinkę swoimi ozdobami ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Ah no, Fasolko, z drugiej strony jak ktoś gotuje w pewien sposób całe życie, to takim starszym ludziom trudno się jest przestawić na fit jedzenie.. Nawet zalecenia lekarza. Mój teść to złoty człowiek, cukrzyca go zjada, ale on sobie nic nie potrafi odmówić :-( ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
Ja tam zwykły słodzik na kilometr wyczuje w herbacie. Jak się kiedyś odchudzałam, nauczyłam się pić kawę bez cukru, białą. Teraz bym już słodkiej kawy nie ruszyła, fuj! :-P
|
|
#4056 |
|
Zadomowienie
|
koło mnie jeszcze można znaleźć. tylko w rożnym stanie są
|
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
O, dzięki, może jutro uda mi się wyciągnąć tż na spacer do lasu. Jak zwykle obudzilam się z palcem w... :-P
|
#4058 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez pije kawę bez cukru bo tak się przyzwyczaiłam
|
|
|
|
#4059 | |||||
|
Zadomowienie
|
witam mamusie
ja juz po pracy, poszlam od razu w kime, caly tydzien leje, ze sie odechciewa zyc zaraz dokoncze sprzatac, zostaly mi podlogi i sypialnia bo maz reszte ogarnal przekonalam meza mowiac, ze coreczka ma straszna ochote ![]() oj, jak mi sie marzy taki zdrowy swiezy chlebek albo chociaz normalna bulka grahamka a nie jakas napompowana bula jak gabka.. nie spotkalam sie tutaj nigdzie z grahamkami Cytat:
mezus uwielbia, bedzie nosil mnie na rekach Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ojej najbardziej mnie rozczulila...
Edytowane przez eeyesblue Czas edycji: 2015-11-06 o 19:09 |
|||||
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
Biorę się za nadrabianie 'Szczęścia'
|
|
|
|
#4061 |
|
Zadomowienie
|
moje dziecię nie chce zapozorować zawsze się zasłania, zwija w kłębek i nie mam ładnych zdjęć
![]() ale jak już wyjdzie to TŻ na pewno ją obfotografuje - hehe |
|
|
|
#4062 |
|
Zadomowienie
|
Dorka nasze tez nie chce pozowac
wczesniejsze usg tez na brzuchu cale przelezala teraz pod koniec dopiero na plecki sie obrocila jak juz koniec byl to cos zobaczylam, bo wczesniej jak lekarz sprawdzal te narzady to bylam w szoku, gdzie on to wszystko widzi jak ja nawet dziecka nie widze
|
|
|
|
#4063 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem w szoku, że tak pamięta jaka pacjentka miała jaki problem![]() Ale jak Twoja lekarka mówi, ze jest ok to jest ok, długość nie jest najważniejsza jeszcze trzeba wziąć pod uwagę czy jest twarda/miękka. Cytat:
Cytat:
I to wszystko w określonych ilościach, np chleb tylko 2 kromki na jedną kromkę przypada plasterek wędliny, pół parówki lub 2 łyżki serka itp zero białego pieczywa, słodyczy, dżemów, soków, miodu itp Trzeba jeść nie rzadziej niż co 2,5-3h i musi być min 6 posiłków o stałych porach. To tak w skrócie ![]() Cytat:
Kiedy będziesz robić krzywą? Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4064 |
|
Zadomowienie
|
jakie cudowne lampki dom dla wróżki
http://thewhoot.com.au/whoot-news/cr...l-fairy-houses spróbuje zrobić |
|
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem po kim to moje dziecię takie niefotogeniczne i nawet do starych nie pomacha człowiek płaci, żeby sobie obejrzeć, a ta w kimę, ehh za to dzisiaj dokazuje, pewnie od tego mojego kaszlu skacze na prawo i lewo i trampolinę z pęcherza urządza :P
|
|
|
|
|
#4066 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zazdroszczę wam tych zdjęć stópek;d u mnie na zdjęciach ja nic nie widzę a mąż dalej ma nadzieję że Natalka jednak okaże się chłopcem ale to okaże się dopiero 10 listopada.
