|
|
#4291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Ten wózek Mima Xari jest przepiękny!
Ale dzisiaj cichutko tu u nas ja oglądam porody, tak jak polecała misia ale stwierdzam że to nie na moje nerwy i że chyba wolałam żyć w niewiedzy ![]() Jadę zaraz po Tż, bo na "piwko" do teścia poszedł i przez telefon słyszałam że już bełkocze
|
#4292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a wiesz o której była ta kontrola? |
|
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
Michalina, a masz sytuację, która może być podejrzana dla Zusu? Czy z łapanki Cię wzięli? Kurde, zaczynam się dygać, bo mam leżące. Ale na etacie od 8 lat, więc nie powinnam budzić podejrzeń.
|
|
|
|
#4295 |
|
Wtajemniczenie
|
Michalina , a prowadzisz własną firmę albo jesteś gdzieś zatrudniona od niedawna?
Ja też mam leżące ale od wielu lat jestem zatrudniona w tej samej firmie, to mam nadzieję, że nie jestem mocno podejrzana
|
#4296 |
|
Raczkowanie
|
Emma
wybraliśmy kolor snow white |
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4298 |
|
Rozeznanie
|
Teraz to i ja sie zestresowałam. Mąż w rozjazdach wiec ja koczuje u mamy 50 km poza miejscem zamieszkania. Nie pracuje ze względu na warunki pracy( dźwiganie doraźnie do 35kg, kurz , pył, możliwość zakażenia żółtaczka itp). Czy oni w dniu kontroli informują ze byli? Zostawiają kartkę w drzwiach/skrzynce? Jak to wyglada ? Czy moze lepiej zadzwonić i powiedzieć o sytuacji? Tylko pytanie czy dopiero wtedy nie ściągnę na siebie kontroli. Dodam ze pracuje w budżetówce od 7 lat.
|
|
|
|
#4299 |
|
Raczkowanie
|
Kontrole miałam o godzinie 10, mam zwolnienie od września i to była moja pierwsza kontrola, zostałam tylko druczek z informacja ze tego i tego dnia była kontrola o tej i otej godzinie i w związku z moją nieobecnością musze w ciagu 7 dni złożyć pisemnie wyjaśnienie. Godzinę pózniej byłam już w oddziale ZUS w mojej miejscowości, złożyłam pisemne oświadczenie ze w tym czasie odwoziłam dziecko do szkoły i to wszystko. Jeśli podważą to wstrzymają wypłatę zasiłku do czasu wyjaśnienia okaże sie za tydzień. Prowadzę działalność jednoosobową od kilku lat.
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Sowa Powinnaś zgłosić w ZUS ze zmieniasz miejsce zamieszkania na dany czas( podajesz konnkretną datę) masz prawo pod nieobecność np. Męża przebywać u rodziców ale musisz to zgłosić właśnie na wypadek kontroli. |
|
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie już po imprezie
goście się szybko zbierają - za co dziekuje im bo plecy mi pękają teraz leże z laptopikiem i pije soczek bananowy ![]() wszystko zjedzone, więc gościa raczej smakowało było 20 osób ![]() prezenty TŻ dostał fajne i zadowolony ![]() a ja padam na pysk. |
|
|
|
#4301 |
|
Raczkowanie
|
Misia
Plecy to moja zmora prawie codziennie wieczorem mi dokuczają😕I to szczypanie brzucha tuż pod piersiami 😡 |
|
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
Na tym etapie ciąży plecy to już chyba norma, bo mnie też bolą krzyże po dniu, tym bardziej jak stoję np dużo w kuchni.
|
#4303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i bedziemy ogladac film z wesela, juz jajo chyba zniose wyszykowalam sie, wszystko zrobilam, jestem gotowa a maz zabronil mi samej ogladac i czekam jak dziecko na obiecana zabawke |
|
|
|
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- to musi być ciężkie do wytrzymania
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo mojego niestety trzeba było zbierać, jutro czeka go rozmowa z żoną i moją teściową. Ale żebym nie wyszła na złą babę to ogólnie picie mi nie przeszkadza, szczególnie jeśli jest ku temu okazja. Nie lubie zalewania w trupa, bo po prostu potem siedze nad nim pół nocy bo ten "choruje" ![]() Nie bójcie się o te kontrole, jak zwolnienie nie jest leżące to idzie jakoś się wybronić. Kobiety prowadzące własną działalność mają bardziej przechlapane bo zazwyczaj dostają duże zasiłki. Jak dowiedziałam sie o ciązy to pierwsza moja myśl była o założeniu działalności ale księgowa kategorycznie odradziła chociaż pieniązek kusił teraz i tak mam problem bo boje się iść na zwolnienie po 4 msc pracy w danej firmie no ale w styczniu chyba zaryzykuję, bo z tym zusem to i tak się nie przewidzi
mąż i żona 26.07.14 Marcelek <3 18.02.16 Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2015-11-07 o 21:46 |
|
|
|
|
#4307 | |
|
Wtajemniczenie
|
z ciekawosci zobaczyłam cene, wygraliscie w totka?
![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4308 | ||
|
Zakorzenienie
|
mnie też, tym bardziej, że tutaj jest to wszystko gorsze niż w Polsce
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wróciliśmy, już myślałam, że nie wysiedzę tak mi źle było i wszystko bolało TŻ śpi, bo popił i chrapie mi za uchem, a mnie to doprowadza do szału
|
|
#4309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
własnie wlaczylam i do kina tez sie wybieram mąż padł po budowie ale juz skonczylismy ocieplenie jeszcze tylko 1 dzien na pokrycie 2 warstwa dwóch scian ale to juz podobno pikuś załatwilam dzis kolesia od układania płytek tylko kupić i mozna układac
|
|
|
|
|
#4310 |
|
Zadomowienie
|
Ja kiedyś też nie spotykałam się z głosami że zus kontroluje pracowitych obywateli... dopóki nie zajełam "papierkowego" stanowiska
często jestem w zusie i widzę jak wiele osób wzywaja, szkoda mi tych chorych ludzi o kulach albo siedzą i kaszlą jakby zapalenie płuc mieli, uważam że nawet takie wzywanie chorych jest okropne, o nachodzeniu w domu nie wspominając. Mój mąż w tym roku też został wezwany, po zerwaniu ścięgna achillesa był na zwolnieniu 2 miesiące, wezwali go do siebie, miał gips od palców po pośladek ale chyba obawiali się że będzie zdolny do fizycznej pracy... ale na pocieszenie -nigdy nie widziałam ciężarnej czekającej w kolejce na kontrolę ![]() malinka ciesz się że nie wymiotuje, tylko chrapie ![]() zachorowałam na ta stronę smyk.pl, najpierw zamawiałam tylko dla Maluszka i tylko niezbędne rzeczy, potem zaczełam zamawiać to co aktualnie jest w promocji ale dalej tylko dla Maluszka a dzisiaj juz przeszłam sama siebie, zamówiłam narzutę na łożko, lakiery do paznokci i opiekacz haha nawet nie wiedziałam że mają tam takie rzeczy ale chyba czas to leczyć zanim przyjmie stadium zaawansowane
mąż i żona 26.07.14 Marcelek <3 18.02.16 Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2015-11-07 o 22:07 |
|
|
|
#4311 | ||
|
Zadomowienie
|
nawet sobie nie wyobrazasz!!
![]() Cytat:
ale najpierw..![]() moj maz juz do takiego stanu sie nie doprowadza, sam stwierdzil, ze chyba wyrosl z tego i juz go to nie bawi po prostu jak czuje, ze juz za duzo w glowie to mowi stop i nie pije ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4312 |
|
Raczkowanie
|
Bonku,
Niestety jeszcze nigdy nic nie wygrałam ale do wózka chciały dołożyć sie tez babcie wiec nie było ograniczeń 😉 Jak idę na wizytę do mojego ginekologa to widzę ze każda w ciąży wychodzi z L4, płacimy składki wiec warto korzystać ja po kilku poronieniach nawet sie nie zastanawiałam, ale w pierwszej ciąży pracowałam do końca - nie było problemów z ciąża i świetnie sie czułam- 7 lat pózniej już nie jest tak fajnie w tym stanie😕 |
|
|
|
#4313 |
|
przyczajony tygrys
|
Dobry wieczór. Nadrobiłam wszystko. Dziękuję Malinko, Emmo, 32, Któregoś dnia, Moniu, Nadiu, Mokmini * za kciuki i troskę. Lekarstwa biorę, swędzi już mniej. Krostki nadal są, ale takie jakby mniejsze.
Jutro jedziemy do mojego rodzinnego domu Szyjki nie miałam jeszcze badanej. I tak jak Mira, pilnuję się ze słodyczami . Dziś tylko jednego batonika zjadłam. Mam smaka na frytki, pierogi i naleśniki z czekoladą (chyba inspiracja Emmy te naleśniki)Lecę, bo TŻ wrócił i dziwi się, że jeszcze nie śpię . Dobranoc!* jeśli którąś pominęłam - przepraszam, nie było to celowe
Razem 15.06.2011, Narzeczeni 05.09.2014, Małżeństwo 09.05.2015, Mały-Wielki Cud 11.03.2016 Edytowane przez nieznajoma0 Czas edycji: 2015-11-07 o 22:23 Powód: dopisek |
|
|
|
#4314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój niestety jeszcze chyba jest na etapie "imprezowania" co mnie szczególnie w ciązy doprowadza do szału, mam nawet wrażenie że im bliżej do porodu tym więcej on pije
|
|
#4315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pozniej to my przejmiemy dowodzenie!
|
|
|
|
|
#4316 | |
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
|
|
#4317 | ||
|
Zakorzenienie
|
wszystko jeszcze przed nim
![]() ale ja mu po nieprzespanej nocy przez chrapanie współczuć nie będę na pewno Cytat:
Cytat:
Dobrze, że mam stopery pod poduszką to potem założę, to trochę wyciszy, bo inaczej to kiepsko by było. I tak z tego wszystkiego spać szybko nie pójdę.
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2015-11-07 o 22:29 |
||
|
|
|
#4318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mój ogólnie mało pije ale teraz spotkał się kilka razy z kolegami. a ja opróżniłam dwie szuflady w moim regale i może niedługo pojawi się w nich coś dla mojej pszczółki |
|
|
|
|
#4319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Witam sie po krótkiej nieobecności, te dwa dni szybko mi minęły i intensywnie wczoraj od rana sprzatanie a po południu miałam gości i przyjechala kolezanka i mam nowe hybrydy :-DDziś od rana tez w biegu i bylismy na urodzinach siostrzenicy ![]() Byłam tez na małych zakupach i kupilam sobie sukienkę i od razu humor lepszy ![]() W temacie prezentów za urodzenie dziecka to u znajomych i w rodzinie jest różnie ale najczęściej dziewczyny dostają złote pierścionki Ja nie lubię złota, jedyne jakie akceptuje to biale wiec wymyslilam bransoletkę ze srebrnymi zawieszkami z wygrawerowanymi imionami i datami urodzin meza, moimi i córki, teraz tylko muszę dorobić kolejna zawieszkę i to w sumie nie jako prezent tylko na pamiątkę Nie chciałabym wymuszać prezentów bo mój maz to taki wyrywny w tej kwestii to nie jest ;-) i bez okazji to nie daje upominków ![]() Mój gin tez mi mówił ze od witamin się duze dzieci rodzą więc jeżeli wyniki są ok to nie są potrzebne i zaleca zdrowe odzywianie
Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2015-11-07 o 22:33 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

ja oglądam porody, tak jak polecała misia ale stwierdzam że to nie na moje nerwy i że chyba wolałam żyć w niewiedzy

wyszykowalam sie, wszystko zrobilam, jestem gotowa
a maz zabronil mi samej ogladac i czekam jak dziecko na obiecana zabawke 

jest po 2 wylewach, a teraz wykańcza go rak płuc.