Mamy marzec 2016. Część IV :) - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-06, 18:20   #4051
Bonku
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)

Chyba troszkę starsza od naszych byla Amelka bo wazyla 620g u nas to ok 500g

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Dark o nie wiedziałam tego, dobrze ze ta medycyna teraz poszla do przodu, dziewczyna z grudniowej co urodzila we wrześniu tez dochodzą do siebie bo mala dalo sie uratować, nie raz je podczytuję bo jestem ciekawa co u jej wczesniaczki
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 18:27   #4052
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

ja też słyszałam że od 24 tygodnia to już wczesny poród.
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 18:28   #4053
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Mam niestety aktualnie tą samą przypadłość i to są hemoroidy ale bez stresu, dopóki nie boli to kup coś na jelita i bierz codziennie nawet jak nie masz zaparć aktualnie
monikmi a mogłabyś mi napisać co stosujesz? czy może colon ? czy to bezpieczne w ciąży? bo ja też mam ten problem

Bonku ja też jestem mięsiara dla mnie bez mięsa czy ryby to nie obiad. Bardzo zachęcające te koktajle i możesz sobie kupić np słodzik ze stevii - ja stosuję, jest odpowiedni i dla cukrzyków, ja np rozgniatam tabletkę do kawy a ze słodyczy to jak pakowałam na siłowni to tylko płaska łyżeczka kakao decomoreno odtłuszczonego i właśnie +słodzik ze stevii i miałam deser po zmieszaniu z jogurtem czy mlekiem.

teraz nie jem tak dużo białka bo boję się że dostanę jakiegoś nadciśnienia czy jakoś to powikła ciążę nie wiem czy duża ilość zjedzonego białka może mieć zły wpływ na dzidka

U mnie w domu się nigdy nie robiło pierogów czy innych klusków tylko warzywa i ryby i ewentualnie jakieś leczko. Moja teściówka je takie tłuściny że aż żołądek boli od patrzenia tłumaczę jej że ma mieć dietę bo ma już zespół jelita drażliwego i galopującą anemię ale nie dociera moja babcia też całe życie na smalcu i teraz jedzie do szpitala na dniach na by-passy i zagrożenie że utną nogę jak się nie uda bo 7mm blaszki miażdżycowe ma w nodze
Stary 2015-11-06, 18:37   #4054
Bonku
Wtajemniczenie

Kupiłam sobie kiedys Stevie ale dalam siostrze bo nie przeszlo, strasznie sztuczne jak dla mnie juz wole nie slodzone i przyzwyczaić kubki smakowe hehe
Stary 2015-11-06, 18:48   #4055
Darkanddark
Zakorzenienie

Fasolka - w ciąży zapotrzebowanie na białko jest wyższe, to główny składnik budulcowy naszych małych bąbelków.
U mnie podobnie, moja teściowa gotuje tłusto. Mięso zawsze z sosem, warzywa polane tłuszczem albo też z sosem.. Ziemniaki, kluski.. Zawsze po obiedzie u nich czuje się jak mały prosiak :-P nie powiem, bo smak ma, zawsze super doprawione, ale ten tłuszcz.. Ja za to staram się gotować w miarę zdrowo. Chociaż wiadomo, jak facet wyjedzie z roboty to trzeba go mięchem nakarmić.

Dziewczyny, znajdę jeszcze teraz w lesie szyszki i żołędzie? Mam super plan w tym roku ozdobić choinkę swoimi ozdobami

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Ah no, Fasolko, z drugiej strony jak ktoś gotuje w pewien sposób całe życie, to takim starszym ludziom trudno się jest przestawić na fit jedzenie.. Nawet zalecenia lekarza. Mój teść to złoty człowiek, cukrzyca go zjada, ale on sobie nic nie potrafi odmówić :-(

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie kiedys Stevie ale dalam siostrze bo nie przeszlo, strasznie sztuczne jak dla mnie juz wole nie slodzone i przyzwyczaić kubki smakowe hehe
Moja siostra znowu mówi, że stevia to takimi ziołami wali na kilometr, w końcu to naturalny słodzik.
Ja tam zwykły słodzik na kilometr wyczuje w herbacie.

