Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-07, 13:57   #3211
gosiak0512
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9

BLACK na swieta dla chlopca to mi sie cos takiego podoba http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ni...-160125-1.html i nie bedzie jednorazowe dla chlopcow mialam pajaca i czapke mikolajke

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

MALA a taki? http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ni...-153688-1.html

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Ogarnelam pieterko ale jeszcze nie calo bo przerwa na karmienie malej (zjadla pieknie 60 kaszy, popila herbatka) i wlasnie zasnela ide myc podlogi i za obiad sie brac dzis lasagne.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 14:11   #3212
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
BLACK na swieta dla chlopca to mi sie cos takiego podoba http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ni...-160125-1.html i nie bedzie jednorazowe dla chlopcow mialam pajaca i czapke mikolajke

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

MALA a taki? http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ni...-153688-1.html

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Ogarnelam pieterko ale jeszcze nie calo bo przerwa na karmienie malej (zjadla pieknie 60 kaszy, popila herbatka) i wlasnie zasnela ide myc podlogi i za obiad sie brac dzis lasagne.
No ladne ladne ale szukam uzywek moze sie uda cos taniej 😊

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Sprzedaje ta kurtke nexta musztardowa. Wystawilam na all za 25zl do licytacji. Kup teraz za 50zl. Dobra cena? Niestety rekawki mamy krotkawe no i to rozm 74 a my juz 80smigamy. Myslalam ze next ma zawyzona rozmiarowke.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 14:28   #3213
gosiak0512
Zakorzenienie

BLACK mlodej zaraz 7 msc stuknie a ogrodniczki z nexta 3/6msc wciaz za duze sa :/ pajace nosi 6/9 dla odmiany. Dziwna rozmiarowka

Stary 2015-11-07, 14:39   #3214
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
A jak ten regulowany podnózek? Myslisz, ze na długo wystarczy i dzieciom nie beda nogi wystawały? Szkoda, ze nie ma okienka w budce i przekładanego siedziska czy ja dam radę nei widzieć córci?
Nie martw się tym w ogóle na prawdę, ja przecież tak panikowalam z tym brakiem okienka i siedziskiem a serio po drugim spacerze już nie myślisz o tym

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Poszła kupka zaraz po tym jak napisałam ze nie mieliśmy 3 dni to zaczął produkować

GOSIAK super ze Martynka wraca do zdrowia

PAVLINECKA no Zuza jeszcze tu przegoni niejednego dzieciaczka

super ze kupka poszła

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Z tych nie bylo rozm.a wieksze byly chyba droższe. Te wzielam za 18zl
http://www.smyk.com/cool-club-spodni...a-dla-dzieci-p i bluze
http://www.smyk.com/cool-club-bluza-...a-dla-dzieci-p za 23 zl.
Pierwszy rqz hylo tak ze ta sama rzecz a w innym rozm.inna cena

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Julek zjadl 140g mojej zupki z zoltkiem. Tej samej ktora wcześniej nie bardzo pasowala. Mialam zamrożone kilka porcji. Zjadłby więcej gdyby bylo. Jedna porcja jeszcze została zamrozona. Herbatki nie chcial pic. Z wodą tez nie bardzo. Pijemy jeden smak soczku pól na pół z wodą

No to chyba jednak dobra ta zupke mama zrobiła 😉

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
No jedne byly rozm 68 za 10zl jakos piekne takie granatowe a 80 za 29.90zl to nie bralam.
Ogolnie wzielabym wiecej ale bida straszna.

Jak ubieracie dzieci na wigilie? Mam problem. W f&f sa piekne sweterki z reniferem ktoremu swieci nosek jak sie nacisnie... cudowe ale cos kolo 60zl czy cos takiego. Jak na jeden raz to za drogo he he 😉
Pewnie jeszcze nie myslalyscie jak ubrac - zgadlam?
Ja już szukam kiecki na święta 😃
Stary 2015-11-07, 14:43   #3215
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
BLACK mlodej zaraz 7 msc stuknie a ogrodniczki z nexta 3/6msc wciaz za duze sa :/ pajace nosi 6/9 dla odmiany. Dziwna rozmiarowka
No wlasnie. Ogolnie jest ok tylko rekawki krotkie.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-11-07, 15:03   #3216
madzixx88
Zakorzenienie

