|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
To ja mam w duzym pokoju kolor piaskowy scian, meble kolor wenga. Kuchnia na bialo, Mlodego pokoj bialy z niebieskim, sypialnia brazowa, korytarz zolty mam
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4172 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja myślałam o gipsie ale chyba będę robić obrazek z odbiciem stóp co 3ms do 1 roku życia.
Cytat:
wiec raczej nie będzie miał czasu a jeśli mi się podoba dekorowanie itd to dlaczego nie miałabym tego robić? moja matka to powiedziała żeby mnie zranić.Cytat:
![]() czy jestem jedyną która NIE planuje mieć dziecka na początku w sypialni?
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie oglądam żadnych filmików z porodów, po co mam się niepotrzebnie nakręcać
I tak będzie jak będzie, nie przewidzę. Opisy czytałam kiedyś, teraz dałam sobie bana na takie rzeczy. Wolę poczytać książkę ![]() Jerzyczka ja mam komodę malm I mamy białą właśnie, bo nam pasowała do tego pokoju.malwi trzymajcie się jak najdłużej w dwupaku candy zdrówka Dotka jak tam?? Ja uwielbiam pigwe do herbaty Zawsze od teściowej biorę na zimę kilka słoiczków. Za to pigwówki nie lubię A to dzisiaj przyszło dla córy ![]() jelonek.jpg Edytowane przez czarnulax Czas edycji: 2015-11-06 o 20:35 |
|
|
|
#4174 | ||
|
Zakorzenienie
|
ewula Marze o białej cegle, ale to jak już kiedyś domu się dorobimy. Malowaliście czy już taką kupiliście?
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja kocham pigwe do herbaty
Czarnula cudny ten pajacyk Cytat:
Na hemoroidy nasiadówki z kory dębu są dobre i picie siemienia lnianego |
|
|
|
|
#4176 |
|
Rozeznanie
|
Przeszukałam allegro za tą komodą bo nie miałam jej już w historii zakupów. Komoda jest szer. 138 a nie 120. Poszłam zmierzyć bo już zapomniałam. I ma 8 szuflad nie 6. Wpisz w allegro komoda 138cm. Kupiłam od nich meble do przedpokoju, były ok to domówiłam jeszcze te komody.
Cegłę Kupiłam na allegro gipsową. Przyklejał nam ją budowlaniec robiący remont. Bo było tego bardzo dużo. Prawie 30m2. Tylko fugowanie strasznie czasochłonne. Wzięłam tydzień urlopu żeby to zrobić. Ale efekt super i warty zachodu. Sto razy lepszy jak te gotowe, albo bez fugi. .. |
|
|
|
#4177 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zdrówka Cytat:
Cytat:
śiczności ![]() Ja też wklejam moje ostatnie łowy ![]() Ciuszki z Allegro (firmy Ewa Klucze), z H&M i z takiego sklepu dzieciowego koło mnie Poza tym komplet pajac + skarpetusie - prezent od mamy Oprócz tego rożek i organizer na łóżeczko, wanienka na stelażu oraz komoda Malm 6 szuflad na rzeczy Małego a na niej lampka (pamiętam ze niektóre z Was były zainteresowane tą lampką więc pokazuję jak wygląda zapalona ) Czekam jeszcze na jedno zamówienie ze Smyka + jeszcze 2-3 rzeczy kupię stacjonarnie i to już serio koniec w kupowaniem ubranek Wydaje mi się ze mam za mało w porównaniu do Was, no ale trudno, będę później dokupywać najwyżej
|
||||
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
Baby, ja też planuję mała położyć w jej pokoju, ale to wyjdzie w praniu... na łóżeczko nie mam miejsca w sypialni, ewentualnie wezmę ja w gondoli jeśli będzie bardzo niewygodnie kłaść ją w pokoju i biegać tam na karmienie. Ale to zostawiam decyzję na później. Jak będą np dwa karmienia to będę biegać, jak trzeba będzie biegać do niej 10 razy, to wezmę do sypialni - ostatecznie dokupie jakąś kołyskę.
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My nie możemy inaczej jak tylko łóżeczko w sypialni.. A tz jak nie będzie mógł spać to jest salon jeszcze to tam sobie pójdzie |
|
|
|
|
#4181 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ już zapowiedział, że sypialnię oddaje mi i Młodemu na wyłączność bo nie chce nam przeszkadzać pff
![]() ale teraz w końcu mamy w sypialni piękne małzeńskie łoże wiec trudno mi uwierzyć, że tak chętnie przeniesie się na kanapę
|
#4183 |
|
Rozeznanie
|
Śliczne ciuszki. Piękności po prostu !!! I lampa tez super.
Viki1988. Specjalnie Poszłam zrobić zdjęcie bo nie mam w tym tel. Na drugim zdjęciu koszyczki w które wszylam ten material z kosza na pranie co kiedyś wam wklejalam w gwiazdki. 1446841532224.jpg Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2015-11-06 o 21:46 |