Jak się kiedyś odchudzałam, nauczyłam się pić kawę bez cukru, białą. Teraz bym już słodkiej kawy nie ruszyła, fuj! :-P
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 18:55   #4056
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość

Dziewczyny, znajdę jeszcze teraz w lesie szyszki i żołędzie? Mam super plan w tym roku ozdobić choinkę swoimi ozdobami
koło mnie jeszcze można znaleźć. tylko w rożnym stanie są
Stary 2015-11-06, 18:55   #4057
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
koło mnie jeszcze można znaleźć. tylko w rożnym stanie są
O, dzięki, może jutro uda mi się wyciągnąć tż na spacer do lasu. Jak zwykle obudzilam się z palcem w... :-P
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 18:57   #4058
Bonku
Wtajemniczenie

Tez pije kawę bez cukru bo tak się przyzwyczaiłam
Stary 2015-11-06, 19:07   #4059
eeyesblue
Zadomowienie

witam mamusie
ja juz po pracy, poszlam od razu w kime, caly tydzien leje, ze sie odechciewa zyc zaraz dokoncze sprzatac, zostaly mi podlogi i sypialnia bo maz reszte ogarnal pozniej zakupy i po meza jade a na kolacje McDonald przekonalam meza mowiac, ze coreczka ma straszna ochote

Cytat:
Napisane przez Abii84 Pokaż wiadomość
no i chlebek ciemny najlepszy na świecie jest tylko w tej piekarni
oj, jak mi sie marzy taki zdrowy swiezy chlebek albo chociaz normalna bulka grahamka a nie jakas napompowana bula jak gabka.. nie spotkalam sie tutaj nigdzie z grahamkami

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Malinka ja od ponad miesiąca wcinam jajka na twardo czasami nawet wieczorem lubie sobie zjeść takie same jajo oszukuje głód pomaga
ja przyznam szczerze, ze nie ciagnie mnie do jajek w ciazy, zjem, bo zjem ale rzadko, aczkolwiek narobilas mi ochoty i chyba jutro przygotuje jajka w majonezie mezus uwielbia, bedzie nosil mnie na rekach

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar wozić kota po chacie jak kupimy wózek a niech spróbuje się sprzeciwić
dobre

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
dzieki za informacje !! to by nas bardzo ratowało, bo od sierpnia przyszłego roku zwalnia się stanowisko w tej firmie o ktorej Wam pisałam, że mogłam iść teraz no i wiecie... chętnie bym się wcisneła tam z dupka, ale półrocznego maluszka do żłobka nie oddam - a TŻ chętnie by poszedł na drugie pół roku macierzyńskiego a ja miałabym juz fajna posadkę i za rok bym nie nie martwiła brakiem pracy
swietny pomysl! skoro masz okazje to bym sie nie zastanawiala trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
ja się boję wozić swoją, bo jeszcze się za bardzo spodoba i dziecko nie będzie miało w czym jeździć potem
albo zostawi po sobie jakis slad ze strachu nie daj Boze

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
z ciekawostek mi sie pryzpomniał... moja teściowa ostatnio mi powiedziała, tzn TŻ-towi powediała, że jak ją bolały w ciązy nerki to lekarz jej kazał wypić piwo i chodzić po schodach zapiszcie bo to złota rada
rada moze i nie taka zla, bo tez slyszalam, ze piwo pomaga na nerki, na krazenie tak samo, no ale sory.. w ciazy zlopac browara i jeszcze po schodach latac?

Cytat:
Napisane przez Smerfetka1990 Pokaż wiadomość
A to stópka mojej córeczki
ojej my tez ostatnio dostalismy stopke naszej coreczki najbardziej mnie rozczulila...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stopka.jpg (97,3 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez eeyesblue
Czas edycji: 2015-11-06 o 19:09
eeyesblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 19:23   #4060
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Biorę się za nadrabianie 'Szczęścia'
Stary 2015-11-06, 19:31   #4061
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

moje dziecię nie chce zapozorować zawsze się zasłania, zwija w kłębek i nie mam ładnych zdjęć
ale jak już wyjdzie to TŻ na pewno ją obfotografuje - hehe
Stary 2015-11-06, 19:35   #4062
eeyesblue
Zadomowienie