U nas 200g dzis delikatnych jarzynek Alcia zjadła dałam wody to nie, soku z woda tez nie a potem samej wody jednak troche wypiła hmm, chyba ten sok hippa marchew z jabłkiem lepiej smakował
Do 13:45 juz 4 h snu za nami, niezle, i ja sie załapałam na druga drzemkę, taka dzis pogoda senna, deszczowa Ehhh
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 15:10   #3217
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
sliczny, ale chce caly, nie z odpinanymi bucikami

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 15:10   #3218
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Podnóżek jest super. Palaka nie uzywam narazie ale on dosyć wysoko. Okienka troche brakuje. To ze jest tylko przodem to dla mnie nie problem. Dziecko które siedzi zazwyczaj jezdzi przodem
A tak szczerze to widzisz w nim jakies wady? Moim drugim typem jest któryś z wózków BJ-city gt albo versa gt ale cenowo kiepsko wypadają przy bebe

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
bez roznicy. szukalam i ejdyny jaki mi sie podobal zostal przelicytowany. taki: http://allegro.pl/early-days-cudny-z...755891167.html
ja chcialam jakis taki bez wzorow, 'dorosly'

z czapkami gtez mialam problem

Fajowy masz dobry gust matka

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Mi przeszło to przez myśl w co ubrać, ale jeszcze tak dokładnie nie planuje

Ja tak samo

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Nie martw się tym w ogóle na prawdę, ja przecież tak panikowalam z tym brakiem okienka i siedziskiem a serio po drugim spacerze już nie myślisz o tym

super ze kupka poszła

No to chyba jednak dobra ta zupke mama zrobiła

Ja już szukam kiecki na święta

Eh no wiem ale ja tak sobie lubie popatrzeć ja córcie i ona na mnie hehe papużki nierozłączki troche

Masz jakis typ kiecki?
Ja pewnie sie przejadę w grudniu na poszukiwania, juz kolekcja świąteczna pewnie jest i teraz

Hania-super, ze kupka poszła !
A obiadami sie nie przejmuj, w koncu bedzie lepiej ! A ile h po ostatnim jedzonku dałas?

Majka-brawo, zupka mamusi smakowała
A żółtko tak normalnie mieszasz ?
Stary 2015-11-07, 15:25   #3219
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
A tak szczerze to widzisz w nim jakies wady? Moim drugim typem jest któryś z wózków BJ-city gt albo versa gt ale cenowo kiepsko wypadają przy bebe

Ja tak samo

Eh no wiem ale ja tak sobie lubie popatrzeć ja córcie i ona na mnie hehe papużki nierozłączki troche

Masz jakis typ kiecki?
Ja pewnie sie przejadę w grudniu na poszukiwania, juz kolekcja świąteczna pewnie jest i teraz

A obiadami sie nie przejmuj, w koncu bedzie lepiej ! A ile h po ostatnim jedzonku dałas?

rozumiem, też przeżywałam
szukam czegoś w stylu tego kombi czy sukienki
http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...8p2985071.html
http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...9p2814882.html
Stary 2015-11-07, 15:29   #3220
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

oo dzieki

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 15:36   #3221
madzixx88
Zakorzenienie

Kamilove-dzięki, pózniej obluksm bo zara teraz ma cos ze stronka

Dziewczyny, znacie jakis przepis na ciasto z duza ilością jajek? Mamy ich tyle w lodowce, ze nie zdążymy zjesc chyba
Stary 2015-11-07, 15:59   #3222
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9

Cytat:
Oj
Jaka kredkę wzięłaś? Tez potrzebuje
Ja jutro chyba sie wyrobie, bo dzis nie mam jak
Wczoraj wieczorem poleciałam jeszcze do Roska i dorwalam dwa lakiery SH salon manicure, odżywke SH i krem Evree niebieski

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Majka-jak Twoj Bebe Beni sie spisuje ? Ślęczałam rano 2,5h nad wózkami jak Ala spała i kusi mnie on

Viola-troche masz racji z ta moja teściowa, choc wtedy to dzwoniłam do niej bo myslalam ze moze maz do niej podjechal a akurat nie odbierał tel
Moja mama jest taka silna kobieta z charakteru, zawsze mowi to co mysli, nie przebiera w słowach, czasem spięcia mamy,bo ja tez lubie postawić na swoim ale zawsze moge na nia liczyć, podpowiada nam sporo w rożnych kwestiach, w Ali zakochana i chce jak najlepiej choc czasem az za bardzo

To fajnie poprostu dwie rożne kobiety i dwie rożne relacje myślałam że coś nie tak
Wiesz co ja na kreskach sie nieznam. Wzięłam na próbę Rimmel taka w sztyfcie i gąbeczka z drugiej strony.

Cytat:
VIOLA moja do tej pory to w lozeczku 3 razy w nocy spala lacznie

MALA a kombi szukasz nowe czy uzywke? Ja szukam czapek i szalikow :/ nic mi sie nie podoba

O kurcze nieźle, wygodnie Wam tak?

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
bez roznicy. szukalam i ejdyny jaki mi sie podobal zostal przelicytowany. taki: http://allegro.pl/early-days-cudny-z...755891167.html
ja chcialam jakis taki bez wzorow, 'dorosly'

z czapkami gtez mialam problem

Oo świetny taki dopasowany)

Cytat:
Poszła kupka zaraz po tym jak napisałam ze nie mieliśmy 3 dni to zaczął produkować

GOSIAK super ze Martynka wraca do zdrowia

PAVLINECKA no Zuza jeszcze tu przegoni niejednego dzieciaczka

To ekstra! 👏🏻

Cytat:
Z tych nie bylo rozm.a wieksze byly chyba droższe. Te wzielam za 18zl
http://www.smyk.com/cool-club-spodni...a-dla-dzieci-p i bluze
http://www.smyk.com/cool-club-bluza-...a-dla-dzieci-p za 23 zl.
Pierwszy rqz hylo tak ze ta sama rzecz a w innym rozm.inna cena

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Julek zjadl 140g mojej zupki z zoltkiem. Tej samej ktora wcześniej nie bardzo pasowala. Mialam zamrożone kilka porcji. Zjadłby więcej gdyby bylo. Jedna porcja jeszcze została zamrozona. Herbatki nie chcial pic. Z wodą tez nie bardzo. Pijemy jeden smak soczku pól na pół z wodą

Fajne bardzo spodnie i brawa za zupkę

Cytat:
U nas 200g dzis delikatnych jarzynek Alcia zjadła dałam wody to nie, soku z woda tez nie a potem samej wody jednak troche wypiła hmm, chyba ten sok hippa marchew z jabłkiem lepiej smakował
Do 13:45 juz 4 h snu za nami, niezle, i ja sie załapałam na druga drzemkę, taka dzis pogoda senna, deszczowa Ehhh
U nas ten sok to hit W nocy pół butli wypiła, rano drugie pół
Dziś zjadła 150 groszku wymieszanego z jarzynkami, jeszcze miała chęć ale już nie dawałam.
Może jutro podam mięsko pierwszy raz Mam dać ile zechce czy ostrożniej na początku???

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Ja jeszcze stroju wcale nie patrzyłam. Kombi muszę kupić tylko zastanawiam się jaki rozmiar hmm czy w 80 mi się dziecko nie utopi hmm bo ona taka drobna raczej. Tzn drobna na długość hehe
Kamilove Goczek w jakich rozmiarach macie kombi Wasxym kruszynim?
Stary 2015-11-07, 17:00   #3223
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Hej mamunie! U nas noc super, karmienie 2 30 i o 6 i pospałyśmy do 7 20. Pobudka była tez po północy, ale dałam popić i z pol butli wypiła i zasnęła Koło 22 zachodzę a ta na twarz nakryta jeju, miałam stracha. Zeby nie ostatnie dwie podobne noce to bym się bała że po tym upadku tak śpi... Ale poprostu może mi się córa naprawia nocnie chwilowo Muszę jakiś nawilżacz powietrza kupić, bo mam wrażenie że to zasługa mokrego prania które robię teraz wieczorami i stawiam u nas w sypialni. A takie nawilżacze to głośne są? Nadstawiacie je na całą noc? Czy przed spaniem tylko sesja?
O fajny pomysl z nawilzaczem! Jak znajdziesz jakus fajny to zarzuc linkiem,tez nie mam.

Cytat:
Dałam mojemu miskę metalową do zabawy. Żebyście widziały jaki zainteresowany z rąk jej nie wypuszcza. Wali w nią jak w bęben, przesuwa po podłodze. Lepsze to niż pociąg z fp który ostatnio dostał od cioci
no wiadomo,ze takie zabawki najlepsze moja lubi kubeljiem na pieluchy stukac 😛

Cytat:
Kurcze my juz trzeci dzień bez kupki. Oby dziś poszła bo będę musiała działać czopkiem.
a zwykle Filip jak często robi kupe.moja co 2-2,5 dnia.moze dlatego tak mało nasze brzdące jedzą?

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

PAVLINECKA gratuluje 2giego zabka.
VIOLKA super ze Ada w łóżeczku sama zasnela,bez protestów
Trzymam kciuki oby yak dalej.
Upiekłam babkę Majki i jedziemy do koleżAnki z 2ga małą Hania Moja dziś dobre dziecko grala
bo czekalana kuzyna ale nas wystawili do wiatri.a obiecałam jej towarzystwo jak ładnie zje obiad.i zjadla! 😃
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 17:00   #3224
madzixx88
Zakorzenienie

Kurcze a u nas dzis 3 kupy w tym jedna na dwa pampersy oczywiście świeżo przebrane a jak
Chyba do Roska skocze, szkoda, ze ta promka na odzywki nie wchodzi
Stary 2015-11-07, 17:04   #3225
gosiak0512
Zakorzenienie

VIOLA jak by nie bylo wygodnie to bym z nia nie spala teraz sie za to rozpycha juz i po malu ja przenosze do siebie tj 2metry dalej

MADZIX rob jajecznice lub omlety, na obiad kotlety z jajek, ciacho np zebra tam jest 6 jaj chyba

Obiad zjedzony, dom ogarniety juz caly, pranie zdjelam i zlozylam teraz lece wieszac i ciasto robic

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

A no i obiad mala zjadla

Stary 2015-11-07, 17:56   #3226
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
To fajnie poprostu dwie rożne kobiety i dwie rożne relacje myślałam że coś nie tak
Wiesz co ja na kreskach sie nieznam. Wzięłam na próbę Rimmel taka w sztyfcie i gąbeczka z drugiej strony.

To ekstra! 👏🏻

Dziś zjadła 150 groszku wymieszanego z jarzynkami, jeszcze miała chęć ale już nie dawałam.
Może jutro podam mięsko pierwszy raz Mam dać ile zechce czy ostrożniej na początku???

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Ja jeszcze stroju wcale nie patrzyłam. Kombi muszę kupić tylko zastanawiam się jaki rozmiar hmm czy w 80 mi się dziecko nie utopi hmm bo ona taka drobna raczej. Tzn drobna na długość hehe
my kombiaka nie mamy tylko kurtkę zimową r 80 zależy jakiej firmy chcesz kupić, ja gdybym brała nexta to na bank 74

Cytat:
Kurcze a u nas dzis 3 kupy w tym jedna na dwa pampersy oczywiście świeżo przebrane a jak
Chyba do Roska skocze, szkoda, ze ta promka na odzywki nie wchodzi
to nieźle, u nas po śliwce 2-3 kupy były a tak to jedna
Stary 2015-11-07, 18:13   #3227
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
my kombiaka nie mamy tylko kurtkę zimową r 80 zależy jakiej firmy chcesz kupić, ja gdybym brała nexta to na bank 74

No u nas nexta kurtka 74 mala.

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Zamowilam jeszcze ze smyka. Tz kase przyniosl dzis
I gada ze mam lekka reke a ja mowie ze wiem. a on na to ze cieszy sie ze zdaje sobie sprawe z tego problemu 😉

Wrzucic co wczoraj i dzis zamowilam na fejsa czy nie chcecie?
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-11-07, 18:16   #3228
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

I gada ze mam lekka reke a ja mowie ze wiem. a on na to ze cieszy sie ze zdaje sobie sprawe z tego problemu 😉

no ale jak Adka Violi drobna to 74 na zimę spokojnie styknie my mamy kurteczkę jesienną 68 i dalej dużawa
wrzuć pewnie
Stary 2015-11-07, 18:38   #3229
violka848
Zakorzenienie

Goczek na srugą drzemkę już nie chciała w łóżeczku buu he A nawilżaczy jeszcze nie zaczęłam szukać, tez bym wolała zeby ktoś polecił, za dużo tego wszystkiego Udanego wyjścia

Kamilove no tak pisałaś wcześniej. To ja kurtke zimową z H&m mam na 68 😝 i mi sie duża wydawała, teraz to ciekawe. Myślałam ze szybciej ja założymy, muszę ją zmierzyć. A z kombi to tez niewiadomo, trzeba na wymiary patrzeć chyba poprostu.

Do nas teść miał wpaść, ale się rozchorował i wpadną znajomi, swoją drogą mogliby "wpaść"Ada by miała towarzysza hehe

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Dzisiaj banan pierwszy raz, rozkoszowali się smakiem) Kaszka też bardzo smakowała. Ale muszę jakoś w końcu ten dzien poukładać powoli, bo mi niegra narazie. Ale ostatni raz karmiłam cyckiem po 11 Pierwszy taki dzień Fryzjer na wtorek przełożony

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Do posiadaczek leżaczka Tiny Love- Wasze dzieci też się non stop zsuwają w pozycji półleżącej na dół? I naparzają tepkami w tą obręcz metalową naokoło? Mi tak szkoda tych jej tapek, tylko ona nie piszczy narazie że ją boli.

Edytowane przez violka848
Czas edycji: 2015-11-07 o 18:24
violka848 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 18:41   #3230
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Goczek na srugą drzemkę już nie chciała w łóżeczku buu he A nawilżaczy jeszcze nie zaczęłam szukać, tez bym wolała zeby ktoś polecił, za dużo tego wszystkiego Udanego wyjścia

Kamilove no tak pisałaś wcześniej. To ja kurtke zimową z H&m mam na 68 😝 i mi sie duża wydawała, teraz to ciekawe. Myślałam ze szybciej ja założymy, muszę ją zmierzyć. A z kombi to tez niewiadomo, trzeba na wymiary patrzeć chyba poprostu.

Do nas teść miał wpaść, ale się rozchorował i wpadną znajomi, swoją drogą mogliby "wpaść"Ada by miała towarzysza hehe

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Dzisiaj banan pierwszy raz, rozkoszowali się smakiem) Kaszka też bardzo smakowała. Ale muszę jakoś w końcu ten dzien poukładać powoli, bo mi niegra narazie. Ale ostatni raz karmiłam cyckiem po 11 Pierwszy taki dzień Fryzjer na wtorek przełożony
ja kupiłam najpierw 74 ale po konsultacji z inną mamą która też tą kurteczkę kupiła naszej rówieśniczce wymieniłam na 80, w końcu zima i w marcu jeszcze może być... a nie chciałabym by okazało się, że na końcówkę kurtka okaże się za mała

wow to długo Adka bez cyca jedzie nam dziś wypadł owoc z planu dnia, wszystko przez drzemkę
Stary 2015-11-07, 18:44   #3231
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupiłam najpierw 74 ale po konsultacji z inną mamą która też tą kurteczkę kupiła naszej rówieśniczce wymieniłam na 80, w końcu zima i w marcu jeszcze może być... a nie chciałabym by okazało się, że na końcówkę kurtka okaże się za mała

wow to długo Adka bez cyca jedzie nam dziś wypadł owoc z planu dnia, wszystko przez drzemkę

A ja dziś kombinuje dałam o 16 samego owoca troche, bo do 18 by nie wytrzymała, a przed 18 kaszka z owocem i nakarmię na noc. Oby moje cycki tego nie odchorowały.
Ja muszę chyba Kombi większe kupić właśnie, bo drugiej kurtki tez bym wolała nie kupować już, no zobaczymy.
Stary 2015-11-07, 19:11   #3232
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

Chcemy!

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Ja mam kombiaka roz.80 i kurtkę zimowa też. Póki co to takie duże się wydaje No ale jak ma do końca marca starczyc, to mam nadzieję będzie ok.

U nas teściowie są, swietujemy urodziny męża. Młody usnal chwilę temu, a ją się w sypialni na chwilę zaszylam. Niby tyle usypiam Szyma hehe
Ale mam dobry czekoladowy tort, idę po dokładke z kawka
Ciekawe o której najbliższą pobudka.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 19:12   #3233
madzixx88
Zakorzenienie

My juz karmieniu, Ala usypiała przy piersi a w lozeczku nagle wigoru dostała I szaleje eh no ale mam nadzieje, ze troche sie pokręci, krolika potarmosi, smoka powyjmuje i padnie
Poleciałam do Roska ale nic nie wzielam, Telescopica juz nie było buu, inne tusze powrzcane, poprzebierane, widać, ze tłum ludzi je macal, pewnie każdy pootwierany to sobie na spokojnie kupie w pn po dostawie wzielam tylko troche chemii a dla Ali jeszcze chustki i soki hippa
Stary 2015-11-07, 19:20   #3234
violka848
Zakorzenienie

Zmierzylam tą kurteczkę rozmiar 68 Ada jeszcze się w niej topi- rączek nie widać wcale
Stary 2015-11-07, 19:28   #3235
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
VIOLA jak by nie bylo wygodnie to bym z nia nie spala teraz sie za to rozpycha juz i po malu ja przenosze do siebie tj 2metry dalej

MADZIX rob jajecznice lub omlety, na obiad kotlety z jajek, ciacho np zebra tam jest 6 jaj chyba

Obiad zjedzony, dom ogarniety juz caly, pranie zdjelam i zlozylam teraz lece wieszac i ciasto robic

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

A no i obiad mala zjadla
Bede musiała przymusowa dietę jajeczna wprowadzić

Cytat:

No u nas kupy ida masowo śliwki nie mam co dawać hehe

Cytat:

I gada ze mam lekka reke a ja mowie ze wiem. a on na to ze cieszy sie ze zdaje sobie sprawe z tego problemu

Poka poka !

Cytat:

Kamilove no tak pisałaś wcześniej. To ja kurtke zimową z H&m mam na 68 i mi sie duża wydawała, teraz to ciekawe. Myślałam ze szybciej ja założymy, muszę ją zmierzyć. A z kombi to tez niewiadomo, trzeba na wymiary patrzeć chyba poprostu.

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Do posiadaczek leżaczka Tiny Love- Wasze dzieci też się non stop zsuwają w pozycji półleżącej na dół? I naparzają tepkami w tą obręcz metalową naokoło? Mi tak szkoda tych jej tapek, tylko ona nie piszczy narazie że ją boli.

A zapinasz ja pasami w lezaczku? U nas sie nie zsuwa, ja używam tej pozycji krzesełka jak karmie i wtedy ta obręcz sie chowa i fajna poleczka powstaje a poza karmieniem to w tej samej pozycji ta ploze z przodu czy jak to nazwać wyciągam a tylnią chowam i sie robi bardziej leżąca pozycja a obręcz nadal schowana, w innej sytuacji nawala wlasnie w nia nogami

No no to niezle Ada Ci wytrzymała
Ja tez ostatni raz cyckiem karmiłam przed 11 a potem przed 19
A jakie miałaś pory karmienia dzis?

Co do kurtki to mam nadzieje, ze bedzie dobra na Adę, kurcze niby h&m wypada większy ale wcale nie jest taka duza ta nasza kurtka, moja R 80 jest na dlugosc jak ta z Pepco w kwiatuszki Co teraz nosimy, tylko rękawy ma dłuższe

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Chcemy!

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Ja mam kombiaka roz.80 i kurtkę zimowa też. Póki co to takie duże się wydaje No ale jak ma do końca marca starczyc, to mam nadzieję będzie ok.

U nas teściowie są, swietujemy urodziny męża. Młody usnal chwilę temu, a ją się w sypialni na chwilę zaszylam. Niby tyle usypiam Szyma hehe
Ale mam dobry czekoladowy tort, idę po dokładke z kawka
Ciekawe o której najbliższą pobudka.

Mniam pycha tort nie kuś !!!
Ja tez sie zaszylam, Ala padła w koncu ale ja chyba z 10 razy przykładałam z brzucha na plecy a ona tance wyprawiała

Najlepsze życzenia dla meza
Stary 2015-11-07, 19:54   #3236
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

super ze kupka poszła

No to chyba jednak dobra ta zupke mama zrobiła 😉

Ja już szukam kiecki na święta 😃
Chyba jednak dobra uffff

Cytat:

Ja tak samo

Masz jakis typ kiecki?