|
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia mamy kilka takich samych, skarpetki z HM do zdjęć wykorzystałam
, niebieskie półśpiochy od Ewy Klucz mąż kupił, bardzo dobra jakość. Komplet z pingwinkami śliczny. To ta lampka z ikea na komodzie, fajne światło daje, a Ty nie masz płyty kryjącej od szuflady tak?
|
|
|
|
#4185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wygląda super, powiedzmy sobie szczerze że meble z ikei tez często nie sa jakiejś bardzo dobrej jakości (zwłaszcza te tańsze)
|
|
#4186 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kuruj sie ![]() Ja oficjalnie pozaluje tych hamburgerow i frytek. Pękam ![]() A mały mi jeszcze fika po tym pelnym zoladku... Siostra tzta ma dwumiesiecznego maluszka w domu i cwiczylam sobie dzis na nim podnoszenie, bo ogladalam ostatnio filmiki jak bezpiecznie podnosic. Powiem Wam, ze nawet sprawnie mi to poszlo, ale nie swoje dziecko to nie swoje. Ciagle sie boje, ze Mu zrobie krzywde :p I dzieki wielkie dziewczyny za wszystkie opinie o malm. Pewnie sie zdecyduje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
TheFall, po 2h mialm chyba 110albo 120, w normie byl.
Magdusia, ja mialam problem z hemoroidami do ok 20tc, pozniej lekarz zlecil mi magnez, ktorego moj ukl pokarmowy nie toleruje i zaparcia z tego okresu zmienily sie w druga skarjnosc, a hemoroid znikl. Nic z nim nie robilam, bo nie doskwieral jakos drastycznie a lekarz mowil, ze sie wchlonie. Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
Ciuszki pooglądam na laptopie jak wrócę
Olka śpi, miski poukładane i czekam teraz które przyjdzie pierwsze czy tata czy mama |
|
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a salonu...cóż...jeśli w ciagu miesiaca nie dostaniemy pozwolenia na prace na dachu to nie bedziemy miec poki co :-/ Wiecie jaki numer? We wrzesniu na jednej stronie hiszpanskiej byla promocja na letni color pack do chicco urban a ja wtedy chcialam ten wózek,wlasciwie bylam zdecydowana. Kupiłam zestaw za 31 euro (normalnie powyzej 50) i zapomnialam o sprawie,pozniej kupilam inny wózek i postanowilam ze sprzedam zestaw kolorystyczny jak przyjdzie,bo za 30 euro spokojnie opchne. Dzisiaj przyszedl. Taka dosyc duza paczka,co mnie troche zdziwilo. Odebrala ja tesciowa,a ja otworzylam dopiero teraz. W srodku sa Trzy zestawy kolorystyczne haha,kazdy moge za minimum 30 euro sprzedac,60 euro do przodu jestem :-D albo rodzice je zabiora do polski na wiosne i na allegro wystawia :-D
|
|
|
|
#4190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4191 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez wszystkie zalaczniki jak bede na laptopie, ale juz miniatury mi sie podobaja
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
Od 7.12 mają być w biedronce znowu lampki na wzór cotoon balls, 20 sztuk, na baterie, długość kabla 3m za 39,99
|
|
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak wyglądają biedronkowe, ale te normalne mi się podobają.
Ja miałam zamawiać na ebay, ale znajoma powiedziała, żebym się wstrzymała, bo ona mi na urodziny chciała kupić wiec |
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4198 |
|
Rozeznanie
|
Uaoo dziękuję. Jestem szczęśliwa urządzając ten pokoik. Co miesiąc coś kupujemy. Biurko, fotel z funkcją spania miał być ale wzięliśmy ostatecznie z allegro sofkę 130cm szeroką. Komody kupione przed ciążą z myślą o dziecku. Nawet żyrandol Kupiłam rok przed ciążą. Ciesze się że się wyrobilismy. ..
Cotton Ball mi się podobają. Chciałbym zamówić. Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2015-11-06 o 22:23 |
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie udało mi się kupić Angelcare za 35 euro cena nowego u nas to 90. Cieszę się, aby tylko mnie nie oszukali i przysłali.
|
|
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem naprawde super oferty sie trafiaja aaaaale na ogol z wysylka do polski niezbyt sie oplaca
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

a resztą się zajmowała kobieta po porodzie 

Katar coraz większy (dobrze, że tylko jedna dziurka delikatne zapchana), a do tego głowa przeziębieniowo boli coraz bardziej 

21.06.2014r.