Dorka nasze tez nie chce pozowac ta stopa to zaraz na poczatku usg byla i potem na brzuch i zadowolona lezy wczesniejsze usg tez na brzuchu cale przelezala teraz pod koniec dopiero na plecki sie obrocila jak juz koniec byl to cos zobaczylam, bo wczesniej jak lekarz sprawdzal te narzady to bylam w szoku, gdzie on to wszystko widzi jak ja nawet dziecka nie widze tak jezdzil ta glowica w te i we wte
Stary 2015-11-06, 19:48   #4063
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
moja ma właśnie 32mm i nie wiem czy to ok czy nie, ale skoro położna mówiła, że ok to musze jej wierzyć, przynajmniej do kolejnej wizyty
Moja miała 34mm po tygodniu 32mm i jeżeli spadnie do 25mm to lekarz bierze mnie do szpitala. Nawet ostatnio mu napisałam sms bo prosił czy przeszły dolegliwości po lekach i zapytał na kiedy jesteśmy umówieni na wizytę bo chciałby skontrolować długość szyjki jestem w szoku, że tak pamięta jaka pacjentka miała jaki problem
Ale jak Twoja lekarka mówi, ze jest ok to jest ok, długość nie jest najważniejsza jeszcze trzeba wziąć pod uwagę czy jest twarda/miękka.

Cytat:
ratunku..!! dzisiaj sie wazyłam juz mam 10kg na plusie!!! mam taki apetyt ze nie potrafie sobie odmowic.. nie chce być matką polką gruba w dresach ;(( dziewczyny ktore mają cukrzyce co Wy na co dzien jecie?
Cytat:
w przychodni na rejtana tez tak jest :d moja mama zawsze stała ja to próbuje od 7 sie dodzwonic i cos złapać, Monia a co można jesc przy cukrzycy ciążowej?
Mogę jeść tylko węglowodany złożone (ciemne pieczywo, makaron, ryż tylko razowy, kasza gryczana, jęczmienna, płatki owsiane)
I to wszystko w określonych ilościach, np chleb tylko 2 kromki na jedną kromkę przypada plasterek wędliny, pół parówki lub 2 łyżki serka itp
zero białego pieczywa, słodyczy, dżemów, soków, miodu itp
Trzeba jeść nie rzadziej niż co 2,5-3h i musi być min 6 posiłków o stałych porach.
To tak w skrócie

Cytat:
Napisane przez Gosia02061980 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki, ostatnio za dużo było słodyczy, przytyłam prawie 7 kg to za dużo, ponieważ ja jestem już dużą dziewczyną po ostatniej ciąży mi pozostało do zrzucenia i powiem że dzisiaj na czczo robiłam poziom krwi i jestem na progu cukrzycy mam 99 a jak zaczynałam ciążę miałam 69, jestem załamana, jak wyjdzie mi krzywa cukrowa.
Ostatnio na forum cukrzycowym czytałam, że dziewczynie wyszedł wynik podwyższony tylko na czczo i lekarz stwierdził już cukrzycę ciążową, Mi też tylko jeden wynik wyszedł poza normą ten po 1h.
Kiedy będziesz robić krzywą?

Cytat:
Napisane przez sowa2806 Pokaż wiadomość
Dorka zgaga to moje przekleństwo wciazy a do tego doszła jeszcze cukrzyca...!!! Produkty wykluczają sie. W zasadzie dobrze by było jakbym nic nie jadła, wtedy nie zagrozilabym ani cukrzycy ani zgadze. Na początek spróbuj zimne mleko ( ja juz przy cukrzycy nie moge, a piłam hektolitrami) ewentualnie zagryzaj migdałami( kilka sztuk wystarczy)W lidlu sa na wagę prażone, smak podobny do pistacji niestety cena tez,ale grunt ze pomaga
Oj akurat przy cukrzycy nie można mieć zbyt długich przerw w jedzeniu bo jest to niebezpieczne dla dziecka.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 19:49   #4064
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

jakie cudowne lampki dom dla wróżki
http://thewhoot.com.au/whoot-news/cr...l-fairy-houses

spróbuje zrobić
Stary 2015-11-06, 19:50   #4065
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
moje dziecię nie chce zapozorować zawsze się zasłania, zwija w kłębek i nie mam ładnych zdjęć
ale jak już wyjdzie to TŻ na pewno ją obfotografuje - hehe
Nie martw się, moja na usg zawsze zasypia, a na ostatniej focie wygląda jak pająk, przez te jej nogi