a po urlopie zostało mi się wypakować.. większych problemów nie miałam oprócz tego że jak ze znajomymi wypożyczyliśmy auto żeby coś pozwiedzać to te ich kręte drogi przyprawiły mnie o wymioty... ja zawsze źle znosiłam jazdę ale że aż tak będę wymiotować nigdy bym nie pomyślała w pewnej chwili nawet martwiłam się o dziecko że nie urośnie bo to co zjem to zaraz zwrócę |
|
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam całkiem ładne zdjęcia, a te ostatnie dwa filmiki to po prostu cudeńka |
|
|
|
|
#4068 |
|
Zadomowienie
|
moja tez na ostatnim usg wolala spac i nie udawalo jej sie zbudzic nawet na filmiku ktory dostalam na plytce niemam zabardzo na co popatrzec tylko jeden profil . uparla sie i koniec. w zdjeciach tez dostalaam stope ale niechce m isie teraz skanowac
|
#4069 | |
|
Zadomowienie
|
moja też ma gdzieś pozowanie
już 2x ustawiła się do nas głową i nawet profilu nie dało się w jednym kawałku uchwycić , nie mówiąc o stópce mam nadzieje, że 17.11. na połówkowym godnie zapozuje rodzicom ![]() Cytat:
mi tam wszystko jedno żeby tylko zdrowe było ![]() Gosiaczek to gdzie byliście? Na wyspach kanaryjskich? dobrze pamiętam? ale fajnie tak tyłeczek wygrzać My też chcieliśmy gdzieś polecieć ale chyba przyoszczędzimy i polecimy potem z dzidkiem w lecie
|
|
|
#4070 |
|
Rozeznanie
|
Jestem :-D dzidziuś nie powiedział się więc dalej zostaje 99 % , waży 400 gr. Wszystko w porządku
dostałam l4 do końca ciąży ale martwi mnie połówkowe. Kazał zrobić do 24 tyg. A nie ma wcześniej terminu jak 23 listopad to będzie pierwszy dzień 24 tyg. Nie będzie według Was za późno?
|
#4071 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja już nie wiem co robić z tym moim przeziębieniem. Już myślałam że coś przechodzi bo gardło nie boli i katar ciut mam mniejszy ale doszedł z kolei dzisiaj suchy kaszel i od paru godzin bolą mnie ślinianki podjęzykowe czy to może węzły chłonne To chyba oznacza że jest gorzej niż lepiej. A przez weekend nawet do lekarza nie będę mogła iść Edytowane przez Smerfetka1990 Czas edycji: 2015-11-06 o 20:45 |
|
|
|
|
#4073 |
|
Konto usunięte
|
darolka;- u mnie też aplikacją liczy że dzis zaczęłam 21 tydzień, a doktorka mówi że mam 20 i jeden dzień..nie bardzo kumam to
emma, - nie siostra niema żadnej pomocy, jej mąż jest non-stop na wyjazdach, ale nawet jak jest to pożytku z niego żadnego, jest beznadziejnym człowiekiem, ojcem,mężem ktoregos_dnia; niestety nie mogę pojechać bo jestem na L4 o którym rozmawialiśmy wczoraj..tym zagrożonym a jesli nie dostanę kasy przez kolejne 1,5 roku to mnie trzeba będzie leczyć z depresji. Tak 8 godz. drogi mam do rodzinnegomalinka9191;Ale mnie kolana bolą - mnie miednica napiepsza i kolana i ręce... normalnie czuje sie jak połamana.Doktorka na bóle napisała maść Traumel, jeszcze nie wykupiłam, ale jest chyba dostępna bez recepty Dziekuję serdecznie wszystkim za wsparcie, na prawdę,- podnosi na duchu, kochane |
|
|
|
#4074 |
|
Zadomowienie
|
hej
pojechaliśmy z mężem na zakupy i zobaczcie co kupiliśmy. Przedstawiam Wam Baksa nasze drugie dziecko ![]() A to jest Stefan nasze pierwsze dziecko ![]()
|
|
|
|
#4075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4076 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jest bezpieczny w ciąży ale niezbyt smaczny, tzn mnie tak łaskocze po gardle. Ja dużo mleka pije, ostatnio sporo też jogurtów i po obiedzie jem gruszki, zapacia minęły więc myśle że skutkuje
|
|
#4078 |
|
Rozeznanie
|
Na Facebooku na profilu moje 600 gram szczęścia jest napisane że ostatni odcinek był dzisiaj :-(
|
#4079 |
|
Rozeznanie
|
to ja się żegnam i uciekam do wyrka, mój TŻ z kolegami na piwie i jest mi mega źle z tego powodu, ale jeszcze trochę i się skończy dobre więc jakoś to przeżyję.
Króliczek cudny
|
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wlasnie odprawilam mame i przyjaciolke
mam dwa ciasta, leczo i mini pizzerinki starczy ![]() padam na pysk, plecy mi pekaja normalnie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

dla mnie bez mięsa czy ryby to nie obiad. Bardzo zachęcające te koktajle
a ze słodyczy to jak pakowałam na siłowni to tylko płaska łyżeczka kakao decomoreno odtłuszczonego i właśnie +słodzik ze stevii i miałam deser po zmieszaniu z jogurtem czy mlekiem.
nie wiem czy duża ilość zjedzonego białka może mieć zły wpływ na dzidka
moja babcia też całe życie na smalcu i teraz jedzie do szpitala na dniach na by-passy i zagrożenie że utną nogę jak się nie uda bo 7mm blaszki miażdżycowe ma w nodze

a niech spróbuje się sprzeciwić
no i wiecie... chętnie bym się wcisneła tam z dupka, ale półrocznego maluszka do żłobka nie oddam - a TŻ chętnie by poszedł na drugie pół roku macierzyńskiego a ja miałabym juz fajna posadkę i za rok bym nie nie martwiła brakiem pracy
trzymam kciuki