Wydaje mi się że pałąk mógłby byc niżej. Sklada sie chyba średnio (w aucie mam stelaż od 3w1). Tzn.sklada szybko a rozłożenie to trzeba tak nisko pod siedzeniem kliknąć ale to nie jest az taki problem. Niewygodnie ma umiejscowiony hamulec na środku i przy oparciu na płasko trzeba zajrzeć gdzie nogą nacisnąć. Jednak użytkowanie tego wózka na codzień jest b.wygodne. jestem zadowolona.
Żółtko przeciskam przez sitko. Dodaje ciut wody. Powstałą papkę dodaję do zupki

Cytat:
rozumiem, też przeżywałam
szukam czegoś w stylu tego kombi czy sukienki
http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...8p2985071.html
http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...9p2814882.html

Piękne rzeczy!

Cytat:
Kamilove-dzięki, pózniej obluksm bo zara teraz ma cos ze stronka

Dziewczyny, znacie jakis przepis na ciasto z duza ilością jajek? Mamy ich tyle w lodowce, ze nie zdążymy zjesc chyba

Sękacz

Cytat:

To ekstra! 👏🏻

Ja dałam chyba caly słoiczek nawet nie pamietam

Cytat:

A nie miałaś kurtki r.74?
Edit. Już doczytałam

Cytat:

Wrzuć fotki

Byliśmy na zakupach. Spozywka a tyle kasy poszło ech. Kolejny 6pak chustek pampers wzięłam bo za 25 zl w Auchan. Po powrocie synek zaczal płakać ze go rączki i nóżki bolą. Czoło lekko cieple juz i dostał ibum. Coś go bierze a jutro miał iść na urodziny do kolegi. Po prezent jeździliśmy.

Mam pytanko - jak ugotuje zupkę jarzynowa to mogę do niej dodać od razu żółtko i zamrozić czy z jajiem nie mrozic? Albo dodać ze słoiczka troche groszku czy kalafiora i juz tego nie gotować tylko zamrozić po wymieszaniu?

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Madzixxx - ja mam w domu chyba 60-70 jaj
Stary 2015-11-07, 20:13   #3237
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Ha! Dorabialam dzis druga porcje kaszki Hance dzis na kolacje,bo tak jadla 😀 co prawda nieco spozniona bo 19:30,ale godzine wczesniej trochę kp. No w szoku jestem 😍 Tak wizta towarzyska na nią wplynela?! Ekstra sie bawily dziewczynki,jedna pokrzykiwala i pelzala druga ja gladkala i tanczyla i uciekala przed karmiaca ją owsianka i kanapka ciotka,bo tez niejadek tyle ze 2letni więc mobilny
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 20:18   #3238
Hanka20
Zakorzenienie

MADZIXX po 3,5 godziny od ostatniego cyca i po spacerze dostał ten obiadek.
co do ciasta wiem ze są takie przepisy na serniki z dużą ilością jaj.

GOCZEK zwykle robi jedna dziennie rano, a ostatnio właśnie się zdarza ze co dwa dni.

CASH dawaj torta! Ale bym zjadła! Sto lat dla męża

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Filip zasnął dziś wcześniej już przed siódma spał. Boje się o której jutro wstanie. Trzeba wcześniej się położyć dziś chyba.

MAJKA nie pomogę z ta zupka nie znam się.

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-07, 20:38   #3239
gosiak0512
Zakorzenienie

Mala zasnela po kapieli o 18 pijemy piwo z mezem i jemy lody

BLACK super zakupy!

Stary 2015-11-07, 20:42   #3240
mori_lee
Rozeznanie

witam wieczornie
Synek dzisiaj bez drzemki o 17 został przetrzymany, po 19 kąpiel i zasnal przy butli z kaszą manna.. hm ciekawe kiedy pierwsza pobudka... mamy karmiące mm: jak przygotować ta kaszkę ? ja ugotowałam osobno kaszę w wodzie i później dodałam do mleka mm ale chyba coś nie tak... hm bo sama kasza juz gęsta była (pewnie za dużo jej dałam) ale rozpuścila się w mleku hm tylko to mi jakoś nie pasuje.. jak to robicie?

nie wiem co teraz robić :P normalnie kładlabym teraz spać a tu już pizza zjedzona i popijamy drinka przy filmie chyba pójdę dziś wcześniej spać bo tu taka cisza :P
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości