|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Cytat:
Marta powodzenia jutro na badaniu ja już mam dość po dzisiejszej glukozie i miłej pani
|
|
#3182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
najbardziej to nie wiem jak tam wysiedze ale wzielam juz ksiazke :-D
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
zmykam już do spanka
nie wiem kiedy się zrobiło tak późno
|
|
|
|
#3184 |
|
Rozeznanie
|
Idziecie spać... a ja dopiero teraz znalazłam chwilkę żeby do Was zajrzeć... ależ tu się dzieje... nie ma opcji tego nadrobić !
U mnie po nospie twardnienie brzuszka ustępuje... więc jestem troszeczkę spokojniejsza
|
#3186 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny... nie było mnie kilka dni i teraz ciężko Was nadrobić... my już nie śpimy od 4, coś mi się poprzestawiało i jestem już wyspana, Zuzia od 30 minut tez już szaleje w brzuchu... w poniedziałek mamy wizytę i już doczekać się nie mogę...wyczytałam że już niektóre z Was mają wszystko przygotowane na przyjście dzidziusia... mnie to przeraża bo ja mam trochę ubranek a łóżeczko itd. jeszcze w sklepie...
Jak na razie czekamy jak nam przywiozą meble do sypialni i dopiero wtedy... najprawdopodobniej zakupy zaczną się 24ego po badaniach III genetycznych bo wtedy mam u Pani Dr Nocuń w Krakowie. Co do kwestii płci dziecka trochę ciężko jest mi zrozumieć jak można być niezadowolonym jak np. nie jest dziewczynka tylko chłopiec czy odwrotnie. My z mężem długo staraliśmy się o dziecko, leczyliśmy się, przeszłam przez laparoskopię, histeroskopię, wiele stymulacji hormonalnych itd. i byłam o krok od in vitro i nawet jak się dowiedziałam że jestem w ciąży i będzie dziewczynka nie pomyślałam przez sekundkę dlaczego nie chłopiec... ale wydaje mi się że to dotyczy tych osób które nie miały problemów z zajściem i tak brzydko pisząc udało im się "od strzała" albo po prostu nie ważne dla nich jest czy dziecko jest zdrowe czy chore byleby była ta płeć którą chcą... Idąc na I usg genetyczne nie myślałam czy chłopiec czy dziewczynka byleby było zdrowe... i tak do tej pory mam, że za każdym razem myślę tylko żeby wszystko było ok... Niejedna dziewczyna chciałaby być na naszym miejscu i być w ciąży, bo kolejki do lekarzy leczących niepłodność/pomagający w zajściu są ogromne, czeka się do nich na wizytę po kilka godzin w kolejce, do mojego lekarza u którego się leczyliśmy już w październiku wolne terminy były dopiero na grudzień. Dlatego też nie potrafię zrozumieć kwestii niezadowolenia z płci dziecka... Dziewczyny nie smęcę już więcej... życzę Wam udanego weekendu i dużo odpoczynku
|
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. U nas pobudka o 6. I pierwsze pytanie "baba gdzie" to mowie ze spi a Mikołaj"budzic babe" 😃
|
|
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe słodki maluszek ![]() Ja: ) nochłopy to chłopy ale kwiatka mogli chociaz dac ![]() ![]() co do płci też jestem zdania że kocha sie to co sie "dostało" ja chcialam bardzo chłopczyka, ale jak sie dowiedziałam że bedzie dziewczynka to tez sie ucieszyłam i dopiero zaczełam myslec jaka to bedzie z niej mala pronceska tym bardziej ze u mnie w domu 4 wnuczków jest i tylko jedna dziewczynka, juz 3 letnia. Jak usłyszeli ze bedzie Mia to oszaleli wszyscy moja siostra która bedzie chrzestna juz kupuje jej zabawki i ubranka na 2 latka ( sama ma chłopczyka) Może przy małym szcześciu nastepny bedzie chłopczyk ![]() Marciar7 trzymam kciuki za dzisiejsze badanie ksiazka to dobry pomysł - ja zawsze biore jakies gazetki o dzieciach albo wertuje w poczekalni po raz tysieczny ksiazke z imionami ja bym jeszcze pospała ale trzeba na zajecia sie powoli zbierac
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje sie z laboratorium. Ludzi tyle ze ja pieprze a ze ja z tych co nie lubia sie pchac to stoje se a przede mna 4 osoby. Ale jakas babka do mnie ze pani to poza kolejka chyba a ja taka ironia nie weim czy mnie ludzie wpuszcza bo dziadki stoja przy okienku jakby tam kase rozdawali. Ale ta babka mowi ale tam tak napisane. Wiec ja poszlan wepchalam sie i 2 weszlam za jakims dziadzia hehe. Glukoza z cytryna nie byla taka zla pani od pobran super mila mowi do mnie "no to chyba takie sniadanko" hehe. Przez chwile bylo mi slabo ale jest git teraz czekanie...