Nie wiem po kim to moje dziecię takie niefotogeniczne i nawet do starych nie pomacha człowiek płaci, żeby sobie obejrzeć, a ta w kimę, ehh za to dzisiaj dokazuje, pewnie od tego mojego kaszlu skacze na prawo i lewo i trampolinę z pęcherza urządza :P
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 19:51   #4066
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

Dziewczyny zazdroszczę wam tych zdjęć stópek;d u mnie na zdjęciach ja nic nie widzę a mąż dalej ma nadzieję że Natalka jednak okaże się chłopcem ale to okaże się dopiero 10 listopada.
a po urlopie zostało mi się wypakować.. większych problemów nie miałam oprócz tego że jak ze znajomymi wypożyczyliśmy auto żeby coś pozwiedzać to te ich kręte drogi przyprawiły mnie o wymioty... ja zawsze źle znosiłam jazdę ale że aż tak będę wymiotować nigdy bym nie pomyślała w pewnej chwili nawet martwiłam się o dziecko że nie urośnie bo to co zjem to zaraz zwrócę

blog

http://tworczoscgosiaczka.blogspot.com/
Gosiaczek2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 20:00   #4067
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek2507 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zazdroszczę wam tych zdjęć stópek;d u mnie na zdjęciach ja nic nie widzę a mąż dalej ma nadzieję że Natalka jednak okaże się chłopcem ale to okaże się dopiero 10 listopada.
O, u Ciebie też Natalka będzie?

Ja mam całkiem ładne zdjęcia, a te ostatnie dwa filmiki to po prostu cudeńka codziennie po kilka razy oglądam jak ona się tam wierci i rozkopuje
Stary 2015-11-06, 20:02   #4068
fjolek
Zadomowienie

moja tez na ostatnim usg wolala spac i nie udawalo jej sie zbudzic nawet na filmiku ktory dostalam na plytce niemam zabardzo na co popatrzec tylko jeden profil . uparla sie i koniec. w zdjeciach tez dostalaam stope ale niechce m isie teraz skanowac
Stary 2015-11-06, 20:10   #4069
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
człowiek płaci, żeby sobie obejrzeć, a ta w kimę, ehh
moja też ma gdzieś pozowanie już 2x ustawiła się do nas głową i nawet profilu nie dało się w jednym kawałku uchwycić , nie mówiąc o stópce mam nadzieje, że 17.11. na połówkowym godnie zapozuje rodzicom

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek2507 Pokaż wiadomość
mąż dalej ma nadzieję że Natalka jednak okaże się chłopcem ale to okaże się dopiero 10 listopada.
a po urlopie zostało mi się wypakować..
mój mąż też ma nadzieje, że dziewczynka zmieni się w chłopczyka mi tam wszystko jedno żeby tylko zdrowe było
Gosiaczek to gdzie byliście? Na wyspach kanaryjskich? dobrze pamiętam? ale fajnie tak tyłeczek wygrzać My też chcieliśmy gdzieś polecieć ale chyba przyoszczędzimy i polecimy potem z dzidkiem w lecie
Stary 2015-11-06, 20:28   #4070
darolka
Rozeznanie

Jestem :-D dzidziuś nie powiedział się więc dalej zostaje 99 % , waży 400 gr. Wszystko w porządku dostałam l4 do końca ciąży ale martwi mnie połówkowe. Kazał zrobić do 24 tyg. A nie ma wcześniej terminu jak 23 listopad to będzie pierwszy dzień 24 tyg. Nie będzie według Was za późno?
Stary 2015-11-06, 20:31   #4071
Smerfetka1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
ojej my tez ostatnio dostalismy stopke naszej coreczki najbardziej mnie rozczulila...
Wasza stópka też taka słodka

A ja już nie wiem co robić z tym moim przeziębieniem. Już myślałam że coś przechodzi bo gardło nie boli i katar ciut mam mniejszy ale doszedł z kolei dzisiaj suchy kaszel i od paru godzin bolą mnie ślinianki podjęzykowe czy to może węzły chłonne To chyba oznacza że jest gorzej niż lepiej. A przez weekend nawet do lekarza nie będę mogła iść

Edytowane przez Smerfetka1990
Czas edycji: 2015-11-06 o 20:45
Smerfetka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 20:48   #4072
misia880
Zakorzenienie

Koktajl bananowo jablkowy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1446839311111.jpg (48,6 KB, 14 załadowań)

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 20:49   #4073
201704101323
Konto usunięte

darolka;- u mnie też aplikacją liczy że dzis zaczęłam 21 tydzień, a doktorka mówi że mam 20 i jeden dzień..nie bardzo kumam to

emma, - nie siostra niema żadnej pomocy, jej mąż jest non-stop na wyjazdach, ale nawet jak jest to pożytku z niego żadnego, jest beznadziejnym człowiekiem, ojcem,mężem

ktoregos_dnia; niestety nie mogę pojechać bo jestem na L4 o którym rozmawialiśmy wczoraj..tym zagrożonym a jesli nie dostanę kasy przez kolejne 1,5 roku to mnie trzeba będzie leczyć z depresji. Tak 8 godz. drogi mam do rodzinnego

malinka9191;Ale mnie kolana bolą[/QUOTE]
- mnie miednica napiepsza i kolana i ręce... normalnie czuje sie jak połamana.Doktorka na bóle napisała maść Traumel, jeszcze nie wykupiłam, ale jest chyba dostępna bez recepty

Dziekuję serdecznie wszystkim za wsparcie, na prawdę,- podnosi na duchu, kochane
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 21:09   #4074
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

hej Zwariowany dzień dziś miałam pojechaliśmy z mężem na zakupy i zobaczcie co kupiliśmy. Przedstawiam Wam Baksa nasze drugie dziecko

A to jest Stefan nasze pierwsze dziecko
Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 21:16   #4075
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
hej Zwariowany dzień dziś miałam pojechaliśmy z mężem na zakupy i zobaczcie co kupiliśmy. [/IMG]
słodziaki. A Baks jaki ma fajny kolor
Stary 2015-11-06, 21:16   #4076
Smerfetka1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
hej Zwariowany dzień dziś miałam pojechaliśmy z mężem na zakupy i zobaczcie co kupiliśmy. Przedstawiam Wam Baksa nasze drugie dziecko

A to jest Stefan nasze pierwsze dziecko
No i się zakochałam szkoda że mój mąż jest anty zwierzakowy. A zwłaszcza teraz... mówi mi że niedługo będę miała na kogo przelewać moje uczucia
Smerfetka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 21:40   #4077
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
monikmi a mogłabyś mi napisać co stosujesz? czy może colon ? czy to bezpieczne w ciąży? bo ja też mam ten problem
Biore ten colon ale tylko pół łyżeczki rano (na ulotce zalecane są dwie całe -przed śniadaniem i kolacją) ale mi taka ilość już pomaga załatwiac się bez trudu chociaż efektu natychmiast nie ma jest bezpieczny w ciąży ale niezbyt smaczny, tzn mnie tak łaskocze po gardle. Ja dużo mleka pije, ostatnio sporo też jogurtów i po obiedzie jem gruszki, zapacia minęły więc myśle że skutkuje

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 21:52   #4078
darolka
Rozeznanie

Na Facebooku na profilu moje 600 gram szczęścia jest napisane że ostatni odcinek był dzisiaj :-(
Stary 2015-11-06, 21:53   #4079
Abii84
Rozeznanie

to ja się żegnam i uciekam do wyrka, mój TŻ z kolegami na piwie i jest mi mega źle z tego powodu, ale jeszcze trochę i się skończy dobre więc jakoś to przeżyję.

Króliczek cudny
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-06, 21:55   #4080
misia880
Zakorzenienie

A ja wlasnie odprawilam mame i przyjaciolke mam dwa ciasta, leczo i mini pizzerinki starczy
padam na pysk, plecy mi pekaja normalnie

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości