|
|
#1231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
I ja
Kejka super zakupy! Kupuj do woli ![]() Kropcia super rzeczy do kącika dla Maleństwa Sunshine gratulację córeczki ![]() Ciuszki - ja już kupuję, poszalałam ostatnio ilościowo, ale co tam wszystko wykorzystam ![]() Ruchy wydaje mi się, że czuję moje Maleństwo Gotować nie lubię, ale jeśli muszę to robię i chyba nieźle mi to wychodzi... Byłam wczoraj u lekarza...nie zrobił mi usg i coraz bardziej zaczyna mnie złościć...dostałam antybiotyk i muszę powtórzyć badania... Strasznie drętwieją mi dłonie, czy np nogi, doszły do tego skurcze łydek w nocy, macie jakiś sprawdzony magnez??? Ja coś biorę, ale jak widać nie służy mi...
|
|
#1232 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nawet dobre ![]() Cytat:
kto mnie tyko zobaczy to leci za mną, czy juz nam płeć, zaczyna mnie to denerwować
|
||
|
|
|
#1233 |
|
Zadomowienie
|
Roselady mnie tez denerwują pytania o plec, bo mimo ze chcieliśmy chłopca to nie jest to najważniejsze, dla nas istota jest by dzidziuś byl zdrowy i ciągle dogaduje wszystkim co im da informacja o plci i czy cos ona zmienia..
Dziewczyny czy wam tez juz jest tak ciezko?? Przytylam 3 kg i waze 57.5 a czuje sie jak slon, ciezko mi sie leży nawet na boku bo mój brzuch wylewa sie na jedna stronę, ciezko mi sie nawet oddycha, tz chrapie a ja się mecze i stękam:/
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#1235 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1236 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w gronie marudnych...od wczoraj mnie trzyma a jeszcze mamy siekiere z małżem bo On zamiast mnie wspierać w pomysłach na urodziny naszego dziecka to ciągle tylko neguje wszystko: znowu spędzisz cały dzień w kuchni, znowu robisz za dużo, znowu się spinasz, znowu to, znowu tamto.
Wczoraj nawet sobie popłakałam, nawet chodzi mi przez myśl, żeby nic nie robić i mieć w nosie. Z tym, że to ja się będę jeszcze bardziej się z tym źle czuć, On oleje sprawę. I dzisiaj wyrzut nad kiblem z krwią...jest bosko...mam ochotę siedzieć i płakać cały dzień. A najgorsze, że pada a zakupy same się nie zrobią i do d... z tym wszystkim. |
|
|
|
#1237 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część II
To ja tez standardowo w sobote pomarudze! Jak mnie dzis glowa boli, na dworze pada a ja bede musiala isc do gina pieszo. No ale chociaz sobie malenstwo obejrze...
Wczoraj jak sie kapalam to zauwazylam na sutkach przebarwienia, ciemniejsze (takie plamki male). Chyba pisalyscie ze to normalne? Bo nie wiem czy mam lekarza meczyc ![]() No i jeszcze jedno. Mialyscie badane piersi w ciazy? ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Kabriela z krwia? Kurcze, ja bym poszla do lekarza bo to troche niepokojace... Margueri ja tez tak do ciuszkow podchodze, ale ... Czy oby nie przesadzam? -słoniatko- Ja sie nie czuje jakos grubo i ociezale ale wkurza mnie jedno ![]() ![]() zakladanie i zawiazywanie butow i czesto sie mecze. Czesciej tez dretwieje jak Wy ale to predzej w nocy a czasem w dzien jak tylko na jednym poldypku siedze z podwinieta noga
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2015-11-07 o 08:02 |
|
|
|
#1238 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dołącze sie do narzekających...
Młody od wczoraj wirusa ma w jelitach i go skręca,biegunka i nocka z głowy.. Wypił mocną gorzką herbatę,zjadł suchą bułkę i puki co spokojnie... Wypiłam kawkę,zjadłam śniadanie i może będzie lepiej z tym samopoczuciem ![]() A Wam Wszystkim życzę dobrego dzionka mimo paskudnej pogody
|
#1239 |
|
Raczkowanie
|
Coś fatalna ta sobota póki co na naszym wątku... Ja nie śpię od paru godzin ale nadal jestem w łóżku mimo, że już mdli mnie z głodu. Leń mnie opanował i nie chce mi się wstawać... :banghead:
Kejka skąd Ty taki fajny lumpek wypatrzylas to ja nie wiem. U mnie same szmaty... |
|
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez się czuje ciężko, dużo bardziej niż w pierwszej ciąży, chociaż ważę tyle samo. Lekko sie czuje tylko na zumbie wytańczyłam sie wczoraj i od razu humor mi sie poprawił---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- My juz od 6 na nogach. Córcia je śniadanko i ogląda bajke a ja mam chwile na forum u nas ladna pogoda wiec jak sie zrobi cieplej to idziemy na plac zabaw- postawili nowe drabinki i huśtawki, bedzie radocha bo młoda jeszcze nie widziała. NIEIDEALNA o współczuję jelitowki. Moja w tamta sobote wymiotowała caly dzien Żeby ciebie nie złapało.
