|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosów Cz. VIII
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5336290 3]a jaka to grzywka? bo google podpowiada przeróżne rzeczy
[/QUOTE]Jak ładnie wymodeluje na szczotce to taka po bokach. ![]() A zwyczajnie układa się tak. Zresztą jak wezmę włosy do przodu to mam identyczne :-D. ![]() Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#1443 |
|
Konto usunięte
|
nie wiedziałam, że to co ja mam, to jest właśnie hollywoodzka grzywka
znałam tylko angielskie określenie "curtain bangs", ale to dotyczy zarówno krótkich jak i długich grzywek
|
|
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Hahah, mnie ostatnio koleżanka uświadomiła. Robiłam na główce fryzjerskiej i tak sobie myślę- a co tam, zawsze jakoś fryzurę swoją urozmaice.
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#1445 |
|
Raczkowanie
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5335927 8]na niecałe 3 miesiące kuracji jedynie przez 5 pierwszych dni byłam lekko ospała i miałam wysyp. Skutki uboczne szybko minęły. Akurat CP, drożdże czy siemię warto spożywać
CP jest trochę nieekonomiczne, bo trzeba zażywać kilka tabletek. Za to drożdże i siemię to najbardziej wydajne kuracje miesięczna kuracja drożdżami kosztuje ok. 8 zł, a 3-miesięczna kuracja siemieniem kosztuje z 4 zł [/QUOTE]Super, dzięki ![]() Drożdże w tabletkach, czy do picia? Próbowałam pić, ale nie dałam rady...
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
Podziwiam Was dziewczyny za picie drożdży,mi na samą myśl niedobrze
![]() Denerwuje mnie to że ta szamponetka z farbowańców się tak szybko wypłukuje i znowu je widać
|
|
|
|
|
#1447 |
|
Konto usunięte
|
Próbowałam w tabletkach i tych do picia i sądzę, że te drugie sprawdzają się o wiele lepiej. Ja jakoś daję radę
dosłownie 3 łyki i po krzyku Jest to bardzo skuteczna kuracja, która na pewno nie zrujnuje portfela w przeciwieństwie do wielu innych specyfików. Bo czym jest te 8 złotych w skali miesiąca? :P Zakładając, że pijemy 1/3 kostki dziennie, a kostka kosztuje 80 groszy, to właśnie tyle wychodzi Chcę osiągnąć szybszy porost włosów minimalnymi kosztami, już za dużo pieniędzy przetrwoniłam na nieskuteczne specyfiki
|
|
|
|
|
#1448 |
|
Konto usunięte
|
I ona, jaką szamponetką farbowałaś? Poszukuję ciemnego blondu, który na pewno zejdzie
|
|
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;53378797]I ona, jaką szamponetką farbowałaś? Poszukuję ciemnego blondu, który na pewno zejdzie
[/QUOTE]Marion, ciemny blond 62 |
|
|
|
|
#1450 |
|
Konto usunięte
|
Szamponetki na 4-8 myć powinny się bez problemu zmyć
|
|
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Zdenkowalam znienawidzona maskę Isana do włosów kręconych. Totalny bubel jak dla mnie, ale już nigdy nie wróci do mojej łazienki
. Teraz mam już tylko bingo Spa z algami, jeden szampon w zapasie, krem do loków i 2wcierki.
|
|
#1452 |
|
Konto usunięte
|
Ja w tej chwili posiadam szampon Nivea, kurację Isana z olejem arganowym (świetna!) i końcówkę odżywki Ziaja z masłem kakaowym
czuję się ze swoją kolekcją dobrze. Kiedy miałam po 5 odżywek i 6 szamponów, czułam się przytłoczona.Znienawidzone to jest moje obecne cięcie, które sama sobie sprawiłam swoim impulsywnym podcinaniem włosów Jakaś gruba, ciężka grzywka na bok, dziwne cieniowanie po bokach, włosy gdzieniegdzie wyglądają wręcz na wygryzione. Patrzę na foty swoich dawnych włosów sprzed czasów kombinowania i mi trochę smutno. Zapuszczam wszystko do jednej długości, jedynie pozostawię parę pasm przy twarzy, wtedy wyglądałam naprawdę świetnie. Złapał mnie dzisiaj mały dołek z tego powodu Choć wiem, że włosy odrastają, to jednak mam do siebie pretensje, że wyładowywałam swoją frustrację właśnie na włosach. U mnie farbowanie i obcinanie było wręcz formą autoagresji Kiedy wydarzyło się coś przykrego lub miałam doła, chwytałam za farbę lub wycinałam włosy...
|
|
|
|
|
#1453 |
|
Raczkowanie
|
Kusi mnie szamponetka, ale boję się, że nie zmyje się i coś jednak zostanie na naturalkach :|
Moje 13 miesięcy - jeszcze pewnie rok (może niecały) i ścinam
|
|
|
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5338067 6]Ja w tej chwili posiadam szampon Nivea, kurację Isana z olejem arganowym (świetna!) i końcówkę odżywki Ziaja z masłem kakaowym
czuję się ze swoją kolekcją dobrze. Kiedy miałam po 5 odżywek i 6 szamponów, czułam się przytłoczona.Znienawidzone to jest moje obecne cięcie, które sama sobie sprawiłam swoim impulsywnym podcinaniem włosów Jakaś gruba, ciężka grzywka na bok, dziwne cieniowanie po bokach, włosy gdzieniegdzie wyglądają wręcz na wygryzione. Patrzę na foty swoich dawnych włosów sprzed czasów kombinowania i mi trochę smutno. Zapuszczam wszystko do jednej długości, jedynie pozostawię parę pasm przy twarzy, wtedy wyglądałam naprawdę świetnie. Złapał mnie dzisiaj mały dołek z tego powodu Choć wiem, że włosy odrastają, to jednak mam do siebie pretensje, że wyładowywałam swoją frustrację właśnie na włosach. U mnie farbowanie i obcinanie było wręcz formą autoagresji Kiedy wydarzyło się coś przykrego lub miałam doła, chwytałam za farbę lub wycinałam włosy...[/QUOTE]Uporałas się już z tym problemem czy dalej tak robisz? Cytat:
![]() Ja nakładam szamponetkę tylko na farbowańce, oczywiście pewnie trochę zajade na naturalki ale niewiele, Narazie schodzi zawsze do zera. |
|
|
|
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo właśnie ten odcień mnie ciekawił i zastanawiam się, na jakim poziomie blondu wychodzi. Przygasza cokolwiek rudości/żółcie? |
|
|
|
|
|
#1456 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny trzymam za Was wszystkie kciuki
Ja na swojej głowie miałam kolor czarny, biały, czerwony, brązowy i fiolet W końcu 3 lata temu postanowiłam, że już nigdy więcej nie zafarbuję włosów Rok je zapuszczałam, ale potem poszłam do fryzjera i wycięłam wszystko, co jeszcze miało na sobie farbę. Dzisiaj cieszę się swoim naturalnym kolorkiem Powodzenia! |
|
|
|
|
#1457 |
|
Przyczajenie
|
Ja już jestem po walce z zapuszczaniem naturalków
Momentami było ciężko, ale udało się.
|
|
|
|
|
#1458 |
|
Konto usunięte
|
Ciężko powiedzieć, bo dopiero jakieś 3 dni temu, kiedy wręcz "wygryzłam" swoje włosy, dotarło do mnie, że muszę z tym skończyć, że to nie rozwiąże moich problemów. I próbuję nic nie podcinać i zapuścić. Chociaż znowu wczoraj dopadłam się do włosów przy twarzy nożyczkami... A tak marzę o tym, by mieć swoje dawne włosy, a nie ma mnie kto motywować do zaprzestania tego nawyku
|
|
|
|
|
#1459 | |
|
Konto usunięte
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5337904 0]Szamponetki na 4-8 myć powinny się bez problemu zmyć
[/QUOTE]Powinny... no własnie ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5338266 6]Ciężko powiedzieć, bo dopiero jakieś 3 dni temu, kiedy wręcz "wygryzłam" swoje włosy, dotarło do mnie, że muszę z tym skończyć, że to nie rozwiąże moich problemów. I próbuję nic nie podcinać i zapuścić. Chociaż znowu wczoraj dopadłam się do włosów przy twarzy nożyczkami... A tak marzę o tym, by mieć swoje dawne włosy, a nie ma mnie kto motywować do zaprzestania tego nawyku[/QUOTE] Czyli dalej ten problem, myślałaś o jakiejś specjalistycznej pomocy? Wydaje mi się, że takie natrętne obcinanie włosów kiedy pojawiają się problemy to reakcja na stres taka jak każda inna. A chyba samemu ciężko sobie z tym poradzić. Trzymam za Ciebie kciuki ![]() Dzieczyny którym się udało dziękujemy za kciuki. |
|
|
|
|
|
#1461 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje farbowańce są bardzo wyblakłe i nijakie. A Twoje super!
|
|
|
|
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się na poziomach kompletnie nie znam wolałam Ci posłać fotkę niż coś wymyślać hahaha
|
|
|
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
Tez myśle o szamponetkach bo mam tak chamsko rude koncówki ze nie mogę
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1466 |
|
Raczkowanie
|
hehehe
![]() I ja też mysle o szamponetce i to CZEKOLADOWEJ, marzy mi sie zmiana taka do kilku myć
|
|
|
|
|
#1467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja potrafię mieć słomiany, ciepły, słoneczny blond, a w innym świetle tak platynowy, szarawy, że zastanawiam się, czy nie jestem siwiutka. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1468 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na razie trzymam się twardo ![]() Ja co jakiś czas do odżywki dodaję odrobinę fioletowej płukanki, co pomaga zachować w miarę stonowany kolor włosów farbowanych. Nie używam jej jako wodnego roztworu, ponieważ mam wtedy wrażenie tępych włosów i gdzieniegdzie przebijały mi zielonkawe pasma
|
|
|
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj wykończyłam ostatniego kallosa. I złożyłam zamówienie online na te maski. Wzięłąm 4
Multiwitamine 1000ml Banana 1000ml Latte 800ml Placenta 275ml Mam nadzieje że na rok stykną, albo i więcej
|
|
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
Szaleństwo xD 4 maski.... ja po skończeniu bingo spa mam w planie kupić to co ostatnio Anwen polecała. Włosy plus cos tam
. A jak skończę wcierki na wypadanie to zainwestuje w kahdi...ciekawa jestem tej legendy .
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.

CP jest trochę nieekonomiczne, bo trzeba zażywać kilka tabletek. Za to drożdże i siemię to najbardziej wydajne kuracje
[/QUOTE]

Choć wiem, że włosy odrastają, to jednak mam do siebie pretensje, że wyładowywałam swoją frustrację właśnie na włosach. U mnie farbowanie i obcinanie było wręcz formą autoagresji
Kiedy wydarzyło się coś przykrego lub miałam doła, chwytałam za farbę lub wycinałam włosy...

wolałam Ci posłać fotkę niż coś wymyślać hahaha