|
#3190 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() chyba długo z Wami nie posiedzę, bo jak nie problem z internetem, to coś mi mysz szwankuje i w ogóle... Z tego wszystkiego zapomniałam napisać o bardzo ważnej rzeczy- ze mną jest wszystko dobrze, lekarz mówi, na razie tak ostrożnie, że chyba największe zagrożenie w tej ciąży minęło .Na następną wizytę mam do zrobienia tylko mocz i morfologię, bo ostatnie wyniki mam dobre Nawet z tej okazji pozwoliłam sobie trochę poszaleć z mężem , pierwszy raz od zajścia w ciążę .Teraz sie śmiejemy z mężem z wczorajszego zakręcenia doktora , wsio ryba, aby zdrowe, tak mąż od razu mu powiedział, ale z drugiej strony, jak już człowiek spodziewał się konkretnej płci, to zdziwienie mogło być .I jeszcze dobra wiadomość- córcia uczy się dobrze, choć jest gadatliwa, wczoraj pierwszy raz miała czytanie na ocenę i przyniosła A . Dzisiaj od rana siedzi i czyta albo coś pisze .
|
|
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
Elena to super wiesci :-D
|
#3192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, mnie trochę zemdliło, ale w drugiej godzinie ale przetrzymałam Ja nawet nie liczę, że ktoś będzie mnie przepuszczał w kolejkach, jeszcze się z tym nie spotkałam, ludzie się rzucają wszędzie, jakby darmową kiełbasę rozdawali albo wzrok odwracają, żeby przypadkiem nie zauważyć brzucha .---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Tez się cieszę
|
|
|
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie liczę. Ale jesli wisi kartka ze kobiety w ciazybpoza kolejka. To stala za mna dziewczyna widzialam ze trzyma karte ciazy ale ciazy nie bylo widac ni huhu i donjakiegos chlopaka mowi ze czy moze przed niego wejsc. Nie wkem co jej odpowiedzial ale ona mu powiedziala "a mam pokazac karte?" znaczy ze jej nie uwierzyl w ciaze heh
|
#3194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Paula, piękne te prezenty na pożegnanie, podoba mi sie to, że to są prezenty dla Ciebie, a tylko miś dla maluszka, bo zazwyczaj każdy raptem zapomina o matce
Figa, doczytałam dziś o tych pieluszkach wielorazowych, wczoraj za nic mi nie pokazywało wszystkich stron .Fajny ten wynalazek i chyba bardziej się opłaca, niż kupowanie normalnych jednorazówek. Wyobrażam sobie, jak maluszek słodko wygląda w takim pluszowym wdzianku ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
.Ja w pierwszej ciąży chodziłam do laboratorium, gdzie pobierali tylko przez godzinę krew, mocz i takie tam i wszystkie badania oprócz podstawowych były robione tylko w jednym dniu w tyg. Kolejki były masakryczne, ludzi się pchali z badaniami okresowymi a mi aż płakać się chciało, bo mnie dosłownie odpychali. Na szczęście przez tych parę lat się zmieniło u nas i mamy już kilka laboratoriów do wyboru i badania można robić kiedy się chce i o jakiej godzinie .
|
|
|
|
|
#3195 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wypinaj ten brzuszek bardziej Cytat:
oby tak już do końca Cytat:
" kiedyś tak przy kontroli w pociągu powiedziałam mina konduktora bezcenna obyło się bez sprawdzania
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
Kaaasi dobre :-D
Brzuszek juz widac jeszcze sie obcislo ubralamnwiex w ogle :-D
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia Ty wiesz ze to juz jutro??? A u mnie tylko tydzień 😃
|
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
wiem
w zasadzie gdzieś 4-5 rano powinien dotrzeć szybciutko zleci zobaczysz
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja za pol godz drugie badanie i do domu jesc!!!!
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluje dobrych wieści
|
|
#3202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj znać jak wyniki Cytat:
teraz szybko minie zobaczysz masz dziś i jutro mamę więc byle do środy środa minie tydzień zginie zauważyłyście, że rzadko kiedy kobiety w widocznej ciąży dopominają się o pierwszeństwo w kolejce? miałam tak przy ostatnich badaniach..kolejka na krew przede mną dziewczyna z dużym już brzuszkiem nikt nawet nie pomyślał... wkurzają mnie Ci emeryci w kolejkach bo zwykle oni dramat robią że ktoś chce wcześniej wejść
|
|
#3203 |
|
Zadomowienie
|
Agata twoje dzieciaczki już od rana dają do wiwatu fajnie nie nudzi ci się
do mnie właśnie dotarło że już wolne i co ja będę robić Ja wczoraj na glukozie byłam z tż także jakoś zleciało i miałam ksiażkę o dzieciaczkach i wyczytałam fajny motyw dałam tż do przeczytania o kąpaniu dzieci że tatuś silną ręką kąpie dziecko a mamusia spiera kupę z pieluszki jeżeli się przytrafiła 2007 także nie taka stara ale nie wiem skąd te teorie Kasia tylko wróć do nas my tu czekamy
|
#3204 | |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już III część naszego wątku!
Cytat:
zawsze ktoś sie znajdzie w kolejce i cos powie jak to było u mnie mies temu u mnie kobiety w ciazy maja pierenstwo na przemian z osoba z kolejki, przychodzi moja kolej a tu facet wyjeżdża z tekstem ze wepchalam sie w kolejkę dopiero co przychodząc, na to pielęgniarka wyjaśniła temu panu kobieta w ciazy- osoba z kolejki , pan mnie przeprosił mówiąc ze nie zauważył brzucha tu mnie rozbawił bo mam juz spory brzuszek
|
|
|
|
|
#3205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakoś zasycił mnie ten kubek mineralnej
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż czuwa wrócę
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emeryci to swoją drogą, ale bardziej mnie rozbrajają młode panieniki, które się słowem nie odezwą a potem lecą opisywać w necie lub zaczynają w pracy jak to bezczelna ciężarna się chciała w kolejce przecisnąć, ciąża to nie choroba a przecież ona sama chciała
|
|
|
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia mój M wyjeżdża po północy...bo druga zmiana wyjeżdża z Polski o 6 rano wiec nim tamci dojada, potem kierowcy maja pól godz przerwy i wtedy wyjeżdżają...W Polsce sa kolo
9-10 rano ale od Zgorzelca do nas to jeszcze kawal drogi i postój na obiad i innych postoi kilka wiec czas ucieka... |
|
|
|
#3209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Kasia a może na początku ciąży dziewczyny jeszcze wierzą, że ludzie ciężarne przepuszczają
![]() Jak byłam ostatnio to kolejka nie była za duża, ale nowa pani w rejestracji i szło to wolno. Raptem 2 czy 3 osoby przed nami. Mówię wiec jednej pani, że stoją za nią, ale muszę usiąść. Za mną ciężarna to samo. Przychodzi młody chłopak, mówimy mu, że my też w kolejce tylko nie ustoimy, ten ok. I wpada kobieta koło 50, ustawia się za chłopakiem więc mówię do niej jak do chłopaka, że my też stoimy w kolejce. A ta do mnie z mordą, że jak się jest w kolejce to się stoi, a nie siedzi a jej się śpieszy. Szczęka mi opadła, ale na całą akcje kobieta która stała przed nami na głos "ciężarne mają pierwszeństwo" i puścili nas do samej resjestracji wszyscy na przodzie. Potem coś marudziła, żeby ją ktoś przepuścił bo się jej śpieszy, ale nikt jej miejsca nie ustąpił. Szczerze mówiąc jakby wpadła i powiedziała, że jej się bardzo śpieszy to jeszcze rozumiem, ale na bezczelnego, że mamy stać, bo ona tak uważa.... no sorry :p ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
ale prawda taka, że jednak wiele kobiet ma w ciąży ma gorsze dni....
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

Marta powodzenia jutro na badaniu
ja już mam dość po dzisiejszej glukozie i miłej pani 

bo jeszcze trza tydzień czekac co by M zmolestować
nie wiem kiedy się zrobiło tak późno

.
.
Ja wczoraj na glukozie byłam z tż także jakoś zleciało i miałam ksiażkę o dzieciaczkach i wyczytałam fajny motyw dałam tż do przeczytania o kąpaniu dzieci że tatuś silną ręką kąpie dziecko a mamusia spiera kupę z pieluszki jeżeli się przytrafiła