|
|
|
|
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, pytania o płeć też mnie wkurzają. Tesciowa wczoraj dowaliła, że chciała by wiedzieć czy już bedzie prawdziwą babcią. W sensie jak to będzie wnuczka
|
#1242 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdrowka dla synka i uwazaj na siebie ![]() Cytat:
Wiesz co, u mnie tylko taki jest. A ze jest dobry to mam swiadomosc, bo w 3 pobliskich, wiekszych miastach tez jest. Oskar sie nazywa i ciuchy tylko z Angli chyba..a wiesz ile tam ciuchy kosztuja, pewnie dlatego wiekszosc w lumpku to nowki a jak nie to bez sladow uzytkowania![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
Jak mnie to stwierdzenie wkurza ja nie wiem skad to sie wzielo...to jak se facetowi corka urodzi to nie bedzie ojcem tylko mezem/partnerem mamy?
|
|
#1243 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Ale okropna pogoda dzisiaj. Na dodatek z zlewie pełno naczyń i cała chata do posprzatania. Jak dopije kawke musze sie za to wszystko zabrać. Kupujecie łóżeczko turystyczne czy tradycyjne? Ja chce kupić lepsze turystyczne za ok 300 zł bo nie lubie jak dzidziuś obija sie o szczebelki a jak zaczyna wstawać to ochraniacz nawet nie pomaga. Dokupie do tego porządny materac jak do łóżeczka drewnianego. Znalazłam też fajna poduszke do karmienia.Po usg połówkowym czyli na początku grudnia po malu zaczne wszystko kupować i wydatki podziele na 3 miesiące żeby za bardzo nie oberwać po kieszeni. Jest masa rzeczy do kupienia. Znowu przytyłam. Już mam tyłek jak szafa
|
|
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1245 |
|
Wtajemniczenie
|
Słoniatko
Ważę więcej niż w pierwszej ciąży i mam dużo większy brzuch z czym czuje się fatalnie tez szybciej się mecze i złapałam się dziś w nocy na tym ze mecze się przywracając z boku na bok jeszcze mnie coś uwiera w lewym boku i czuje takie twarde tam jakbym jakąś kule miała. Tez musze się dziś wybrać na zakupy kolejna sobota z rzędu będziemy mieli gości szczerze mówiąc średnio podoba mi się znowu wymyslanie co podam szykowanie wszystkiego a potem sprzątanie :/ |
|
|
|
#1246 |
|
Raczkowanie
|
Dodaje obiecane zdjęcia siusiaka i raczki
|
|
|
|
#1247 |
|
Wtajemniczenie
|
Lumpki
Co do tego to mozna kupić ekstra ubranka ale trzeba chodzić bardzo częstos szczególnie jak jest nowy towar i nie do jednego sklepu tylk np do 10. Ja jak się wybieram to zostawiam córkę z mama biorę siostrę i tak lazimy ze 4 godz
|
|
|
|
#1248 |
|
Wtajemniczenie
|
Groszekpat ale siusiak
![]() Ja raczke tez mam, z 12 tygodnia ![]() MiniMonix ahhhh...skad ja to znam. Mi sie zdarzylo na mame ostatnio najechac bo mi powiedziala " ale te ciuszki dla Twojego Kacperka fajne " . Dobrze wie, ze takiego imienia nie biore pod uwage i to bylo uszczypliwe, ale mne zdenerwowalo. Jak moze do mojego slodkiego malebstwa mowic Kacperek noooo ![]()
|
#1249 |
|
Wtajemniczenie
|
Groszek ale pięknie wszystko widać. Cudne zdjęcia
|
|
|
|
#1250 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosiulka22 masz racje z tym czestym chodzeniem. Ja chodze we wtorki rano na nowy towar, ale wtedy to rzeź jest
a w piatki jest -50% i tak jak wczoraj wyczailam fajne ciuszki
|
#1251 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak we wrześniu powiedzielismy teściowej że będzie druga wnuczka to powiedziala "trudno może się pomylił" po kolejnej pazdziernikowej wizycie znów pytała o płeć i stwierdziła że może jeszcze się zmieni!!!! Jak jej powiedzialam że juz nie ma prawa się zmienić i że skoro juz we wrześniu powiedzial ze jest dziewczynka to tak będzie bo ma dobry sprzęt do usg i sam jest dobry! |
|
|
|
#1252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1253 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja biorę magne b6 bo podobno z witamina b6 lepiej się wchłania. Cytat:
Tez gdzieś tyle przytyłam, chociaż nie wiem gdzie to poszło bo nawet brzucha nie mam. Nie czuję się ciężko, ale strasznie szybko się mecze. Jak tylko się da to musze usiąść. W nocy budze się kilka razy bo mi niewygodnie. Kiedyś lubiłam chodzić na nowy ale teraz trochę się boje. U mnie tak jak u Ciebie na nowym, masakra jakas, rozpychanie się, pchanie itp. Boje się ze ktoś mnie przypadkiem uderzy czy popchnie wiec wole nie ryzykować. |
|||
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Kejka90
U mnie tylko teściowa ma takie odchyły. Moja mama nie. Ona cieszy się szczerze i pomimo że razem mieszkamy, nie wtrąca się nic. Może to też przez to, że teściowa babcią już jest.. Ale jak ma być taką jaką jest dla chłopaków szwagierki to ja dziękuję ![]() Smarrita Dobra agentka... "TRUDNO"?!
|
#1255 | ||
|
Winter is coming
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja też nie rozumiem tych pytań o płeć, wszyscy dookoła są bardziej tym podekscytowani niż my, przyszli rodzice jakby to miało jakieś znaczenie. Co będzie to będzie, mnie interesuje tylko, żeby było zdrowe i wszystko było w porządku.Heh a ja w tym drugim trymestrze się czuję coraz lepiej Mało przytyłam, brzuchola jeszcze nie ma, naprawdę jest fajnie. Zaraz się biorę za zrywanie tapet ![]() A na zakupy jednak nie pójdę, bo pada, a u nas na mieście to nie ma gdzie zaparkować. Mam wolne we wtorek, to może mi się uda wyskoczyć na chwilę, chociaż nie wiem, czy znajdę czas.
|
|
#1256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Cytat:
Dawaj adres, rozprawimy sie z glupia baba jak tak mozna!Moja nie nalega ani troche, nawet nie wiem skad jej to imie do glowy przyszlo..chyba pierwsze lepsze. Ale to bylo tak wiesz, do zartow..ale mnie to jakos nie smieszylo ![]() Lucy111 to fakt, ryzyko jest. Ale u nas to tak od 8 do 10:30 poki baby nie sa w pacy i to bardziej na dziale doroslym wiec przewaznie kolo 10 ide i juz jest spokoj mimo ze duzo ludzi sie kreci. Nikt w droge sobie nie wchodzi na dzieciecym tylko obserwacje co inni szukaja w sensie chlopak/dziewczynka i jakie rozmiary![]()
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2015-11-07 o 09:53 |
|
|
|
|
#1257 |
|
Raczkowanie
|
Brzuch
ja jak się martwiłam i doczekać nie mogłam ciążowego brzuszka tak teraz jak wystrzelił w ostatnim czasie to wydaje mi się duży i troche boję się co będzie dalej - będzie słoniątko ![]() i też już mi ciężko, zadyszkę mam często i też stękam mężowi w nocy Magnez ja biorę aspargin, wcześniej maglek b6 Groszekpat też mam fotę siusiaka kiedyś im pokażemy te zdjęcia ![]() dziś w planach sprzątanie, zagonie męża do roboty (tatuś uczy syna boksowania....)Dzień dobry wszystkim |
|
|
|
#1258 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To jak tak jest to luz u nas wszędzie się przepychaja a ze między wieszakami ciasno i do tego każdy z koszykiem to łatwo nawet przypadkiem oberwac. Chodzę czasem w dzien dostawy ale ok. 16. Wtedy już tłum przeszedł ale jeszcze coś można znaleźć. |
||
|
|
|
#1259 | |||
|
Zadomowienie
|
Ja tez dolaczam do narzekania. Jestem w labie od samego rana i zaraz zaczynam eksperyment. Pierwszy raz w zyciu to robie i nie wiem czy mi wyjdzie. Oby, bo nie mam za duzo czasu zeby sie z tym wyrobic
![]() Cytat:
(siostra ma dwoch synow). Mnie to jakos nie rusza Cytat:
![]() Cytat:
milutko
|
|
#1260 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Jeszcze z dobrych wieści dostałam dzisiaj pismo ze spółdzielni, że znowu mamy nadpłatę wody bo mam też bardzo dużą za ogrzewanie...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

Żeby ciebie nie złapało.

jakby to miało jakieś znaczenie. Co będzie to będzie, mnie interesuje tylko, żeby było zdrowe i wszystko było w porządku.
tylko obserwacje co inni szukaja